MENY

TV4 Film

12.20Double jeopardy Double jeopardy är en amerikansk thriller från 1999. Libby Parson lever i ett till synes lyckligt äktenskap men under en segeltur förvandlas hennes liv till en mardröm. När hon vaknar mitt i natten är båten täckt av blod och hennes make är spårlöst försvunnen. Eftersom Libbys fingeravtryck finns på mordvapnet och hon dessutom är nedstänkt med hans blod blir hon fälld för mord. Men Libby upptäcker att hennes make lever och har iscensatt mordet på sig själv. Hon bestämmer sig för att så snart hon har blivit frigiven hämnas på honom eftersom hon inte kan bli dömd för samma brott två gånger. I rollerna ses bland andra Ashley Judd och Tommy Lee Jones.

14.25The sum of all fears The sum of all fears är en amerikansk actionfilm från 2002 baserad på en roman av Tom Clancy. En sydafrikansk vapenhandlare lyckas komma över kärnvapen och säljer dem till en grupp fascister ledda av Dessler som planerar att starta ett krig mellan USA och Ryssland. Strax därefter dör den ryske presidenten plötsligt och blir ersatt av Nemerov, en man som väldigt få känner till. Det leder till att spänningen mellan USA och Ryssland ökar. USA:s president Fowler blir misstänksam och anlitar CIA:s chef William Cabot som i sin tur rekryterar den Rysslandskunnige analytikern Jack Ryan. Hans uppgift blir att undersöka vad som är i görningen. När en kärnvapenbomb jämnar Tjetjeniens huvudstad med marken skyller amerikanerna genast på ryssarna, trots att Jack Ryan är säker på att det är andra som ligger bakom bombdådet. När ytterligare en bomb detonerar utanför Baltimore mitt under Super Bowl måste Ryan försöka få fram bevis på att det inte är ryssarna för att kunna förhindra ett krig mellan USA och Ryssland.

16.50Det grå guld Det grå guld är en dansk komedi från 2013. Anette och Holger är ett äldre gift par som tvingas lämna sin lägenhet när byggnaden ska göras om till ungdomsbostäder. Samtidigt blir Anettes gamla danspartner från tonårstiden sparkad från sitt jobb på banken. Härmed börjar trion planera ett bankrån för att finansiera pensionärslivet på sydligare breddgrader. Men ingen av dem har någonsin hållit en pistol i handen och kuppen är nästan dömd att misslyckas.

18.40Family business Family business är en amerikansk komedi från 1989. Jessie är en åldrande kriminell man som har suttit i fler fängelsen och varit med i fler slagsmål än någon annan. Hans son Vito har även han haft sin beskärda del av olagligheter, men har nu lämnat det kriminella livet bakom sig. Både Jessie och Vito hyser stort hopp om att Adam, Vitos son, ska bryta familjetraditionen och hålla sig inom lagens ramar. Tills han en dag ger sin farfar ett oväntat förslag. I huvudrollerna ses Sean Connery, Dustin Hoffman och Matthew Broderick.

21.00Edge of Love, The The Edge of Love är ett brittiskt drama från 2008. Vera Phillips uppträder som sångare på nattklubbar i London under andra världskriget och råkar på sin ungdomskärlek, den karismatiske poeten Dylan Thomas. Det slår fortfarande gnistor mellan dem trots att Dylan nu är gift. När Vera träffar hans fru Caitlin blir de vänner trots omständigheterna och de tre börjar umgås. Snart blir Vera uppvaktad av en officer och de gifter sig vartefter han beger sig ut i krig. Men Dylan kan inte sluta tänka på Vera som han anser vara sin själsfrände.

23.15Hobbit: Smaugs ödemark Amerikansk äventyrsfilm från 2013. Hobbiten Bilbo Bagger, trollkarlen Gandalf och 13 dvärgar ledda av Thorin är på väg till kungadömet Erebor. Deras resa tar dem genom skogen Mörveden där de möter jättespindlar och den gigantiske Beorn. De tillfångatas av skogsalver men lyckas fly. De lyckas fly och ta sig till Ensliga bergen där de ställs mot den största faran av alla, draken Smaug. Det blir en utmaning som sätter deras mod och vänskap på prov. Det här är den andra delen av Peter Jacksons triologi om Bilbo Baggins äventyr.

02.55In-Laws, The Fotvårdsspecialisten Jerry Peyser lever att tillbakadraget välorganiserat liv men hans liv vänds upp och ner när hans dotter ska gifta sig. Det visar sig att brudgummens far, Steve, är en helgalen CIA-agent och snart är Jerry indragen i ett av Steve farliga uppdrag.

05.00Mannen med järnmasken Mannen med järnmasken är ett amerikanskt äventyrsdrama från 1998. Det har gått många år sedan de tre musketörerna stred för kung Ludvig XIV. Athos lever ett enkelt liv med sin son, Porthos har blivit äldre och rundare och saknar de gamla slagfälten och Aramis har följt sitt öde och blivit präst. I Frankrike år 1662 är situationen katastrofal, folket svälter och landet är i uppror. Regerar gör kung Ludvig XII:s son, den arrogante kung Ludvig XIV, vars prioritet är stora fester och unga kvinnor. Musketörerna bestämmer sig för att slå sig samman igen och ge sig ut på sitt mest riskfyllda uppdrag någonsin, att undanröja kungen för att rädda nationen. I Bastiljen finns en mystisk man med järnmask som är kungens okända tvillingbror, Philippe. Musketörernas plan är att frita honom och vid en maskeradbal byta ut Ludvig mot Philippe utan att någon märker skillnaden. Regissör: Randall Wallace.