MENY

Sjuan

05.45Jamie Olivers twist Brittisk matlagningsserie från 2002. Jamie Oliver lagar enkel mat för trevliga tillfällen med familj och vänner. Han ger sig ut i Londonvimlet för att söka efter ingredienser på marknader och möter intressanta människor. Jamie Oliver förbereder en somrig måltid för sin svärmor och hennes vänner som hälsar på för att se tennisfinalen i Wimbledon på tv. De bjuds på en drink med Pimm's, gurka och jordgubbar, grillspett med marulk och bacon och grillade grönsaker som tillbehör.

06.10Jamie Olivers twist Brittisk matlagningsserie från 2002. Jamie Oliver lagar enkel mat för trevliga tillfällen med familj och vänner. Han ger sig ut i Londonvimlet för att söka efter ingredienser på marknader och möter intressanta människor. Jamie Oliver ordnar en avskedsfest för sin gode vän Jamie Smith som ska resa utomlands och vara borta i minst ett år. På festen bjuds det på den brasilianska drinken Caipirinha, asiatisk grillad lax, ugnsbakad sötpotatis och sallad.

06.40Wife swap Brittisk realityserie från 2004. Om kvinnor som byter familj under två veckor. De får en manual med instruktioner från husets fru som de måste följa till punkt och pricka den första veckan. Under deras andra vecka får de chans att bestämma själva hur de tycker att det ska vara.

07.50Husakuten Brittisk dokumentärserie från 2012. Nick Knowles och hans team tar sig an det ambitiösa projektet att renovera nödställda familjers hus. Som tur är hjälper familj och vänner till för att genomföra flera veckors arbete på bara några få dagar. Teamet beger sig till Enfield där de träffar Eric Rivers som gradvis förlorar kontrollen över sin kropp till följd av en nervsjukdom. Eric bor i ett hus tillsammans med sin fru Davina och parets tre döttrar och nu måste huset anpassas till Erics behov. Familjen behöver också mer plats. Med hjälp av vänner och grannar försöker teamet avsluta jobbet på bara nio dagar.

08.50-Sändningsuppehåll-

10.55Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par som går skilda vägar grälar om en hund och en vandaliserad bil. En man hävdar att hans före detta flickvän vägrade att ge honom hans ägodelar efter att hon delgav honom ett besöksförbud och kastade ut honom. En kvinna blir stämd av sin före detta vän för borgenspengar.

11.20Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par skolkamraters slagsmål leder till en dag i rätten.

11.50Seven Year Switch - gifta på prov Amerikansk realityserie från 2016. Fyra par som drabbats av en relationskris får chansen att byta partner och bo med en främling i två veckor. Det blir ett experimentellt äktenskap där de har möjlighet att lära sig vad som behövs för att stärka sina förhållanden. De nya paren utmanas i att ge och ta emot vilket är svårt för några av dem. Det uppstår spänningar när de får se videoinspelningar av vad deras riktiga makar gör med sina nya partners.

12.45Hem till salu Brittisk dokumentärserie från 2013. Lucy Alexander och Martin Roberts besöker hem som ska säljas på auktion. De undersöker egendomarna, följer auktionerna och lär känna de nya ägarna. Martin och Lucy besöker en historisk byggnad i Derby, en stuga i Faversham, Kent och en lägenhet i Durham.

14.00Wife swap Brittisk realityserie från 2004. Om kvinnor som byter familj under två veckor. De får en manual med instruktioner från husets fru som de måste följa till punkt och pricka den första veckan. Under deras andra vecka får de chans att bestämma själva hur de tycker att det ska vara.

15.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Lena Ranehag besöker Wärdshuset Gaggerska Gården för att ta reda på vad som pågår i det gamla huset. Josephine Lassen bedriver i dag restaurang- och festverksamhet i den K-märkta byggnaden som uppfördes av Rudolf Gagge, en av Västerås kändisar på 1800-talet. Josephine och hennes anställda märker av en övernaturlig aktivitet i huset och bland annat är det någon som kokar kaffe åt dem om nätterna. Nu har de fått nog och vänder sig till Det okända för att få hjälp.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Pierre Hesselbrandt reser till Fagersta för att hjälpa Marie och Dennis. De har fått nog av de övernaturliga fenomen som pågår i deras hus. Barnvagnar rullar av sig själva, någon flåsar Marie i ansiktet om nätterna och Dennis har nästan blivit utdragen genom fönstret av en osynlig kraft.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Jörgen Gustafsson beger sig hem till Rose-Marie som bor på en stor hästgård tillsammans med sin familj. På gården pågår det övernaturliga fenomen nästan varje dag, det stökas runt i stallet och dörrar öppnas. Rose-Marie fick till slut nog när hennes dotter attackerades av en osynlig kraft som slängde knäskydd på henne.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Ridge och Quinn plågas av minnen från San Francisco. Wyatt berättar för Eric om sin nya inställning till Steffy. Liam ger Steffy ett ultimatum när telefonen ringer. Ridge släcker Liams hopp och Wyatt ber Steffy att ta ett glas vin med honom.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna stämmer sin dotters före detta pojkvän då han inte betalat tillbaka diverse utgifter. En tonåring stämmer sin pappa och kräver pengar och en kvinna anklagar sin före detta make för att ha stulit från hennes mamma.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil fortsätter sitt samtal med paret Pat och Sarah och Pats far John som de hävdar är paranoid och hotfull. John å sin sida är övertygad om att Pat och Sarah är livsfarliga. Paret berättar att de tvingats bryta kontakten med John på grund av hans beteende.

20.00Helt hysteriskt Brittisk komediserie från 1995. De bästa vännerna Edina Monsoon och Patsy Stone är ett par destruktiva karriärkvinnor som är lika begivna på mode som på alkohol. Livet skulle ha varit en enda stor fest om det inte vore för Edinas dotter Saffron som ständigt klagar på Edinas och Patsys uppträdande. Pr-branschen skälver av förväntan när prisutdelningssäsongen närmar sig. Edina är en av finansiärerna och förväntar sig givetvis att vinna sin beskärda del men ärkerivalen Claudia Bing har andra planer. Eddy förlorar utmärkelsen Årets pr-person och vill ha hämnd. Under tiden får Saffy några extralektioner av sin psykologilärare.

20.35Helt hysteriskt Brittisk komediserie från 1995. De bästa vännerna Edina Monsoon och Patsy Stone är ett par destruktiva karriärkvinnor som är lika begivna på mode som på alkohol. Livet skulle ha varit en enda stor fest om det inte vore för Edinas dotter Saffron som ständigt klagar på Edinas och Patsys uppträdande. Patsy flyttar ihop med Edina efter att Saffy har flyttat hemifrån för att studera. De tycker att tillvaron är svår på egen hand. Ingen av dem kan hitta eller använda en burköppnare. Det positiva är att de nu kan njuta av whiskey, glass och technomusik när de vill. Allt blir mycket värre för Eddy när Lulu beslutar sig för att vända sig till en mer effektiv amerikansk pr-firma. Som om det inte vore illa nog går Patsys tidning i konkurs och hon förlorar jobbet. De står nu båda inför stora förändringar i sina liv.

21.20Helt hysteriskt Brittisk komediserie från 1995. De bästa vännerna Edina Monsoon och Patsy Stone är ett par destruktiva karriärkvinnor som är lika begivna på mode som på alkohol. Livet skulle ha varit en enda stor fest om det inte vore för Edinas dotter Saffron som ständigt klagar på Edinas och Patsys uppträdande. Eddy och Patsy bestämmer sig för att gå skilda vägar. Patsy flyger till New York för att försöka arbeta på en tidning där i stället. En ensam Eddy går med i ett kollektiv för att hitta sig själv. Mormor lämnas hemma och blir beroende av en shoppingkanal på tv. Snart inser både Eddy och Patsy att livet inte är detsamma utan den andra. Eddy hyr en helikopter för att leta efter sin bästa vän.

22.00Goldeneye Goldeneye är en brittisk actionfilm från 1995. Agent James Bond ska spränga en rysk vapenfabrik men när hans kompanjon blir tillfångatagen ställs han inför ett svårt val, att rädda sin vän eller att genomföra uppdraget. Innan vännen skjuts uppmanar han Bond att spränga fabriken. Nio år senare stjäls en helikopter av två personer som använder den till att spränga en bas i Sibirien för att få tillgång till vapnet Goldeneye, ett vapen som kan skapa kaos i världen. Bond skickas till Sovjetunionen för att ta reda på var vapnet finns och där ställs han öga mot öga mot den vän han trodde var död sedan händelsen vid den ryska vapenfabriken. I huvudrollen ses Pierce Brosnan.

00.45Lawless Lawless är ett amerikanskt drama från 2012. Bröderna Forrest, Howard och Jack Bondurant är framgångsrika hembrännare och spritleverantörer under förbudstiden i USA. Men när specialagenten Charlie Rakes dyker upp förändras allt. Charlie har för avsikt att ta kontroll över den illegala sprithandeln och alla utom bröderna Bondurant backar. Men Rakes ger inte upp och gör allt för att försöka hitta brödernas spritfabrik. Saker och ting eskalerar och när Rakes dödar en invånare har staden fått nog. För manus står musikern Nick Cave.

03.00Shanghai knights Shanghai knights är en amerikansk actionkomedi från 2003. Vakten till det kinesiska kejserliga rikssigillet dödas när han och hans dotter Chon Lin (Fann Wong) blir attackerade under ett vaktpass. Lin bestämmer sig för att hämnas sin fars död. Hennes bror Chon Wang (Jackie Chan) är sheriff i Nevada och när han får höra vad som hänt hans far reser han till New York och ber sin vän Roy O'Bannon (Owen Wilson) om hjälp. Lin får veta att mördaren befinner sig i England så hon, Wang och Roy reser dit. När de söker efter den skyldige upptäcker de att lord Rathbone (Aidan Gillen) försöker ta över den brittiska tronen. Till sin hjälp har Rathbone den kinesiska kejsarens son Wu Chow (Donnie Yen). De två planerar ett attentat mot den brittiska kungafamiljen och nu måste Roy, Wang och Lin försöka stoppa attentatet och rädda den brittiska kungafamiljen. Regissör: David Dobkin.

05.15Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Sarah, 20, och PJ, 21, hävdar att deras mamma Kim de senaste två åren valt alkohol och droger framför deras två yngre syskon. Deras pappa Pete ska snart avtjäna ett fängelsestraff för förskringring och de oroar sig för att familjen ska falla isär i hans frånvaro om Kim inte skärper sig. Kim menar att hon bara tar ett glas ibland och inte använder droger, men frågan är vad ett drogtest avslöjar. Hon får även svårt att förklara att hon vid två tillfällen kraschat med bilen medan hon kört rattonykter.