MENY

SVT 24

20.00EM-kval basket damer: Makedonien-Sverige Makedonien-Sverige. Amaneda Zahui och de övriga landslagstjejerna jagar en plats i nästa års EM, som avgörs i Lettland och Serbien. En seger mot Makedonien borta i Skopje skulle vara ett stort steg på vägen mot målet. Kommentator Björn Becksmo. Expert: Elisabeth Egnell.

22.00Dilan och Moa Komplex. Avsnitt fem av Dilan och Moa handlar om komplex. Dilan försöker hjälpa Moa att må bra igen efter att Moas mamma taggat Moa i en bild där hon ser tjock ut vilket lett till panik. Desperat efter mer hjälp tar Dilan ett råd från Filip om att gå på feministisk fest. Dilan själv anser sig vara för stark för att ha komplex över vikt eller utseende men blir på den feministiska festen ofrivilligt uppmärksammad på något som verkar väldigt mycket som ett komplex. Del 5 av 6. Från 12/11 i SVT1. Även i SVT1 18/11. Textat sid. 199.

22.20Gift vid första ögonkastet Nya Zeeland Nyzeeländsk reality från 2017. En urartad middag. Paren är tillbaka i sina gemensamma lägenheter och gör sig nu redo för en stor middag där samtliga par kommer att närvara. Men känslan är inte att det kommer att bli en särskilt trevlig middag. Sist alla par träffades tillsammans blev det kontroverser mellan Hayden och några av deltagarna. Spänningen är spänd och stel. Hur kommer middagen att sluta? Del 11 av 14. Även i SVT24 19/11.

23.30The Graham Norton show Brittisk talkshow. Gäster är det komiska geniet Rowan Atkinson, aktuell med nya action-komedin Johnny English Strikes Again tillsammans med skådisen Jamie Lee Curtis, artisten Gary Barlow och ständigt coola skådespelaren Jeff Goldblum. Del 2 av 7. Från 16/11 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 23/11.

00.20Ord mot ord Brittisk thrillerserie från 2017. Schackmatt. Laura ber om Toms hjälp för att kunna ställa Andrew inför rätta. Men när Lauras förflutna kommer ikapp henne finns det plötsligt ingen att vända sig till längre. Hon tar till farliga metoder för att en gång för alla få Andrew åtalad. Del 5 av 6: Schackmatt. Från 12/11 i SVT1.

01.05Vår tid är nu - syntolkat Svensk dramaserie från 2018. Säsong 2. 10 000-kronorsfrågan. Peter står inför ett avgörande val: ska han lämna sin familj och restaurangen för att leva med sitt livs kärlek Suzanne? Angelo säger upp sig från restaurangen, men vill inte berätta varför. Gustaf söker behandling för sina sexuella drifter. Calle får ett erbjudande om att göra ett matprogram för tv, och Nina uppmuntrar honom att tacka ja. Själv är han skeptisk. Maggan säger upp sig för att bli borgarrådssekreterare åt Britt Gahn. Del 7 av 10. Textat sid. 199.

02.05Den goda viljan - syntolkat Svensk dramaserie från 1991. Tv-serie av Ingmar Bergman. Uppsala 1909. Den fattige Henrik Bergman läser till präst, och möter den förmögna och bortskämda Anna Åkerblom. De är mycket omaka men dras till varandra. Del 1 av 4. Textat sid. 199.

03.35Tjejer gör lumpen Prövningar. Miisa och Moona kämpar för att uppnå målet under en ledarskapsövning. Jenni tar emot nya rekryter och Pirita prövas av ett hårt konditionstest. En bal på reservofficersskolan blir ett välbehövligt och välkommet avbrott för soldaterna. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 8 av 9. Från 14/11 i SVT1.