MENY

Viasat Film Action

06.00Djävulens jungfru Året är 1666 på Åland. I en avlägsen by anklagas kvinnor för häxeri. Tonåringen Anna (Tuulia Eloranta) blir förälskad i den gifta fiskaren Nils (Magnus Krepper). Hon hamnar i fokus för häxjakten och maktkampen inom byns hierarki.

08.00The Astronaut Farmer Billy Bob Thornton, Virginia Madsen och J.K. Simmons medverkar i denna upplyftande berättelse om en astronaut som bygger en raket, trots myndigheternas protester.

10.00The Truth About Charlie Regina Lambert återvänder hem från sin semester. Hon upptäcker att hennes man har blivit mördad och att alla deras pengar är borta. Medan hon fortfarande sörjer intervjuas hon av myndigheterna om hans falska identiteter. Regina vet ingenting om hans hemliga liv men blir ändå målet för flera mystiska grupper som var och en är villiga att skada henne för att få tillbaka pengarna som hennes man stal. En amerikansk man försöker att hjälpa henne men kan hon lita på honom?

12.00Space Truckers Dennis Hopper, Stephen Dorff och Charles Dance medverkar i denna actionspäckade komedi bland stjärnorna. De sista oberoende fraktpiloterna får en olaglig frakt att transportera.

14.00Hunt for the Wilderpeople Ungdomsbrottslingen Ricky Baker (Julian Dennison) omhändertas av myndigheterna och placeras hos det äkta paret Bella (Rima Te Wiata) och Hec (Sam Neill). Rickys motvillighet bryts snabbt ner av Bella när hon ger honom en hundvalp i födelsedagspresent, som han döper till Tupac. Efter Bellas plötsliga död berättar Hec för Ricky att han ska återföras till de sociala myndigheterna. Han misslyckas med ett självmordsförsök där han tänder eld på ladan, och flyr från farmen tillsammans med Tupac. Snart har han gått vilse i vildmarken. Hec hittar honom snart, men skadar sin vrist. De tältar ute i skogen i några dagar. Åter på farmen anländer polisen och barnavårdsmyndigheten bara för att finna huset tomt och ladan nedbrunnen. De drar slutsatsen att Hec, efter sin chockerande förlust, måste ha blivit galen och kidnappat Ricky.

16.00The Tourist Under en spontan resa till Europa för att reparera ett brustet hjärta, träffar Frank den extraordinära kvinnan Elise, som med avsikt har korsat hans väg. I de vackra omgivningarna av Paris och Venedig utvecklas deras romantik snabbt men de kastas både instinktivt in i ett dödligt spel som katt och mus.

17.45Karate Kid Dre Parker och hans mor har flyttat till Kina från Detroit. Han har dock svårt att anpassa sig till sin nya omgivning. På skolan blir han olyckligt förälskad i sin klasskamrat, Mei Yeng, vilket får honom mobbad av kampsportfenomenet, Cheng. Isolerade och desperat, berättar Dre om sina problem för den lugna vaktmästaren, Mr. Han - en kung Fu-mästare. Efter en tuff period av träning och självupptäckt förbereder sig Dre sig för att möta hans ärkefiende i en karate-tävling.

20.00Life Sex astronauter ombord en rymdstation studerar ett prov från Mars som kan utgöra ett bevis för liv på den röda planeten. Besättningen fastslår att provet innehåller en stor, encellig organism, och därmed det första beviset på liv bortom jorden. Men allt är inte som det verkar. När besättningen gör ytterligare undersökningar leder deras försök till oanade konsekvenser då livsformen visar sig vara mycket smartare än vad någon hade kunnat ana.

22.00The Fighter Det är 1993 i Massachusetts. Den tidigare boxaren, Dicky Eklund, tror att tv-teamet spelar in hans comeback men det är i själva verket en dokumentär om hans narkotikamissbruk. Hans yngre halvbror, Micky Ward, är nu familjens enda hopp om en boxningstitel. Hans flickvän och pappa tycker att han borde tränas av en professionell tränare men när det väl är dags för de avgörande matcherna så är det Dickys råd som hjälper honom till toppen.

00.00The Revenant På 1800-talet i den amerikanska vildmarken är en grupp jägare på jakt efter pälsar. Plötsligt angrips gruppen av indianer som dödar många ur gruppen. Hugh Glass (Leonardo DiCaprio i en Oscars-prisbelönad roll) gör ett försök att samla de överlevande och rita upp en ny väg tillbaka till USA. Glass blir dock svårt skadad när en grizzlybjörn attackerar honom. Hans son Hawk (Forrest Goodluck), den naiva Jim Bridger (Will Poulter) och den rättframma John Fitzgerald (Tom Hardy i en Oscars-prisbelönad roll) plåstrar om honom, men Glass blir bara sämre och sämre. Fitzgerald berättar att stammen Arikara börjar närma sig dem, och att de är tvungna att lämna Glass bakom sig. Han begraver Glass levande i en ytlig grav, och de beger sig tillbaka mot ett amerikanskt fort. Glass lyckas med nöd och näppe överleva och påbörjar en mödosam resa genom den ogästvänliga vildmarken för att utkräva hämnd mot mannen som förrått honom.

02.40John Wick: Chapter 2 John Wicks (Keanu Reeves) liv som pensionär avbryts för att på nytt anta rollen som världens främsta torped på begäran av den italienska ledaren Santino D’Antonio (Riccardo Scamarcio) som såg till att John kunde undkomma den undre världen. Wick beger sig till Rom, där han försöker avrätta D’Antonios rival och syster Gianna (Claudia Gerini). När mordet misslyckas får Wick en grupp livsfarliga mördare på halsen. Han blir tvungen att använda sig av alla kontakter och alla sina förmågor för att besegra dem, och för att utkräva hämnd mot den man som förrått honom.

04.40The Damned United När den framgångsrika fotbollstränaren Brian Clough tar över den lyckade brittiska fotbollsklubben Leeds United skapar hans tydliga avsky till spelarnas fulspel starka motsättningar. Tillbakablickar till hans tidigare karriär bidrar till att förklara hans dåliga inställning till den före detta tränaren Don Revie, och hur mycket han saknar sin högra hand Peter Taylor, som troget stannat hos Brighton & Hove Albion.