MENY

TV4 Film

07.20Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

08.00Sändningsuppehåll

11.00Åsa-Nisse bland grevar och baroner Åsa-Nisse har på äldre dagar gått och blivit skogvaktare hos greven på Segerstad. Klabbarparn fortsätter dock att utnyttja markerna till jakt, vilket leder till trassel med Åsa-Nisse. Den unga grevinnan Marianne har problem då hennes faster vill gifta bort henne med en rik adelsman, men Åsa-Nisse kommer med oväntad hjälp. "Åsa-Nisse bland grevar och baroner" är den tolfte filmen i komediserien.

12.55Sommarmåne 14-åriga Dani bor på en gård i den amerikanska södern tillsammans med sin mor och far och sina två systrar. När en ny familj flyttar in i granngården blir Dani kär i den äldsta sonen, men han blir förälskad i hennes storasyster Maureen, och nu är frågan om Maureen ska förråda sin syster eller ge vika för äkta kärlek. Romantiskt drama regisserat av den framlidna regissören Robert Mulligan, mest känd för filmerna ”Skuggor över södern” och ”Sommaren 42 finns i varje mans liv”, med Reese Witherspoon (”Walk the Line”) i sin debutroll.

14.55Mean girls Amerikansk komedi. Cady Heron har vuxit upp i den afrikanska djungeln med sina föräldrar som är zoologer och hon tror sig kunna allt om överlevnad. Men djungelns lag får en helt ny innebörd när familjen flyttar och hon som 15-åring börjar i en vanlig skola. Hon försöker finna sin plats bland de andra eleverna och möter Regina George, ledare för skolans mest populära gäng.

16.50Fira med Ferris Amerikansk komediklassiker med Matthew Broderick som Ferris Bueller, en företagsam ung man med en plan. Han tänker skolka från sin tråkiga high school-klass och dra in till Chicago med sin tjej. För att hans plan ska gå i lås måste han övertyga sin bäste vän Cameron att låna sin pappas sportbil. Samtidigt är skolans rektor de skolkande eleverna hack i häl. Regi av John Hughes (”Breakfast Club”).

19.00Little Fockers Tio år efter att Greg gift sig med Pam börjar hans hårde svärfar Jack, den forna CIA-agenten, äntligen att acceptera honom. Han funderar till och med på att lämna över rollen som familjens överhuvud till Greg. När Pam och Greg kommer på besök med sina tvillingbarn får Jack en chans att verkligen kolla om Greg har vad som krävs. "Little Fockers" är den tredje filmen i komediserien.

21.00Heat Heat är en amerikansk actionthriller från 1995. Den professionella bankrånaren Neil McCauley och hans liga hör till eliten bland Los Angeles undre värld och tack vare McCauleys listighet har de hittills lyckats undgå att bli gripna av polisen. När ligan rånar en värdetransport går allt enligt planerna till en början. Men när en ny kille i gänget skjuter ner vakterna lämnar de onödiga spår efter sig. Den skicklige polisen Vincent Hanna undersöker brottsplatsen fast besluten att sätta dit McCauley och hans gäng.

00.25The score I thrillern "The Score" möter vi Nick (Robert De Niro), en inbrottstjuv som är på väg att pensionera sig när han lockas till en sista lukrativ stöt av sin hälare (Marlon Brando, i sin sista film). Bytet är en antik kungaspira i tullens lager i Montreal. Nick får jobba ihop med ambitiöse unge Jack (Edward Norton) som infiltrerat stället och sitter på insider-information om hur de ska gå tillväga.

02.50Raka spåret till Chicago Komediklassiker där Tacksägelsedagen står för dörren, och den stressade reklamaren Neal (Steve Martin) ser fram emot att tillbringa helgen med familjen. Men då måste han ta sig från New York till Chicago under den mest intensiva reshelgen på året. En otursförföljd Neal tvingas till slut slå följe med den pratglade försäljaren Del (John Candy), och det ska bli en resa han sent ska glömma.

04.40Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

05.20Titta vi flyger Ett bombardemang av ordvitsar och vansinniga infall ryms i denna klassiska 80-talskomedi där en flygrädd stridspilot måste rycka in när besättningen på ett passagerarplan drabbas av matförgiftning. Det här är den ultimata parodifilmen som alltid finns med på listorna över tidernas allra roligaste filmer.