MENY

TV4

06.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. En person har misstänkt hjärtstopp och brandmannen Sebastian rycker ut. Marcus larmas till en tvättstuga som brinner i centrala Stockholm. Gustav åker ut på ett akut larm där en kvinna blivit mördad.

07.00Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2012. I programmet ger råd och tips om inredning, trädgårdsskötsel, renovering och design. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har snickaren Björn Christiernsson, trädgårdsmästaren Bosse Rappne, inredarna Lulu Carter, Jimmy Schönning och Karin Mannerstål. Martin Timell bygger en utomhusbänk i betong med en sits av lärkträ. För att bänken inte ska bli för tung gjuter han in en frigolitkärna i mitten av benen på bänken. Inredaren Elsa Billgren hjälper en ung kvinna att inreda sin första egna lägenhet. Elsa hämtar inspiration från 1920-talet och det blir en blandning av gammalt och nytt. Bosse Rappne tipsar om hur man sår och driver upp plantor.

07.55Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare: Jesper Börjesson.

11.30Idol 2017 Svenskt underhållningsprogram från 2017. Juryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge söker efter Sveriges nästa superstjärna bland tusentals sökande. Efter auditionturnén får tittarna rösta fram sin idol under fredagsfinalerna. Vinnaren får ett skivkontrakt. Programledare: Pär Lernström.

13.30Idol 2017 - röstningsprogram Svenskt underhållningsprogram från 2017. Resultatet av kvällens röstningar i Idol redovisas.

13.55Småstaden Svensk komediserie från 2017. I den lilla staden Larstad finns Sveriges yngsta kommunalråd Simon Hoffman som får i uppdrag att rädda staden från förfall. Frågan är hur han ska klara av den minst sagt komplicerade uppgiften utan varken kompetens eller livserfarenhet. Timpa, Simons gamla plågoande från högstadiet, har störande fester i sin trädgård varje kväll och halva Larstad får ingen sömn. Då ingen verkar vilja göra eller säga något blir det upp till Simon att stoppa festerna. Byråkraten Tina verkar ha en lösning men om den inte fungerar måste Simon ta hjälp av sin bror Carl. Men hans idéer är både farliga och illegala.

14.30Hockeylördag: Rögle - Malmö Svenskt hockeymagasin från 2017. Hockeymagasin.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00V75 Direkt Direktsänd V75-omgång. Tips, intervjuer och analyser.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Postkodmiljonären Svenskt frågesportsprogram från 2017. En person har chans att vinna en miljon kronor genom att svara rätt på femton frågor. Förutom detta har även tittarna möjlighet att vinna stora pengar på sin bostadsadress genom att vara med i Svenska Postkodlotteriet. Programledare: Rickard Sjöberg.

19.55Lotto, joker och drömvinsten Svenskt spelprogram. Dagens lotto- och jokerdragningar presenteras.

20.00Klassfesten Svenskt underhållningsprogram från 2017. Här gör kändisar upp i skolämnen för att tävla om vem som minns mest från sin egen skoltid. Det blir närgångna samtal och utmaningar där man får reda på allt om kändisarnas liv innan de blev berömda. Allt från kvarsittningar till första uppträdande och första kyssen. Programledare: Renée Nyberg. Skådespelaren Pia Johansson och artisten Andreas Lundstedt tävlar. Andreas får visa upp vad han kan om klassiska filmdanser och båda får en ovanlig skoluppgift, att imitera djur. De minns också sina första kärlekar och Pia planerar en dramatisk rymning för att återförenas med skoltidens pojkvän.

21.30Jägarna Jägarna är en svensk Guldbaggebelönad thriller från 1996. Erik har arbetat som polis i Stockholm i många år. Efter ett skottdrama bestämmer han sig för att återvända till Norrbotten där han är uppväxt, och där hans bror Leif fortfarande bor. Han söker tjänst som polis och när han kommer hem hyllas han som en hjälte av sina gamla vänner. Mycket har hänt i hembyn under åren då Erik var borta och han och hans hårda polisattityd har svårt för att passa in i ett samhälle som till viss del styrs av oskrivna lagar. När Erik börjar nysta i en jakthärva som flera av hans gamla vänner är inblandade i börjar brutala krafter snabbt att verka. Plöstligt är Erik allas fiende och det norrländska samhället blir en farlig plats för honom at vistas i. I rollerna ses Rolf Lassgård, Lennart Jähkel och Helena Bergström.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Jägarna Jägarna är en svensk Guldbaggebelönad thriller från 1996. Erik har arbetat som polis i Stockholm i många år. Efter ett skottdrama bestämmer han sig för att återvända till Norrbotten där han är uppväxt, och där hans bror Leif fortfarande bor. Han söker tjänst som polis och när han kommer hem hyllas han som en hjälte av sina gamla vänner. Mycket har hänt i hembyn under åren då Erik var borta och han och hans hårda polisattityd har svårt för att passa in i ett samhälle som till viss del styrs av oskrivna lagar. När Erik börjar nysta i en jakthärva som flera av hans gamla vänner är inblandade i börjar brutala krafter snabbt att verka. Plöstligt är Erik allas fiende och det norrländska samhället blir en farlig plats för honom at vistas i. I rollerna ses Rolf Lassgård, Lennart Jähkel och Helena Bergström.

00.15Mississippi brinner Mississippi brinner är en amerikansk Oscarsbelönad dramathriller från 1988. Två federala poliser, Anderson och Ward, sänds till ett lantligt Mississippi där tre unga medborgarrättskämpar har mördats av lokala Ku Klux Klan-anhängare. De två polisernas skilda metoder i jakten leder snart till konflikter mellan dem. Samtidigt fortsätter rasisterna att mörda och misshandla. Det är först när Ward och Anderson får kontakt med den lokale sheriffens hustru som arbetet börjar ge resultat. I huvudrollerna ses Gene Hackman och Willem Dafoe.

02.50Dredd Dredd är en amerikansk science fiction-film från 2012 baserad på den brittiska kultserietidningen med samma namn. I en dystopisk framtid sträcker sig staden Mega City One över hela USA:s östkust där kriminella gäng styr gatorna. Befolkningen sätter sitt hopp till den enda officiella myndigheten, en fruktad grupp som kallas för Judges och fungerar som jury, domare och bödlar. När en ny drog gör intåg på stadens gator bestämmer sig Judge Dredd för att stoppa den en gång för alla för att upprätthålla ordningen.

05.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2014. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Det är dags för final och tre ivriga bakare gör upp om förstapriset. De har kämpat sig igenom 27 olika utmaningar och bevisat sina färdigheter. Nu återstår tre utmaningar innan vinnaren kan krönas. Först ska de använda sig av en klassisk degteknik som vanligen tar en dag att genomföra, men de har endast tre timmar på sig. Sedan blir det en teknisk utmaning där det gäller att ha stenkoll på grunderna då de arbetar helt utan recept. Tävlingens sista utmaning kräver att de inom fem timmar levererar ett perfekt exemplar av en tårta med sockerkaksbotten, en karamellbaserad bakelse, en pâte à choux och en petit four.