MENY

SVT 24

21.00När kemin stämmer Norskt dejtingprogram från 2016. Del 1 av 6. 31-åriga Maren tar vetenskapen till hjälp för att hitta den rätte. Hur stor betydelse har lukten i vårt val av partner? Sju killar har tackat ja till att delta i olika experiment med Maren som enväldig domare. Programledare: Per Olav Alvestad. De medverkande som tävlar om Marens gunst är: Jon, Fredrik, Robert, Frank, Erik, Olaf och Eivind. Från 15/11 i SVT1. Även i SVT1 18/11.

21.40Helikopterrånet Svensk dokumentärserie från 2017. Var är pengarna?. Del 6 av 6: Till slut döms sju av de tio åtalade för sin inblandning i helikopterrånet. "Piloten" och "Kalashnikovmannen" får längst straff. Straff som senare skärps ytterligare i hovrätten. Piloten fortsätter att hävda sin oskuld och nya vittnen träder fram och ger honom alibi för tiden då han påståtts landa helikoptern. Det räcker dock inte för resning i högsta domstolen och nu sju år senare har alla suttit av sina straff. De 39 miljoner kronor som stals är fortfarande spårlöst borta och det som svensk polis har sett som en framgångssaga menar vissa kritiker är ett stort misslyckande. Än i dag är det inte helt klarlagt vilka gärningsmännen var utöver "Kalashnikovmannen" inne i depån på G4S. Polisen spekulerar om att ett tjugotal personer varit inblandade i kuppen. Var det någon av de gripna eller låg en större kriminell organisation bakom?. Från 12/11 i SVT1. Textat sid. 199.

22.10Hitlåtens historia - Sweet Child O'Mine Sweet Child O'Mine. I slutet av 80-talet blev Guns N' Roses idoler över hela världen. För Hitlåtens historia-producenten Magnus Broni, blev det långt mer än så. Och frågan är om den där maniska kärleken till Slash & Co någonsin svalnat? Så här nästan 30 år senare dammar han av skivsamlingen och berättar historien om "Sweet Child O' Mine". Låten som började som ett skämt men i slutändan vände Guns N' Roses trögstartade karriär från flopp till världsherravälde. Från 14/11 i SVT2. Även i SVT2 18/11. Textat sid. 199.

22.40Veckans brott Del 5 av 10. Leif GW Persson och kriminalteknikern Ulf Öhman gör en brottsplatsundersökning av en bil efter en bilskjutning. På fredag är det dags för stort EU-toppmöte i Göteborg och vi gör en rejäl tillbakablick på EU-toppmötet 2001 och de våldsamma Göteborgskravallerna. Leif GW Persson visar hur man kan utnyttja övervakningsbilder från butiksrån till att få fram så mycket information som möjligt om brott och gärningsman. Vi fortsätter följa svensk polis i arbetet inom EU-projektet i Ukraina och Leif kommenterar det fortsatta #metoo-uppropet. Programledare: Camilla Kvartoft. Från 14/11 i SVT1. Textat sid. 199.

23.40Uppdrag granskning Granskande samhällsprogram. I polisens våld. Del 13 av 15. Dawid blev biten av en polishund och hans pappa Jerzy slagen med batong. Trots att familjen är friad från alla brottsmisstankar har de inte fått någon upprättelse. Programledare: Janne Josefsson. Från 15/11 i SVT1. Även i SVT1 18/11. Textat sid. 199.

00.40Min sanning - teckenspråkstolkat Del 1 av 6. Jason "Timbuktu" Diakité är rapparen från Lund som sökte i sin egen släkthistoria. Ett samtal om rötter och identitet. Programledare: Anna Hedenmo. Textat sid. 199.

01.40Jordskott - syntolkat Svensk dramathriller från 2017. Säsong 2. Del 5 av 8. Eva är tillbaka på Thörnbladska gården men inte på det sätt hon hade tänkt sig. Dr Koljonen gör en omskakande upptäckt. I Stockholm kommer Bahar allt närmare att avslöja Evas och Wass lögn. Maja och Esmeraldas nya vänskap blir allt djupare men bröderna Olsson är dem hack i häl. Eva söker efter i den gamla häxan Ylva som visar sig ruva på en chockerande sanning. Textat sid. 199.

02.40Vår tid är nu - syntolkat Svensk dramaserie från 2017. Säsong 1. Kräftskivan. Del 7 av 10: Kräftskivan. Stockholm 1946. Nina och Erik firar sin förlovning med en kräftskiva i skärgården. Calle blir motvilligt ansvarig för maten. Gustaf avslöjar Suzannes hemlighet för Peter. Gustaf ger Maggan sparken på grund av hennes engagemang i facket och Helga hamnar på kollisionskurs med Ninas blivande svärmor. Textat sid. 199.