MENY

Sjuan

06.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Ridge försöker få Bill att förstå hans situation. Steffy sätter ner foten. Quinn berättar för Deacon hur hon tänker skydda sin sons äktenskap. Katie kämpar mot sin lust att ta till spriten.

06.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Bill och Brooke diskuterar hur de ska hantera Katie som kämpar med sina känslor. Wyatt och Steffy kommer fram till något viktigt. Liam får en nattlig besökare.

07.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. Ett par före detta vänner grälar om ett lån för hushållsprodukter och en pappa kräver sin före detta partner på uteblivet underhåll. En kvinna hävdar att hennes syster är skyldig henne pengar efter att hon förstört en jacka som hon lånat.

08.00Hela England bakar - masterclass Brittisk matlagningsserie från 2012. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Domarna från Hela England bakar, Paul Hollywood och Mary Berry, tar över tältet och visar hur man bäst hanterar de tekniska utmaningarna. Paul och Mary ger sig på treacle tarts, engelska sirapspajer, det franska bakverket baba och brylépudding. Det blir även pajer gräddade utan form och Pauls komplicerade brödfläta. De går steg för steg igenom de fem första tekniska utmaningarna från serien och visar i detalj hur man kan undvika de misstagen som deltagarna gjorde.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2012. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Fyra amatörkockar i Windsor bjuder varandra på middag och tävlar om ett kontantpris.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Producenten Michael Seligman har en tre år gammal pulihane, Slick, som så fort han möter andra hundar blir livrädd och gömmer sig bakom husses ben. Michael och hans flickvän Teresa räddade Slick från ett liv i en packlåda och nu har han en bra tillvaro i Beverly Hills. Men han är ändå inte riktigt lycklig på grund av alla sina fobier. Fotografen Christopher Nelson räddade åtta månader gamla Pepper från en miserabel tillvaro. Pepper är nu en sjuårig bedårande tik, en blandning mellan terrier och collie, men hon har vissa problem. Till exempel är det hon som styr i husses studio. När hans kunder kommer måste de buga för henne, annars nafsar hon efter dem. Nu måste Christopher återta kontrollen över studion innan alla hans kunder jagas bort. Både Pepper och Slick har beteendeproblem som har sitt ursprung i gammal rädsla och misstänksamhet. Hundtränaren Cesar Millan försöker hjälpa hundarna att komma över de hemska upplevelser de bär med sig från det förflutna.

12.30Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. När Nadia Krim förlorade sin älskade bulldog Barkley skaffade hon en ny hund som var väldigt olik honom, den lilla fluffiga mops-pekinestiken Ava. Avas problem är att hon snurrar runt mest hela tiden. Hon roterar alltid oavsett om hon är glad, nervös, rädd eller ledsen. Oroande i det här fallet är att beteendet kan vara neurologiskt. Den 14 månader gamla och 45 kilo tunga Gus hälsar på folk genom att kasta sig över dem. Han kan lätt välta en person som inte är beredd på hans kärleksuttryck. Gus är en vallhund, vilket gör att han inte tillåter sina ägare att gå för långt ifrån varandra. Hundtränaren Cesar Millan tar sig an hundarna och jobbar med att försöka lugna ner deras snurrande och hoppande.

13.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. John erkände i ett tidigare avsnitt att han drack och tog droger tillsammans med sin tonårsdotter Lauren och var otrogen mot sin fru Laura. Det framkom även att han kallats för bröstpumpsbanditen av lokaltidningen efter att han stulit bröstpumpar och sålt vidare. John tvingas nu ta itu med sitt drogberoende. Han stjäl från Laura för att ha råd med sitt missbruk och Lauren kräver att hennes mamma sparkar ut honom en gång för alla.

14.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Jennifer vet inte vad hon ska ta sig till med sin 13-årige son som har beteendeproblem. Hon berättar att han är ilsken och våldsam, startar bränder, hotar att döda människor och hävdar att han ser vampyrer som säger åt honom vad han ska göra. Det har gått så långt att Jennifer, hennes pojkvän och deras två barn sover i ett låst sovrum. Doktor Phil undersöker videoinspelningar av familjens vardag för att utröna vad som är grunden till problemet. Han intervjuar även sonen som berättar om sin syn på familjelivet.

15.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. Ett par kvinnor som blev vänner när de arbetade tillsammans på kanalen Babe station grälar om resekostnader. En man kräver ersättning för en mobilreparation och förstörda byxor efter att hans vänner utsatt honom för olika spratt.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Terry Evans åker till Norrköping för att hjälpa Fabian och Anna Zepeda. Det har spökat i deras radhus under flera år men när de bokstavligen blir jagade ut ur sitt eget hus av en ande får de nog. När Terry anländer inser han snabbt att det här är en av de svåraste fall han någonsin varit med om. Han blir osäker på om han ens kommer att kunna hjälpa paret.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Fler andar har visat sig hos familjen Zepeda i Norrköping efter mediet Terry Evans besök. Deras grannar har även berättat om liknande upplevelser och det verkar nu som att hela bostadsområdet är hemsökt. Terry inser att han kommer att behöva hjälp och ber om förstärkning från medierna Lena Ranehag och Vendela Cederholm.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2017. Den förmögna familjen Forrester driver ett modehus i Los Angeles. De tampas ständigt med familjerna Spencer, Logan och Spectra i sin strävan efter makt, pengar, ära och kärlek. Brooke får ett överraskande besked när hon frågar om anledningen till Bills dåliga humör. Steffy och Sally har ett öppenhjärtigt samtal. Steffy får reda på oroväckande nyheter av CJ. Zende och Nicole berättar för familjen om sina planer.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna vägrar betala en vän för en bil när hon blir varse om att den kört långt mer än hon trott. En kvinna ångrar bittert att hon lät sin kusin ha en fest i hennes hus medan hon var bortrest.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Amys adoptivson Nick har utvecklat aggressiva beteenden och i desperation tog Amy kontakt med hans biologiska mamma Lupita för att se om hon kunde hjälpa. Men det gick inte alls som hon tänkt sig då Lupita vänt sig mot henne.

20.00Förlåt mig Svensk realityserie från 2018. Linda Lindorff reser Sverige runt och besöker ångerfulla människor som känner att de sårat eller svikit någon och vill be om förlåtelse. Förhoppningen är att återförena familjer, läka sår och förändra liv. Linda Lindorff träffar Dennis som under skoltiden sökte sig till de tuffa äldre killarna och gjorde allt för att passa in i deras gäng. Han skolkade, bråkade och slogs och när hans föräldrar försökte sätta ner foten blev det bara värre. Till slut omplacerade socialen honom. Han bröt då helt med sitt förflutna och svarade inte på föräldrarnas kontaktförsök. Sju år senare har Dennis fått ordning på sitt liv och saknaden efter föräldrarna är så stor att han måste be om förlåtelse och få tillbaka dem i sitt liv. Birgitta förlorade sin dotter Jessica i en bilolycka och hennes värld rasade samman. Hon grävde ner sig i sorgen och märkte inte hur hon försummade sin äldsta son Emil. Till slut fick Emil nog och de har inte hörts eller setts på över 20 år.

21.00Strul Strul är en svensk actionkomedi från 1988. Conny (Björn Skifs) har precis flyttat till en liten stad där har han fått jobb som kemilärare. Men efter att ha anklagats för narkotikainnehav hamnar han i fängelse, trots att han är oskyldig. I fängelset trakasseras han av några hårda interner och tvingas mot sin vilja att medverka i deras planer på en kupp. Samtidigt försöker han bevisa sin oskuld. Till råga på allt blir Conny kär i polisen Susanne (Gunnel Fred). Regissör: Jonas Frick.

23.05Stay Stay är en amerikansk psykologisk thriller från 2005. Henry (Ryan Gosling) är en ung man som hör röster och ser obehagliga syner. Hans psykolog Sam (Ewan McGregor) blir orolig efter att Henry under ett av deras möten berättat att han vill begå självmord, och när han försöker leta upp honom verkar han ha försvunnit. Ju fler saker som kommer till Sams kännedom, desto svårare blir det för honom själv att skilja fantasi från verklighet. Frågan är om han kommer att lyckas lista ut sanningen innan det är för sent. Regissör: Marc Forster.

01.10Vid första ögonkastet När Amy åker bort för att vila upp sig blir hon förälskad i den blinde massören Virgil. Hon övertalar honom att följa med henne till New York för att genomgå en operation som ska ge honom hans syn tillbaka. Plötsligt ställs Virgil inför en helt ny värld när han äntligen kan se.

03.55Mitt barns tidigare liv Amerikansk dokumentärserie från 2014. Det finns barn som har minnen från ett tidigare liv och vissa kanske kommer ihåg hur de dog. Fenomenet där barn påstår att de har haft ett tidigare liv är inte helt ovanligt och hundratals fall har dokumenterats vetenskapligt i både USA och resten av världen sedan 1950-talet. Som liten pojke hade Nick hemska mardrömmar om livet som soldat under det amerikanska inbördeskriget. Nu ska han besöka slagfältet där han miste sitt liv för flera hundra år sedan. Ahna kan erinra sig ett liv i en forntida egyptisk civilisation och kan kommunicera med döda närstående.

05.00Extreme makeover weightloss Brittisk dokumentärserie från 2012. Här får extremt överviktiga personer hjälp att gå ner i vikt. Under ett år får de hjälp att kämpa för att bli av med sina överflödiga kilon och förändra sina vanor så att de kan hålla sin nya vikt resten av livet. Sharon väger 190 kilo och är livrädd att lämna sitt hus. Frågan är om teamet kan hjälpa henne att gå ner i vikt och få bukt med rädslan.