MENY

Viasat Film Action

06.00Cross 2 Callan (Brain Austin Green) är medlem av ett medborgargarde och sammankallar gänget för att rädda världen. Med de övernaturliga krafterna från ett förtrollat kelterkors, och en vapenarsenal, tar de sig an Muerte (Danny Trejo) och Gunnar (Vinnie Jones) som planerar att frigöra en ond kraft som kommer att förgöra världen.

08.00Bleed for This En bilolycka hotar världsmästaren; boxaren Vinny Pazienzas karriär. När hans läkare informerar honom om att det finns en risk att han aldrig kommer att kunna gå igen trotsar han deras råd och fortsätter att träna. Tränaren, Kevin Rooney förbereder Pazienza för en comeback så han kan boxas för sitt bälte.

10.00The Other Guys Terry Hoitz’ gångna misstag i yrket och Allen Gambles motvilja att ta risker har gett dem tjänsterna som de ”andra killarna”, vanärade New York City-poliskommissarier degraderade till att fylla i formulär åt kaxiga hjältesnutarna Danson och Highsmith. Den omaka duon måste se bortom sina dispyter när de tar på sig en prestigefull utredning om skumme kapitalisten David Ershon och försöker fylla skorna för de ökänt hänsynslösa poliserna de dyrkar.

12.00The Great Wall William Garin (Matt Damon) och Pero Tovar (Pedro Pascal) är två legosoldater som är på jakt efter att avslöja hemligheten bakom krutet. De tas till fånga av trupperna som är stationerade på en högborg vid den kinesiska muren. Efter att ha fått tala med medfången sir Ballard (Willem Defoe) blir de rekryterade av befälhavaren Lin Mae (Jing Tian) och får hjälpa till i kampen mot de oändliga massorna av övernaturliga varelser som muren byggdes för att hålla i schack.

14.00Solisten Steve Lopez (Robert Downey Jr.) skriver för Los Angeles Times. Samtidigt som han gör efterforskningar för en ny artikel träffar han en hemlös man som spelar på en violin med bara två strängar. Han börjar prata med musikern och får veta att han heter Nathaniel Ayers (Jamie Foxx), och att han gått på en ansedd musikskola men hamnat på gatan på grund av sin schizofreni. Lopez försöker hjälpa den begåvade musikern på fötterna. Det visar sig bli en svår uppgift, men Ayers ger Lopez en strimma av hopp.

16.00Masterminds Zach Galifianakis, Kristen Wiig och Owen Wilson medverkar i denna verklighetsbaserade historia om ett amerikanskt bankrån. En säkerhetsvakt rånar banken han jobbar på, men avslöjas av sina kumpaner.

18.00The Man Who Wasn't There Det är sommar 1949. I en liten sömnig stad i norra Kalifornien bor barberaren Ed (Billy Bob Thornton) tillsammans med sin hustru Doris (Frances McDormand). Ed är allmänt missnöjd med sitt liv och misstänker dessutom att hans alkoholiserade hustru har ett förhållande med sin chef. Men så tar en entusiastisk handelsresande plats i hans friserstol och talar sig varm för en ny lovande affärsverksamhet vid namn kemtvätt, något som genast lockar Ed som gärna vill tjäna pengar. De träffar en affärsuppgörelse som innefattar utpressning, men tyvärr går Eds plan inte riktigt som han tänkt sig och snart knackar polisen på dörren, men det är märkligt nog inte Ed de vill tala med, utan Doris...

20.00Deepwater Horizon Den 20 april 2010 ska Deepwater Horizon, en oljeborrningsrigg som drivs av den privata underleverantören Transocean, börja borra utanför Louisianas södra kust på uppdrag av BP. Elektronikchefen Michael "Mike" Williams (Mark Wahlberg) och riggchefen James "Jimmy" Harrell (Kurt Russell) överraskas av beskedet att de arbetare som skulle pumpa den cement som håller riggen stabil ska skickas hem i förtid utan att utföra något trycktest, något som sker på order av BP-cheferna Donald Vidrine (John Malkovich) och Robert Kaluza (Brad Leland). Medan Mike förbereder borrningsteamet, som inkluderar Caleb Holloway (Dylan O'Brien), träffar Harrell Vidrine och övertalar honom att genomföra ett test, något som bara ytterligare försvagar den redan illa placerade cementen. Med ett tålamod på upphällningen, och utan att invänta Harrells bekräftelse på resultaten, beordrar Vidrine att flöda källan.

22.00The Revenant På 1800-talet i den amerikanska vildmarken är en grupp jägare på jakt efter pälsar. Plötsligt angrips gruppen av indianer som dödar många ur gruppen. Hugh Glass (Leonardo DiCaprio i en Oscars-prisbelönad roll) gör ett försök att samla de överlevande och rita upp en ny väg tillbaka till USA. Glass blir dock svårt skadad när en grizzlybjörn attackerar honom. Hans son Hawk (Forrest Goodluck), den naiva Jim Bridger (Will Poulter) och den rättframma John Fitzgerald (Tom Hardy i en Oscars-prisbelönad roll) plåstrar om honom, men Glass blir bara sämre och sämre. Fitzgerald berättar att stammen Arikara börjar närma sig dem, och att de är tvungna att lämna Glass bakom sig. Han begraver Glass levande i en ytlig grav, och de beger sig tillbaka mot ett amerikanskt fort. Glass lyckas med nöd och näppe överleva och påbörjar en mödosam resa genom den ogästvänliga vildmarken för att utkräva hämnd mot mannen som förrått honom.

00.40Mothman Prophecies John Klein (Richard Gere) och hans älskade fru Mary (Debra Messing) har nyligen köpt ett nytt hem. När de är på väg hem i bilen kör hon nästan på en märklig figur med vingar och en mantel. Hon viker åt sidan för att undvika figuren, men kraschar med bilen. Senare dör Mary på sjukhuset. John får efteråt reda på att hon har ritat ned en varelse som liknar en mal flera veckor innan de såg den i verkligheten. Han gör allt för att ta reda på hemligheten bakom den märkliga malmannen.

03.40The Baytown Outlaws Bröderna Oodie Brick (Clayne Crawford), McQueen (Travis Fimmel) och Lincoln (Daniel Cudmore) bor i Louisianas avkrokar, där de antar farliga uppdrag. De får 25 000 dollar i betalning av Celeste Martin (Eva Longoria) för att rädda hennes kidnappade gudson Rob (Thomas Brodie-Sangster). Han hålls fången av den rubbade knarkkungen Carlos Lyman (Billy Bob Thornton). Det är dock aldrig så enkelt i Södern. Bröderna måste ta sig runt brottsbekämpare, indianer och flertalet attraktiva kvinnliga torpeder.

04.40Gattaca Vincent Freeman (Ethan Hawke) drömmer om att resa till stjärnorna, men detta är en omöjlig dröm eftersom han inte utgör det genetiska ideal som samhället skapar. Han övertar identiteten Jerome Morrow (Jude Law), en man som är genetiskt perfekt men som förlamats i en bilolycka. Freeman är snart på god väg att få följa med på ett rymduppdrag, men när projektchefen mördas blir samtliga programmets deltagare misstänkta. Freeman faller även för den vackra Irene (Uma Thurman), men snaran dras åt kring hans drömmar när en beslutsam utredare, kommissarie Hugo (Alan Arkin) kommer närmare att avslöja Freemans sanna identitet.