MENY

TV4

06.05Seriously funny kids Amerikansk underhållningsserie från 2011. Barn säger de mest fantastiska ting, något som supermodellen Heidi Klum får erfara när hon träffar dem i små grupper för att få höra vilka insiktsfulla guldkorn de har att komma med. Programledaren Heidi Klum pratar med barnen om bajs, visar en ung flicka hur man poserar med en hundkrage och får en terapisession av en ung pojke.

06.40Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Laurie och Kirk Sr är oroliga för sin son Kirk II som är obotligt sjuk i cancer. De hävdar att den kvinna som en gång lämnade honom vid altaret, Star, kom tillbaka när hon hörde att Kirk II bara hade ett halvår kvar att leva och såg till att gifta sig snabbt med honom. Hon ska sedan dess ha varit otrogen mot honom vid flera tillfällen och föräldrarna är övertygade om att hon bara är ute efter livförsäkringen. Star erkänner att hon varit otrogen men hon slår fast att hon älskar Kirk II och önskar att svärfamiljen kunde sluta lägga sig i.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Robin är orolig för sin 23-årige son Riley som hävdar att han är en berömd låtskrivare som ska ha samarbetat med sångaren Taylor Swift, något som inte verkar stämma. Riley var ett begåvat barn men han började med droger vilket slutade med att han blev hemlös. Redan som ung ska han enligt Robin ha ljugit och visat prov på manipulativa drag. Hon oroar sig för att situationen har spårat ur och hon vet inte vad hon ska göra. Frågan är om doktor Phil kan avgöra varför Riley beter sig som han gör.

11.50Det stora familjeäventyret Brittisk realityserie från 2016. Om människor som flyttar till ett nytt land. Här följs par och familjer när de påbörjar sina äventyr och beger sig ut i Europa där de tillbringar tid med andra som tagit steget tidigare. För vissa blir det tufft att klara sig medan andra lyckas starta framgångsrika företag. I Frankrike är pressen stor på paret som vill starta ett yogaretreat. Det hettar till på den spanska restaurangen. På Frankrikes senaste bed och breakfast hälsas ett gäng racerbilschaufförer välkomna.

12.50First dates Brittisk dokumentärserie från 2014. Singlar stämmer träff via en dejtingsajt för en första dejt som filmas med dold kamera. Paren träffas på en restaurang och allting dokumenteras. Mostafa återvänder till restaurangen efter en misslyckad dejt och träffar Megan vars tidigare pojkvän var otrogen. Corinne hoppas att Will ska visa sig vara hennes drömman. Tommys dejt Adam verkar mer intresserad av en av de andra gästerna, och Jean-Christophe får träffa vinkännaren Sarah.

13.55Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem.

14.55Bygglov Svenskt inredningsprogram från 2012. Snickarna Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman samt inredaren Mija Kinning reser runt i Sverige i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. De söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Bygglovstrion beger sig till Uddevalla där systrarna Hasselbergs barndomshem ligger. Deras föräldrar bor kvar i det stora huset men nu när de vuxna systrarna besöker dem med sina sambor blir det trångt i deras gamla flickrum. Därför behöver de hjälp med att göra om det nedre planet till en gäststuga. Willy och Matte börjar med att riva väggar, sätta in stora glaspartier och att bygga en terrass ut mot havet.

15.55Hela England bakar - masterclass Brittisk matlagningsserie från 2013. Tretton deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Paul Hollywood och Mary Berry går igenom några av de utmaningar som kretsade kring efterrätter och pajer. De ger praktiska råd och tips på hur man kan lyckas med bakverken i sitt eget kök. Mary delar med sig av familjens recept på bland annat en aprikospaj och en engelsk fruktkaka.

16.50Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2013. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett gammalt förfallet orangeri och förvandlar det till en lustfylld sommardröm. Med enkla lösningar gör han om orangeriet till ett sommarboende och till sin hjälp har han snickarna Per "Pirre" Starrin och Marcus "Mackan" Nylén. Ernst bygger ett utomhuskök med allt som ett permanent kök bör ha. Till sin hjälp har han som vanligt snickarna Pirre och Mackan. Utomhusköket invigs med en somrig festmåltid lagad i den vedeldade ugnen. Ernst tillverkar en smart skärbräda till köket och gör limoncello. Inne i orangeriet förbereds det också för ett kök. Golvet målas i ett rutmönster som breddar rummet och tillför lite slottslik känsla. Dessutom besöker Ernst ett skrotupplag där han hittar många intressanta saker, bland annat oljefat som han förvandlar till krukor.

17.50Vägen till vinnarcirkeln Veckans vinnare blir för en dag delägare i en V75-häst. Personen får vara med bakom kulisserna i stallet när hästen förbereds för start i travets elitserie.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Polisen Roffe skyndar sig till en kollega som befinner sig under hot. Brandmannen Stefan beger sig till en lägenhetsbrand i Stockholm men har problem med att hitta fram. Polisen Simon larmas till en misstänkt smitningsolycka där en bil befinner sig i fel körfält.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Finalen i Skara hålls hemma hos Anna. Hon bjuder på räkröra i salladskorg och en gryta. Till efterrätt blir det Annas kalasbakelse. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem veckans vinst.

20.00Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. Alex och Anna har köpt nytt hus. Men trots löften om att huset är färdigt att flytta in i upptäcker de att det återstår en hel del att renovera. I ett kvartssamtal får Fredde reda på att Victor är snäll, hjälpsam och bra på färger men mindre bra i kärnämnen som matematik. Fredde bestämmer sig för att försöka motivera Victor att bli bättre i de ämnena. Samtidigt upptäcker Mickan att det härjar löss på Victors skola och när Fredde börjar klia sig i håret flyr hon fältet och flyttar in på Grand hotell.

20.30Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. När Fredde berättar för Alex om ett manligt fenomen som kallas The Switch börjar Alex fundera väldigt mycket över hur det står till med längden på hans pung. Samtidigt ska han och Anna välja dagis åt Vilma och upptäcker att det är mycket man måste ta ställning till. Väljer de ett utedagis finns risken att hon försvinner i skogen, på ett vanligt dagis kanske hon blir en liten Barbieflicka med ätstörningar. Frågan är om det kanske är värt att placera henne på genusdagiset på Söder för att hon ska bli en egen individ men det hela verkar lite väl krångligt. Mickan får ångest när en bekant berättar om sina barns alla aktiviteter och bestämmer sig för att få Victor att bli lite mer aktiv. Men att få ihop pusslet med shopping, en heltidsjobbande man och barnens fritidsaktiviteter varje dag och träning på obekväma tider är svårare än hon räknat med.

21.00Repmånad - eller hur man gör pojkar av män Svensk komedi från 1979. Det är dags för repövning för Jonsson (Lasse Åberg). På regementet träffar han många av sina gamla lumparkompisar, bland andra Löfgren (Janne Loffe Carlsson). Killarna tar inte repövningen så seriöst, i stället ger de sig i väg till stadshotellet för att dansa, ragga tjejer, äta god mat och dricka. Jonsson blir dessutom intresserad av Bea (Lena-Maria Gårdenäs-Lawton), det han inte vet är att Bea egentligen är journalist och ska skriva om livet på luckan. Regissör: Lasse Åberg.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Repmånad - eller hur man gör pojkar av män Svensk komedi från 1979. Det är dags för repövning för Jonsson (Lasse Åberg). På regementet träffar han många av sina gamla lumparkompisar, bland andra Löfgren (Janne Loffe Carlsson). Killarna tar inte repövningen så seriöst, i stället ger de sig i väg till stadshotellet för att dansa, ragga tjejer, äta god mat och dricka. Jonsson blir dessutom intresserad av Bea (Lena-Maria Gårdenäs-Lawton), det han inte vet är att Bea egentligen är journalist och ska skriva om livet på luckan. Regissör: Lasse Åberg.

23.00Lawless Lawless är ett amerikanskt drama från 2012. Bröderna Forrest, Howard och Jack Bondurant är framgångsrika hembrännare och spritleverantörer under förbudstiden i USA. Men när specialagenten Charlie Rakes dyker upp förändras allt. Charlie har för avsikt att ta kontroll över den illegala sprithandeln och alla utom bröderna Bondurant backar. Men Rakes ger inte upp och gör allt för att försöka hitta brödernas spritfabrik. Saker och ting eskalerar och när Rakes dödar en invånare har staden fått nog. För manus står musikern Nick Cave.

01.30Six Bullets Den före detta legosoldaten Samson Gaul har specialiserat sig på att rädda kidnappade barn men när ett räddningsförsök går fel bestämmer han sig för att sluta. När dottern till en kampsportare kidnappas vänder han sig till Gaul för hjälp. Frågan är om han kan övertala Gaul att ställa upp.

03.45One In The Chamber One in the chamber är en amerikansk actionfilm från 2012. På taket till ett höghus förbereder sig lönnmördaren Ray för sitt senaste uppdrag, att skjuta chefen för den rivaliserade ryska maffian. Det är en tuff uppgift men Rays förmåga gör det möjligt och han fullbordar sitt uppdrag. Men Ray spelar ett dubbelspel med den ryska maffian och snart blir han måltavla för en ökänd fiende.

05.30Barnens sjukhus Brittisk dokumentärserie från 2010. Om livet på Royal Manchester Children's hospital i England som är Europas största barnsjukhus. Varje år tas omkring 200 000 patienter emot, allt från nyfödda bebisar till tonåringar. Genom prövningar, komplikationer och glädjebesked följs patienterna, deras föräldrar och personalen.