MENY

Sjuan

06.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Ashlees make Emmett var otrogen med sin kollega Kandi när han skjöts ihjäl av Kandis make Rob i 2011. Händelsen gav upphov till nyhetsrubriker och förändrade allt för två familjer. Rob hävdade att han agerade i självförsvar men dömdes till 30 år i fängelse för mord. Ashlee och Kandi träffas för första gången på fyra år för att diskutera vad som egentligen hände. Kandi hävdar att Ashlee felaktigt lägger all skuld på henne.

06.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Sju kvinnliga collegestudenter berättar att de alla förälskat sig i en charmerande man som de träffat på internet men ännu inte mött i verkligheten. Men de fick till slut reda på att de alla blivit uppvaktade av samma man. Kvinnorna ställs för första gången inför den man som krossade deras hjärtan. Han berättar att någon stulit hans identitet och doktor Phil avslöjar vem som är den verkliga personen bakom det utstuderade bedrägeriet.

07.50Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Brenda och Josh berättar att deras baby Naomi togs ifrån dem efter att Josh anklagades för barnmisshandel. Josh var ensam med Naomi när han hävdar att hon föll från hans famn och han fångade upp henne. Allt verkade ha gått bra men det visade sig att Naomi fått inre blödningar och hennes läkare anklagade Josh för misshandel. Han dömdes till 12 månaders fängelse. Paret hävdar sin oskuld när de berättar för doktor Phil om händelsen. Frågan är vad som verkligen hände med Naomi.

08.50-Sändningsuppehåll-

10.55Älska din trädgård Brittisk livsstilsserie från 2013. Trädgårdsmästaren Alan Titchmarsh och hans team åker runt Storbritannien i jakt på trädgårdar som är i behov av uppmärksamhet. De ger tips och råd som både trädgårdsmästaren och nybörjaren kan dra nytta av. Alan och hans team ställs inför sin största utmaning hittills då de tar sig an den minsta trädgården de någonsin gjort om. Lou och Andy Webb har två barn, fyraårige Harvey och tvååriga Megan som lider av akromatopsi, total färgblindhet. Det betyder att hon bara kan se i suddigt svart och vitt och är känslig för solljus. Lous och Andys trädgård är fylld med ojämna ytor och ett förfallet växthus. Teamet skapar en skuggig plats åt barnen, ett akustiskt stängsel och ett ljussystem. De bygger även en uteplats för föräldrarna.

11.55Älska din trädgård Brittisk livsstilsserie från 2013. Trädgårdsmästaren Alan Titchmarsh och hans team åker runt Storbritannien i jakt på trädgårdar som är i behov av uppmärksamhet. De ger tips och råd som både trädgårdsmästaren och nybörjaren kan dra nytta av. Alan och hans team tar sig an en trädgård i Cumbria. Alice Pyne led av Hodgkins sjukdom i fem år fram till sin död i januari 2013. Hon bestämde sig för att leva sitt liv till det yttersta och skrev en lista på allt som hon ville hinna med, något som väckte uppmärksamhet över hela världen. Överst på hennes lista var att få fler folk att gå med i registret för stamcellstransplantation. Alices föräldrar Vicky och Simon visar upp sin förfallna trädgård. Alan bestämmer sig för att skapa en stenträdgård med Alices favoritfärger.

12.55Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. För fem år sedan adopterade Jessica Palmer en pitbullvalp som hon döpte till Emily. Jessicas pappa Dave var inte helt förtjust över att dottern skaffade hund men accepterade hennes beslut. Med tiden har Emilys personlighet förändrats och hon har blivit en hundägares värsta mardröm eftersom hon är våldsamt aggressiv mot andra hundar. Emily går så snabbt till attack mot hundar i grannskapet att Jessica och Dave inte längre kan rasta henne, i stället får hon springa på tomten, vilket bara ökar hennes frustration och ilska. När Jessica flyttade hemifrån kunde hon inte ta med Emily. Hennes pappa Dave har blivit Emilys motvillige ägare och han har ingen aning om vad han ska ta sig till med den osociala och aggressiva hunden. Nu har Dave och Jessica fått en möjlighet att skicka Emily på en sex veckor lång kurs hos hundexperten Cesar Millan.

13.30Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Marsha Alexander har tagit hand om hemlösa djur större delen av sitt liv. Det senaste projektet heter Hank, en mastiff som var både misshandlad och vanskött när han kom till Marsha. Långsamt har hon lyckats arbeta med Hank och förändra honom, men allt som han har kunnat tugga på i hemmet är förstört, möbler såväl som dörrkarmar. Dessutom gillar inte Hank att människor promenerar förbi deras port, utan skäller oupphörligen på ett skrämmande vis. Marsha kan inte kontrollera Hanks beteende och nu är hon orolig för att han ska skada någon och att hon måste avliva honom. Nelson Changs långhåriga chihuahua Paris har många olika utstyrslar att välja på, vilket gjort honom till lite av en kändis på Hollywoods gator. Kläderna gör att många kommer fram till Paris och vill klappa honom och ta upp honom. Men han både skäller och nafsar efter främlingarna som vill gulla med honom. Dessutom lyssnar den temperamentsfulle Paris inte alltid till Nelson utan springer ut i gatan och vägrar att komma tillbaka. Paris beteende både oroar och generar hans ägare, och nu hoppas Nelson att Cesar kan hjälpa honom att komma till rätta med problemen. Cesar förklarar för Nelson att Paris har behov av att bara vara en hund men man måste samtidigt ta hänsyn till Paris speciella personlighet.

14.00Cesar Millans hundar hittar hem Cesar Millans hundar hittar hem är en amerikansk dokumentär från 2014. Cesar Millan hjälper ett par familjer som bestämt sig för att adoptera en hundvalp från ett djurhem. Många valpar som adopteras lämnas tillbaka efter ett par veckor då de inte mötte familjens ofta högst ställda förväntningar. De stämplas sedan, ofta helt i onödan, som problemhundar och får svårt att bli adopterade igen. Cesar vill motarbeta detta genom att följa familjerna under de två första veckorna och hjälpa dem på vägen. Han möter upp dem på djurhemmet och hjälper till att välja ut en passande valp. De får sedan själva ta hand om valpen den första veckan, men med hjälp av dolda kameror kan Cesar se var eventuella problem ligger. Han möter sedan familjerna och går igenom bilderna tillsammans med dem. Han berättar hur man kan göra i stället. Han utrustar dem sedan med tips och råd så att de har all hjälp de behöver för den andra veckan. Frågan är om familjerna väljer att behålla sina valpar eller om de helt enkelt inte passade tillsammans.

15.00Dröm dig hem Svensk livsstilsserie från 2016. Om människor som befinner sig på den svenska bostadsmarknaden. Det bjuds på möten med köpare och säljare från hela landet som står inför sitt livs kanske största och viktigaste affär. Modebloggaren Andreas Wijk behöver en större garderob för alla sina kläder och ska därför sälja sin etta på Östermalm i Stockholm för att flytta till sin nyinköpta trea. Det unga paret Oscar och Elin hoppas på en rejäl vinst för sin lägenhet på Kungsholmen i Stockholm så att de har möjlighet att köpa något nytt som kan ta dem närmare sin dröm. Textilläraren Sylva ska sälja sin lägenhet på Södermalm i Stockholm för att flytta ihop med sitt livs kärlek. Det har varit en lång resa för Leila Lindholm men nu har hon köpt sin drömkåk som har allt hon drömt om, ett stall, en stor trädgård och en egen liten butik.

15.30Dröm dig hem Svensk livsstilsserie från 2016. Om människor som befinner sig på den svenska bostadsmarknaden. Det bjuds på möten med köpare och säljare från hela landet som står inför sitt livs kanske största och viktigaste affär. Pär från realityserien Bachelor - När leken blev allvar ska sälja sin ungkarlslya på Gärdet i Stockholm för att flytta ihop med sin flickvän som han träffade under seriens gång. Men marknaden visar sig vara sämre än han trott. Den före detta operasångaren Susanne kan inte leva utan musiken så hon har bestämt sig för att byta till en större lägenhet för att kunna bo ihop med sin livskamrat, en konsertflygel. Familjen Rössel i Stocksund ska sälja allt de äger för att emigrera till Australien. Frågan är om pengarna de får för sin villa kommer att räcka för att starta ett nytt liv på andra sidan jorden. Det blir även ett inslag om Marholms gård i Norrtälje. Gården har 700 kvm boyta fördelat på 19 byggnader som är belägna i en lummig oas vid vattnet.

16.00Trinny & Susannah stylar om Sverige Svensk livsstilsserie från 2013. De brittiska stilpoliserna Trinny Woodall och Susannah Constantine tar sig an svenska kvinnor och män som är i behov av en makeover. I varje program besöker duon en svensk stad för att styla om personer som behöver en nystart. Trinny och Susannah fortsätter sin resa genom Sverige och i Helsingborg mäter de sju kvinnor som behöver en yttre förvandling. Bland andra träffar de 45-åriga Camilla som med sin dåliga självkänsla tycker att hon är fet och ful. Camilla får en chock när hon inser att hon är smalare än Susannah. De möter också den 50-åriga landskapsingenjören Ingrid som ständigt har jordiga fingrar, men som nu får stråla på catwalken.

17.00Spårlöst - Norge Norsk dokumentärserie från 2014. Om människor som söker efter förlorade släktingar och svar på frågor. I serien dokumenteras hur människor ger sig ut på en ofta väldigt känslosam resa i världen och till det förflutna. De får hjälp av programledaren Silje Stang att hitta sina anhöriga. Tvåbarnspappan Harald, 38 år, är på jakt efter sina rötter i Brasilien. Hans brasilianske pappa jobbade på ett rederi och gick bort för fyra år sedan. Nu beger sig Harald till sitt fädernesland för att se om han kan hitta några släktingar.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Birkan Tore åker till Katarina och Daniel Kristoffersson i Göteborg som misstänker att det spökar i deras villa. De inser att de måste tillkalla hjälp efter att de hållit en fest där flera av deras vänner blivit vittnen till något skrämmande.

19.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Jörgen Gustafsson hjälper Marita och Tomas Julin i Staffanstorp utanför Heby. De flyttade dit efter att de förälskat sig i ett litet torp men det verkar som om någon inte vill ha dem där då man upplevt flera hotfulla och aggressiva fenomen. När deras släkt och vänner berättar att de inte längre vågar besöka dem inser paret att de behöver hjälp och kontaktar Det okända.

19.55Lotto, joker och drömvinsten Svenskt spelprogram. Dagens lotto- och jokerdragningar presenteras.

20.00Monster till svärmor Monster till svärmor är en amerikansk romantisk komedi från 2005. Charlie har sökt efter den rätte i hela sitt vuxna liv och när hon möter kirurgen Kevin faller hon pladask. Han är allt hon drömt om men det finns ett problem, Kevins mor Viola. Viola anser att ingen kvinna duger åt hennes son och bestämmer sig för att göra allt för att få bort Charlie. Snart visar det sig att Charlie inte är så lätt att bli av med och hon låter sig inte skrämmas av sin blivande svärmor. I rollerna ses Jennifer Lopez, Michael Vartan och Jane Fonda.

22.00Hur man blir av med en kille på 10 dagar Hur man blir av med en kille på 10 dagar är en amerikansk romantisk komedi från 2003. Andie Anderson jobbar som skribent på Composure magazine, en tidning som vänder sig till kvinnor. Andie längtar efter att få skriva mer seriösa artiklar men hennes chef Lana Jong vägrar att låta henne göra det. När en kollega och vän till Andie under ett möte berättar att hon blivit dumpad av sin pojkvän kommer Lana på idén att de ska göra ett reportage om hur man gör för att få en kille att bli förälskad och dumpa en på tio dagar. Andie går med på att skriva artikeln på ett villkor, att hon får skriva precis det hon vill efteråt. Benjamin Barry jobbar inom reklambranschen och föreslår för sin chef att de borde försöka få ett stort diamantkontrakt, vilket hans chef håller med om förutom att han vill ge uppdraget till två kvinnliga medarbetare. Men om Benjamin lyckas få en kvinna att bli förälskad i honom på tio dagar får han ansvaret för kontraktet. Av en slump träffas Benjamin och Andie och kampen om kärleken tar sin början. Andie gör allt för att Benjamin ska dumpa henne medan han är beredd att göra vad som helst för att behålla henne.

00.25Kärlek på menyn Kärlek på menyn är en amerikansk romantisk komedi från 2007. Köksmästaren Kate Armstrong liv ställs på ända när hennes syster omkommer och hon får vårdnaden om sin nioåriga systerdotter Zoe. Samtidigt börjar kökschefen Nick Palmer på restaurangen där hon arbetar och han är Kates raka motsats. Kates perfekta liv är plötsligt ett enda kaos och frågan är om hon kan hantera både en stökig kökschef och en sörjande nioåring. I rollerna ses Catherine Zeta-Jones, Abigail Breslin och Aaron Eckhart.

02.30The dinosaur project En brittisk expedition reser till Kongo för att undersöka några märkliga spår som kan vara från dinosaurier. På väg mot landning blir helikoptern attackerad av flygande monster och störtar. Gruppen inser snart att de är ensamma i en djungel full av hungriga dinosaurier.

04.10Jamies sommarmat Jamie Oliver lagar typisk sommarmat och visar hur man enkelt lagar kött över öppen eld, röker sin egen fisk och gör en kaka utan att använda ugn. Han beger sig också till en stor festival i London och bjuder på marockanska lammburgare och annan festivalmat.

05.10Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil träffar Kim Richards från realityserien The real housewives of Beverly Hills för att prata om hennes alkoholmissbruk. Kim blev gripen av polisen på ett hotell och hon erkänner att alkohol var inblandat. Två av Kims döttrar och hennes son berättar om hur de upplever sin mammas alkoholmissbruk. Kim pratar även om sitt stormiga förhållande med sin syster Kyle och de andra medverkande i realityserien.