MENY

Viasat Film Action

06.002012 År 2009 besöker den amerikanska geologen Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) astrofysikern Satnam Surtani (Jimi Mistry) i Indien och får lära sig att neutriner från en enorm soleruption värmer jordens kärna. Helmsley presenterar uppgifterna till Vita husets stabschef Carl Anheuser (Oliver Platt), som då låter honom träffa presidenten. Under massprotester i Vancouver år 2010 inleder den amerikanska presidenten Thomas Wilson (Danny Glover) och andra världsledare ett hemligt projekt för att garantera mänsklighetens överlevnad. Kina och G8-nationerna påbörjar bygget av nio arkar i Himalaya i närheten av Cho Ming i Tibet. Var och en har plats för 10 000 personer. År 2012 är den kämpande science-fiction-författaren Jackson Curtis (John Cusack) från Los Angeles chaufför åt den ryska miljardären Yuri Karpov (Zlatko Burić). Jacksons tidigare fru Kate Curtis (Amanda Peet) och deras barn bor hos Kates pojkvän Gordon Silberman, som arbetar som plastikkirurg och pilot. Jackson åker och campar med Noah och Lilly i Yellowstones nationalpark. När de hittar ett inhägnat militärt område klättrar Jackson och hans barn över stängslet. De blir dock påkomna och förs till geologen Adrian, som har läst Jacksons böcker. När de släpps på fri fot träffar de Charlie Frost (Woody Harrelson) som är programledare för ett radioprogram som sänds från parken. Efter att Jackson och hans barn har gett sig av får Adrian reda på att jorden om bara några timmar kommer att drabbas av stora förändringar. Det är tidigare än väntat, och bara fyra arkar har byggts klart. Den kvällen, efter att militären har evakuerat Yellowstone, tittar Jackson på Charlies videoklipp om Charles Hapgoods teori om att poler och jordskorpan förskjuts, och mayakalenderns långa räkning som förutspår ett fenomen år 2012.

08.35Michel Vaillant Vid startlinjen på den världsberömda racerbanan vid Le Mans i centrala Frankrike sitter den djärve mästerföraren Michel Vaillant startklar i bil nummer tio. I bil nummer åtta på banan bredvid sitter hans stallkamrat och gode vän, amerikanen Steve Warson. På ömse sidor om Michel och Steve sitter två av deras värsta och mest aggressiva rivaler, Bob Cramer och Dan Hawkins, redo att accelerera till 300 knyck. Vad Michel inte vet är att när starskottet går är det inte bara segern som står på spel utan även hans liv...

10.20Masterminds Zach Galifianakis, Kristen Wiig och Owen Wilson medverkar i denna verklighetsbaserade historia om ett amerikanskt bankrån. En säkerhetsvakt rånar banken han jobbar på, men avslöjas av sina kumpaner.

12.00IdiotRepubliken En bibliotekarie i USA:s armé, korpral "Average Joe" Bauers (Luke Wilson), blir utvald till ett tidsexperiment baserat på sitt genomsnittliga utseende, sin genomsnittliga intelligens, genomsnittligt beteende osv. I brist på en passande kvinnlig kandidat anlitas Rita (Maya Rudolph), en prostituerad vars hallick "Upgrayedd" (Brad "Scarface" Jordan) har mutats för att låta henne delta. Experimentet glöms bort när ansvarig officer arresteras för att ha startat en egen prostitutionsverksamhet under Upgrayedds vägledning. Fem hundra år senare hittas Joes och Ritas tidskapslar när en sophög stor som ett berg kollapsar och Joes kapsel kraschar in i Frito Pendejos (Dax Shepard) lägenhet, som kastar ut honom. Det tidigare Washington, D.C. har förlorat mycket av sin infrastruktur och folk bor istället i plasthyddor kallade ”domistiler”. Den mänskliga populationen har blivit livsfarligt korkad, behärskar endast ytterst elementär engelska, är extremt antiintellektuell och döps efter kommersiella produkter.

14.00D.E.B.S. En grupp kvinnliga studenter förbereder sig på att utexamineras från en paramilitär elitskola kallad D.E.B.S. (en förkortning för Discipline, Energy, Beauty, Strength – Disciplin, Energi, Skönhet, Styrka). De har bedömts utefter sin förmåga att ljuga, bedra och slåss. Teamet består av den vapengalne Max Brewer (Megan Good), den hämningsfria Dominique (Devon Aoki), den pryda Janet (Jill Ritchie) samt den självtvivlande Amy (Sara Foster). Amy har nyligen separerat från sin pojkvän Bobby Matthews (Geoff Stults), som jobbar för departementet för inrikes säkerhet, varför luckan i hennes privatliv nu fylls av uppdraget att utreda skurken Lucy Diamonds (Jordana Brewster) återuppståndelse, en person hon skrev sin avhandling om. Organisationscheferna mrs Petrie (Holland Taylor) och mr Phipps (Michael Clarke Duncan) låter dem övervaka Lucy. Lucys främsta lönnmördare Scud (Jimmi Simpson) har fixat en blindträff åt henne med den ryske lönnmördaren Ninotchka Kaprova (Jessica Cauffiel).

16.00Sausage Party Seth Rogen, Kristen Wiig och Jonah Hill medverkar i denna gulliga men grova tecknade film. En varmkorv drömmer om att bli köpt, men får veta sanningen om vad som händer utanför snabbköpet.

18.00The Astronaut Farmer Billy Bob Thornton, Virginia Madsen och J.K. Simmons medverkar i denna upplyftande berättelse om en astronaut som bygger en raket, trots myndigheternas protester.

20.00Precious Cargo Eddie Pilosa (Bruce Willis) har anlitat mästertjuven Karen (Claire Forlani) för att genomföra en kupp. Men istället slutar det med katastrof. Hon tar hjälp av sin före detta älskare och kollega Jack (Mark-Paul Gosselaar) för att stjäla ädelstenar till ett värde av en halv miljard dollar. Han lyckas tillsammans med sitt gäng genomföra kuppen, men efteråt leder svek och bedrägeri till att de inte vet vilka de kan lita på.

22.00Diary of the Dead Jason Creed (Joshua Close) och hans filmteam spelar in en skräckfilm med mumietema i skogen i Pennsylvania. Den fiktiva skräcken blir sakteligen till verklighet när de döda återuppstår och börjar kalasa på de levande. Gruppen skiljs åt när Ridley (Philip Riccio) och Francine (Megan Park) tar sig till hans föräldrars hus, medan Jason möter upp med sin flickvän Debra (Michelle Morgan). I takt med att rapporter om upplopp och plundring sprider sig lyckas gruppen komma undan. En efter en dödas dock de överlevande av zombier, men det leder bara till något ännu värre.

00.00Broken Horses Konsertviolinisten Jake Heckum återvänder till sin hemby för att träffa sin enfaldiga bror Buddy. Väl där får han veta att Buddy numera jobbar för den farliga gängledaren Hench, som har gjort den godtrogna Buddy till en mördarmaskin. Buddy vill hoppa av och följa med Jake till New York, men Hench har inte för avsikt att låta sin uppskattade torped komma undan så enkelt.

02.00Stolthet och fördom och zombier Elizabeth Bennett (Lily James) utgör en del av en stark familj som är kända för att bekämpa zombier. Hon letar efter en passande man som ska bli hennes make, men avböjer ett frieri från den uppblåsta Parson Collins (Matt Smith) eftersom han vill att hon ska lägga sitt liv som krigarkvinna bakom sig. Trots att Elizabeth tillhör en lägre klass fängslas hon av den välbärgade zombiemördaren mr Darcy (Sam Riley), och han av henne. När människans undergång närmar sig leder det ödesförföljda kärleksparet kampen mot de odöda.

04.00Doctor Strange Dr Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) är planetens mest kände neurokirurg när han en dag drabbas av massiva nervskador efter en bilolycka. När västerländsk läkekonst inte visar sig kunna bota honom, reser han till Katmandu för att försöka hitta ett alternativt botemedel. Där får han studera de mystiska konsterna av The Ancient One (Tilda Swinton). Snart är Strange indragen i en dold värld där magiska och alternativa dimensioner utgör vapen och slagfält i en osynlig kamp om kontrollen över världen. Dr Stranges nya färdigheter testas snart när han måste stoppa den hemske Kaecilius (Mads Mikkelsen) planer att ta över Jorden.