MENY

SVT 2

08.55Forum: Moderaternas arbetsstämma 08:55: Moderaternas arbetsstämma i Helsingborg. DIREKT. Stämmans andra dag behandlas på förmiddagen proposition 1: Reformer för jobb och tillväxt i hela Sverige. Programledare: Katia Elliott. Politikkommentator: SVT:s Elisabeth Marmorstein. Bisittare: Benjamin Dousa, vd Timbro och fd Muf-ordförande. Textat sid. 199.

12.00Rapport Nyheter från Sverige och världen. Textat sid. 199.

12.03Forum: Moderaternas arbetsstämma 12:03: Moderaternas arbetsstämma i Helsingborg. DIREKT. Programledare: Katia Elliott. Bisittare: Benjamin Dousa, vd Timbro och fd Muf-ordförande. 12:30: Så kan det digitala utanförskapet minska. Samhällsservicen blir mer och mer digital. Samtidigt finns det grupper som inte deltar i den digitala vardagen. Hur kan samhället stötta? Medverkande: Staffan Isling, vd SKR, Åsa Lindh, gd Statens servicecenter och Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef Internetstiftelsen. Från 15/10. 13:15: Moderaternas arbetsstämma i Helsingborg. DIREKT. Debatt om proposition 7: Frihet och ansvar - ett förslag till moderat idéprogram för 2020-talet och proposition 2: Bryt utanförskapet - för stram invandring och effektiv integration. Programledare: Katia Elliott. Bisittare: Benjamin Dousa, vd Timbro och fd Muf-ordförande. Textat sid. 199.

16.00Rapport Nyheter från Sverige och världen. Textat sid. 199.

16.05Forum: Moderaternas arbetsstämma Moderaternas arbetsstämma i Helsingborg. DIREKT. Debatten om utanförskapet fortsätter. Politikkommentator är SVT:s Elisabeth Marmorstein. Programledare: Katia Elliott. Politikkommentator: SVT:s Elisabeth Marmorstein. Bisittare: Benjamin Dousa, vd Timbro och fd Muf-ordförande. Textat sid. 199.

17.15Nyheter på lätt svenska Textat sid. 199.

17.20Nyhetstecken Nyheter på teckenspråk. HD. Textat sid. 199.

17.30Oddasat Samiskspråkiga nyheter.

17.45Uutiset Finskspråkiga nyheter.

18.00Peltsis vildmark Finsk serie från 2020. Att erövra Halde fjäll. Vägen går över Finlands högsta fjäll när Peltsi ger sig ut på en veckas vandring tillsammans med guiden Elina. Halde fjäll ligger i finska Lappland och är med sina 1324 meter över havet Finlands högsta punkt. Peltsi besväras av magproblem, men vill ändå göra allt för att ta sig till topps för egen maskin. Programledaren Mikko "Peltsi" Peltola på vildmarksäventyr, både i och utanför Finland. Del 6 av 6. (Finland, 2020). HD. Från 17/10 i SVT2. Även i SVT2 23/10.

18.30Babel Kjell Johansson, Lauren Groff. Kjell Johansson är en av våra största arbetarförfattare. Nu kommer romanen Dåligt folk, där vaktmästaren David en dag upptäcker en främmande man utanför sitt hus. Nu introduceras Lauren Groff, en av USA:s mest hyllade författare, på svenska med medeltidsromanen Matrix - en berättelse om den 17-åriga hovdamen och poeten Marie de France, för ful för att giftas bort. Panelen diskuterar Charles Baudelaires Det ondas blommor. Skådespelaren Ingela Olsson läser i studion. Följetongen letar sig tillbaka till Fjodor Dostojevkijs barndom och så får vi träffa världens äldste aktiva poet i Colombia, 103-åringen Manuel Patrocinio Algarín. Programledare är Jessika Gedin. HD. Från 17/10 i SVT2. Även i SVT24 senare i kväll. Textat sid. 199.

19.30Själens röda rum Turkisk dramaserie från 2020. På en terapimottagning i Istanbul tar doktor Hanim och hennes kollegor dagligen emot traumatiserade och vilsna själar. Men det är inte bara patienterna som kämpar med sina tankar, de anställda på mottagningen är även de människor som kämpar med sina relationer, jobb och jobbiga minnen. Del 87 av 143. HD. Även i SVT24 senare i kväll.

20.00Cuban dancer K special. Femtonårige Alexis är en lovande dansare på balettskolan i Havanna. Men just som framgången och kändisskapet tycks stå runt hörnet flyttar hans familj till Florida där Alexis syster bor, och den unge dansaren tvingas starta om i en ny, främmande miljö. Filmen följer under fem års tid Alexis resa mot att bli vuxen och hans kamp för att förverkliga sig själv med hjälp av sin otroliga talang. HD. Även i SVT2 24/10 och SVT2 26/10.

20.55Norge från luften Norsk kortfilm från 2019. Østensjøvannet, Sauherad och Loen. En hisnande och storslagen tur med bilder från Norges mångskiftande landskap och naturtyper - sett från luften. I detta avsnitt: Østensjøvannet i Oslo, Sauherad i Telemark, Loen i Sogn og Fjordane mm. HD.

21.00Aktuellt SVT:s fördjupande nyhetsprogram. Textat sid. 199.

21.22Kulturnyheterna Textat sid. 199.

21.30Sportnytt HD. Textat sid. 199.

21.45Den tysta revolutionen Tysk långfilm från 2018. Östtyskland, 1956. Några skolungdomar ser en journalfilm från den pågående revolten i Ungern och bestämmer sig för att hålla en tyst minut för dödsoffren. Aktionen tas inte emot med blida ögon av de östtyska myndigheterna, samtidigt som skolans rektor försöker avfärda det hela som ett pojkstreck. Från politiskt håll betraktas skolklassen som kontrarevolutionärer och den till synes oskyldiga händelsen får stora konsekvenser för ungdomarnas framtid. Filmen skildrar verkliga händelser och bygger på en självbiografisk bok av Dietrich Garstka. (Das schweigende Klassenzimmer). HD. Sänds med 5.1 ljud.

23.35Kvinnosmugglarna Brittisk dokumentärserie från 2021. Snaran dras åt. Polisen har spanat på de misstänkta kvinnosmugglarna i lite över sex månader. De har nu snart säkrat tillräckligt med bevis för att göra ett tillslag mot organisationen, och framför allt den misstänkta ledaren Mark Viner. Men frågan är om det är tillräckligt för att leda till ett åtal för människosmuggling. Har de inte tillräckligt med bevis är polisen rädd att Viner flyr landet och hela utredningen äventyras. Men när polisen tar in en misstänkt partner till Viner får polisen den medvind de längtat efter. Del 2 av 3. HD. Från 19/10 i SVT2. Textat sid. 199.

00.25Tjejer gör lumpen Gasen i botten!. En dröm blir verklighet när Rosa för första gången får köra en pansarbil. Melissa och Suvi får nya gradbeteckningar och Maria har inlett ledarskapsutbildningen på reservofficersskolan. Härnäst väntar en snabbmarsch på 25 km och trots sin knäskada känner hon tillförsikt inför de kommande utmaningarna. Finland har allmän värnplikt för män, medan kvinnor kan ansöka om att göra frivillig militärtjänst. Melissa, Maria, Rosa och Suvi har tillsammans med 1678 ytterligare rekryter ryckt in vid Kajanalands brigad. Del 7 av 10. (Finland, 2020). HD. Från 21/10 i SVT2. Även i SVT2 23/10.

00.55Ame Maladjuvas (Möte med) Program på romani. Edy Dzafic. Skådespelaren Edy Dzafic är känd från SVT:s ungdomsserie "Festen". Men vägen till kändisskap var långt ifrån självklar. Nu berättar han om sin barndom i Malmös utsatta områden och varför han gärna har dyra skor på sig. Programledare: Dusan Marinkovic. Del 8 av 16. HD. Från 18/10 i SVT2. Textat sid. 199.

01.10Finska rycket Infotainment-serie om det finska i Sverige. Den finska folksjälen. Alla känner till stereotyperna om kniven, bastun och spriten - men hurdana är finnarna på riktigt? Skådespelaren Jarmo Mäkinen öppnar sig på terapisoffan om hur det är att bli typecastad som den starka, tysta mannen. Parisa Amiri provsmakar med förbundna ögon finsk mat, och Tiffany berättar om skillnaderna mellan finska och italienska älskare - allt medan bastun blir varm. Programledare: Tiffany Kronlöf. Del 7 av 8. HD. Från 19/10 i SVT2. Även i SVT2 24/10. Textat sid. 199.

01.45Sportnytt HD. Textat sid. 199.

02.00Nyhetstecken Nyheter på teckenspråk. HD. Textat sid. 199.