MENY

Barnkanalen

05.55Min lillebror Jack klibbar fast. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

06.00Katja Katt Brittisk tecknad serie. Den kungliga paddan. Lara hittar på berättelser åt sin katt Katja, historier där katten själv är huvudperson. Svenska röster: Josefina Hylén, Nour El-Refai, Tea Stjärne, Alexander Kaunitz, Samuel Fröler m.fl. Textat sid. 199.

06.15Simon Pyttesmå imse-vimsiga insekter. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

06.20Bing Ett bra hejdå. Ett bra hejdå. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Henry och... En serietidning. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

06.35Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. Textat sid. 199.

06.50Pyjamashjältarna Leonardo-saurus. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Detta avsnitt: Leonardo-saurus. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Dags att bada!. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Dags att bada!. Textat sid. 199.

07.15Alex hittar hobbyn Skateboard och cheerleading. Alexander Hermansson testar olika hobbyer. Allt för att hjälpa barn som inte har hittat någon ännu, eller som vill skaffa en till. I det här avsnittet går det utför när Alex möter skateboardåkaren Noel, det blir volter och hjärngymnastik när han träffar Josefin som håller på med cheerleading. Del 1 av 12. Textat sid. 199.

07.30Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

07.45Victor & Josefine Snömusen. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

07.55Big block sing song Kanadensisk animerad serie från 2012. Bacill. Big Block är en samling fyrkantiga figurer som sjunger om känslor och händelser, se om du känner igen dig själv i deras lustiga sånger. Textat sid. 199.

08.00Philofix Del 2 av 16. Philofix har vunnit en miljon. Hon är rik och kastar sig över alla roliga pyssel hon nu kan göra. Till exempel ett lyxigt biljardspel av en tändsticksask, smarrig chokladsalami och äntligen blir det pyssel med alla sparade sedlar. Men hur många nollor är det i en miljon nu igen? Kolla också in hur det ser ut när kungen och drottningen går och handlar i miniatyrvärlden! Programledare: Philomène Grandin. Textat sid. 199.

08.10På riktigt!? Köttätande växt. På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?. Textat sid. 199.

08.25Den itusågade kaninen Daniel och Kaninen har köpt byggmodeller i plast och längtar efter att få sätta igång och bygga och klistra. Men det visar sig vara svårt att läsa beskrivningen och få rätt bit på rätt plats. I avsnittet blir det också spännande trolleri med gummiband, mynt och skosnören! Del 5 av 16. Textat sid. 199.

08.35Legendarerna Se upp för demonen. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Se upp för demonen. Textat sid. 199.

09.00Sagoträdet Barnprogram på teckenspråk med svenskt tal. Del 11 av 14. Ordning och reda! I dag blir det stor städdag i Sagoträdet och vännerna passar på att laga saker som gått sönder och kasta saker som bara är skräp. Sedan ordnar skatan Rut ett lotteri med finfina vinster. Textat sid. 199.

09.15Pyjamashjältarna Ugglis och flashflippfallet. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

09.25Pirata & Piloto Ett paket till Bläckson. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

09.35Mästerflygarna Rakt ut i rymden. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

09.50Tilde Hacks nya trick. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

10.00Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi hittar en spunk. Vad är en spunk? Inte ens Pippi vet det, och ändå är det hon som har hittat på ordet. Tillsammans med Tommy och Annika ger hon sig ut för att försöka hitta en spunk. Del 9 av 13: Pippi hittar en spunk. Textat sid. 199.

10.25Heidi Rädda sötnos. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 12: Rädda sötnos. Textat sid. 199.

10.50Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

11.00Sommarlägret Den vackraste växten. Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl. Textat sid. 199.

11.10Blinky Bills bravader Hämnden är ljuv. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.25Matildas superkrafter Skrattfesten. Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?. Textat sid. 199.

11.35Superkrypen Farfar tar kontrollen. Farfar tar kontrollen. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

11.50Erky Perky Serie om två fumliga och hungriga insekter som bor i ett kök. Textat sid. 199.

12.00Pinos dagbok - finska Pinos regniga dag. Pino, Pingvinen och Pinolina är ute och leker i regnet. Det är roligt att leka i regnet! De gräver kanaler och kör med sina båtar. Vill Pino och vännerna leka inomhus? Översättning och uppläsning: Kai Rauhansalo. Del 13 av 20. UR.

12.05Pinos dagbok - finska Pinos restaurang. Pino har en restaurang. Pinos vänner är hungriga och beställer mat. Pino har med sig matsedeln och frågar vad de vill ha. Och vem är det som ska vara kock? Översättare och uppläsare: Kai Rauhansalo. Del 14 av 20. UR.

12.10Daniel Tigers kvarter Daniel leker på slottet. Daniel leker på slottet. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

12.20Monsterskolan Leksaker. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

12.30Labyrint - syntolkat Stinger får vakta kloakgrinden tills Kamina är rensad på rött slajm. Gronken ställer till det som vanligt med sina bus, eller är det någon annan som vänder upp och ner på Daidalos verkstad? Daidalos spelas av Leif Andrée. Del 4 av 8. Textat sid. 199.

13.00Andys safariäventyr Andy och eremitkrabban. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

13.15Monsterbarnvakterna Här ska handlas!. Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. Textat sid. 199.

13.30Oktonautit Animerad serie på finska. Åtta äventyrare bor på en undervattensbas - The Octopod. I varje episod möter de olika faror eller gör nya upptäckter om verkliga djur eller företeelser.

13.45Maxat - teckenspråkstolkat Dans-o-ween. Bu! I detta avsnitt ska maxat-maskinen "Dans-o-ween" sätta igång halloweenfesten med hjälp av jättespindlar och DJ Död. Dilan och Erik bygger nya maxade kedjereaktionsmaskiner. Del 9 av 10. Textat sid. 199.

14.30Flyg 29 saknas Amerikansk äventyrsserie. Efter en dramatisk nödlandning är en grupp ungdomar strandsatta på en öde ö. Tillsammans måste de nu lära sig att samarbeta för att överleva. Textat sid. 199.

14.50MI High Bacillatorn. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

15.20Leonardo Brittisk serie från 2011. Serie 1. Del 10 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl. Textat sid. 199.

15.45Piratöarna Australisk äventyrsserie i 26 delar. Uppgörelsen. Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl. Textat sid. 199.

16.10Fotbollsdrömmen Serie om fotboll. Branden. Koen och Niels spelar för det holländska fotbollslaget FC Top och drömmer om en karriär i högsta ligan, hos FC Stark. Laganda och vänskap sätts på prov när FC Stark öppnar upp för att ta in nya spelare. Textat sid. 199.

16.35Bangarang Hasse Hårding. Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Jo, kanske Valter. Textat sid. 199.

16.45Andys safariäventyr Andy och komodovaranen. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

17.00Ett fall för KLURO Oonarobotarna. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

17.10Molang firar Halloween Molang är en glad kanin vars bäste vän är kycklingen Piu Piu. Nu är det dags att fira Halloween.

17.20Knåpigt, Alfons Åberg Tecknad film av Per Åhlin efter Gunilla Bergströms bok. Knåpigt, Alfons Åberg. Nu behöver inte pappa jämt, jämt böja sig och knyta Alfons ishockeyrör eller skor. Nu är det slut med trassel och knutar! För nu klarar Alfons allt knytande själv. Textat sid. 199.

17.30Gatsmart Mörker och reflexer. Jesse vet hur viktigt det är att synas i trafiken. På väg till skolan blir han omkörd av stora lastbilar i mörkret. Missy Gatsmart lär Herr Stress trafikvett. Programledare: Gurgîn Bakircioglu. Del 5 av 5. UR. Textat sid. 199.

17.45Folksagor i världen När natten kom till jorden. Tre tjänare öppnar kungens hemliga väska och släpper ut djuphavsskuggorna i ljuset. En animerad saga från Brasilien om nyfikenhet och olydnad. Del 6 av 6. UR.

17.50Ugglan och kompisproblemet Skylla på andra. En bagare använder sitt eget snor när mjölet tar slut. Och när chefen blir arg, vill hon skylla på sin bagarkompis! Är det verkligen schysst? Del 7 av 7. UR. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.00Molang Molang är en glad och energisk kanin vars bästa vän är kycklingen Piu Piu. Spöktåg.

18.10Stopp! Säsong 2. Spöktimmen. Det är läskigt och mörkt ute, och Maja har svårt att sova. Hon vill krypa ner i pappas trygga säng men han tycker att stora tjejer ska sova i sin egen säng. Har pappa glömt hur det är att vara riktigt rädd? Kanske Maja kan få honom att minnas. Del 6 av 10. Textat sid. 199.

18.20Bing Plåster. Plåster. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

18.30Supersnällasilversara och Stålhenrik Om att våga visa och erkänna att man saknar någon och om att våga ta farväl. Nina ska skiljas från sin bästa kompis Elinor som ska flytta till en annan stad och vill inte säga farväl. Stålhenrik blir glad när Silversara bestämmer sig för att stanna hemma på månen. Supersnällasilversara och Stålhenrik är två helt vanliga superhjältar som bor på månen. När uppdragstutan tjuter behöver ett barn superhjältarnas hjälp. Del 8 av 10. Textat sid. 199.

18.50Kortrasten: en halloweenrysare Klassen får i uppdrag att sköta skolans nästa morgonsamling, vilken råkar sammanfalla med halloween. Samtidigt får Atticus ett svårsmält besked. Sex elever berättar sina versioner av vardagliga händelser i deras skola. En komedi/mockumentär baserad på böcker av Danny Katz. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Pyjamasklubben Valet. Frankie, Fliss, Kenny, Lyndz och Rosie är bästisar för alltid. De har till och med en klubb - Pyjamasklubben - där de turas om att sova över hos varann och samtidigt ständigt stötta och hjälpa varandra med allt från små till stora problem och frågor. En serie om rivalitet, familjeproblem och att vara en så bra vän man kan. Textat sid. 199.

19.50Grizzy och lämlarna Halloween-björn. Halloween-björn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy Lamm - svenska ord Trolleri. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig nya svenska ord!. Textat sid. 199.

05.15Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

05.25Pocoyo Pocoyo lär sig något nytt. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.30Olobob-toppen Tröjan. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

05.35Gaspard och Lisa Mammas trasiga vas. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

05.45Wisska En stilig häst. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.