MENY

TV4

06.40Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Waco och Alley hävdar att Wacos mamma Stacy och hennes make Jacob försöker stjäla deras treåriga dotter men Stacy och Jacob menar att föräldrarna vanvårdar sitt barn. Waco, hans dotter och Stacy tillhör indianstammen muskogéerna och det är stammens interna domstol som först slog fast att Stacy och Jacob har rätt att besöka sitt barnbarn. Waco och Alley lämnade då delstaten och domstolen gav i deras frånvaro vårdnaden till farföräldrarna.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Shelbies mamma Carie Zapletal försvann för över ett år sedan och Shelbie är övertygad om att hennes styvfar Ed, och kanske även hans dotter Lauren, ligger bakom försvinnandet. Både Ed och Lauren förnekar anklagelserna. Ed hävdar att Carie var en alkoholist som började tappa greppet om tillvaron. Hon ska ha börjat använda droger och försökt ta livet av sig så han tror att hon håller sig borta frivilligt. Doktor Phil försöker lista ut varför Carie lämnade sitt hem mitt i december utan varken jacka, telefon, plånbok eller bil.

11.50Det stora familjeäventyret Brittisk realityserie från 2016. Om människor som flyttar till ett nytt land. Här följs par och familjer när de påbörjar sina äventyr och beger sig ut i Europa där de tillbringar tid med andra som tagit steget tidigare. För vissa blir det tufft att klara sig medan andra lyckas starta framgångsrika företag. Frisören från London som börjat om på nytt på Costa Blanca anställer sin första medarbetare. En pensionerad major och hans fru inser att det är tufft att vara semestervärdar. Ägarna till ett vattensportsföretag får problem.

12.50First dates Brittisk dokumentärserie från 2014. Singlar stämmer träff via en dejtingsajt för en första dejt som filmas med dold kamera. Paren träffas på en restaurang och allting dokumenteras. Ed träffar Purdey som försöker dölja sin galna personlighet. Essex-killen Mark som har varit intim med 64 tjejer går på dejt med Clare som måste vara tillsammans med någon i fyra månader innan det blir tal om sex. På sin dejt med Steve skämtar Peter om Tyskland, ovetandes om att Steve växte upp där.

13.55Extreme makeover weightloss Brittisk dokumentärserie från 2012. Här får extremt överviktiga personer hjälp att gå ner i vikt. Under ett år får de hjälp att kämpa för att bli av med sina överflödiga kilon och förändra sina vanor så att de kan hålla sin nya vikt resten av livet. Sharon väger 190 kilo och är livrädd att lämna sitt hus. Frågan är om teamet kan hjälpa henne att gå ner i vikt och få bukt med rädslan.

14.55Bygglov Svensk inredningsserie från 2017. Matte Carlsson, Willy Björkman och arkitekten Maria Kingsley reser runt i Sverige i en trailer som är fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. Bygglov söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Åsa och Stefan i Söderhamn behöver hjälp med sitt risiga kök och Bygglov rycker in. De skapar ett nytt kök i ett hus där ingen vinkel är rät och väggarna är över hundra år gamla. Dessutom bjuder de på en överraskning till familjen.

15.55Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2013. Tretton deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Deltagarna från säsongen 2013 samlas och berättar öppenhjärtigt om sina erfarenheter från tävlingen. De pratar om höjdpunkter från sina egna resor och hur det har varit att bli bedömda av Mary Berry och Paul Hollywood. De är alla eniga om att tävlingen har haft en stor påverkan på deras liv.

16.55Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2009. Programmet ger råd och tips om inredning, trädgårdsskötsel, renovering och design. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har Lulu Carter, Björn Christiernsson, Bosse Rappne, Karin Mannerstål, Camilla Lundsten och Jimmy Schönning som alla bidrar med kunskaper inom sina områden. Det har blivit dags för fest i Äntligen hemma-huset, men innan gästerna sätter sig till bords är det en hel del som måste färdigställas. För Martin Timell är det måleriarbete som gäller. Det spacklas och slipas innan färgen kommer på plats. Det blir knivskarpa linjer och en härlig ljusgrön väggnyans vid matplatsen för att matcha kökets grönmönstrade fotokakel. Björn Christiernsson bygger en smart mosaikhylla att hänga ovanför kökets köksö. Äntligen hemmas egen ljusexpert Svante är på plats för att få till det perfekta ljuset i rummet som skapar både funktion och stämning i rummet.. Lulu Carter är hemma hos familjen Wagner, som bor i en riktig paradvåning. Lulu får i uppdrag att förvandla ett rum som används som förvaringsplats och sovrum för familjens husdjur till en vacker sängkammare. Jimmy Schönning förbereder festen i huset. Porslin, kastruller och växter får sin plats. Runt det uppdukade matbordet står olikformade, vitmålade stolar och kökets köksö blir en perfekt avställningsyta för mat och dryck. Med brasan sprakande i bakgrunden skålar Äntligen hemmas programledare för sin första middag i köket.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Poliserna Johan och Fredric hjälper en kollega att ta hand om en aggressiv man. Brandmannen Mattias rycker ut till en skola som brinner. Ambulanssjuksköterskan Janne hjälper till när en patient måste föras med flygtransport till Ronneby.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden i Skara är scouten Albin. Han syr ihop en meny som består av kycklingsoppa och smörstekt abborre som serveras med dillsmör och risotto. Till dessert blir det en äppel- och päronglass.

20.00Bygglov Svensk inredningsserie från 2017. Matte Carlsson, Willy Björkman och arkitekten Maria Kingsley reser runt i Sverige i en trailer som är fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. Bygglov söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Bygglov hjälper Alexander och Johan som byggt hela sitt hus själva men inte orkat med att ordna tomten. På några dagar ställer gänget upp ett gästhus, planterar träd och gräver en damm komplett med vattenfall och karpar.

21.00Brynolf & Ljung Svensk underhållningsserie från 2015. Peter Brynolf och Jonas Ljung tillhör några av världens bästa trollkarlar och nu ska de trolla för svenska stjärnor. De ger sig ut på gator, hem till kända svenskar och till deras arbetsplatser för att bjuda på magiska tricks till gästernas skräckblandade förtjusning.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.15Sporten Sportnyheter.

22.25TV4Vädret 22.20 Väderprognos.

22.30Shooter Shooter är en amerikansk thriller från 2007. Prickskytten Bob Lee Swagger har lämnat militären och dragit sig tillbaka till en stuga i Klippiga bergens skogar efter en tragisk händelse i Etiopien. När man tre år senare börjar misstänka att någon planerar att mörda USA:s president ber överste Isaac Johnson Swagger om hjälp att hitta förövarna innan de slår till. Men det hela visar sig vara en fälla och Swagger tvingas fly. Tillsammans med änkan till sin före detta partner, Sarah Fenn och en ung FBI-agent, Nick Memphis, försöker han ta reda på vem som försökt sätta dit honom. Spåren leder tillbaka till Afrika. I rollerna ses bland andra Mark Wahlberg, Danny Glover, Kate Mara och Michael Penna.

01.05Gotham Amerikansk kriminalserie från 2015/2016. James Gordon kämpar fortfarande med att få rätsida på korruptionen i Gotham City och det blir en ensam kamp där han ställs mot både sina kollegor och den undre världen. Bruce Wayne kommer ett steg närmare sanningen om vem som mördade hans föräldrar. Jim Gordon vägrar sluta gräva i borgmästare Galavans förflutna.

02.00Musketörerna Brittisk dramaserie från 2016. Musketörerna d'Artagnan, Athos, Aramis och Porthos kämpar för rättvisa i 1600-talets Paris och är beredda att skydda kungen och drottningen till varje pris. När musketörerna återvänder från Spanien upptäcker de att missnöjet pyr i ett härjat Paris som hotas av svält. När ett dödsfall inträffar på Louvren fattar Treville några drastiska beslut för att skydda tronarvingen från Grimaud, Gaston och hertigen av Lorraine. Hans hemliga taktik isolerar drottningen och hotar att splittra musketörerna. Constance och Sylvie måste gömma tronarvingen i en stad som kryllar av spioner samtidigt som Treville försöker avstyra oppositionen. Frågan är om diplomati räcker för att rädda Frankrike eller om Treville har underskattat fienden.

03.10Blue bloods Amerikansk kriminalserie från 2014. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. Frank måste hantera allmänhetens missnöje efter att en polis filmkamera slutade fungera i samband med en konfrontation. Danny och Baez försöker skydda en informatör efter att han nekats vittnesskydd. Erin utreder en påstådd våldtäkt.

04.05Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2004/2005. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. Den prostituerade Melody Quinn hittas överkörd, våldtagen och misshandlad till döds. Först ser det ut som att mordet har att göra med kvinnans riskfyllda arbete men med hjälp av Stablers son Dickie upptäcker de att mordet är en exakt kopia av ett populärt tv-spel. Utredarna kontaktar spelutvecklaren som tipsar dem om ett forum där ett fan har postat en egen sekvens av spelet.

05.00The following Amerikansk thrillerserie från 2015. FBI-agenten Ryan Hardy börjar få ordning på sitt liv igen efter att han återigen burat in seriemördaren Joe Carroll. Men så dyker en ny okänd mördare upp som skriver hotfulla meddelanden i blod. Hardy inser snart att hans nya fiende är mer lömsk än han någonsin kunnat föreställa sig. Jakten på Theo fortsätter samtidigt som insatserna höjs då FBI attackeras.