MENY

Sjuan

06.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Johnny Johnson köpte beagleblandningen Buddy i present till sin dotter. Buddy har en mängd udda saker för sig. En månad efter att han kommit till sitt nya hem uppdagades det att han är rädd för vattenslangen. Så fort han hör att kranen vrids på springer han för livet. Buddy är även livrädd för poolen, när familjen simmar i den gömmer han sig i ett hörn. Han biter på folks skor om de går i närheten av honom och hans mest irriterande vana är att han nosar folk i skrevet. Frågan är om Cesar Millan kommer att lyckas lära Buddy att föra sig som en riktig gentleman. Stewart, en golden retrieverblandning, räddades från en hundgård för herrelösa hundar av Damon och Deborah Carr. De valde henne för att hon var den enda hunden som inte skällde. Men så fort Stewart blev bekant med sin nya omgivning började skällandet. När Stewart befinner sig i obekväma eller nya situationer börjar hon skälla och morra. Familjen Carr befarar nu att Stewart kommer att bli aggressiv mot barn. De önskar att Stewart ska bli trygg och avslappnad så att skällandet upphör.

06.35Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Lucy är en udda dalmatiner. Ibland skriker hon plötsligt till och försöker bita sig i svansen och ibland morrar hon åt större hundar. När de större hundarna upptäcker henne springer hon i cirklar och attackerar sin egen svans. Hon är kärleksfull ena stunden för att bli aggressiv i nästa. Caroline och Ron, Lucys ägare, har just fått barn. Nu oroar de sig över bebisens säkerhet men samtidigt bekymrade över att den enda utvägen tycks vara att avliva Lucy. De tar kontakt med Cesar för att se om han kan vara till hjälp. Det här kan vara Cesars tuffaste utmaning hittills. Beageln Lizzie verkar vara ute på ett ändlöst uppdrag. Hon är besatt av att springa, inomhus såväl som utomhus. Hon har till och med trampat upp ett eget spår i gräset på bakgården. Deras veterinär konstaterar att hon visserligen får motion, men har samtidigt gett henne diagnosen tvångssyndrom. Cesar måste komma på ett sätt för familjen att kanalisera den till synes oupphörliga energin. Frågan är om han kommer att kunna övertyga den här enträgna maratonlöparen att ta en paus.

07.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Studenten Cody Pines från Huntington beach high school hyllas som en hjälte efter att han filmats när han stoppade en mobbare som höll på att slå ner Codys blinda klasskompis Austin Higley. Videoklippet lades upp på internet och blev en viral succé. Cody och Austin träffas på doktor Phils scen och pratar om händelsen. En överviktig pappa vars hälsa är i fara får en varningsklocka. Frågan är om han är redo att göra en livsstilsförändring.

08.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Oprah Winfrey gästar doktor Phil för att berätta om sin nya dokumentärserie. Serien handlar om människor som är på jakt efter meningsfulla liv och en djupare koppling till omvärlden. En mamma berättar om hur hennes gudstro hjälpte henne när hennes dotter dog i en tragisk olycka. Hennes vän körde över hennes 17 månader gamla dotter med en bil. De två kvinnorna pratar om hur olyckan förde dem närmare varandra.

08.55-Sändningsuppehåll-

11.00Monsterdejten Amerikansk realityserie från 2015. Några singlar blir förvandlade till monster och skickas ut på dejt för att se om utseendet verkligen är allt eller om de i stället kan förälska sig i personligheten bakom masken. Noelle är en petig kvinna som aldrig verkar hitta någon som duger. Hon blir utklädd till häxa och får välja mellan den vältalande utomjordingen Kirk, den skämtsamme grisen Clint och den synska hunden Joe.

11.25Monsterdejten Amerikansk realityserie från 2015. Några singlar blir förvandlade till monster och skickas ut på dejt för att se om utseendet verkligen är allt eller om de i stället kan förälska sig i personligheten bakom masken. Den traditionella singeln Jonathan väljer mellan den individualistiska ödlan Wilma, den frispråkiga musen Sara och Jenny, en afro-drottning som inte ger upp så lätt.

11.55Säljakuten Brittisk livsstilsserie från 2014. Amanda Lamb hjälper husägare att sälja sin egendom. I varje avsnitt träffar hon tre husägare som haft svårt att hitta köpare och låter dem undersöka varandras hem. De får sedan 1,000 pund och en vecka på sig att fräscha upp sina hus innan Amanda öppnar upp för visning. Rachel och Matt i Waterlooville, Hampshire, måste göra en omorganisering av inredningen i sitt familjehem. Don och Barbie skulle behöva gömma undan lite prylar och Mike och Bethan går med på att flytta kaninerna som bor i ett av deras sovrum.

12.55Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Rochelle Wyse och Melissa Sanders tog hem Sophie, en vallhundsblandning, för att de trodde att hon skulle vara bra med hästar. Till deras stora besvikelse visade det sig att Sophie är en riktig odåga. Hon biter hästarna i mulen, nafsar och jagar dem trots att hon blir sparkad. Rochelle har tagit Sophie till en lydnadskurs för att socialisera henne och läst travar med hundböcker, men Sophie fortsätter att göra livet surt för hästarna. Daisy är en vacker labrador som styr och ställer hemma hos familjen Benda. Så fort någon försöker lämna eller besöka huset springer Daisy till dörren för att komma ut först. Enda sättet att komma in eller ut ur huset är genom att distrahera henne med mat, eller låta någon ropa på henne från andra delen av huset. Daisy är dessutom besatt av att rida på människor och hundar. Hon vägrar gå in i sin hundkoja och förstör sitt koppel. Hon håller på driva familjen till vansinne och de behöver Cesars hjälp.

13.30Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. För två år sedan kom familjen Ebles golden retriever Ginger hem med en haltande, mager vallhundsblandning. Boyfriend, som familjen valt att kalla honom, har nu bitit en person vid fyra tillfällen. Daisy Fuentes bulldogg Alfie har alltid varit överbeskyddande men måste numera stängas in när någon kommer på besök. Hans okontrollerade uppförande tycks bara förvärras och han börjar bli ohanterligt för Daisy. I båda fallen måste Cesar Millan förändra hundarnas beteende och dessutom hjälpa ägarna att komma över sin rädsla.

14.05SOS djur Svensk dokumentärserie från 2015. Här följer man Stockholms och Göteborgs djurambulanser, distriktsveterinärerna i Rimbo och veterinärerna på specialistsjukhuset i Strömsholm när de tar hand om djur som far illa. De hängivna människorna står ständigt beredda när allt från hundar och katter till hästar och bävrar behöver deras hjälp. Djurambulansförarna Monika och Micke tar hand om två upphittade kattungar. På specialhästsjukhuset i Strömsholm försöker ögonkirurgen Maria rädda synen på stoet Alma. När hunden Boss misstänks för att ha drabbats av en smittsam sjukdom får han hjälp av Stig på djurambulansen i Göteborg.

15.00Fantasifulla hem Dansk dokumentärserie från 2014. Jens Bordinggaard tar sig en titt på fantasifulla hem runt om i Danmark. Det alla hem har gemensamt är att de boende har utnyttjat en liten yta till max. Jens besöker bland annat ett hobbithus och ett hotell som bara har ett rum.

16.00Leilas supermat Svensk matlagningsserie från 2017. Leila Lindholm bjuder på nyskapande mat, lagad med rena råvaror och superfood-ingredienser. Hon tar ett nytt grepp om gamla klassiker och gifter ihop nyttigt med gott i recept som passar hela familjen. Leila Lindholm tar sig an det asiatiska köket. Hon rullar sushi spicy salmon rolls med äkta sushiris och lagar black cod med vitlöksfräst spenat och belugalinser. Hon rör även ihop en cucumber lemongrass tonic och avslutar med matcha green tea ice cream.

16.30Spårlöst - Danmark Dansk dokumentärserie från 2012. Människor får hjälp att hitta sina biologiska föräldrar eller andra anhöriga som de har tappat kontakten med. I serien dokumenteras hur de ger sig ut i världen på en ofta väldigt känslosam resa för att få svar på frågor om sina rötter. Varje episod följer en ny person på resan till det förflutna. Under en resa till Mallorca förälskade sig Lindas mamma i Lorenzo. Hennes känslor var så starka att hon lämnade sin man och två söner. Linda föddes som deras kärleksbarn men kärleken dog och de återvände hem till Danmark. Nu vill Linda återigen träffa sin pappa.

17.25Allsång på gränsen Norskt underhållningsprogram från 2017. Från Fredrikstens fästning i norska Halden sänds allsång med norska, svenska och internationella artister. En publik på närmare 10 000 personer samlas för att sjunga såväl klassiker som sommarens nya hits. Gästprogramledare är Johnny Logan. Det blir uppträdanden av D.D.E., Alexander Rybak, Serlina, Anita Skorgan, Christian Ingebrigtsen, Espen Grjotheim och Reiden Sæther.

18.25Hela Danmark bakar Dansk matlagningsserie från 2013. Tio deltagare tävlar om att bli Danmarks bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Peter Ingemann. De fem deltagarna lagar både salta matpajer och söta festpajer med så mycket kreativitet och storslagenhet de förmår. Den hemliga utmaningen består av fransk citronpaj med marängtäcke. Frågan är vem som förmår att göra det sprödaste pajskalet med det läckraste innehållet.

19.25Galen i kärlek Galen i kärlek är en amerikansk komedi från 2003. Den evige ungkarlen Harry Sanborn ska tillbringa ett romantiskt veckoslut med sin senaste unga erövring, Marin, i hennes mammas strandvilla i Hamptons. Men Harry får smärtor i bröstet och tvingas stanna kvar tillsammans med mamman Erica Barry. Erica är en framgångsrik pjäsförfattare som är föga förtjust i situationen. Det dröjer inte länge förrän han faller för henne, trots att en kvinna i hennes ålder inte passar in i hans livsstil.

22.00Casino Royale Casino Royale är en brittisk actionfilm från 2006. Det här är Daniel Craigs första film i rollen som James Bond. Agent 007 får i uppdrag att söka rätt på Le Chiffre bankir åt världens terrorister och sätta stopp för honom. För att lyckas måste han besegra Le Chiffre i ett pokerspel med höga insatser på Casino Royale. Den brittiska riksbankstjänstemannen Vesper Lynn har i uppdrag att förse Bond med regeringens pengar och sedan övervaka dem, något Bond till en början motsätter sig. När de lyckas överleva en rad dödliga attacker utförda av Le Chiffre och hans män uppstår en attraktion mellan dem vilket utsätter dem för ytterligare faror och händelser som för alltid förändrar Bonds liv. I rollerna ses Daniel Craig, Mads Mikkelsen och Eva Green.

01.05Killing Season Killing Season är en amerikansk actionthriller från 2013. Efter att ha tjänstgjort i Bosnien-Hercegovina har överste Benjamin Ford dragit sig tillbaka till en öde belägen stuga i Appalacherna. En dag får han oväntat besök av en man vid namn Emil Kovac, en turist från Europa. Han erbjuder sig att laga Fords bil och de två männen påbörjar en vänskap. Kort därpå inser Ford att Kovac inte är vem han utger sig för att vara och att han har dolda avsikter.

02.55Road Trip Road Trip är en amerikansk komedi från 2000. Josh och Tiffany har varit tillsammans sedan tonåren och när de börjar på universitetet i två olika delstater lovar de att ge långdistansförhållandet ett försök. Men Josh hamnar i säng med sin studiekamrat Beth och det hela hamnar på video som av misstag skickas i ett paket till Tiffany. Tillsammans med tre vänner har Josh inget annat val än att köra från New York till Texas där Tiffany studerar för att stoppa henne från att se videon.

05.00Wife swap Brittisk realityserie från 2005. Om kvinnor som byter familj under två veckor. De får en manual med instruktioner från husets fru som de måste följa till punkt och pricka den första veckan. Under deras andra vecka får de chans att bestämma själva hur de tycker att det ska vara. Säsongsavslutning. En före detta strippa, vars liv cirkulerar kring poledancing, byter plats med en barncentrerad mamma som hemskolar sin nioåriga dotter.