MENY

SVT 24

20.00Mer panik i tomteverkstan - syntolkat Serie för hela familjen. Big Foot. Ryktet går nere i tomtebyn att Tomtens nya tjej är det fruktade skogsrået. En opålitlig manslukerska enligt sägnen berättar tomterådet. När till och med den lokala tidningen Tomtenytt skickar reporter Russinsson hem till tomtefamiljen för att undersöka saken blir Tomten tvungen att tänka ut en plan för avleda uppmärksamheten från Hulda. Del 4 av 10. Textat sid. 199.

20.25Eagles - syntolkat Svensk dramaserie från 2021. Säsong 3. Field trip. Klassresan till Stockholm spårar ur när Felicia bryter ett löfte och Amie bestämmer sig för att gå sin egen väg. Medverkande: Adrian Öjvindsson, Alva Bratt, Edvard Olsson, Yandeh Sallah m.fl. Del 3 av 10. Textat sid. 199.

20.50Gift vid första ögonkastet USA Amerikansk realityserie från 2020. Det är jobbigt att öppna upp sig. Livet som gifta puttrar på och deltagarna börjar utforska vad det innebär att växa sig kär i någon. Men medan vissa av paren visar sin kärlek för varandra är det svårare för andra, och en deltagare slänger ur sig en kommentar som kan komma att förstöra hela äktenskapet. Del 10 av 21. Från 21/10 i SVT24.

22.15Metoo ? hösten som förändrade Sverige - syntolkat Svensk dokumentärserie från 2021. 456 skådespelare i Sverige går samman i ett gemensamt upprop, och publiceringen slår ner som en bomb. Kulturministern dundrar och teatercheferna ställer sig i givakt och lovar bättring. När sedan över 4000 jurister går ihop och beskriver övergrepp utförda av företrädare för lag och ordning, exploderar metoo-rörelsen i hela landet. Nu gläntar också Svenska kyrkan på dörren till en mörk och hittills okänd värld. Del 3 av 8. Textat sid. 199.

22.45Manhunt: The night stalker Brittisk kriminalserie från 2021. Säsong 2. Kommissarie Sutton spelar högt, och dyrt, i utredningen. Och det finns inga garantier att chansningen kommer att fungera. Kommer pengaproblem att bli utredningens fall? Under tiden slår "The Night Stalker" till igen i en brutal attack på en äldre kvinna, Nancy Cole. Del 3 av 4. Från 17/10 i SVT1.

23.35Husdrömmar Sicilien - syntolkat Säsong 2. "Guldtackor hade varit perfekt just nu". Det är höst och äntligen kommer arbetet med trädgården igång, men trots Maries motstånd måste även en del träd fällas. Samtidigt spökar de gamla skrönorna om en hemlig tunnel i huset - och när byggjobbarna ändå är på plats påbörjas även sökandet efter tunneln. Del 3 av 6. Textat sid. 199.

00.05Rederiet - syntolkat Svensk dramaserie från 1999. Säsong 14. Dansa med fienden. Margareta har blivit bortförd av polisen. Ska hon frias eller fällas? Del 1 av 18. Textat sid. 199.

00.50Dröm AB Finsk serie från 2020. Dödströtthet och tacksamhet. Toni kommer till en viktig insikt när han är nere och besöker sina föräldrar i Spanien. Anna-Mari letar efter mindre lokaler och känner sig styrkt efter vintersemester i Torneå. Jussi kämpar fortsatt med sina sömnproblem. En serie om tre entreprenörers och nyblivna egenföretagares kamp för att förverkliga sina yrkesdrömmar. Rörmontören Jussi, ingenjören Toni, som bygger hus i enbart naturmaterial och Anna-Mari, som har startat ett designföretag. Del 6 av 7. (Finland, 2020). Från 20/10 i SVT2. Även i SVT2 24/10.

01.20Politikbyrån Själ till salu. Svikna löften är en uppenbar del i Moderaternas väg mot att försöka vinna makten i Sverige. Trots försäkringar om att aldrig förhandla med Sverigedemokraterna så sitter partierna just nu i budgetdiskussioner. Men frågan är hur långt partiet är berett att gå för makten och var gränsen går för moderatledaren Ulf Kristersson? I studion Maggie Strömberg, politikreporter SvD, Tomas Ramberg, politikkommentator SR, och Elisabeth Marmorstein, politikkommentator SVT. Programledare Fouad Youcefi. Del 7 av 15. Från 20/10 i SVT2. Även i SVT2 24/10. Textat sid. 199.