MENY

Barnkanalen

05.55Kojsagor Sov gott, lilla groda. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

06.00Daniel Tigers kvarter Daniel blir frustrerad. Daniel blir frustrerad. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

06.15Claude Klubb Svansköping. Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa. Textat sid. 199.

06.25Kiri & Lou Den praktfulla skogen. I en underbart underlig skog skrattar och sjunger Kiri & Lou med sina vänner - och lär sig hantera alla barndomens känslor. Textat sid. 199.

06.30Simon Stödhjulen. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

06.35Fix och trix Prinsessan Sols dag. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

06.45Masha och björnen Vi ses en annan gång!. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

06.55Molang Molang är en glad och energisk kanin vars bästa vän är kycklingen Piu Piu. Eld.

07.00PAW Patrol Valparna räddar chilitävlingen. Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten!. Textat sid. 199.

07.10Bluey Tågluffa. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. Textat sid. 199.

07.20Fixarna Dvd-skivan. Dvd-skivan. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. Textat sid. 199.

07.25Monsterbarnvakterna Bästa festen. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. Textat sid. 199.

07.35Våfflan Första mötet med Våfflan. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. Textat sid. 199.

07.50Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Eremitkräftorna. Eremitkräftorna. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

08.00Tilde Pär på djupt vatten. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

08.10Pirata & Piloto Rädda Marina!. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

08.25Ax till max Var äggstremt försiktig. I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!. Textat sid. 199.

08.35Pyjamashjältarna Pyjamashjältarnas nya krafter. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

08.45Paddingtons äventyr Paddington planerar ett kalas. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

08.55Gigantosaurus Grotta inte ner dig. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. Textat sid. 199.

09.10Katten i hatten vet allt om ditten och datten Valmusik. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

09.20Luo Bao Bei Den omöjliga flöjten. Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny. Textat sid. 199.

09.30Heidi Broschen. Föräldralösa Heidi skickas till bergen för att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 30: Broschen. Textat sid. 199.

09.55Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Orkidéfamiljen. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

10.15Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Nystart. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

10.40Arthur & Excalibur I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. Textat sid. 199.

10.50Bagel & Beckys show Titta vi pappers-flyger!. Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!. Textat sid. 199.

11.05Skattsökarna En bergig skatt. På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dom. Denna gång: En bergig skatt. Textat sid. 199.

11.15Nina Patalo Planeten Glacialus. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. Textat sid. 199.

11.25Bangarang Super Pål. Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Men Valter gör vad han kan för att sabotera. Textat sid. 199.

11.35Andys förhistoriska äventyr Den ullhåriga noshörningen och blommorna. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

11.50Monsterskolan Borttappat. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

11.55Greta Gris Kanalbåten. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

12.00Bara vanligt vatten - lulesamiska Vatten i en pannkaka. Vetet som man gör mjöl av behöver vatten för att växa, hönan som värper äggen behöver vatten att dricka och kossan som ger mjölk måste också dricka vatten. Utan vatten inget liv. Utan vatten ingen mat. Utan vatten inte ens en liten pannkaka. Del 5 av 5. UR.

12.05Din kropp - romani chib/arli Huden. Seriestart. Visste du att huden är kroppens största organ? Den är lika stor som ett lakan om man skulle vika ut den. I hudens olika lager finns viktiga och finurliga saker som känselceller, hårsäckar, fettceller osv. Del 1 av 5. UR.

12.10Uppfinnar-Johanna - arabiska Slippa-gå-maskinen. När Johanna och hennes småbröder, Sten och Stanley, ska gå hem från skolan blir de alltid så väldigt trötta i benen. Någon borde uppfinna något så de slapp gå hela tiden, tycker Stanley. Del 5 av 7. UR.

12.20I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Tomblibooernas torn. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

12.45Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi får besök av tjuvar. Nu kan Dunder-Karlsson och Blom inte bärga sig längre, de måste ha Pippis kappsäck. I Villa Villekulla har Pippi födelsedagskalas för Tommy och Annika, Herr Nilsson och Lilla Gubben. Det blir ett roligt kalas, och när kalaset är slut kommer tjuvarna. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 5 av 13: Pippi får besök av tjuvar. Textat sid. 199.

13.20Ricky Zoom Det nya räddningsredskapet. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

13.30Saibo Skogsrået. Alex möter Skogsrået som drar ut hans livsenergi. Vägvisaren dyker upp och räddar honom. Men den förvirrade Alex tror att Vägvisaren försöker ta kristallerna ifrån honom och hotar henne med sitt svärd. Del 9 av 10. Textat sid. 199.

13.50Fixarmästarna Säsong 2. Hur förvandlar man en pall till en tavla? Tre lag tävlar mot varandra i konsten att göra om och upcycla. Programledare: Malin Olsson och Amanda Wickman. Del 1 av 8. Textat sid. 199.

14.10Gumballs fantastiska värld Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

14.25Lilla Aktuellt skola Nyheter för barn och ungdomar om veckans viktigaste händelser. UR.

14.45Lilla Aktuellt teckenspråk Nyheter på teckenspråk för barn och ungdomar. UR.

15.00MI High Hämnden är ljuv. Kampen mot CORPUS fortsätter för de unga agenterna i MI9. Men Aneisha, Tom och framför allt Dan måste klara sig utan Zoe. Kan någon nånsin ersätta henne?. Textat sid. 199.

15.25Annedroider Nya vänner. Nya vänner. Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Han och granntjejen Shania får snart reda på att det bor en flicka som heter Anne där och med henne bor även de tre androiderna Hand, Öga och Vän. Säsong 1. Textat sid. 199.

15.45Backstage Nystart. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnärer och allehanda kreativa yrken. Säsong 2. Textat sid. 199.

16.10Tidlös prinsessa Kom an!. När vi sist träffade gänget var Lena kvar i vår tid och Thea fast i historisk tid. Vad ska hända nu? Vem ska hem eller tillbaka och vad är ens hem eller tillbaka? En sak är säker, livet blir inte som någon, vare sig dom eller du, kunde tro. Textat sid. 199.

16.35Djungelpuls Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

16.45På riktigt!? Roboten. På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?. Textat sid. 199.

16.55Ett fall för KLURO En ny Fröken O, del 2. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: En ny Fröken O, del 2 av 2. Textat sid. 199.

17.10Pirater i huset intill Grälet. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Grälet. Textat sid. 199.

17.20Monsterbarnvakterna Monsterbilar. Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. Textat sid. 199.

17.30Louie & Yoko bygger En containerlastbil. Med sin magiska verktygslåda finns det ingen gräns för vad Louie och Yoko kan bygga - och visa dig hur man gör!. Textat sid. 199.

17.40Bing Brandbilen. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

17.45Victor & Josefine De små spökena. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

18.00Bolibompaklubben Barnprogram med Draken och barn som programledare. Textat sid. 199.

18.00Pappa på förskolan Del 5 av 15. Idag är det kotteutflykt på förskolan. De ska leta ben och bajs från olika djur. Pappan hittar bajs överallt. Mossa är bajs. Jord är bajs. Stenar är bajs. Till slut tror ingen på pappan. Pappa Anders byter plats med sin dotter och hamnar på förskolan. Pappan: Christoffer Nordenrot. Textat sid. 199.

18.10Kiri & Lou Klara, färdiga, gå!. I en underbart underlig skog skrattar och sjunger Kiri & Lou med sina vänner - och lär sig hantera alla barndomens känslor. Textat sid. 199.

18.15Paddingtons äventyr Paddington spelar fotboll. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

18.30Robin Hoods rabalder och rackartyg Brinner av entusiasm. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Textat sid. 199.

18.40Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen Fantastiska förklädnader. KLURO får mer och mer att göra och det är verkligen dags att tänka nytt. Medan de andra agenterna fortsätter lösa konstigheter startar Stora O en mobil patrull med fyra specialplockade agenter för uppdrag runtom i världen. Denna gång: Fantastiska förklädnader. Textat sid. 199.

18.55Fixarmästarna Säsong 2. Hur förvandlar man en bokhylla till en fondvägg? Tre lag tävlar mot varandra i konsten att göra om och upcycla. Programledare: Malin Olsson och Amanda Wickman. Del 2 av 8. Textat sid. 199.

19.15Snorkråkan Säsong 2. Andra sommaren. Olof är tillbaka på Snorkråkan och får nya vänner i Maskrosstugan. Det mesta är sig likt på kollot men vem är egentligen Victor Hård och vilka är Tigerstugan? Och vad tycker Tore Järv om en ny ledare på ön? Del 1 av 10. Textat sid. 199.

19.30Gumballs fantastiska värld En ovanlig tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

19.50Grizzy och lämlarna Björnsmälla. Björnsmälla. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

04.45Saibo Förrädaren. Alex och Vägvisaren slår läger för natten. Kristallerna börjar ta över honom och förvirrad flyr Alex därifrån. Samtidigt så blir Madjo och Gardo gripna av Majutsu. Del 8 av 10. Textat sid. 199.

05.00Två snubbar Tjeckisk dockanimation om två fumliga killar med storslagna projekt som oftast går åt fanders. Men de två snubbarna är glada ändå.

05.05Sov gott Babblarna Kortfilmer, musikvideor, språklek och dansfilmer i en rolig, språklekande, musikalisk och lugnande mix, passar bra att varva ner till eller som en mjukstart på morgonen. Textat sid. 199.

05.10Timmy Lamm - svenska ord Vad finns i tältet?. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!. Textat sid. 199.

05.15Babblarna Första låten. En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.20Babblarna Här är jag. En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.25Fåret Shaun Leranimerad humorserie. En tung konst. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Textat sid. 199.

05.30Olobob-toppen Lallos sång. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

05.35Ella, Oscar och Hoo Den söta lilla ankan. Varje dag - ett nytt äventyr! för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. Textat sid. 199.

05.45Louie & Yoko bygger En släde. Med sin magiska verktygslåda finns det ingen gräns för vad Louie och Yoko kan bygga - och visa dig hur man gör!. Textat sid. 199.