MENY

TV4 Film

14.10The sum of all fears The sum of all fears är en amerikansk actionfilm från 2002 baserad på en roman av Tom Clancy. En sydafrikansk vapenhandlare lyckas komma över kärnvapen och säljer dem till en grupp fascister ledda av Dessler som planerar att starta ett krig mellan USA och Ryssland. Strax därefter dör den ryske presidenten plötsligt och blir ersatt av Nemerov, en man som väldigt få känner till. Det leder till att spänningen mellan USA och Ryssland ökar. USA:s president Fowler blir misstänksam och anlitar CIA:s chef William Cabot som i sin tur rekryterar den Rysslandskunnige analytikern Jack Ryan. Hans uppgift blir att undersöka vad som är i görningen. När en kärnvapenbomb jämnar Tjetjeniens huvudstad med marken skyller amerikanerna genast på ryssarna, trots att Jack Ryan är säker på att det är andra som ligger bakom bombdådet. När ytterligare en bomb detonerar utanför Baltimore mitt under Super Bowl måste Ryan försöka få fram bevis på att det inte är ryssarna för att kunna förhindra ett krig mellan USA och Ryssland.

16.45En främling i familjen En främling i familjen är ett amerikanskt drama från 1993. Ensamstående Caroline lever ett kringflackande liv på 1950-talet och letar efter stabilitet och en fadersfigur för sonen Toby. När de flyttar till Seattle träffar hon bilmekanikern Dwight som verkar vara en snäll man och de gifter sig. Caroline hoppas på att han ska ha ett positivt inflytande på Tobys beteende. Men Dwight visar sig vara något av en tyrann och Toby börjar avsky honom. Han planerar att rymma hemifrån och hans enda bundsförvant är hans nya vän, den homosexuella Arthur.

19.00Det våras för rymden Det våras för rymden är en amerikansk komedi från 1987. På en planet någonstans i galaxen har man använt upp all luft men den inkompetenta presidenten har en plan för att lösa problemet. Den innebär att kidnappa prinsessan på en närliggande planet där det finns hur mycket syre som helst. Sedan kan hon friges i utbyte mot den dyrbara varan. Presidenten beordrar den ondskefulla Svarta Hjälmen att utföra kidnappningen men ingen har räknat med rymdluffaren Lone Starr, hans andrepilot Kräx och deras medhjälpare som snart kommer till undsättning.

21.00Göta kanal 3 - Kanalkungens hemlighet Göta kanal 3 - kanalkungens hemlighet är en svensk komedi från 2009. Anderssons båtvarv har haft ekonomiska bekymmer och får besök av kronofogden. Men Janne Andersson tar det hela med ro. Han har en affär i Italien på gång och så snart de sista båtmotorerna levererats och betalningen är i hamn är varvet skuldfritt. Samtidigt arbetar hans dotter Petra med att köra turister på Göta kanal och berättar om myten om kanalbyggaren Baltazar von Platens hemlighet, en skatt som ska finnas gömd i kanalen. Andersson, som nu återigen har kronofogden i hälarna och riskerar att förlora varvet, blir nyfiken på Baltazar von Platens historia och bestämmer sig för att hitta skatten. Med den skulle han kunna rädda sitt älskade varv. Men det är inte bara Andersson som är ute efter skatten, det finns flera som är beredda att göra vad som helst för att lägga vantarna på den. I rollerna ses bland andra Magnus Härenstam, Janne Carlsson och Eva Röse.

22.55Transformers: De besegrades hämnd Transformers: De besegrades hämnd är en amerikansk science fiction-film från 2009. Kampen om universum har börjat och på Cybertron härskar Starscream. Hans kall är att återvända till jorden och besegra människorna och Autobots. På jorden har utomjordingarna Autobots funnit sig till rätta och hoppas nu på att få leva i fred. Samtidigt upptäcks det att Megatrons kropp har stulits från den amerikanska militären av Skorpinox, som lyckats återuppliva honom. Nu är de ute efter hämnd och slår sig samman med Starscream. Autobots måste göra allt de kan för att stoppa dem. Regissör: Michael Bay.

01.55Kill Bill - Vol. 1 Kill Bill - Vol. 1 är en amerikansk actionfilm från 2003. En grupp yrkesmördare har mejat ner ett bröllopssällskap. Bruden, kallad The Bride, är ett av offren och hon har lämnats blödande i tron att hon är död och uppdraget är slutfört. Men hon hamnar i koma och när hon vaknar upp inser hon till sin stora sorg att hon mist sitt ofödda barn. Det har gått drygt fyra år och hon är redo. Hon vet vilka mördarna är och är ute efter hämnd till vilket pris som helst. Men först måste hon skaffa sig ett svärd som duger till uppdraget.

04.05Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

04.35Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.20K-Pax K-Pax är ett tysk-amerikanskt drama från 2001. På ett mentalsjukhus i New York möter doktor Mark Powell en ny patient som kallar sig Prot. Han säger sig komma från planeten K-Pax i en annan galax och att han har rest till jorden med ljusets hastighet. Mark är övertygad om att Prot lider av vanföreställningar men det konstiga är att hans argumentation är skarp, att han utstrålar intelligens och kan berätta väldigt detaljerat om livet på den okända planeten. Mark bestämmer sig för att prova hypnos för att ta reda på mer om mannen.