MENY

Viasat Film Action

05.55Central Intelligence Calvin Joyner (Kevin Hart) var den ballaste killen i skolan. Tjugo år senare är han en framgångsrik revisor och blir en dag överraskande kontaktad av Bob Stone. Mannen visar sig i själva verket vara Robbie Wheirdicht (Dwayne Johnson) som blev starkt mobbad under skoltiden. Sedan dess har Bob tränat, och nu är han en framstående CIA-agent. Han anlitar Calvin för att spåra upp en enhet som skulle kunna innebära stora problem för spioneriet i USA. Den osannolika duon är underlägsen vad gäller både antal och utrustning, men på något sätt lyckas de ändå.

07.40Gattaca Vincent Freeman (Ethan Hawke) drömmer om att resa till stjärnorna, men detta är en omöjlig dröm eftersom han inte utgör det genetiska ideal som samhället skapar. Han övertar identiteten Jerome Morrow (Jude Law), en man som är genetiskt perfekt men som förlamats i en bilolycka. Freeman är snart på god väg att få följa med på ett rymduppdrag, men när projektchefen mördas blir samtliga programmets deltagare misstänkta. Freeman faller även för den vackra Irene (Uma Thurman), men snaran dras åt kring hans drömmar när en beslutsam utredare, kommissarie Hugo (Alan Arkin) kommer närmare att avslöja Freemans sanna identitet.

09.25Captain America: Civil War Efter det ödeläggande uppdraget i Lagos kräver regeringen att Avengers skriver under en överenskommelse som innebär att de ska vara trogen en FN-panel. Iron Man, eller Tony Stark, (Robert Downey Jr) tycker att de ska acceptera avtalet eftersom han bär på skuldkänslor sedan han skapade Ultron och för den förödelse det ledde till. Captain America, eller Steve Rogers, (Chris Evans) tycker hellre att de ska förbli självständiga för att inte riskera korruption. Oenigheten splittrar gruppen i två fraktioner, som båda rekryterar nya medlemmar för sin sak. Samtidigt manipulerar en skurk situationen. Kommer jordens mäktigaste grupp hjältar att leva vidare och lyckas omintetgöra hans onda planer?

11.50Whip It Drew Barrymore regidebuterar med uppsluppen story om punkiga tonårstjejen Bliss från Texas, spelad av Ellen Page ("Juno"), som ständigt anmäls till gulliga skönhetstävlingar av sin mamma. Men när hon råkar på en otyglad undergroundkultur på rullskridskor, laddad med korta kjolar och hårda tacklingar, anar hon ett sätt att frigöra sig.

13.4099 Homes Dennis Nash (Garfield) är en singelpappa som nyligen har förlorat sitt jobb som byggnadsarbetare och nu även sitt hem. I ren desperation tvingas han flytta sin mamma (Laura Dern) och sin son till ett billigt motell. Han gör sen något otänkbart när han börjar jobba för mäklaren som fick dem utslängda. Denne avslöjar snart för Nash hur banker prioriterar profit framför husägarnas bästa. Kommer Nash att följa sitt samvete eller ge vika för den allsmäktiga dollarn?

15.30Närkontakt av tredje graden En natt förläggs plötsligt ett helt samhälle i mörker och ovanliga ljusfenomen börjar uppträda på natthimlen. När Roy Neary ger sig ut för att försöka reparera felet börjar plötsligt hela hans bil att skaka och han bländas av ett starkt ljussken... Text-TV s. 690.

17.45The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) har nu kontroll över District 13 och leder motvilligt en rebellarmé mot diktatorn president Snow (Donald Sutherland) och Capitol. Katniss måste även handskas med sin hjärntvättade förälskelse Peeta (Josh Hutcherson) som har fått order om att angripa henne. Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson och Julianne Moore spelar återigen sina rollfigurer när en filmserie som har definierat en hel generation når sin spännande final.

20.00Crank Chev Chelios (Jason Statham) är en yrkesmördare som arbetar för en kartell. Han luras av maffiabossen Carlito (Carlos Sanz) och den äregirige, mordvillige Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo). Chelios blir förgiftad och måste hålla sin adrenalinnivå hög för att överleva. Brottssyndikatet han tidigare arbetat för tar även hans flickvän Eve Lyndon (Amy Smart) som gisslan, och Chelios måste rädda henne samtidigt som han hittar ett botemedel mot giftet och ökar spänningen!

22.00First Response Austin (Joris Jarsky) och Dustin Hayes (Adam Butcher) är ett två tjuvar vars rånförsök leder till en eldstrid med säkerhetsvakterna. Den ena av bröderna blir träffad av en kula när de försöker fly, och de kapar därför en ambulans. I ambulansen jobbar den erfarna sjukvårdaren Camilla (Dania Ramirez) och hennes kollega Gerry (Kristopher Turner). Rånarna tvingar Gerry att köra och undvika polisen samtidigt som Camilla får kämpa med att behandla den skottskadade. När hon inser situationens allvar förstår Camilla vad hon måste göra för att rädda sig själv och sin kollega.

00.0051st State Samuel L. Jackson spelar Elmo McElroy, en kemist som tillverkar olagliga, syntetiska droger och som reser till Liverpool i hopp om att finna en bra marknad för sin senaste produkt. Men han reser också dit i syfte att göra sin sista stora "deal", innan han drar sig tillbaka för gott... Text-TV s. 5690.

02.00Battle in Seattle Det är november 1999, och fem dygn kommer att skaka om världen då tiotusentals demonstranter ger sig ut på gatorna i Seattle för att protestera mot Världshandelsorganisationens ministermöte. Bland dem finns Django (Andre Benjamin), Sam (Jennifer Carpenter), Lou (Michelle Rodriguez) och Jay (Martin Henderson). De har alla olika bakgrunder, men de förenas i en gemensam önskan om att göra sina röster hörda och förändra världen. För dessa fyra demonstranter är situationen väldigt personlig, och det står mer på spel än bara politik. En fredfull demonstration för att stoppa Världshandelsorganisationens konferens eskalerar snabbt till ett fullskaligt upplopp. Snart har Seattles borgmästare utlyst undantagstillstånd. På gatorna råder kaos, och Världshandelsorganisationen är som lamslagna. Mitt i kampen om medborgerliga fri- och rättigheter finns Seattles invånare, inklusive den hårt ansatta borgmästaren (Ray Liotta), en kravallpolis (Woody Harrelson) och hans gravida fru (Charlize Theron). Valen de gör kommer att förändra deras liv, och världen, för alltid.

04.00The Last Witch Hunter Kaulder (Vin Diesel) är en av häxjägarna som har bekämpat illvilliga krafter i årtusenden. Han blir drabbad av en förbannelse som gör honom odödlig efter att han besegrar häxornas drottning (Julie Engelbrecht). Det skiljer honom från sin fru och dotter som är på den andra sidan. Med åren har de andra häxjägarna gått ur tiden, vilket gör Kaulder unik i sitt slag. Han samarbetar med en orden som jobbar för att hålla de återstående häxorna i schack. När hans partner (Michael Caine) går i pension måste Kaulder samarbeta med hans ersättare Dolan (Elijah Wood). Det visar sig att häxornas drottning återuppstår och är ute efter att hämnas på häxjägaren.