MENY

TV4 Film

07.40Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.10Sändningsuppehåll

11.25En främling i familjen En främling i familjen är ett amerikanskt drama från 1993. Ensamstående Caroline lever ett kringflackande liv på 1950-talet och letar efter stabilitet och en fadersfigur för sonen Toby. När de flyttar till Seattle träffar hon bilmekanikern Dwight som verkar vara en snäll man och de gifter sig. Caroline hoppas på att han ska ha ett positivt inflytande på Tobys beteende. Men Dwight visar sig vara något av en tyrann och Toby börjar avsky honom. Han planerar att rymma hemifrån och hans enda bundsförvant är hans nya vän, den homosexuella Arthur.

13.50Bandits Bandits är en amerikansk komedi från 2001. När de två fångarna Joe Blake och Terry Collins lyckas rymma från fängelset ger de sig iväg på rånarturné. De har en speciell modus operandi och deras framfart uppmärksammas på många håll, även hos FBI som sätter ett pris på deras huvuden. Hemmafrun Kate Wheeler som bestämt sig för att lämna sin man hamnar i händerna på rånarna. Både Joe och Terry förälskar sig i Kate och det blir en kamp om att vinna hennes hjärta. Frågan är om de har tappat fokus när de ska utföra sin allra sista stöt.

16.20Transformers: De besegrades hämnd Transformers: De besegrades hämnd är en amerikansk science fiction-film från 2009. Kampen om universum har börjat och på Cybertron härskar Starscream. Hans kall är att återvända till jorden och besegra människorna och Autobots. På jorden har utomjordingarna Autobots funnit sig till rätta och hoppas nu på att få leva i fred. Samtidigt upptäcks det att Megatrons kropp har stulits från den amerikanska militären av Skorpinox, som lyckats återuppliva honom. Nu är de ute efter hämnd och slår sig samman med Starscream. Autobots måste göra allt de kan för att stoppa dem. Regissör: Michael Bay.

19.20Edge of Love, The The Edge of Love är ett brittiskt drama från 2008. Vera Phillips uppträder som sångare på nattklubbar i London under andra världskriget och råkar på sin ungdomskärlek, den karismatiske poeten Dylan Thomas. Det slår fortfarande gnistor mellan dem trots att Dylan nu är gift. När Vera träffar hans fru Caitlin blir de vänner trots omständigheterna och de tre börjar umgås. Snart blir Vera uppvaktad av en officer och de gifter sig vartefter han beger sig ut i krig. Men Dylan kan inte sluta tänka på Vera som han anser vara sin själsfrände.

21.30Point break - dödens utmanare När Johnny Utah blir skadad avslutar han mycket abrupt en lovande fotbollskarriär och börjar i stället arbeta för FBI. Under täckmantel tar han sig in i södra Kaliforniens surfkretsar. Avsikten är att försöka få tag i information kring ett antal bankrån som gjorts i området, där rånarna är maskerade som några av landets före detta presidenter.

00.00Conviction Conviction är ett amerikanskt verklighetsbaserat drama från 2010. När Bettys storebror döms till livstids fängelse för mord 1983 svär hon på att göra allt hon kan för att domen ska hävas. Hon är övertygad om broderns oskuld och sätter sig tillbaka i skolbänken så att hon kan studera juridik på universitet och själv jobba på fallet. Därmed börjar en 18 år lång kamp mot rättssystemet. Med hjälp av sin bästa vän granskar Betty kopiösa mängder med suspekt bevismaterial och följer spåret som ledde till att brodern greps.

02.10In-Laws, The Fotvårdsspecialisten Jerry Peyser lever ett tillbakadraget välorganiserat liv men hans liv vänds upp och ner när hans dotter ska gifta sig. Det visar sig att brudgummens far, Steve, är en helgalen CIA-agent och snart är Jerry indragen i ett av Steves farliga uppdrag.

04.05Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

04.35Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.20Åsa-Nisse - wälkom to Knohult Åsa-Nisse - wälkom to Knohult är en svensk komedi från 2011. Eulalia är trött på sin man Åsa-Nisse som i stället för att laga gårdens vattenpump ägnar sin tid åt allehanda uppfinningar eller tjuvjakt i skogen. När hon i protest börjar bada i läsk och vattna blommorna med sprit inser Åsa-Nisse allvaret och sätter i gång med att laga pumpen. Som den uppfinnare han är ser han till att pumpen får lite extra finesser och när han sätter i gång den är det inte vatten som pumpas upp utan olja. Nu ser alla i Knohult chansen att bli rika på olja men det finns fler som vill ha del av kakan, till exempel oljemagnater som har stöd av regeringen. Men byborna tänker inte ge upp sin olja utan strid. I huvudrollerna ses Ann Petrén och Kjell Bergqvist.