MENY

TV10

06.00Spionmästarna Följ med tillbaka genom århundradena och ta en titt på några av historiens mest berömda spioner – män och kvinnor som utnyttjade sin makt, drog i osynliga strängar, utsåg agenter och etablerade de metoder som används av underrättelsetjänster världen över. De var kalla, hänsynslösa tjänare beredda på att göra vad som helst för att tjäna sina politiska eller kungliga ledare. Vi tas genom mörka korridorer, rökiga rum och underjordiska tunnlar till världarna hos människor som bevakar vem de vill. Vi får se både koder och chifferskrifter samt höra historier om de mest ökända spionmästarna genom tiderna.

06.50Harpunfiske på djupt vatten Av världens allra farligaste jobb finns ingenting så extremt som harpunfiske på djupt vatten. Med endast ett hullingförsett redskap till sitt försvar kastar sig fiskare ned i bråddjupa Mexikanska golfen. Deras liv står på spel när de jagar efter havsabborre, röd snapper och annan svindyr fisk. De riskerar ständigt att attackeras av blodtörstiga hajar, eller drabbas av dykarsjuka och förlamning. Ändå finns ett gäng dykare som riskerar allt för att dra upp havets ätbara skatter - och ibland tjänar de över 10 000 kronor per dag. Pressen och rivaliteten är stenhård. Det är en vacker och dramatisk arbetsmiljö, som färgas av hopp och rädsla från både arbetarna och deras familjer. Tag del av de risker och utdelningar som hotar och lockar inom detta extrema fiskaryrke.

07.40Ax Men Djupt inne i skogarna i nordvästra Amerika utför en grupp arbetare ett av världens farligaste jobb. De är timmerhuggare och deras uppgift är att fälla träd på branta fjällsidor där ingen maskin kommer åt. Det är ingen enkel match. Området drabbas ständigt av dåligt väder, terrängen är oförutsägbar och maskinerna går ofta sönder. Dessa hårdbarkade skogsavverkare riskerar livet för att skaffa timmer till Amerika.

08.30Time Team Tony Robinson och hans entusiastiska gäng experter löser mysterier och pussel bland Storbritanniens outforskade fornlämningar. I den här omgången besöker de Essex i jakten på ett stort hus som tillhört familjen De Vere samt graven för släktens mest berömda medlem som möjligtvis kan ha skrivit några av Shakespeares pjäser. På Suffolks kust rekonstruerar de Dunwich som var en blomstrande medeltida hamnstad. Dessutom får vi se en romersk fästning, en kunglig jaktstuga, en begravningsplats på en klippa och en by i Shropshire med ett hål i mitten – kort och gott en klassisk ny omgång av Time Team.

09.30The Gadget Show Rachel Riley och Jon Bentley är programledare för det prylgalna gänget som testar uppfinningar och mackapärer. Expertteamet sållar bland alla nya manicker, så att du slipper lägga pengar på onödiga saker. Men Rachael och Jason sätter inte bara prylarna på prov, de bygger sina saker egna också. Sedan tar de till gatorna där de undersöker om kreationerna håller måttet. Programmets utvärderare Pollyanna reser runt jorden på jakt efter de mest imponerande och användbara prylarna på marknaden.

10.00Kanadas dödliga motorväg En lokal räddningsfirma hälper personer som hamnat i nöd på grund av de brutal vind och väderförhållandena som råder på motorvägarna under vintern. Det är tack vare deras tjänster som trafiken fortsätter att flyta genom helvetet.

11.00Spionmästarna Följ med tillbaka genom århundradena och ta en titt på några av historiens mest berömda spioner – män och kvinnor som utnyttjade sin makt, drog i osynliga strängar, utsåg agenter och etablerade de metoder som används av underrättelsetjänster världen över. De var kalla, hänsynslösa tjänare beredda på att göra vad som helst för att tjäna sina politiska eller kungliga ledare. Vi tas genom mörka korridorer, rökiga rum och underjordiska tunnlar till världarna hos människor som bevakar vem de vill. Vi får se både koder och chifferskrifter samt höra historier om de mest ökända spionmästarna genom tiderna.

12.00Ax Men Djupt inne i skogarna i nordvästra Amerika utför en grupp arbetare ett av världens farligaste jobb. De är timmerhuggare och deras uppgift är att fälla träd på branta fjällsidor där ingen maskin kommer åt. Det är ingen enkel match. Området drabbas ständigt av dåligt väder, terrängen är oförutsägbar och maskinerna går ofta sönder. Dessa hårdbarkade skogsavverkare riskerar livet för att skaffa timmer till Amerika.

12.50Ricks Antikhandel "Ricks Antikhandel" är tillbaka för en åttonde säsong och förändingar är på gång. Serien följer fem av de bästa restaureingsbutikerna i Amerika där de inte bara restaurerar unika föremål från den amerikanska historien utan även skapar nya fantasktiska objekt av vintage saker. Varje butik har sitt unika fokus, allt från klassiska bilar till ovanliga antika föremål till one-of-a-kind motorcyklar.

13.50Time Team Tony Robinson och hans entusiastiska gäng experter löser mysterier och pussel bland Storbritanniens outforskade fornlämningar. I den här omgången besöker de Essex i jakten på ett stort hus som tillhört familjen De Vere samt graven för släktens mest berömda medlem som möjligtvis kan ha skrivit några av Shakespeares pjäser. På Suffolks kust rekonstruerar de Dunwich som var en blomstrande medeltida hamnstad. Dessutom får vi se en romersk fästning, en kunglig jaktstuga, en begravningsplats på en klippa och en by i Shropshire med ett hål i mitten – kort och gott en klassisk ny omgång av Time Team.

15.00Harpunfiske på djupt vatten Av världens allra farligaste jobb finns ingenting så extremt som harpunfiske på djupt vatten. Med endast ett hullingförsett redskap till sitt försvar kastar sig fiskare ned i bråddjupa Mexikanska golfen. Deras liv står på spel när de jagar efter havsabborre, röd snapper och annan svindyr fisk. De riskerar ständigt att attackeras av blodtörstiga hajar, eller drabbas av dykarsjuka och förlamning. Ändå finns ett gäng dykare som riskerar allt för att dra upp havets ätbara skatter - och ibland tjänar de över 10 000 kronor per dag. Pressen och rivaliteten är stenhård. Det är en vacker och dramatisk arbetsmiljö, som färgas av hopp och rädsla från både arbetarna och deras familjer. Tag del av de risker och utdelningar som hotar och lockar inom detta extrema fiskaryrke.

16.00Allt för en deal Det finns en blomstrande subkultur med entreprenörer som vet hur man skaffar fram exakt det man vill ha, utan att spendera ett öre. I serien får vi följa de två charmiga byteshandlarna Steve McHugh och Antonio Palazzola. Dessa grabbar är mästare på att utföra bytesaffärer för att kunna lägga vantarna på allt mer dyrbara föremål. Slutprodukterna är alltid av mycket högre värde än föremålen de ursprungligen bytte bort. Följ med till en värld där handel sker helt utan pengar och helt utan begränsningar. Inga kontanter? Inga problem.

17.00What Went Down Det här är programmet för dig om du älskar sport och gillar när människor trillar omkull – huvudstupa. Vi ser episka tabbar, otroliga prestationer, och allting däremellan. Resultatet är ofta lika fantastiskt som det är brutalt. I varje avsnitt visas klipp för publiken som får svara på frågorna ”vad händer härnäst?” och ”kommer personen att klara det, eller trampa i klaveret?”. What Went Down är en överraskande, chockerande och tokspännande serie.

17.30What Went Down Det här är programmet för dig om du älskar sport och gillar när människor trillar omkull – huvudstupa. Vi ser episka tabbar, otroliga prestationer, och allting däremellan. Resultatet är ofta lika fantastiskt som det är brutalt. I varje avsnitt visas klipp för publiken som får svara på frågorna ”vad händer härnäst?” och ”kommer personen att klara det, eller trampa i klaveret?”. What Went Down är en överraskande, chockerande och tokspännande serie.

18.00Last Car Standing I varje avsnitt av Last Car Standing tävlar fem förare som alla hyser en hatkärlek till sina genanta gamla bilar i fyra brutala utmaningar tills bara en bil är kvar. Alla eliminerade deltagare måste se sina kära gamla åk uthärda den ultimata förolämpningen att spetsas på The Spike of Shame. Men den förare och bil som uthärdar den hårda tävlingen kommer i slutet av varje avsnitt få en upprustning på $10,000, eller möjligheten att tävla mot andra avsnitts vinnare för en upprustning på $50,000 och titeln The Ultimate Last Car Standing!

19.00Jay Leno´s Garage Den ikoniska komikerns och programledaren för "Tonight Show" Jay Leno tar med tittarna på en tur där han delar med sig av sin passion för allt som har med bilar att göra. I varje avsnitt ger han sig ut på vägarna för att hitta likasinnade och höra fantastiska historier om olika fordon. Spänn fast dig för en underhållande resa med som gräver i bilens historia och ger en glimt av framtidens innovationer. Från klassiska bilar till renoveringsprojekt till olika vägtester och samlare förser Jay Leno´s Garage tittaren med allt inom bilvärlden.

20.00Ax Men Djupt inne i skogarna i nordvästra Amerika utför en grupp arbetare ett av världens farligaste jobb. De är timmerhuggare och deras uppgift är att fälla träd på branta fjällsidor där ingen maskin kommer åt. Det är ingen enkel match. Området drabbas ständigt av dåligt väder, terrängen är oförutsägbar och maskinerna går ofta sönder. Dessa hårdbarkade skogsavverkare riskerar livet för att skaffa timmer till Amerika.

21.00Pawn Stars Den här serien utspelar sig i Gold & Silver pantbutik strax utanför Las Vegas. Där finns Richard, Rick och Corey Harrison som utvärderar alla möjliga olika saker och sätter en prislapp på dem samtidigt som de tar redan på historien bakom.

21.30Pawn Stars Den här serien utspelar sig i Gold & Silver pantbutik strax utanför Las Vegas. Där finns Richard, Rick och Corey Harrison som utvärderar alla möjliga olika saker och sätter en prislapp på dem samtidigt som de tar redan på historien bakom.

22.00Vapenhandlarna I denna actionspäckade serie sätts siktet på antik krigsutrustning. Lär känna Sean Rich och hans team med experter, som under en explosiv resa genom USA jagar efter antika vapen. De provanvänder och restaurerar allt från svärd till kanoner, för att sedan tjäna storkovan på auktion. Med hjälp av gängets expertkunskaper och äventyrslusta lär vi oss om en rad dödliga redskap, samt undersöker dess äkthet, värde och hur man säljer dem vidare. Möt vapenhandlarna som lever för jakten och ger allt för att hitta fascinerande, vackra och märkliga antikviteter. Deras kompetens och entusiasm är vad som skiljer pojkar från män.

22.30Vapenhandlarna I denna actionspäckade serie sätts siktet på antik krigsutrustning. Lär känna Sean Rich och hans team med experter, som under en explosiv resa genom USA jagar efter antika vapen. De provanvänder och restaurerar allt från svärd till kanoner, för att sedan tjäna storkovan på auktion. Med hjälp av gängets expertkunskaper och äventyrslusta lär vi oss om en rad dödliga redskap, samt undersöker dess äkthet, värde och hur man säljer dem vidare. Möt vapenhandlarna som lever för jakten och ger allt för att hitta fascinerande, vackra och märkliga antikviteter. Deras kompetens och entusiasm är vad som skiljer pojkar från män.

23.00Dåtidens elitstyrkor I alla tider har mäktiga män krävt expertisen av en vältränad elitstyrka för att hålla imperiet i schack - en elitstyrka som är tränad till perfektion och inte drar sig för att mörda för sin ledare. I denna serie på 10 delar gör vi en djupdykning i en specialtrupp per avsnitt. Bland annat lär vi oss om aztekernas lönnmördare och det hawaiianska infanteriet "koa", som enbart tränade på natten för att deras metoder skulle hållas hemliga. Vi granskar även det bysantinska väringagardet, en trupp nordiska män som anlitades som livvakter åt kejsaren i Konstantinopel. Följ med och tag reda på varför dessa hårdnackade krigare var de mest fruktade yrkesmördarna genom tiderna.

00.05Commandos Australiska kommandosoldater räknas bland världens tre militära toppenheter och skickas ofta tillsammans med amerikanska och brittiska specialstyrkor på uppdrag. De är mer än modiga krigare; de är stålmän som straffar sig själva hårt och har den mentala kapaciteten att övervinna sina mänskliga svagheter och fullborda farliga uppdrag. I Commandos får vi exklusiv tillgång till styrkans mest framstående instruktörer under alla faser av deras urvalsprocess när de straffar, förbereder och väljer nästa generation av ”de gröna baskrarna”. De bryter ner varje soldat för att kunna pröva deras fysiska hårdhet och mentala styrka och förfina deras överlevnadsförmåga och ingjuta mod, yrkesheder och personlig uppoffring i dem. På resan från träning till att bekämpa talibaner i Afghanistan kommer vissa män misslyckas, andra skadas och somliga till och med dö. Bara de absolut bästa kommer lyckas och bli kommandosoldater.

01.05Time Team Tony Robinson och hans entusiastiska gäng experter löser mysterier och pussel bland Storbritanniens outforskade fornlämningar. I den här omgången besöker de Essex i jakten på ett stort hus som tillhört familjen De Vere samt graven för släktens mest berömda medlem som möjligtvis kan ha skrivit några av Shakespeares pjäser. På Suffolks kust rekonstruerar de Dunwich som var en blomstrande medeltida hamnstad. Dessutom får vi se en romersk fästning, en kunglig jaktstuga, en begravningsplats på en klippa och en by i Shropshire med ett hål i mitten – kort och gott en klassisk ny omgång av Time Team.

02.05Harpunfiske på djupt vatten Av världens allra farligaste jobb finns ingenting så extremt som harpunfiske på djupt vatten. Med endast ett hullingförsett redskap till sitt försvar kastar sig fiskare ned i bråddjupa Mexikanska golfen. Deras liv står på spel när de jagar efter havsabborre, röd snapper och annan svindyr fisk. De riskerar ständigt att attackeras av blodtörstiga hajar, eller drabbas av dykarsjuka och förlamning. Ändå finns ett gäng dykare som riskerar allt för att dra upp havets ätbara skatter - och ibland tjänar de över 10 000 kronor per dag. Pressen och rivaliteten är stenhård. Det är en vacker och dramatisk arbetsmiljö, som färgas av hopp och rädsla från både arbetarna och deras familjer. Tag del av de risker och utdelningar som hotar och lockar inom detta extrema fiskaryrke.

03.00Vapenhandlarna I denna actionspäckade serie sätts siktet på antik krigsutrustning. Lär känna Sean Rich och hans team med experter, som under en explosiv resa genom USA jagar efter antika vapen. De provanvänder och restaurerar allt från svärd till kanoner, för att sedan tjäna storkovan på auktion. Med hjälp av gängets expertkunskaper och äventyrslusta lär vi oss om en rad dödliga redskap, samt undersöker dess äkthet, värde och hur man säljer dem vidare. Möt vapenhandlarna som lever för jakten och ger allt för att hitta fascinerande, vackra och märkliga antikviteter. Deras kompetens och entusiasm är vad som skiljer pojkar från män.

03.30Vapenhandlarna I denna actionspäckade serie sätts siktet på antik krigsutrustning. Lär känna Sean Rich och hans team med experter, som under en explosiv resa genom USA jagar efter antika vapen. De provanvänder och restaurerar allt från svärd till kanoner, för att sedan tjäna storkovan på auktion. Med hjälp av gängets expertkunskaper och äventyrslusta lär vi oss om en rad dödliga redskap, samt undersöker dess äkthet, värde och hur man säljer dem vidare. Möt vapenhandlarna som lever för jakten och ger allt för att hitta fascinerande, vackra och märkliga antikviteter. Deras kompetens och entusiasm är vad som skiljer pojkar från män.

03.55Kanadas dödliga motorväg En lokal räddningsfirma hälper personer som hamnat i nöd på grund av de brutal vind och väderförhållandena som råder på motorvägarna under vintern. Det är tack vare deras tjänster som trafiken fortsätter att flyta genom helvetet.

04.40Commandos Australiska kommandosoldater räknas bland världens tre militära toppenheter och skickas ofta tillsammans med amerikanska och brittiska specialstyrkor på uppdrag. De är mer än modiga krigare; de är stålmän som straffar sig själva hårt och har den mentala kapaciteten att övervinna sina mänskliga svagheter och fullborda farliga uppdrag. I Commandos får vi exklusiv tillgång till styrkans mest framstående instruktörer under alla faser av deras urvalsprocess när de straffar, förbereder och väljer nästa generation av ”de gröna baskrarna”. De bryter ner varje soldat för att kunna pröva deras fysiska hårdhet och mentala styrka och förfina deras överlevnadsförmåga och ingjuta mod, yrkesheder och personlig uppoffring i dem. På resan från träning till att bekämpa talibaner i Afghanistan kommer vissa män misslyckas, andra skadas och somliga till och med dö. Bara de absolut bästa kommer lyckas och bli kommandosoldater.

05.30The Gadget Show Rachel Riley och Jon Bentley är programledare för det prylgalna gänget som testar uppfinningar och mackapärer. Expertteamet sållar bland alla nya manicker, så att du slipper lägga pengar på onödiga saker. Men Rachael och Jason sätter inte bara prylarna på prov, de bygger sina saker egna också. Sedan tar de till gatorna där de undersöker om kreationerna håller måttet. Programmets utvärderare Pollyanna reser runt jorden på jakt efter de mest imponerande och användbara prylarna på marknaden.