MENY

SVT 24

20.00Motor: Rally-VM SS 8. Specialsträcka åtta i det portugisiska VM-rallyt. Kommentator: Johan Ejeborg. Expert: Jonas Kruse. Textat sid. 199.

21.00Revypärlor från Falkenbergsrevyn Nyårsrevyn i Falkenberg är en pålitlig leverantör av skratt, satir och musikaliskt sväng. Men i år blev det av förklarliga skäl ingen revy. Så istället bjuder man på en kavalkad av sketcher, musik och shownummer från de senaste årens föreställningar. Programmet presenteras av revystjärnorna Anna Carlsson och Andreas Sköld. Del 2 av 2. Från 17/5 i SVT1. Även i SVT1 22/5. Textat sid. 199.

21.45Fredsmäklaren Finsk politisk dramaserie från 2020. Hemligt möte. Ann-Mari lyckas ordna ett hemligt möte med kurdledaren Binav Bashur som lever i landsflykt. Mötet går inte enligt planerna, och de råkar i livsfara. Del 3 av 10. Från 16/5 i SVT2. Textat sid. 199.

22.30Vem bor här? - teckenspråkstolkat Säsong 7. 6. Var bor barnskötaren?. I Skåne hittar vi ett betonghus med minimalistisk inredning, en traditionell skånelänga med inslag av trä och tegel och ett fantasihus där varje rum är som ett kapitel ur en saga. Var bor hårstylisten, barnskötaren och pr-managern? Fem främlingar besöker varandras hem och gissar - vem bor här? Programledare: Malin Olsson. Del 6 av 8. Textat sid. 199.

23.30Kneg del 1 - tre filmer om arbete SVT Kortfilm gav åtta regissörer uppdraget att tolka temat Arbete. Det blev sex korta dokumentärfilmer av några av Sveriges mest profilerade dokumentärfilmare. -- -- -- Film nr 1: Arbete åt alla! En intensiv och lekfull blick på hur vårt arbetsliv har utvecklats under de senaste 50 åren. En kavalkad av arkivbilder från 70-talet och fram till idag skapar ett humoristiskt och kritiskt inlägg i samtalet om hur vårt samhälle är organiserat - och om vi är nöjda med hur det ser ut? -- -- -- Film nr 2: Min älskade trucker. Emma träffar Daniel på en dejtingapp. Han är lastbilschaufför som brinner för sitt yrke men det är inte riktig vad Emma egentligen tänkt sig. Hon har en tydlig bild av hur en lastbilschaufför är. Daniel insisterar på att de ska vara tillsammans och Emma kan inte motstå hans charm. -- -- -- Film nr 3: Blåbärskrisen. Sommaren 2020 ser ut att bli det bästa blåbärsåret på länge för det lilla syltkokeriet i Norduppland. Men när pandemin slår till hindras de thailändska bärplockarna att resa till Sverige. Om inte thailändarna kommer, vilka ska då plocka alla våra bär?. Från 16/5 i SVT2. Även i SVT2 22/5. Textat sid. 199.

00.25Eurovision Song Contest 2021: Semifinal 2 - syntolkat Semifinal 2. Ikväll sänds andra semifinalen av två från Rotterdam. Tävlande är San Marino, Estland, Tjeckien, Grekland, Österrike, Polen, Moldavien, Island, Serbien, Georgien, Albanien, Portugal, Bulgarien, Finland, Lettland, Schweiz, Danmark. Kommentatorer är Christer Björkman och Edward af Sillén. Textat sid. 199.