MENY

Sjuan

06.05Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2016. Många människor drömmer om att bygga ett eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Charlie åker till södra Lanarkshire där Jayne och Alistair Lewis bygger ett nyskapande hem. Paret vill ha ett hus som kan göras större eller mindre beroende på om de har gäster eller är ensamma. Bygget går först enligt planerna men så börjar pengarna sina.

07.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Brandi tyckte att hon hittat sin drömprins i Max och han flyttade snabbt in med henne och hennes tre barn. Men idyllen går i kras när hon får reda på att han varit otrogen mot henne sedan dag ett.

08.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Janyce blev chockerad när hon fick reda på ett hennes 22-årige son Chance byter kön och numera kallar sig Hope. Till råga på allt går Hope på gatan i Hollywood och säljer sexuella tjänster för att ha råd med könskorrigeringen.

09.00Sändningsuppehåll

11.00Mitt galna hem Brittisk dokumentärserie från 2015. Många drömmer om att hitta ett eget litet krypin där man kan fly från vardagens stress. Nu visar den brittiske arkitekten George Clarke att det är möjligt att göra om små utrymmen till platser att bo eller arbeta i.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2007. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem, det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Paret Peter och Barbara såg fram emot en lugn pensionärstillvaro. Men deras liv förändrades när de skaffade Amber, en golden retiever-mix. Hon är snäll och kärleksfull hemma men aggressiv mot andra hundar, som hon skäller på och jagar. Collien Snoopy vill ha sin matte, Veronique, för sig själv och vill helst att hennes kärlek Andrew ska försvinna ur deras liv. Hunden Schroeder vill inte bli lämnad av sin nya ägare Lucy. Han är också aggressiv mot andra hundar.

13.05Linda och djurens hjältar Svensk dokumentärserie från 2015. Linda Lindorff besöker Sydafrika och tittar närmare på tjuvjakten av noshörningar och vilka konsekvenser det får för djuren när människor bosätter sig på deras revir. Det innebär oftast att djuren kommer för nära människorna och till och med in i deras hus. I Sydafrika som i resten av världen brer människor ut sig vilket ofta leder till att djuren kommer för nära människorna och till och med in i deras hus. Det finns de som vigt sitt liv åt att rädda människor från farliga djur och djur från skräckslagna människor och Linda möter några av dem. Donald Styrdom åker dagligen på utryckningar för att hämta de ormar som nästlat sig in i människors hem. Hans mission är att sedan återföra ormarna till naturen, långt bort från människorna.

14.00Linda och djurens hjältar Linda och djurens hjältar är en svensk dokumentär från 2016. Linda Lindorff sätter fokus på världshavens allt sämre mående när hon åker till Florida och Belize för att träffa några av de som jobbar för att rädda havens däggdjur. Hon träffar ett passionerat forskarteam som genom sin research om delfiner hoppas att öka förståelsen för dessa djur. Linda kommer nära delfinerna och kärlek uppstår omedelbart. Hon träffar också sjölejon och sjökor och ett gäng vrålapor ser Linda och hennes tv-team som utmärkta lekkamrater, något som försvårar inspelningen.

15.00Ambulansen Brittisk dokumentärserie från 2016. Ambulanskåren i West Midlands öppnar portarna och bjuder på en inblick i sitt arbete, alltifrån det ständigt pressade kontrollrummet till ambulansbesättningen ute i fält. Kåren hanterar ett vidsträckt område från lantliga Herefordshire till storstaden Birmingham. Ambulanserna i West Midlands måste snabbt förflytta sig över stora områden. Men det är inte det enda problemet de tampas med den här dagen, utan även att flera ambulanser väntar på att lämna av sina patienter vid ett överbelastat sjukhus.

16.00Robinson Svensk realityserie från 2018. Till Fiji anländer ett gäng äventyrslystna deltagare. Här får de kämpa för sin överlevnad samtidigt som de testas i det sociala spelet. En efter en elimineras de i örådet tills en ensam vinnare står kvar. Programledare: Anders Öfvergård. Säsongsavslutning. Tidigare deltagare samlas för att diskutera sin tid i Robinson och utse vinnaren. Frågan är om finalisterna spelat sina kort rätt eller om det finns saker som kommer ligga dem i fatet när allt ska avgöras.

17.00Familjen annorlunda Svensk dokumentärserie från 2017. Om familjer med många barn och deras olika sätt att hantera tillvaron. De måste ofta tänka kreativt för att vardagen ska fungera. Men föräldrarna har ändå den viktigaste ingrediensen för att få ett bra liv, kärleken till barnen och till varandra. Tiden är kommen hos familjen Nikula och en stressad Matilda övningskör till BB. Mormor håller ställningarna hemma och de förväntansfulla barnen gör plakat. Det blir startskottet för ett namnkrig där ingen är överens och ingen tänker ge sig. Annika inser att kroppen är i behov av omvårdnad efter att ha fött sju barn på sju år. Hon tar med alla barnen till gymmet. Ensamstående mamman Mirka ordnar en överraskning åt de äldsta tjejerna men alla är inte nöjda.

18.00Biggest loser - starkare tillsammans Svensk livsstilsserie från 2018. Här får deltagare chansen att bli av med sin övervikt och uppleva livet från en friskare sida. Var och en måste lära sig sina mentala fällor och hur de tränar och äter rätt. Varje vecka under tävlingens gång måste den som gått ner minst i vikt åka hem. Upploppet närmar sig för deltagarna och nu kämpar de inte i lag utan individuellt. De tävlande får en försmak på livet utanför slottet och näringsfysiologen Kristina Andersson hjälper dem att välja gott och nyttigt till kvällsmyset.

19.00Biggest loser - starkare tillsammans Svensk livsstilsserie från 2018. Här får deltagare chansen att bli av med sin övervikt och uppleva livet från en friskare sida. Var och en måste lära sig sina mentala fällor och hur de tränar och äter rätt. Varje vecka under tävlingens gång måste den som gått ner minst i vikt åka hem. Anna ber en deltagare att förklara sig efter att hans bil hittats i närheten av slottet lastad med föremål som strider mot regelverket. Det blir ett ledsamt farväl vid elimineringen när deltagarna får säga hejdå till ytterligare en vän.

19.55Lotto, joker och drömvinsten Svenskt spelprogram. Dagens lotto- och jokerdragningar presenteras.

20.00Mord i paradiset Brittisk kriminalserie från 2013. Den principfaste kriminalpolisen Richard Poole skickas motvilligt till den avslappnade paradisön Saint Marie i Karibien för att utreda ett mord. När han löst fallet blir han till sin förfäran kommenderad att stanna på ön och tjänstgöra som kommissarie. En sångare blir förgiftad på en båt som tillhör en lokal affärsman. Poole trotsar Patterson som i stället prioriterar fallet med en illegal spritliga.

21.00Hur många lingon finns det i världen? Hur många lingon finns det i världen? är en svensk komedi från 2010. Alex är 27 år och har inte lyckats med mycket i livet. När hans flickvän slänger ut honom flyttar han hem till sin bror i Hudiksvall. Där lyckas han få jobb på Hudiksvalls kommun för att arbeta med utvecklingsstörda. Alex har ingen aning om vad han gett sig in på men plötsligt har hans liv fått en helt ny mening. När han upptäcker att de är musikaliskt begåvade bestämmer han sig för att försöka få med dem i en talangjakt på tv, något alla inte uppskattar. Filmen bygger fritt på Glada Hudik-teatern och deras verksamhet. I huvudrollerna ses Sverrir Gudnason och Cecilia Forss.

23.05The incredible Burt Wonderstone Magikerna Burt Wonderstone och Anton Marvelton har länge dominerat scenen i Las Vegas men nu har deras stjärnor börjat dala. Saker och ting blir inte bättre när de får konkurrens av stjärnskottet Steve Gray. Nu måste de komma upp med ett nytt nummer med hopp om att behålla sin stjärnstatus.

01.05Are You Here Are you here är en amerikansk komedi från 2013. Manodepressive Ben och meteorologen Steve är barndomsvänner som fortfarande umgås. När Ben får reda på att hans pappa dött tar han med sig Steve till hemstaden. Till Bens stora förvåning hade hans far stora planer för honom och det visar sig att han ärvt en hel del mer än faderns pengar. Men det blir inte lätt för Ben med sitt nya ansvar. Hans vänskap med Steve sätts på spel och dessutom drar hans syster Terry in honom en juridisk tvist.

03.25No strings attached No strings attached är en amerikansk romantisk komedi från 2011. Emma (Natalie Portman) och Adam (Ashton Kutcher) träffades första gången på ett läger när de var tonåringar och under årens lopp har deras vägar korsats flera gånger. En kväll hamnar de i säng. Emma vill fokusera på sin karriär och har inte tid för ett förhållande så hon föreslår att de ska ha en sexuell relation utan krav. Men om någon skulle få starkare känslor för den andra ska de återgå till att bara vara vänner. Adam går med på förslaget eftersom han känner sig sviken av det motsatta könet. Allt fungerar smärtfritt tills Adam blir svartsjuk på en av Emmas kollegor och inser att han vill ha ett riktigt förhållande med henne.

05.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man stämmer sin dotters före detta pojkvän då han inte ska ha betalat för en bil han fått köpa. Pojkvännen hävdar att det var en gåva. Ett par frivilliga brandmän grälar om betalningen för en kryssning till Bahamas.