MENY

SVT 24

19.30Mer panik i tomteverkstan - syntolkat Serie för hela familjen. Lavinfara. Den nyförälskade Tomten presenterar Hulda för barnen och de övriga vännerna i byn. Både barnen, Mek-Nisse och Snögubben känner en viss misstänksamhet mot den nya kvinnan. Det blir inte bättre av att Tomten är som förblindad och vimsar runt i ett fånigt kärleksrus. Han har bara ögon för Hulda och när det visar sig att hela byn hotas av en enorm lavin försöker alla få Tomten att förstå allvaret i situationen. Det är bråttom nu, innan tomtebyn går under i snömassorna. Del 3 av 10. Textat sid. 199.

19.55Rederiet - syntolkat Svensk dramaserie från 1998. Säsong 13. Stormvarning. Del 18 av 18. Vad gör Gustav när han upptäcker att Katarina har "lånat" alla hans pengar? Textat sid. 199.

20.40Kneg Blåbärskrisen. Blåbärskrisen - en kortdokumentärfilm. Sommaren 2020 ser ut att bli det bästa blåbärsåret på länge för det lilla syltkokeriet i Norduppland. Men när pandemin slår till hindras de thailändska bärplockarna att resa till Sverige. Om inte thailändarna kommer, vilka ska då plocka alla våra bär? En film av Ellen Fiske. Medverkande: Monica, Per, Toy, Så, Björn, Gull Britt m.fl. Från 2/10 i SVT1. Även i SVT1 21/10. Textat sid. 199.

21.00Deg - syntolkat Svensk dramaserie från 2021. Malou och Liana har en plan, men kommer den att gå i lås? Samtidigt börjar konsekvenserna av deras val att hinna ikapp dem. Detsamma gäller Kangas som blir allt mer desperat och farlig i sitt sökande efter pengarna som kan köpa honom en väg ut. Klockan tickar. Del 8 av 8. Textat sid. 199.

21.45Sportspegeln - teckenspråkstolkat Sportmagasin. Textat sid. 199.

22.15Love child Australisk dramaserie från 2015. Säsong 2. Joan hjälper Jim. Patty försöker fortfarande anpassa sig till sitt nya liv i storstaden. Vivian börjar sitt nya jobb och Annie är med om en omskakande upplevelse. Del 5 av 8. Från SVT1 tidigare idag.

23.00Är du helt hundra? Filip Dikmen och Lisa Anckarman möter Ellen Bergström och Hampus Hedström i kampen om att ha bäst koll på vad som är sant och falskt i nyhetsflödet och sociala medier. Programledare: Kristina "Keyyo" Petrushina. Del 3 av 10. Från 16/10 i SVT1. Även i SVT1 19/10. Textat sid. 199.

23.30Agenda - teckenspråkstolkat Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen. Textat sid. 199.

00.15Går det att äta? Faktaserie om framtidens mat. Är sushin utrotningshotad? Världens fiskbestånd är i akut fara men samtidigt säljs hotade arter i stor skala på fiskmarknaden. I Kanada har en extremt snabbväxande lax för första gången godkänts som livsmedel, i Norge odlas fisk i industriell skala i havet och i Finland ligger fiskodlingen på land vid ett pappersbruk. Vad säger sushikocken om att byta ut den hotade tonfisken? Stjärnkocken Henri Alén och forskaren Lauri Reuter reser och experimenterar jorden runt i jakt på framtidens miljövänliga och välsmakande mat. Del 2 av 5. Från 15/10 i SVT1. Även i SVT1 20/10. Textat sid. 199.

00.45Utrikesbyrån Utrikesmagasin. Dö för klimatet. Vad väntar bortom skolstrejker och massmöten när klimataktivisterna upplever situationen för planeten som alltmer akut och desperat? Extrema grupper har redan lämnat plakaten och slagorden. Och ekofascister, som genom terrordåd vill skapa kaos och splittring, mobiliserar och rekryterar unga runtom i världen. Så vad driver klimataktivisterna framåt, och hur långt är de beredda att gå? Vi möter Jacob Heinze som hungerstrejkat utanför tyska Förbundsdagen, Sarah Baillie som väljer att leva barnfritt för klimatet och säkerhetsexperten Erik Lewin som ser klimatterrorismen som ett hot i närtid. I studion: SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström, författaren Magnus Linton och poddaren Gurgîn Bakircioglu, som ställt om hela livet för klimatet. Programledare: Rebecca Randhawa. Del 6 av 15. Från 12/10 i SVT2. Textat sid. 199.

01.15Fiskarnas rike Svensk naturdokumentärserie från 2021. Älven. Programledaren Martin Falklind tar med oss på en resa i våra strömmande vatten, där vi möter vandrande fiskar, hotade urtidsdjur och simmande strömstarar - alla beroende av forsande vatten. Huvudrollsinnehavaren i det här avsnittet är laxen, en fisk med superkrafter. Vi besöker en älvdal där forsarna tystnat, där djur, växter och människor har påverkats av storskalig vattenkraft. Men vi får också se hur mänskliga insatser bidrar till en bättre framtid för livet längs vattendragen - hundratals mil av bäckar och åar har återställts i Sverige, merparten av frivilliga insatser. En filmserie som inger hopp: Den visar vilken förödelse vi har ställt till med i våra vatten, men också att det går att reparera de skador vi har orsakat. Del 1 av 3. Från 17/10 i SVT2. Även i SVT2 20/10 och SVT2 23/10. Textat sid. 199.