MENY

Sjuan

06.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2007. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem, det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa hundarna och deras ägare. Tara Walls och Tyler Hughes bestämde sig för att ta hand om den övergivna shiba inun Marley. Men snart blev de varse Marleys aggression mot både människor och andra hundar. När Diana Kroska diagnostiserades med grovtarmscancer skaffade hon och hennes man foxterriern Piper eftersom hundpromenader skulle fungera bra som terapi för henne. Men efter ett år började Piper bete sig underligt och försöker tvångsmässigt att slicka på gräsklipparen. Frågan är om Cesar kommer att kunna få fason på de båda hundarna.

07.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Grace hävdar att hennes äldre syster Katie har tappat kontrollen och är en dålig mamma som hellre tillbringar tid med sin hemlösa pojkvän Doug än med sina två barn. Grace är nu redo att tillkalla myndigheterna om inte Katie skärper sig och tar hand om sina barn ordentligt.

08.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Maddys familj oroar sig för att hon blir groomad av en man i Argentina och att hon kommer att säljas som sexslav när hon åker dit. Maddy, 18 år, träffade sin pojkvän via internet för ett år sedan och vill nu flytta dit och starta ett nytt liv med en man hon aldrig träffat.

08.55Sändningsuppehåll

11.00Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2016. Många människor drömmer om att bygga ett eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Cathryn och Adam i West Sussex får hjälp av Charlie att bygga sitt drömhus på Cathryns familjegård.

12.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2015. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Säsongsstart. De tolv deltagarna samlas för att ta sig an tävlingens första utmaningar. De bakar madeirakaka och Mary Berrys glaserade valnötskaka, en brittisk klassiker. Till sist försöker de imponera på domarna med sin egen version av schwarzwaldtårtan.

13.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Men nu är det dags för nya äventyr när Jessica flyttar till Manhattan i New York. När en legendarisk rhythm and blues-musiker hittas död och hans basgitarrist en kort tid senare mördas rycker Jessica Fletcher ut. Hon får anledning att undersöka det 20 år gamla olösta mordet på musikerns älskarinna.

14.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Men nu är det dags för nya äventyr när Jessica flyttar till Manhattan i New York. När en inflytelserik affärsman mördas riktas misstankarna mot hans fru men Jessica är inte övertygad och får fram en hel lista med andra misstänkta personer.

15.05Familjen Bernadotte Svensk dokumentärserie från 2010. Svensk dokumentärserie från 2010. Här skildras ätten Bernadotte och deras över 200-åriga historia i Sverige. Det blir en exklusiv inblick i släkten Bernadotte och en fördjupad bild av kungafamiljens roll i det svenska samhället. Arvet, är en resa i tiden och historien med kungens syster, prinsessan Christina, som ciceron. Det berättashur Jean Baptiste Bernadotte tar över den svenska tronen som Karl XIV Johan och hur dynastin växer in i de europeiska kungahusen. Berättelsen tar sin början hos en fransk borgarfamilj i den lilla sydfranska staden Pau ochsedan genom två sekler fram till i dag. Del 5 av 6.

16.00Paul Hollywood bakar jorden runt Brittisk matlagningsserie från 2016. Bagaren Paul Hollywood reser runt jorden för att utforska bagerikulturen i några av världens största och mest livfulla städer. Han är på jakt efter bakverk som hjälpt till att forma stadens kultur och historia och bara det bästa duger. Paul beger sig för första gången till Paris där han hänfört ser på när bagerierna tar sig an klassikerna croissant, baguette och pain au chocolat. Han lär känna croissant-specialisten Laurent Duchene och bakar sedan ett Eiffeltorn med petit-chouer.

16.30Världens häftigaste tårtor Brittisk realityserie från 2017. Om ett gäng tårtkonstnärer som tillhör gräddan inom sin kreativa och smågalna bransch. Det bjuds på inblickar i deras framgångar och misslyckanden med att skapa några av världens mest välsmakande och häpnadsväckande kreationer. Eloise skapar en ätbar jätteversion av en Proseccoflaska i en trädgård av ätbara blommor. Phil och Christine hör ljuva toner när de gör en tårta i form av en retro skivspelare, och Nastassja försöker sig på något alldeles nytt i tårtväg.

17.00Världens häftigaste tårtor Brittisk realityserie från 2017. Om ett gäng tårtkonstnärer som tillhör gräddan inom sin kreativa och smågalna bransch. Det bjuds på inblickar i deras framgångar och misslyckanden med att skapa några av världens mest välsmakande och häpnadsväckande kreationer. Fantasin når inga gränser för sockerkonstnären Michelle när hon återskapar en flygsimulator i tårtform. En noshörningsentusiast fyller fyra år, och tårtkreatören Molly hoppas tårtan ska smaka. Suzanne tacklar sin största blombeställning någonsin.

17.30Sverige springer Magasinsprogram om löpning från 2018. Med svenska folksporten löpning i fokus får vi inspiration och coachning i träning av programledare Andreas Odén och löpexpert Anders Szalkai. De får sällskap av alltifrån elitidrottare och olympier till nybörjare och entusiastiska motionärer.

18.00Herngrens husbil Svensk underhållning från 2018 med Felix och Moa Herngren. Felix Herngren och hans syster Moa ge sig ut på husbilssemester för att träffa andra kända syskonpar som tar dem med till sina smultronställen. Tillsammans utforskar de det unika i syskonskapet när de lär känna varandra bättre, under somriga äventyr. Pernilla och Linus Wahlgren, från Sveriges mesta showfamilj, tar med Herngrens till sitt barndomshem och sommarställe på Norra Lagnö. Pernilla berättar om strippan hon var ihop med i tonåren medan Linus blir arg på sin storasyster, för första gången.

19.00Love Island Sverige: Veckans hotlist Svensk realityserie från 2018. Love Island Sverige är en svensk realityserie. I den heta jakten på sin själsfrände spenderar en grupp unga och kärlekstörstande singlar tid med varandra i en pompös villa på den sagolika grekiska ön Korfu. Varje vecka sammanfattas de allra viktigaste händelserna i veckans hotlist. Kom ikapp det du har missat, upplev unikt extramaterial och se de hetaste höjdpunkterna från paradisvillan i vackra Grekland.

20.00Badhotellet Dansk dramaserie från 2015. På det charmiga strandhotellet på Jylland möts celebra gäster och tjänstefolk på somrarna under mellankrigsåren 1928 till 1933. Här njuter de av semesterlivet medan ägarna och deras anställda gör allt för att de ska uppskatta sin vistelse. Den avlidne herr Andersens son Paul återvänder hem från Amerika för att avsluta boupptäckningen. Pigorna i köket undrar vad som egentligen hände mellan far och son och spekulerar om han kommer att ta över hotellet. Amanda har lagt avtalet med sin far på is tills han uppfyller sin del av det och frikänner Morten. Men så uppdagas en hemlighet som kan lösa problemet utan grosshandlare Madsens hjälp. Fru Aurland är förtvivlad över sitt förhållande med skådespelare Wyse och bestämmer sig för att förföra sin man.

21.00En gång i Phuket Svensk komedi från 2011. Karriärcoachen Sven trampar på i sitt inrutade vardagsliv men han drömmer om att vara mer som sin gamla skolkompis, äventyraren Johan. När Johan omkommer i en olycka inser Sven att det är dags för honom att förverkliga sig själv. Han säger upp sig från jobbet och åker till Thailand för att skriva en bok. Men det visar sig inte vara så lätt och han börjar fundera på vad han vill ha ut av sitt liv.

23.05Du har mail Kathleen Kelly driver en anrik liten bokhandel i New York som får problem när den stora kedjan Foxbooks, ledd av chefen Joe Fox, öppnar en konkurrerande butik runt hörnet. Samtidigt träffar både Kathleen och Joe en ny vän över internet, ovetandes om att det är varandra de pratar med. Den romantiska komedisuccén "Du har mail" är regisserad av Nora Ephron och i rollerna syns Meg Ryan och Tom Hanks.

01.30Mindscape John har förmågan att ta sig in i människors undermedvetna men efter en stroke förändras hans liv drastiskt och han drar sig tillbaka. Hans nyfikenhet vaknar till liv igen när han får höra om en flicka med ätstörningar och han tar sig an henne.

03.30Open grave Amerikansk skräckfilm från 2013. En man vaknar upp i skogen i en stor grop full av döda kroppar. Han har inget minne av hur han hamnade där eller vem som står bakom slakten. Han lyckas fly till ett närbeläget hus och möter en grupp främlingar, alla med samma mystiska minnesförlust. Mardrömmen har börjat.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie med den hårda domaren Judith Sheindlin. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skapa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett gift par som gjort stora investeringar i en nyskapande produkt stämmer sina affärspartners som vägrar betala tillbaka deras lån. En kemtvättsägare erkänner att han förväxlade två kunder.