MENY

TV8

06.00En plats på landet Programmet hjälper familjer som vill fly stadslivet att hitta den perfekta fristaden på landsbygden. Möt en rad olika människor som av olika anledningar vill lämna hektiska storstäder bakom sig. De får hjälp av mäklare som letar upp lämpliga köpobjekt på den engelska landsbygden, helt enligt deras önskemål. Oftast vill de bo i eller i närheten av en by och bli en del av den gemenskap som finns på den engelska landsbygden. Varje avsnitt följer olika familjer som får hjälp att hitta sina drömhus.

06.55The Fixer - Revisits Den handlingskraftiga Alex Polizzi hjälper krisande familjeföretag att lösa sina ekonomiska bekymmer. Hon reser runt i Storbritannien och besöker en rad firmor som har sett bättre dagar. Nu återvänder Alex till de platser hon tidigare besökt för att se om företagen har lyckats att bli framgångsrika igen. De är i första hand familjeföretag, och ägarna har därför ofta svårt att släppa på tyglarna. Hotellägaren Alex Polizzi är mer medveten än de flesta om de utmaningar livet som egen företagare innebär. Hon vet exakt vad som står på spel när en verksamhet får finansiella problem. Men har ägarna tagit hennes tips på allvar, eller fallit tillbaka i gamla ovanor? Följ med och se om Alex Polizzi har lyckats hjälpa de konkurshotade företagen att hamna på rätt köl.

08.00Inredningsmästarna Följ med och möt en rad outbildade, men hårt arbetande inredningsarkitekter. De ser alla sin kreativitet som överlägsen - och har vackra hem som bevisar att de har känsla för färg och form - men kan de förverkliga någon annans inredningsdrömmar? Under seriens gång överlåter modiga bostadsägare sina sovrum, kök, vardagsrum, hallar och arbetsrum till en rad målinriktade nybörjare. Och inredarna sätts på hårt prov. I varje avsnitt kämpar de med att välja precis de material och prylar som kan få ägarnas bostäder att se fantastiska ut, med en budget på strax över 10 000 kronor. Men det är inte bara ägarna som kommer att ge dem kritik – inredarna måste även höra den brutala sanningen från den prisbelönte arkitekten Daniel Hopwood, samt redaktören och inredningsarkitekten Sophie Robinson. Arkitektur- och designkritiker Tom Dyckhoff är programledare för serien. Säsong 3.

09.15Escape to the Continent I Storbritannien fortsätter levnadskostnaderna att stiga, samtidigt som många har tröttnat på stressen och det allt mer oförutsägbara vädret. Vissa av dessa britter överväger en stor livsförändring: en utlandsflytt till solen på kontinenten. Programledare Nicki Chapman ger heta tips till dem som vill köpa hus i Europa, och charmar dem som bara vill drömma sig bort i tv-soffan. Programmet är en spin-off på succéserien En plats på landet, men reser längre än sin lantliga motsvarighet. Nu vill husköpare flytta utomlands – men först får de provköra sina alternativa liv i solen.

10.25Million Dollar Listing San Franscisco Vi får följa de tre hungriga och ambitiösa fastighetsmäklarna Justin Fichelson, Andrew Greenwell och Roh Habibi, när de försöker överträffa varandra i en marknad som håller på att explodera. Marknaden är full med är unga tech -miljonärer. Med marknadspriser som ökade med 34% året innan, utsikter från Golden Gate bron till Twins Peaks höjder finns det inga gränser för hur långt de kan gå.

11.25Masterchef - The Professionals Marcus Wareing och Gregg Wallace är på jakt efter en kock med skyhöga ambitioner, som kan bli nästa kulinariska mästare - och de tar hjälp av Monica Galetti för att utse en vinnare. I varje avsnitt tävlar deltagarna i en rad uppdrag och måste kämpa till det yttersta för att imponera på de stenhårda domarna. Bara bara en av dem får gå vidare till den stora finalen där en segrare kröns.

12.40Livet går vidare När Birdee Pruitts man Bill lämnar henne för hennes bästa väninna rasar hela hennes värld samman. Således lastar hon in sitt pick och pack i bilen och flyttar tillsammans med sin dotter Bernice tillbaka till sin lilla hemstad i Texas. Text-TV s. 690.

14.55Morden i Midsomer Deckarserie baserad på Caroline Grahams prisbelönade romaner om utpressning, intriger, svek, otrohet och mord i den vid första anblicken lantliga idyllen Midsommer, där poliskommissarie Barnaby aldrig behöver gå sysslolös.

17.00Undercover Boss US I Undercover Boss tar ett gäng chefer av sig kostymen och jobbar längst ned i kedjan på sina egna företag. Från att ha handskats med företagens ekonomi och framtid gäller det nu att klara dagen, orka med arbetskamraternas tempo och samtidigt lära sig hur firmorna kan drivas bättre. I varje avsnitt ser vi en högt uppsatt chef ta rollen som arbetare på ingångsnivå. Bossen måste klä ut sig och hålla sig till en fiktiv bakgrundshistoria för att kunna lära känna sina anställda på ett personligt plan. Vilka privata och professionella utmaningar kämpar deras kollegor med? I slutet av veckan avslöjar cheferna sin verkliga identitet och belönar sina mest lojala anställda med befordringar.

18.00The Hotel Inspector Den handlingskraftiga Alex Polizzi hjälper krisande hotell och vandrarhem att hamna på rätt köl. Hon reser runt i Storbritannien och besöker en rad företag som har sett bättre dagar. Alex föddes in i hotellbranschen genom sina släktingar som äger hotellkedjan Forte, och har inga problem med att läsa lusen av inkompetenta och lata hotellägare. Följ med och se om Alex Polizzi kan hjälpa ägarna till dessa bedrövliga företag. Med hennes hjälp ska katastrofhotellen bli lika välkomnande som lönsamma.

19.00Drömhem till salu När marknades dyraste bostäder ska säljas sker det bakom stängda dörrar. Nu får vi möjlighet att komma in i hem vi knappt visste existerade och knappast kommer att få möjlighet att besöka, än mindre köpa, bara drömma om. Nu kan vi gå på visningar på marknaden dyraste och mest exklusiva hem och får se de mest storslagna, dyra och lyxigaste fastigheterna på marknaden i Norge och utomlands. Det är imponerande hus och fritidshus i Norge som är till salu, dessutom vi hänga med utomlands och se fantastiska pärlor i länder som Frankrike och Spanien, som har tillhört världsberömda modedesigners och rika affärsmän. Välkommen bakom dörrar som annars skulle vara stängda för endast exklusiva visningar.

20.00Morden i Midsomer Deckarserie baserad på Caroline Grahams prisbelönade romaner om utpressning, intriger, svek, otrohet och mord i den vid första anblicken lantliga idyllen Midsommer, där poliskommissarie Barnaby aldrig går sysslolös.

22.00Den förste riddaren Lady Guinevere av Leonesse har lovat att gifta sig med Kung Artur (Sean Connery) av Camelot. Men en dag dyker äventyraren Lancelot upp i Camelot, han blir en av riddarna av det runda bordet och ska strida mot Prince Malagant. Men Lancelot är även intresserad Lady Guinevere...

00.45Sherlock Den prisbelönta superserien är tillbaka! Sherlock och John Watson är tillbaka med tre nya fall och deras svåraste utmaning någonsin: Kvinnan, hunden och fallet. Sherlock behöver ta hjälp av alla sina särskilda förmågor när han blandas in i en farlig och vacker kvinnas intrikata ränker, och efter invit till Dartmoors skogar hamnar våra hjältar ansikte mot ansikte med övernaturliga krafter. Under tiden lurar James Moriarty fortfarande i skuggorna med planer på att förgöra Sherlock till varje pris. Med ett smart och underhållande manus tillsammans med fängslande rollprestationer som lyfter fram några av historiens mest fascinerande karaktärer är det inte konstigt att Sherlock har blivit en internationell succé.

02.45Inside Asprey: Luxury by Royal Appointment I London är butiken Asprey synonym med glitter och flärd. Det är minst sagt ovanligt att tv-team stiger in genom de polerade dörrarna och strövar omkring på de dyra mattorna. Behöver du en handväska värd 400 000 kronor? Eller vad sägs om en klocka för en miljon? I så fall har du hamnat rätt. Den brittiska överklassen har i generationer köpt sina lyxvaror härifrån. Kungligheter och världskändisar som Samuel L Jackson är stamkunder. Faktum är att Samuel äger ett kassaskåp från Asprey, gjuten i rent silver och designad i form av en gorilla. Vi har i samma programserie följt med till det femstjärniga hotellet Claridge’s och lyxvaruhuset Liberty. Nu kliver vi in i ännu en fantastisk butik. Följ med den mullrande och retsamme berättarrösten Jim Carter till ett riktigt shoppingparadis.

03.40The Profit When Marcus Lemonis isn’t running his multi-billion dollar company, Camping World, he goes on the hunt for struggling businesses that are desperate for cash and ripe for a deal. In the past 10 years, he’s successfully turned around over 100 companies. Now he’s doing something no one has ever done on TV before … he’s putting millions of dollars of his own money on the line. In each episode, Lemonis makes an offer that’s impossible to refuse; his cash for a piece of the business and a percentage of the profits. And once inside these companies, he’ll do almost anything to save the business and make himself a profit; even if it means firing the president, promoting the secretary or doing the work himself.

04.30Frasier Dr Frasier Crane (Kelsey Grammer) har flyttat från Boston och tillbaka till hemstaden Seattle, där han leder ett psykiatriskt rådgivningsprogram på radio tillsammans med sin promiskuösa producent Roz (Peri Gilpin). Hans komfortabla hemmaliv rubbas när hans far Martin (John Mahoney) flyttar in hos honom efter att ha blivit skjuten i höften i samband med sitt arbete som polis. För att lätta hans börda anställer de den engelske fysioterapeuten Daphne Moon (Jane Leeves), som flyttar in i lägenheten. Jane ådrar sig lystna blickar från Frasiers bror Niles (David Hyde Pierce), även han psykiater, som befinner sig i ett något instabilt förhållande med sin fru Maris, ett av Seattles societetslejon. De bråkar om olika smak inom konst, vikten av psykiatri och vikten av sport.

04.55Escape to the Continent I Storbritannien fortsätter levnadskostnaderna att stiga, samtidigt som många har tröttnat på stressen och det allt mer oförutsägbara vädret. Vissa av dessa britter överväger en stor livsförändring: en utlandsflytt till solen på kontinenten. Programledare Nicki Chapman ger heta tips till dem som vill köpa hus i Europa, och charmar dem som bara vill drömma sig bort i tv-soffan. Programmet är en spin-off på succéserien En plats på landet, men reser längre än sin lantliga motsvarighet. Nu vill husköpare flytta utomlands – men först får de provköra sina alternativa liv i solen.