MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Staceys drömliv med sex barn och en framgångsrik man gick i kras 2009 när hon upptäckte att hennes make sedan 23 år, Dave, var otrogen. Hon berättar att han hittat en kvinna som var hälften så gammal som honom och som arbetade som exotisk dansare. Stacey tog då barnen och flyttade ut och Dave ska ha startat ett nytt liv med sin flickvän men hon påstår att han började ringa henne och be henne att komma tillbaka. Staceys pojkvän dog nyligen och hon sover nu på Daves soffa. De funderar på om de ska ge sitt äktenskap ett nytt försök.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Steve och Stephanie hävdar att deras hem är en krigszon som domineras av deras 15-årige son Preston som sprider dramatik omkring sig. Han ska ha förstört nästan alla möbler i huset i samband med sina våldsamma utbrott och han har till och med slagit Steve rakt i ansiktet. Men Steves mamma Dawn förstår inte vad som står på för när Preston är hemma hos henne beter han sig som en ängel. Doktor Phil sätter sig ner för att tala med Preston som beskriver sitt förhållande med pappan. Även Prestons storebror ger sin syn på saken.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Robert känner sig pressad av Ross. Victoria sätter ner foten. Gabby får ett utbrott.

12.30Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Adam gör en upptäckt. Rebecca får oroande nyheter. Bernice känner sig skyldig över att Gabby inte fick ta ett ordentligt farväl av sin far.

13.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1995. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Jessica hjälper ett kämpande band i New York men det hela tar en oväntad vändning när systern till bandets basist misstänks för mordet på en lokal utpressare.

14.00Antiques roadshow Brittiskt antikvitetsprogram från 2003. Programledaren Michael Aspel reser runt i Storbritannien tillsammans med antikexperter för att söka efter värdefulla föremål. På varje plats de besöker har invånarna chans att få sina antikviteter värderade. Michael och experterna besöker Chichesters katedral för att undersöka antikviteter folk kommit med. De blir exalterade när de får se ett originalmanuskript av äventyrsförfattaren RM Ballantyne, en ovanlig senapssked och ett picknicset i silver.

14.55Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2016. Många människor drömmer om att bygga ett eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Charlie är i Hertfordshire där Roz och Mick bygger ett kompakt och modernt hem i bakre delen av sin trädgård. Paret vill skala ner från sitt nuvarande hus som är lite väl rymligt men att rita ett hem som är hälften så stort har gett upphov till en del huvudbry.

15.55En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2015. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus där de kan tillbringa sin semester under vintern. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter på platser som Florida, Costa Rica, Spanien och Portugal. Fay har alltid älskat Spanien och drömmer om att flytta dit. Nu har hon sålt sitt hus i Storbritannien och är redo att slå till. Jasmin Harman visar Fay fem fastigheter i Axarquia i Malga regionen. Frågan är om något faller Fay i smaken.

16.55Fixer upper Amerikansk livsstilsserie från 2014. Chip och Joanna Gaines hjälper personer med renoveringar. Paren får se tre potentiella hem som är till salu och som är i behov av upprustning. : Efter att paret valt det objekt de vill köpa sätter Joanna och Chip i gång med att förvandla det till deras drömhem utifrån deras egen budget. Heather, Andrew och Steven McCall ber paret Gains om hjälp att hitta ett ställe till sina föräldrar Tim och Janice McCall. De är missionärer och ansvarar för ett barnhem i Uganda. Nu behöver de ett ställe där de kan bo när de kommer hem på besök.

17.55Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2015. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Hunden Loffe har fallit ihop medvetslös och kommer till djursjukhuset Albano med sin husse Kent. Han blir omhändertagen av veterinären och hjärtspecialisten Anna Tidholm som gör ett ultraljud på honom. Ponnyerna Brorsan och Lilleman besöker veterinären Håkan Ahlström på Brunmåla hästklinik då deras ägare Emma och hennes dotter Lisa oroar sig för att de är halta. Veterinären Maria Hermansson på Gärdets djurklinik tar hand om chihuahuan Nova som har ständiga problem med sina tänder. Maria ska operera bort några av Novas tänder och behöver försäkra sig om att hon är tillräckligt frisk för att kunna sövas. Veterinären Marek Goczkowski och djurskötaren Marlene Andersson på Parken Zoo i Eskilstuna försöker fånga in 15 dödskalleapor som ska undersökas. Veterinären Annika Elmén på Regiondjursjukhuset Bagarmossen får besök av den tolvåriga katten Skrållan då hennes matte oroar sig för att hon dricker och kissar för mycket. Annika misstänker att Skrållan har fel på njurarna.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Farmen Svensk realityserie från 2017. Långt bort från moderniteter ska ett antal deltagare leva som bönder gjorde på 1800-talet. Förutom att leva som förr i tiden är det en hård tävling med taktik och rackarspel. Programledare: Paolo Roberto.

20.00Anders knackar på Svensk livsstilsserie från 2018. Anders Öfvergård flyttar in hos en känd person men han vet inte vem det är innan han knakar på. Under några dagar lär de känna varandra och det bjuds på nyfikna samtal. Anders hjälper även till med något värdarna behöver åtgärdat. Anders knackar på hemma hos Barbro "Lill-Babs" Svensson där han även ska sova över. Anders, Barbro och Barbros äldsta dotter Monica pratar bland annat om skuldkänslor och om att Barbro var borta mycket från sina barn när de var små. Anders konstaterar att Barbros förstukvist håller på att ruttna och att hon lagat sin pool med tejp och en gammal flaska.

21.00Kalla fakta Svenskt samhällsmagasin från 2018. Redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer. Säsongsstart. Kalla fakta granskar spelet om assistans. Loke får livshotande kramper flera gånger om dygnet och är en av flera tusen personer som trots läkarintyg nekats eller fått den statliga assistansen indragen de senaste åren.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare.

22.30Ekonominyheterna Ekonominyheter.

22.40Sporten Sportnyheter.

22.55TV4Vädret Väderprognos och nyhetsuppdatering.

23.00CSI Amerikansk dramaserie från 2000. Om en grupp kriminaltekniker som vänder på varje sten för att lösa brott i Las Vegas. Även om förövarna gjort allt för att sopa igen spåren finns det inget som kan stoppa gruppen i jakten på sanningen. Grissom undersöker ett mordfall och misstankarna riktas mot offrets make och pojkvän. Nick och Sara tittar närmare på vad man till en början tror är ett självmord.

23.55Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2006/2007. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. Stabler och hans nya partner Dani Beck utreder ett fall där en ung kvinna vid namn Nikki har blivit våldtagen av en välkänd advokat, Martin Trenway. Teamet stöter på svårigheter när de vill väcka åtal, tills ytterligare ett offer träder fram. I ett försök att komma åt Trenway letar Beck reda på en kvinna från advokatens förflutna som kan bära på nyckelbevis för att fälla Trenway. Frågan är bara om de kan lyckas övertyga kvinnan att vittna.

00.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2012. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors tuffa arbetsdag, samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Rökdykaren Jörgen åker på larm till en lägenhetsbrand och man misstänker att det finns personer kvar inne i lägenheten. På Östra sjukhuset i Göteborg försöker läkaren Helena hjälpa en man med kraftiga buksmärtor. Polisen Rolf får ta hand om en mycket aggressiv missbrukare.

01.55Elementary Amerikansk kriminalserie från 2012/2013. Sherlock Holmes är tillbaka som fristående konsult i brottsutredningar efter att han genomgått rehabilitering för sina drogrelaterade problem. För att Sherlock inte ska få ett återfall anlitas doktor Joan Watson. Tillsammans tar de sig an olika fall. Sherlock Holmes och Joan Watson undersöker mordet på en hotellchef som hittats död i en tvättmaskin. Listan på misstänkta är lång, alltifrån hennes make som nyligen förlorat sitt jobb till en grupp prostituerade som använt hotellet som sin bas. Men när de inte hittar något som pekar på att det är någon av alla de misstänkta som ligger bakom mordet lägger Holmes fram en udda hypotes. Eftersom Watsons tid tillsammans med Sherlock är på väg att ta slut erbjuder Sherlock henne att bli hans lärling.

02.55CSI Amerikansk dramaserie från 2000. Om en grupp kriminaltekniker som vänder på varje sten för att lösa brott i Las Vegas. Även om förövarna gjort allt för att sopa igen spåren finns det inget som kan stoppa gruppen i jakten på sanningen. Grissom och Sara för en kamp mot klockan när de söker efter en miljonärs kidnappade fru. Catherine och Warrick undersöker en smitningsolycka.

03.55En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2015. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus där de kan tillbringa sin semester under vintern. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter på platser som Florida, Costa Rica, Spanien och Portugal. Fay har alltid älskat Spanien och drömmer om att flytta dit. Nu har hon sålt sitt hus i Storbritannien och är redo att slå till. Jasmin Harman visar Fay fem fastigheter i Axarquia i Malga regionen. Frågan är om något faller Fay i smaken.

05.10Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Fyra personer i Trelleborg bjuder varandra på middag och först ut är Malin. Hon bjuder på råraka med crème fraiche och löjrom och oxfiléplanka. Till dessert blir det chokladbomb med vaniljglass.