MENY

SVT 24

20.00Hem till byn - syntolkat Svensk dramaserie från 1990. Säsong 4. Del 6 av 6. Textat sid. 199.

21.00Gift vid första ögonkastet USA Amerikansk realityserie från 2019. Min fru är oskuld. Bröllopsfesten är över och paren får för första gången chansen att spendera lite kvalitetstid tillsammans, vilket märkligt nog blir på deras bröllopsnatt. Men hur hanterar man att krypa till sängs med en främling man nyss gift sig med? Dagen efter vankas en frukost tillsammans med parens familjer där alla får en bättre bild av vem den nya partnern är. Del 4 av 16. Även i SVT24 29/9 och SVT24 1/10.

22.00Strömsö Livsstilsmagasin. Pappersläder och hemgjord tofu. Anders visar hur man gör egen tofu, Jim renoverar ett gammalt bord och Lee gör väskor och piffar till hemmakontoret med pappersläder. Detta och mer därtill, när programledaren Jonas Sundström presenterar godbitar från tidigare säsonger. Inspiration för hus och hem, fritid och vardagsliv. Del 4 av 17. (Finland, 2019). Från 23/9 i SVT1. Även i SVT1 27/9. Textat sid. 199.

22.30Tutankhamuns hemligheter Vad var det som egentligen dödade Tutankhamun?. Det är snart 100 år sedan Howard Carter upptäckte hans grav i Konungarnas dal. Med hjälp av DNA-teknik och den senaste medicinska forskningen får vi nu ta del av den spännande sanningen om pojken bakom guldmasken - Tutankhamun. Upptäckterna ger oss en annan bild av konungens familjehistoria, och avslöjar vad det var som blev hans död. Brittisk dokumentär från 2014. Från 23/9 i SVT2.

23.30Det sitter i väggarna - syntolkat Säsong 6. Lundby, Husby-Långhärad, Uppland. Strax utanför Knivsta i Uppland ligger gården Lundby där familjen Björck bor sedan fem år tillbaka. Det var äldste sonen Axel som ville prova ett liv på en gård med djur - och så blev det. Här fanns spår från gamla tider, en skattkista och ett mystiskt fotografi som familjen undrar vilka det kan vara på. Byggnadsantikvarie Erika Åberg tar sig an ett trägolv som visar sig dölja en hemlighet och antikexperten Rickard Thunér tar reda på mer om den ruskiga skrönan om länsmannen som ska ha förskingrat pengar och sedan skjutit sig i husets bibliotek. Del 4 av 8. Textat sid. 199.

00.30Rederiet - syntolkat Svensk dramaserie från 1996. Säsong 9. Oväntat besök. Reidar har tappat förtroendet för Lina - nu ska han själv ordna ett lån och rädda företaget. Jeanette har äntligen hittat Carl, men återseendet blir inte vad hon tänkt sig. Georg väntar med sin avskedsansökan; kanske kan han hålla sig nykter i dag... Del 7 av 15. Textat sid. 199.

01.15Min röst: Mu jietna Program på samiska från 2020. Urfolksfeminism. Káren-Ann Hurri tycker att debatten om samisk feminism och urfolksfeminism är något som behöver lyftas fram i det samiska samhället. Tillsammans med forskaren och doktoranden Ina Knobblock pratar de med programledaren Ida Persson Labba om varför det är så viktigt. Och varför man inte bara kan ta den västerländska feminismen och använda i samiska sammanhang. Del 7 av 8: Urfolksfeminism. Från 22/9 i SVT2. Även i SVT2 26/9. Textat sid. 199.