MENY

Sjuan

05.55Husakuten Brittisk dokumentärserie från 2011. Nick Knowles och hans team tar sig an det ambitiösa projektet att renovera sex nödställda familjers hus. Som tur är hjälper familj och vänner till för att genomföra flera veckors arbete på bara några få dagar. Nick Knowles och hans team beger sig till Devon för att hjälpa Ian renovera sin familjs hus. Ett av Ians barn har inlärningssvårigheter och familjen flyttade till området för att barnet skulle kunna gå i en specialskola. Samtidigt kämpar Ians fru Morny med en kronisk sjukdom. Familjens hus är för litet och måste byggas ut men Ian har inga krafter kvar och är i desperat behov av hjälp.

06.55Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Robin och Gemma har nyligen återvänt till Storbritannien efter att ha bott i Singapore och är på jakt efter ett familjehem som ligger max en timme från London. Gemma och Barney ska köpa sitt första hem på en mycket het bostadsmarknad.

07.55Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. Ett par fönstertvättare grälar om en affärsuppgörelse.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Hela Norge bakar Norsk matlagningsserie från 2013. Tolv deltagare tävlar om att bli Norges bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Line Verndal. Tio deltagare återstår när de tar sig an dagens första utmaning som går ut på att baka cupcakes efter eget recept.

12.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2006. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får några okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Säsongsstart. Kändisarna Lila Morse, Bobby Davro, Dane Bowers och Dani Behr turas om att bjuda varandra på middag.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Debbie spelar softboll och vill ta med sig sin australian shepherd Joe på matcherna, vilket hittills har varit omöjligt. Han skäller, sliter sig och rusar ut på planen. Tim och Laura är vana vid hundar men beagleblandningen Penny skäller på alla och gör parets andra hundar oroliga. Mastiffen Promise måste regelbundet åka bil till veterinären, något hon avskyr. Dessutom bråkar hon med sin ägare Pamela och en annan hund i familjen. Frågan är om Cesar kan ställa allt till rätta för hundarna och deras ägare.

14.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En hyresgäst påstår att hon inte längre är skyldig att betala utestående hyror till sin hyresvärd efter att hon förbättrat trädgården.

15.00Kvinnofängelset Australisk dramaserie från 1985. De hårdhudade fångarna på kvinnofängelset Wentworth Detention Centre tvingas att handskas både med varandra och sina övervakare. Serien följer kvinnornas liv bakom murarna. De upplever ständiga intriger och maktkamper men mitt i den tunga vardagen finns också en känsla av samhörighet. Nancy fattar det naiva beslutet att börja föra dagbok över allt som händer i fängelset. Steve har stora planer för Julie.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2014. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Lena Ranehag beger sig hem till Rebecca Hallberger och hennes familj i Skara för att ta reda på vad det är som pågår i deras hem. Rebecca kände redan från början att något var fel i den nya bostaden. Hon hörde hasande steg, knackningar från vinden och såg lampor tändas och släckas. Dessutom har en vän till familjen sett någon gå omkring i huset när familjen inte var hemma. Nu hoppas Rebecca att Det okända ska kunna hjälpa henne att ta reda på vem det är som spökar och varför.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2014. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Systrarna Susanna och Charlotta Forsström har under flera år upplevt en övernaturlig aktivitet i sitt barndomshem i Falun. Deras mamma har tidigare stått ut men nu när båda systrarna har flyttat hemifrån har hon börjat bli rädd om kvällarna. Systrarna vill nu hjälpa sin mamma och mediet Vendela Cederholm kommer till deras undsättning.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Brooke överväger om hon ska tro på sin systers anklagelser. Steffy ger Liam hintar om att hon har en överraskning på gång. Sally landar i Sydney efter en tålamodskrävande flygresa och upptäcker ett meddelande på sin mobiltelefon.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna stämmer sin makes tidigare granne då han ska ha sett till att polisen kunde gripa henne. En kvinna upptäcker att någon skjutit en pil genom taket på hennes bil. Hon spårar upp skytten som hävdar att han är oskyldig.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Danielle och Brandon är mitt uppe i en vårdnadstvist om deras tioåriga dotter. Danielle hävdar att Brandon hotat att döda henne vid två tillfällen. Brandon slår ifrån sig och påstår att hon är en dålig mor som bryr sig mer om sin ickeexisterande karriär som sångare än om sin dotter.

20.00Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1995. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth får en fix idé, hon och Richard ska köpa en sommarstuga. Det ska bara vara ett litet och billigt hus, men Hyacinths uppfattning om litet och billigt stämmer inte överens med andras.

20.35Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1995. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth bestämmer sig för att göra ännu ett försök att hitta ett sommarnöje. Eftersom Richard har andra problem han måste reda ut åker i stället Elizabeth med som smakråd, vilket oroar Richard enormt.

21.20Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1995. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth inviger sitt nya lantställe genom att bjuda in Emmet och Elizabeth på te. Men både hennes lantliga tebjudning och försöken att passa in i livet på landet går snett.

22.00Johan Falk - de 107 patrioterna Svenskt actiondrama från 2012. Om polisen Johan Falk och hans kollegor i specialstyrkan GSI, gruppen för särskilda insatser, i Göteborg. I Göteborgs stadspark utbryter plötsligt skottlossning mellan två gangstergäng mitt bland alla människor. Konflikten mellan gängen växer snabbt och snart är fler i den undre världen inblandade. GSI-gruppen kopplas in för att försöka identifiera ett nytt gäng som visar sig vara både större och bättre beväpnade än alla andra. Den enda ledtråden de har är en tatuering på en av de döda gängmedlemmarna. Situationen blir ännu mer kritiskt när en gängmedlem blir beskjuten utanför tingsrätten.

00.00Milk Milk är ett amerikanskt drama från 2008 baserat på en sann historia om den förste öppet homosexuella mannen som blev vald till en framträdande politisk befattning i USA. Hans seger fick inte bara stor betydelse för homosexuellas rättigheter utan han lyckades också ändra synen på mänskliga rättigheter. När Harvey Milk (Sean Penn) är 40 år bestämmer han sig för att flytta till San Francisco. Han öppnar stället Castro camera, som snart blir ett tillhåll för homosexuella. Han bestämmer sig för att ställa upp i valet till San Franciscos kommunstyrelse och hans vänner stöttar honom. Samtidigt skaffar han sig flera motståndare, något som slutar med att han 1978 mördas av en meningsmotståndare. Regissör: Gus van Sant.

02.35Days of thunder Days of thunder är en amerikansk actionfilm från 1990. Affärsmannen Tim Daland upptäcker talangen Cole Trickle och erbjuder honom en plats i sitt racinglag. Tillsammans med den legendariske teamledaren Harry Hogge ska Cole tävla om Winston Cup i Daytona 500. En våldsam krasch är nära att sätta stopp för Coles karriär. Han vänder sig till doktor Claire Lewicki som kan hjälpa honom att få tillbaka den styrka och det mod som krävs för att tävla, vinna och leva.

05.00Celebrity wife swap Amerikansk realityserie från 2014. Kända kvinnor byter familj under en vecka. De första dagarna måste de följa instruktioner från husets fru. De resterande dagarna får de bestämma själva hur det ska vara. Fruarna får en inblick i varandras kändisliv och för många blir det en chockerande upptäckt av hur annorlunda andra lever. Modellen Angie Everhart byter plats med kocken Gina Neely för en vecka. Familjen Neelys liv kretsar kring mat då både Gina och hennes make Pat är kockar och har skrivit flera kokböcker tillsammans. Hemma hos Angie och hennes pojkvän Carl äter man endast hälsosam färdigmat, något som gör Gina bestört. Hon reagerar även på att Angie och Carl särskiljer på sina barn som de har från tidigare förhållanden. Angie tar hand om sin son medan Carl har det fulla ansvaret för sin dotter. Gina vill att familjen ska fungera mer som en enhet.