MENY

TV8

06.00En plats på landet Programmet hjälper familjer som vill fly stadslivet att hitta den perfekta fristaden på landsbygden. Möt en rad olika människor som av olika anledningar vill lämna hektiska storstäder bakom sig. De får hjälp av mäklare som letar upp lämpliga köpobjekt på den engelska landsbygden, helt enligt deras önskemål. Oftast vill de bo i eller i närheten av en by och bli en del av den gemenskap som finns på den engelska landsbygden. Varje avsnitt följer olika familjer som får hjälp att hitta sina drömhus.

06.55The Hotel Inspector Den handlingskraftiga Alex Polizzi hjälper krisande hotell och vandrarhem att hamna på rätt köl. Hon reser runt i Storbritannien och besöker en rad företag som har sett bättre dagar. Alex föddes in i hotellbranschen genom sina släktingar som äger hotellkedjan Forte, och har inga problem med att läsa lusen av inkompetenta och lata hotellägare. Följ med och se om Alex Polizzi kan hjälpa ägarna till dessa bedrövliga företag. Med hennes hjälp ska katastrofhotellen bli lika välkomnande som lönsamma.

07.55Property Ladder Fastighetsexperten Sarah Beeny hjälper amatörer som köper och renoverar hus, i förhoppningen att kunna sälja dem vidare med vinst.

08.55Property Ladder Fastighetsexperten Sarah Beeny hjälper amatörer som köper och renoverar hus, i förhoppningen att kunna sälja dem vidare med vinst.

09.55Property Ladder Fastighetsexperten Sarah Beeny hjälper amatörer som köper och renoverar hus, i förhoppningen att kunna sälja dem vidare med vinst.

11.00Escape to the Continent I Storbritannien fortsätter levnadskostnaderna att stiga, samtidigt som många har tröttnat på stressen och det allt mer oförutsägbara vädret. Vissa av dessa britter överväger en stor livsförändring: en utlandsflytt till solen på kontinenten. Programledare Nicki Chapman ger heta tips till dem som vill köpa hus i Europa, och charmar dem som bara vill drömma sig bort i tv-soffan. Programmet är en spin-off på succéserien En plats på landet, men reser längre än sin lantliga motsvarighet. Nu vill husköpare flytta utomlands – men först får de provköra sina alternativa liv i solen.

12.20Masterchef - The Professionals Marcus Wareing och Gregg Wallace är på jakt efter en kock med skyhöga ambitioner, som kan bli nästa kulinariska mästare - och de tar hjälp av Monica Galetti för att utse en vinnare. I varje avsnitt tävlar deltagarna i en rad uppdrag och måste kämpa till det yttersta för att imponera på de stenhårda domarna. Bara bara en av dem får gå vidare till den stora finalen där en segrare kröns.

13.30Prestige Pantbank Möt ett gäng pantlånare som är kungar över pantvärldens lyxvaror. Från helikoptrar till Lamborghinis, mini-ubåtar till Hermes väskor - pantbanken Posh Pawn gräver upp gömda skatter över hela Storbritannien. Här har varje objekt sin egen historia. Följ med bakom kulisserna och se hur det går till när exklusivt pantgods säljs till bästa möjliga pris.

14.30Morden i Midsomer Deckarserie baserad på Caroline Grahams prisbelönade romaner om utpressning, intriger, svek, otrohet och mord i den vid första anblicken lantliga idyllen Midsommer, där poliskommissarie Barnaby aldrig behöver gå sysslolös.

16.30Million Dollar Listing Denna realityserie följer tre framgångsrika fastighetsmoguler i Kaliforniens mest exklusiva områden: Hollywood, Malibu och Beverly Hills. Varje avsnitt visar riktiga fastighetsaffärer, samt konkurrensen och det hårda arbetet som ligger bakom försäljningen av lyxbostäder i den soliga delstaten. De måste ideligen tävla mot varandra för att få arbete hos kunderna med outtömliga plånböcker. Följ med och hör säljsnack, rovmentalitet och inte så sällan alldeles galna klienter. Här får vi se de mest exklusiva objekten på Kaliforniens svindyra bostadsmarknad.

17.30Restoration Man Restoration Man handlar om gamla, delvis bortglömda men värdefulla hus. Runtom i Storbritannien står tusentals bortglömda byggnader med stora arkitektoniska värden och förfaller. Men det finns envisa romantiker som tar sig an att restaurera dessa objekt och förhindrar att de försvinner för all framtid. För dem blir projekten en livsstil – ofta är det drömmen om ett helt unikt boende som driver dem att kämpa mot politiska hinder, privatekonomiska bekymmer och byråkratiska restriktioner. Arkitekten George Clarke hjälper eldsjälarna att förvandla gamla kyrkor, medeltida torn och andra fantastiska byggnader till moderna boenden.

18.30Yours, Mine or Ours När ett par blir riktigt seriösa kommer de till en punkt när de vill flytta ihop och ska bestämma sig för vart de ska bo - kommer de flytta in hos någon eller ska de hitta ett helt nytt hem tillsammans? Fastighetsmagnaten Reza Farahan och indredingsdesignern Taylor Spellman erbjuder par sin expertis i deras beslutsfattande i att antingen hitta ett nytt boende eller renovera befintligt boende.

19.00Nordens pärlor I reseprogrammet Nordens Perler teamar Jannecke Weeden upp med en av Skandinaviens bästa kockar, Stian Floer. Tillsammans besöker de de vackraste turistorterna och hotellen i Norden. Jannecke älskar lyx, men är otroligt kräsen när det gäller mat. Stian tycker att det är okej att sova i sovsäck, men lever för mat. Det kommer att vara "glamping", lyxiga och spektakulära omgivningar och Stian visar att det nordiska köket är allt annat än tråkigt.

20.00Morden i Midsomer Deckarserie baserad på Caroline Grahams prisbelönade romaner om utpressning, intriger, svek, otrohet och mord i den vid första anblicken lantliga idyllen Midsommer, där poliskommissarie Barnaby aldrig behöver gå sysslolös.

22.10NCIS: New Orleans Följ med till flottans fältkontor i New Orleans, en stad som andas jazz, underhållning och dekadens. Här kämpar brottsutredarna från avdelning NCIS för att utreda förbrytelser mot amerikansk militärpersonal. Manskapet leds av specialagent Dwayne ”King” Pride, som alltid försöker att göra det som är rätt och riktigt. Hans team består av den högpresterande agent Christopher LaSalle och medarbetaren Meredith 'Merri' Brody, en tuff och karismatisk agent som flyttat från kontoret i norr för att få en nystart. De backas upp av doktor Loretta Wade, som är lika klok som hon är knepig. I den här färgstarka staden måste de väldrillade agenterna ge allt för att få fast de allra grövsta brottslingarna.

23.10Förr eller senare exploderar jag Hazel Grace Lancaster, en intelligent och sarkastisk tonåring, lider av obotlig sköldkörtelcancer som har spridit sig till lungorna. I tron att Hazel är deprimerad lyckas mamman få henne att gå med i en stödgrupp för cancerpatienter för att hitta vänner. Under ett av gruppens möten träffar hon Augustus Waters, en tonåring som har blivit av med ett ben på grund av skelettcancer. Båda har bitsk humor och känner avsmak för allt som är konventionellt, och snart drar en oväntad kärlek med sig dem på en resa som kommer att förändra deras liv.

01.45Cleveland Abduction The film explores the true story of Michelle Knight, a 21-year-old single mom whose life was irrevocably changed by a chance encounter with an unsuspected criminal. On August 22, 2002, Knight was abducted by Castro in Cleveland and held captive in his home for more than 11 years. Finding strength through her belief in God and determined to be reunited with her son, Knight refused to be broken by the twisted Castro. Soon thereafter, he abducted two teenagers, Amanda Berry (Samantha Droke, "Eastwick") and Gina DeJesus (Katie Sarife, "Supernatural"), and imprisoned them alongside Michelle, who then became a friend and sister figure to her fellow victims. When Berry became pregnant with Castro’s child, it was Knight who delivered her baby, even performing CPR on the infant girl under the threat of Castro while he told her, “If the baby dies, you die.” Despite enduring more than a decade of brutality, Michelle’s spirit would not be broken, and her unshakable faith in the face of a seemingly hopeless situation was a testament to the human spirit. On May 6, 2013, Michelle was rescued from the home that was her prison for nearly 11 years, and finally given the chance to reclaim her life.

03.15The Profit Marcus Lemonis är en framgångsrik affärsman som räddar krisande företag med hjälp av sin unika kompetens och enorma förmögenhet.

04.05Prestige pantbank Möt ett gäng pantlånare som är kungar över pantvärldens lyxvaror. Från helikoptrar till Lamborghinis, mini-ubåtar till Hermes väskor - pantbanken Posh Pawn gräver upp gömda skatter över hela Storbritannien. Här har varje objekt sin egen historia. Följ med bakom kulisserna och se hur det går till när exklusivt pantgods säljs till bästa möjliga pris.

04.55Escape to the Continent I Storbritannien fortsätter levnadskostnaderna att stiga, samtidigt som många har tröttnat på stressen och det allt mer oförutsägbara vädret. Vissa av dessa britter överväger en stor livsförändring: en utlandsflytt till solen på kontinenten. Programledare Nicki Chapman ger heta tips till dem som vill köpa hus i Europa, och charmar dem som bara vill drömma sig bort i tv-soffan. Programmet är en spin-off på succéserien En plats på landet, men reser längre än sin lantliga motsvarighet. Nu vill husköpare flytta utomlands – men först får de provköra sina alternativa liv i solen.