MENY

TV4 Film

07.15Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

07.50Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.20Sändningsuppehåll

11.25Freedom writers Freedom writers är ett amerikanskt drama från 2007. Den unga läraren Erin Grunwells passion i livet är att undervisa men när hon får jobb på en av de värsta skolorna i Long Beach i Kalifornien blir det hennes livs tuffaste utmaning. Hennes elever är intresserade av allt annat än skolan. I klassrummet umgås de bara inom sina egna grupper, de slåss och allt fler slutar att gå på lektionerna. Det är inte bara eleverna som ger Erin huvudbry, hennes överordnande vägrar lyssna på henne och ger henne inte böcker till eleverna eftersom de tror att de skulle förstöra dem. Erin uppmanas i stället att lära dem disciplin. Men Erin vägrar ge upp och köper skrivböcker till sina elever och uppmanar dem att börja skriva dagbok. Fast besluten att få till en förändring tar Erin extrajobb för att kunna köpa fler böcker och tillbringar allt mer tid i skolan till hennes makes stora missnöje. Snart börjar hennes idoga arbete ge resultat men till ett högt pris. I rollerna ses Hilary Swank och Patrick Dempsey. Filmen är baserad på en verklig händelse.

13.55My best friend's girl My best friend's girl är en amerikansk komedi från 2008. Tank (Dane Cook) livnär sig på att hjälpa dumpade pojkvänner. Hans affärsplan går ut på att han går på dejt med den före detta flickvännen och beter sig som ett svin för att tjejen ska inse vilket kap den tidigare pojkvännen var. För det mesta går hans plan i lås och flickvännen tar tillbaka killen. Tanks kusin, Dustin (Jason Biggs), som han också bor ihop med, är tillsammans med sin kollega Alexis (Kate Hudson). Men han är lite väl ihärdig och till slut orkar Alexis inte med honom utan säger att hon bara vill att de ska vara vänner. Dustin blir förkrossad och bestämmer sig för att anlita Tank med hopp om att Alexis ska ändra sig. Tank sätter igång med sina vanliga knep för att Alexis ska ta tillbaka Dustin, men planen går inte riktigt som någon av dem tänkt sig. Alexis har bestämt sig för att det är dags att leva loppan och Tank är den rätta att ha lite skoj med. När det otänkbara händer och Tank blir förälskad i Alexis ställs han inför ett dilemma, att följa sitt hjärta eller stå emot sina känslor för Dustins skull. Regissör: Howard Deutch.

16.15Gambit Konstexperten Harry Deane bestämmer sig för att hämnas på sin elaka och stenrika chef lord Shabandar genom att lura honom att köpa en falsk Monetmålning. För att planen ska lyckas tar han hjälp av en excentrisk rodeodrottning.

18.05Transformers: De besegrades hämnd Transformers: De besegrades hämnd är en amerikansk science fiction-film från 2009. Kampen om universum har börjat och på Cybertron härskar Starscream. Hans kall är att återvända till jorden och besegra människorna och Autobots. På jorden har utomjordingarna Autobots funnit sig till rätta och hoppas nu på att få leva i fred. Samtidigt upptäcks det att Megatrons kropp har stulits från den amerikanska militären av Skorpinox, som lyckats återuppliva honom. Nu är de ute efter hämnd och slår sig samman med Starscream. Autobots måste göra allt de kan för att stoppa dem. Regissör: Michael Bay.

21.00De misstänkta De misstänkta är en Oscarsbelönad amerikansk thriller från 1995. Myndigheterna i New York får ett anonymt tips som leder till att fem kända brottslingar förhörs av polisen. Därefter inträffar en våg av våldsbrott som kulminerar i en båtexplosion i södra Kalifornien som kräver 27 dödsoffer. Bara två personer överlever, en handikappad bondfångare och en svårt bränd och livrädd ungrare. Polisen står utan ledtrådar till såväl motiv som misstänkta. Förhörsledaren David Kujan anar ändå vem som ligger bakom dådet. Han har under flera år samlat bevis för att kunna åtala den före detta polisen Dean Keaton och han är övertygad om att Keaton är den skyldige. Kujans enda källa till information är Roger "Verbal" Kint, den ende som överlevde explosionen relativt oskadd. Kint hävdar att Keaton omkom i explosionen och försöker leda in utredningen på den legendariske Keyser Söze, en man vars namn sätter skräck även i de mest förhärdade brottslingar. Kevin Spacey belönades med en Oscar för sin roll som Verbal och filmen vann även en Oscar för bästa originalmanus. I övriga roller ses Gabriel Byrne, Stephen Baldwin, Benicio Del Toro och Chazz Palminteri.

23.05De omutbara De omutbara är en amerikansk dramathriller från 1987. Året är 1930 och det råder spritförbud i USA. Men ingen verkar ta förbudet särskilt allvarligt. Kriminaliteten blomstrar och spritsmugglingen är en del av vardagen. Genom att muta de rätta ämbetsmännen har gangsterkungen Al Capone (Robert De Niro) sitt på det torra. När poliskåren i Chicago får förstärkning av den federala agenten Eliot Ness (Kevin Costner) förändras allt. Ness har i uppdrag att stoppa spritsmugglingen och sätta Al Capone bakom lås och bom. Han inser snart att stora delar av poliskåren är korrupt och bestämmer sig för att bilda ett eget team. Tillsammans med bland andra polisen Jim Malone (Sean Connery) ger han sig ut på gatorna för att sätta käppar i hjulet för Capone. Ness har svurit på att sätta dit gangsterkungen och ingenting får stoppa honom. Regissör är Brian De Palma.

01.35For the money For the money är ett amerikanskt drama från 2005. Brandon Lang är en lovande amerikansk fotbollsspelare när en skada sätter stopp för hans karriär. Han börjar använda sin erfarenhet för att förutspå matchresultat i stället och hans framgångar väcker stor uppmärksamhet i vadhållningsvärlden. Walter Abrams som är storpamp i branschen tar Brandon under sina vingar och snofsar upp hans image. Succén är en faktum och pengarna väller in. Men när lyckan plötsligt vänder blir följderna obehagliga.

04.00Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

04.35Close Up II Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.15Släkten är bäst Släkten är bäst är en amerikansk komedi från 2005. Den 34-årige psykologen Richard Clayton har ett idylliskt liv tills hans föräldrar plötsligt avslöjar att han är adopterad. Han börjar leta efter sina biologiska föräldrar och blir förfärad när han hittar dem. De är ohyfsade och högljudda och svär hela tiden. De passar inte alls in i Richards välordnade liv men de vägrar lämna honom ifred.