MENY

TV4 Film

07.10Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

07.50Sändningsuppehåll

10.55Åsa-Nisse i kronans kläder Halva Knohult får inkallelseorder och Åsa-Nisse och Klabbarparn klarar sig inte undan. Väl på regementet får de genast ett uppdrag av furiren, men de lyckas som vanligt trassla till det ordentligt. Hemma i Knohult bestämmer sig kvinnorna för att se till att det blir ordning på torpet när männen är borta. "Åsa-Nisse i kronans kläder" (1958) är den nionde filmen i komediserien.

12.45School of rock Amerikansk komedi från 2003. Dewey Finn drömmer om att bli en rockstjärna men får i stället sparken från sitt band. För att kunna betala tillbaka sina skulder tar han vännens jobb som lärarvikarie på en privatskola. Bland sina fjärdeklassare och bland dem hittar han några talanger som bildar ett band. Deras mål blir att vinna tävlingen Battle of the bands vilket skulle ge klassen ära.

15.00Kärleksfeber Kritikerrosad amerikansk dramakomedi med Cher, Bob Hoskins, Winona Ryder och Christina Ricci, i sin filmdebut. Charlotte är en femtonårig tjej som växer upp tillsammans med sin excentriska ensamstående mamma och sin lillasyster i 1960-talets New England. Hennes mamma har ständigt nya romanser på gång, och Charlotte söker själv sin egen identitet både hos pojkar och i kyrkan.

17.10Little Fockers Tio år efter att Greg gift sig med Pam börjar hans hårde svärfar Jack, den forna CIA-agenten, äntligen att acceptera honom. Han funderar till och med på att lämna över rollen som familjens överhuvud till Greg. När Pam och Greg kommer på besök med sina tvillingbarn får Jack en chans att verkligen kolla om Greg har vad som krävs. "Little Fockers" är den tredje filmen i komediserien.

19.15Hata Göteborg En dramakomedi om manlighet när den är som allra sämst. ”Hata Göteborg” är historien om ett grabbgäng där vänskapen mer börjat likna en terrorbalans och slagsmålen blivit viktigare än fotbollen. När göteborgaren Isak dyker upp och visar att det finns mer i livet börjar det hända saker i gänget.

21.00Mean girls Amerikansk komedi. Cady Heron har vuxit upp i den afrikanska djungeln med sina föräldrar som är zoologer och hon tror sig kunna allt om överlevnad. Men djungelns lag får en helt ny innebörd när familjen flyttar och hon som 15-åring börjar i en vanlig skola. Hon försöker finna sin plats bland de andra eleverna och möter Regina George, ledare för skolans mest populära gäng.

23.00Noah Påkostad storslagen filmatisering av den bibliska berättelsen om Noa. Russell Crowe spelar titelrollen, en man som får ett uppdrag från Gud att bygga en ark inför den stundande syndafloden. För regin står Darren Aronofsky (”Black Swan”, ”The Wrestler”) och i rollistan finns även Anthony Hopkins, Jennifer Connelly och Emma Watson.

01.50Firman Firman är en amerikansk thriller om ambitiöse juristen Mitch McDeere, nyutexaminerad från Harvard. Driven av en stark önskan att lägga sin arbetarklassbakgrund bakom sig börjar han på en framgångsrik advokatfirma i Memphis. Jobbet är välavlönat och Mitch trivs tills han hamnar i en dödlig korseld mellan FBI, maffian och krafter som inte drar sig för något när det gäller att skydda sina intressen.

05.00Mycket väsen för ingenting Färgsprakande stjärnspäckad filmatisering av en av Shakespeares allra mest romantiska och lättsamma komedier. Här bjuds det på en rad kärleksintriger och förvecklingar på ett gods i natursköna Toscana, dit en prins och hans följe anländer för att söka husrum. I rollerna syns Kenneth Branagh, Emma Thompson, Denzel Washington, Keanu Reeves, Michael Keaton och Kate Beckinsale, i sin filmdebut.