MENY

Sjuan

06.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Caroline och Sonny klandrar varandra för att deras treåriga äktenskap har varit tumultartat och våldsamt. Caroline hävdar att hon fått ringa polisen minst 20 gånger på grund av Sonny men han menar att det är hon som blir våldsam och att han bara försöker hålla fast henne. Det hela blev värre förra året när Carolines syster Ashley flyttade in hos dem. Efter en alkoholfylld kväll var Sonny otrogen med Ashley, men de har olika versioner av vad som hände. Frågan är om äktenskapet går att rädda.

06.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Kelli som är engagerad i föräldraföreningen på sitt barns skola hävdar att hon blivit ditsatt av ett par missnöjda föräldrar, advokaten Jill och hennes make Kent. Paret dömdes för att att ha planterat droger i Kellis bil men Jill påstår att det inte är hela sanningen.

07.50Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Kristina och Jayson har just fått sitt första gemensamma barn men eftersom Jayson inte har rätt att träffa sina andra barn på grund av anklagelser om sexualbrott har Kristina nu ställts inför ett dilemma. Hon berättar att hon älskar sin pojkvän och vill tro att han är oskyldig.

08.50-Sändningsuppehåll-

10.55Vem bor var? Dansk livsstilsserie från 2013. Ett par livsstilsexperter testar devisen om att ett hem speglar sin ägares personlighet när de försöker gissa vilka personer som bor i vilka hem. Programledaren Ibi Støving tar med experterna till tre vitt skilda bostäder där de försöker lista ut vad för slags personligheter som kan tänkas bo där. Livsstilsexperterna utforskar ett hus i Karlslunde, ett gammalt hem i Emdrup och en villa på Frederiksberg.

11.25Vem bor var? Dansk livsstilsserie från 2013. Ett par livsstilsexperter testar devisen om att ett hem speglar sin ägares personlighet när de försöker gissa vilka personer som bor i vilka hem. Programledaren Ibi Støving tar med experterna till tre vitt skilda bostäder där de försöker lista ut vad för slags personligheter som kan tänkas bo där. Mette och Carsten besöker ett korsvirkeshus på landet, en nybyggd patriciervilla i ett välbärgat område och ett murat hus i centrum.

12.00Älska din trädgård Brittisk livsstilsserie från 2013. Trädgårdsmästaren Alan Titchmarsh och hans team åker runt Storbritannien i jakt på trädgårdar som är i behov av uppmärksamhet. De ger tips och råd som både trädgårdsmästaren och nybörjaren kan dra nytta av. Alan Titchmarsh och hans team hjälper Carol Nwosu i Morden. Hon tar hand om sin son Danny som lider av sicklecellanemi samtidigt som hon själv kämpar med artrit. Trots detta hinner hon även med att sköta en välgörenhetsorganisation som ger stöd åt familjer med barn som har sicklecellanemi. Det är inte konstigt att deras trädgård har börjat förfalla. Alan planerar att få trädgården att verka större genom att använda sig av diagonala vinklar och höjdnivåer. Han vill även ta bort det gamla garaget men måste först inhämta tillstånd.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. När familjen Kleins hund dog bestämde de sig för att leta rätt på en annan hund av samma ovanliga ras, ungersk vizsla. Men Ruby är inte den lojala och lydiga hund som vizslor är kända för att vara. Hon är rädd för nästan allt och biter därför. Familjen Klein har tvillingar som är tio år gamla och många barn kommer till huset och besöker dem. Därför måste familjen lämna bort Ruby om hon inte ändrar sitt beteende. Rana, en shetland sheepdog, skäller varje gång Karen eller dottern Alanna Adams rostade bröd hoppar upp ur brödrosten, när mikrovågsugnen plingar till och när telefonen ringer. De har till och med slutat att rosta bröd och nu är de innerligt trötta på sin hund. Hundexperten Cesar Millan visar hur ägarna kan bli av med sina problem genom att uppträda som alfa-hundar. I Ranas fall beväpnar sig Cesar med en brödrost och ett koppel. Ruby, som kräver lite mer tid, får ägna sig åt att simma i en swimmingpool.

13.30Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Josh är en livlig malteser som inte låter någon med en borste eller sax komma i närheten av honom. Mycket hellre jagar han dammsugaren eller springer i cirklar runt huset. Alla försök att få honom att stå stilla slutar med att någon blir biten. Boomer är en chesapeake bay retriever som skäller oavbrutet, vägrar gå upp ur poolen och som ständigt vill stå i centrum. Skällandet gör grannarna galna och ägarna Jodys och Christys relation ansträngd. I båda fallen har ägarna låtit sina hundar ta över hemmet. Båda hundarna behöver mer motion och mer bestämda ägare. Cesar Millan ska försöka få ordning på både ägare och hundar.

14.05Mitt galna hem Brittisk dokumentärserie från 2014. Många drömmer om att hitta ett eget litet krypin där man kan fly från vardagens stress. Nu visar den brittiske arkitekten George Clarke att det är möjligt att göra om små utrymmen till platser att bo eller arbeta i.

15.05Familj sökes Dansk dokumentärserie från 2014. Många danskar har förlorat kontakten med sin mamma eller pappa och förlusten kan ha en stor inverkan på deras liv. Här följs några av dessa människor när de söker svar på varför de övergavs. Det tog lång tid för Katcha att samla mod till att försöka hitta sin engelska pappa. Fadern var musiker och träffade Katchas mamma när han var på turné i Danmark. Hon har aldrig kunnat förstå varför han inte har kontaktat henne och när hennes smärta börjar gå ut över hennes egna familj så uppmuntrar de henne att försöka hitta honom. Katcha beger sig tillsammans med sin man till faderns hemstad i England med hopp om att hitta någon som vet vad det har blivit av hennes pappa.

16.00Familj sökes Dansk dokumentärserie från 2014. Många danskar har förlorat kontakten med sin mamma eller pappa och förlusten kan ha en stor inverkan på deras liv. Här följs några av dessa människor när de söker svar på varför de övergavs. Kalim har inte träffat sin algeriska far sen han var sex år. Det sista minnet han har av sin pappa är att han skriker på Kalims danska mamma genom brevinkastet. Han har aldrig slutat tänka på sin far och nu när han har egna barn är hans önskan att träffa sin pappa större än någonsin. Kalim beger sig därför till Algeriet tillsammans med sin bästa vän med hopp om att få berätta för sin pappa att han saknar honom. Frågan är om de kommer hinna i tid.

16.55Leila bakar Svensk matlagningsserie från 2007. Leila Lindholm bjuder på allt från kokostoppar, chocolate chip brownies och nötpinnar till danskt rågbröd och franska baguetter. Varje program har ett eget tema och man träffar tillverkare ute i landet som brinner för ekologiskt och närodlat. Leila ger också tips på dukning och uppläggning. Leila bakar rabarber- och crumblemuffins, chokladmuffins fyllda med Polly och Dumle samt bärmuffins. Hon bakar också cupcakes dekorerade med färgglatt strössel och bär som passar till barnkalaset eller bröllopet. Dessutom gör hon sega och stora franska maränger med mörk choklad, samt rabarbersaft. I ett reportage besöks Malin och Jeanette som driver ett gårdsmejeri där de gör eget hemkärnat smör av mjölken från sina fjällkor.

17.25Leila bakar Svensk matlagningsserie från 2007. Leila Lindholm bjuder på allt från kokostoppar, chocolate chip brownies och nötpinnar till danskt rågbröd och franska baguetter. Varje program har ett eget tema och man träffar tillverkare ute i landet som brinner för ekologiskt och närodlat. Leila ger också tips på dukning och uppläggning. Leila Lindholm bjuder på trädgårdsfest. Hon bakar flera varianter av pajer som hon fyller med säsongens bär och frukter. Det blir äppeltantens smulpaj och pajer som passar bra till sommarkalaset. Hon bakar också krispiga päronflarn som serveras med creme fraiche med vaniljsmak. Dessutom blir det ett reportage från Blaxsta gård, en av Sveriges få vingårdar där de gör isvin, ett sött dessertvin gjort av frysta druvor.

17.55Biggest loser - Nu eller aldrig! Svensk livsstilsserie från 2017. Här får deltagare chansen att bli av med sin övervikt och uppleva livet från en friskare sida. Var och en måste lära sig sina mentala fällor och hur de tränar och äter rätt. Varje vecka under tävlingens gång måste den som gått ner minst i vikt åka hem. Programledare: Anna Brolin. En av deltagarna känner sig ensam efter förra veckans invägning och överläkaren Stefan Brandt kollar hur det gått med de tävlandes hälsa. Den nya träningssituationen blir uppskattad. Tävlingen blir en rysare där mycket står på spel och en person fattar ett drastiskt beslut.

18.50Biggest loser - Nu eller aldrig! Svensk livsstilsserie från 2017. Här får deltagare chansen att bli av med sin övervikt och uppleva livet från en friskare sida. Var och en måste lära sig sina mentala fällor och hur de tränar och äter rätt. Varje vecka under tävlingens gång måste den som gått ner minst i vikt åka hem. Programledare: Anna Brolin. Ett par av deltagarna känner sig sjuka och håller sig borta från gymmet vilket inte ses med blida ögon av alla. Mikael skäller ut en tävlande som saknar motivation och oväntade besök väcker starka känslor. Det blir både överraskningar och tårar under invägningen.

19.50Jönssonligan och DynamitHarry Jönssonligan och Dynamit-Harry är en svensk komedi från 1982. Sickan (Gösta Ekman) har tänkt ut en plan under sin tid i fängelset. Han och vännerna Rocky (Nils Brandt) och Vanheden (Ulf Brunnberg) ska bryta sig in hos gangsterledaren Wall-Enberg (Per Grundén) och stjäla hans förmögenhet. Den här gången tar Jönssonligan hjälp av Vanhedens kusin Dynamit-Harry (Björn Gustafson), som inte är något annat än en levande bomb. Men det är inte bara Jönssonligan som planerar en kupp mot Wall-Enberg. Regissör: Mikael Ekman.

22.00Maria Wern - må döden sova Svensk dramaserie från 2011. Om kriminalinspektör Maria Wern som bor och arbetar på Gotland. Baserat på Anna Jansons romaner Drömmar ur snö och Må döden sova. Två kvinnor, till synes utan någon koppling till varandra, omkommer. Till en början tror man att de båda begått självmord men vissa märkliga omständigheter får Maria Wern och hennes kollegor på Gotlandspolisen att granska fallen. Desto djupare de gräver i dem desto fler blir frågorna. När polisen hittar fler döda kroppar tar utredningen en oväntad vändning vilket tvingar Marias kollega Ek och Erika allt djupare in i händelsernas centrum.

00.00Cast away Cast away är ett amerikanskt drama från 2000. Chuck Noland överlever en flygkrasch och flyter i land på en ö i Stilla havet. Mycket snart märker han att han är ensam på sin ö. Hans enda sällskap under fyra långa år på ön blir en ilandfluten volleyboll som han döper till Wilson. Ensam måste Noland inte bara överleva utan även lära känna sig själv.

02.55Road Trip Road Trip är en amerikansk komedi från 2000. Josh och Tiffany har varit tillsammans sedan tonåren och när de börjar på universitetet i två olika delstater lovar de att ge långdistansförhållandet ett försök. Men Josh hamnar i säng med sin studiekamrat Beth och det hela hamnar på video som av misstag skickas i ett paket till Tiffany. Tillsammans med tre vänner har Josh inget annat val än att köra från New York till Texas där Tiffany studerar för att stoppa henne från att se videon.

04.40Vem bor var? Dansk livsstilsserie från 2013. Ett par livsstilsexperter testar devisen om att ett hem speglar sin ägares personlighet när de försöker gissa vilka personer som bor i vilka hem. Programledaren Ibi Støving tar med experterna till tre vitt skilda bostäder där de försöker lista ut vad för slags personligheter som kan tänkas bo där. Livsstilsexperterna utforskar ett hus i Karlslunde, ett gammalt hem i Emdrup och en villa på Frederiksberg.

05.15Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Brad är mitt uppe i en bitter vårdnadstvist mot sin före detta flickvän Kimberly som han påstår är våldsam och manipulativ. Han hävdar att hon har vänt deras tre barn mot honom och att hon inte låtit honom träffa barnen på sju månader. Kimberly tycker att Brad är opålitlig och oansvarig och hon tänker inte låta honom träffa deras barn förrän han bättrat sig. När Kimberlys och Brads mammor får berätta vad de tycker kokar känslorna snart över.