MENY

TV4 Film

06.00En kvinnas öde En kvinnas öde är ett verklighetsbaserat amerikanskt drama från 1998. Veronica Franco är en intelligent ung kvinna i 1500-talets Venedig. Hon har en älskare som hon inte kan gifta sig med då hon tillhör en lägre samhällsklass och han gifter sig med en aristokratisk kvinna. Veronicas mor föreslår att hon blir kurtisan för att kunna försörja och utbilda sig. Veronica blir väldigt populär bland många mäktiga män men det finns andra som inte ser henne med blida ögon. Filmen är baserad på Margaret Rosenthals biografi om Veronica Franco.

08.15Sändningsuppehåll

11.30Crocodile Dundee Crocodile Dundee är en australisk komedi från 1986. New York-reportern Sue åker till Australien för att träffa och intervjua Mick "Crocodile" Dundee, en man som har en egen safari-verksamhet. Efter att ha tillbringat några dagar i safariparken tillsammans med Mick bjuder Sue med honom tillbaka till New York. Men storstadsdjungeln är inte samma sak som den australiska vildmarken och det blir en stor kulturkrock för Mick.

13.30Crocodile Dundee II Crocodile Dundee II är en australisk komedi från 1988. Mick Dundee är på väg att vänja sig vid livet i New York med sin flickvän Sue Charlton. Men när Sue skriver en artikel om stadens undre värld skickar en internationell knarkkung sina mannar efter henne. För att skydda Sue tar Mick med henne tillbaka till Australien. När torpederna följer efter dem ställs de inför en kulturkrock i den australiska bushen.

15.50Coach Carter Amerikanskt drama från 2005. Ken Carter (Samuel L. Jackson) är tränare för Richmond High Oilers men han är inte som andra tränare. För honom är det viktigt att framgångarna på basketplanen följs upp med flitiga studier, vilket får till följd att han vägrar låta sitt lag spela finalen eftersom de underpresterat i studierna. Beslutet delar samhället i två läger, de som tycker att det är en nyttig markering mot eleverna och de som rasar mot den uteblivna chansen att bli skolmästare i basket. I regi av Thomas Carter.

18.35Elizabethtown Elizabethtown är en amerikansk romantisk komedi från 2005. Drew (Orlando Bloom) arbetar som industridesigner och har genomfört ett ekonomiskt katastrofprojekt som kostat företaget miljonbelopp. När hans far dör under ett besök i sin hemstad Elizabethtown i Kentucky får Drew i uppdrag att åka dit och hämta hans kropp. På resan dit träffar han flygvärdinnan Claire (Kirsten Dunst) som också befinner sig i en brytpunkt i livet. På en lång bilresa genom USA får Drew tid att reflektera över sitt liv. Regissör: Cameron Crowe.

21.00SOS - en segelsällskapsresa SOS en segelsällskapsresa är en svensk komedi från 1988. Stig-Helmer och hans vän Ole går på maskerad men när de är på väg hem på morgonkvisten ramlar Stig-Helmer ner i en båt. Ole tar upp jakten på sin vän och snart har de hamnat mitt bland det fina folkets midsommarfirande i Stockholms skärgård. Det blir en blöt tillställning och en midsommar ingen av dem kommer att glömma i första taget.

23.15Punisher, The The Punisher är en tysk-amerikansk actionthriller från 2004. Sonen till knarkkungen Howard Saint dödas under en smugglingsoperation som FBI-agenten Frank Castle utreder under täckmantel. Saint beordrar sina män att utplåna Castle och hans familj som alla stryker med men Castle överlever. Han ruvar på hämnd och som den tungt beväpnade Punisher är han fast besluten att förstöra livet för Saint när han väl återhämtat sig. Filmen är baserad på en seriefigur från Marvel Comics.

01.45Team America: World police Team America: World Police är en amerikansk animerad film från 2004. De amerikanska världspoliserna i Team America åker världen runt för att bekämpa terrorister. I Paris förhindrar de en planerad terrorattack men i sin iver att komma åt terroristerna jämnar de staden med marken. Både Eiffeltornet, Louvren och Triumfbågen förvandlas till skrot. Trots det anser Team America att resultatet är en framgång. Snart värvas Gary Johnston till teamet, han är förmodligen världens bästa skådespelare och därmed en lämplig spion. Han lyckas infiltrera en terroristgrupp i Kairo men innan Team America är färdiga med uppdraget ligger både pyramiderna och Konungarnas dal i spillror. När några terrorister spränger Panamakanalen som hämnd får Gary dåligt samvete för att oskyldiga människor dött och lämnar gruppen. De kvarvarande medlemmarna blir tillfångatagna av Nordkoreas diktator Kim Jong Il och nu är Gary den enda som kan rädda jorden från undergång. Filmen är skapad av teamet bakom South Park.

03.35Jackass: The movie Jackass-gänget bjuder på våghalsiga stunttrick och galna upptåg, som att göra skrot av en hyrbil och hoppa bungyjump i kalsongerna.

05.25Simply irresistible Simply irresistible är en tysk-amerikansk romantisk komedi från 1999. Amanda ärver sin mors restaurang i New York och det blir snart uppenbart att hon inte har samma kulinariska talang som modern. Den håller på att gå under när hon träffar en mystisk man på matmarknaden. Han påstår att han kände hennes mamma och säljer några krabbor till henne. Då hon ska tillreda krabborna behåller hon en som en maskot och med ens är hennes matlagning som förvandlad, allting smakar underbart. Men det får hennes nya pojkvän att ifrågasätta deras förhållande.