MENY

Sjuan

06.10Hem till salu Brittisk dokumentärserie från 2014. Lucy Alexander och Martin Roberts besöker hem som ska säljas på auktion. De undersöker egendomarna, följer auktionerna och lär känna de nya ägarna.

07.30Hela Danmark bakar Dansk matlagningsserie från 2013. Tio deltagare tävlar om att bli Danmarks bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Peter Ingemann. Det är semifinal och deltagarna ställs inför sin största utmaning hittills när de tar sig an karamell. De bakar den franska klassikern tarte tartin och tampas med sönderfallande mördeg, blöt frukt och rinnande karamell. Sedan blir det en upp-och-ner-vänd karamellklassiker och storslagna tårtor.

08.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En valutahandlare anklagas för att ha lurat en man vid en bilaffär på internet. En man ska ha backat in i en kvinnas bil för att han spelade för hög musik. En hyresvärd stäms för att ha slängt sin hyresgästs ägodelar.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2011. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Turen har kommit till Burton upon Trent där fyra amatörkockar gör sitt bästa för att imponera på varandra med mat och underhållning.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2008. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Säsongsavslutning.

13.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Ensamstående mamman Julia var hemlös 2008 och bodde i en bil med sina två barn, 15-åriga Olivia och tolvåriga Phoebe, samt Olivias nyfödda dotter, när polisen fann dem. De ska ha placerat hennes barn i fosterhem och inom sex månader var Olivias dotter bortadopterad. Julia hävdar att adoptionen var illegal och vill veta hur hon ska kunna bestrida det som hände hennes familj enbart för att de var fattiga. Olivia påstår att hon gjorde allt som myndigheterna bad henne om men att de ändå tog hennes barn ifrån henne.

14.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Julia och hennes 22-åriga dotter Olivia hävdar att Olivias nyfödda dotter togs ifrån henne och blev bortadopterad på ett lagvidrigt sätt. De påstår att Jyllian, kvinnan som adopterade Olivias dotter, lovade att skicka bilder på barnet och låta dem vara delaktiga i hennes liv men det ska hon inte ha gjort. De gillar heller inte hennes sätt att leva sitt liv. Jyllian förnekar anklagelserna och påstår att situationen blivit ohållbar då Julia och Olivia förföljer henne.

15.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. En ägare av en välgörenhetsbutik stämmer en anställd som arbetar gratis då han ska ha orsakat skador på en bil. Ett före detta par grälar om hyra, räkningar och ett mobilkontrakt.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Jonas och Alexandra Exell har byggt en villa i Almunge utanför Uppsala. I början stortrivdes familjen men efter ett tag har leksaker och barnens spjälsängar börjat flyttas omkring av sig själva. Familjen börjar få nog och vill veta varför en oförklarlig närvaro pockar på uppmärksamhet. Mediet Pierre Hesselbrandt försöker hjälpa dem att få klarhet i vad det är som stör.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Berit Isaksson bor på anrika Julita gård utanför Katrineholm. Det spökar på gården som är ett gammalt herresäte. Den övernaturliga besökaren märks mest genom att Berits säng förflyttas på nätterna, en bit i taget. Vaktmästarna på området försökte lösa problemet genom att binda fast sängen i väggen, men det hjälpte inte. Caroline Giertz och mediet Lena Ranehag besöker Berit och upptäcker fler besynnerligheter i huset.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2017. Den förmögna familjen Forrester driver ett modehus i Los Angeles. De tampas ständigt med familjerna Spencer, Logan och Spectra i sin strävan efter makt, pengar, ära och kärlek. Quinn och Ridge chockeras av Erics anklagelser. RJ är medvetslös efter bilolyckan och Coco ringer panikslaget efter en ambulans. Brooke, Bill och Ridge skyndar sig till sjukhuset när de får reda på vad som hänt.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Judy hanterar ett grannbråk som rör mordhotade hundar, omtvistade tomtgränser och påstådd misshandel. En kvinna drar på sig stora summor i böter och avgifter efter att hon vägrat skriva över en bil på sin före detta pojkvän.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Kasey, 14 år, har de senaste två åren varit föremål för en bitter strid mellan hennes pappa Ted och hennes mormor, kvinnan som tagit hand om henne de senaste 13 åren. Ted hävdar att han inte lyckats lokalisera henne förrän nu.

20.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 2016. Den unge agenten Angus "Mac" MacGyver startar en hemlig organisation som lyder under USA:s regering. Där använder han sig av sin ofattbara kunskap om vetenskapliga discipliner och sin till synes outtömliga problemlösningsförmåga för att rädda liv. Teamet upptäcker ett meddelande till Murdoc från en terroristorganisation. MacGyver bestämmer sig för att utge sig för att vara Murdoc i ett försök att skydda deras tilltänkta offer.

21.00Wallander - arvet Svenskt kriminaldrama från 2009. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. På Bräda musteri ska man lansera sina nya produkter och ordnar en middag för sina affärsbekanta då företagets vd Manfred Stjärne mördas. Wallander och hans kollegor får i uppdrag att utreda mordet. Frågan är om det handlar om någon konkurrent som vill svärta ner Brädas rykte eller om motivet var personligt. Det dröjer inte länge förrän Wallander inser att det handlar om pengar och att gärningsmännen inte kommer dra sig för att döda fler personer. Polisen dras in i en härva som kommer att påverka Wallander på ett sätt han aldrig kunnat ana.

23.00Mission: Impossible II Mission: Impossible II är en amerikansk actionfilm från 2000. Ethan Hunt får i uppdrag att leda en grupp IMF-agenter som ska leta rätt på det dödliga viruset chimera. Hans motståndare är en terroristliga, som leds av den avhoppade IMF-agenten Sean Ambrose. Sean har redan stulit botemedlet och behöver viruset för att allt ska falla på plats. Hans plan är att starta en internationell epidemi och sedan göra sig rik på att sälja botemedlet. För att komma åt Ambrose tvingas Hunt ta hjälp av Ambroses förra älskarinna, Nyah Hall.

01.30Clash of the Titans Clash of the Titans är en amerikansk-brittisk fantasyfilm från 2010. Halvguden Perseus hittas som spädbarn till sjöss av en fiskare och växer upp utan vetskap om sitt himmelska ursprung. En dag berättar den vaksamma väktaren Io för honom att han är son till guden Zeus. När Zeus bror Hades mördar Perseus familj svär Perseus att han ska visa gudarna vilka skador mänskligheten kan vålla sina skapare. Tillsammans med en grupp soldater beger han sig ut på en resa där han bland annat möter tre ödesgudinnor.

03.30Åsa-Nisse - wälkom to Knohult Åsa-Nisse - wälkom to Knohult är en svensk komedi från 2011. Eulalia är trött på sin man Åsa-Nisse som i stället för att laga gårdens vattenpump ägnar sin tid åt allehanda uppfinningar eller tjuvjakt i skogen. När hon i protest börjar bada i läsk och vattna blommorna med sprit inser Åsa-Nisse allvaret och sätter i gång med att laga pumpen. Som den uppfinnare han är ser han till att pumpen får lite extra finesser och när han sätter i gång den är det inte vatten som pumpas upp utan olja. Nu ser alla i Knohult chansen att bli rika på olja men det finns fler som vill ha del av kakan, till exempel oljemagnater som har stöd av regeringen. Men byborna tänker inte ge upp sin olja utan strid. I huvudrollerna ses Ann Petrén och Kjell Bergqvist.

05.15Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. När en kvinna blir stämd av en vän vittnar hennes barns pappa mot henne. Ett par stämmer en före detta vän för kontraktsbrott efter att deras önskan om att ha ett separat rum där männen kan spela videospel spårar ur.

05.40Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En mamma som stäms av sin kusin tycker inte att hon är skyldig henne hyrespengar och blir irriterad när Judy kallar henne otrevlig. En kvinna hävdar att hon blev misshandlad under ett bråk i hennes lägenhet.