MENY

Barnkanalen

05.55Miffys stora små äventyr Boris bryter armen. Boris bryter armen. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.

06.00Stella och Sam Stella från Planella. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

06.15Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Den elektriska darrockan. Den elektriska darrockan. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Misse-kisse Lådan. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

06.35Mästerflygarna Finfin föreställning. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

06.50Pyjamashjältarna Ugglis nya move. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Shaun fixar festen. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Shaun fixar festen. Textat sid. 199.

07.15Lille Roy Upp och hoppa!. Upp och hoppa!. Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad. Textat sid. 199.

07.35Min riddare och jag Rikets största väpnare. Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

07.45Tilde Atjo-oudini. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

07.55Big block sing song Kanadensisk animerad serie från 2012. Teknologi. Big Block är en samling fyrkantiga figurer som sjunger om känslor och händelser, se om du känner igen dig själv i deras lustiga sånger. Textat sid. 199.

08.00Ett fall för KLURO O-spelen, del 1. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Textat sid. 199.

08.10Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Rubens häst. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

08.25Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Blå dunster. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

08.45Äventyrskatten Mjaua på mot regnbågen!. Mjaua på - klös, fräs och framåt - med Äventyrskatten och hennes vänner!. Textat sid. 199.

09.00Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen. Textat sid. 199.

09.15Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Tryckarfisken. Tryckarfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

09.25Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Mimilos zoo. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

09.35Robyn och rymdpatrullen Robyn och bönstjälken. Robyn och bönstjälken. Gäller det en borttappad sko eller en trasig leksak? Rymdpatrullen står alltid beredd att hjälpa en jordvän och Robyn vet att hon har den robot som behövs för att klara varje uppdrag. Textat sid. 199.

09.50Regnbågsstadens hjälte Bildbevis. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

10.00Franklin och hans vänner Ta med dig Harriet. Ta med dig Harriet. Sköldpaddan Franklin och hans vänner lär sig många saker under sina glada äventyr i det färgsprakande Skogland. Förutom allt kul vi får delta i när vi följer deras lekar och äventyr så lär vi oss om hur viktigt det är att hjälpa andra och vara schysst mot sina vänner. Textat sid. 199.

10.15Wisska Ett vågspel. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

10.20Daniel Tigers kvarter Hitta på en show tillsammans. Hitta på en show tillsammans. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

10.35Piggley Winks äventyr Amerikansk animerad serie. Följ med grisen Piggley, ankan Dannan och tjuren Ferny på massor av lek och spänning och skoj. Svenska röster: Jasmine Heikura, Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Per Myrberg, Claes Månsson m.fl. Del 2 av 12. Textat sid. 199.

11.00Snipp snapp snut Festen. Del 10 av 10. Festen. Snapp har byggt en flygfarkost och de tre vännerna ska fira med en fest. En ballong smiter iväg och en olycka håller på att sätta stopp för alltihop. Men Snipp, Snapp och Snut hjälps åt för att rädda festen.

11.05Riddare Micke Brittisk-kanadensisk animerad serie. Med riddarsätt blir allting rätt. Micke tar hjälp av drakarna Sprak och Skvätt och sin trofasta häst för att bli en modig riddare. Textat sid. 199.

11.15Jamillah och Aladdin Warqa, den ägglösa hönan. Warqa, den ägglösa hönan. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

11.25Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

11.50Masha och björnen Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

12.00Läsa med - somaliska Sixten. Sixten är en kille som har lite svårt att lyssna och lite svårt att sitta still. Men att fantisera är inte svårt. Vulkan, vampyr, lejon och robot finns i Sixtens fantasi. Textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. Del 4 av 6. UR.

12.05Pinos dagbok - tigrinja Pino och prinsessorna. Pino, Pinolina, Katten och Pingvinen klär ut sig. Pino vill vara riddare. Pinolina vill vara prinsessa. Katten vill också vara prinsessa. Men vad har Pingvinen klätt ut sig till? Del 12 av 20. UR. Textat sid. 199.

12.10Dimitri Badou och fjärilen. Dimitri är en liten fågel som ska flyga söderut med sina föräldrar. När de hamnar i en storm tappar Dimitri bort sina föräldrar och hamnar i Ubuyu i Afrika. Textat sid. 199.

12.15Rorri Racerbil Ta det bara kallt, Jerka. Rorri är en smart, nyfiken och busig liten röd racerbil som ofta hamnar i svårigheter. Rorri och alla hans racerbilsvänner umgås och tävlar med varann på racerbanan. Där finns också mekanikern Store Chris och banvakten Anna som försöker hålla ordning på alla. Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Tommy Nilsson, Lars Berghagen, Ulf Brunnberg och Nanne Grönvall. Textat sid. 199.

12.30Drakens hotell - teckenspråkstolkat Säsong 2. Den sjuke gästen. På Drakens hotell älskar alla, utom Blå, att ta hand om sjuklingar. Men idag verkar den sjuke gästen inte vilja bli frisk. Textat sid. 199.

12.40Pappa på förskolan - teckenspråkstolkat Rymden. Idag är det stor dramatik för pappan. Förskolan har invaderats av kakätande marsianer och pappan intar rollen som astronauthjälte. Häng med på ett rafflande rymdäventyr med nya bekantskaper långt bort i universum. Textat sid. 199.

12.45Tvillingarna Bob - teckenspråkstolkat När Bamse blev Bamse. Idag fixar Tvillingarna Bob världens första pridetåg på vatten. De älskar prideflaggor. När Olga och Bamse föddes trodde mamma och pappa att de hade fått två flickor. Men Bamse kände sig som en pojke och då fick han vara det. Man är ju det man känner sig som. Han valde själv namnet Bamse för han kände sig så stark och snäll. Textat sid. 199.

12.50Bing Sova över. Sova över. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

12.55P King Älling Flyg P King, flyg!. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

13.10Zoé Kézako Zoé är en tjej på åtta år, stark, rolig - och supersjälvisk. Svenska röster: Rakel Löwe, Norea Sjöquist, Sanna Bråding. Detta avsnitt: Ögonfel. Textat sid. 199.

13.20Safirdrakens krafter Ballongen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

13.30Pirater i huset intill Vem är tjuven?. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Vem är tjuven?. Textat sid. 199.

13.45Gumballs fantastiska värld Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

13.55Lilla Aktuellt skola 2019-01-25. Nyheter för barn och ungdomar. UR. Textat sid. 199.

14.15Lilla Aktuellt teckenspråk 2019-01-25. Nyheter för barn och ungdomar. UR.

14.30Hank Zipzer - världens bästa underpresterare Hank rockar. Hank rockar. Henry "Hank" Zipzer är dyslektiker, allt är inte så lätt för honom i skolan och han har dessutom en förmåga att ställa till problem... utan att egentligen mena det. Som tur är så har Hank vänner och familj som stöttar och hjälper honom, så i slutänden löser han alltid sina problem... på sitt eget, ofta lite speciella sätt. Säsong 3. Textat sid. 199.

14.55Familjen Valentin Sjukdomen. Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp sin senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngsta sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom. Textat sid. 199.

15.20M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, tredje säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.45Fångad Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl. Textat sid. 199.

16.10På vingliga vingar Änglalärlingen Porter skickas till jorden som en 16-årig student. Genom att utföra det uppdrag han har fått kan han kanske äntligen få sina vingar. Carl Montclaire, 15 år, har haft otur hela livet. Kanske kommer det att ändras nu när han har Porter vid sin sida? Säsong 1. Textat sid. 199.

16.30Pyjamasklubben Förälskelsen. En ny pyjamasklubb i en ny stad, men arvet från första serien är stort. Frankie, ledaren från första serien, lämnar över till sin kusin Charlie - som tillsammans med sina bästisar Jess, Maddy, Brooke och Tayla bildar en ny, egen, klubb för att lösa stora och små problem och frågor. Textat sid. 199.

17.00Superkrypen Farlig födelsedag. Farlig födelsedag. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

17.10Oddbods Sketcher med Oddbods, lustiga små figurer med olika karaktärsdrag. Det är aldrig lugnt och stillsamt i deras värld.

17.20Lille Roy Anden Roy. Anden Roy. Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad. Textat sid. 199.

17.35Katten i hatten vet allt om ditten och datten En blomma till mamma. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

17.45Pirata & Piloto Grått hår och skattkistor. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.10Simon En natt i träd-kojan. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

18.20Henry råkar på... En kamera. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

18.25Pappa på förskolan Inte sova på vilan!. Pappan älskar att gå på förskolan. Men en sak är lite konstig. Man måste sova mitt på dan. Det vill pappan absolut inte. Han gör allt för att störa. Han behöver inte sova. Aldrig någonsin i hela livet. Hur ska det gå?. Textat sid. 199.

18.30Kiwi och Strit Dansk animerad serie. Kiwi och Strit är bästa vänner, de bor i skogsgläntan vid foten av den stora kullen. Kiwi bor i det fina, välvårdade huset medan Strits hus har tippat över på sidan. Kiwi älskar ordning och reda och Strit gör det inte. De är väldigt olika men gör ändå allt tillsammans, de har roligare då.

18.35Pettson & Findus Tecknad serie på Sven Nordqvists berättelser. Dagen före Julafton gör Pettson illa sig i foten. Han kan varken hugga julgran eller handla julmat. Findus är förtvivlad. Textat sid. 199.

18.50Cirkus Imago Akrobatik, humor och magi. Familjeunderhållning av och med Morgan Alling. Del 3 av 16. Vi är smarta. Dag är borta men har inte sagt något till Direktören. Anna och Morgan försöker att inte avslöja sin hemlighet. I övriga roller: Anna Lagerkvist, Dag Andersson och Harald Leander. Textat sid. 199.

19.00Fixa bröllopet Brandkår. När Ebba får bestämma blir det bröllop med brandkåren som tema. För att få gifta sig måste Ebbas mamma och bonuspappa klara av några riktigt svåra uppgifter som brandmän måste kunna. I Fixa bröllopet får barnen makten att bestämma över sina föräldrars bröllop - och föräldrarna vet ingenting förrän på bröllopsdagen! Allt är hemligt fram till själva vigseln och till sin hjälp har barnen programledarna Alexander Hermansson och Caroline Hermansson. Del 5 av 10. Textat sid. 199.

19.30Wild Kids I Eldkampen möts Karl och Yasmina och vinnaren får ta med sig hela sitt lag på spa och sumobrottning. En av de laglösa får åter igen lämna Skogvaktarstugan och bege sig till Lagkampsplats. Där möts Lejonen och Björnarna i en tuff tävling där priset är en ny kompis. Del 3 av 10. Textat sid. 199.

04.30Klassen Ungdomsserie. Säsong 2. Skilsmässan. Kan Jossan prata om sina känslor?. Textat sid. 199.

05.00Twirlywoos Att snurra. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Timmy spökar. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.20Långhalsen Lo Lo blir förkyld. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Vem är det som ringer?. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Henry råkar på... En violin. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

05.40Voffa, Kvittra och Len Ett glädjeäventyr. Ett glädjeäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

05.50Ankes värld Tittut lämnar ett spår. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.