MENY

C More Starts

06.00Star File

06.15Sånger från Manhattan Regissören bakom den irländska succéfilmen ”Once” ligger bakom detta lika musikspäckade drama med Keira Knightley bakom mikrofonen. Hon spelar singer-songwritern Gretta som irrar runt i New York efter att ha blivit dumpad av sin rockstjärnepojkvän, Dave (Adam Levine från Maroon 5). Men i mötet med den nerdekade skivproducenten Dan (Mark Ruffalo) uppstår – rent bokstavligt – ljuv musik.

07.55La La Land I La La Land möts skådespelaren Mia (Emma Stone) och musikern Sebastian (Ryan Gosling) i en bilkö och börjar en romans som får hela Los Angeles att sjunga och dansa. Men finns det tid för kärlek när man försöker slå igenom i Hollywood? Stilsäkert romantiskt musikaldrama som vann hela sex Oscar, däribland bästa regi (Damien Chazelle), huvudroll (Emma Stone), och foto till svenske Linus Sandgren.

10.05All Inclusive En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers (Suzanne Reuter) 60-årsdag lät som en bra idé ända tills hon kom på sin man med att vara otrogen. Det slutar med att Inger reser själv med sina vuxna döttrar, ordentliga Malin (Jennie Silfverhjelm) och struliga Tove (Liv Mjönes), som gör allt för att muntra upp henne. Dramakomedin "All Inclusive" bygger på den danska filmen med samma namn.

11.40Second Act Komedi om 40-åriga Maya (Jennifer Lopez) som slitit hårt på stormarknaden där hon jobbar men trots det blir hon aldrig befordrad. Hon beklagar sig för sin kompis Joan, vars datakunnige son på eget initiativ knåpar ihop ett fejkat CV åt henne. Plötsligt blir hon helt ovetandes headhuntad till ett chefsjobb som hon inte kan låta bli att acceptera. I komedin "Second Act" syns även Vanessa Hudgens, Leah Remini, Treat Williams och Milo Ventimiglia.

13.20Michael Clayton Michael Clayton (George Clooney) är en fixare, en advokat som ser till att obekväma problem diskret sopas under mattan. Det är ett jobb där gränsen mellan rätt och fel ofta är diffus. När han arbetar med ett storföretag som sålt farliga miljögifter börjar han fråga sig om hans agerande verkligen är försvarbart. Rosad thriller som nominerades till sju Oscar, där Tilda Swinton vann för bästa biroll.

15.15Sanningen Den legendariska franska filmstjärnan och divan Fabienne ska ge ut sin självbiografi. Något skeptisk flyger hennes dotter Lumir med familj in från New York till Paris för att fira. De båda har inte setts på länge och stämningen blir snart en aning spänd. Catherine Deneuve, Juliette Binoche och Ethan Hawke spelar huvudrollerna i denna rosade dramakomedi av hyllade Hirokazu Kore-eda (Shoplifters).

17.00Nelly Rapp - Monsteragent Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos morbror Hannibal. Men han lever inte det lugna liv på landet som hon trott - han är en hemlig monsteragent! Snart har Nelly blivit indragen i ett spännande äventyr i en helt ny värld full av vampyrer, spöken, varulvar och frankensteinare. Nelly Rapp - Monsteragent bygger på den populära bokserien av Martin Widmark och Christina Alvner.

18.30Hokus pokus Alfons Åberg Alfons Åberg är sju år och när han inte leker sjörövare med sina kompisar Milla och Viktor så drömmer han om en hund. En alldeles egen hund, precis en sån som den gamla trollkarlen har. Kanske kan hans dröm gå i uppfyllelse med hjälp av magi? Den älskade barnboksfiguren Alfons Åberg kommer här i sin första långfilm, baserad på Gunilla Bergströms bok med samma namn.

19.40Star File

19.50Star File

20.00The Hunger Games: Catching Fire Andra delen i The Hunger Games-serien. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det leda till fara. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Katniss prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna men i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för henne och de hon älskar.

22.25The Twilight Saga: Eclipse I den tredje filmen i Twilight-serien härjar en seriemördare i Seattle samtidigt som vampyren Victoria fortsätter sin jakt på hämnd, vilket betyder att Bella åter befinner sig i fara. Snart tvingas hon också att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.

00.25Kick-Ass Actionkomedi om Dave Lizewski (Aaron Taylor-Johnson), en vanlig tonåring på Staten Island som, inspirerad av sina serietidningar, bestämmer sig för att bli superhjälten Kick-Ass. Hans brottbekämpande har dock varierande resultat, men så träffar han ett par likasinnade i Big Daddy (Nicolas Cage) och hans dotter Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) som är på jakt efter maffiabossen Frank D'Amico.

02.20Wolf Will Randall (Jack Nicholson) är en sliten förläggare som blir brädad av en yngre kollega, i karriären såväl som i kärleken. Men när Randall en kväll blir biten av en varg tar hans liv en ny vändning. Han börjar uppvisa rovdjurstendenser och inleder ett förhållande med en yngre kvinna (Michelle Pfeiffer). För regin till denna romantiska skräckis står Mike Nichols (”Mandomsprovet”, ”Closer”).

04.25Det stora blå 80-talets största film i Frankrike är det verklighetsbaserade dramat om rivaliteten mellan fridykarna Jacques Mayol (Jean-Marc Barr) och Enzo Molinari (Jean Reno), från barndomens Grekland på 1960-talet till de stora dykningstävlingarna ett par årtionden senare. Men deras rivalitet och vänskap dras till sin spets när dykdjupen blir allt mäktigare. Som Mayols kärlek Johana syns Rosanna Arquette.