MENY

SVT 2

15.00Keine Ahnung Gefühle. Seriestart. Öva på din tyska tillsammans med programledarna Jannika och Keven som bjuder på språklust, glada upptåg och nya upplevelser. Programmets tema är känslor. Del 1 av 10. UR. HD. Från 25/7 i SVT2.

15.10Aucune idée Draguer. Programledarna Lilly och Jonas berättar om en pinsam upplevelse på en konsert och busringer till en bensinstation i Frankrike för att be om hjälp med att uppvakta någon. De flirtar med så många främlingar som möjligt under en begränsad tid och så sjunger de en sång om en bondgård. Del 9 av 10. UR. HD. Från 25/7 i SVT2.

15.22Popreel Soca star Tian Winter and Poetry Aloud in Ireland. Om man slår ihop soul och calypso blir det en musikstil som kallas soca. Vi träffar karibiska soca-stjärnan Tian Winter. I Dublin hålls finalen i poesireciterings-tävlingen "Poetry Aloud". Del 5 av 6. UR. HD. Från 25/7 i SVT2.

15.37Byggänget Det har blivit dags för eleverna på Byggprogrammet att lära sig måla och tapetsera. Johnnie Krigström, känd från tv-serien Roomservice visar hur man sätter upp en tapet. Zafire, Ronja och Lisa väljer färger i måleributiken. Del 2 av 8: Tapetsering och målarkrig. UR. HD. Från 25/7 i SVT2.

15.52Elin, Alvin och vuxenlivet Träning och hälsa. Seriestart. Kropp och själ behöver sitt för att det ska kännas okej. Elin och Alvin diskuterar vad som får oss att må bra. Elin får i uppgift att börja träna. Del 1 av 13. UR. HD. Från 25/7 i SVT2.

16.00Rapport Nyheter från Sverige och världen. Textat sid. 199.

16.05Gudstjänst Sommarandakt från Äppeldalen. Sommartankar om att odla inre och yttre trädgårdar. Niklas Hallman och Maria Gustin Bergström möter Karl Gustav Råsmark i ett samtal under en "lupptäcktsfärd" för att se det stora i det lilla och bevara sin nyfikenhet och förundran. HD. Från 25/7 i SVT2. Textat sid. 199.

16.35Storbritanniens charmigaste byar Brittisk reseserie från 2014. Säsong 1. Norra Wales. I dagens avsnitt utforskar Penelope norra Wales vilda natur och besöker sitt livs första musikfestival. Skådespelerskan Penelope Keith tar oss med på en resa genom den engelska landsbygden, bortom de pittoreska stenhusen, rosorna och tebutikerna. Med hjälp av sin älskade guidebok utforskar hon landets vackra natur, rika kultur och dramatiska historia. Del 2 av 3: Norra Wales. HD. Tidigare sänt 2020. Även i SVT2 1/8.

17.25Så träffades vi Svensk kortprogramserie från 2016. Birgitta och Hans. Birgitta och Hans var änka och änkling när de träffades på en dans på Medborgarhuset i Stockholm. De blev förtjusta i varandra och sedan dess har de varit ett par. Är kärleken när man är äldre annorlunda från när man är ung? Programledaren och radioprataren Farah Abadi åker hem till sju par i olika delar av landet som har funnit kärleken i varandra. Alla kärleksparen har sin unika och fantastiska historia att berätta. Del 2 av 7. HD. Textat sid. 199.

17.35Nyhetstecken Nyheter på teckenspråk. HD. Textat sid. 199.

17.45Uutiset

17.55Oddasat

18.00Drömyrke: veterinär Ta i allt du kan!. Saris första arbetsdag börjar med datorstrul och fortsätter med en stående kastrering av en hingst. Kia kallas ut till en kalvningsförlamning i Haapajärvi. En häst har smärtor i hoven och ägarna beskriver för Karollina hur de fruktar ett benbrott. Efter fem års studier i veterinärmedicin ska Kia, Karoliina och Sari göra sin första tjänstgöring som veterinär. Deras insatser under de kommande månaderna kommer att avgöra om de har vad som krävs för att klara av drömyrket. Del 3 av 8. (Finland, 2019). HD. Även i SVT24 28/7, SVT2 29/7 och SVT2 31/7.

18.30Planet under press: Den sista apan Brittisk naturfilm från 2018. För en mansålder sedan var Borneo täckt av regnskog, orangutangernas hem. Sedan kom timmerbolag och nybyggare och skogarna krympte. Nu fullföljs förödelsen när oljepalmer ersätter regnskog. Eldsjälar försöker rädda de sista orangutangerna, men utan stopp för skogsskövlingen är arbetet förgäves. HD. Tidigare sänt 2019. Även i SVT2 senare i natt. Textat sid. 199.

19.25Tänk om Kanadensisk serie från 2020. Tänk om alla männsikor levde i en och samma jättestad. Idag bor mer än hälften av jordens befolkning i städer. Fortsätter utvecklingen så ställer det nya krav på kommande generationer att hantera de framtida jättestäderna. Hur trångt skulle vi klara av att bo? Vilka skulle de ekonomiska för- och nackdelarna med en enda jättestad vara?. HD.

19.30Själens röda rum Turkisk dramaserie från 2020. På en terapimottagning i Istanbul tar doktor Hanim och hennes kollegor dagligen emot traumatiserade och vilsna själar. Men det är inte bara patienterna som kämpar med sina tankar, de anställda på mottagningen är även de människor som kämpar med sina relationer, jobb och jobbiga minnen. Del 43 av 140. HD. Även i SVT24 senare i kväll.

20.00Vetenskapens värld sommar da Vincis hemligheter. Del 7 av 10: da Vincis hemligheter. Leonardo da Vinci var en sann renässansmänniska. Utbildad inom teknik, konst och biologi. Som uppfinnare var han ett geni och hundratals år före sin tid. Men vem var konstnären da Vinci? Och hur fick Mona Lisa sitt mystiska leende? Med modern teknik avslöjas nu hans hemligheter, lager för lager. Forskare inser nu alltmer att vetenskapsmannen da Vinci var en förutsättning för konstnären da Vinci. Och vice versa. Filmen är tidigare visad 2020. Programledare: Victoria Dyring. HD. Även i SVT2 29/7 och SVT2 31/7. Textat sid. 199.

21.00Aktuellt HD. Textat sid. 199.

21.25Truman Capotes gömda arkiv Amerikansk dokumentär från 2019. Truman Capotes mest kända verk, Frukost på Tiffany's och Med kallt blod är klassiker inom den amerikanska litteraturen och lockar än idag nya läsare runt om i världen. Bönhörd skulle ha blivit hans största mästerverk, en storslagen skildring av New Yorks mytomspunna jetset. Istället blev det hans undergång. Regissören Ebs Burnough undersöker konsekvenserna efter Capotes ofärdiga bok - den som fick många i hans omgivning att vända sig mot honom. HD. Sänds med 5.1 ljud. Även i SVT2 31/7.

23.00Dejtingsvindlaren Amerikansk dokumentärserie från 2020. Tack för att du ringde. Jakten på bedragaren fortsätter och spåren visar sig leda åt flera olika håll, med ledtrådar som pekar mot både mot Belize, Kansas City och Knoxville. Nya bedrägerier uppdagas hela tiden och sökandet blir allt mer invecklat och komplicerat. Del 3 av 4. HD. Sänds med 5.1 ljud. Även i SVT2 29/7.

23.50Suits Amerikansk dramaserie från 2018. Säsong 8. Stalking horse. Samantha hjälper Louis med rättvisan samtidigt som Donnas romans skapar problem för Harvey och Alex. Del 15 av 16. HD. Sänds med 5.1 ljud. Från 24/7 i SVT2.

00.35Planet under press: Den sista apan Brittisk naturfilm från 2018. För en mansålder sedan var Borneo täckt av regnskog, orangutangernas hem. Sedan kom timmerbolag och nybyggare och skogarna krympte. Nu fullföljs förödelsen när oljepalmer ersätter regnskog. Eldsjälar försöker rädda de sista orangutangerna, men utan stopp för skogsskövlingen är arbetet förgäves. HD. Från SVT2 tidigare i dag. Textat sid. 199.

01.45Sportnytt HD. Textat sid. 199.

02.00Nyhetstecken Nyheter på teckenspråk. HD. Textat sid. 199.