MENY

SVT 24

20.00Från Lark Rise till Candleford Brittisk dramaserie. Säsong 2. Lauras förmåga sätts på prov när Dorcas hastigt insjuknar, samtidigt som romansen med Fisher Bloom går in i en ny fas. Del 5 av 11. Från 16/7 i SVT1. Även i SVT1 21/7.

20.55Engelska Antikrundan Minehead Railway station. En av de blötaste dagarna i Engelska Antikrundans historia, där över 2000 besökare står i kö vid Minehead Station i Somerset för att få sina ägodelar värderade. Här syns bland annat en juvel som ägts av de sista ur Rysslands kungafamilj, fotografier från Beatles inspelning av A Hard Day?s Night och en skulptur av Rodin. Del 2 av 7: Minehead Railway station. Även i SVT1 21/7.

21.55Hjärta för djur Djurskyddsföreningen försöker hitta ett hem åt en belgisk jättekanin, Bosses hundhjälp fixar mat till hundar vars ägare inte har råd och Reino på hundstallet får hjälpa tre hundar - två vanvårdade pekingeser och en upphittad chihuahua. En serie om djuren som hamnat vid sidan av, som ingen ville ha och om dem som vigt sitt liv åt att hjälpa djuren: människor med hjärta för djur. Del 5 av 8. Från 17/7 i SVT2. Även i SVT2 20/7 och SVT2 21/7. Textat sid. 199.

22.25Min trädgård Norskt trädgårdsprogram från 2018. Arvsträdgården. Trädgårdsresan går denna gång till Nordkjosbotn. Tord har ärvt sina morföräldrars gamla hus långt uppe i norr och hit till sitt eget sommarparadis åker han så ofta han kan. Trädgårdsmagasin med programledaren Heidi Sivertzen-Oksmo. Medverkar gör också kocken Dag Tjersland, snickaren Stine Bjørnstad och trädgårdsmästaren Steinar Johansen. Del 3 av 9. Från 18/7 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 21/7.

23.05Kennedys: En maktsaga Amerikansk dokumentärserie från 2018. Hot, skandaler och konflikter. Sedan JFK blivit president har de politiska katastroferna duggat tätt. Och hans problem är långt ifrån över. Skandaler hotar hans äktenskap, kampen för medborgliga rättigheter skapar konflikter i södern och världens räds ett kärnvapenkrig. För att hans presidentskap ska överleva krävs insatser från hela familjen Kennedy. Del 4 av 6. Från 18/7 i SVT2. Även i SVT2 20/7.

23.50Muitte mu - Minns mig Norsk-samiskt musikprogram från 2018. Han är min stora förebild. På 1970-talet var popsångaren Christian Ingebrigtsens pappa Stein en av Norges mest säljande artister. Pappan har alltid varit en förebild och ett stöd för Christian och därmed faller det sig naturligt att det är pappa Stein som Christian väljer att jojka. Christian är den fjärde av sex norska artister som har antagit utmaningen att på tre dagar försöka skapa en jojk. Till sin hjälp för att lära sig tekniken i den traditionella samiska musikformen har artisterna en erfaren jojkare. Christians mentor är den svensk-samiske poeten och jojkaren Simon Issát Marainen. Del 4 av 6. Från 17/7 i SVT2. Även i SVT2 20/7 och SVT2 23/7.

00.20Vild vetenskap Norsk naturserie från 2017. Åshild konstaterar att det ser mörkt ut för renarna. Flera regniga vintrar på Svalbard har lett till att isen har lagt sig som ett glaslock över tundran, vilket gör att renarna inte kommer åt betet. Rävforskaren Nina får förmånen att uppleva fjällrävsvalpar på nära håll. Och Frank får för första gången uppleva bävrarnas privatliv, tack vare kameror som har placerats inne i bäverhyddan. En serie som följer norska forskare i deras jakt på ny kunskap om vilda djur. Del 4 av 4. Från 16/7 i SVT2. Även i SVT2 20/7.

01.00Follow the money Dansk kriminalserie från 2019. Säsong 3. Anna blir varse polisens intresse för Nicky och får en överraskning när hon inser att hennes chef Nette inte är så medgörlig som hon trodde. Pressen på Nicky ökar. Alf skördar framgångar men kan inte riktigt glädjas, och när han blir tvungen att peta en medarbetare börjar han tvivla på sig själv. Del 7 av 10. Från 15/7 i SVT1. Även i SVT1 21/7.

02.00Allsång på Skansen - syntolkat Direktsänt underhållningsprogram från Skansen. Molly Sandén och Bishara bland artisterna. Gäster på Sollidenscenen är Molly Sandén, Ann-Louise Hanson, Bishara, Lamix featuring Ant Wan och Anders Lundin. Programledare: Sanna Nielsen. Kapellmästare: Stefan Brunzell. Del 4 av 8. Textat sid. 199.