MENY

SVT 2

09.15Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 119 av 132. HD. Från 30/3 i SVT2.

09.45Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 120 av 132. HD. Från 31/3 i SVT2.

10.15Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 121 av 132. HD. Från 1/4 i SVT2.

10.45Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 122 av 132. HD. Från 2/4 i SVT2.

11.15Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 123 av 132. HD. Från 3/4 i SVT2.

11.45Petra får en baby Dansk dokumentärserie från 2018. "Nu måste du låta honom styra". Förlossningen närmar sig och det börjar gå upp för Asbjørn hur stor roll han faktiskt kommer att kunna spela och hur beroende Petra kommer att vara av honom. Men kommer Petra klara av att lämna över en del av kontrollen till honom? Del 7 av 8. HD. Från 1/4 i SVT2. Även i SVT24 5/4 och SVT2 7/4.

12.15Min röst: Minun ääni Talkshow på meänkieli. Näthälsa. Matilda Harju har slutat helt med sociala medier och ser inte heller på TV längre. Det innebär både en lättnad men också ett utanförskap. Matilda har bjudit in Anders Hansen, läkare och författare, för att prata om vad some gör med oss som människor och individer. Henrik Niva programleder denna talkshow på meänkieli. Del 1 av 11. Näthälsa. HD. Från 31/3 i SVT2. Även i SVT2 5/4. Textat sid. 199.

12.45Den sista cirkusprinsessan Svensk dokumentär från 2020. Cirkus Rhodin är en av de få traditionella cirkusar som finns kvar i Sverige och möjligen den minsta. Simona har levt större delen av sitt liv på turné med sin brokiga familj. När publiken sviker kan varje sommar vara den sista på vägarna och hon står inför valet att bli den sjunde generationen Rhodin som för arvet vidare eller ett nytt liv utanför cirkusen. Är hon den sista cirkusprinsessan? En film om en utdöende konstform och en ung kvinnas livsval. HD. Från 31/3 i SVT2. Även i SVT2 5/4. Textat sid. 199.

13.45Hillary Amerikansk dokumentärserie från 2020. Vi älskar dig. Försvinn!. Efter två perioder som USA:s första dam är det Hillarys tur att kandidera för presidentposten. I det sista avsnittet berättar hon själv om sina fram- och motgångar under hennes resa från senator till presidentkandidat, och de sista skälvande dagarna av hennes presidentvalskampanj med Donald Trump som motståndare. Medverkar gör även Bill Clinton, vänner och journalister som ger sin syn på en av världens mest kända kvinnor. Del 4 av 4. HD. Sänds med 5.1 ljud. Från 1/4 i SVT2.

14.50Babel Stefan Lindberg, Elin Anna Labba, Wilderäng, Magnus Betnér. Prepperparet Lena och Lars Wilderäng ger sina bästa tips på hur man ska tänka för att vara förberedd när krisen kommer. Prisade Stefan Lindberg är tillbaka med en ny roman: Splendor. Elin Anna Labba har skrivit om ett mörkt kapitel i Sveriges historia: tvångsförflyttningarna av renskötande samer för 100 år sedan. Följetongen tittar in hos ståuppkomikern Magnus Betnér och författarpanelen med Aris Fioretos, Tone Schunnesson och Ulf Karl Olov Nilsson tar sig an brevskrivande och brevromaner. Hennes debutsingel streamades över 100 miljoner gånger, nu uppträder Nea i Babels studio. Programledare är Jessika Gedin. HD. Från 29/3 i SVT2. Textat sid. 199.

15.50Sverige idag på romani chib/arli Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/arli. Även i SVT2 5/4.

16.00Rapport Textat sid. 199.

16.05Nyhetstecken Nyheter på teckenspråk. Även i SVT2 senare i natt. Textat sid. 199.

16.15Sverige idag på romani chib/lovari Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/lovari. Även i SVT2 5/4.

16.25Utrikesbyrån Irans högste religiösa ledare ayatollah Khamenei har citerat konspirationsteorin som säger att viruset är skapat av USA och speciellt riktat mot iranier. ?Vad händer när coronaviruset slår till i ett land där propagandan och censuren gör det svårt för folket att veta vad som är sant? Iran har drabbats hårdast i Mellanöstern av coronaviruset och dessutom blivit regionens superspridare. Först tonade regimen ner utbrottets omfattning men nu varnar forskare i landet för att miljoner människor kan komma att dö av viruset. Johan Ripås gästas av forskaren och influeraren Azadeh Karami som informerar om corona till en kvarts miljoner iranier - från Sverige. Och SVT:s korrespondent Stina Blomgren som var i Iran när omvärlden stoppade flygtrafiken och stängde sina gränser mot Iran.? Del 5 av 12. HD. Från 1/4 i SVT2. Även i SVT24 5/4 och SVT2 6/4. Textat sid. 199.

16.55Brynsten från Eidsborg Norskt program från 2012. Brynsten från Eidsborg. I Eidsborg i Telemark hittar man sten av yppersta kvalitet för att slipa och skärpa eggar. Brynsten från Eidsvåg har spridits till hela Europa i över 1000 år och den kan därmed med gott fog kallas Norges äldsta exportvara.

17.10Vetenskapens värld Kampen mot corona. Del 12 av 20: Kampen mot corona. Världen över kämpar människor mot coronaviruset. Sjukvården är ansträngd, och forskare jobbar för högtryck för att finna vaccin. I programmet får vi inblick i hur smittspridningen kan förhindras, riskerna för att viruset muterar - och vi får inblickar i de labb som just nu börjar ta fram läkemedlen som kan stoppa en pandemi. Programledare: Victoria Dyring. HD. Från 30/3 i SVT2. Även i SVT2 5/4. Textat sid. 199.

18.10Hårdingen Robert Mitchum Fransk dokumentär från 2017. Robert Mitchums karriär liknar ingen annan i Hollywood. På sätt och vis var det otroligt att han blev den stora stjärna han var. Inga skandaler, provokationer, missbruk eller fängelsevistelser kunde rå på hans karisma. Han var så totalt trovärdig som "bad boy". Men det är förstås inte hela sanningen. HD. Även i SVT2 5/4.

19.05Alondra, mästerdirigent Kulturstudion. Hon bryter igenom glastaket med sin glädje! Alondra de la Parra, musikalisk och karismatisk, är bland de första kvinnorna på pulten för världsorkestrar i Australien, USA och Mexiko. Som dirigent vill hon hela tiden sprida klassisk musik till ovana öron. Här följer vi Alondra de la Parra som mamma, på resande fot, och i hennes hängivna jobb med orkestrarna. HD. Även i SVT2 5/4. Textat sid. 199.

20.00Konsert direkt till dig Konsert från ett publiktomt Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören under under ledning av Tobias Ringborg. Solister är världssopranen Malin Byström och stjärnviolinisten Janine Jansen. Dessutom Johan Dalene, Hanna Husahr, Jakob Högström och Ingrid Tobiasson. Det bjuds musik av Verdi, Bach och Bruch samt Lars-Erik Larssons Förklädd gud. Även i SVT2 5/4.

21.30Konsten att skapa ett soundtrack - film, ljud och musik Amerikansk musikdokumentär från 2019. I dessa tider streamar vi film som aldrig förr. Men en film utan effekter och musik är otänkbar. Lika otänkbar som en film utan bild. Det gäller framför allt att skapa den rätta känslan. Här berättas ljudspårets historia i intervjer, klipp och en inblick i kompositörens vardag. Vi möter uppfinningsrika regissörer och legendarer i branschen - bland andra vår egen Oscarsvinnare Ludwig Göransson. HD.

23.05The Day Belgisk thrillerserie från 2018. Polis. Del 11 av 12: Polis. Upplösningen är inom räckhåll. Polis och rånare hamnar i en konfrontation öga mot öga och det hela eskalerar till ett nytt gisslantagande. Nerverna är på helspänn och situationen är explosiv. HD. Sänds med 5.1 ljud.

23.50Jaktliv Rådjursjakt med drever. Den här gången har Peter Ekeström och Evelina Åslund Bäck letat sig in i de småländska skogarna där det blir rådjursjakt med drever. Del 5 av 8. HD. Från 30/3 i SVT2. Textat sid. 199.

00.20Ett tufft år för Peltsi Utmaning nr 6: Håller han hela vägen ut?. När Peltsi står inför sin sista utmaning vet han inte riktigt vad som väntar, eftersom det är hans turkamrat, filmfotografen Juha Korhonen som har satt upp programmet. Har Juha hittat Peltsis svaga punkt? Och kommer han att orka hela vägen in i mål? Programledaren och vildmarksentusiasten Mikko "Peltsi" Peltola vill testa sina gränser och har bestämt sig för att under ett års tid genomföra sex utmanande prestationer. Del 6 av 6. (Finland, 2018). HD. Från 1/4 i SVT2. Även i SVT2 5/4 och SVT2 6/4.

00.50Finland är finländskt Finsk serie från 2017. Vilket Finland?. Även om den finländska berggrunden med sina tre miljarder år är bland jordens äldsta, så är Finland som stat en historiskt sett ny företeelse. Men människor har levt där ändå, många tusentals år innan man talade om en finländsk stat. En serie om Finlands och finländskhetens historia. Programledare: Juhani Seppänen. Del 2 av 10. HD. Från 2/4 i SVT2. Även i SVT2 5/4.

01.20Fabrikens hjältar Finsk realityserie från 2018. Smärta och förväntningar. Nytt jobb innebär många arbetsmoment att sätta sig in i och temport är högt. Det flyter på bra för Angel, men Topi saknar fortfarande sin flickvän. Stina känner av pressen både fysiskt och psykiskt och ställs inför ett svårt beslut. Tillsammans med närmare 3000 andra har de fått jobb på en bilfabrik och ser nu fram emot en ny start i livet. Del 2 av 8. HD. Från 3/4 i SVT2. Även i SVT2 5/4.

01.50Sportnytt HD. Textat sid. 199.

02.05Nyhetstecken Nyheter på teckenspråk. Från tidigare idag i SVT2. Textat sid. 199.