MENY

SVT 24

20.00Vem bor här? - teckenspråkstolkat Hur bor en musiker?. Var bor stylisten och var bor musikern? Vi besöker lägenheten där allt går ton i ton och skärgårdsvillan som är inredd som en herrgård. Fem främlingar besöker varandras hem och gissar - vem bor var? Programledare: Malin Olsson. Del 5 av 8. Textat sid. 199.

21.00Bonusfamiljen - syntolkat Svensk dramaserie från 2019. Säsong 3. Det ska bli namngivningsceremoni för Josef. Bigge känner sig trampad på tårna eftersom hon inte är tillfrågad att hjälpa till. Lisa och Patrik försöker hantera beslutet kring barnet i magen och har svårt att prata med varandra. Cannabisincidenten leder till turer på Mini-Maria för William och Eddie. William och Henrik börjar närma sig varandra igen. Del 9 av 10. Textat sid. 199.

21.45Mästarnas mästare - teckenspråkstolkat Säsong 11. Grupp 1 möter Grupp 2! Och det första de får göra är att tävla mot varandra i den mycket tuffa Lagbanan. De andra tävlingarna är Vatteneliminering och Vattenkast. Deltagarna börjar nu komma varandra närmare och man börjar berätta om livets svåra stunder. Det visar sig att flera av deltagarna har mycket jobbiga erfarenheter med bland annat mobbning och ätstörningar. Programledare: Micke Leijnegard. Del 7 av 10. Textat sid. 199.

22.45Mästarkvalet - teckenspråkstolkat Nu ska det avgöras! Final mellan vinnarna från de två grupperna och en får chans till revansch. De möts i en dramatisk tävling och segraren får återvända till Mästarhuset och en möjlighet att bli Mästarnas mästare 2019. Programledare: Pernilla Wiberg. Textat sid. 199.

23.10Romernas historia 1900-tal - teckenspråkstolkat En skola för alla? Hur har Sveriges skolsystem behandlat romer under 1900-talet? Har romska barn alltid fått gå i skolan? Marina och Mirelle återberättar minnen från sin skoltid. Båda upplever att de trakasserades på grund av sitt romska ursprung. Del 2 av 4. UR.

23.25Lagom mycket finsk - teckenspråkstolkat Gränsen. För ca 200 år sedan drogs gränsen mellan Finland och Sverige. Hur känns det att tvingas tala ett språk som inte är det egna, och tillhöra en nationalitet där man inte känner sig hemma? Vi tar reda på vad som kännetecknar en "gränsbo". Del 2 av 4. UR.

23.55Sportspegeln - teckenspråkstolkat Från 21/4 i SVT1. Textat sid. 199.

00.25En mördares leende Brittisk miniserie från 2016. Dagen efter Isabelle Cookes försvinnande lämnar Manuel över sig frivilligt till polisen, och presenterar ett alibi för sina förehavanden under de senaste 24 timmarna. Fyra dagar senare skjuts Peter och Doris Smart ihjäl i sitt hem tillsammans med sin tolvårige son. Mördaren gör sig av med kropparna och mordvapnet, men lämnar ett spår som hjälper Muncie i hans utredning. Kriminaldrama från ITV som bygger på ett verkligt fall i 1950-talets Skottland. Miniserien följer kommissarie William Muncie i hans kamp för att ställa den fräcke och narcissistiske våldsmannen Peter Manuel inför rätta. Manuel skulle senare bli känd som Skottlands värsta seriemördare. Del 3 av 3. Från 21/4 i SVT1.

01.10Bäst i test - syntolkat Säsong 3. Bonusprogram med extra tester. Bonusprogram med extra tester från hela säsongen. Clara Henry, Anders Jansson, Annika Andersson och Nassim Al Fakir tävlar om att vara bäst i varje test. Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Del 8 av 8. Textat sid. 199.

02.10Babel Michael Ondaatje. Världsförfattaren Michael Ondaatje, född och uppvuxen i Sri Lanka, Tone Schunnesson, Agneta Pleijel och Johannes Anyuru diskuterar högt och lågt i litteraturens värld. Programledare: Jessika Gedin. Från 21/4 i SVT2. Även i SVT2 25/4 och SVT2 27/4. Textat sid. 199.

03.10Keyyo med Rheborg i Ryssland "Jag har haft rätt; man ska vara livrädd för ryssen!". Johan Rheborg är stressad när han och Kristina "Keyyo" Petrushina ger sig av på transsibiriska järnvägen och stannar i Kazan. Och inte blir det bättre när de möter snacksaliga konstnärer i "Alla religioners tempel". Kristina har fixat en överraskning som gör Johan ordentligt upplivad. Tills olyckan är framme? Båda blir spådda, en inte helt angenäm upplevelse. Del 3 av 6: Onda andar och punktering i Kazan!. Textat sid. 199.