MENY

Barnkanalen

05.50Katja Katt Brittisk tecknad serie. Klantfummel. Lara hittar på berättelser åt sin katt Katja, historier där katten själv är huvudperson. Svenska röster: Josefina Hylén, Nour El-Refai, Tea Stjärne, Alexander Kaunitz, Samuel Fröler m.fl. Textat sid. 199.

06.00Ankes värld Molnsagor. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.

06.05Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.15Daniel Tigers kvarter Ta det lugnt på klockfabriken. Ta det lugnt på klockfabriken. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Surfa. Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar. Textat sid. 199.

06.35Katten i hatten vet allt om ditten och datten Sjöhästkungen. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Prylomobil". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

06.50Pyjamashjältarna Gecko och alla krafters sten. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Hick-dricka. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Hick-dricka. Textat sid. 199.

07.15Partytältet Del 3 av 12. Partytältet förvandlas till en plats för ett härligt kalas. Viktoria ordnar ett strandparty med hjälp av partykistan. Programledare och festfixare är Jenny Järvholm. Textat sid. 199.

07.30Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

07.45Tripp och Tropp upptäcker djur Fjäril. Kan du gissa djuret? Häng med Tripp och Tropp i deras gissningslek och sång. Svenska röster: Anna Isbäck och Mojje. Textat sid. 199.

07.50P King Älling Robotälling. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

08.00Ett fall för KLURO Kladd, koder och konstigheter. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

08.10Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Den försvunna skatten. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

08.25Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Jättekelpskogen. Jättekelpskogen. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

08.35Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Alla hjärtans-vänner. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

08.45Fixarna Lögndetektorn. Lögndetektorn. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. Textat sid. 199.

08.55Simon Vi ska tälta!. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

09.00Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

09.15Tinga Tinga sagor Tinga Tinga sagor. Tinga Tinga sagor bygger på traditionella afrikanska fabler. Animationerna är gjorda i Tingatinga-stil likt konstverken från Tanzania. Svenska röster: Anna Book, Fredde Granberg, Anders Byström, Björn Gedda m.fl. Textat sid. 199.

09.25Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

09.35Regnbågsstadens hjälte Uppskjutning. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

09.50Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Ett mysterium att bena upp. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

10.05Full fart i Verksta Kanadensisk animerad humorserie från 2014. Byggar-Rosa. Spänn fast säkerhetsbältena och häng med Jack och hans kompisar i deras häftiga lekpark. "Verksta" är en rolig stad där alla invånare är lastbilar och stora fordon. De älskar att buffas, krocka och köra vilt, i "Verksta" finns det gott om utrymme och härliga vägar för det. Textat sid. 199.

10.15Ramajetterna På Ramabums flygplats är det fläkt och fart - och alla hjälps åt, såklart!. Tungt problem. När man får i uppdrag att styra en flygplats och flyga jumbojet kan mycket gå galet. Men om man är vänner och har hjärtat på rätt ställe kan man klara av nästan allt. Textat sid. 199.

10.35Fifi och blomsterfröna Engelsk animerad serie. Fifi är en förtrollande liten förgätmigej, som bor i en magisk trädgårdsvärld tillsammans med sina vänner blomsterfröna. Detta avsnitt: Fifis fågelskrämma. Fifi har problem med att hålla fjärilarna borta från sina grönsaker så hon gör en fågelskrämma för att försöka skrämma bort dem, men den fungerar inte. Kan det bli Gullan som räddar dagen?. Textat sid. 199.

10.45Franklin och hans vänner Franklin behöver en påminnelse. Franklin behöver en påminnelse. Sköldpaddan Franklin och hans vänner lär sig många saker under sina glada äventyr i det färgsprakande Skogland. Förutom allt kul vi får delta i när vi följer deras lekar och äventyr så lär vi oss om hur viktigt det är att hjälpa andra och vara schysst mot sina vänner. Textat sid. 199.

10.55Greta Gris Piratskatten. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

11.00Clifford, den stora röda hunden Clifford är stor som ett hus, röd som en brandbil och snäll som en hund. Faktiskt. Och det har skrivits böcker om honom. Textat sid. 199.

11.25Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

11.50P King Älling Hej hå, en Uppblåsman!. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

12.00Folksagor i världen - jiddisch Världens starkaste man. Obasi tror att han är bäst i världen eftersom han är så snabb och stark. Men en dag möter han sin överman. En animerad berättelse från Nigeria om stolthet och ödmjukhet. Del 4 av 6. UR. Textat sid. 199.

12.05Imse och Vimse - jiddisch Flyg fina fluga, flyg. De hungriga spindlarna Imse och Vimse försöker fånga in dagens lunch i sitt nät. Snälla Vimse känner medlidande med de insekter som fastnar. Del 1 av 6. UR. Textat sid. 199.

12.10Misse-kisse Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Kompost. Textat sid. 199.

12.15Raa-Raa - lejonet som låter En animerad serie för de minsta. Djungelns kungar och drottningar. Djungelns kungar och drottningar. Raa-Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. Textat sid. 199.

12.25Katja Katt Brittisk tecknad serie. Den magiska skalbaggen. Lara hittar på berättelser åt sin katt Katja, historier där katten själv är huvudperson. Svenska röster: Josefina Hylén, Nour El-Refai, Tea Stjärne, Alexander Kaunitz, Samuel Fröler m.fl. Textat sid. 199.

12.35Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. Textat sid. 199.

12.45Bing Klätterträdet. Klätterträdet. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

12.55Dimitri Kurragömma med Kimbu. Dimitri är en liten fågel som ska flyga söderut med sina föräldrar. När de hamnar i en storm tappar Dimitri bort sina föräldrar och hamnar i Ubuyu i Afrika. Textat sid. 199.

13.00Biet Maya Max-förälskad. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

13.10Masha och björnen Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

13.10Alices snöflingor Alice från programserien "Alice gillar att simma" är på resa tillsammans med sin familj för att åka skidor. Med sig har hon reportern Niklas. Vad hon inte vet är att han inte kan åka skidor! Hur ska det sluta? I detta avsnitt hjälper Alice Niklas att hitta rätt skidutrustning!. Textat sid. 199.

13.20Abel och Fant Regnbågsresa. Regnbågsresa. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

13.25Grizzy och lämlarna Imse Vimse Lämmel. Imse Vimse Lämmel. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

13.35Pirater i huset intill Bollans hemlighet. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Bollans hemlighet. Textat sid. 199.

13.55Djupet Blixt och dunder. Blixt och dunder. Ombord på ubåten Arronax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. Textat sid. 199.

14.15Magiska fyran Begynnelsen. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

14.30Lilla Aktuellt skola 2018-09-21. Direktsända nyheter för barn och ungdomar. UR. Textat sid. 199.

14.45Lilla Aktuellt teckenspråk 2018-09-21. Nyheter för barn och ungdomar. UR.

15.00Leonardo Brittisk serie från 2011. Serie 1. Del 3 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl. Textat sid. 199.

15.25M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, tredje säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.55Det vilda fotbollsgänget Spökpartyt. Det vilda fotbollsgänget lever för fotbollen. De drömmer om att kunna slå de stora klubblagen och att avancera i serien. Men de behöver bygga på sitt spel, värva fler spelare och framför allt slå De oövervinneliga som lagt beslag på deras "Djävulsplan". Och så behöver de en tränare förstås. Men allt är möjligt, så länge man är vild! Animerad serie baserad på böcker av Joachim Masannek. Textat sid. 199.

16.20Pepparkornen Strålande te. Åren går, men Pepparkornen består. Nya barn löser nya, små och stora, brott och mysterier!. Textat sid. 199.

16.45Tracy Beaker kommer tillbaka Enligt reglerna. Enligt reglerna. Tracy Beakers stora dröm är att bli författare, men när hennes metod att nå dit går emot fostermammans regler är hon plötsligt tillbaka på barnhemmet. Men nu av en helt annan anledning. Fri fortsättning på serien"Tracy Beakers dröm". Säsong 1. Textat sid. 199.

17.15Mästerflygarna Hennes höghets hundar. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

17.30Lille Roy Ploj-Roy. Ploj-Roy. Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad. Textat sid. 199.

17.45Daniel Tigers kvarter En lugn sagostund. En lugn sagostund. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa En halvtimmes Bolibompa. Textat sid. 199.

18.00Sara och Anka Fullt med små flamingor. Fullt med små flamingor. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.

18.15Simon Kling-klang-klong. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

18.25Pappa på förskolan Svensk serie för de minsta. Del 12 av 15. Pappan älskar förskolan. Där får man springa hur mycket som helst. Men plötsligt säger fröken att man inte får springa inomhus. Pappan springer ändå. Han vill sluta men kroppen fortsätter bara. Som tur är krymper han till en pyssling och springer sig till slut riktigt trött. Då är det mysigt att krypa in hos fröken och lyssna på när hon läser. Textat sid. 199.

18.30Gissa Alex Alex Hermansson tar dig med genom fredagkvällens program i Barnkanalen. På vägen antar han utmaningar och ditt uppdrag blir att gissa hur det går. Textat sid. 199.

18.30Magiska fyran Katt-och-råtta-lek. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

18.45Amigo Grande Antigravitationstävlingen. Ett generationsöverskridande humoristiskt frågesportprogram för hela familjen. Del 5 av 10. Högre eller lägre än en femteklassare. Textat sid. 199.

19.15Gumballs fantastiska värld Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

19.25Gumballs fantastiska värld Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

19.40Zombie-Lars Norsk dramaserie från 2016. Zombie-influensa. Lars är till hälften zombie och till hälften människa, eller halvt levande-olevande som är den politiskt korrekta termen. I den nya staden och skolan han flyttar till är det dock inte alla som vill ha honom där. Textat sid. 199.

19.55Pipas & Douglas Roliga kortisar med de skojiga artisterna Pipas och Douglas.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Brevbärar-Timmy. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.20Långhalsen Lo Bollbytet. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Rita med fantasi. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Henry råkar på... En julgran. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

05.40Wibbly Gris Dröm. Wibbly Gris är en småbarnserie som på ett humoristiskt sätt tar upp barnens dagliga göromål. Wibbly klättrar i träd, slår in paket eller går och lägger sig. Han rör sig obehindrat mellan fantasi och verklighet. Svenska röster: Oliver Gramenius, Daniel Melén, Anna Arnbom, Mimmi Sandén m.fl. Textat sid. 199.