MENY

Barnkanalen

05.55Hej Jycke Musikskaparmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.00Greta Gris Hälsokontroll. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.05Regnbågsstadens hjälte Regnbågsvågen. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.15Charlie och Lola Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.30Paddingtons äventyr Paddington campar. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

06.40Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Den enorma sjöelefanten. Den enorma sjöelefanten. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

06.50Ricky Zoom Halkigt värre. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

07.10Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

07.20Greta Gris Spindelnät. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

07.25Hej Jycke Ritarmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

07.30Max och Maja Max och Maja vill gärna att du leker med dem!. Zacks otursdag. Max och Maja är bästisar, fast kan man alltid hålla sams även när man är det? Om man är snäll vad som än händer så går det nog bra. Textat sid. 199.

07.40Thomas och vännerna Vad är vitsen, Thomas?. Thomas är varken det största eller snabbaste tåget men han vill bli det bästa tåget han kan bli! Tillsammans med sina vänner älskar han att vara på äventyr eller bara ha kul. Textat sid. 199.

07.50Stora maskiner Asfaltutläggare. Enkla upptäckarglada reportage om stora maskiner. Del 8 av 10: Asfaltutläggare. I dag handlar det om en asfaltutläggare som lägger ny asfalt på vägarna. Textat sid. 199.

07.55Spökpatrullen En bal på slottet. Spöket Lazlo har slagit till mot det kungliga slottet och stulit prinsessans balklänning. Nu sitter hon och gråter i tornrummet. Spökjägaren Agatha skickar dit barnen i Spökpatrullen för att ta tillbaka klänningen och fånga Lazlo. Del 4 av 10: En bal på slottet. Textat sid. 199.

08.10Smurfarna Smurfar på äventyr. Den läskigaste smurfen. De små, blå smurfarna drar ut på äventyr och tillsammans försöker de lura den elake Gargamel. Textat sid. 199.

08.20Pyjamashjältarna Bältledaren. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

08.30PAW Patrol Uppdrag Paw: Valparna räddar prinsessans vänner. Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten!. Textat sid. 199.

08.45Julkalendern: Kronprinsen som försvann Ville träffar Amir och får reda på att han är efterlyst. Efter att ha blivit ofrivillig hjälte på marknaden hamnar han hemma hos den fattiga flickan Hilda. Del 3 av 24. Textat sid. 199.

08.55Julkalendern 2022: Lucköppning Barnens julvärd Markus Granseth öppnar dagens lucka till årets julkalender Kronprinsen som försvann. Därefter blir det Julköket där det lagas mat på snedden med kända gäster. Dagens gäst är Filip Poon. Textat sid. 199.

09.00Disneydags Disneydags med bland annat Trassel, Aladdin och klassisk tecknad film. Textat sid. 199.

10.00Lilla Aktuellt lördag Veckans nyheter sammanfattas i Lilla Aktuellt lördag. Textat sid. 199.

10.20Gumballs fantastiska värld Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

10.40Djupet Se upp med väktarna. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. Textat sid. 199.

11.00Ranchen Sabotage på ranchen. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantha känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

11.25Thunderbirds Säsong 2. Nedstigen från rymden. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

11.45Team Dronix Blåsväder och flax. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Blåsväder och flax. Textat sid. 199.

12.10Andys akvatiska äventyr Andy och havsormarna. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten! Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. Textat sid. 199.

12.25Heidi Säsong 2. Kvinnan i rött. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Kvinnan i rött. Textat sid. 199.

12.45Fix och trix Upp bland molnen. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

13.05Julkalendern: Kronprinsen som försvann - syntolkat Ville träffar Amir och får reda på att han är efterlyst. Efter att ha blivit ofrivillig hjälte på marknaden hamnar han hemma hos den fattiga flickan Hilda. Del 3 av 24. Textat sid. 199.

13.15Lilla Aktuellt teckenspråk Nyheter på teckenspråk för barn och ungdomar. UR.

13.30Villen verksta Fågelbordet. Ville bygger ett fågelbord som kommer att bli helt perfekt. Men han är lite nyfiken på hur det känns för fåglarna att sitta i det nya fågelbordet. Del 7 av 24. Textat sid. 199.

13.35Villen verksta Luftslangen. Ville trivs inte i sin verkstad när det ligger en massa sågspån överallt. Allra lättast är det att städa med en slang som blåser luft tycker Ville men ibland blir det lite tokigt. Del 8 av 24. Textat sid. 199.

13.40Villen verksta Baka tårta. Skyrkki fyller år snart och därför tänker Ville baka en tårta till henne. Det kommer att bli en superfin specialtårta med lite överraskningar till Skyrkki på hennes födelsedag. Del 9 av 24. Textat sid. 199.

13.45Villen verksta Skyrkkis kalas. Det är ett riktigt fint tårtkalas i Villes verkstad när Skyrkki fyller år. Tårtan är vacker och god men den innehåller även en hemlighet. Del 10 av 24. Textat sid. 199.

13.50Villen verksta Råttfällorna. Ville smörjer och testar sina råttfällor. Egentligen är han en djurvän men man vet aldrig vad som kan fastna i en fälla som är placerad på rätt ställe. Del 11 av 24. Textat sid. 199.

13.55Villen verksta Pruttarna. När Ville har ätit en viss typ av mat så börjar han att prutta jättemycket. Då kan man sätta bomullstussar i näsan så att man slipper känna lukten. Del 12 av 24. Textat sid. 199.

14.00Djuren på Djuris börjar skolan - teckenspråkstolkat Försök förstå. Ingen förstår vad Kazoo säger idag. Kazoo blir ledsen och känner sig utanför - kompisarna verkar ju inte ens försöka förstå. Del 16 av 16. UR.

14.10Tripp, Trapp, Träd-sagor på teckenspråk Vit haj. Sagan handlar om Stella som ser något i havet som ser ut som en haj. Men det visar sig att det är en stjärna som fallit. Stella räddar stjärnan och de blir vänner. En Tripp, Trapp, Träd-saga av Lotta Geffenblad berättad av Joel Kankkonen. Del 16 av 16. UR.

14.15Fel väder - teckenspråkstolkat Kurragömmautflykt. Vad kan man göra när det är helt vitt ute, när världen inte syns? Kanske är det roligt att leka kurragömma, men vad händer om det klarnar upp? Animerad serie om väder. Del 4 av 5. UR.

14.20Pinos dagbok - teckenspråkstolkat Pino på skattjakt. Pino hittar en skattkarta. Skatten finns på en ö som ligger långt bort. Nu väntar spännande äventyr! Man behöver en kikare. En spade. En nyckel. Kartan. Och ett garnnystan. Men, vilka vill följa med? Del 17 av 20. UR.

14.25Uppdrag framtid - teckenspråkstolkat Alger och havets ekosystem. Vi får lära oss vikten av biologisk mångfald och vilka möjligheter havet kan erbjuda. På Öckerö bor Eskil vars familj odlar alger, eller sockertång närmare bestämt. I Mombasa i Kenya träffar vi Elana som deltar i ett projekt med att återställa korallrev. Del 4 av 9. UR.

14.40Malory Towers Teaterföreställning. Livet på internatskolan Malory Towers går vidare för Darrell och henns klasskamrater. Det är inte bara undervisning som står i fokus när konflikter och vänskap varvas med ett och annat mysterium. Säsong 2. Textat sid. 199.

15.05Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

15.25100 saker att göra före high school CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?. Textat sid. 199.

15.50Tracy Beakers dröm Tracy är 10 år gammal och bor på ett barnhem. Hon drömmer om att en dag få ett eget hem med en riktig familj. En serie gjord på böcker av Jacqueline Wilson. Textat sid. 199.

16.25Arthur & Excalibur I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. Textat sid. 199.

16.35Super-duper-asgrymt! Kom, vi går och fluffar den där Fluffen. Gluko och Lennon, två asgrymma kompisar som gör hela världen bättre! Du med! Alltså, du är ju asgrym själv bara för att du läser den här texten! Kolla programmet också! Tjohoo!. Textat sid. 199.

16.45Andys akvatiska äventyr Andy och brudänderna. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten! Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. Textat sid. 199.

17.00Biet Maya Det vilda gänget. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

17.10Charlie och Lola Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.25Greta Gris Parfymen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

17.30Regnbågsstadens hjälte Klippdocka i nöd. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

17.40Beccas gäng Becca och hennes vänner i Sidensvansskogen är alltid redo för äventyr. Sidenskogssvansskogens småkryp. Textat sid. 199.

17.50Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Kocken Shaun. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Kocken Shaun. Textat sid. 199.

18.00Pappa på förskolan Pappan vill också måla!. Idag är det vernissage på förskolan. Pappan vill också måla, men drabbas plötsligt av prestationsångest. Alla andra målar ju så bra. Han som känner sig som en stor konstnär. Hur ska han få ur sig all konst? Som tur är får han hjälp? Ladda för magnifik konst och stora känslor!. Textat sid. 199.

18.05Bluey Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. Brevbärare och golvet är lava. Textat sid. 199.

18.10Karl, den pyttelilla riddaren Rena tassar. Även den som är väldigt liten kan utföra stordåd!. Textat sid. 199.

18.25Pingu Leranimation från Schweiz om en liten pingvin och hans vänner.

18.35Apstjärnan Svensk animerad serie från 2021. Gorillan kommer på besök. Jonna har bott på barnhemmet Renfanan i hela sitt liv. Hon har alltid drömt om en mamma. En dag svänger en gorilla in med sin skruttiga bil och adopterar henne. Det tar lite tid för Jonna att vänja sig, men precis när allt blivit bra, hotar kommunens starke man deras existens. Röster: Rebecca Gerstmann, Pernilla August, Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman, Jack Bergenholz, Gunnar Bolin, Simon Norrthon m.fl. Del 1 av 6: Gorillan kommer på besök. Textat sid. 199.

18.45Julkalendern: Kronprinsen som försvann Ville träffar Amir och får reda på att han är efterlyst. Efter att ha blivit ofrivillig hjälte på marknaden hamnar han hemma hos den fattiga flickan Hilda. Del 3 av 24. Textat sid. 199.

18.55Julkalendern 2022: Lucköppning Barnens julvärd Markus Granseth öppnar dagens lucka till årets julkalender Kronprinsen som försvann. Därefter blir det Julköket där det lagas mat på snedden med kända gäster. Dagens gäst är Filip Poon. Textat sid. 199.

19.00Spookys Stormvarning i stan. Det blåser stormvindar i Stockholm och Herman får besök av vindspöket Blizzard. Eiffeltornet landar i Stockholm och allmänheten uppmanas att stanna inne. Men eleverna ger sig ändå ut för att försöka fånga det nya spöket och Yousef tar med sig sin deprimerade hamster Harry på uppdraget. Del 4 av 10: Stormvarning i stan. Textat sid. 199.

19.20Värsta bästa barnvakterna Amna och Ahmed. Denna gång är det Amna och Ahmed som får ta emot de värsta bästa barnvakterna. Med bus, utmaningar och Sommarskuggan gömd i kulisserna får både syskonen och deras föräldrar ett dygn de sent kommer att glömma. Programledare är Alexander Hermansson och Caroline Hermansson. Del 2 av 6. Textat sid. 199.

19.40Pelle Päras pruttiga värld Född i frihet. Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte. Textat sid. 199.

19.50Småkryp Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld.

05.00I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Konstiga ljud från Pinky Ponken. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

05.25Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

05.40Bluey Pappanattning. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. Textat sid. 199.

05.45Sara och Anka Flyttfågeln Anka. Flyttfågeln Anka. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.