MENY

Sjuan

06.00Kvinnofängelset Australisk dramaserie från 1985. De hårdhudade fångarna på kvinnofängelset Wentworth Detention Centre tvingas att handskas både med varandra och sina övervakare. Serien följer kvinnornas liv bakom murarna. De upplever ständiga intriger och maktkamper men mitt i den tunga vardagen finns också en känsla av samhörighet. Den anlitade lönnmördaren tar sig in på Wentworth. Mervins födelsedag firas.

07.00Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2016. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil söker boende kring Manchester och Cheshire. Bland andra hjälper Phil de nyförlovade paret Olivia och Amy.

08.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. En husägare kräver att en hantverkare ersätter henne för skador som hon påstår att han ligger bakom. Ett par före detta vänner grälar om ett lån.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Halv åtta hos mig: England Brittiskt matlagningsserie från 2009. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. De fyra kändisarna Goldie, Tony Christie, Janet Ellis och Susie Amy tävlar om att hålla den bästa julmiddagen. Den som lyckas bäst får skänka en summa till välgörande ändamål.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2007. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem, det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Om dingo-blandningen Aussi kommit över sin rädsla för veterinärer och om hunden Bandit har fått ordning på sina attitydproblem är några av frågorna som besvaras. Dalmatinern Wilshire och brandmännen från station 29 visar upp sina framsteg i en uppvisning och till och med Cesar Millans barndomshjälte Lassie gratulerar honom i hans 100:e program.

13.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Travis hävdar att hans fru Jenna tappat förståndet då hon vill skilja sig från honom för att hon förälskat sig i en country-artist. Hon ska även ha sålt hans ägodelar på en loppis och fått polisen att utfärda ett besöksförbud. Jenna påstår att Travis misshandlar henne både fysiskt och psykiskt, något han förnekar. Vid ett tillfälle ska han ha knuffat henne så hårt att hon bröt flera revben och punkterade en lunga. Hon tillstår att hon är kär i musikern och berättar att hon skickat ett långt kärleksbrev. Frågan är om hon fick något svar.

14.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. En mamma blir lurad av en barnmodellagentur och hennes pappa kräver att hon ger tillbaka pengar han lånat henne för barnbarnets portfolio. Ett par före detta vänner grälar om en husvagn.

15.00Husakuten Brittisk dokumentärserie från 2013. Nick Knowles och hans byggteam tar sig an det ambitiösa projektet att renovera nödställda familjers hus. Som tur är hjälper familj och vänner till för att genomföra flera veckors arbete på bara några få dagar. Enäggstvillingarna Katie och Emelia föddes med akondroplasi, den vanligaste formen av dvärgväxt, och deras pappa Mark tillfrisknar från magcancer. Familjen är trångbodd och kan behöva lite hjälp på vägen, något Nick gärna ger dem.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2017. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Barbara Edsbrand är mitt uppe i renoveringen av sitt drömhus i Hälleforsnäs när en osynlig gäst dyker upp. Dörrar öppnas, galgar kastas och Barbara blir knuffad. Det har gått så långt att hennes barn och särbo inte längre vågar besöka henne och hon sätter nu sitt hopp till mediet Camilla Öhrnberg.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2017. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. När Katarinas man spontanköper ett litet charmigt torp i kyrkbyn Seglora anar hon inte vad som väntar. Det är ett perfekt ställe för familjen och vänner att njuta av sommaren men Katarina och hennes dotter börjar genast känna av en oförklarlig närvaro och se skepnader. En sommarnatt när flera vänner är på besök brakar helvetet lös. Flera otäcka fenomen inträffar och alla närvarande blir ordentligt uppskrämda. Efter den natten känner familjen ett starkt obehag inför torpet. Förhoppningvis kan mediet Terry Evans hjälpa dem.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Säsongsavslutning. Steffy berättar för Charlie om sina farhågor om företagets framtid. Sally lämnar Thomas lägenhet när han och Ridge börjar storgräla. Sally försöker försonas med Steffy och Bill ber Brooke att komma till skott.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett slagsmål mellan grannar hamnar i rätten och Rinder måste avgöra hur de inblandade kvinnornas skador uppkommit. De förnekar bägge ansvar för händelsen.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Cathy lider av svår ångest som ständigt får henne att tro att hon är döende. Bara de senaste sex månaderna har hon träffat över 75 läkare och åkt ambulans upprepade gånger. Hon vägrar blankt att acceptera att ingen annan tror hon är sjuk.

20.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1990. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. Seriemördaren Zito lyckas rymma från rättsalen i samband med en rättspsykiatrisk undersökning. MacGyver och Murphy tvingas in i en ondsint lek när de försöker fånga in honom.

21.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1990. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. MacGyver ärver en veteranbil av Harry men en kriminell liga tror att ett ovärderligt smycke gömmer sig i bilen.

22.00Maria Lang - rosor, kyssar och döden Svensk kriminalserie från 2013. Om kärleksintriger, svek, hemligheter och lögner i småstadsidyllen Bergslagen under 50-talet. I centrum står kriminalkommissarie Christer Wijk och hans vänner Puck och Einar Bure. Christer söker ständigt efter den rätta, Puck har stor aptit på livet och Einar har satsat på den akademiska banan. Christer ska förlova sig med Gabriella och de ställer till med förlovningsfest på Gabriellas gods, Rödbergshyttan, som är omgivet av rosenbuskar. Puck och Einar är bjudna på tillställningen men när Puck hittar Gabriellas farfar mördad krossas idyllen. Bakom den rosendoftande fasaden döljer sig många mörka hemligheter och frågan är hur inblandad Gabriella är och om det verkligen en slump att mordet skedde när Christer befann sig i huset.

00.00Insider Insider är ett amerikanskt Oscarsnominerat drama från 1999 baserat på en sann historia. Jeff Wigand (Russell Crowe) arbetar på ett multinationellt tobaksbolag. När han protesterar mot att man tillför cancerframkallande ämnen i cigaretterna för smakens skull får han sparken. Trots att ett sekretessavtal binder honom till bolaget gör sig hans samvete påmint och han bestämmer sig för att inte hålla tyst om det han vet. Jeff kommer i kontakt med Lowell Bergman (Al Pacino) från det undersökande programmet 60 Minutes och går med på att berätta sin historia. Men att få ut sanningen till allmänheten visar sig vara mer komplicerat än de två någonsin kunnat ana. Regissör: Michael Mann.

03.10Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2015. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. En kvinna upptäcker konstiga sfärliknande skuggor i vissa foton av hennes vänner. Först tror hon att det handlar om välvilliga spöken men när en mörk skepnad börjar plåga hennes familj inser hon att de har att göra med en ond ande.

04.10Andarna vänder tillbaka Dansk realityserie från 2015. Människor som upplever märkliga och skrämmande fenomen i sina hem tar kontakt med medier för att få hjälp. Det kan handla om mystiska attacker, oförklarliga händelser och andra obehagliga upplevelser. Programledare är Ibi Støving. Mediet Marion Dampier-Jeans undersöker vad som pågår i Michaels och Mariannes hus i Sanderum utanför Odense. Paret har varit med om skrämmande och oförklarliga upplevelser under flera månaders tid. De berättar att dörrhandtagen rör på sig av sig själva, att saker förflyttar sig inför deras ögon och att Michael ofta upplever det som att något befinner sig tätt inpå honom utan att han kan se det. De är nu i desperat behov av en förklaring på den senaste tidens händelser. Frågan är om Marion kan hjälpa dem.

05.05Med tummen mitt i handen Brittisk dokumentärserie från 2016 . Det blir klipp med hemmasnickrare som uppenbarligen inte vet vad de håller på med. Man visar hemmabyggen som gått fel och fackmän tipsar om hur man ska gå till väga för att inte göra samma misstag själv. Sista delen.