MENY

C More First

06.00Hairspray Nikki Blonsky charmade byxorna av både publik och kritiker i rollen som Tracy, en knubbig, danstokig tjej som tar strid mot rasdiskriminering i 60-talets Baltimore. Hon är bara en av de många färgstarka karaktärerna i denna oemotståndligt charmiga musikal baserad på John Waters 80-talsfilm med samma namn. I övriga roller ses Michelle Pfeiffer, Christopher Walken samt John Travolta i en könsöverskridande roll!

07.54La La Land I La La Land möts skådespelaren Mia (Emma Stone) och musikern Sebastian (Ryan Gosling) i en bilkö och börjar en romans som får hela Los Angeles att sjunga och dansa. Men finns det tid för kärlek när man försöker slå igenom i Hollywood? Stilsäkert romantiskt musikaldrama som vann hela sex Oscar, däribland bästa regi (Damien Chazelle), huvudroll (Emma Stone), och foto till svenske Linus Sandgren.

10.00Wonder Varmt, rosat drama om 10-årige Auggie som bor med sina föräldrar, syster och hund i Brooklyn, New York. Auggie är som de flesta andra 10-åringar men har haft en sjukdom som gjort att hans ansikte inte ser ut som alla andras. Nu ska han för första gången börja i en vanlig skola, vilket kommer att bli en stor omställning. I huvudrollerna syns Jacob Tremblay (Room), Julia Roberts och Owen Wilson.

11.50Allra käraste syster Svensk kortfilm från 1988 baserad på Astrid Lindgrens "Allra käraste syster". Barbro har en hemlig syster. Ylva-Li bor under en rosenbuske, men inte vilken rosenbuske som helst, utan det är Salikos rosor. När Barbro känner sig ensam och utstött av familjen kan hon fly ner i hålet under busken. Den här dagen ska systrarna ge sig av på en resa. En lång resa till den vackraste dalen i världen.

12.20SVJ - Stora vänliga jätten Familjeäventyr av Steven Spielberg där vi möter föräldralösa Sophie som vaknar en natt och ser en jätte står utanför fönstret på barnhemmet. Han tar med henne till jättarnas land, som är full av stora blodtörstiga hemskingar, men själv är han snäll och heter också Stora vänliga jätten. Bygger på boken av Roald Dahl som också skrev Kalle och chokladfabriken, Matilda och Häxorna.

14.15Borta bra, hemma värst Julkomedi om Brad (Vince Vaughn) och Kate (Reese Witherspoon) som varje jul gör allt för att slippa alla besvärliga familjesammankomster. Det här året har de bestämt sig för att resa till Fiji men när deras flyg blir inställt tvingas de tacka ja till inte bara en familjemiddag utan måste fira årets stora familjehögtid med samtliga sina fyra frånskilda föräldrar. Det blir en jul de sent ska glömma.

15.40Bröllop, begravning och dop - Filmen I filmuppföljaren till tv-seriesuccén får vi följa de brokiga familjerna Öhrn och Seger genom höst och vinter på väg mot julfirandet. Allt kulminerar på en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt. Colin Nutley och Helena Bergström bjuder på en stjärnspäckad film om kärleken och döden och allt däremellan.

17.30Spotlight Oscarbelönat drama som följer en grupp journalister vid Boston Globe som börjar gräva i uppgifter om sexuella övergrepp inom den katolska kyrkan. Det är en story som bara kommer att växa och få stora konsekvenser ju längre arbetet fortskrider. Spotlight, som bygger på verkliga händelser, blev en stor succé som bland annat nominerades till sex Oscar och den vann för bästa film och manus.

19.36A Snowy Christmas Advokaten Kelly bor i storstaden men i juletid återvänder hon till familjens fina timmerhus. I det här fina huset vid en sjö växte hon upp men nu är det i behov av renovering. En som kan hjälpa till är hantverkaren Forrest som lite julmagiskt råkar komma i hennes väg. Romantiskt juldrama från Hallmark med Elysia Rotaru och Damon Runyan.

21.00Linje 1 2 3 kapad Actionmästaren Tony Scott ("Man on Fire", "Top Gun") tar med sig favoriten Denzel Washington och John Travolta på en hisnande färd i New Yorks tunnelbana. Mitt på eftermiddagen kapar beväpnade män ett tåg och hotar att döda gisslan om de inte får tio miljoner dollar inom en timme. Trafikledaren Walter blir av en slump en nyckelperson i dramat när kaparna insisterar på att endast tala med honom.

22.50Jigsaw Amerikansk skräckfilm där döda kroppar börjar dyka upp över hela staden, och var och en har mött sin undergång på de mest makabra sätt. När utredningen fortlöper börjar allt peka mot en man: seriemördaren John Kramer. Men mannen som kallades Jigsaw har ju varit död i över ett decennium. Skräckserien Saw fortsätter med denna åttonde film.

00.20Sweat Vem behöver vänner när man har 600 000 följare? Sylwia Zając är en känd polsk influencer inom fitnessvärlden. Hon är beundrad, omgiven av lojala anställda och har hundratusentals följare på sociala medier. Men en dag gör hon ett inlägg som visar upp en spricka i den perfekta fasaden och erkänner att den virala framgången har ett pris. Ensamhet. Polskt-svenskt drama i regi av Magnus von Horn som debuterade med uppmärksammade Efterskalv.

02.05Beck - Ett nytt liv Martin Beck är tillbaka på jobbet efter sin sjukskrivning, till glädje för kollegorna. Beck-gruppen får ett nytt mordfall när en dansk medborgare hittas död i vattnet vid Liljeholmen i Stockholm. Mannen var medlem av en ökänd dansk knarkliga med konkurrenter i Sverige. Är det början på ett gängkrig? Ligans ledare sitter i svenskt fängelse och den enda han vill prata med är Steinar Hovland.

03.35Val Han har spelat både Iceman, Batman och Jim Morrison, och setts i filmer som Heat, Top Secret, Tombstone och senast Top Gun: Maverick. Under hela sin karriär har Val Kilmer också filmat en stor mängd material som ligger till grund för detta porträtt av skådespelaren. I denna rosade dokumentär skildras hans liv och karriär och inte minst kampen mot den strupcancer som präglat hans senaste år.

05.20Star File

05.30Repmånad Ett gäng gamla kompisars repövning urartar fullständigt då deltagarna är helt inställda på att jaga brudar, dansa på Stadshotellet och få i sig mat och dryck, som inte alls kommer från markan. Den svenska komediklassikern "Repmånad" är regisserad av Lasse Åberg som också medverkar framför kameran, ihop med bland andra Janne "Loffe" Carlsson och Ted Åström.