MENY

Barnkanalen

05.55Hej Jycke Ta-hand-om-märket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.00Greta Gris Kulbanan. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.05Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag måste faktiskt absolut ha glasögon. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.15Regnbågsstadens hjälte Bakom ridån. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.30Bing Magiskt glitter. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

06.35Hej Jycke Var försiktig-märket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.45Thomas och vännerna Thomas lediga dag. Thomas är varken det största eller snabbaste tåget men han vill bli det bästa tåget han kan bli! Tillsammans med sina vänner älskar han att vara på äventyr eller bara ha kul. Textat sid. 199.

06.55Fåret Shaun Bonde med odör. Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård. Textat sid. 199.

07.00PAW Patrol Havspatrullen: Valparna räddar en sköldpaddsunge. 10-åriga Ryder leder en grupp med fem hundvalpar där inget uppdrag är för stort. Varje avsnitt är ett spännande äventyr. Textat sid. 199.

07.25Pyjamashjältarna Kattpojken och dozerstyltan. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

07.35Bluey Grilla. Bluey och hennes syster Bingo är fulla av energi och nyfikenhet. De älskar att leka och att få med sig sina föräldrar i lekarna, helst pappa. Textat sid. 199.

07.45Milo Räddningspilot. Till Milos föräldrars tvätteri kommer alla möjliga kunder för att få sina yrkeskläder tvättade. Milo, Lärka och Affe drömmer sig in i de olika yrkena. Textat sid. 199.

07.55Paddingtons äventyr Paddington flyger drake. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

08.05Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Krabban och sjöborren. Krabban och sjöborren. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

08.20Ricky Zoom Falskt alarm. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

08.30Våfflan Adjö Våfflan?. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. Textat sid. 199.

08.40Biet Maya Den hummande humlan. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

08.55Teckenlådan Barnprogram på teckenspråk med svenskt tal. Del 8 av 16. Busan och mormor tycker att det ska bli jätteroligt att ge sig ut på upptäcktsfärd, men Tommy vill hellre sitta hemma vid sin dator. Sjömannen berättar för Busan om ett av sina äventyr. Knattereportern Nabil besöker en gammal båt. Textat sid. 199.

09.10Heidi Säsong 2. Urmakaren. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Urmakaren. Textat sid. 199.

09.30Vilse i Oz Villa Roquat. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. Textat sid. 199.

09.55Djupet Säsong 1. Den mörka zonen. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Textat sid. 199.

10.15Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Stulen puss. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

10.40Team Dronix Bråka inte med Vicky. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Bråka inte med Vicky. Textat sid. 199.

11.00Thunderbirds Holotrix. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. Textat sid. 199.

11.25Safirdrakens krafter Tigerprinsen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

11.35Gigantosaurus En liten triumf. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. Textat sid. 199.

11.45Andys dinosaurie-äventyr Iberomesornis. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. Textat sid. 199.

12.00Så funkar Sverige - finska Yttrandefrihet. I Sverige har vi yttrandefrihet och tryckfrihet. Vad betyder det? Får man säga precis vad som helst? Del 5 av 10. UR.

12.05Så funkar Sverige - finska Källkritik. Vi förklarar vad källkritik är och varför det är viktigt. Vad har källkritik med demokrati att göra? Del 6 av 10. UR.

12.10Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

12.20Modiga kaniner Bäst på olika saker. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. Textat sid. 199.

12.25Abel och Fant Det blommar. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

12.35Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippis ballongfärd. Var det någon som visste, att Pippis pappa också var ballongflygare en gång i tiden? Det är därför hans gamla ballong ligger kvar på Pippis vind. Med den ballongen gör Pippi en märklig ballongfärd tillsammans med Tommy och Annika. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg. Del 10 av 13: Pippis ballongfärd. Textat sid. 199.

13.00Andys förhistoriska äventyr Australopithecus och håret. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

13.15Andys safariäventyr Andy och näsbjörnarna. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

13.30Pyssligt - Askartelua Barnprogram på finska. Grönsaksland, 2. Vad vore ett grönsaksland utan humlor. Den hemliga pysslaren vill att barnen ska göra humlor till matsalen. De använder sig av olika pysselmaterial för att göra helt egna humlor av formen till humlorna som den hemliga pysslaren lämnat kvar. Del 6 av 8. Textat sid. 199.

13.45Saibo Säsong 5. Hårdträning. Bings träning av Holger och Stina börjar ge resultat. Men deras träning är en kamp mot klockan för spelet blir allt mer instabilt och risken att det ska krascha ökar hela tiden. Del 7 av 10. Textat sid. 199.

14.00Grizzy och lämlarna Tillträde förbjudet. Tillträde förbjudet. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

14.05Gumballs fantastiska värld Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

14.30En hopplös häxa I vildmarken. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. Textat sid. 199.

14.50MI High Frankenstein. Kampen mot CORPUS fortsätter för de unga agenterna i MI9. Men Aneisha, Tom och framför allt Dan måste klara sig utan Zoe. Kan någon nånsin ersätta henne?. Textat sid. 199.

15.20De magiska tingens byrå Komediserie från Australien. Rena rama rustningen. Kyra, en vanlig tonårstjej upptäcker att hon har fått magiska krafter och inser att det inte bara är hon som har det. Textat sid. 199.

15.45Unge greve Dracula Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. Del 3 av 14. Textat sid. 199.

16.10Elefantprinsessan Australisk serie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne? Svenska röster: Josephine Bornebusch, Gabriel Odenhammar, Anna Sahlin, Julia Dufvenius m.fl. Textat sid. 199.

16.35Up4noise 19. Förbjuden kärlek. Det är morfars dödsdag och Sam, Iggy och Leo bestämmer sig för att gå till graven. Men när Leo får syn på Alex i Neas knä blir stunden allt annat än fin. Del 19 av 20. Textat sid. 199.

16.50Arthur & Excalibur I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!. Textat sid. 199.

17.00Furiki rullar Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar. Textat sid. 199.

17.15Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag är inte ett dugg rädd för åska. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.25Greta Gris Leta efter saker. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

17.30Varmt, kallt och mittemellan Höst. Vad är höst? Är det en regnig årstid mellan sommar och vinter? Eller är det en vacker årstid med starka färger och goda svampar? Man kan ha olika åsikter om det och forskare har sina sätt att se på det. UR.

17.40Pulslek Lilla hinderbanan. En enklare hinderbana med pinnar och löv för de yngsta. UR.

17.45Djur som tar slut Klimat och människor. Klimat och människor. Under de stora istidernas tid fanns en mängd extra stora djur, en megafauna, som inte finns nu. Det var bland annat välkända djur som mammutar, grottbjörnar och sabelkatter. Del 2 av 3. UR.

17.50Djuren på Djuris börjar skolan Stora busdagen. Majs älskar bus och har planerat en busdag för Satsumas. Majs är överlycklig, det ska bli så roligt! Men tycker Satsumas att det är lika roligt? Del 8 av 16. UR.

18.00Bolibompaklubben Kottälg. Draken och Tereza pysslar älgar av kottar. Textat sid. 199.

18.00Stopp! Säsong 4. Friluftsliv. Abbe älskar friluftsliv! Han längtar efter att få börja i scouterna. Men för att bli en riktigt bra scout så behöver man öva innan. Mamma och pappa har lovat att de ska sova i tält på gården, men när det väl kommer till kritan så börjar dom tveka. Del 4 av 10. Textat sid. 199.

18.10Simon Rädda Kurre. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

18.20Bing Baka. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

18.30Andys akvatiska äventyr Andy och flamingorna i Anderna. Andy och Teja är tillbaka för att ge er nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten! Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur!. Textat sid. 199.

18.50Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Kitesurfing eller hästbasket. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Pinsamheter Australisk komediserie. Skolans kunskapskväll. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj. Textat sid. 199.

19.50Abel och Fant Kull!. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

04.30Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippis ballongfärd. Var det någon som visste, att Pippis pappa också var ballongflygare en gång i tiden? Det är därför hans gamla ballong ligger kvar på Pippis vind. Med den ballongen gör Pippi en märklig ballongfärd tillsammans med Tommy och Annika. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg. Del 10 av 13: Pippis ballongfärd. Textat sid. 199.

05.00I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Toblibooerna borstar sina tänder. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

05.25Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

05.40Nasse Tecknad svensk serie från 2004. Nasse hittar en vattenkanna. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. Textat sid. 199.

05.45Sara och Anka Regnbåges brorsdotter. Regnbåges brorsdotter. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.