MENY

TV4

05.50Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare: Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Malou efter tio Svenskt aktualitetsprogram från 2017. Här bjuds det på långa intervjuer, starka berättelser, teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek i dag, nyfikna frågor och engagerande diskussioner. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.Programledare: Malou von Sivers. Hédi Fried och hennes syster var den enda i familjen som överlevde förintelsen. Hon berättar om sitt liv och vikten av att inte glömma historien. Författaren Carsten Jensen pratar om sin bok som skildrar krigets Afghanistan från insidan. Dessutom tipsar seriespanarna om dramaserier.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Tre bybor kämpar för sina liv och folk är förkrossade.

12.30Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Chrissie och Lawrence planerar Rebeccas födelsedag samtidigt som hon väntar på att få reda på sanningen.

13.00Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1993. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth bestämmer sig för att göra ännu ett försök att hitta ett sommarnöje. Eftersom Richard har andra problem han måste reda ut åker i stället Elizabeth med som smakråd, vilket oroar Richard enormt.

13.35Det stora familjeäventyret Brittisk realityserie från 2015. Om människor som flyttar till ett nytt land. Här följs par och familjer när de påbörjar sina äventyr och beger sig ut i Europa där de tillbringar tid med andra som tagit steget tidigare. För vissa blir det tufft att klara sig medan andra lyckas starta framgångsrika företag. I den spanska öknen checkar gäster in på ett nyligen öppnat hotell men en läcka i poolen ställer till problem. I Frankrike börjar en familj fundera på om de tagit sig vatten över huvudet med sina planer. Två barägare i Spanien välkomnar de första turisterna för säsongen.

14.40Unga föräldrar Svensk dokumentärserie från 2016. Här följer man unga föräldrar och ställer frågan om hur det är att bilda familj som ung. Bland de medverkande finns Andres och Amanda som har nyfödda sonen Leonel, Linn och Tomas i Hedemora och ensamstående mamman Elvira. Linn och Tomas blir osams. Elvira tar med Jeremy till Gävle för att träffa en annan ung mamma. Elin och Emil tar med Alice till stranden där de träffar sin vänner och grillar. En födelsedagsfest i Kiruna river upp jobbiga minnen för Ida.

14.55Bygglov Svensk inredningsserie från 2016. Matte Carlsson, Willy Björkman och arkitekten Lotta Lindgren reser runt i Sverige i en trailer som är fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. Bygglov söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Bygglovsgänget beger sig till Bollnäs för att hjälpa Katarina och Svante med deras slitna och omoderna kök. De bygger ett stort, nytt kök med matrum och en kryddvägg. Det blir nya lampor gjord av cymbaler och Willy får visa sina talanger som hårdrockare.

15.55Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2011. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Det är dags för final och de tre finalisterna ställs inför en rejäl utmaning då de ska baka inför Hela England bakars gatufest. Det betyder att de måste göra större kvantiteter än någon av dem tidigare gjort. Det blir bland annat mille-feuille, små Victoria-tårtor, maränger fyllda med jordgubbar och grädde och mini-cheesecakes med jordgubbar och rabarber. Sedan är det dags att utse vinnaren av Hela England bakar som får titeln Storbritanniens bästa amatörbagare.

16.55Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2008. Programmet ger råd och tips om inredning, trädgårdsskötsel, renovering och design. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har Lulu Carter, Björn Christiernsson, Bosse Rappne, Karin Mannerstål, Camilla Lundsten och Jimmy Schönning som alla bidrar med kunskaper inom sina områden. Martin bygger en altan. Gästinredare Frida Wanselius inreder ett skärgårdsinspirerat sovrum i Newport-stil tillsammans med Björn. Björn sätter träpanel halvvägs upp på väggarna och avslutar panelen med en nätt tavellist. Den gamla klädkammaren ersätts av måttanpassade garderober, för mesta möjliga förvaring. Isabelle inreder en balkong som passar den som inte har gröna fingrar. Med smarta lösningar lyckas hon dessutom klämma in många praktiska funktioner på den lilla ytan.

17.50Vägen till vinnarcirkeln Veckans vinnare blir för en dag delägare i en V75-häst. Personen får vara med bakom kulisserna i stallet när hästen förbereds för start i travets elitserie.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Brandmannen Thomas får larm om en bilolycka där en bil kört rakt in i ett bostadshus. När en väktare får problem med en våldsam man får polisen Johan rycka ut. Polisen Henrik följer med när en aggressiv yngling ska transporteras till ett ungdomsboende.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Postkodmiljonären Svenskt frågesportsprogram från 2017. En person har chans att vinna en miljon kronor genom att svara rätt på femton frågor. Förutom detta har även tittarna möjlighet att vinna stora pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare: Rickard Sjöberg.

20.00Gladiatorerna Svensk underhållning från 2017. Vältränade män och kvinnor utmanar varandra i tuffa och krävande grenar i kampen om mästartiteln. Koordinationsförmåga, styrka och kondition sätts på hårda prov. I varje gren möter utmanarna en eller flera gladiatorer, som gör allt för att sätta stopp för de tävlande. Programledare: Gry Forssell. Säsongsstart. Det är dags för fyra kändisar att ta sig an gladiatorerna. På tjejsidan tävlar skådespelaren Sara Sommerfeld som ställs mot armbrytaren Heidi Andersson. På killsidan möts programledaren Nassim Al Fakir och höjdhopparen Linus Törnblad.

21.30Mission: Impossible II Mission: Impossible II är en amerikansk actionfilm från 2000. Ethan Hunt (Tom Cruise) får i uppdrag att leda en grupp IMF-agenter som ska leta rätt på det dödliga viruset chimera. Hans motståndare är en terroristliga, som leds av den avhoppade IMF-agenten Sean Ambrose (Dougray Scott). Sean har redan stulit botemedlet och behöver viruset för att allt ska falla på plats. Hans plan är att starta en internationell epidemi och sedan göra sig rik på att sälja botemedlet. För att komma åt Ambrose tvingas Hunt ta hjälp av Ambroses förra älskarinna, Nyah Hall (Thandie Newton).

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Mission: Impossible II Mission: Impossible II är en amerikansk actionfilm från 2000. Ethan Hunt (Tom Cruise) får i uppdrag att leda en grupp IMF-agenter som ska leta rätt på det dödliga viruset chimera. Hans motståndare är en terroristliga, som leds av den avhoppade IMF-agenten Sean Ambrose (Dougray Scott). Sean har redan stulit botemedlet och behöver viruset för att allt ska falla på plats. Hans plan är att starta en internationell epidemi och sedan göra sig rik på att sälja botemedlet. För att komma åt Ambrose tvingas Hunt ta hjälp av Ambroses förra älskarinna, Nyah Hall (Thandie Newton).

00.15Seven Seven är en amerikansk thriller från 1995. De två kriminalinspektörerna William Somerset och David Mills står inför ett av de mest bestialiska mordfall de någonsin sett. Somerset är bara några dagar från sin pension och Mills är ung och ambitiös och den som ska ta över efter honom. Tillsammans tvingas de jaga en seriemördare som sprider skräck i omgivningen efter att ha dödat en man, som verkar ha tvingats att äta sig till döds, och sedan skrivit frosseri på väggen. När ytterligare ett brutalt mord på en rik advokat uppdagas finner man på brottsplatsen ordet girighet skrivet med offrets blod. Snart inser de båda poliserna att mördaren har en plan för vilka han ska döda och att denna plan bygger på de sju dödssynderna i Bibeln. Man misstänker att mördaren ser sig som den som fått i uppgift av Gud att straffa syndarna för deras lastfulla leverne. Med andra ord kan polisen vänta sig ytterligare fem fruktansvärda mord. I huvudrollerna ses Morgan Freeman och Brad Pitt.

02.55Area 51 Area 51 är en amerikansk science fiction-skräckfilm från 2015. År 2009 reser tre ungdomar som är förtjusta i konspirationsteorier till det område i Nevadaöknen vid namn Area 51 där det påstås att den amerikanska regeringen gömmer utomjordingar. De lyckas infiltrera militärbasen med hjälp av bland annat bildförstärkare, stulna ID-brickor och piller. Efter att ha kommit innanför murarna gör ungdomarna häpnadsväckande upptäckter innan de plötsligt måste fly för sina liv från en okänd kraft.

05.00Sophia Grace and Rosie´s royal adventure Sophie och Grace blir skickade till Switzelvania för att rapportera från kröningen av den nya drottningen. När de träffar de tre prinsessorna som tävlar om tronen kommer de upp med en plan för att hjälpa den bästa kandidaten att vinna.