MENY

TV4 Sport

06.20Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. Programledaren Ola Svensson och jaktreportern Per Morberg reser bland annat runt i Sverige och Sydafrika och bjuder på upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg reser till Sydafrika där han träffar hovjägaren Peter Vilidu som har lång erfarenhet av jakt i bushen. Tillsammans beger de sig ut i landets norra delar för exklusiv jakt. Afrikas djurliv blomstrar åter efter att en lång tid ha hotats av oplanerad avskjutning. Tjuvjakt har tidigare varit ett stort problem och ett hot mot det afrikanska djurlivets mångfald. Tjuvjakten har också orsakat djuren mycket lidande och det bekämpas nu på hög nivå sedan man insett viltstammens värde. Vidare ger sig Ola Svensson ut på bockpyrsch i Södermanland. Bockpyrsch är en jaktform där man smyger sig på djuret, oftast tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Dessutom tillagar Per en rådjurssadel med bär och fruktsås samt mandelpotatispuré hemma i sitt kök på Tullgarn.

07.10Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. Programledaren Ola Svensson och jaktreportern Per Morberg reser bland annat runt i Sverige och Sydafrika och bjuder på upplevelsereportage och konkreta tips. Ola Svensson åker till Nästeln söder om Åsarna i Jämtland där han jagar älg på premiärdagarna i september tillsammans med ett jaktlag. Det blir jakt med drivande löshundar och med jägare som står på pass. Ola träffar även en medlem ur Viltskadefonden som berättar om eftersök på trafikskadat vilt och därefter blir det ett besök på en fingerad skadeplats. Per Morberg lagar älgfärsbiffar med kantarellsås, rårörda lingon, pressgurka, vaxbönor och potatis. Dessutom fortsätter Per och Peter sin jakt i Sydafrika med fokus på impalan.

07.55-Sändningsuppehåll-

10.00Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. Programledaren Ola Svensson och jaktreportern Per Morberg reser bland annat runt i Sverige och Sydafrika och bjuder på upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg befinner sig i Sydafrika där målet är red hartebeast, ett stort antilopdjur. Det blir en långs dags smygande genom det höga gräset i bushen innan han får en i sikte. På kvällen får Per möjlighet att bjuda på just grillad red hartebeast. Dessutom blir det ripjakt och vackra vyer från Miekak i de lappländska fjällen i sällskap av Jens Sucksdorff. Ola Svensson träffar Eva Granfeldt och pratar om den stående fågelhundens arbete.

10.45Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. Programledaren Ola Svensson och jaktreportern Per Morberg reser bland annat runt i Sverige och Sydafrika och bjuder på upplevelsereportage och konkreta tips. I den sista etappen av sin Afrikaresa jagar Per Morberg kudu, ett mycket svårjagat vilt som även kallas The grey ghost of Africa. Pers ständige följeslagare Peter Vilidu ser döden i vitögat när han möter en svart mamba. Ola Svensson diskuterar hörselskydd med öronspecialisten Dan Bagger-Sjöbäck och Jakts tidigare programledare Peter Lind jagar säl utanför Hudiksvall.

11.30Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. Programledaren Ola Svensson och jaktreportern Per Morberg reser bland annat runt i Sverige och Sydafrika och bjuder på upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg åker längst ut i Stockholms skärgård där han träffar jägaren och fiskaren Olle Fernlöv för att tillsammans med honom jaga sjöfågel. De väntar i ett gömsle i gryningen på att sträckande fågel ska slå på de utplacerade vättarna. Efter jakten tillagar Per en vildand med savoykål, apelsinsås och potatiskaka. Ola Svensson blir bjuden till Bergslagen för att jaga bäver. Bergslagen är ett bävertätt område men det är ingen lätt jakt då det krävs enorm uthållighet eftersom man kan få sitta still i timmar innan något händer. Bävern är ett skyggt djur och det är väldigt svårt att smyga sig på dem men Ola gör ett försök.

12.15Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. Programledaren Ola Svensson och jaktreportern Per Morberg reser bland annat runt i Sverige och Sydafrika och bjuder på upplevelsereportage och konkreta tips. Ola Svensson är på Gotthardsberg utanför Katrineholm och jagar vildsvin med ställande hund. Till sin hjälp har han Leif Fredriksson och hans erfarna hundar. Per Morberg och hovjägaren Peter Vilidu jagar också vildsvin men på havreåkrarna runt Tullgarns slott utanför Södertälje. Vildsvinen gör stor skada på åkrarna och måste därför hållas efter. Jakten är väldigt fartfylld då djuren ofta lever i täta skogar med mycket låga buskar och ställer stora krav på hundarna eftersom vildsvin som blir skrämda utgör en stor fara för en oerfaren hund. Denna spänning och det ökade antalet vildsvin har gjort jakten allt mer populär. Till sist lagar Per till ett helstekt vildsvin med coleslaw och bakad potatis.

13.10Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. Programledaren Ola Svensson och jaktreportern Per Morberg reser bland annat runt i Sverige och Sydafrika och bjuder på upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg åker tillsammans med yrkesjägaren Kalle Johansson på en annorlunda jakt utanför Gnesta. Efter mörkrets inbrott går de ut för att jaga grävling med ställande hund. Per lagar dessutom fasan med rotfruktsgratäng. Ola Svensson åker till Skåne för att träffa några av Sveriges främsta hundförare och går ut på spanieljakt efter hare och kanin. Han får också tips om hundträning av Sten Christoffersson.

14.10Zlatans och Max Martins väg till EM-låten Om hur den svenska EM-låten till fotbolls-EM i Frankrike kom till.

14.50Amerikansk fotboll: Superserien Semifinal Svensk amerikansk fotboll från 2017. Från svenska ligan i amerikansk fotboll som sänds varje fredag. Semifinal.

18.00Orienterings-VM: Sprint damer och herrar Internationell orientering från 2017. Från orienterings-VM för herrar och damer i Tartu, Estland. Sprint damer och herrar.

21.00Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. De bästa jaktreportagen från den tidigare säsongens Jakt & fiske med Peter Lind och Thomas Ekberg, samt olika gästreportrar. Thomas Ekberg ger sig ut för att jaga gås, rapphöna och fasan med fågelhund. Sofia Rågenklint hälsar på hos Jocke Smålänning och hans skyttesimulator för att öva på sitt hagelskytte.

21.30Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. De bästa jaktreportagen från den tidigare säsongens Jakt & fiske med Peter Lind och Thomas Ekberg, samt olika gästreportrar. Eva Klingspor och Nanna Åkerlund-Klingspor visar att det inte finns något dåligt väder när de ger sig ut för att pyrscha bock i spöregn. De bjuder också Peter Lind på en utsökt risotto med rådjurslever.

22.00Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. De bästa jaktreportagen från den tidigare säsongens Jakt & fiske med Peter Lind och Thomas Ekberg, samt olika gästreportrar. Att komma inom skotthåll för en vaksam tjäder är inte det enklaste. Thomas Ekberg är ute i skogen och avslöjar de bästa knepen. Peter Lind får följa med Magnus Persson och hans trädskällare Rizzi för att prova lyckan på dessa majestätiska fåglar.

22.30Jakt Svenskt jaktmagasin från 2005. De bästa jaktreportagen från den tidigare säsongens Jakt & fiske med Peter Lind och Thomas Ekberg, samt olika gästreportrar. Säsongsavslutning. Thomas Ekberg går på troféjakt och pyrschjagar mufflon och dovhjort. Pyrschexperten Per Grängstedt lär ur allt han kan om att ta sig fram obemärkt i skogen. Det blir också en inblick i hur ett vildsvin blir väggprydnad.

23.00Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

23.30Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

00.00Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

00.30Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

01.00Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

01.30Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

02.00Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

02.25Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

02.50Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

03.15Ride Svenskt sportmagasin från 2014. Tittarna får följa med ut i snowboard-pisten, på havet och till skateboard-parken när brädan står i fokus. Det bjuds på spektakulära hopp, tricks och tips samt intervjuer med några av världens bästa utövare.

03.40Peppe - 22 år på TV4 Efter 22 år på TV4 är det dags för Peppe Eng att ta farväl. Programmet följer Peppe under hans sista arbetsdag från möte med redaktionen till sändning. Det blir också tillbakablickar på hans karriär på TV4 med allt från Sportnyheterna till Småpratarna och Let's dance.

04.30Kolgjini Svensk sportdokumentär från 2011. Om flyktingpojken Lutfi Kolgijni som byggde upp ett av Sveriges mest framgångsrika travstall. I det här programmet tittar man närmare på Kolgjinis livsresa, geografiskt, socialt och sportsligt. Kolgjini är en svensk dokumentär från 2011. Lutfi Kolgjini kom till Sverige som flykting från Albanien när han var barn. I dag är han framgångsrik uppfödare, tränare, kusk och företagsledare och han har byggt upp ett av Sveriges mest framgångsrika travstall. Kolgjini hade 2010 ett av sina mest framgångsrika år. Det blir en närmare titt på Kolgjinis livsresa ur en geografisk, social och sportslig vinkel.

05.00Trav: Skitamatören i Tranemo Om travamatören Hans Klasson och hans häst Tranemo Raketen.