MENY

Barnkanalen

05.55Henry råkar på... Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. En grävare. Textat sid. 199.

06.00Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

06.05Skåpbilen Olle Den nya statyn. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

06.10Tilde Pyjamasparty. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

06.20Min lillebror Jack åker kana. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Misse-kisse Återvinna. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

06.35Katten i hatten vet allt om ditten och datten En resa i rosa. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Prylomobil". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

06.50Mästerflygarna Hennes höghets hundar. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Traktor-trubbel!. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Dagens avsnitt: Traktor-trubbel!. Textat sid. 199.

07.15Alex hittar hobbyn Lajv och amerikansk fotboll. Det blir rollspel när Alex träffar lajvaren Julia och hårda tacklingar när Max bjuder på amerikansk fotboll. I Alex hittar hobbyn testar Alexander Hermansson olika hobbyer. Allt för att hjälpa barn som inte har hittat någon ännu, eller som vill skaffa en till. Del 4 av 12. Textat sid. 199.

07.30Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

07.45Pirata & Piloto Den hemsökta ön. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

07.55Kanin Sandslottet. En tecknad komediserie om en liten kanin och en stor kanin.

08.00Ett fall för KLURO Mysteriet på Figurelund, del 2. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Textat sid. 199.

08.10Blinky Bills bravader Superhjältarna. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

08.25Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Drönarjakten. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

08.45Äventyrskatten Disas kolossala fossil. Mjaua på - klös, fräs och framåt - med Äventyrskatten och hennes vänner!. Textat sid. 199.

09.00Sagoträdet Barnprogram på teckenspråk med svenskt tal. Idag har trollet Filidunken det riktigt, riktigt TRÅKIGT! Ingenting är roligt. Eller? Skatan Rut och Putte går på bäverjakt och Signe gör en smaskig fruktsallad att bjuda sina vänner på. Kanske får hon användning för uppfinningen som Putte gjort. Textat sid. 199.

09.15Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Odjurskartan. Odjurskartan. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

09.25Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

09.35Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Riddare för en dag. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

09.45Full fart i Verksta Kanadensisk animerad humorserie från 2014. Hur man fostrar sin gräsklippare. Spänn fast säkerhetsbältena och häng med Jack och hans kompisar i deras häftiga lekpark. "Verksta" är en rolig stad där alla invånare är lastbilar och stora fordon. De älskar att buffas, krocka och köra vilt, i "Verksta" finns det gott om utrymme och härliga vägar för det. Textat sid. 199.

10.00Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Ett rasande lopp. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

10.15Fixarna Blixtlåset. Blixtlåset. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. Textat sid. 199.

10.20P King Älling Robotälling. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

10.30Riddare Micke Brittisk-kanadensisk animerad serie. Med riddarsätt blir allting rätt. Micke tar hjälp av drakarna Sprak och Skvätt och sin trofasta häst för att bli en modig riddare. Textat sid. 199.

10.40Lunneskär Animerad serie om fågelfamilj. Snäckskalet. Snäckskalet. Lunneskär är fullt av djur och många äventyr. Där bor också lunnefågeln Oona och hennes lillebror Baba som tillsammans med familj och vänner gillar att utforska både ön och vattnet runt omkring. Textat sid. 199.

10.50Hej Jycke Samlarmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

10.55Bing Parkering. Parkering. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

11.05Victor & Josefine Kakor med strumpsmak. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

11.15Mästerflygarna Kalla fötter. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

11.30Grammatikbolaget Vad är substantiv? Mats på lagret har blandat ihop verb och substantiv. Ordkonstnären Peter lär ut ett superenkelt trick för att veta vilka ord som är substantiv. Britt-Inger i receptionen tipsar om hur man skiljer på singular och plural. Del 1 av 10. UR. Textat sid. 199.

11.40Här kommer kungen Vad är pengar? Kungen tvingas samla kottar och ta av sig byxorna för att få köpa glass. Kanske är pengar inte så självklara som han trodde! Del 1 av 8. UR. Textat sid. 199.

11.50Labba Jästöversvämning. Agnetas degexperiment hamnar över hela arbetsbänken. Beppe bygger en koldioxidraket för att titta närmare på vad som händer när deg jäser. UR. Textat sid. 199.

11.55Så här tänker jag Vad gör mig till mig? Seriestart. Vi utforskar begreppet identitet med hjälp av brittiske filosofen Thomas Hobbes historia om The Ship of Theseus. Filosofiska resor där barn uppmuntras att tänka kreativt. Del 1 av 5. UR. Textat sid. 199.

12.00Berätta för mig - finska Tex-mex. Rodde blir retad för att hans pappa kommer från Chile. Klassen verkar inte tycka att jargongen är något att bli upprörd över och förstår inte att Rodde blir ledsen. Hur kan han få stopp på mobbningen? Del 3 av 5. UR. Textat sid. 199.

12.10Misse-kisse Dela med sig. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

12.15Maxat hela maskinen - syntolkat Väskpackaren. I detta avsnitt ska maxat-maskinen "Väskpackaren" packa väskan med hjälp av störtande kanoter och en luftballong. I Maxat bygger Isabelle och Erik nya maxade kedjereaktionsmaskiner. Del 8 av 10. Textat sid. 199.

13.00Ninjaman Ninjaman måste "hacka" sig in i internet för att hjälpa en tjej med hennes bortglömda lösenord. Ninjaman är stor, stark och snäll. När larmet går så vet Ninjaman att barn behöver hans hjälp. Då rycker han ut och rusar blixtsnabbt till undsättning. Del 1 av 8.

13.10Ninjaman Conny Klåfinger snor en cykel och Ninjaman gör allt för att få tillbaka den. Ninjaman är stor, stark och snäll. När larmet går så vet Ninjaman att barn behöver hans hjälp. Då rycker han ut och rusar blixtsnabbt till undsättning. Del 2 av 8.

13.15Baka med farfar Barnprogram på teckenspråk. Vanilj, grädde, socker och mjölk!. Det är allt som behövs när farfar Boris och 3-åriga Elle ska göra något jättegott till fikat. Gissa vad Elle och farfar Boris ska göra för smaskigt i dag? Del 9 av 10: Vanilj, grädde, socker och mjölk!. Textat sid. 199.

13.25Tjena chavale Barnprogram på romani chib. Virginia Andrasz och barnen besöker en djurpark och träffar spännande djur, från elefanter till surikater.

13.30Mimosa ja Lennu Barnprogram på finska. Pirata är kapten på skeppet The Pink Skull och är ständigt ute på äventyr på de sju haven. Hennes bästa vän Capitano är i sitt röda flygplan aldrig långt borta.

13.40Challenge club Paulina testar massor av knasiga, roliga och spännande utmaningar tillsammans med sin Challenge Club. Dagens utmanare är Lilly i Övertorneå. Textat sid. 199.

13.50Familjen Rysberg - syntolkat Svensk komediserie från 2018. Säsong 4. Frankensteins sup. Den ökände Dr Frankenstein kommer till hotellet med sin fasansfulla assistent Igorina. Dom är bland dom levande för att söka efter en ny hjärna till sitt senaste monster. Problemet är bara att den tillhör nån som lever. Manus och regi: Fredde Granberg och Thomas Claesson. Del 5 av 12. Textat sid. 199.

14.15Bagel & Beckys show Loppornas herre. Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!. Textat sid. 199.

14.25Backstage Ta kritik. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnär och allehanda kreativa yrken. Textat sid. 199.

14.45Annedroider Meteoritjakten. Meteoritjakten. Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Han och granntjejen Shania får snart reda på att det bor en flicka som heter Anne där och med henne bor även de tre androiderna Hand, Öga och Vän. Säsong 1. Textat sid. 199.

15.10MI High Flykten. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

15.40Hank Zipzer - världens bästa underpresterare Huvudvärk. Huvudvärk. Henry "Hank" Zipzer är dyslektiker, allt är inte så lätt för honom i skolan och han har dessutom en förmåga att ställa till problem... utan att egentligen mena det. Som tur är så har Hank vänner och familj som stöttar och hjälper honom, så i slutänden löser han alltid sina problem... på sitt eget, ofta lite speciella sätt. Säsong 2. Textat sid. 199.

16.00Blue water high Australiskt ungdomsdrama. Del 11 av 26. Det finns inget vatten i huset och Simmo beslutar sig för att ta med sig ungdomarna på en surfsafari på sydkusten. Amy föreslår då att de ska besöka Erics mamma men det tycker Eric är en dålig idé. Utan hans kännedom, tar sig Amy till hans hemstad Lindara och upptäcker där hans hemlighet. Textat sid. 199.

16.25Jobbigt läge Känsla för känslor. Känsla för känslor. Lilly, Martha och Jas är tre akademiskt begåvade tonåringar men lite av en katastrof rent socialt. Lägger man därtill pinsamma föräldrar finns det mycket man ska klara av och stå ut med. Säsong 2. Textat sid. 199.

17.00Pirata & Piloto Skattjakten. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

17.10Masha och björnen Det goda livet. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

17.20Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

17.30Pick a colour Birthday. Chester och Bug har förberett en födelsedagsfest hemma hos Bug i papperskorgen. Barnpanelen svarar på frågan "When is your birthday?". Del 6 av 10. UR.

17.45Makeriet Robotar. Om makerkulturen hade en egen maskot vore det nog tramsboten. En liten robot som byggs av en enkel motor och saker man har hemma och vars enda syfte är att vara kul att bygga. Erik och Arantxa bygger en hel städpatrull av tramsbotar tillsammans med Elsa och Inez. Del 4 av 8. UR. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.10Ho-ho, kör! Hoan lär sig molnhoppa. Hoan lär sig molnhoppa. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. Textat sid. 199.

18.15Vänner med Doreen Doreen reser ut i världen och träffar barn i Ungern. Textat sid. 199.

18.20Linneas sommarland En dokumentärserie om Linnea. Hennes familj har ett eget sommarland. Linnea är där varje dag! Del 4 av 10. Linnea träffar Mona som jobbar på hennes gamla förskola. Mona är på sommarlandet med sina barnbarn. De leker tillsammans!. Textat sid. 199.

18.30Nattens hjältar Prinsessan Sessa. Prinsessan Sessa får hjälp av nattens hjältar att få tillbaka sitt kraftkort som den elaka drottningen Minna tagit. Men de måste ta sig förbi vaktmonstret Tokay först. Serie där barnen strider sida vid sida med Draken Stopptass, Skelettet Rassel och Agent Schhhhtina för att besegra den själviska drottningen Minna och hennes vaktmonster Tokay. Del 9 av 10: Prinsessan Sessa, 1. Textat sid. 199.

18.40Heidi Klara. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 14: Klara. Textat sid. 199.

19.05Pirater i huset intill Jakten på sjöjungfrun. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Jakten på sjöjungfrun. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Eva Säsong 1. Roboten i huset bredvid. Livet, såsom vi betraktat det fram tills nu, förändras fullständigt när familjen Björk får en ny familjemedlem - en som visserligen lever men inte på samma sätt som dem. Eva ser ut som vilken vanlig flicka som helst, men egentligen är hon en robot. Textat sid. 199.

19.55Världens bästa sporter Klättring. Sugen på att sporta men vet inte med vad? Teo har tips! I dag om klättring. Textat sid. 199.

04.30Klassen Oscars hemlighet. Vad är det för hemlighet Isak har upptäckt om Oscar?. Textat sid. 199.

05.00Twirlywoos Att ta sig över. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Timmys klassfoto. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.20Långhalsen Lo Lo kan inte sova. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Vad är det i lådan?. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Kanin Svamparna. En tecknad komediserie om en liten kanin och en stor kanin.

05.40Voffa, Kvittra och Len Ett sagoäventyr. Ett sagoäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.