MENY

Sjuan

05.55Mannen som talar med hundar Cesar hjälper ägare till räddade hundar att hantera sina dem. Terriern Sammy ger ifrån sig panikartade skrik när han möter skateboardar eller hundrasen boxer. Vi möter också hunden Shazi som inte vågar vara i köket eller i hallen i sitt hem.

06.58Återskaparna England En vacker landskapsmålning slets itu under en flytt och nu kan erfarna målerikonservatorn Lucia vara dess enda hopp att få pryda en vägg igen. Keramikexpert Kirsten lagar en kinesisk porslinshund som attackerats av en riktig byracka.

07.57Trädgårdsmästarna Våra trädgårdsmästare åker till Hampshire för att hjälpa Nigel och Sue. De har en väldigt generös budget och vill göra om sin uteplats till ett ställe att kunna njuta av sin pension på. Vem har Charlie och bröderna Rich får äran att designa den?

08.57En plats i solen: Borta eller hemma bäst? Så länge Jill kan minnas har hon drömt om ett hus på Barbados. Nu när pensionen är kommen och barnen flyttat ut känner hon att det är dags att förverkliga drömmen. Tillsammans med dottern Stephanie tittar hon på fem spännande alternativ.

09.57En plats i solen: Borta eller hemma bäst? Efter att ha semestrat på den spanska solkusten i trettio år har Dave och Debbie nu bestämt att det är platsen de vill spenderar sin pension på. Med huset i England sålt är de redo att flytta, så fort de hittat ett nytt hem

10.56Mannen som talar med hundar Cesar tar sig an fallet Ruby och Jinx, två Jack Russell-terrier som plötsligt gick från vänner till dödsfiender. Genom att visa hur hundar kommunicerar med sitt kroppsspårk och den energi de ger löser Cesar gåtan bakom hundarnas beteende.

12.00Chokladens underbara värld Här besöks fabriken som producerar biofavoriter Poppets och så grävs det i historien om Milk Trays chokladkartong. Det blir även en resa till strax norr om New York, för där finns den enskilt dyraste choklad i världen.

12.56Poirot Mystiken tätnar kring en ung kvinna som blivit änka för andra gången när hennes nye make omkommer i en explosion. Poirot får nya upplysningar av den omkomnes syster och börjar ana de verkliga motiven.

15.00Poirot Säsongsavslutning. Poirot beger sig motvilligt ut på fågeljakt tillsammans med Hastings men en av deltagarna i jaktlaget mördas. Poirot drabbas av en svår förkylning och måste utreda mordet från sängen.

16.05Det okända Mediet Pierre Hesselbrandt beger sig till Storvik där Gurli Malm äger ett stort hus som rymmer både hennes antikaffär och bostad till henne och dottern Moniqas familj. Gurli och Moniqa tror att huset även rymmer en hel del spöken.

17.04Trädgårdsmästarna Jenna och Craig bor i Stevenage och de har precis fått tvillingar. Nu vill ha en ny trädgård eftersom deras nuvarande inte ser det minsta bra ut. Den sluttar och har en massa hål. Våra trädgårdsmästare har 1000 pund på sig att barnsäkra uteplatsen.

18.02Chokladens underbara värld Kims choklad i Belgien är den största exportörerna av belgisk choklad till USA. I det här programmet undersöks skälen till att belgisk choklad är så populär. Vi får även höra lite om Ferrero-familjen och deras populära Nutella och Kinder Egg.

19.00Återskaparna England Klockexperten Steve tar sig an ett ovanligt objekt, ett pendelur som hålls av en servitris i hopp om att uret ska få pendla igen. Silversmeden Brenton tar till ovanliga knep för att laga en handspegel som inte har något glas kvar.

20.00Hudson & Rex När en professionell hund- och djurvakt dödas under en hundpromenad börjar Charlie och Rex undersöka offrets klienter. Sarah och Charlie kommer närmare varandra när Charlie behöver Sarahs hjälp med en vattenläcka hemma.

21.00Sagan om ringen - härskarringen Sagan om ringen - härskarringen är en amerikansk äventyrsfilm från 2001. Den unge hoben Frodo ärver en magisk ring av sin släkting Bilbo. Snart får han veta av den gode trollkarlen Gandalf att den onde trollkarlen Sauron söker efter ringen eftersom han vill åt de magiska krafterna den besitter för att kunna förslava invånarna i landet Midgård. De inser att det bara finns en sak att göra, att förstöra ringen. Men då måste Frodo bege sig till domedagsklyftan där den tillverkades. Tillsammans med Gandalf samlar han ihop bland andra en dvärg och en alv, och de ger sig i väg på en vandring som fylls av äventyr och fasor.

00.35Double jeopardy Libby Parson lever i ett till synes lyckligt äktenskap men under en segeltur förvandlas hennes liv till en mardröm. När hon vaknar mitt i natten är båten täckt av blod och hennes make är spårlöst försvunnen. Eftersom Libbys fingeravtryck finns på ett misstänkt vapen och hon dessutom är nedstänkt med hans blod blir hon fälld för mord. Men Libby upptäcker att hennes make lever och har iscensatt mordet på sig själv. Huvudrollerna i thrillern "Double Jeopardy" spelas av Ashley Judd och Tommy Lee Jones.

02.48A united kingdom Året är 1947 när Seretse Khama, tronarvinge från Botswana, studerar i England och möter Ruth Williams, en 24-årig kontorist från London. Deras kärlek och äktenskap bekämpades inte bara av respektive familjer, utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. Paret kämpade mot apartheid och den brittiska regeringen för att införa demokrati i Botswana. Det romantiska dramat "A United Kingdom" bygger på den verkliga berättelsen om deras liv tillsammans.

05.02Judys domstol En kvinna anklagar pappan till hennes barn för att inte ge barnet mat. Hon hävdar att pappan bör få besöksförbud.

05.28Judys domstol En kvinna är förtvivlad över att hon inte kan njuta av sitt musikintresse då hon påstår att hennes fiollärare sålt hennes fiol. En annan kvinna har problem med en förlovningsring.