MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare: Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Malou efter tio Svenskt aktualitetsprogram från 2018. Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek i dag. Skådespelaren Alexander Karim pratar om vikten av att använda sitt kändisskap till att lyfta fram viktiga frågor. Artisten Love Antell berättar om ytterligheterna i livet. I filosofiska salongen filosoferar Åsa Larsson och Per Schlingmann.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Familjen Dingles kräver att få svar på vad som hänt. Leyla tröstar Pete och Priya oroar sig för att Leyla aldrig kommer att förlåta henne.

12.30V65 Direkt Travmagasin.

15.30Köket Svensk matlagningsserie från 2017. Här bjuder Nyhetsmorgons kockar på enkla recept som går snabbt att laga. Omtyckta klassiker varvas med nya favoriter. Kockarna avslöjar dessutom sina hemliga tips och tricks. Kocken Tom Sjöstedt lagar biff Rydberg.

15.45En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2014. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus utomlands för att kunna tillbringa vintersemestern där. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter bland annat i annat Spanien, Karibien, Portugal och Florida. Colin och Veronica söker efter ett semesterhem och båda älskar den karibiska ön St Lucia. Adrian visar dem fastigheter på ön som ligger inom deras budget på 200 000 pund.

16.50Fixer upper Amerikansk livsstilsserie från 2015/2016. Chip och Joanna Gaines hjälper personer med renoveringar. Paren får se tre potentiella hem som är till salu och som är i behov av renovering. Efter att paret valt sitt objekt sätter Joanna och Chip i gång med att förvandla det till deras drömhem utifrån köparens budget. Ett ungt par med en liten baby letar efter ett hem med tre till fyra sovrum. Tillsammans med Chip och Joanna tittar de på tre hus nära Waco.

17.50V75 med Matteus och Mormor Travmagasin.

17.55Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2017. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. På Skånes djurpark försöker veterinären Kalle Nordfeldt och kollegorna Maria och Erik fånga in parkens kungsörnar. De behöver genomföra en hälsokontroll vilket inte är helt enkelt. Veterinären Michaela Stiblarova i Bagarmossen undersöker hunden Fina som sedan en tid tillbaka haft problem med sin lever. I Ludvika har katten Sören kommit in med ett misstänkt föremål i halsen och hans matte Anna-Lena är orolig.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Postkodmiljonären Svenskt frågesportsprogram från 2018. En person har chans att vinna en miljon kronor genom att svara rätt på femton frågor. Även tittarna har möjlighet att vinna stora pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare: Rickard Sjöberg.

20.00Let's dance Svenskt underhållningsprogram från 2018. Här kastar sig kända svenskar ut på dansgolvet tillsammans med några av landets bästa tävlingsdansare. Det gäller att imponera på den kritiska juryn med sin dans. Programledare: Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

21.30Sjölyckan Svensk komediserie från 2018. En familj ska tillbringa hela sommaren tillsammans i skärgården. Eftersom det är första sommaren sedan mamman i familjen gick bort vill barnen stötta sin far men frågan är hur det kommer att gå med tre generationer under samma tak. Konflikten med de nya grannarna eskalerar. Klara försöker strypa deras tillförsel av material samtidigt som Berndt försöker hitta allierade å ön. Men när inget funkar byter de strategi och bjuder in grannarna för att lära känna dem bättre.

22.00TV4Nyheterna och Sporten Nyheter och sport.

22.15TV4Vädret Väderprognos.

22.25Let's dance - röstningsprogram Svenskt underhållningsprogram från 2018. Resultatet av omröstningen i kvällens deltävling i Let's dance redovisas.

22.50Edge of tomorrow Edge of tomorrow är en amerikansk-australisk science fiction-film. En utomjordisk ras har attackerat jorden och världens militära styrkor har gått samman i en sista kamp för att försvara planeten. Bland dem finns den oerfarna Cage som hamnar mitt i ett självmordsuppdrag. Han dör nästan direkt men på något märkligt sätt återupplivas han och tvingas leva om sin sista dag och dö om och om igen. Men för varje gång blir han lite smartare och skickligare i sin kamp mot ondskan och frågan är vad som ligger bakom hans märkliga återuppståndelser.

01.00Hotet inifrån Hotet inifrån är en amerikansk thriller från 2006. Pete Garrison är en Secret service-agent och personlig livvakt till presidentens fru som han även har ett förhållande med. När en annan agent blir mördad får han veta att någon planerar ett lönnmord på presidenten och att det finns en mullvad i dennes inre cirkel. När Garrison inte klarar av ett lögndetektortest på grund av relationen till presidentfrun blir han själv misstänkt för mordet.

03.10Down with Love Down with Love är en amerikansk romantisk komedi från 2003. Den etablerade författaren Barbara Novak anländer till New York för att marknadsföra sin nya bok Down with love men förläggaren vägrar stötta henne. Anledningen är att boken är ett feministiskt manifest som förespråkar sex snarare än kärlek och 1960-talets värld är inte redo för det. När boken äntligen publiceras blir den en sensation och journalisten tillika playboyen Catcher Block bestämmer sig för att bevisa att alla kvinnor letar efter kärlek och giftermål, även Barbara.

05.20Vad blir det för mat Svensk matlagningsserie från 2009. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Hemma hos Per råder ständigt kreativt kaos. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per blandar husmanskost med internationella influenser. Det är dags för cykelutflykt tillsammans med grannfamiljen och Per fixar en picknick tillsammans med alla barn. Det blir ryskt tema med den mustiga rödbetssoppan borsjtj och hemgjorda piroger fyllda med lök och sidfläsk. Soppan packas ner och värms på plats över öppen eld och pirogerna äts kalla. På grillplatsen lagar Per efterrätt. Det blir fruktspett med varm nougatsås som uppskattas av alla.