MENY

TV4 Film

07.25Sändningsuppehåll

10.30Fröken Julie Fröken Julie är ett norskt-brittiskt- irländskt-franskt drama från 2014. Under en sommarnatt på ett irländskt gods under 1880-talet träffar dottern till en aristokrat sin fars betjänt. De dras till varandra i en blandning av attraktion och motvilja och tillbringar natten med att dansa, dricka och charma varandra. När morgonen gryr måste de bestämma vad deras nyfunna kärlek innebär. Makt och klass ställs i fokus och affären får oanade konsekvenser. Liv Ullman står för både manus och regi.

12.25Revolutionary Road Revoutionary Road är ett brittiskt-amerikanskt drama från 2008. April och Frank Wheeler är ett ungt framgångsrikt par som bor med sina barn i en ordnad förort i Connecticut på 1950-talet. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar bestämmer de sig för att flytta till Frankrike där de hoppas få utlopp för sina konstnärliga sidor. I rollerna ses Leonardo DiCaprio och Kate Winslet. Dramat är baserat på en roman av Richard Yates.

14.40Crocodile Dundee Crocodile Dundee är en australisk komedi från 1986. New York-reportern Sue åker till Australien för att träffa och intervjua Mick "Crocodile" Dundee, en man som har en egen safari-verksamhet. Efter att ha tillbringat några dagar i safariparken tillsammans med Mick bjuder Sue med honom tillbaka till New York. Men storstadsdjungeln är inte samma sak som den australiska vildmarken och det blir en stor kulturkrock för Mick.

16.45Crocodile Dundee II Crocodile Dundee II är en australisk komedi från 1988. Mick Dundee är på väg att vänja sig vid livet i New York med sin flickvän Sue Charlton. Men när Sue skriver en artikel om stadens undre värld skickar en internationell knarkkung sina mannar efter henne. För att skydda Sue tar Mick med henne tillbaka till Australien. När torpederna följer efter dem ställs de inför en kulturkrock i den australiska bushen.

18.55Penelope Penelope är en brittisk-amerikansk romantisk komedi från 2006. När Penelope föds slår en gammal förbannelse in och i stället för ett vanligt ansikte har hon ett gristryne. Den lilla flickan väcker stor uppståndelse och hennes rika familj gömmer henne från omvärlden. Som vuxen försöker de gifta bort henne för att bryta förbannelsen men alla män hon möter blir förskräckta. Två män som vill komma åt familjen betalar en man att uppvakta henne, men inget går som planerat då han blir förtjust i Penelope som även inspireras att utforska världen.

21.00Milk Milk är ett amerikanskt drama från 2008 baserat på en sann historia om den förste öppet homosexuella mannen som blev vald till en framträdande politisk befattning i USA. Hans seger fick inte bara stor betydelse för homosexuellas rättigheter utan han lyckades också ändra synen på mänskliga rättigheter. När Harvey Milk (Sean Penn) är 40 år bestämmer han sig för att flytta till San Francisco. Han öppnar stället Castro camera, som snart blir ett tillhåll för homosexuella. Han bestämmer sig för att ställa upp i valet till San Franciscos kommunstyrelse och hans vänner stöttar honom. Samtidigt skaffar han sig flera motståndare, något som slutar med att han 1978 mördas av en meningsmotståndare. Regissör: Gus van Sant.

23.30Hugo Cabret Hugo Cabret är ett amerikanskt äventyrsdrama från 2011 baserad på en roman av Brian Selznick. Året är 1931 och när den tolvårige Hugo Cabrets far dör tas han om hand av sin farbror Claude. De lever ett hemligt liv innanför väggarna på en tågstation i Paris och Hugo har i uppdrag att sköta klockorna på stationen. När Hugos farbror plötsligt försvinner måste han göra allt för att undvika att bli upptäckt av stationsvakten och skickas till barnhem. Hugo fortsätter att ta hand om klockorna samtidigt som han försöker lösa en gåta kring en mekanisk robot. Han blir vän med Isabelle och tillsammans försöker de hitta svaret på gåtan. Hugo Cabret fick flest Oscarsnomineringar 2012 och vann fem priser för bland annat foto och specialeffekter. Filmen har regisserats av Martin Scorsese och i rollerna ses bland andra Asa Butterfield, Ben Kingsley och Sacha Baron Cohen.

02.00Tears of The Sun Tears of the Sun är en amerikansk actionfilm från 2003. Efter en militärkupp i Nigeria är landet på randen till inbördeskrig och utländska medborgare evakueras. Den amerikanska missionsläkaren Kate Kendricks driver ett sjukhus i den nigerianska djungeln och som svärdotter till en amerikansk senator måste hon räddas. En specialstyrka skickas in för att undsätta henne och andra amerikanska medborgare men hon vägrar lämna sina patienter. Kuppanhängarna närmar sig och specialstyrkan har strikta order om att inte blanda sig i konflikten.

04.20Switch Steve Brooks är en sexistisk kvinnokarl som en dag mördas av en av sina flickvänner. Men väl död blir han utkastad ur himlen och tvingas återvända till jorden som kvinna för att undvika att hamna i helvetet.