MENY

TV4 Film

06.00Mystery 101 Amy Winslow är litteraturprofessor vid ett college och lär ut kurs i att skriva deckare. Men snart blir hon indragen några verkliga mysterier när hon träffar på polisen Travis och hans kollega Claire, som hon en gång haft som student. De båda utreder ett fall med en stulen dyrbar växt från ett laboratorium, men snart är även ett par studenter försvunna. Första filmen i deckarserien från Hallmark.

07.53Rome in love Romantiskt drama om Amelia Tate från Oregon som mot alla odds landar huvudrollen i en nyinspelning av den romantiska klassikern Prinsessa på vift, med Audrey Hepburn och Gary Cooper. Hon far till Rom och träffar där reportern Philip Hamilton som fått i uppdrag att skriva storyn om skådespelaren och hennes stora chans. Rome in Love är gjord av tv-kanalen Hallmark.

09.38Wedding at Graceland Romantiskt drama från Hallmark där vi återser Laurel och Clay från Christmas at Graceland. Deras romans har lett till att Clay har friat och det självklara stället för giftermål är förstås Elvis hus Graceland. Det är dock lång väntetid men så dyker ett återbud upp. Nu är det bråttom och frågan är om det blir bättre av att båda deras föräldrar är på väg till Memphis för att "hjälpa till"?

11.30The fifth estate Verklighetsbaserat drama om intrigerna kring WikiLeaks. De började med att skapa en undergroundwebbplats och kom att bli världens mest efterlysta personer. Men när WikiLeaks-grundarna Julian Assange och Daniel Domscheit-Berg kom över den största mängden sekretessbelagd underrättelseinformation som någonsin har läckt ut från det amerikanska försvarsministeriet, började en intern kamp.

14.04K-19: The widowmaker Året är 1961 och det kalla kriget pågår för fullt. Den sovjetiske utbåtskaptenen Alexei Vostrikov (Harrison Ford) tar över kommandot på den nya atomubåten K-19 efter att den ordinarie kaptenen (Liam Neeson) har degraderats. Han har vägrat sjösätta K-19 på grund av dess stora brister och jungfruturen kommer att bli nervig. För regin står Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).

16.50Pawn sacrifice Pawn sacrifice är ett amerikanskt-kanadensiskt biografiskt drama från 2014. Under det kalla kriget domineras världsmästerskapen i schack av Sovjetunionen. Samtidigt växer en pojke upp i USA besatt av sporten, han heter Bobby Fischer och blir snart spelets yngsta Grand Master. Hans brokiga karriär kulminerar i 1972 års VM som äger rum i Reykjavik där han möter den regerande världmästaren, sovjetiska Boris Spassky. Hela världen fascineras av den historiska duellen och även respektive lands politiker är djupt involverade.

19.04Mitt stora feta grekiska bröllop Romantisk komedi om 30-åriga Toula som bor i Chicago men har sina rötter i Grekland. När hon förälskar sig i engelskläraren Ian chockar hon hela sin stora bullriga familj, som har räknat med att hon ska välja en grekisk man. Filmen blev en makalös succé och räknas som en av tidernas mest framgångsrika komedier - med en budget på endast $5 miljoner spelade den in hela $368 miljoner bara på bio.

21.00Wallander En ung kvinna hittas vid ett grävjobb i Ystad. Det visar sig vara kvarlevorna efter en prostituerad kvinna från Moldavien. Spåren leder dem till en rysk människohandlare som utnyttjat unga kvinnor. Samtidigt blir Kurts problem med minnet värre.

23.00Edge of darkness Intensiv thriller med Mel Gibson. Craven är en ärrad polis vars dotter Emma är en engagerad samhällsaktivist. När dottern dör misstänker Craven mord och börjar undersöka saken. Han upptäcker då inte bara sin dotters hemliga liv, han trillar också över en stor politisk konspiration. För regin står Martin Campbell (”Casino Royale”) som baserat den på sin egen rosade BBC-miniserie från 1985.

01.20The hurt locker När det amerikanska bombröjningsteamet i Bagdad får en ny befälhavare (Jeremy Renner) kastas bombexperterna ut på vådliga uppdrag i den sönderskjutna storstaden. Det täta krigsdramat The Hurt Locker var en av 2008 års mest rosade filmer. Den nominerades till nio Oscar och vann sex, däribland bästa film. På galan blev Kathryn Bigelow även första kvinna någonsin att vinna Oscar för bästa regi.

04.00Star File

04.15Star File

04.25Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas

05.04Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas

05.36Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas