MENY

Sjuan

06.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Emma drabbas av svartsjuka när Zoe flörtar med Xander medan han fotar henne för den nya underklädeskollektionen. Det förvärras när Zoe stjäl en kyss från Xander just som han bett henne vara mer schysst mot Emma. Bill och Thorne hamnar i bråk.

06.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. När Hope letar efter Liam för att han ska följa med till läkaren för ett ultraljud, finner hon honom tillsammans med Steffy och Kelly. Will tvekar inför att tillbringa tid med sin far, något Thorne använder som ammunition mot Bill.

07.00Familjen Annorlunda Svensk dokumentärserie från 2012. Här följer man familjen Wahlström som har sju barn, familjen Wallquist som har tio barn och familjen Norrström som även de har tio barn. De tvingas hitta nya vägar för att vardagen ska fungera i en värld som är skapad för familjer på fyra. Hos familjen Wallquist har barnen länge tjatat om att mamma Maria och pappa Walle borde gifta sig och nu har Walle bestämt sig för att fria. Mirka Norrström åker till USA och Peter tar en veckas semester för att ta hand om barnen. För Mirka blir det en vecka med lugn och ro, medan Peter har fullt upp men samtidigt njuter av att få tid med barnen. Familjen Wahlström firar Timothys födelsedag med ett teaterbesök. Inspirerade av besöket åker de hem och gör en egen dockteater.

08.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2013. Tretton deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Det är den tredje veckan av tävlingen och vissa av de tävlande är redan på bristningsgränsen. Efter att ha klarat av tårt- och brödutmaningar under tidigare veckor är det nu dags för deltagarna att sätta sina färdigheter på prov då de ska utföra ett flertal baktekniker samtidigt. De ska bland annat tillaga en fruktkaka med vaniljsås, kex och gelé samt petit fours och den krävande efterätten île flottante.

08.55Sändningsuppehåll

11.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment är lika viktigt, meny, dukning, fördrink och slutligen middagen. Fyra tävlingsinriktade personer i Wolverhampton bjuder varandra på middag. De tävlande är Farida Khalifa, Mike Brett, Natalie Middleton och Lee Pritchett. Vissa försöker imponera med sin mat medan andra låter alkoholen flöda.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2007. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem, det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa hundarna och deras ägare. Cesar träffar Brian och Patricia som adopterat en border collie från en räddningsorganisation. Den söta valpen visade sig dessvärre vara aggressiv mot alla människor utom Patricia och de klarar inte av att hantera hundens aggressiva personlighet. Polismannen James Espinoza önskade sig en hund som kunde vakta huset och skaffade sig en schäfer som han döpte till Ali efter boxaren Muhammed Ali. Precis som sin namne är schäfern alltid redo att slåss. När James rastar honom angriper han cyklar, bilar, barn och andra hundar.

13.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Suzanne påstår att hennes yngre pojkvän Ryan är en manipulativ snyltare. De träffades efter att Suzannes tvillingsyster dött och det visade sig att Ryan är med i hennes testamente. Doktor Phil undersöker det tumultartade förhållandet.

14.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. När hon lämnar sitt hem är det för att bedriva detektivarbete och då har hon stor användning för sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica Fletcher går på en fest i Kentucky där man firar ett prisbelönt engelskt fullblod när en grannfejd leder till mord.

15.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. Susan kräver en elektriker på pengar efter att han anlitats för att dra om elen i hennes hus men lämnat arbetet halvfärdigt. Chris vill ha ersättning av sin granne efter att han vägrat gå med på att riva deras gemensamma garage.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Caroline Giertz tar hjälp av det holländska mediet Birkan Tore. De besöker Finsta gård utanför Norrtälje där den heliga Birgitta sägs vara född. De boende på gården har märkt av en obehaglig och påträngande närvaro. Birkan försöker ta reda på vad det är som rör sig i huset genom att använda sig av en ovanlig metod där han tar kontakt med änglar.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Familjen Darnell flyttar till en 50-talsvilla i Motala och börjar renovera. Men mamma Siw märker att allt inte står rätt till i huset, hon upplever att det finns en obehaglig närvaro i källaren som gör att hon till slut inte går ner dit. Då sprids den olustiga närvaron till resten av huset och även dottern Anna märker av den. Caroline Giertz och mediet Lena Ranehag åker till Motala för att försöka bringa reda i problemet och hjälpa familjen.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Bill hotar att använda sig av sin kunskap om Katies forna alkoholmissbruk mot henne efter att diskussioner och förhandlingar inte fungerat i kampen om Will. Hope inser att dr Phillips känner Liam sen tidigare, på grund av Steffy.

18.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Brooke kommer till Bills försvar gentemot Quinn, Ridge och Thorne, hon håller inte med i deras uppfattning om Bill och förvarar hans rättigheter till sonen Will. Hope lämnas plötsligt ensam under ultraljudet när Liam beger sig för att hjälpa Steffy.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Rhea hävdar att hennes 22-årige son Matthew blivit hjärntvättad av sin äldre flickvän Kaden till att tro att han utsatts för vanvård som barn. Kaden påstår att hon är den enda som är på Matthews sida.

20.00Mord i paradiset Brittisk kriminalserie från 2014. Den principfaste kriminalpolisen Richard Poole skickas motvilligt till den avslappnade paradisön Saint Marie i Karibien för att utreda ett mord. När han löst fallet blir han till sin förfäran kommenderad att stanna för att tjänstgöra som kommissarie. När en fågelskådare på djungelexpedition hittas med en kniv i ryggen får teamet en svår nöt att knäcka. Det verkar som att den lugna fågelskådarvärlden är farligare än de kunnat föreställa sig.

21.00Beck - Enslingen Svenskt kriminaldrama från 2001/2002. Polisen Martin Beck är chef för riksmordkommissionen. Han är en skicklig utredare med många års erfarenhet inom poliskåren. Till sin hjälp har han den hårdhänte Gunvald Larsson som ofta tar lagen i egna händer, nytillskottet Alice Levander och Josef Hillman. Liket av en ung thailändska hittas i vattnet vid Beckholmen i Stockholms skärgård. Skadorna på hennes kropp tyder på att hon var prostituerad. Samtidigt hittas en gammal man mördad i sitt ensligt belägna hem. Gunvald utreder den unga kvinnans död medan Alice tar sig an den mördade mannen. Snart pekar allt på att de två fallen har ett samband.

23.00Miss Marple Brittisk kriminalserie från 2013. Miss Jane Marple är en söt äldre dam men under ytan döljer sig en vass detektiv som är expert på att lösa mord. Hennes yttre är till fördel då gärningsmännen underskattar hennes förmåga, hon hamnar ofta i hisnande äventyr med risk för sitt eget liv. Miss Marple får ansvar för att gömma den unga kvinnan Louisa och hennes son som är i fara och hon tar med dem till sin vän Katherine Greenshaw som tar sig an kvinnan och hennes son. När Katherines butler dör och en gäst som är på besök försvinner spårlöst börjar miss Marple misstänka att saker och ting inte står rätt till. Hennes misstankar bekräftas när Katherine hittas mördad. Snart uppdagas hemligheter som ingen hade kunnat ana och miss Marple måste försöka hitta mördaren bland de många misstänkta.

01.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1991. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd kvinna med ett intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt storstadshem på Manhattan för att bedriva detektivarbete, och får användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. När en kriminell polis mördas finns det tre misstänkta, hans dotters förorättade pojkvän, en ägare av ett illegalt kasino och Jessica Fletchers revisor. Jessica drar nytta av sin instinkt som deckarförfattare när hon undersöker fallet i Cabot Cove.

02.00Elementary Amerikansk kriminalserie från 2012/2013. Sherlock Holmes är tillbaka som fristående konsult i brottsutredningar efter att han genomgått rehabilitering för sina drogrelaterade problem. För att Sherlock inte ska få ett återfall anlitas doktor Joan Watson. Tillsammans tar de sig an olika fall. Sherlock återupptar jakten på Moriarty när hans ärkefiende Moran är beredd att avslöja mer om sina mord. Sherlock besöker Moran i fängelset där han får veta att en man som nyligen dött av en hjärtinfarkt var ett av Moriartys tilltänkta offer. Sherlock och Watson lyckas fånga en av Moriartys anställda men det leder bara till att mysteriet tätnar och frågan är vad Moran egentligen är ute efter.

02.55Elementary Amerikansk kriminalserie från 2012/2013. Sherlock Holmes är tillbaka som fristående konsult i brottsutredningar efter att han genomgått rehabilitering för sina drogrelaterade problem. För att Sherlock inte ska få ett återfall anlitas doktor Joan Watson. Tillsammans tar de sig an olika fall. En man som hävdar att han är Moriarty vill anlita Sherlock för att utreda ett mord. Sherlock blir nyfiken och hoppas kunna lära sig mer om sin ärkefiende så han tar sig an fallet. Mordet inträffade flera år tidigare och offret blev knivskuret till döds. Sherlock lyckas få fram den skyldige men Moriarty kommer med ny information och Sherlock ställs inför ett dilemma. Frågan är om han kan lita på sin fiendes ord. Gregson försöker övertala Watson att ge upp jobbet som detektiv.

03.55Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En man vill att en före detta vän betalar tillbaka ett lån. En bilägare hävdar att ett vinylomslag förstört hans bil och han har därför rätt att få tillbaka pengarna.

05.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par kvinnor anklagar varandra för att ha vandaliserat varandras bilar. En pappa går med på att betala underhåll men bara om hans dotter börjar på college. Några tonåringar ställer ut pumpor mitt i vägen vilket leder till en stämning.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna stämmer sin inneboende styvsyster och kräver henne på utebliven hyra efter att systern glömt att berätta för henne att hon inte har råd att betala något. En änkeman lånar pengar av sin svåger för att ha råd med en vårdnadstvist.