MENY

Barnkanalen

05.55Lunneskär Animerad serie om fågelfamilj. Följ lunnefågeln. Följ lunnefågeln. Lunneskär är fullt av djur och många äventyr. Där bor också lunnefågeln Oona och hennes lillebror Baba som tillsammans med familj och vänner gillar att utforska både ön och vattnet runt omkring. Textat sid. 199.

06.00Nelly och Nora Envisa får. Envisa får. Systrarna Nelly och Nora spenderar sina lediga stunder med familjen på en camping. De älskar att hitta på egna äventyr och bryr sig inte ett dugg om vad det är för väder. Serien är baserad på böcker av Emma Hogan. Textat sid. 199.

06.05Ankes värld Följa John. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.

06.10Henry råkar på... En tandborste. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

06.15Peg + Katt Problemet med de tre vännerna. Problemet med de tre vännerna. Peg och Katt hamnar hon ofta i kluriga situationer. Hur får man pirater att somna? Vad är skillnaden mellan långt och kort? Hur många sidor har en romb eller hur fångar man bäst in 100 kycklingar? Problemen som uppstår löser de ganska enkelt med hjälp av lite matematik. Svenska röster: Ellen Bergström, Tommy Nilsson, Olle Svensson m.fl. Textat sid. 199.

06.30Lekdags Det börjar svetta till. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.35Bing Talang. Talang. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

06.40Greta Gris Gretas cirkus. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.45Fifi och blomsterfröna Engelsk animerad serie. Fifi är en engelsk liten förgätmigej-tjej som lever ihop med sina blomsterfrö-vänner och de leker och arbetar och hjälper varandra på alla sätt. Fifi är tankspridd och glömsk vilket gör att hon ofta hamnar i konstiga situationer. Svenska röster: My Holmsten, Mi Ridell, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Jan Modin m.fl. Textat sid. 199.

06.55Daniel Tigers kvarter Maskeraddagen. Maskeraddagen. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

07.10Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

07.20Simon Övernattning hos Filip. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

07.25Staden Johan Anderblad tar reda på hur det fungerar i en stad. Brevets väg. Del 8 av 12: Brevets väg. Textat sid. 199.

07.30Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Lättare än luft. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

07.45Andys minsta babydjur Nu leker vi!. Små, ulliga, gulliga. Alla ska de lära sig gå, klättra, simma - och leka!. Textat sid. 199.

07.55Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen. Textat sid. 199.

08.10Buskul Säsong 3. Del 6 av 10. Wala och Tobias är på Tobias pappas kontor och busar med personalen. De kommer att bli riktigt överraskade! Programledare: Wala Abusultan, Tobias Berglund, Tilde Tesséus och Jakob Björling. Textat sid. 199.

08.20Mästerflygarna Gruvligt problem. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.35Miss Moon Bomber Boy. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.45Superkrypen En regnig dag. En regnig dag. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Sommarskuggan fortsätter sprida skuggslem och bus över sommarlov. Angelika och Alex tar upp jakten på ledtrådar för att avslöja vem som gömt sig i skuggdräkten. Sommarlov är barnens morgonshow i Barnkanalen. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Världens bästa sporter, Ett fall för KLURO och Familjen Valentin. Textat sid. 199.

09.00Världens bästa sporter Ultimate frisbee. Sugen på att sporta men vet inte med vad? Teo har tips! I dag om ultimate frisbee. Textat sid. 199.

09.10Ett fall för KLURO Färskingkvällen. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

09.25Familjen Valentin Tillbaka till skolan. Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp sin senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngsta sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom. Textat sid. 199.

10.00Disneydags Disneydags med en klassisk tecknad kortfilm, Elena från Avalor och Lejonvakten. Textat sid. 199.

10.50Zorro - legenden föds Komplotten. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

11.10Ranchen Vänner och fiender. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

11.35Pingvinerna från Madagaskar Amerikansk tecknad komedi. Det fanns en gång en film som hette Madagaskar. I den förekom det några pingviner. Här återkommer de i en egen tv-serie. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Deras grannar och rivaler är tre lemurer. Svenska röster: Claes Ljungmark, Oscar Harrysson, Anders Öjebo, Daniel Bergfalk, Niclas Wahlgren, Johan Reinholdsson, Bengt Skogholt m.fl. Textat sid. 199.

11.55Zip Zip Räven Lagerlöv, vildsvinet Sam och hennes lillasyster Eugenia samt fågeln Sussi har tröttnat på livet i naturen. Istället klär de ut sig till husdjur och flyttar in hos familjen Livingstone. Textat sid. 199.

12.10Världens bästa fritids Norsk humorserie om livet på ett fritids. Fixarkväll. Del 5 av 8: Fixarkväll. Textat sid. 199.

12.30Deckar-Jack Mästerdetektiv - hör upp! Kan du lösa mysteriet före Deckar-Jack och Harriet?. Vem trakasserade jaken?. När djuren i djurparken inte är ute och visar upp sig för besökarna så lever de ett vanligt liv, men då och då spelar någon lite utanför reglerna. Det är då djurparksdetektiv Sherlock Yack kliver in? Kan du med hjälp av ledtrådarna lösa mysteriet innan Sherlock gör det?. Textat sid. 199.

12.45Ziv & Zack Skolan äger!. Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?. Textat sid. 199.

12.55Sommarlägret Chefer för en dag. Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl. Textat sid. 199.

13.05Kortrasten Årets bästa dag. Kortrasten - några minuter av skoldagen med tid för mellis och lek. Sex elever berättar sina versioner av vardagliga händelser i deras skola. En komedi/mockumentär baserad på böcker av Danny Katz. Textat sid. 199.

13.25Magisko Nonó Barnprogram på romani. Magisko Nonó är en nalle med magiska krafter. Han dyker upp där han behövs som mest och hjälper barnen att klara sig genom vardagliga utmaningar.

13.30Programmera mera - teckenspråk Maskinkod. Häng med och våga prova! I serien lär vi oss grunden bakom programmering och tankearbetet som krävs. Först ut är 10-åriga deltagare som utmanas i ettor och nollor och ska programmera en robot. Del 1 av 5. UR. Textat sid. 199.

13.45Unnoraccat Samiskt barnprogram. Välkommen att följa livet för samiska barn i tre olika familjer. Familjerna har filmat sin vardag som består av att mata renar och flytta med dem, åka 100 mil till mormor och morfar, plocka stortrutägg och åka skoter upp till fjälls. Vi får också se hur man lagar gurpi, det vill säga delikatess av renkött som hängts i kåtans rök. Del 2 av 10. Textat sid. 199.

14.00Pinos dagbok - teckenspråkstolkat Pinos födelsedag. Pino fyller år och får besök av vännerna Pinolina och Pingvinen. UR. Textat sid. 199.

14.05Pinos dagbok - teckenspråkstolkat Pinos cirkus. Katten och Dockan är publik när Pino och hans vänner uppträder på cirkus. Del 2 av 20. UR. Textat sid. 199.

14.10Tiggy testar - teckenspråkstolkat Trött i nosen. Doftcellerna i näsan kan bli så trötta att de inte orkar göra sitt jobb. Tiggy kollar hur det fungerar. UR. Textat sid. 199.

14.15Tiggy testar - teckenspråkstolkat Braigaste bron. Tiggy vill bygga ett hus av pepparkakor men upptäcker att olika material har olika hållfasthet. UR. Textat sid. 199.

14.20Berätta för mig - teckenspråkstolkat Triggad. Roddes klasskompis Rosa tycker om att stå i centrum och ibland retar hon andra elever. Rodde tycker att Rosa är kul och applåderar hennes elaka skämt. Men är det verkligen rätt att skratta när andra känner sig mobbade? Del 4 av 5. UR. Textat sid. 199.

14.30Geronimo Stilton Otto och den hemliga osten. Otto och den hemliga osten. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 2. Textat sid. 199.

14.55Spartikelmysteriet Fredens stad. Ett år har gått sedan barnen snubblade på mållinjen med att föra samman sin dimension med de försvunna föräldrarnas. Ett år av besvikelser och uppgivenhet. Några i Spartikelgänget har till och med gett upp jakten på Kvantum Nexus. Av en slump hittar de en ledtråd som leder dem på ett nytt äventyr. Men, inte alla vill att de ska lyckas - och vem kan man lita på när gamla vänner blir fiender och man dessutom tvivlar på sig själv?. Textat sid. 199.

15.25Scouts safari Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. Textat sid. 199.

15.45Ronja Rövardotter Fiender i borgen. Del 5 av 26. Japansk tecknad serie baserad på Astrid Lindgrens böcker. Textat sid. 199.

16.10Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Regn, regn och åter regn. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

16.20Vicke viking Gorms fiskmås. Vicke är en liten viking som brukar följa med sin pappa, vikingahövdingen Harald, och hans män när de drar ut på äventyr med långskeppet. Och tur är väl det eftersom Vicke med sina kluriga idéer alltid lyckas hjälpa dem ur de mest hopplösa situationer. Efter böcker av Runer Jonsson. Svenska röster: Leopold Römpötti, Stephan Karlsén, Marie Robertson, Fredde Granberg, Figge Norling, Rafael Edholm, Clara Rynger mfl. Textat sid. 199.

16.35Vi på Saltkråkan Sjörövarna. Del 6 av 13. Fiskenät försvinner kring Saltkråkan. Det är tjuvar i farten. Pelle och Tjorven leker sjörövare med Melker, men det finns riktiga "sjörövare" i närheten. Författare: Astrid Lindgren. Textat sid. 199.

17.00Pyjamashjältarna Kattpojkens molnkris. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

17.15Regnbågsstadens hjälte Busig bakterie. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

17.25Stella och Sam Lådbyggare. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

17.40Voffa, Kvittra och Len Ett sagoäventyr. Ett sagoäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

17.50Wisska En särskild dag. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa En halvtimmes Bolibompa. Textat sid. 199.

18.00Daniel Tigers kvarter Mamma Tiger blir förkyld. Mamma Tiger blir förkyld. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

18.20Sannahs ateljé I Sannahs ateljé kladdar, målar och utforskar programledaren Sannah Salameh alla färger tillsammans med sina gäster. Här finns nästan inga regler och allt kan hända!. Textat sid. 199.

18.30Sommarlov Sommarskuggan fortsätter sprida skuggslem och bus över sommarlov. Angelika och Alex tar upp jakten på ledtrådar för att avslöja vem som gömt sig i skuggdräkten. Sommarlov är barnens morgonshow i Barnkanalen. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Världens bästa sporter, Ett fall för KLURO och Familjen Valentin. Textat sid. 199.

18.30Världens bästa sporter Ultimate frisbee. Sugen på att sporta men vet inte med vad? Teo har tips! I dag om ultimate frisbee. Textat sid. 199.

18.40Ett fall för KLURO Färskingkvällen. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

18.55Familjen Valentin Tillbaka till skolan. Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp sin senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngsta sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom. Textat sid. 199.

19.30Piratöarna Australisk äventyrsserie i 26 delar. Träning. Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl. Textat sid. 199.

19.55Unge greve Dracula Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. Del 11 av 14. Textat sid. 199.

20.20Vargblod Coola gänget. Maddy är inte som andra flickor. Hon tillhör en uråldrig vargstam och lever i mänsklig skepnad bland byborna i engelska Stoneybridge. En dag flyttar Rhydian in på familjens revir och livet som vargblod tar en helt ny vändning. Säsong 1. Textat sid. 199.

20.50Oggy och kackerlackorna Fransk tecknad serie om katten Oggy som ständigt måste tampas med tre besvärliga kackerlackor.

05.00Långhalsen Lo Molnfabriken. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.05Raa-Raa - lejonet som låter En animerad serie för de minsta. Doktor Raa-Raa. Doktor Raa-Raa. Raa-Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. Textat sid. 199.

05.15Ankes värld Ulles godnattvisa. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.

05.20Henry råkar på... En regnbåge. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

05.25Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.40Ballonggården Misse på taket-dagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

05.45Miffys stora små äventyr Miffy och vattenpölarna. Miffy och vattenpölarna. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.