MENY

SVT 24

20.00Engelska Antikrundan Polesden Lacey. Säsongsstart för Fiona Bruce och antikexperterna, denna gång är de på Polesden Lacey! Se en handske som tillhört Elisabeth I dyka upp som en av de lokala skatterna, och en brosch med en lång och sorglig historia. Samt något som tidigare använts för att skrämma iväg råttor, som idag är värt en hel förmögenhet. Programledaren Fiona Bruce och antikexperterna åker runt Storbritannien på jakt efter gömda skatter i det populära faktaprogrammet som har fängslat den engelska publiken i mer än 30 år. Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 1/9 och SVT1 3/9.

21.00Rederiet - syntolkat Svensk dramaserie från 1994. Säsong 5. Enda vittnet. Mona har för en gångs skull varit lojal med Dahléns och gått bakom ryggen på Pehr Silver. På Freja har Jussi fått bekymmer. Han försvarade sig mot en berusad och våldsam passagerare, som då föll överbord. Vad Jussi inte vet är att någon bevittnade hela händelsen. Del 5 av 15. Textat sid. 199.

21.45Från Lark Rise till Candleford Brittisk dramaserie från 2010. Säsong 3. Daniel utsätts för ryktesspridning efter att han pekats ut som far till en liten flicka. Minnie erbjuder Alf pengar vilket får honom att känna skam. Del 10 av 12. Från 27/8 i SVT1.

22.40Kulturfrågan Kontrapunkt De regerande mästarna Ebba Witt-Brattström, Göran Gademan och Carl-Johan Olsson möter nya superlaget Peter Apelgren, Francisca Skoogh och Jonas Ellerström. Musiken framförs av Ann Hallenberg och Göteborg Baroque. Uppläsare är Pernilla August. Frågesport om klassisk musik, konst och litteratur. Programledare är Ella Petersson och domare Eva Beckman. Del 2 av 8. Från 28/8 i SVT1. Även i SVT1 1/9 och SVT1 3/9. Textat sid. 199.

23.40Kronérs sommargäster - syntolkat Lisa Miskovsky. Lisa Miskovsky är född 1975 och var tonåring på 90-talet. Vi får följa med på en retrodoftande resa genom hennes tonårssomrar och musikaliska landskap. Det blir livemusik på dansbanan och så ger nostalgiexperten Kalle Lind oss sitt 90-tal genom nedslag i SVT:s unika arkiv. Lasse Kronér bjuder några av våra mest folkkära artister till sin ungdoms ö i Göteborgs skärgård. Del 4 av 5. Textat sid. 199.

00.40Clinton och otrohetsskandalen Amerikansk dokumentärserie från 2019. Leka med elden. Efter tolv år av republikanskt styre tar demokraterna över i Vita huset. Men skandaler förföljer Clinton-administrationen. Efter att hans rådgivare Vince Foster hittats död tillsätts en oberoende utredning, där självmord verkar vara orsaken. Trots det slutar inte konspirationsteorierna kring dödsfallet cirkulera. Del 1 av 7. Från 27/8 i SVT1. Även i SVT1 1/9.

01.20Historiens farligaste rovdjur Havets monster. Vilka monster har tagit kål på flest - under vattenytan? Möt bestar du inte trodde fanns, och andra som du ska akta dig mest för i dag. Se en meter långa havsskorpioner som äter sin egen art och stridslystna kaskeloter som väger mer än ett flygplan - samt slår till med kraften av en stridsvagn. Samt den mytiska megalodonen, som kunde fälla 15 ton tunga byten. Del 2 av 2: Havets monster. Från SVT2 tidigare i dag. Även i SVT2 31/8.

02.10Felicias rötter Svensk dokumentärserie från 2019. Felicia Di Francesco växte upp i Rinkeby med sin romska familj. I dag är hon 17 år och har många frågor kring sitt ursprung. I den här dokumentärserien letar hon svar om sin familj och hos sin farmor får Felicia reda på en händelse som ingen i släkten valt att prata om tidigare. Del 2 av 4. Från 27/8 i SVT2. Textat sid. 199.

02.40PK-mannen - syntolkat Metoo - vägen till insikt. Musse åker till Finspång och möter Rogerio, som var med och startade Locker room talk, en förening som kämpar för schyssta värderingar i idrottsvärlden. Musse tror att det mest är unga killar som behöver lära sig sådant. Rogerio håller inte riktigt med. Del 5 av 5. UR.