MENY

TV4 Film

07.10Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

07.45Sändningsuppehåll

10.45Släkten är bäst Släkten är bäst är en amerikansk komedi från 2005. Den 34-årige psykologen Richard Clayton har ett idylliskt liv tills hans föräldrar plötsligt avslöjar att han är adopterad. Han börjar leta efter sina biologiska föräldrar och blir förfärad när han hittar dem. De är ohyfsade och högljudda och svär hela tiden. De passar inte alls in i Richards välordnade liv men de vägrar lämna honom ifred.

12.35Flashdance Flashdance är ett amerikanskt drama från 1983. Alex Owens kämpar för att bli erkänd som balettdansös. Hennes ekonomiska situation gör att hon tvingas arbeta som svetsare på dagarna och nattklubbsdansare på kvällar och nätter. Dessutom står en mängd sociala hinder i vägen för henne. Alex blir rasande när hon upptäcker att hennes pojkvän och chef utnyttjar sina kontakter för att försöka påverka hennes möjligheter. I rollerna ses Jennifer Beals och Michael Nouri.

14.30Twist Of Fate När Jacob Fisher bevittnar mordet på sin familj lämnar han sitt liv bakom sig och ger sig i väg med hopp om att på något sätt förstå det som hänt honom. Han hamnar i staden Brent där han träffar den ensamstående mamman Nina som tar honom under sina vingar och hjälper honom att hitta lyckan igen.

16.25World Trade Center World Trade Center är ett amerikanskt drama från 2006. Den 11 september 2001 är en ovanligt varm dag i New York. Polisen Will Jimeno funderar först på att ta en ledig dag för att ägna sig åt sin hobby men bestämmer sig ändå till sist för att gå till jobbet. Polisen John McLoughlin stiger upp tidigt för att ta sig till jobbet som vilken vanlig dag som helst. Men plötsligt flyger ett plan in i det ena tvillingtornet i World Trade Center och katastrofen är ett faktum. John McLoughlin tar med sig en styrka för att hjälpa till vid evakueringen. Bland de frivilliga finns Will. Men när John och Will befinner sig i en lägre byggnad vid tvillingtornen har ytterligare ett plan flugit in i det andra tornet och det rasar. Will och John blir fastklämda i rasmassorna och utanför är det kaos. Räddningsarbetet fortskrider trots kaoset runt omkring, för under varje betongkloss kan det finnas en människa vid liv. Samtidigt väntar Donna McLoughlin och Allison Jimeno på nyheter om sina män tillsammans med sina familjer. I rollerna ses bland andra Nicolas Cage, Michael Pena och Maggie Gyllenhaal.

18.55Hur många lingon finns det i världen? Hur många lingon finns det i världen? är en svensk komedi från 2010. Alex är 27 år och har inte lyckats med mycket i livet. När hans flickvän slänger ut honom flyttar han hem till sin bror i Hudiksvall. Där lyckas han få jobb på Hudiksvalls kommun för att arbeta med utvecklingsstörda. Alex har ingen aning om vad han gett sig in på men plötsligt har hans liv fått en helt ny mening. När han upptäcker att de är musikaliskt begåvade bestämmer han sig för att försöka få med dem i en talangjakt på tv, något alla inte uppskattar. Filmen bygger fritt på Glada Hudik-teatern och deras verksamhet. I huvudrollerna ses Sverrir Gudnason och Cecilia Forss.

21.00Hur många kramar finns det i världen Hur många kramar finns det i världen är en svensk dramakomedi från 2013. Reklamfilmsfotografen Max bor i New York och han har blivit bitter och ensam. Han bestämmer sig för att ta sitt liv men då får han ett samtal från sin barndomsvän Peter som han inte haft kontakt med på många år. Peter vill att Max ska komma till Sverige och hjälpa honom med en film om hans dotters utvecklingsstörda vänner. Max ser en chans att återuppta kontakten med Peter och få livsgnistan tillbaka så han tackar ja. Men det som till en början såg ut som ett enkelt uppdrag visar sig vara mer komplicerat än Max kunnat ana. Regissör: Lena Koppel.

22.55Minority report Minority report är en amerikansk science fiction-film från 2002 baserad på en novell av Philip K Dick. Året är 2054 och i Washington pågår ett experiment där man kan förutse mord och på så sätt försöka stoppa dem. Tack vare detta har staden varit befriad från brott i sex år. När chefen för enheten, John Anderton, utpekas i ett framtida mord måste han försöka ta reda på vem som är ute efter honom. Men tiden är knapp, han har bara 36 timmar på sig att förhindra att han själv blir mördad.

01.50Batman: the dark knight returns - part 1 Batman: The dark knight returns - part 1 är en amerikansk animerad actionfilm från 2012. När hans skyddsling Jason Todd dör drar sig Bruce Wayne tillbaka och tio år senare har de kriminella återvänt till Gotham City. En liga som kallas för Mutanterna löper amok och när Harvey Dent dvs Two-Face blir frisläppt från fängelset står det klart att staden behöver Batman. Men på grund av sin mogna ålder blir det allt svårare för honom att ta sig an skurkarna. När det ser som mörkast ut får Batman hjälp från ett väldigt oväntat håll.

03.25Batman: the dark knight returns - part 2 Batman: The dark knight returns - part 2 är en amerikansk animerad actionfilm från 2012. Mörkrets riddare och hans nya följeslagare Robin har fått de kriminella i Gotham City under kontroll och den uppmärksamhet de ådrar sig väcker Jokern ur hans dvala. Jokern har en ond plan och gör allt han kan för att provocera Batman. USA:s president är hotad av Batmans ökade makt och beordrar Stålmannen att sätta stopp för honom. Samtidigt ökar hotet från Sovjetunionen och medan kaos bryter ut i landet ska Batman och Stålmannen mötas i en kraftmätning.

05.05I min vildaste fantasi I min vildaste fantasi är en amerikansk romantisk komedi från 2010. Kirk jobbar på en flygplats där han av en slump träffar Molly som är väldigt attraktiv. När det visar sig att hon är intresserad av honom har han svårt att tro att det är sant. Han tycker att hon är alltför perfekt för honom som är medelmåttig. Kirks irriterande vänner och familj håller med, något som i kombination med hans dåliga självförtroende riskerar att sabotera förhållandet.