MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare: Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Jason träffade Shady på internet och lärde känna henne med hjälp av videosamtal. Efter två månader och endast en träff i person tog de beslutet att gifta sig. Till råga på allt fick deras respektive barn träffa varandra för första gången under bröllopet. Jason erkänner att han först hatade Shadys barn och att det är rörigt att leva med totalt sju barn. Jason och Shady förstår inte varför deras äktenskap håller på att falla isär och varför deras nya familjekonstellation inte fungerar. Doktor Phil har ett oväntat råd till det olyckliga paret.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Systrarna Lisa och Jana har inte träffat varandra sedan deras mamma dog för fem år sedan. Lisa fick en stor del av mammans arv och hon hävdar att Jana sedan dess har slängt anklagelser mot henne om allt från otrohet till mord. Frågan är om doktor Phil kan reda ut deras osämja. Miranda hävdar att hennes mamma Marianne hellre lägger sina pengar på bröstimplantat och slampiga kläder än hennes collegestudier. Hon tycker att det är dags för en förändring.

11.50Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil söker efter fastigheter runt Edinburgh till Ian och paret Jane och Rogan som går i väntans tider.

12.55Tinas sommarkök Svensk matlagningsserie från 2012. Tina Nordström reser runt i Sverige och lagar mat med några av Sveriges mest folkkära personligheter på deras sommarpärlor. Under ledning av Tina lagar de tillsammans en somrig trerättersmeny. Hon ger sig också i väg på utflykter för att hämta råvaror till menyn. Tina beger sig till Idre för att laga mat med Pernilla Wiberg och temat för dagen är lyxmat. Vid en fäbodvall panerar de pilgrimsmusslor och till det serveras lantägg med laxrom. Tina och Pernilla pratar bland annat om tävlingsinstinkt och när Pernilla får upp farten i matlagningen får Tina svårt att hänga med i svängarna. Strax norr om Idre finns Sveriges sydligaste sameby där Tina träffar samen Peter som visar hur man gör souvasrökt renkött i en kåta. Sedan lagar Tina souvas med frittata på sötpotatis och sparris. På en uteservering mitt i en skidbacke grillar Tina och Pernilla lammbog med äppelvinägrett och tomatsallad. Efter maten blir det rundvandring på Pernillas hotell där de bland annat tar en titt i medaljskåpet innan de sätter på sig festkläderna och återvänder till skidbacken för att göra en somrig efterrätt.

13.55Sveriges mästerkock Svensk matlagningsserie från 2017. Här tävlar svenska amatörkockar när de tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn, bestående av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing, ska de visa upp sina kulinariska kunskaper. Det är dags för semifinal och deltagarna ska presentera sin egen kokbok. Den som lyckas bäst med att sälja in sin idé till juryn kniper den första finalplatsen. De andra två får göra upp i en tävling i två steg där ost spelar huvudrollen.

14.55Sveriges mästerkock Svensk matlagningsserie från 2017. Här tävlar svenska amatörkockar när de tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn, bestående av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing, ska de visa upp sina kulinariska kunskaper. Säsongsavslutning. Det är dags för final och i utmaningen ska de två tävlande laga en trerättersmeny som ska bestå av en frukost, en lunch och en middagsrätt. Uppbackade av nära och kära gäller det för finalisterna att överträffa sin motståndare för att knipa titeln Sveriges mästerkock 2017.

15.50Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2015. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Deltagarna tar sig an tre utmaningar där de i tur och ordning ska baka utan socker, gluten och mjölk. De gör först olika slags sockerfria kakor och använder sig av honung, agavesirap och frukt. Paul väljer den tekniska utmaningen som går ut på att göra glutenfria pitabröd. Till sist blir det mjölkfria glassrullar. Domarna förväntar sig silkeslen glass med sylt och tunn sockerkaka. Deltagarna använder sig av kokosmjölk som bas i glassen och det blir mycket tropiska smaker.

16.50Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2015. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett rött torp med vita knutar som ligger på halvön Björskogsnäs i hjärtat av Bergslagen. Till sin hjälp har han två nya snickare, Magnus Liljeqvist och Johan Lagerberg. Som vanligt beger sig Ernst ut på utflykter och bjuder på somrig matlagning. Ernst och snickarna Magnus och Johan gör klart gårdens sista rum, ett gästrum i lofthuset. Till rummet bygger Magnus och Johan ett hörnbord och Ernst inreder det så att fungerar både som sovkammare och ateljé. Gården får även en gärdsgård med en speciell grind. Sedan är det dags för Ernst att ställa till med fest. På menyn står en fisk-och skaldjursgryta med hembakat bröd. Han kryddar även sin egen snaps. Gästerna bjuds också på en musikalisk överraskning.

17.50Vägen till vinnarcirkeln Veckans vinnare blir för en dag delägare i en V75-häst. Personen får vara med bakom kulisserna i stallet när hästen förbereds för start i travets elitserie.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Brandmannen Micke rycker ut till flera våldsamma bilbränder. Annelie skyndar sig till en orolig man med andnöd. Jakob larmas till en pågående misshandel.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Postkodmiljonären Svenskt frågesportsprogram från 2017. En person har chans att vinna en miljon kronor genom att svara rätt på femton frågor. Förutom detta har även tittarna möjlighet att vinna stora pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare: Rickard Sjöberg. Säsongsstart.

20.00Fångarna på fortet Svenskt underhållningsprogram från 2017. Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarduon Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet. Säsongsstart. Tävlar gör Samir Badran, Sigrid Bernson och Peter "Pansar" Blaha som möter Nassim Al Fakir, Lina Hedlund och Farao Groth.

21.30Flight Flight är en amerikansk dramathriller från 2012. Piloten Whip Whitaker (Denzel Washington) drabbas av en allvarlig incident under en flygning från Orlando till Atlanta. Han lyckas få ner planet och kraschar på ett öde fält och räddar livet på nästan alla ombord. Whitaker hyllas som hjälte men när hans blodprov visar på att han var påverkad av både alkohol och narkotika riskerar han att åtalas. Han förnekar att han skulle ha varit påverkad och måste nu bevisa att han inte är beroende.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Flight Flight är en amerikansk dramathriller från 2012. Piloten Whip Whitaker (Denzel Washington) drabbas av en allvarlig incident under en flygning från Orlando till Atlanta. Han lyckas få ner planet och kraschar på ett öde fält och räddar livet på nästan alla ombord. Whitaker hyllas som hjälte men när hans blodprov visar på att han var påverkad av både alkohol och narkotika riskerar han att åtalas. Han förnekar att han skulle ha varit påverkad och måste nu bevisa att han inte är beroende.

00.30Generalens dotter Generalens dotter är ett amerikanskt drama från 1999. När dottern till en respekterad general hittas våldtagen och mördad får sergeant Paul Brenner 36 timmar på sig att lösa fallet. Om han inte lyckas måste FBI kopplas in. Till hjälp får Brenner sin före detta flickvän, officer Sarah Sunhill. De två avslöjar en labyrint av dubbelliv, sexuell besatthet och svek. De hittar en misstänkt gärningsman men när han begår självmord tar fallet en helt ny vändning.

03.00Burning man Burning man är ett amerikanskt drama från 2011. Tom är köksmästare på en restaurang på Bondi beach i Sydney. Han är en självisk och arrogant person och beter sig illa mot sina kollegor, sin son Oscar och kvinnorna i sitt liv, som är många. Här finns hans före detta fru Karen, kollegan Sally, psykologen Miriam, prostituerade Lesley, mäklaren Carol och hemmafrun Lisa. Men Tom har inte alltid varit den osympatiska person han är nu, en gång i tiden var han en trevlig man men allt förändrades när hans stora kärlek i livet gick bort.

05.05Fantasifulla hem Dansk dokumentärserie från 2014. Jens Bordinggaard tar sig en titt på fantasifulla hem runt om i Danmark. Det alla hem har gemensamt är att de boende har utnyttjat en liten yta till max. Jens besöker bland annat ett hobbithus och ett hotell som bara har ett rum.