MENY

TV4 Film

07.25Sändningsuppehåll

10.35Åsa-Nisse i full fart Åsa-Nisse uppfinner en fantastisk förgasare som hans vän Bertil ska använda i ett tävlingslopp för motorbåtar. I samma veva blir Åsa-Nisse inbjuden att tävla i 10 000-kronorsfrågan, i just ämnet förgasare, men samtidigt försöker en skummis komma åt ritningarna till hans tekniska genombrott. "Åsa-Nisse i full fart" är den åttonde komedin i filmserien.

12.40Margot at the wedding När Pauline (Jennifer Jason Leigh) ska gifta sig med Malcolm (Jack Black) reser hennes syster Margot (Nicole Kidman) till bröllopet med sin son, trots att systrarna inte haft kontakt på flera år. Den egentliga orsaken till att Margot kommer till bröllopet är att hon tänker separera från sin make Jim (John Turturro), något hon till en början håller hemligt. Men även Pauline bär på en hemlighet.

14.35Into the Blue Actionäventyr med Paul Walker och Jessica Alba som paret Jared och Sam. De lever ett enkelt men bekvämt liv på Bahamas när de amerikanska vännerna Bryce och Amanda kommer på besök. Under en dykning hittar de såväl ett dyrbart vrakfynd men också en sjunket flygplan med illegal last. Snart är de inblandade i en härva av droger och hårdföra smugglare. I övriga roller syns Scott Caan ("Ocean's 11-13"), Ashley Scott ("Jericho"), James Frain ("The Tudors") och Josh Brolin.

16.50Rosa Pantern Steve Martin axlar Peters Sellers gamla roll som världens klantigaste polis. När Frankrikes fotbollsmanager mördas och hans ring med den gigantiska diamanten Rosa pantern försvinner under mystiska omständigheter hamnar ärendet på kommissarie Jacques Closeaus bord. Vad Closeau inte känner till är att hans chef har en baktanke med att delegera fallet till just honom.

18.45Valkyria Valkyria är ett tyskt-amerikanskt historiskt drama från 2008. Mot slutet av andra världskriget återvänder överste Claus von Stauffenberg till Tyskland efter att ha åsamkats krigsskador i Nordafrika. Han får kontakt med motståndsrörelsen inom militären som konspirerar att mörda Hitler. Omständigheterna försätter Stauffenberg i en central roll och han måste själv genomföra mordförsöket på Hitler.

21.00Arn - Tempelriddaren Arn Magnusson föds år 1150 i Västra Götaland. Hans uppfostran på ett kloster gör honom till en bildad man och en skicklig krigare. Han förälskar sig i Cecilia Algotsdotter men deras kärlek blir ett offer i kampen mellan andlig och världslig makt. Arn tvingas till uppdrag i det heliga landet och Cecilia spärras in på kloster. "Arn - Tempelriddaren" bygger på Jan Guillous succéböcker.

23.50Fargo Frances McDormand fick en Oscar för rollen som polischefen Marge Gunderson i bröderna Coens mest kultförklarade film. Med svenskklingande Minnesotadialekt går hon från klarhet till klarhet när hon utreder en kidnappning, som arrangerats av offrets make (William H Macy). Steve Buscemi och Peter Stormare spelar skurkarna som fått i uppdrag att utföra dådet. "Fargo" fick även en manus-Oscar.

01.50Stulna år Susanna (Winona Ryder) är en strulig tonåring som efter ett självmordsförsök skickas till mentalsjukhuset Claymore. På hennes avdelning finns bland andra patologiska lögnaren Georgina; Daisy, som gömmer mat under sängen; och Lisa (Angelina Jolie), en förförisk sociopat som tar Susanna under sina vingar. Det hyllade dramat "Stulna år" gav Angelina Jolie en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

01.55Stulna år Susanna (Winona Ryder) är en strulig tonåring som efter ett självmordsförsök skickas till mentalsjukhuset Claymore. På hennes avdelning finns bland andra patologiska lögnaren Georgina; Daisy, som gömmer mat under sängen; och Lisa (Angelina Jolie), en förförisk sociopat som tar Susanna under sina vingar. Det hyllade dramat "Stulna år" gav Angelina Jolie en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

04.30Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

05.05Vid första ögonkastet Vid första ögonkastet är ett amerikanskt romantiskt drama från 1999 med Val Kilmer och Mira Sorvino. När Amy åker bort för att vila upp sig blir hon förälskad i den blinde massören Virgil. Hon övertalar honom att följa med henne till New York för att genomgå en operation som ska ge honom hans syn tillbaka. Plötsligt ställs Virgil inför en helt ny värld när han äntligen kan se.