MENY

TV4 Film

07.55Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller. Programstart.

08.35Sändningsuppehåll

11.55Legally blonde 2 Legally blonde 2 är en amerikansk komedi från 2003. Advokaten Elle är ett blont yrväder som snart ska gifta sig och vill bjuda sin hunds mamma till bröllopet. Hon vet inte var hunden befinner sig men en detektiv lyckas spåra den till ett stort kosmetikaföretag som utför djurförsök i sitt laboratorium. Elle blir bestört och vill få igenom en lag mot djurförsök men eftersom företaget är den största klienten till advokatbyrån hon arbetar på får hon sparken. Elle är dock inte den som ger sig i första taget.

13.55Våra bästa år Våra bästa år är ett amerikanskt romantiskt drama från 1973. Katie och Hubbel träffas på college dras till varandra trots att de kommer från helt olika miljöer. Hon är en politisk aktivist som arbetat för att ha råd med skolan och han är en sportkille från övre medelklassen. Efter examen glider de isär men möts igen efter flera år. De gifter sig och båda börjar försaka sig själva för förhållandets skull. Men både deras sanna natur och politiska händelser ger snart upphov till problem.

16.15Mr. Deeds Mr. Deeds är en amerikansk komedi från 2002. Longfellow Deeds driver en pizzeria i New Hampshire när han plötsligt ärver en stor förmögenhet. Hans vardag vänds upp och ner då han helt utan erfarenhet ska ta över sin avlidna släktings affärer och snart måste han tampas med affärsmän som alla vill lura av honom pengar. Deeds blir även charmad av en kvinna som inte är den hon utger sig för att vara och han blir alltmer desillusionerad.

18.25Den siste actionhjälten Den siste actionhjälten är en amerikansk actionfilm från 1993. Dannys största idol är actionhjälten Jack Slater. En dag får han en magisk biobiljett till en unik förhandsvisning av Slaters senaste film. Helt ensam i biosalongen händer något oförklarligt. Danny dras plötsligt in i filmduken och hamnar mitt i en dramatisk biljakt tillsammans med Slater. När Benedict, en av skurkarna i actiondramat, lyckas få tag i Dannys biobiljett tar han sig ut i den verkliga världen. I rollerna ses bland andra Arnold Schwarzenegger och Charles Dance.

21.00The life of David Gale The life of David Gale är ett amerikanskt kriminaldrama från 2003. David Gale är professor på Texas universitet och har i hela sitt liv kämpat för att avskaffa dödsstraffet. Men plötsligt blir han själv anklagad för våldtäkt och mord på en kvinna och döms till döden. Tre dagar innan straffet ska verkställas går David med på att ge en intervju till reportern Bitsey Bloom. När hon hör Davids livshistoria inser hon att hon har Davids öde i sina händer. Hon blir övertygad om att David är oskyldig och att han är ett offer för en politisk konspiration och bestämmer sig för att bevisa det. Med risk för sitt eget liv börjar hon en kamp mot klockan för att samla ihop de chockerande bevis som finns kring kvinnans död innan det är för sent. I rollerna ses Kevin Spacey och Kate Winslet. Regissör: Alan Parker.

23.35Gudfadern Gudfadern är ett amerikanskt Oscarsbelönat drama från 1972. Don Vito Corleone är överhuvud för en maffiafamilj i New York. När Sollozzo, en gangster som har stöd av en annan New York-familj, meddelar att han tänker ge sig in på drogmarknaden uppstår problem. Don Vito är en gedigen motståndare mot droghandeln, han tycker att den illegala spelmarknaden och beskyddarverksamheten är tillräcklig. Sollozzo kidnappar Don Vitos rådgivare Tom Hagen i ett försök att få igång knarkhandeln och snart blir Don Vitos tre söner indragna i konflikten.

03.10You kill me You kill me är en amerikansk komedi från 2007. Frank Falenczyk älskar sitt jobb som yrkesmördare åt sin polska maffiafamilj i Buffalo. Men han har problem med alkoholen och när ett uppdrag går fel och riskerar familjens rörelse skickas han till San Francisco med uppmaningen att inte komma tillbaka innan han är nykterist. Frank börjar gå på Anonyma Alkoholisters möten och skaffar en stödperson och ett jobb på ett bårhus. Där träffar han Laurel och blir förälskad. Samtidigt börjar saker och ting förändras hemma i Buffalo när ett irländskt gäng hotar familjeföretaget och Frank blir tvungen att återvända. Ben Kingsley och Téa Leoni ses i huvudrollerna.

05.00Up in the air Up in the air är ett amerikanskt drama från 2009. Ryan Bingham är konsult och expert på nedskärningar inom näringslivet, när ett företag behöver hjälp med att sparka personal är Ryan rätt man för jobbet. Han har hundratals resdagar om året och hans plånbok är full av bonuskort och han har som mål att nå tio miljoner flygbonuspoäng. Ryan trivs med sitt liv som är smärtfritt, enkelt och okomplicerat. När förtaget han arbetar åt vill effektivisera får han sällskap av Natalie som ska studera hans arbete. Hennes uppdrag är att se om det verkligen är nödvändigt att resa till företaget som ska skära ner eller om det går att göra det via en videokonferens istället. En kväll träffar han Alex på en bar och de tillbringar en natt ihop, en natt som får Ryan att börja omvärdera sitt liv. Filmen tilldelades en Golden Globe och nominerades till sex Oscars.