MENY

SVT 24

20.00Motorsport: Rally-VM SS16 Porto Foz. Även den tredje dagen av Portugals VM-rally avslutar Oliver Solberg och de andra förarna med en kort publiksträcka. Specialsträcka 16 heter Porto Foz och mäter 3,30 km. Kommentator: Johan Ejeborg. Expert: Jonas Kruse.

21.00St Aidans sjukhus Brittisk dramaserie från 2006. Säsong 5. En bröllopsfest på piren slutar i tragedi. Det är dags att säga hejdå till Jeff Goodwin, men Ormerod tvingas lämna festen i förtid då Weatherill får värkar. Del 12 av 12. Från 18/5 i SVT1.

21.50Uppdrag: Håll Sverige vid liv - syntolkat Jennie har kämpat för att gå ner i vikt i många år och nu ska hon genomgå en viktoperation. Tioåriga Nova har ont i huvudet och synproblem. På ögonkliniken får hon hemläxa av optikern Emma: att dra ner på skärmtiden. Hannes, nio månader, föddes med gomspalt och nu ska han opereras. Dessutom följer vi akutläkare Roberts arbete under en dag på Sveriges nordligaste och minsta sjukhus. Speaker: Marika Carlsson. Del 3 av 5. Textat sid. 199.

22.50Samhällskollaps - teckenspråkstolkat Simulering invasion. SVT testar Sveriges krisberedskap genom olika simuleringar som centrala befattningshavare ställs inför att hantera. Detta avsnitt simulerar en militär attack mot Sverige. Medverkar gör bland andra fd statsminister Carl Bildt, Jan Thörnqvist, fd insatschef Försvarsmakten, Thomas Karlsson, Hemvärnet, och Carina Wiro, Civilförsvarsförbundet. Programledare: Felix Herngren och Camilla Kvartoft. Del 5 av 6. Textat sid. 199.

23.40Lea - syntolkat Svensk dramaserie från 2022. Amanda har tipsat narkotikaroteln om droger på Leas gym, men inser att hon begått ett fatalt misstag. Nu gör polisen en razzia på gymet. Symptomen på Leas skada blir allt värre. Samtidigt skyr Balthazar inga medel för att få till en match mellan hans boxare Janna och Lea. Adrian vill fly allt och ta med Lea och Rocco utomlands. Men Balthazar hinner sätta sin fruktansvärda plan i verket. Del 4 av 6. Textat sid. 199.

00.25Mästarnas mästare - teckenspråkstolkat Det är dags för final i årets Mästarnas mästare! Efter tio veckor ska en av deltagarna äntligen få lyfta den åtråvärda bucklan. Från och med nu kämpar finalisterna om fördelar i de avslutande tävlingarna och att inte komma sist och tvingas lämna. Finaltävlingarna är Tranan, Styrkebana, Jaktstart och till sist, Mästarduellen. Programledare: Micke Leijnegard. Del 10 av 10. Textat sid. 199.

01.25Flyttdagböcker Finsk serie från 2021. Lägenheten är så fin!. Viivis och Jukkas flyttdag är inne och eftersom Jukka inte kan vara med har Viivis kompisar lovat att hjäpa till. Väl på plats blir Viivi överväldigad av känslor. Oona och Santeri har gått upp i vikt sedan de blev sambor. Nu har de beslutat sig för att börja motionera. Hanna och Henri försöker hitta tid för vardagsromantik. Kati och Lassi åker akut in till sjukhuset. I videodagboksform skildrar unga par sina flyttar, med allt vad det innebär av skratt och tårar, kärlek och konflikter. Del 7 av 11. (Finland, 2021). Från 19/5 i SVT2. Även i SVT2 25/5.