MENY

Barnkanalen

07.00Rymdrekryterna Kartmysteriet på Mars. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete! Har du vad som krävs för att bli en av Rymdrekryterna? På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans. Textat sid. 199.

07.10Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

07.25Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

07.35Om jag var ett djur Utter. Nyfiken på djur? På hur de lever och hur deras uppväxt ser ut? Häng med ner i gryt, gångar och andra bon och följ dem på nära håll. Vilket djur skulle du vilja vara?. Textat sid. 199.

07.40Katten i hatten vet allt om ditten och datten Livet i ett träd. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

07.55P King Älling En dag på Hällekul. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

08.10Pyjamashjältarna Vargungarna. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Detta avsnitt: Vargungarna. Textat sid. 199.

08.20Miss Moon Tårttävling med trolleri. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.35Pirater i huset intill Sjörövarskolan. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Sjörövarskolan. Textat sid. 199.

08.45Andys safariäventyr Andy och lövsalsfågeln. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Sommarskuggan smyger vidare i kulisserna på sommarlovsplatsen medan programledarna försöker reda ut vem som fortfarande är skuggmisstänkt och vem som kan frias från anklagelse. Häng med i barnens sommarlovsshow från Malmö. Programledare är Angelika Prick och Henrik Helling. Dessutom visas Jecko och Jessie och drömcampingen, Ett fall för KLURO samt Djupet. Textat sid. 199.

09.02Jecko och Jessie och drömcampingen Del 6 av 10. I detta avsnitt upptäcker de plötsligt att mjölken är slut så de beger sig iväg på kojakt. Det gillas inte av den argsinta bonden som börjar jaga dem. Jecko och Jessie åker runt med bil och husvagn för att försöka hitta den perfekta drömcampingen. Men ingenting går riktigt som de vill utan istället blir det fullt med clowneri och tokeri. Textat sid. 199.

09.15Ett fall för KLURO Inget fartfyllt fall. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Inget fartfyllt fall. Textat sid. 199.

09.30Djupet Lemurien. Ledtrådarna hopar sig och familjen Nekton verkar komma allt närmare Lemurien. Samtidigt vaknar fler och fler monumentaler ur sin långa dvala. Säsong 3. Detta avsnitt: Lemurien. Textat sid. 199.

10.00Bara på skoj Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt. Textat sid. 199.

10.10Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Dubbeltrubbel. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

10.35Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Kvacksalvaren. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

10.45Ranchen Oönskat besök. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

11.10Min riddare och jag Den episka hjälmen. Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

11.20Magiska fyran Jakten på den försvunna nyckeln. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

11.30Blinky Bills bravader Klok som en uggla. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.45Ronja Rövardotter Löftet att bli bror och syster. Del 10 av 26. Japansk tecknad serie baserad på Astrid Lindgrens böcker. Textat sid. 199.

12.10Rudi kapplöpningsgrisen Tysk serie från 2008. Kärlek med förhinder. Del 11 av 13. Fritz pappa och Aylas mamma pratar om att flytta ihop. Fritz och Melinda, Aylas syster, tycker att det är en dålig idé. Serien handlar om griskultingen Rudi som rymmer när han ska föras till slakteriet. Fritz tar hand om honom och det visar sig att Rudi är en snabb gris som vinner en kapplöpning - för hundar. Textat sid. 199.

12.35Det vilda livet 2: Surikat, leopard och björn Att vara ett vilt djur är tufft. Livsfarligt till och med. Se hur det är för surikat, leopard och björn att växa upp. Textat sid. 199.

13.05Tre vilda vänner Rolig serie om tre vänner i en stubbe. Myggjagare. Myggjagare. Pillan, My och Gull, tre djurkompisar som lever tillsammans i en stubbe. Kanske låter det ganska vardagligt, men det som händer den här trion är allt annat än vardagligt. Allt i stubben utvecklas till galna, vilda och hysteriska äventyr hur mycket ekorren My än försöker undvika det. Textat sid. 199.

13.15Spegelvänd - teckenspråkstolkat Los värld. Tiden håller på att rinna ut. Li, Greger och Amina har bara en halvtimme på sig innan en hel värld förstörs. De har dock en sista chans - men då krävs det att alla samarbetar. Del 8 av 8. UR.

13.30Önskedjuret Barnprogram på teckenspråk från 2019. Grekisk landsköldpadda. Johan lovar sina barn ett husdjur, trots att han själv är rädd för djur. Ett långsamt djur kan väl inte vara så farligt? Det får Johan veta mer om i dag när han lär känna en grekisk landsköldpadda. Blir de rentav kompisar? Del 6 av 10. Textat sid. 199.

13.45Unnoraccat Samiskt barnprogram. Syskonen Eline, Sandra och Benjamin har vårkänsla. De går på majbrasa och tivoli. Del 2 av 10. Textat sid. 199.

14.00Djurverket - teckenspråkstolkat Ren. En kund kommer till Djurverket och frågar vad det är för slarvigt djur som tappat sitt horn. Yankho smiter ut för att ta reda på svaret. Först blir det alldeles fel, men så får han tipset att åka norrut. Del 13 av 16. UR.

14.15Livet i Mattelandet - teckenspråkstolkat Avrundning. Kakan använder ett avrundningstecken för första gången. Polisen Inge Räknander blir misstänksam när han ertappar en tjuv med ett avrundningstecken, men fallet visar sig vara större än vad han först anar. Del 7 av 12. UR.

14.30Scouts safari Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. Textat sid. 199.

14.50Jobbigt läge Mot nya mål. Mot nya mål. Lilly, Martha och Jas är tre akademiskt begåvade tonåringar men lite av en katastrof rent socialt. Lägger man därtill pinsamma föräldrar finns det mycket man ska klara av och stå ut med. Säsong 3. Textat sid. 199.

15.20Spartikelmysteriet Brittisk science-fictionserie. Sökandet. Plötsligen töms gatorna på folk. Alla som är äldre än 15 har försvunnit. Serien följer ett antal barn som måste klara sig själva. Först tycker de att det är roligt och spännande men efter bråk och problem med att få mat för dagen måste de samarbeta för att hitta en lösning. Av Alison Hume och med Abigal Hardingham, Karim Zeroual, Emily Sanderson, Zachary Middleton m fl. Textat sid. 199.

15.45Ridtur Ridtur utspelar sig på en anrik brittisk privatskola, Covingtonakademin, med ridning som inriktning, hit kommer Kit från USA och hennes pappa som fått jobb på skolan. Kit tycker att det är jättespännande att börja på Covington tills hon inser att hon blir tvungen att utmana sin största rädsla - att rida på en häst, men efter att hon har bekantat sig med TK, gör hon vad som helst för att få stanna. Textat sid. 199.

16.10Sengångarna Följ med till Costa Rica och världens första sengångar-fristad!. Clare, Judy och Becky jobbar alla på världens första sengångarfristad - med att rädda, studera och återföra just sengångare. Textat sid. 199.

16.35Bagel & Beckys show I borgmästarvalet och kvalet. Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!. Textat sid. 199.

16.45Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Den bitande bärbusken. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

17.00Ett fall för KLURO Kapten Kul. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Kapten Kul. Textat sid. 199.

17.10Yakari Animerad serie. Repet. Yakari är en indianpojke som kan tala med djur, men den enda som känner till det är hans kompis, indianflickan Regnbåge. Textat sid. 199.

17.25Andys minsta babydjur Att få skjuts. Små, ulliga, gulliga. Alla ska de lära sig gå, klättra, simma - och leka!. Textat sid. 199.

17.35Masha och björnen Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

17.40Simon Svårt att sova. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

17.45Olobob-toppen Hattar. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

17.50Ti och Mo Lådan. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.10Wisska Pingvin Plingevin. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

18.20Mammavecka/pappavecka Del 5 av 8: Pappavecka. På väg hem från dagis passerar Lisa och pappa ett korvstånd. Lisa vill ha korv, men pappa säger nej. Vi ska hem och äta middag, säger han. Lisa tycker pappa är dum. Nu tänker Lisa på mamma. Undrar vad mamma gör just nu? Hon kanske också är sugen på korv?. Textat sid. 199.

18.25Fåret Shaun: Kortisar från bondgården Leranimerad humorserie med fåret Shaun.

18.30Sommarlov Sommarskuggan smyger vidare i kulisserna på sommarlovsplatsen medan programledarna försöker reda ut vem som fortfarande är skuggmisstänkt och vem som kan frias från anklagelse. Häng med i barnens sommarlovsshow från Malmö. Programledare är Angelika Prick och Henrik Helling. Dessutom visas Jecko och Jessie och drömcampingen, Ett fall för KLURO samt Djupet. Textat sid. 199.

18.32Jecko och Jessie och drömcampingen Del 6 av 10. I detta avsnitt upptäcker de plötsligt att mjölken är slut så de beger sig iväg på kojakt. Det gillas inte av den argsinta bonden som börjar jaga dem. Jecko och Jessie åker runt med bil och husvagn för att försöka hitta den perfekta drömcampingen. Men ingenting går riktigt som de vill utan istället blir det fullt med clowneri och tokeri. Textat sid. 199.

18.45Ett fall för KLURO Inget fartfyllt fall. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Inget fartfyllt fall. Textat sid. 199.

19.00Djupet Lemurien. Ledtrådarna hopar sig och familjen Nekton verkar komma allt närmare Lemurien. Samtidigt vaknar fler och fler monumentaler ur sin långa dvala. Säsong 3. Detta avsnitt: Lemurien. Textat sid. 199.

19.30Familjen Valentin Kyrkogården. Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp sin senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngsta sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom. Textat sid. 199.

19.50Djungelpuls Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Timmy flyger drake. Timmy går på dagis med de andra smådjuren med allt vad det innebär.

05.20Babblarna En animerad serie för de allra minsta. En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.25Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.30Wisska Polarrävar. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

05.35Henry och... Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. En påsklilja. Textat sid. 199.

05.40Gaspard och Lisa Kvack, kvack. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.