MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare: Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. När Marissa gick igenom sin pappa Roberts mobil hittade hon textmeddelanden från en prisjägare som letade efter en kvinna som Robert ska ha haft ett förhållande med. Hon undersökte hans dator och hittade mejl han skickat till en kvinna och sökhistoriken visade upp flera porrsajter. Robert har varit gift med Marissas mamma Vicki i 34 år och hon uppmanade henne att ta ut skilsmässa men Vicki vägrade. Sedan dess har Marissa brutit kontakten och nu vill hon att doktor Phil reder ut härvan.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Den före detta läraren Tanya Ramirez har erkänt sig skyldig till att ha gått över en förbjuden gräns då hon låg med en 17-årig student som gick på samma skola som hon undervisade på. Men hennes nästa drag är också det uppseendeväckande, hon stämmer studenten och hans mamma. Tanya anklagar tonåringen för kränkande beteende och för intrång i privatlivet då han spelade in deras möte. Hon hävdar att han visade inspelningen för skolkamrater för att skryta om sin bedrift. De två möts nu för första gången sedan deras ödesdigra natt i sänghalmen.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Dan berättar för Kelly att han inte kan sluta tänka på henne. Robert inser att Aaron redan vet om överraskningen han ordnat till honom.

12.30Hela England bakar junior Brittisk matlagningsserie från 2015. Barn mellan nio och tolv år som älskar att baka möts för att ta sig an utmaningar som sätter deras kunskaper på prov. Varje vecka måste den som klarat sig sämst i utmaningarna lämna tävlingen tills det är dags för finalen där en deltagare utses till Storbritanniens bästa juniorbagare. Nästa grupp deltagare försöker imponera på domarna. De bakar madeleinekakor och överdådiga chokladkakor.

13.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1993. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Då har hon stor användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica är på en middagsbjudning där hon är hedersgäst när de blir avbrutna av en upprörd florist som dagen efter hittas död.

14.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1993. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Då har hon stor användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica hjälper en ung kvinna med torgskräck som blev vittne till sin mors död att konfrontera sina rädslor och lösa det fem år gamla mysteriet.

15.00Antiques roadshow Brittiskt antikvitetsprogram från 2004. Programledaren Michael Aspel reser runt i Storbritannien tillsammans med antikexperter för att söka efter värdefulla föremål. På varje plats de besöker har invånarna chans att få sina antikviteter undersökta och värderade av programmets experter. Michael och experterna besöker Magna Centre i Rotherham. Bland föremålen de värderar finns en ovanlig klocka, en uppsättning silver som hittats under en släktings säng och ett av de största föremålen som någon kommit med till programmet.

16.00En plats i solen: SommarsoI Brittisk livsstilsserie från 2014. Här får britter som söker efter ett semesterhem i solen hjälp av programledaren Sara Damergi. Tillsammans med Sara tittare de på fastigheter som uppfyller deras önskemål och budget i bland annat Spanien, Frankrike och Portugal. John och Elaine planerar att flytta permanent till Alicante i Spanien. Paret har 70 000 pund att spendera på ett hus och nu är det upp till Sara att hitta det perfekta stället.

16.55Fixer upper Amerikansk livsstilsserie från 2015. Chip och Joanna Gaines hjälper personer med renoveringar. Paren får se tre potentiella hem som är till salu och som är i behov av renovering. Efter att paret valt sitt objekt sätter Joanna och Chip i gång med att förvandla det till deras drömhem utifrån köparens budget. Ett ungt par ska köpa sitt första hem och tar hjälp av Joanna och Chip. De blir förälskade i ett charmigt historiskt hus men snart ställs de inför de dyra renoveringskostnaderna.

17.50V75-Klubben Travmagasin. En tittare får chansen att komma till studion och vinna på Top 7 spelet på upp till 9000 kronor. Hur stor Top 7-spelet blir avgöras av ett lotterihjul. Vinnaren kan sedan dubbla sin vinst genom ett Harryboy-system.

17.55112 på liv och död - det hände mig Svensk dokumentärserie från 2014. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Johanna berättar om dagen då hon var inblandad i en trafikolycka. Sune var med om en smärtsam natt. Christinas och Tomas son skadades svårt och de delar med sig om hur de upplevde händelsen.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Postkodmiljonären Svenskt frågesportsprogram från 2017. En person har chans att vinna en miljon kronor genom att svara rätt på femton frågor. Förutom detta har även tittarna möjlighet att vinna stora pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare: Rickard Sjöberg.

20.00Idol 2017 Svenskt underhållningsprogram från 2017. Juryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge söker efter Sveriges nästa superstjärna bland tusentals sökande. Efter auditionturnén får tittarna rösta fram sin idol under fredagsfinalerna. Vinnaren får ett skivkontrakt. Programledare: Pär Lernström.

22.00TV4Nyheterna och sport Nyheter och sport.

22.15TV4Vädret Väderprognos.

22.25Idol 2017 - röstningsprogram Svenskt underhållningsprogram från 2017. Resultatet av kvällens röstningar i Idol redovisas.

22.50Idol Extra Svenskt underhållningsprogram från 2017. Programledare Pär Lernström och hans sidekick Daniel Redgert bjuder på intervjuer, eftersnack och analyser tillsammans med journalister, bloggare, jurymedlemmar och tävlande. Säsongsstart.

23.10Rock of ages Rock of ages är en amerikansk dramakomedi från 2012. Sherrie Christian drömmer om att bli artist och bestämmer sig för att förverkliga sin dröm och beger sig till Hollywood. Där träffar hon Drew Boley som när samma längtan om berömmelse och de beslutar sig för att hjälpa varandra. Drew ser till att Sherrie får ett jobb på krogen han arbetar på tills hon kommit i gång med karriären. Men snart upptäcker de två det inte är så lätt att uppfylla sina drömmar.

01.50The heartbreak kid Amerikansk romantisk komedi från 2007. Eddie är 40 år och singel och hans omgivning oroar sig över att han inte är gift. Själv drömmer Eddie om att träffa den rätta och när han möter Lila verkar det som att han äntligen hittat kärleken. Det dröjer inte länge förrän Eddie tar det stora steget och friar till Lila, till hans familjs stora glädje. De gifter sig och åker i väg på smekmånad i Mexiko. Men inget blir som Eddie tänkt sig, Lila visar sig inte vara den fantastiska kvinna han trodde och han inser att han förhastat sig.

04.05Mitt galna hem Brittisk dokumentärserie från 2014. Många drömmer om att hitta ett eget litet krypin där man kan fly från vardagens stress. Nu visar den brittiske arkitekten George Clarke att det är möjligt att göra om små utrymmen till platser att bo eller arbeta i.

05.05Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2014. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Spänningen är påtaglig när det är dags för semifinalen. Temat är konditori och först ska de tävlande göra baklava. Den ska ha två valfria smaker men den spröda filodegen är ett måste. Den tekniska utmaningen visar sig bli extra svår då de ska baka en tysk schichttorte, en tårta som bakas i flera omgångar och som består av 20 olikfärgade lager. Den är baserad på den tyska baumkuchen som bakas på ett rotisseri och som är en av de mest komplicerade tyska bakverken. Den sista utmaningen går ut på att göra två eleganta entremets där det gäller att imponera på domarna. Det här är de fyra bagarnas sista chans att gå vidare till finalen och de gör sitt bästa för att visa upp sin förmåga.