MENY

SF-Kanalen

06.09Emil & Ida i Lönneberga I Katthult bor Emil och hans lillasyster Ida tillsammans med pappa Anton, mamma Alma, drängen Alfred och pigan Lina. Emil är en rar liten gosse som gärna vill hjälpa till, men hans hjälpsamhet blir ofta till något hyss. Då får han sitta i snickarboden, där han i lugn och ro sitter och täljer sina trägubbar tills han blir utsläppt.

07.10Loranga, Mazarin och Dartanjang Loranga är världens bästa pappa, han bryr sig inte om någonting. Och trots att han är vuxen, älskar han popmusik och vägrar att arbeta - för vem skulle då leka med sonen Masarin? På deras gård finns också tigrar i garaget och så Lorangas pappa Dartanjang som bor i vedboden för att det inte ska hoppa baciller på honom. Animerad barnfilm efter Barbro Lindgrens "Loranga, Masarin och Dartanjang".

08.05En Handfull Kärlek Drama som utspelar sig 1909 i en politiskt omvälvande tid. Hjördis är en ung arbetarkvinna som har ett förhållande med David. Men han brinner mest för den politiska kampen och vill inte ingå äktenskap, som han ser som borgerligt. Hjördis får anställning som piga hos en välbeställd familj och inleder ett förhållande med husets herre. "En handfull kärlek" är regisserad av Vilgot Sjöman.

10.20Fröken Sverige 19-åriga Moa bor i en småstad och gör allt för att passa in, men hon dras hela tiden till fel saker, fel musik och fel killar. Hon är vegan och hänger med i sina kompisars smått radikala aktivism, men samtidigt vill hon lyssna på schlager och bjuda på köttgryta. I huvudrollen ser vi Alexandra Dahlström (”Fucking Åmål”). För regin står Tova Magnusson (”Gynekologen i Askim” och ”Fyra år till”) med manus av skrivet av Sara Kadefors (”Sandor slash Ida”).

11.50Att angöra en brygga I Hasse & Tages sanslösa fars "Att angöra en brygga" är fyra seglare på väg till Ensamholmen i Stockholms skärgård. Där väntar man med nykokta kräftor till kvällens stora kräftskiva – och ombord på båten finns spriten. Båten närmar sig ön, skymningen börjar falla och besättningen gör allt mer desperata försök att lägga till vid bryggan.

13.30Glädjekällan När pensionären Ragnars hustru Ellen dör bestämmer han sig för att sprida hennes aska under syrenen på deras älskade sommarställe, Glädjekällan. I sällskap med sin son, den misslyckade rockmusikern Mick och dennes flickvän Catti, åker han med urnan genom ett somrigt Sverige. En rad förvecklingar förvandlar tretimmarsresan till en tvådagars tragikomisk livsresa. Rosat drama av Richard Hobert.

14.57Offside (2006) I Stenfors har pappersbruket, en gång Sveriges största, nu blivit nedlagt och stans anrika fotbollslag åker rakt ned i divisionerna. Men nu får det vara slut, om laget även åker ur division sex så lägger man ned. Lagledaren Anders gör allt för att vända lyckan men han har dessutom problem på hemmaplan då frun Åsa vill flytta till stan. Hoppet står till en engelsk före detta stjärna som lockats dit men frågan är vilken form han egentligen är i. Svensk succékomedi med Jonas Karlsson, Anja Lundqvist (”Tusenbröder”), Torkel Petersson (”Farsan”) och Brendan Coyle ( ”Downton Abbey”).

16.37Anderssonskans Kalle i busform Det snälla busfröet Kalle är tillbaka med nya hyss i det myllrande kvarteret på Södermalm i Stockholm. Den här gången bjuds på upptåg med såväl klipulver som fyrverkeripjäser, och så får kvarterspolisen Jonsson en vådlig färd i en barnvagn. Den här versionen av berättelsen om den klassiska rackarungen utspelar sig på 30-talet men är gjord 1973 och följer upp "Anderssonskans Kalle" från 1972.

18.00Skrållan, Ruskprick och Knorrhane Svensk familjefilm från 1967 efter Astrid Lindgrens berättelser. Lilla Skrållan följer med de andra barnen på Saltkråkan till Kråkskär. Egentligen skulle de inte dit, i alla fall inte för att stanna där, men Skrållan är inte så bra på att binda fast båtar som hon själv tror. Barnen blir skeppsbrutna tillsammans med Båtsman och två ruskigt läskiga smugglare.

19.36Fjorton suger Fjortonåriga Emma är en cool tjej som håller på att byta umgänge från sin småtjejskrets till storebrorsans äldre gäng. Det är en helt annan värld och Emma råkar riktigt illa ut. I det hemska gränslandet mellan att vara liten och stor träffar hon den tafatta skejtaren Aron och försöker reda ut vem hon egentligen är. Det är en mörk kärlekshistoria och en resa tillbaka till relationen till hennes bror. En känslomässig berg- och dalbana med mycket fest, sorg och tonårskärlek.

21.00Snabba Cash - Livet deluxe Den tredje filmen baserad på Jens Lapidus populära romaner om personer i Stockholms undre värld. JW ligger lågt utomlands, men dras tillbaka till Sverige när han hittar nya ledtrådar om sin systers mystiska försvinnande. Samtidigt planerar Jorge en jättestöt, och Radovans dotter Natalie dras in i ett dödligt spel om makten inom den serbiska maffian.

23.03Hamilton - I Nationens Intresse Specialagent Carl Hamilton får i uppdrag att infiltrera en internationell liga som har svenska GPS-styrda raketvapen. När ligan utsätts för en attack kommer Hamilton undan, men raketerna försvinner. Man vet inte vem uppdragsgivaren bakom massakern är eller vad raketerna ska användas till, och Hamilton dras än en gång in i ett livsfarligt uppdrag i nationens intresse. Svensk actionthriller baserad på en roman av Jan Guillou. Regisserad av Kathrine Windfeld (“Flykten”) med Mikael Persbrandt (“Beck”- filmerna) i rollen som Carl Hamilton. I övriga roller ses Pernilla August och Jason Flemyng.

00.50Sommarnattens Leende Advokat Fredrik Egerman är en kvinnojägare av stora mått men lever i ett platoniskt äktenskap med ungmön Anne. När hans älskarinna, skådespelerskan Désirée, dyker upp på ett gästspel i den lilla staden, börjar svartsjukan jäsa. Nya älskare dyker upp på scenen, fruar och pigor kurtiseras till höger och vänster och Fredrik får det hett om öronen och utmanas på duell. För regin står Ingmar Bergman.

02.37Repmånad Ett gäng gamla kompisars repövning urartar fullständigt då deltagarna är helt inställda på att jaga brudar, dansa på Stadshotellet och få i sig mat och dryck, som inte alls kommer från markan. Den svenska komediklassikern "Repmånad" är regisserad av Lasse Åberg som också medverkar framför kameran, ihop med bland andra Janne "Loffe" Carlsson och Ted Åström.

04.00G - Som i Gemenskap "G - som i gemenskap", en film om kärlek, hasch och rock'n'roll! Kim är kär i Mia, men han har inte vågat ligga med henne. Dessutom känner han sig dragen till Kristoffer, ägare till klubben G. Robban har hamnat snett i livet, med droger och underliga polare. Alexander är sångare i bandet "Barn i Bredäng" men en manager lyckas övertala honom att överge sina kompisar och börja ett annat band med nyfascistisk stil.