MENY

Sjuan

06.00Veterinärerna Säsongsavslutning. Kalle på Skånes djurpark undersöker en mårdhund som skadat en tand men plötsligt blir läget allvarligt. Fälttävlingshästen Focus Filiokus ramlar under en tävling. Schäfertiken Jallis är med om en ultraljudsundersökning.

07.00En plats i solen: Borta eller hemma bäst? Laura Hamilton hjälper Justine Gilbert att hitta ett nytt hem på Floridas fantastiska guldkust. Justines två barn bor i USA och hon vill vara så nära dem som möjligt. För att välja rätt fastighet finns vännen Denise med som stöd.

08.00Drömmen om slottet Nästa projekt som står på agendan är en vacker slottspark. Men när Agnes vaknar upp sjuk och orkeslös måste Stefan ensam få klart slottsparken innan de inbokade flygfotona ska tas. Kommer Stefan hinna få ordning på slottsparken i tid?

08.58Taronga Zoo Djurskötarna försöker ta reda på varför kondoren Leslie inte vill flyga. För en wombat blir situationen kritisk efter att man hittat oroande bilder efter en röntgen. Dessutom ska elefanterna bada, och det blir en intensiv upplevelse för djurskötarna.

09.58På BB med Emma Willis Emma går vidare med sin utbildning och ställs inför en rejäl utmaning när hon under ett pass är avdelningens enda assistent. En förlossning kräver akuta åtgärder när barnet plötsligt rör sig till en dålig position i magen.

10.57På BB med Emma Willis Emma gör sitt första pass på neonatalavdelningen, där barn som fötts för tidigt intensivvårdas. Dessutom möter hon en gravid mamma som drabbats av preeklampsi.

11.54Första hunddejten 11-åriga Pharaoh träffar sin drömhund, Gizmo, men är hans entusiasm för mycket för den lilla mopsen? En lurcher återhämtar sig på Wood Green efter att ha hittats övergiven med ett brutet ben och jack russelln Rocco träffar en tredje familj.

12.55Poirot Säsongsstart. Fru McGinty blev mördad genom ett brutalt slag mot huvudet och hennes hyresgäst James Bentley blev dömd till döden för mordet. Ett par fotografier är Poirots enda ledtrådar för att lösa mordet och bevisa att hyresgästen är oskyldig.

14.55Poirot Poirot blir ombedd att vakta den unge sonen till en markägare som blivit hotad. Men när pojken trots det kidnappas är det upp till Poirot att ta reda på vem som är den skyldige.

15.58Miss Marple Miss Marple får besök av Bobby Attfield och Frankie Derwent. Bobby var den enda som hörde en döende mans sista ord; "Varför frågade de inte Evans?". Han är fast besluten att lösa gåtan och vill gärna ha Miss Marples hjälp. Hans beslutsamhet blir ännu starkare då någon försöker mörda honom.

18.00Amazing Hotels Giles och Monica besöker Mashpi Lodge, belägen i Ecuadors regnskog, där de åker en gondolbana i höjd med trädtopparna genom djungeln och lär sig hur ekoturism kan bidra till att rädda utrotningshotade arter.

19.03Sjuksystrarna på Fredenslund Anna hjälper en trött och magrande patient som har blivit inlagd efter ett olyckligt fall. Nina vill reformera studenternas sexualundervisning, men det är inte alla som ställer sig bakom förslaget. Doktor Friis funderar på att byta inriktning.

20.00Hudson & Rex En foodtruck har sprängts och föraren avlidit. Det finns en lång lista med misstänkta och Charlie och Rex jobbar hårt för att hitta förövaren. Charlie har fått upp intresset för en ny bekantskap, men av någon anledning verkar Rex ogilla henne.

21.00Rain Man Oscarbelönat drama om Charlie (Tom Cruise) vars pappa testamenterar nästan hela sin förmögenhet till hans äldre bror, den autistiske Raymond. Bröderna har inte setts på många år, men Charlie bestämmer sig för att ta med Raymond på en händelserik resa tvärs över USA, i hopp om att lägga beslag på pengarna. Vann fyra Oscar, däribland för bästa film och huvudroll till Dustin Hoffman.

23.50White bird in a blizzard Tät amerikansk dramathriller med Shailene Woodley och Eva Green. När Kat är 17 år gammal försvinner hennes mamma spårlöst från familjens hem. Försvinnandet blir aldrig löst, och först ett par år senare börjar Kat nysta i vad som kan ha skett. När hon är på tillfälligt besök i hemmet under en ledighet från college anar hon sanningen bakom den märkliga händelsen.

01.45Fences "Fences" utspelar sig i 1950-talets Pittsburgh där vi möter den tidigare basebollspelaren Troy Maxson som kämpar för att försörja de han älskar i en ny hård verklighet i efterkrigstidens USA. Drama av och med Denzel Washington efter August Wilsons Pulitzer pris-belönade pjäs.

04.30Hundräddaren Brandon har hittat två hundar som kan passa en pensionär perfekt. Men det kommer att krävas en hel del arbete från Brandons sida innan dessa hundar är redo att adopteras och liva upp stämningen på ålderdomshemmet.

05.02Judys domstol En man som är känd för att ha ett våldsamt förflutet erkänner sig skyldig till att ha vandaliserat sin ex-flickväns bil efter att han kommit på hennes med att vara otrogen.

05.30Judys domstol En kvinna stämmer sin mamma för att ha tagit över vårdnaden över hennes hund. Mamman hävdar att dottern inte tog hand om sin hund på ett respektabelt sätt då hon åkte in och ut ur fängelset.