MENY

C More First

06.27Star File

06.33Star File

06.45Ennio: The Maestro Rosad dokumentär om den legendariske filmkompositören Ennio Morricone, som är full av intervjuer med kända kollegor och fans - från Clint Eastwood och Quentin Tarantino till Bruce Springsteen och James Hetfield. Morricone skrev musik till hundratals filmer under en drygt 50-årig karriär - från samarbeten hemma i Italien med namn som Sergio Leone, Pier Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci och Dario Argento, till amerikanska storfilmer, däribland The Mission, The Thing och The Hateful Eight, som gav honom en Oscar vid 87 års ålder. För regin står Giuseppe Tornatore som samarbetade med Morricone på flera filmer, däribland succén Cinema Paradiso.

09.16Bamse och tjuvstaden Bamse, Skalman och Lille Skutt ger sig ut på ett spännande äventyr genom Trollskogen i den första långfilmen om de älskade figurerna. Här måste vännerna hitta Tjuvarnas stad för att rädda Farmor som kidnappats av den elake Reinard Räv och hans kumpaner, vars plan är att Bamse aldrig mer ska få dunderhonung.

11.50Hokus pokus Alfons Åberg Alfons Åberg är sju år och när han inte leker sjörövare med sina kompisar Milla och Viktor så drömmer han om en hund. En alldeles egen hund, precis en sån som den gamla trollkarlen har. Kanske kan hans dröm gå i uppfyllelse med hjälp av magi? Den älskade barnboksfiguren Alfons Åberg kommer här i sin första långfilm, baserad på Gunilla Bergströms bok med samma namn.

13.00Lill-Zlatan och Morbror Raring Ellas föräldrar ska resa bort och hon ser fram emot en drömvecka tillsammans med sin favoritmorbror Tommy, hennes bästa vän i hela världen. Men plötsligt står en främmande man i hallen - Steve som är Tommys nya pojkvän! Nu måste Ella försöka hitta på en rad upptåg för att bli av med Steve, så att hon får ha sin bästis för sig själv. Svensk familjefilm efter Pija Lindenbaums bästsäljande barnbok.

14.20Delivery Man Komedi om David Wozniak (Vince Vaughn) som lever ett lugnt och lite tråkigt liv i New York där han jobbar som budbilschaufför åt familjens charkuteriaffär. För att dryga ut inkomsterna när han var yngre så var han spermadonator. Men tyvärr skedde det en pytteliten miss på donationskliniken och det visar sig att David är biologisk pappa till 533 barn...som gärna vill komma i kontakt med honom!

16.05Unga Astrid När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

18.05En komikers uppväxt Tolvårige Juha är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Han gör allt för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Som vuxen är Juha en känd komiker som en kväll blir kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass, vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att göra upp med sitt förflutna. Svenskt drama efter Jonas Gardells rosade självbiografiska roman.

19.35Spotlight on Christmas Romantisk julfilm om filmstjärnan Olivia O'Hara som just dumpats av sin rockstjärnepojkvän när hon återvänder till sin lilla hemstad för första gången på många år. Hon längtar både efter att fira jul med familjen och dra sig undan strålkastarljuset ett tag. Snart stöter hon på sin gamla kärlek från skolan, Casey, som nu är högstadielärare i stan.

21.00The commuter Michael är en före detta polis som sadlat om till försäkringstjänsteman och alltid pendlar med samma tåg till arbetet i stan. Men i samma veva som han förlorar jobbet blir han kontaktad av en mystisk kvinna på pendeltåget. Snart är han indragen i en snårig intrig som blir en kamp mot klockan där både hans och familjens liv står på spel. Actionthrillern "The Commuter" är regisserad av Jaume Collet-Serra som även samarbetat med Liam Neeson i filmer som "Unknown", "Non-Stop" och "Run All Night".

22.45District 9 Det har gått 20 år sedan utomjordingarna kom till jorden. Internerade i ett slumområde i Sydafrika lever de i misär och människornas avsky för dem växer för varje dag. Eftersom myndigheterna inte lyckas finna en långsiktig lösning på situationen beslutar man att de en miljon besökarna ska tvångsförförflyttas. Sydafrikansk sci fi i regi av Neill Blomkamp (Elysium) och producerad av Peter Jackson.

00.35Kvinnan på tåget Rachel Watson (Emily Blunt) är frånskild och kämpar med sin alkoholism. Varje dag tar hon tåget till jobbet i New York och tittar på husen utanför under sin resa, däribland det hus där hennes ex-man bor med sin nya fru. En dag ser hon något chockerande från sitt tågfönster och snart är hon indragen i en mardrömslik mörk intrig. Tät och nervig thriller efter Paula Hawkins bästsäljande bok.

02.25Point break - dödens utmanare Modern actionklassiker där FBI-agenten Johnny Utah (Keanu Reeves) jobbar undercover för att infiltrera surfarvärlden i Los Angeles i jakt på ett gäng som legat bakom en rad bankrån. Men allt kompliceras när han blir vän med surfaren Bodhi (Patrick Swayze) och alltmer dras in i surfkulturen. För regin stod Kathryn Bigelow som gjort filmer som Zero Dark Thirty och The Hurt Locker.

04.25Hachiko - en vän för livet Varje dag väntar hunden Hachiko troget vid tågstationen på att hans husse ska komma hem. En dag slår tragiken till och husse dyker aldrig upp. Men Hachiko vägrar att lämna tågstationen. Han fortsätter att vänta på platsen i tio år och historien om den trofasta akitahunden har blivit en legend. Drama av Lasse Hallström med Richard Gere i huvudrollen.

04.25Hachiko - en vän för livet Varje dag väntar hunden Hachiko troget vid tågstationen på att hans husse ska komma hem. En dag slår tragiken till och husse dyker aldrig upp. Men Hachiko vägrar att lämna tågstationen. Han fortsätter att vänta på platsen i tio år och historien om den trofasta akitahunden har blivit en legend. Drama av Lasse Hallström med Richard Gere i huvudrollen.