MENY

TV4 Guld

06.00Poirot Brittisk kriminalserie från 2003. Om Agatha Christies detektiv Hercule Poirot. Från England till Medelhavet utreder Poirot flera mordgåtor. Mördare, kidnappare, tjuvar och förrädare, ingen lyckas lura den skicklige detektiven. Elinor Carlisle, en vacker ung societetskvinna, är förlovad med sin kusin Roddy Winter. Deras äldre släkting tant Laura ligger för döden och de två kusinerna väntas ärva hennes förmögenhet. När de får ett anonymt brev med en varning visar det sig att någon har nästlat sig in hos tant Laura för att komma åt arvet. Elinor och Roddy blir oroliga och reser till tant Lauras gods Hunterbury för att ta reda på vad som pågår. Där möter de Mary, trädgårdsmästarens dotter, som växt upp till en ung skönhet. Frågan är om det är hon som hotar deras arv. Elinor konsulterar tant Lauras läkare doktor Lord angående brevet. Han tar med det till sin gode vän Hercule Poirot som tar sig an fallet. När tant Laura plötsligt går bort är frågan om hon blivit mördad. Ännu en person i hushållet hittas död och misstankarna faller på den som haft mest att tjäna på de båda dödsfallen. Poirot måste nu försöka hindra att en oskyldig person avrättas för dubbelmord.

08.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Charity kontaktar Moses pappa. Ali anklagar Jai för att trakassera henne. Kerry försöker få Joanie på sin sida.

08.45-Sändningsuppehåll-

11.50Nord och syd Amerikansk dramaserie från 1985. Orry Main och George Hazard lär känna varandra och blir bästa vänner under sin tid som studenter på den Amerikanska arméns officershögskola i West Point i delstaten New York under 1840-talet. Men när det amerikanska inbördeskriget bryter ut blir de varandras motståndare. Orry är på väg till militärakademin West Point för att utbilda sig till officer när han träffar Madeline och blir förälskad. De lovar att skriva brev till varandra. Kort därefter träffar han George som även han är på väg till West Point.

13.45Kommissarie Morse Brittisk kriminalserie från 1992. Den hårt arbetande kommissarie Morse utreder brott i universitetsstaden Oxford tillsammans med sin assistent, inspektör Lewis. Morse drar nytta av sin höga intelligens i sin på jakt på gärningsmän men hans romantiska sida ställer ibland till det för honom. När en intern dör får Morse och Lewis anledning att utreda tre fängslade affärsmäns komplicerade förehavanden. Affärsmännen har dömts för bedrägeri och det visar sig snart att deras familjers intressen står på spel, liksom fängelsechefens rykte.

15.50Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 1996. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. När en kvinna hittas död i ett parkeringshus leder spåren till en religiös rörelse.

18.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1989. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. MacGyver och Jack Dalton hjälper en vän att undersöka hennes pappas död. Hon är övertygad om att pappan som arbetade som jockey inte dog i en olycka och spåren leder till matchfixning i travvärlden.

19.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1989. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. En forskare skapar ett sonarsystem åt Phoenix foundation som en korrupt chef för ett ubåtsföretag planerar att sälja till en grupp knarksmugglare.

20.00Nord och syd Amerikansk dramaserie från 1985. Orry Main och George Hazard lär känna varandra och blir bästa vänner under sin tid som studenter på den Amerikanska arméns officershögskola i West Point i delstaten New York under 1840-talet. Men när det amerikanska inbördeskriget bryter ut blir de varandras motståndare. Orry och George lyckas få Bent utkastad från West Point och han svär på att hämnas. De två vännerna tar sin examen och beger sig söderut för att delta i det mexikansk-amerikanska kriget. Väl där upptäcker de att Bent dragit nytta av sina kontakter och är deras befälhavare.

22.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. Stadens årliga danstillställning Sweethearts Dance närmar sig samtidigt som invånarna brottas med ensamhet och melankoli.

23.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. När några kinesiska immigranter anländer till Colorado Springs upptäcker Mike en ung kvinna som klätt ut sig till man så att hon kan arbeta inom medicin, något som är förbjudet inom hennes kultur.

00.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. Doktor Mike och Sully försöker befria Cloud Dancing från fängelset. Teresas äktenskap med Jake hotas av hennes faster.

01.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. Doktor Mike tvingas bestämma om en fågelliknande man bör stängas in i en fågelbur.

02.00V Amerikansk science fiction-serie från 1984. Motståndsrörelsen har besegrat de reptilliknande utomjordingarna som planerade att förinta mänskligheten, men ledaren Diana flyr. Snart inser de att de ännu en gång måste strida för sin planet. Donovan och Ham skickas till ett arbetsläger och vaktas av ett utomjordiskt monster. Bates beger sig ut för att söka efter det så kallade stjärnbarnet för att kunna byta till sig sin son Kyle som är Dianas fånge.

03.00V Amerikansk science fiction-serie från 1984. Motståndsrörelsen har besegrat de reptilliknande utomjordingarna som planerade att förinta mänskligheten, men ledaren Diana flyr. Snart inser de att de ännu en gång måste strida för sin planet. Motståndsrörelsen försöker hjälpa Elizabeth att fly från Los Angeles. Diana tar Mike Donovan till fånga för att lära sig mer om var Elizabeth håller hus.

03.55Foyle's war Brittisk kriminalserie från 2006. Andra världskriget rasar i Europa men polisen Christopher Foyle blir kommenderad att arbeta på hemmaplan. Tillsammans med sina kollegor i Hastings bekämpar han brottslingar som passar på när nationens krafter är upptagna på annat håll. Amerikanska värnpliktiga kommer till Hastings och får ett minst sagt blandat välkomnande av ortsborna. Foyle kallas in för att lugna dem. Men hans försök att medla mellan parterna går om intet när en kvinnlig bartenders flirt med en amerikansk soldat leder till mord. Det hela går så långt att Foyle tvingas trotsa order för att bibehålla lugnet i staden och lösa fallet.