MENY

SVT 24

20.00Arvinge okänd - teckenspråkstolkat Svensk dokumentärserie från 2017. Bröderna som aldrig sågs. Helge Holm växer upp i Gästrikland och hans bror i USA. Bröderna möts inte en enda gång under sina liv. Kattis Ahlström och Niklas Källner vill uppfylla Helge Holms sista önskan och hitta broderns barn i USA. Kommer de att hitta arvingarna och få släkten Holm att återförenas? Kattis Ahlström och Niklas Källner söker upp personer med rätt till ett arv och en okänd familjehistoria. Del 1 av 6. Textat sid. 199.

21.00Sportspegeln - teckenspråkstolkat Textat sid. 199.

21.30Agenda Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen. Från 19/8 i SVT2. Även i SVT2 senare i kväll och SVT2 21/8.

22.15Perspektiv på världen - teckenspråkstolkat Krig och konflikt. Omar fängslades och torterades i Syrien. Hur kommer det sig att länder fortfarande kränker de mänskliga rättigheterna, trots att FN:s deklaration antogs redan 1948? Del 4 av 6. UR. Textat sid. 199.

22.45Fatta Sveriges demokrati - teckenspråkstolkat Statsskick och parlamentarism. Hur fungerar samspelet mellan regering och riksdag, och varför är det lättare för vissa regeringar att styra än andra? För att få handfasta svar får Leila uppdrag både hos Djurgårdens herrfotbollslag och på rallybanan. Statsvetaren Jenny Madestam reder ut politiska begrepp och vi får veta vad som kännetecknar en demokrati respektive en diktatur. Del 2 av 4. UR. Textat sid. 199.

23.15Poldark Brittisk dramaserie från 2017. Säsong 3. Ross är säker på att George kommer att förlora i valet och är fast besluten att skaffa en sten till Agathas grav, någonting som Trenwith misslyckats med att ordna. Del 8 av 9: Status quo. Från 17/8 i SVT1.

00.15Första dejten: England Kärleken är som ett pussel. Homosexuella Jay kommer från en muslimsk familj och har kämpat för att få sin läggning accepterad. Han föredrar vitt vin, vita män och är ute efter en riktig vapendragare. Becky är burleskdansare och fastighetsskötare och den som killarna ständigt lämnar. Men hon får till sist träffa den osäkre komikern Lewis, som är ute efter just den 50-talslook Becky har. Och Sonia, som har en sexårig dotter, får ständigt höra att det är på grund av att hon har barn som killarna drar. Från 19/8 i SVT1.

01.00Val 2018: Utfrågningen - teckenspråkstolkat Direktsänd utfrågning av riksdagspartiernas partiledare/språkrör inför riksdagsvalet i september. På tur står Isabella Lövin från Miljöpartiet, MP. Utfrågningen leds av Camilla Kvartoft och Anders Holmberg. Del 2 av 8. Textat sid. 199.