MENY

TV10

06.00Extrem auktion Ritchie Bros. auktionsförrättare är tillbaka och tar sig återigen an det tyngsta maskineriet i världen! Med större maskiner och större auktioner reser teamet tvärsöver Kanada för att nå rekordhöga säljsiffror. Följ de färgglada karaktärerna som sköter detta imponerande företag och som kämpar för att göra varje auktion bättre än den förra.

06.25Extrem auktion Ritchie Bros. auktionsförrättare är tillbaka och tar sig återigen an det tyngsta maskineriet i världen! Med större maskiner och större auktioner reser teamet tvärsöver Kanada för att nå rekordhöga säljsiffror. Följ de färgglada karaktärerna som sköter detta imponerande företag och som kämpar för att göra varje auktion bättre än den förra.

06.50Time Team Yr 17 Archaeology isn’t just about digging up the mysterious remains of the long dead. It can reveal how we used to live in amazing detail. Tony Robinson and his team explore brand new sites and uncover their hidden secrets. The team have three days to dig, research and reveal – excavating everything from Palaeolithic remains to oddities from the much more recent past. Illuminating CGI and top experts bring the past to life as the digs unfold and items buried for hundreds, maybe thousands of years see the light of day.

07.40Wicked Tuna Att fiska tonifisk är för många i Gloucester en livsstil.I Wicked Tuna får vi som tittare följa med till de nordatlantiska vattnen där kaptenernas familjer, besättning och hela Gloucester hänger på mängden tonfisk de lyckas hova in. Pressen att leverera än hänsynslös - fiskesäsongen är kort och tonfiskbeståndet krympande - men en "monster" fångst kan vara lika med en dagslön.

08.30Life Below Zero Denna fängslande serie följer dramat och vedermödorna i fyra hushåll i olika delar av Alaskas obarmhärtiga vildmark. Vi ser hur dessa hårdnackade personer slåss för att klara sig igenom en lång, mörk och bitande vinter. Den stora amerikanska delstaten Alaska ståtar med några av världens mest dödliga väder, med temperaturer som regelbundet rasar till livsfarliga minus 60 grader. Kroppsdelar som exponeras för den typen av kyla kan förfrysa på bara några minuter. Delstaten Alaska är också hem till några av de tuffaste och mest isolerade människorna på jorden. Här handlar livet om överlevnad och är en ständig kamp mot det obevekliga vädret, ensamheten, de knappa resurserna och människoätande rovdjur.

09.30The Gadget Show Rachel Riley och Jon Bentley är programledare för det prylgalna gänget som testar uppfinningar och mackapärer. Expertteamet sållar bland alla nya manicker, så att du slipper lägga pengar på onödiga saker. Men Rachael och Jason sätter inte bara prylarna på prov, de bygger sina saker egna också. Sedan tar de till gatorna där de undersöker om kreationerna håller måttet. Programmets utvärderare Pollyanna reser runt jorden på jakt efter de mest imponerande och användbara prylarna på marknaden.

10.00Air Warriors Sen det första motorflyget lyfte år 1903 har människan försökt att erövra skyn. Den här serien undersöker några av de mest inflytelserika, och ibland kontroversiella, luftfarkosterna av modern tid. F-15 Eagle föddes ur Kalla kriget och är USA:s obestridda kung bland bevingade krigsmaskiner. Kallad Svarta döden av sina fiender, USA:s främsta attackhelikopter Apache har skapat rädsla över slagfältet i mer än två årtionden. En kombination av flygplan och helikopter - V-22 Osprey är definitvt unik! Lär dig de spännande historierna bakom dessa revolutionerande luftkrigare.

11.05Extrem auktion Ritchie Bros. auktionsförrättare är tillbaka och tar sig återigen an det tyngsta maskineriet i världen! Med större maskiner och större auktioner reser teamet tvärsöver Kanada för att nå rekordhöga säljsiffror. Följ de färgglada karaktärerna som sköter detta imponerande företag och som kämpar för att göra varje auktion bättre än den förra.

11.35Extrem auktion Ritchie Bros. auktionsförrättare är tillbaka och tar sig återigen an det tyngsta maskineriet i världen! Med större maskiner och större auktioner reser teamet tvärsöver Kanada för att nå rekordhöga säljsiffror. Följ de färgglada karaktärerna som sköter detta imponerande företag och som kämpar för att göra varje auktion bättre än den förra.

12.00Kanadas dödliga motorväg Den ökända motorvägen ”The Coquihalla” sträcker sig genom British Columbia i västra Kanada. Det är en livsfarlig huvudled som slingrar över branta berg och ofta drabbas av brutalt väder. "The Coq" är också pulsådern mellan öst och väst, och tusentals människor måste varje dag utmana ödet och köra längs vägen. Många av dem misslyckas med detta vågspel. Nu möter vi Jamie Davis Heavy Rescue, vars jobb är att rensa undan bilvraken när olyckan har skett, samt hålla rent för att minimera ytterligare olycksfall. Det är deras uppgift att hålla motorvägen öppen, trots alla tragedier, och mot alla odds. Det är inte ett alternativ att låta motorvägen blockeras. För Jamie och hans färgstarka team är vintersäsongen en ständig kamp mot det extrema vädret och de hårresande förhållanden som råder. Det är ett jobb som skulle kunna driva den mest sansade människa till sin bristningsgräns. Möt hjältarna som jobbar i en av världens mest ogästvänliga miljöer.

13.00Bilbaronen i Las Vegas Följ med till Las Vegas och möt den legendariske Danny “Greven” Koker. Han arbetar med att köpa, renovera och helt omvandla klassiska bilar och motorcyklar – för att sedan sälja dem vidare. Danny är som besatt av amerikanska fordon - från de klassiska sportbilarna Thunderbird och Corvette, till trimmade Harleys. Om han ser ett åkdon han vill ha - på bilauktion, på internet, eller helt enkelt parkerat vid en vägkant - skyr han inga medel för att lägga vantarna på det. Med hjälp av sitt hängivna team återställer, modifierar och säljer Danny dessa pärlor, men det måste gå undan för att han inte ska bli skuldsatt. I varje avsnitt hör vi fantastiska berättelser om historiska fordon, ser häpnadsväckande före- och-efter-bilder, samt lär oss försäljningstricks på högsta nivå.

13.30Bilbaronen i Las Vegas Följ med till Las Vegas och möt den legendariske Danny “Greven” Koker. Han arbetar med att köpa, renovera och helt omvandla klassiska bilar och motorcyklar – för att sedan sälja dem vidare. Danny är som besatt av amerikanska fordon - från de klassiska sportbilarna Thunderbird och Corvette, till trimmade Harleys. Om han ser ett åkdon han vill ha - på bilauktion, på internet, eller helt enkelt parkerat vid en vägkant - skyr han inga medel för att lägga vantarna på det. Med hjälp av sitt hängivna team återställer, modifierar och säljer Danny dessa pärlor, men det måste gå undan för att han inte ska bli skuldsatt. I varje avsnitt hör vi fantastiska berättelser om historiska fordon, ser häpnadsväckande före- och-efter-bilder, samt lär oss försäljningstricks på högsta nivå.

14.00Life Below Zero Denna fängslande serie följer dramat och vedermödorna i fyra hushåll i olika delar av Alaskas obarmhärtiga vildmark. Vi ser hur dessa hårdnackade personer slåss för att klara sig igenom en lång, mörk och bitande vinter. Den stora amerikanska delstaten Alaska ståtar med några av världens mest dödliga väder, med temperaturer som regelbundet rasar till livsfarliga minus 60 grader. Kroppsdelar som exponeras för den typen av kyla kan förfrysa på bara några minuter. Delstaten Alaska är också hem till några av de tuffaste och mest isolerade människorna på jorden. Här handlar livet om överlevnad och är en ständig kamp mot det obevekliga vädret, ensamheten, de knappa resurserna och människoätande rovdjur.

15.00Time Team Tony Robinson och hans entusiastiska gäng experter löser mysterier och pussel bland Storbritanniens outforskade fornlämningar. Den 18:e säsongen drar igång med avsnitt 200 där vi får presenterat ett särskilt betydande fynd i en mycket lerig reservoar.

16.00Coast Guard: HMS Bounty Rescue Den 30 oktober 2012 seglade replikafartyget HMS Bounty längs USA:s östkust när det blev träffat av orkanen Sandy. Det historiska fartyget, som har använts i åtskilliga filmer, mötte sitt öde när det ställdes mot den kraftfulla orkanen. Det här är historien om den otroliga räddningen med förstahandsuppgifter från både överlevande och räddningsarbetare.

17.00Vikingarna Dokumentärserie om vikigarnas historia. Vilka vapen anväde de, vilka områden skövlade de och vilka var huvudpersonerna? Häng med på en spännande resa i historien.

18.00Ice Road Truckers Gruvorna i norra Kanada innehåller guld och diamanter värda flera miljarder dollar, men det enda sättet att förse gruvarbetarna med förnödenheter är att köra längs en 500 kilometer lång väg - över frusna sjöar som inte alltid håller sig frusna. Denna fascinerande dokumentärserie berättar historien om lastbilschaufförerna som reser längs dessa vägar, i ett vackert men skoningslöst landskap. Varje förare är tränad i överlevnadsstrategier, från att kunna laga sin lastbil i iskyla, till att snabbt fly från bilen om isen brister. Möt de män och kvinnor som färdas under hemska väderförhållanden, på isvägar, frusna sjöar och i snöstormar, och utför ett av världens farligaste jobb.

19.00Lost in transmission Top Gears assisterande studiovärd och fordons älskaren, Rutledge Wood och hans vän och kollega bilfanatikern George Flanigen, har ett uppdrag: att rädda USA: s bästa fordon från lador och bakgårdar i hela södern. Tillsammans kommer Rutledge och George att kamma igenom Amerikas alla garage för att rädda ouppskattade fordon som glömts bort och styla och fixa till dem så de kommer ut på vägarna igen. Deras resa tar dem bortom asfaltsvägarna, där de kommer de träffa excentriska karaktärer och upptäcka hjärtat av amerikansk bilkultur. Två vänner, på den ultimata roadtrippen för att rädda USA: s största, konstigaste och coolaste bilar.

20.00Jade Fever Med en efterfrågan på jade som skjuter i höjden i Kina kan Claudia och Robin Bunce räkna med en galen sommar! De är de inofficiella ledarna i den lilla kanadensiska staden Jade City. Tillsammans med affärspartnern Alan Qiao äger de flera jadeinmutningar i området och de hoppas på att göra en förmögenhet. Men det är inte en lätt uppgift att hitta den där stenen värd miljontals kronor. Att borra på rätt ställe innebär en vandring genom floder, runt stenar och över gyttja – med all utrustning! Med bara fyra månader kvar för att hitta rätt stenar bäddas det för en tumultartad säsong.

20.30Jade Fever Med en efterfrågan på jade som skjuter i höjden i Kina kan Claudia och Robin Bunce räkna med en galen sommar! De är de inofficiella ledarna i den lilla kanadensiska staden Jade City. Tillsammans med affärspartnern Alan Qiao äger de flera jadeinmutningar i området och de hoppas på att göra en förmögenhet. Men det är inte en lätt uppgift att hitta den där stenen värd miljontals kronor. Att borra på rätt ställe innebär en vandring genom floder, runt stenar och över gyttja – med all utrustning! Med bara fyra månader kvar för att hitta rätt stenar bäddas det för en tumultartad säsong.

21.00Pawn Stars Den här serien utspelar sig i Gold & Silver pantbutik strax utanför Las Vegas. Där finns Richard, Rick och Corey Harrison som utvärderar alla möjliga olika saker och sätter en prislapp på dem samtidigt som de tar redan på historien bakom.

21.30Pawn Stars Den här serien utspelar sig i Gold & Silver pantbutik strax utanför Las Vegas. Där finns Richard, Rick och Corey Harrison som utvärderar alla möjliga olika saker och sätter en prislapp på dem samtidigt som de tar redan på historien bakom.

22.00Fängelset i Wormwood Scrubs En nyskapande dokumentär som låter oss skaka galler i ett av Storbritanniens största fängelser. Här bevittnar vi brutalt våld och självskador, och följer med i efterdyningarna av ett självmord. Det är en chockerande bild som målas upp av livet bakom murarna. De två avsnitt som klippts samman av hundratals timmar filmmaterial kommer att förändra allt du tror dig veta om internering. Vi möter fångar som öppet skryter om hur lätt det är att komma över knark och menar att det finns tio langare i en enda del av fängelset. Följ med bakom lås och bom till den frenetiska och komplexa verklighet som döljer sig i ett stenhårt viktorianskt fängelse.

23.00Inside Cocaine Wars Från Karibien till Colombia kämpar elittränade poliser från USA för att bekämpa den miljardindustri som droghandeln utgör. De jobbar framför allt för att stoppa flödet av kokain innan det når Nordamerikas kust. Men polisstyrkan möter en rad brutala och skarpsinniga fiender i den här kampen som har skyhöga penninginsatser, men där människors liv ofta helt saknar värde. Vi spårar upp drogsmugglare på colombianska flygplatser och jagar racerbåtar lastade med kokain som dånar fram över Karibiska havet. Följ USA:s drogpolis DEA (Drug Enforcement Administration ) i deras livsfarliga och livsviktiga vardag. Vi undersöker även drogkartellernas senaste vapen – svårfångade ubåtar som smugglar mängder av kokain.

00.05Slagfältets söner I denna actionspäckade serie får vi en inblick i det senaste kapitlet från Afghanistan, sett från USA:s marinkårs perspektiv. Vi följer med till krigets frontlinjer när tiotusentals trupper drar sig tillbaka från landet. Kapten Ben Middendorf leder de marina styrkor som stannar kvar för att slutföra sina uppdrag. Dessa soldater tar upp kampen direkt med talibanerna och måste lokalisera, bekämpa och slutligen förinta fienden.

01.05Strike Back Den här högoktaniga, världsomspännade serien fokuserar på Damien Scott (Sullivan Stapleton), en karismatisk, men vanhedrad amerikansk elitsoldat. Han samarbetar med den laglydige Michael Stonebridge (Philip Winchester) som är en brittisk agent i den topphemliga organisationen ”Section 20”. Varje vecka hamnar Scott, Stonebridge och resten av teamet i livsfarliga gisslansituationer där de tvingas stå öga mot öga med allehanda ärkeskurkar, bland annat desperata vapenhandlare och terrorister. Det tycks även finnas en infiltratör inom den egna organisationen. Serien blev Emmy-nominerad 2012.

02.054th and Loud: Los Angeles Kiss 4th and Loud är en dokusåpa om amerikansk fotboll, med hårt sminkade rocklegender i spetsen. Se hur det går när LA Kiss – ett nytt lag som startats av hårdrockorna Gene Simmons och Paul Stanley från bandet Kiss – kämpar sig fram i sportvärlden. Serien fungerar som fotbollsshow, om grabbar som riskerar liv och lem för att uppfylla sina drömmar, men handlar även om att starta eget, med alla konflikter mellan ledning och team som det innebär. Följ det färgstarka gänget i Los Angeles - nedräkningen mot avspark börjar nu.

03.00Time Team Tony Robinson och hans entusiastiska gäng experter löser mysterier och pussel bland Storbritanniens outforskade fornlämningar. Den 18:e säsongen drar igång med avsnitt 200 där vi får presenterat ett särskilt betydande fynd i en mycket lerig reservoar.

03.50Fängelset i Wormwood Scrubs En nyskapande dokumentär som låter oss skaka galler i ett av Storbritanniens största fängelser. Här bevittnar vi brutalt våld och självskador, och följer med i efterdyningarna av ett självmord. Det är en chockerande bild som målas upp av livet bakom murarna. De två avsnitt som klippts samman av hundratals timmar filmmaterial kommer att förändra allt du tror dig veta om internering. Vi möter fångar som öppet skryter om hur lätt det är att komma över knark och menar att det finns tio langare i en enda del av fängelset. Följ med bakom lås och bom till den frenetiska och komplexa verklighet som döljer sig i ett stenhårt viktorianskt fängelse.

04.40Slagfältets söner I denna actionspäckade serie får vi en inblick i det senaste kapitlet från Afghanistan, sett från USA:s marinkårs perspektiv. Vi följer med till krigets frontlinjer när tiotusentals trupper drar sig tillbaka från landet. Kapten Ben Middendorf leder de marina styrkor som stannar kvar för att slutföra sina uppdrag. Dessa soldater tar upp kampen direkt med talibanerna och måste lokalisera, bekämpa och slutligen förinta fienden.

05.30The Gadget Show Rachel Riley och Jon Bentley är programledare för det prylgalna gänget som testar uppfinningar och mackapärer. Expertteamet sållar bland alla nya manicker, så att du slipper lägga pengar på onödiga saker. Men Rachael och Jason sätter inte bara prylarna på prov, de bygger sina saker egna också. Sedan tar de till gatorna där de undersöker om kreationerna håller måttet. Programmets utvärderare Pollyanna reser runt jorden på jakt efter de mest imponerande och användbara prylarna på marknaden.