MENY

SVT 2

08.15Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 96 av 133. HD. Från 24/2 i SVT2.

08.45Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 97 av 133. HD. Från 25/2 i SVT2.

09.15Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 98 av 133. HD. Från 26/2 i SVT2.

09.45Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 99 av 133. HD. Från 27/2 i SVT2.

10.15Hämnd och kärlek Turkisk dramaserie från 2016. Tahsin är förmögen, fruktad och respekterad och överhuvud inom familjen Korluda?. När hans älskade dotter Sühan faller av en skenande häst räddas hon av den mystiske och stilige Cesur. Han tas emot av familjen med varm hand men det ska visa sig att han har en dold agenda och ett stort hämndbegär. Del 100 av 133. HD. Från 28/2 i SVT2.

10.45Pathétique - Tjajkovskijs sexa Musikföreställning från 2015. Tjajkovskij tyckte själv att symfonin var det bästa han någonsin hade skrivit. Några har kallat den ett avskedsbrev. Men tonsättaren själv hade en bredare avsikt: Att skildra livets alla olika känslor och perioder. Här leder Bolsjojs chefsdirigent Tugan Sokhiev Toulouses nationalorkester i Tjajkovskijs mest älskade symfoni. HD. Från 27/2 i SVT2.

11.35Petra får en baby "Jag är rädd för hur jag kommer bli när vi har fått barn". Petra har länge varit redo för att få barn, men för Asbjørns del hade det gärna fått dröja något år till. Petra är orolig för vad graviditieten och föräldraskapet kommer att göra med henne och med hennes förhållande till Asbjørn. De har det ju så bra tillsammans, tänk om allt det blir förstört nu? Del 2 av 8. (Danmark, 2018). HD. Från 26/2 i SVT2. Även i SVT24 1/3 och SVT2 1/3.

12.05Ett tufft år för Peltsi Utmaning nr 2: Terränglöpning. 140 km terränglöpning i snöblandat regn och allmänt ruggigt senhöstväder är vad som ligger framför Peltsi. I sin andra utmaning ska han på tre dagar springa Karhunpolkuleden i norra Karelen. Programledaren och vildmarksentusiasten Mikko "Peltsi" Peltola vill testa sina gränser och har bestämt sig för att under ett års tid genomföra sex utmanande prestationer. Del 2 av 6. (Finland, 2018). HD. Från 26/2 i SVT2. Även i SVT2 1/3.

12.35Det antika Roms hemligheter Brittisk dokumentär från 2016. Hur såg romarriket ut? Följ med dr Sarah Parcak som med hjälp av ny satellit-teknik har kunnat avtäcka en bortglömd värld. Från dagens Jordanien till Rumänien och Tunisien upptäcks bortglömda amfiteatrar, gömda akvedukter och hemliga fort tillsammans med några av de främsta arkeologerna med romarriket som expertområde. HD. Sänds med 5.1 ljud. Tidigare sänt 2017.

14.05Vetenskapens värld Sanningen bakom våldet: Människans förändring. Del 7 av 20. Sanningen bakom våldet: Människans förändring. Är världen fredligare än någonsin? I mediaflödet verkar världen bli allt våldsammare men forskning visar på motsatsen. Flera historiska händelser har förändrat människan och faktiskt gjort oss mindre våldsbenägna. Det ger hopp om hur vi kan bli av med våldet. Det här är den första delen i serien Sanningen bakom våldet. Programledare: Victoria Dyring. Från 24/2 i SVT2. Textat sid. 199.

15.05Superhjältarnas legender Amerikansk dokumentärserie från 2017. Marvels avhoppare. Efter att ha mist nästan all konstnärlig frihet att utveckla sina karaktärer ledsnade några av de mest anlitade serietecknarna hos Marvel. Med punkrock som inspiration startade de en ny indie-era samlat under namnet Image Comics. Där svor de att varken konstnärliga begränsningar eller pengar någonsin skulle komma mellan dem och deras ambitioner. Medverkande: Erik Larsen, Method Man, Rob Liefeld och Greg Rucka. Del 6 av 6. HD. Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 senare i natt.

15.50Sverige idag på romani chib/arli Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/arli. Även i SVT2 1/3.

16.00Rapport Textat sid. 199.

16.05Sverige idag på romani chib/lovari Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/lovari. Även i SVT2 1/3.

16.15Allt om lin Norskt program från 2014. Allt om lin. Sveinung Danielsen älskar att odla, men alldeles särskilt klappar hans hjärta för lin. Linproduktion har han varit intresserad av sedan barnsben och allt skall ske enligt gamla traditioner. HD.

16.20Sverigefinnarnas dag Idag firar sverigefinnar, den största av Sveriges nationella minoriteter, sin nationaldag. Vad betyder sverigefinnarnas dag och hur ska den firas? I studion Esko Melakari och Carina Myllynen. Programledare: Anu Tolonen. HD. Från 24/2 i SVT2. Även i SVT2 1/3. Textat sid. 199.

16.50Symbolernas hemliga värld Populärvetenskaplig finsk serie från 2019. Maten. Att mat kan ha symbolisk innebörd är inget man vanligtvis tänker på. Men kanske är det ingen slump att det är ett förgiftat rött äpple Snövit biter i och att det är champagne man använder för att döpa fartyg. Symbolforskaren Liisa Väisänen och programledaren Ella Kanninen ger sig ut på jakt efter symbolernas hemliga språk, budskap och bakgrund. Del 7 av 8. HD. Sänds med 5.1 ljud. Från 28/2 i SVT2. Även i SVT2 2/3.

17.20Den stora modelljärnvägskampen Brittisk serie från 2018. De tävlande sätts på prov när temat är is och eld. Englands bästa modelljärnvägsbyggare ska koras. Deltagarnas kreativitet och öga för detaljer testas genom spännande utmaningar. Del 4 av 6. HD. Från 25/2 i SVT2. Även i SVT2 1/3.

18.05Thelma & Louise - en klassiker blir till Amerikansk dokumentär från 2018. Spoiler alert: När deras blåskimrande Ford Thunderbird flyger ut över stupet i slutet av filmen, är det slutet av en film. Men början på en legend. Geena Davis och Susan Sarandon gjorde sina livs roller. Här berättar de som var med om hur det gick till. HD. Även i SVT2 2/3.

19.00Kulturstudion Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen. Textat sid. 199.

19.05American Tap - steppdans i USA Amerikansk dansdokumentär från 2019. Klackar, swing och halsbrytande akrobatik - det handlar om steppdansens uppkomst och historia i USA. Från de afrikanska amerikanernas uppfinningsrikedom till Astaire, Kelly, Gregory Hines och många fler. Med många klassiska exempel är det här programmet också en spegel av de svartas kamp. Och en blick framåt - hur förvaltas steppdans i vår tid?. HD. Sänds med 5.1 ljud. Textat sid. 199.

20.05Kulturstudion Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen. Textat sid. 199.

20.10Hans Marklund - showdansens mästare Hans Marklund - Sveriges mest tongivande regissör och koreograf. När artister som Lena Philipsson, Björn Skifs, Magnus Uggla och Peter Jöback sätter upp en ny show så är det ofta Hans Marklund de vänder sig till. Med både små medel och ibland enorma scenografier lyckas han skapa medryckande, visuella överraskningar. Bland repetitioner och premiärer berättar Hans Marklund om sina inspirationskällor. Även i SVT2 1/3. Textat sid. 199.

21.05Kulturstudion Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen. Textat sid. 199.

21.10Sammy Davis - Artisten som hade allt Amerikansk dokumentär från 2016. Dansare, sångare, komiker och skådespelare - Sammy Davis, Jr. var verkligen unik i sin mångsidighet. Det här är den första stora dokumentären som täcker in hela hans karriär i bild. En resa från den amerikanska depressionen till Vita huset. På vägen mötte Sammy Davis ofta motstånd, som judisk och färgad i 1900-talets USA. I programmet medverkar bland många andra Jerry Lewis, Whoopi Goldberg och Billy Crystal. HD.

22.50Kulturstudion Kulturstudion serverar dokumentärer och föreställningar från Sverige och hela världen. Textat sid. 199.

22.55The Day Belgisk thrillerserie från 2018. Kidnappare och gisslan. Del 6 av 12: Kidnappare och gisslan. Det är uppenbart att en i gisslan vet mer om situationen än de övriga, men misstron sinsemellan dominerar ändå i gruppen. Rånarna får ett oväntat besök och Susan står inför ett svårt dilemma. HD. Sänds med 5.1 ljud.

23.40Vem kan utmana Trump? Amerikansk dokumentärserie från 2020. Programledarna John Heilemann, Alex Wagner och Mark McKinnon är experter på amerikansk politik och de guidar oss genom de viktigaste skeendena och pratar med valets huvudpersoner. Del 4 av 24. Från 26/2 i SVT2.

00.10Tasha 17K Program på romani. Tasha har varit gravid men fått missfall och nu finns det inga ord som kan förklara hur hon mår. Tasha åker med sin mamma och syster till pojkvännen Sebbes pappa för att fira midsommar. De grillar, äter sill och skålar. Tasha är nervös, det är första gången hon och Sebbes föräldrar träffas. Del 4 av 6. HD. Från 25/2 i SVT2. Även i SVT2 1/3. Textat sid. 199.

00.40När livet vänder Svensk intervjuserie från 2020. Jaouli "Finess" Akofely. Jaouli har vuxit upp i Hässelby. Flera av hans barndomsvänner har mördats i gänguppgörelser och när hans bror blev skjuten till döds bestämde han sig för att aldrig hamna i kriminalitet. Basketen och musiken blev två tillflyktsorter och genom åren har han samarbetat med Stor, Adam Tensta, Miss Li och Mwuana. Anja Kontor möter människor som tagit sig igenom svåra händelser i sina liv. Del 8 av 8. HD. Från 26/2 i SVT2. Även i SVT24 2/3. Textat sid. 199.

01.10Vinterdrömmen Norsk serie från 2017. I tre månader har Jens klarat sig igenom hårt väder, mörker och ensamhet. Men när han byter boplats hamnar han mitt i det värsta ovädret hittills. 31-årige Jens har kastat loss från civilisationen och tillbringar vintern ensam och under enkla förhållanden i vildmarken i fjällmassivet Sylane vid norsksvenska gränsen. Del 4 av 6. HD. Från 25/2 i SVT2. Även i SVT2 1/3. Textat sid. 199.

01.40Bil i vinterdvala Norskt program från 2014. Bil i vinterdvala. Jan Borg i Drammen tar sig en sista tur med veteranbilen innan det är dags att ställa av den för vintern. HD.

01.45Sportnytt HD.

02.00Superhjältarnas legender Amerikansk dokumentärserie från 2017. Marvels avhoppare. Efter att ha mist nästan all konstnärlig frihet att utveckla sina karaktärer ledsnade några av de mest anlitade serietecknarna hos Marvel. Med punkrock som inspiration startade de en ny indie-era samlat under namnet Image Comics. Där svor de att varken konstnärliga begränsningar eller pengar någonsin skulle komma mellan dem och deras ambitioner. Medverkande: Erik Larsen, Method Man, Rob Liefeld och Greg Rucka. Del 6 av 6. HD. Från SVT2 tidigare idag.