MENY

TV4

06.40Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Gina bad om hjälp med sin dotter Alexis som hon tror blivit kidnappad av sin pojkvän men nu riktas anklagelserna mot henne. Alexis biologiska pappa Dan blev anklagad av Gina för att ha förgripit sig på Alexis när hon var två år. Han svär på att han är oskyldig.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Tina berättar att hennes söner levde i en mardröm för fyra år sedan när de bodde hos sin biologiska pappa Jeff och hans fru Sandra. Hon hävdar att socialtjänsten inte brydde sig om hennes rop på hjälp. Den äldste brodern Ian, 18 år, berättar om misshandel och vanvård under den period som han kallar de värsta fem månaderna i hans liv. De som behandlades värst var ett par tvillingar som Jeff och Sandra adopterat. En av tvillingarna, Christa, talar ut om tiden hos sina adoptivföräldrar.

11.50Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2016. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil söker boende i södra och östra London. Kirstie tar sig an systrarna Ruth och Anna som slagit ihop sina besparingar för att kunna köpa något i London.

12.55Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Lotte har social ångest och har svårt att ta för sig i vardagen. Hon vill lära sig att möta världen. Tvåbarnsmamman Lena har drabbats av komplikationer som gör att hon ser gravid ut fastän hon inte är det. Susanne lider av dåligt självförtroende och vill ha lite hjälp på vägen.

13.55FC Nörd Svensk realityserie från 2016. Nördiga unga män utan någon erfarenhet av fotboll tränas av de kända fotbollsprofilerna Thomas och Andreas Ravelli för att efter några månader möta ett klubblag i den högsta nationella serien. FC Nörd måste lära sig att tänka bortom smärta och fokusera på fotbollen. Därför adderas ett helt nytt element till träningen, nämligen elchocker. Dessutom formas grabbarna till krigare på paintball-banan men några av dem gör sitt livs misstag när de bestämmer sig för att äta världens starkaste korv. Det blir ett beslut de ångrar då det är match dagen efter. Grabbarna möter även riktigt tufft motstånd i form av ett lag med militärpersonal.

15.00Bygglov Svenskt inredningsprogram från 2012. Snickarna Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman samt inredaren Mija Kinning reser runt i Sverige i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. De söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Eija och Keijo bor med sina barn Ellen och William i en gammal skola i Eskilstuna. Köket i huset är slitet och opraktiskt. Dessutom har familjen inrett ett kombinerat vardagsrum, matrum, garderob och sovrum i den stora skolsalen och resultatet har inte blivit som de hoppats. Mija bestämmer sig för att göra om hela planlösningen på det nedre planet genom att flytta köket till skolsalen och göra ett kombinerat kök och vardagsrum. Men det innebär att man måste flytta avlopp och vatten vilket visar sig vara lättare sagt än gjort.

16.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2014. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Tolv deltagare gör upp om titeln Storbritanniens bästa amatörbagare. Programledarna Mel Giedroyc och Sue Perkins ger dem deras första utmaning som går ut på att göra en rulltårta. Bagarna måste bestämma sig för om de ska göra den klassiska varianten eller försöka imponera med något mer speciellt. I den tekniska utmaningen ska de följa Mary Berrys recept på en körsbärskaka. Till sist ska deltagarna göra klassiska brittiska tårtor i miniatyrstorlek.

16.55Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2013. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett gammalt förfallet orangeri och förvandlar det till en lustfylld sommardröm. Med enkla lösningar gör han om orangeriet till ett sommarboende och till sin hjälp har han snickarna Per "Pirre" Starrin och Marcus "Mackan" Nylén. Det har blivit dags att inreda och inviga det nya växthuset med pompa och ståt med kalas för folk från bygden. Ernst bjuder på nybakade muffins och jordgubbstårta. Bredvid växthuset anläggs ett grönsaksland med en finurlig odlingspåle. Pirre och Ernst bygger ett vattenspegelbord av marockanska klinkerplattor. Mackan lägger golv i orangeriets flygelbyggnad. Ernst klär om en gammal soffa och syr kuddar. Dessutom beger han sig i väg på en utflykt för att hämta växter till växthuset.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Polisen Calle deltar i en biljakt genom ett bostadsområde. Ambulanssjuksköterskan Janne skyndar sig till en kvinna med en blodig skallskada. Polisen Sofia tvingas göra ett dramatiskt ingripande på ett tåg i Åmål.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Fyra stockholmare ska bjuda varandra på middag och först ut är Amanda. Hon bjuder på sparris med tryffel och pocherad äggula och tonfisk med pumpapuré. Till efterrätt blir det ugnsbakat fikon som serveras med yoghurtglass.

20.00Lotta på Liseberg Svenskt underhållningsprogram från 2017. Direkt från Stora scenen i nöjesparken Liseberg i Göteborg bjuder Lotta Engberg på allsång vid pianot sitter kapellmästaren Andreas Landegren. Det blir också uppträdanden av välkända artister. Uppträder gör Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson, Mariette, Sigvart Dagsland samt Per Andersson och Linus Wahlgren.

21.30Annika Bengtzon - en plats i solen Svensk kriminaldramaserie från 2012. Kriminalreportern Annika Bengtzon arbetar på tidningen Kvällspressen. Hon är en hängiven journalist som tar sitt yrke på stort allvar. Hon har två barn och kämpar med att få sitt förhållande med sin man Tomas att fungera. Annika är modig och rak men samtidigt envis och svår att samarbeta med. Säsongsavslutning. En känd före detta NHL-spelare och hans familj hittas döda i sitt hem i Marbella och Kvällspressen skickar Annika för att skriva om fallet. Ju närmare sanningen Annika kommer, desto mer får hon se av Solkustens mörka baksida.

22.00TV4Nyheterna och Sporten Nyheter och sport.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Annika Bengtzon - en plats i solen Svensk kriminaldramaserie från 2012. Kriminalreportern Annika Bengtzon arbetar på tidningen Kvällspressen. Hon är en hängiven journalist som tar sitt yrke på stort allvar. Hon har två barn och kämpar med att få sitt förhållande med sin man Tomas att fungera. Annika är modig och rak men samtidigt envis och svår att samarbeta med. Säsongsavslutning. En känd före detta NHL-spelare och hans familj hittas döda i sitt hem i Marbella och Kvällspressen skickar Annika för att skriva om fallet. Ju närmare sanningen Annika kommer, desto mer får hon se av Solkustens mörka baksida.

23.45Wentworth Australisk dramaserie från 2013. Bea Smith blir dömd till fängelse efter att hon försökt döda sin våldsame make och hamnar på Wentworth. Hon kastas in i en värld av våld bland de kvinnliga fångarna som styrs av den lesbiska Franky. Bea hamnar mellan rivalerna Jacs och Franky och när Jacs hotar Beas dotter har hon inget val än att lyda hennes order. I en återblick berättas historien om hur Franky blev dömd till fängelse.

00.45Gotham Amerikansk kriminalserie från 2015/2016. James Gordon kämpar fortfarande med att få rätsida på korruptionen i Gotham City och det blir en ensam kamp där han ställs mot både sina kollegor och den undre världen. Säsongsavslutning. Medan Gordon, Bruce och Lucius är kvar på Indian Hill möts Gotham av en ny överhängande fara då Hugo Stranges fångar tänker ut en plan på att rymma och starta nya liv i staden.

01.45Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2012. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Men en före detta soldat bär på nyckeln till sanningen, något som gör honom till en jagad man. När Monroe får höra om Jason och Neville dessutom försvinner gör det honom allt mer paranoid. Rachel fortsätter med att försöka koppla på strömmen men stöter på den ena svårigheten efter den andra. Miles träffar på en gammal bekant.

02.45Blue Bloods Amerikansk kriminalserie från 2015. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. En terroristattack sker i Mellanöstern och Frank fruktar att New York kan stå näst på tur.

03.40Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2003/2004. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. En liten pojke har kidnappats av en schizofren person och när Stabler arbetar med fallet avslöjar han också flera brott på ett vuxenboende.

04.40Reign Amerikanskt kostymdrama från 2014. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Mary och Francis undersöker vem som förgiftade kungen och deras upptäckter tvingar Mary att konfrontera sina känslor för Condé. Catherine hamnar i ett triangeldrama när hertigen av Guise återvänder, vilket tvingar Navarre att göra något avskyvärt i ren desperation.

05.35Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Lotte har social ångest och har svårt att ta för sig i vardagen. Hon vill lära sig att möta världen. Tvåbarnsmamman Lena har drabbats av komplikationer som gör att hon ser gravid ut fastän hon inte är det. Susanne lider av dåligt självförtroende och vill ha lite hjälp på vägen.