MENY

TV4 Film

07.10Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

07.40Sändningsuppehåll

10.45Astérix - Gudarnas hemvist Astérix - Gudarnas hemvist är en fransk animerad komedi från 2014. Invånarna i en liten gallisk by lyckas ständigt undkomma romarnas attacker tack vare den listiga Asterix, den superstarka Obelix och den trolldryck som byns druid tillagar. Men nu har Caesar en ny plan som en gång för alla ska införliva upprorsmakarna i det romerska imperiet. Han ska bygga en romersk anläggning nära byn i hopp om att byborna blir betagna av den.

12.05Känd från TV Känd från TV är en svensk komedi från 2001. Alexander Engberg (Johan Rheborg) har en egen talkshow på tv och lever ett riktigt ungkarlsliv med mycket festande och ett trassligt kärleksliv. Han drömmer om att träffa den rätta och bilda familj. En dag stöter han på sin gamle vän Ralf (Kristian Luuk) som precis skrivit en bok men har ett problem, ingen förläggare vill ge ut den. När han träffar Alexander får han idén att Alexander ska utge sig för att vara författaren till boken. Eftersom Alexander är känd från tv tror Ralf att det blir lättare att få boken publicerad. Alexander går motvilligt med på förslaget och lämnar in manuset. Bokförlaget nappar genast och snart är bollen i rullning. Det finns dock ett problem, Alexander har inte läst boken och nu ska han till råga på allt medverka i diverse sammanhang för att göra reklam för den. Under lanseringsarbetet träffar Alexander journalisten Åsa (Alexandra Rapaport) och de två blir förälskade och inleder en romans. Samtidigt blir Ralf alltmer frustrerad över att Alexander får all uppmärksamhet för en bok han inte skrivit och bestämmer sig för att avslöja sanningen. Regissör: Fredrik Lindström.

14.10Evening Evening är ett amerikanskt romantiskt drama från 2007. Ann Lord (Vanessa Redgrave) ligger på sin dödsbädd och i sin förvirring nämner hon ett namn som hennes två döttrar Nina (Toni Collette) och Constance (Natasha Richardson) aldrig har hört förut. När de frågar berättar Ann om en helg hon spenderade för 50 år sedan, med Harris Arden (Patrick Wilson) som kom att bli hennes livs stora kärlek långt innan hon gifte sig och blev Ann Lord. Regissör: Lajos Koltai.

16.35Get Low Get Low är ett amerikansk-polsk-tyskt drama från 2009. Den mytomspunne enstöringen Felix Bush bor i de djupaste skogarna nära en liten stad i Tennessee på 1930-talet. Det går många rykten om honom, som att han kan ha begått mord och att han är djävulens hantlangare. Stadens invånare blir mäkta förvånade när han dyker upp med en näve pengar och vill ha en begravningsfest till sin ära. Den lokala prästen vägrar men ägaren till begravningsbyrån vill inte säga nej till förtjänsten så han ordnar en fest där invånarna får berätta de historier de hört om mannen för Felix själv. Det leder till att en stor hemlighet avslöjas. Filmen är baserad delvis på en sann historia och delvis på folksagor och legender.

18.45Hur man blir av med en kille på 10 dagar Hur man blir av med en kille på 10 dagar är en amerikansk romantisk komedi från 2003. Andie Anderson jobbar som skribent på Composure magazine, en tidning som vänder sig till kvinnor. Andie längtar efter att få skriva mer seriösa artiklar men hennes chef Lana Jong vägrar att låta henne göra det. När en kollega och vän till Andie under ett möte berättar att hon blivit dumpad av sin pojkvän kommer Lana på idén att de ska göra ett reportage om hur man gör för att få en kille att bli förälskad och dumpa en på tio dagar. Andie går med på att skriva artikeln på ett villkor, att hon får skriva precis det hon vill efteråt. Benjamin Barry jobbar inom reklambranschen och föreslår för sin chef att de borde försöka få ett stort diamantkontrakt, vilket hans chef håller med om förutom att han vill ge uppdraget till två kvinnliga medarbetare. Men om Benjamin lyckas få en kvinna att bli förälskad i honom på tio dagar får han ansvaret för kontraktet. Av en slump träffas Benjamin och Andie och kampen om kärleken tar sin början. Andie gör allt för att Benjamin ska dumpa henne medan han är beredd att göra vad som helst för att behålla henne.

21.00United States of Leland The United States of Leland är ett amerikanskt drama från 2003. Leland är en till synes oförarglig tonåring som har begått ett fasansfullt brott, han har mördat en autistisk pojke. Offrets närstående sörjer och Leland skickas till en ungdomsvårdsanstalt. Där intresserar sig en av lärarna för honom och börjar dokumentera fallet i hopp om att ge ut en bok när han inser att Lelands far är en känd författare. Men hemma hos offrets familj känner man fortfarande av sviterna av mordet. Regissör: Matthew Ryan Hoge.

23.10Gudfadern del II Gudfadern del II är ett Oscarsbelönat amerikanskt drama från 1974. Uppföljaren till Gudfadern berättar vidare om familjen Corleone, om den unge Don Vito och hur han som pojke anländer till New York från Sicilien, bildar familj och börjar bygga sitt imperium. På 50-talet har Don Vitos son Michael tagit över rollen som Gudfader och kämpar för att bygga ut familjeimperiet med förgreningar i Las Vegas, i Hollywood och på Kuba. Filmen nominerades för elva Oscars och belönades med sex, därav för bästa film och bästa regi.

03.20Cleaner The cleaner är en amerikansk dramathriller från 2007. Före detta polisen Tom Cutler livnär sig på att sanera brottsplatser. En dag får han uppdraget att städa upp efter ett osedvanligt blodigt mord i en förortsvilla. Han utför jobbet och lämnar platsen men när han ska hämta sina pengar säger frun i huset att hon inte beställt något jobb. Hon säger också att hennes man är försvunnen. Innan Tom vet ordet av är han indragen i lögner och kriminell verksamhet.

05.05Annie Annie är en amerikansk Oscarsnominerad musikal från 1982. Annie är en föräldralös flicka som bor på ett barnhem i New York. När hon försöker rymma för att hitta sina föräldrar väntar en bestraffning. Men Annie räddas när miljardären Warbuck kommer till barnhemmet för att låna ett föräldralöst barn i en vecka i syfte att förbättra sin image. Efter en skakig början lyckas Annie charma Warbuck. Han visar henne de glittrande ljusen på Broadway och hur vackert New York kan vara, och båda deras liv förändras för all framtid. Filmen är baserad på Broadwaymusikalen med samma namn. Regissör: John Huston.