MENY

TV4

06.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Polisen Fredrik skyndar sig tillsammans med en kollega till järnvägsstationen i Hässleholm där ett barn har skymtats på spåret. Brandmannen Rikard försöker rädda livet på en man i Stockholm. Polisen Henrik bryter upp dörren till en toalett, där en misstänkt gärningsman har låst in sig.

07.00Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2011. Programmet ger råd om inredning, trädgårdsskötsel, renovering och design. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har Lulu Carter, Björn Christiernsson, Bosse Rappne, Karin Mannerstål, Camilla Lundsten och Jimmy Schönning. De bidrar alla med kunskaper inom sina respektive specialområden. Martin Timell och Björn Christiernsson hjälper en trebarnsfamilj att bygga en soffa så att alla ryms. På köpet får familjen också ett matchande bord i mosaik. Bosse Rappne pysslar om sommarblomman pelargonen och visar hur man tar sticklingar och beskär den på bästa sätt. Jimmy Schönning gör om ett vardagsrum till ett färgstarkt personligt allrum med robusta inredningsdetaljer hämtade direkt från skogen. Dessutom arbetar Karin Mannerstål med att göra mönstrade fat i papperslera, ett material som torkar utan brännugn.

07.55Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare: Jesper Börjesson.

11.30Lotta på Liseberg Svenskt underhållningsprogram från 2017. Direkt från Stora scenen i nöjesparken Liseberg i Göteborg bjuder Lotta Engberg på allsång vid pianot sitter kapellmästaren Andreas Landegren. Det blir också uppträdanden av välkända artister. Uppträder gör Arvingarna, Rhys och Samir och Viktor.

13.00Ack Värmland Svensk komediserie från 2015. I den lilla orten Molkom i Värmland bor Anette och hennes dotter Fanny. När Anette blir uppsagd från sitt jobb på brukets personalmatsal bestämmer hon sig för att starta en nagel- och fotvårdssalong. Men att starta eget visar sig inte vara så enkelt om Anette trott. När Anette som arbetat på brukets personalmatsal i hela sitt liv blir ersatt av en kaffemaskin bestämmer hon sig för att starta en egen fotvårdssalong. Hon anställer sin dotter Fanny som fortfarande bor hemma som företagets ekonomiansvariga under förutsättning att Fanny börjar betala för sig hemma, men Fanny har andra planer.

13.30Ack Värmland Svensk komediserie från 2015. I den lilla orten Molkom i Värmland bor Anette och hennes dotter Fanny. När Anette blir uppsagd från sitt jobb på brukets personalmatsal bestämmer hon sig för att starta en nagel- och fotvårdssalong. Men att starta eget visar sig inte vara så enkelt om Anette trott. Anette behöver hjälp i fotvårdssalongen och anställer nagelskulptrisen Sol-Britt. Hennes behandlingar blir mer populära än Anettes som tänker att det löser sig när hennes exotiska fotspa-fiskar anländer.

14.05Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. Alex och Anna har köpt nytt hus. Men trots löften om att huset är färdigt att flytta in i upptäcker de att det återstår en hel del att renovera. I ett kvartssamtal får Fredde reda på att Victor är snäll, hjälpsam och bra på färger men mindre bra i kärnämnen som matematik. Fredde bestämmer sig för att försöka motivera Victor att bli bättre i de ämnena. Samtidigt upptäcker Mickan att det härjar löss på Victors skola och när Fredde börjar klia sig i håret flyr hon fältet och flyttar in på Grand hotell.

14.30Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. När Fredde berättar för Alex om ett manligt fenomen som kallas The Switch börjar Alex fundera väldigt mycket över hur det står till med längden på hans pung. Samtidigt ska han och Anna välja dagis åt Vilma och upptäcker att det är mycket man måste ta ställning till. Väljer de ett utedagis finns risken att hon försvinner i skogen, på ett vanligt dagis kanske hon blir en liten Barbieflicka med ätstörningar. Frågan är om det kanske är värt att placera henne på genusdagiset på Söder för att hon ska bli en egen individ men det hela verkar lite väl krångligt. Mickan får ångest när en bekant berättar om sina barns alla aktiviteter och bestämmer sig för att få Victor att bli lite mer aktiv. Men att få ihop pusslet med shopping, en heltidsjobbande man och barnens fritidsaktiviteter varje dag och träning på obekväma tider är svårare än hon räknat med.

15.10Cykel: Tour de France 2017 Sportprogram från 2017. Från den årliga cykeltävlingen Tour de France i Frankrike som är ett av de tre största etapploppen inom cykelsporten i världen. Kommenterar loppen gör Petter Barrling och Gabriella Ekström. Den första etappen startar i Düsseldorf.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00V75 Direkt Direktsänd V75-omgång. Tips, intervjuer och analyser.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Friidrott: Diamond League Friidrott från 2017. Från friidrottstävlingarna Diamond league. Från maj till september tävlar världens främsta friidrottare, i alla grenar, om att vara bäst över en hel säsong. Tävlingarna genomförs bland annat i Stockholm, Shanghai, London, Paris och avslutas i Bryssel. Från tävlingarna i Paris.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.10Batman begins Batman begins är en brittisk-amerikansk actionfilm från 2005. När miljonärssonen Bruce Wayne ser sina föräldrar mördas bestämmer han sig för att hämnas. Han lämnar sitt hem och genomgår en tuff utbildning för att nå sitt mål. När han återvänder till sin hemstad Gotham City upptäcker han att staden är full av korruption och organiserad brottslighet. Han inser att hämnd inte är lösningen och tillsammans med sin butler Alfred och forskaren Lucius Fox skapar han alter egot Batman, brottets fiende nummer ett.

01.00Pacific rim Pacific rim är en amerikansk science-fictionfilm från 2013. Stora monster kända som Kaiju stiger upp ur haven och ett krig inleds som kostar miljontals liv och tar hårt på jordens resurser. I ett försök att bekämpa monstren skapas jättelika robotar kallade Jaegers som styrs av två piloter. Men när det visar sig att Jaegers inte klarar av att stå upp emot Kaijus så har man inget val än att vända sig till en före detta pilot och en ung kvinna och be dem om hjälp. Nu står mänsklighetens sista hopp till dem inför den stundade apokalypsen.

03.40Fantasifulla hem Dansk dokumentärserie från 2014. Jens Bordinggaard tar sig en titt på fantasifulla hem runt om i Danmark. Det alla hem har gemensamt är att de boende har utnyttjat en liten yta till max. Jens besöker bland annat ett hobbithus och ett hotell som bara har ett rum.

04.40Seriously funny kids Amerikansk underhållningsserie från 2011. Barn säger de mest fantastiska ting, något som supermodellen Heidi Klum får erfara när hon träffar dem i små grupper för att få höra vilka insiktsfulla guldkorn de har att komma med. Programledaren Heidi Klum pratar med en liten flicka om att färga håret, åker på en midnattsritt med Paul Revere och blir hypnotiserad av en sjuårig pojke.

05.10Brynolf & Ljung - Street magic Svensk underhållningsserie från 2016. Peter Brynolf och Jonas Ljung tillhör några av världens bästa trollkarlar och nu ska de trolla för svenska stjärnor. De ger sig ut på gator, hem till kända svenskar och till deras arbetsplatser för att bjuda på magiska tricks till gästernas skräckblandade förtjusning. Programledarna Erik och Mackan får besök av Brynolf och Ljung och får lära sig varför man aldrig ska satsa pengar mot en trollkarl. Övriga medverkande är bland andra Gustav Norén, Eric Saade, Oscar Zia, Dan Ekborg, Robert Gustafsson, Molly Pettersson Hammar, Maria Lundqvist och Hanna von Spreti.