MENY

Sjuan

06.05Husjägarna - Danmark Dansk dokumentärserie från 2016. Här får danskar hjälp av bostadsexperterna Christian Borregaard och Sara Lygum att hitta sitt drömboende. Experterna tar reda på personernas önskemål och sedan visas de tre fastigheter som uppfyller deras krav. De får också hjälp av experterna att bjuda på bostaden om den faller dem i smaken. Christina och Andreas vill bo kvar på Nordsjälland men hitta ett större hem som har plats för alla deras intressen. Nygifta Line och Lasse som bor i en enrummare i Kolding drömmer om ett hus med trädgård.

07.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Sommaren 2011 knivhöggs sexåriga Lauren till döds av sin mamma Allisons dåvarande pojkvän. Han högg henne mer än 20 gånger inför ögonen på hennes tvillingsyster. Allison och flickornas pappa berättar om den tuffa tiden efteråt.

07.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Mel ställde in sitt kommande bröllop efter att fästmannen Ian bett henne att skriva på ett äktenskapsförord. Hon menar att avtalet skulle ha lämnat henne utblottad vid en skilsmässa. Ian påstår att hans far uppmanat honom att göra det.

08.55-Sändningsuppehåll-

11.00Bachelor - När leken blev allvar Svensk realityserie från 2017. Niclas har allt, utom någon att dela livet med. Här bjuds ett antal singelkvinnor in för att försöka vinna hans hjärta. På paradisön Dominikanska republiken får han umgås med kvinnorna och varje vecka måste han, i en rosceremoni, bestämma sig för vilka som ska få stanna. Niclas bjuder ut tjejerna på en romantisk gruppdejt där han får tillfälle till en nära stund med alla. För vissa av tjejerna blir det svårt att se på när han myser med andra. Svartsjuka och nervositet hänger i luften och det spekuleras vilt kring hur Niclas tänker. De undrar om någon av tjejerna ens kommer få en ros innan nästa rosceremoni eller om alla sitter lika osäkert.

12.00Bachelor - När leken blev allvar Svensk realityserie från 2017. Niclas har allt, utom någon att dela livet med. Här bjuds ett antal singelkvinnor in för att försöka vinna hans hjärta. På paradisön Dominikanska republiken får han umgås med kvinnorna och varje vecka måste han, i en rosceremoni, bestämma sig för vilka som ska få stanna. Tjejernas heta känslor för Niclas verkar vara på väg att svalna men frågan är vad Niclas egentligen känner. En tjej är inte smickrad över Niclas val av dejtplats och vid en annan dejt verkar han mer intresserad av en helt annan tjej än den han är på dejt med. För att lätta upp stämningen bjuder Niclas alla tjejer på en mystisk maskerad. Men när två oväntade gäster anländer lägger det sordin på stämningen och kvällen slutar på ett sätt som ingen kunde ana.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Jeanie har maltesertiken Princess som ibland är söt och kelig men som oftast är allt annat än en prinsessa. Jeanies pojkvän Phil har gett hunden smeknamnet Cujo på grund av hennes tandgnisslan och vilda skällande. Jeanie kan inte hantera sin hund och behöver hjälp av Cesar. Toni och Zach adopterade en tysk spets som de döpte till Gucci. Ett år senare adopterade de Guccis halvsyster Prada. När Gucci dog i sviterna av en sjukdom insåg Toni och Zach att Prada behövde extra mycket kärlek. Tre år gammal har Prada nu blivit en riktig primadonna. Hon får dyrbara presenter och är i princip aldrig ensam. Men hon har också blivit elak. Hon morrar och hugger efter folk och kastar sig på golvet och skäller om hon inte får som hon vill. Prada är nu den som bestämmer hemma hos Toni och Zach. Frågan är om Cesar kan hjälpa dem. När Kelle tog hand om rottweilern Bearz var han sjuk och farlig. Under hennes omvårdnad återfick han hälsan och blev mer social, men också starkare. Vid promenader drar han så hårt i kopplet att Kelle flera gånger har ramlat och hon måste ha handskar för att skydda händerna. Bearz tycker om att jaga bussar och motorcyklar, därför går Kelle bara ut med honom på kvällarna. Hon vill kunna rasta honom på dagtid men är orolig för bådas säkerhet. Hon anlitar Cesar i hopp om förändring.

14.00Husjägarna - Danmark Dansk dokumentärserie från 2016. Här får danskar hjälp av bostadsexperterna Christian Borregaard och Sara Lygum att hitta sitt drömboende. Experterna tar reda på personernas önskemål och sedan visas de tre fastigheter som uppfyller deras krav. De får också hjälp av experterna att bjuda på bostaden om den faller dem i smaken. Mettes och Jacks lägenhet i Köpenhamn har ett perfekt läge med utsikt över vattnet men de är alltför trångbodda. Tvåbarnsföräldrarna Maria och Marcus längtar efter ett hus i närheten av Köpenhamn och de har mycket specifika krav.

15.00Betjänt sökes Brittisk dokumentärserie från 2014. Här skildras vad som sker när högsta societeten i Storbritannien letar efter lämpliga betjänter för diverse sysslor. Caroline tycker att det är dags att göra något åt personalbristen på Chavenage House och en av hennes åtgärder blir att göra sig av med en gammal trotjänare. En butler som arbetat vid det brittiska hovet tvingas rycka ut och en professor behöver hjälp med att rengöra en vallgrav.

16.00Bagges hemlösa hundar Svensk dokumentärserie från 2017. Musikproducenten och hundälskaren Anders Bagge beger sig till Hundstallet i Bromma för att tillsammans med den hängivna personalen hjälpa hundar som av olika anledningar behöver deras omsorg. Det blir en inblick i hundarnas brokiga förflutna och hur det går för dem efter att de kommit till stallet. Anders försöker hitta ett hem åt den lilla hunden Bonzo som har aggressionsproblem. Han hjälper även chihuahuan Jerry men när han får vara med om den sorgliga baksidan av arbetet med att rehabilitera hundar undrar han om han orkar vara kvar på stallet.

17.00Spårlöst Svensk dokumentärserie från 2016. Här får människor hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Det blir både spännande resor och gripande möten för deltagarna när de letar efter en saknad biologisk förälder eller okända syskon. Hans Fahlén åker till Colombia med Maria som adopterades därifrån när hon var två år. Hennes biologiska mamma hade lämnat henne på ett vårdhem på grund av undernäring när Maria var ett år. Mamman hade sedan besökt henne vid flera tillfällen tills hon tvingades inse att adoption var det bästa för dottern under rådande omständigheter. Maria har tidigare letat efter mamman i Colombia utan att det lyckats men hoppas att det ska gå bättre den här gången när hon får hjälp av Spårlöst.

18.00Räddad av änglar Svensk dokumentärserie från 2017. Änglamediet Birkan Tore träffar människor som klarat sig ur svåra olyckor och andra livshotande situationer och ger sin syn på hur det gick till och hur deras skyddsänglar kan ha varit inblandade. Säsongsavslutning. När Idas och Carinas bil träffades av ett träd under en storm hamnade trädet så att de båda skonades trots att bilen totalförstördes. Birkan hjälper dem att få svar på sina frågor. Han träffar även Julia som fått en slägga i huvudet och Madeleine som varit med om en elolycka.

19.00Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Lottovärden May Lisbeth M Myrvang har tre barn och tycker det är svårt att klä sig trendigt på vardagarna. Susannah tycker det är dags för handgripligheter. Samtidskonstnären Elisabeth Werp vill se ut som om hon klivit upp ur en rysk grav.

20.00Agatha Raisin - privatdetektiv Brittisk kriminalkomediserie från 2016. Pr-agenten Agatha Raisin har lämnat sitt framgångsrika liv i London och flytta till den lugna byn Carsely i Cotswolds. Men snart visar sig bylivet bli mer hektiskt än Agatha kunna ana när flera mord inträffar och hon bestämmer sig för att försöka lösa dem. Efter att Agatha gått på en dejt med byns veterinär Paul Blandon får hon en chock när han dagen efter hittas död. Agatha och James tror inte på förklaringen att han ska ha begått självmord och börjar undersöka dödsfallet. Snart upptäcker Agatha att hon inte är den enda kvinnan i byn som fallit för Pauls charm. När ytterligare ett mord inträffar och Agatha får hotbrev går det så långt att hon riskerar sitt eget liv i jakten på mördaren.

21.00The dark knight rises The dark knight rises är en amerikansk actionfilm från 2012. I Gotham City råder fred efter att Batman åtta år tidigare tog på sig skulden för åklagare Harvey Dents död och sedan försvann spårlöst. Men när Bruce Wayne kommer på inbrottstjuven Selina Kyle som stjäl hans mors halsband inser han att det inte är halsbandet hon var ute efter utan hans fingeravtryck. När dessutom den maskerade terroristen Bane dyker upp och är ute efter att förinta staden måste Batman återvända från sin exil.

00.25Mission: Impossible II Mission: Impossible II är en amerikansk actionfilm från 2000. Ethan Hunt (Tom Cruise) får i uppdrag att leda en grupp IMF-agenter som ska leta rätt på det dödliga viruset chimera. Hans motståndare är en terroristliga, som leds av den avhoppade IMF-agenten Sean Ambrose (Dougray Scott). Sean har redan stulit botemedlet och behöver viruset för att allt ska falla på plats. Hans plan är att starta en internationell epidemi och sedan göra sig rik på att sälja botemedlet. För att komma åt Ambrose tvingas Hunt ta hjälp av Ambroses förra älskarinna, Nyah Hall (Thandie Newton).

02.55I give it a year I give it a year är en brittisk romantisk komedi från 2012. När den ambitiösa men något misslyckade författaren Nat och den karriärlystne Josh träffas på en fest blir de blixtförälskade och trots sina olikheter gifter de sig bara sju månader senare. Men deras omgivning är helt säkra på att äktenskapet inte kommer hålla och det dröjer inte länge förrän relationen sätts på prov. Josh träffar sin gamla kärlek Chloe och Nats senaste affärskontakt Guy är Josh raka motsats och han är fast besluten att förföra Nat.

05.00Älska din trädgård Brittisk livsstilsserie från 2014. Trädgårdsmästaren Alan Titchmarsh och hans team åker runt Storbritannien i jakt på trädgårdar som är i behov av uppmärksamhet. De ger tips och råd som både trädgårdsmästaren och nybörjaren kan dra nytta av. Teamet hjälper den sårade krigshjälten Luke Simpson och hans fru Jackie. Luke förlorade sitt ben under sin tjänstgöring i Afghanistan och har sedan dess haft svårt att ta hand om sin trädgård. Teamet skapar den lantliga trädgård som Luke alltid drömt om. Alan delar med sig av sina kunskaper om rosor och Frances går igenom vad som behövs när man skapar en klassisk engelsk trädgård. Katie pratar om snittblommor och David ger skötselråd för gräsmattor.