MENY

TV4 Film

07.15Sändningsuppehåll

10.15Åsa-Nisse och tjocka släkten På en tågresa råkar Åsa-Nisse och Klabbarparn intressera sig för sångerskan Lena Holms barn. Eftersom Lena för tillfället inte är angelägen att framstå som barnets mor tar Åsa-Nisse och Klabbarparn hand om barnet, vilket inte oväntat blir början på en allehanda trassel. "Åsa-Nisse" och tjocka släkten" är den fjortonde filmen i komediserien.

12.15Älskar, älskar inte Patrik och Mia är unga, kära och ganska bekymmerslösa. Patrik är stridspilot och Mia jobbar som servitris och siktar på en sångkarriär. Men så en dag råkar Patrik ut för en allvarlig olycka och med ens förändras allt för dem. Mia är överlycklig över att han överlevt men Patrik gräver ner i sig i sin olycka. Huvudrollerna i "Älskar älskar inte" spelas av Thomas Hanzon och Camilla Lundén.

14.20Paris can wait Paris i alla dess skepnader skildras i en rad kortfilmer från stadens arrondissemang. I den spretiga blandningen framställs allt från varma kärlekshistorier och familjedraman, till mer udda episoder med kärleksråd av Oscar Wildes ande eller mötet med en vampyr vid Place de la Madeleine. En episodfilm och Parishyllning av en rad namnkunniga regissörer som skildrar stadens olika kvarter. I rollerna syns bland andra Natalie Portman ("Black Swan"), Elijah Wood ("Sagan om ringen"), Juliette Binoche ("Chocolat") och Gerard Depardieu ("Mannen i järnmasken").

16.40Shanghai noon "Shanghai Noon" är en fartfylld actionkomedi där Asien möter vilda västern. Året är 1881 när den kinesiska prinsessan Pei Pei blir kidnappad och förd till USA. Vakten Chon Wang (Jackie Chan) insisterar på att få följa med räddningsexpeditionen, men i Nevada kommer han bort från gruppen och måste slå sig ihop med småskurken Roy O'Bannon (Owen Wilson) för att försöka hitta henne.

18.50Top Gun Actionklassiker med Tom Cruise som piloten Pete "Maverick" Mitchell som har ett mål i livet, att bli världens bästa stridsflygare. Tillsammans med vännen Goose blir han antagen till Top Gun, flottans elitskola för flygare. Maverick inleder en romans med instruktören Charlie och tävlar ständigt med piloten Iceman om vem som är bäst.

21.00Snuten i Hollywood II Amerikansk actionkomedi från 1987. När Axel Foley, Billy Rosewood och John Taggart är ute på sin årliga fisketur får de veta att deras vän och tillika Billys och Johns chef Bogomil blivit skjuten och är allvarligt skadad. Axel sätter Taggart och Rosewood på fallet och ger sig i väg för att försöka hitta förövaren. Men den nya polischefen Harold Lutz sätter dem att bevaka trafiken i stället, ett beslut Taggart och Rosewood struntar i.

23.00Van Veeteren Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. Polisen van Veeteren upptäcker att det är lättare sagt än gjort att gå i pension när en serie oförklarliga mord inträffar i den lilla europeiska kuststaden Kaalbringen. Staden är i skräck. Maardam likaså. Där ute någonstans gömmer sig en mördare som gradvis känner sig mer och mer säker. Alla frågar sig när och var mördaren ska slå till nästa gång. Polisteam från Maardam och Kaalbrigen får i uppgift att samarbeta för att försöka lösa morden. Det visar sig bli svårare än man trott.

01.00Van Veeteren Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. En förmögen vinimportör hittas brutalt mördad med ett kraftigt slag mot huvudet. Münster får fallet på sitt bord. Den huvudmisstänkte är offrets före detta kollega som erkänner och därmed tycks fallet vara avslutat. Münster, som till en början ansåg att fallet var solklart, börjar tvivla och anar att den verklige gärningsmannen egentligen är någon annan. Genom att gå emot en utredning som redan är klar riskerar han sitt eget liv.

03.00Van Veeteren Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. En sen kväll på stationen blir Eva Moreno uppringd av en desperat kvinna som hålls fången av en man och hotas till livet. Men just som kvinnan har lokaliserats bryts kontakten. Från en närliggande byggnad flammar eld upp. När Moreno och polisstyrkan lyckas bryta upp dörren är det redan för sent. Kvar ligger resterna av en kvinnas sönderbrända kropp. Huvudet är täckt av en plastpåse som smält i hettan och handen håller krampaktigt kring ett kors av silver. Moreno blir personligt engagerad i fallet och ber Van Veeteren om hjälp.

05.00The constant gardener Den brittiske diplomaten Justin och hans hustru Tessa bor och arbetar i Kenya. När Tessa, en engangerad människorättskämpe, plötsligt blir mördad under en biltur på landsbygden upptäcker Justin att hon hade kommit en konspiration på spåren och gör allt för att avslöja sanningen. Rosad dramathriller efter romanen av thrillermästaren John Le Carré ("Night Manager", "Tinker Tailor Soldier Spy").