MENY

TV4

05.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. I Uddevalla skyndar sig polisen Christer till en omfattande markbrand. Ambulanssjuksköterskan Janne hjälper en kvinna som har svårt att andas i Karlskrona. I Uddevalla rycker polisen Angelica ut till en brutal misshandel.

06.55Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2011. Här ges råd om inredning, trädgårdsskötsel och renovering. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har snickaren Björn Christiernsson, trädgårdsmästaren Bosse Rappne och inredarna Lulu Carter, Jimmy Schönning och Karin Mannerstål, som alla bidrar med kunskaper inom sina områden. Martin bygger ett robust bord av olika slags spillvirke, ett bord som funkar lika bra ute på verandan som inne i köket. Inredaren Jimmy tar sig an ett vanligt problem, hur man får ett mörkt hem att bli ljusare med hjälp av rätt inredning, färgval och naturligtvis rätt slags belysning. Bosse håller kvar greppet om sommaren när han spaljerar bärbuskar i en stor trälåda som passar såväl på balkongen som i trädgården. Karin visar olika tekniker på hur man färgar kuddfodral i batik. Det blir grafiskt och svartvitt med en liten touch av 60-tal.

07.55Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare: Jesper Börjesson.

11.30Lotta på Liseberg Svenskt underhållningsprogram från 2017. Direkt från Stora scenen i nöjesparken Liseberg i Göteborg bjuder Lotta Engberg på allsång vid pianot sitter kapellmästaren Andreas Landegren. Det blir också uppträdanden av välkända artister. Uppträder gör Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson, Mariette, Sigvart Dagsland samt Per Andersson och Linus Wahlgren.

13.00Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. Anna börjar känna sig kvävd av att Alex aldrig gör något själv och försöker få honom att aktivera sig, vilket inte går så bra. Oves svartsjuka över Anettes samåkning med Fredde till jobbet blir allt jobbigare och i ett försök att konkurrera ut Fredde försöker han bättra på sitt eget utseende. Lussan har träffat en ny man, Richard, och alla undrar vad hon ser hos honom. Han är varken snygg eller rik men enligt Freddes kompensationsfaktorteori har alla något och det visar sig att han har rätt om Richard.

13.30Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. Alex och Annas kök är fortfarande inte klart och de blir tvungna att fråga om Jonas kan komma tillbaka och färdigställa det. När Alex inte kan förklara varför de kastade ut honom tidigare leder det till en härva av missförstånd. Alex bestämmer sig för att bevisa att han har slaviskt påbrå, men när han försöker hitta stöd för det får han en obehaglig överraskning. Fredde tycker att det är dags för Victor att skaffa sig rätt nätverk. Mickan får problem när hon ska bjuda sina miljömedvetna väninnor på middag och hur hon än gör blir det fel.

14.00Ack Värmland Svensk komediserie från 2015. I den lilla orten Molkom i Värmland bor Anette och hennes dotter Fanny. När Anette blir uppsagd från sitt jobb på brukets personalmatsal bestämmer hon sig för att starta en nagel- och fotvårdssalong. Men att starta eget visar sig inte vara så enkelt om Anette trott. Fanny anser att Anette är alldeles för sur och negativ så Anette anmäler sig till en kurs i positivit tänkande. Pontus är orolig för hur det ska gå med papparollen och ber Ola att skaffa dem en faderskapsmentor. Men den fembarnspappa som Ola anlitar är kanske inte den bästa kandidaten.

14.30Ack Värmland Svensk komediserie från 2015. I den lilla orten Molkom i Värmland bor Anette och hennes dotter Fanny. När Anette blir uppsagd från sitt jobb på brukets personalmatsal bestämmer hon sig för att starta en nagel- och fotvårdssalong. Men att starta eget visar sig inte vara så enkelt om Anette trott. Säsongsavslutning. Anette har fått nog av att vara trångbodd och när grannhuset blir till salu tycker hon att Fanny och Ola ska köpa det. Dessvärre är Sol-Britt också sugen på att flytta och hon tänker inte vika sig i budgivningen. Men det tänker inte Ola heller.

15.00Tareq Taylors nordiska matresa Brittisk matlagningsserie från 2015. Kocken Tareq Taylor besöker de nordiska länderna för att samla ihop deras allra bästa smakupplevelser. Ekologiska och lokalt producerade varor gärna hämtade direkt från naturen utgör basen i Tareqs recept. Tareq beger sig till Uppsala där Skandinaviens äldsta universitet finns. Han upptäcker Uppsalas historiska skatt och dess blomstrande kulinariska liv.

15.45Monty Python live (mostly): One down, five to go Monty Python live (mostly): One down, five to go är ett brittiskt underhållningsprogram från 2014. Från Monty Pythons humorföreställning på O2-arenan i London 2014. För första gången på 34 år samlades de fem återstående medlemmarna ur humorgruppen Mony Python för en sista föreställning. Det bjuds på klassiska sketcher och överraskningar. Bland andra dyker Stephen Fry, Mike Myers, Brian Cox och Stephen Hawking upp på scenen och det blir även inhopp med Carol Cleveland.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00V75 Direkt Direktsänd V75-omgång. Tips, intervjuer och analyser.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.25TV4Vädret Väderprognos.

19.30Vad blir det för mat Svensk matlagningsserie från 2017. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Hemma hos Per råder ständigt kreativt kaos. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per blandar husmanskost med internationella influenser. Per Morberg får besök av sina gamla vapendragare från Sveriges mästerkock, Leif Mannerström och Markus Aujalay. De pratar minnen och lagar mat tillsammans. Det blir kokta havskräftor, stekt rådjurssadel och Pers favorit pavlovatårta.

20.00Sommarkrysset - med Lottodragningen Svensk underhållning från 2017. Från Gröna lunds stora scen i Stockholm bjuder Gry Forssell på kluriga korsordskryss. Uppträder gör både svenska och internationella artister. Dessutom bjuds det på grilltips och Thomas och Andreas Ravelli ställs mot Nicole Falciani och Dainel Paris i Semstrarnas mästare. På scen står bland andra Peg Parnevik, Strandels och Stiftelsen.

21.20Hobbit: Femhäraslaget Hobbit: Femhäraslaget är en amerikansk äventyrsfilm från 2014. När Thorins och Erebors dvärgar kräver sitt hemlands rike från draken Smaug råkar de släppa lös Smaug som går till attack mot sjöstaden. Samtidigt är Thorin besatt av den återfunna skatten och offrar allt för att inte förlora den, trots Bilbos desperata försök att få honom att ta reson. Till sist tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut, men större faror väntar. Den mäktige Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Hobbit: Femhäraslaget Hobbit: Femhäraslaget är en amerikansk äventyrsfilm från 2014. När Thorins och Erebors dvärgar kräver sitt hemlands rike från draken Smaug råkar de släppa lös Smaug som går till attack mot sjöstaden. Samtidigt är Thorin besatt av den återfunna skatten och offrar allt för att inte förlora den, trots Bilbos desperata försök att få honom att ta reson. Till sist tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut, men större faror väntar. Den mäktige Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget.

00.15Anchorman 2 Anchorman 2: The legend continues är en amerikansk komedi från 2013. Ron Burgundy var under 1970-talet San Diegos främste nyhetsankare och en legend. Nu bor han med sin familj i New York och hans fru Veronicas karriär blomstrar medan han själv har fått sparken. Efter en tid med ströjobb får han ett erbjudande han inte kan tacka nej till, att starta New Yorks första nyhetskanal som sänder dygnet runt. Tillsammans med Veronica, reportern Brian Fantana, meteorologen Brick Tamland och sportankaret Champ Kind skrider han till verket.

02.45Journey to the mysterious island Sean tar emot en signal från en märklig ö som inte finns utmärkt på någon karta. Han blir övertygad om att det är hans morfar som skickat signalen och han bestämmer sig för att hitta ön. Tillsammans med sin styvfar Hank, en helikopterpilot och hans dotter tar han sig an sökandet.

04.35Barnens sjukhus Brittisk dokumentärserie från 2010. Om livet på Royal Manchester Children's hospital i England som är Europas största barnsjukhus. Varje år tas omkring 200 000 patienter emot, allt från nyfödda bebisar till tonåringar. Genom prövningar, komplikationer och glädjebesked följs patienterna, deras föräldrar och personalen. Säsongsavslutning.

05.05Fantasifulla hem Dansk dokumentärserie från 2014. Jens Bordinggaard tar sig en titt på fantasifulla hem runt om i Danmark. Det alla hem har gemensamt är att de boende har utnyttjat en liten yta till max. Jens besöker bland annat ett hobbithus och ett hotell som bara har ett rum.