MENY

Sjuan

06.30Hem till salu Brittisk dokumentärserie från 2013. Lucy Alexander och Martin Roberts besöker hem som ska säljas på auktion. De undersöker egendomarna, följer auktionerna och lär känna de nya ägarna. Martin och Lucy besöker fastigheter i Teddington, South Shields och Margate.

07.50First dates Brittisk dokumentärserie från 2014. Singlar stämmer träff via en dejtingsajt för en första dejt som filmas med dold kamera. Paren träffas på en restaurang och allting dokumenteras. Makeup-artisten Regan från Manchester återvänder till restaurangen för att leta efter kärlek. Hon går på dejt med Jon som är fast besluten att upptäcka hennes mjuka sida.

08.45-Sändningsuppehåll-

10.50Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En bonusfamilj grälar om räkningar, barnomsorg och förstörd egendom. En man stämmer sin före detta fru och kräver att hon betalar hälften av deras dotters collegeavgifter. En kvinna som gripits av polisen stämmer sin advokat.

11.20Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Parterna i ett tvistemål som handlar om förskingring och försäkringsbedrägeri blir uppmanade av Judy att hålla sig till sanningen. En kvinna berättar att hon blev vittne till när grannens pitbullterrier dödade hennes två getter. En bonusfamilj grälar om kostnaderna för en bilreparation.

11.50First dates Brittisk dokumentärserie från 2014. Singlar stämmer träff via en dejtingsajt för en första dejt som filmas med dold kamera. Paren träffas på en restaurang och allting dokumenteras. Dj:n Terry från Essex, enäggstvillingarna Ben och Gary och Londontjejen Rochelle kommer till restaurangen för att gå på dejter. Rochelle vill träffa en kille som inte har något emot att hon brukade arbeta som nakenmodell.

12.45Hem till salu Brittisk dokumentärserie från 2013. Lucy Alexander och Martin Roberts besöker hem som ska säljas på auktion. De undersöker egendomarna, följer auktionerna och lär känna de nya ägarna. Martin och Lucy besöker fastigheter i Thornton Heath och Whitehaven.

14.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man som ska ha kört in i ett staket med sin gräsklippare hävdar att hans granne höll honom som gisslan medan han ringde polisen. Tre tonåringar anklagas för att ha sparkat ut sin rumskompis och sedan stämt henne för en extra månadshyra.

14.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En ung kvinna anklagar sina före detta vänner för att ha tagit hennes bil utan tillstånd och kraschat den i ett dike. Vännerna menar att det var hennes fel. En ung man grälar med sin mamma. Ett par före detta vänner är oense om vem som ska ha en avliden väns racingbil.

15.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Några syskon ordnar en livförsäkring åt sin döende pappa. När de inte får ut någon ersättning efter hans död börjar de gräla om vem som ska betala för begravningen.

15.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna stäms av sin mor då hon ska ha gått bärsärk i hennes hem. Kvinnan påstår att problemen började när hon slutade kalla henne mamma. När dyrbar inspelningsutrustning stjäls från en studio blir en hyresvärd och en fastighetsskötare ställda mot väggen.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2007. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Lars är ägare till restaurang Tittopp i Uppsala och har en tid haft bekymmer med en ovälkommen gäst som varken äter eller betalar för sig. Personalen på restaurangen har märkt närvaron av en mansperson som följer efter dem var de än går. När fler och fler i personalen tycker situationen är obehaglig inser Lars att han måste göra något, då han känner att någon som inte vill honom väl försöker köra bort honom från restaurangen. Med hjälp av mediet Jörgen Gustafsson försöker programledaren Caroline Giertz hjälpa Lars.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2007. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. I fyra år har Elin Lenholm bott med sin familj i en gammal arbetarbostad i Kinnekulle i Västergötland. Varken familjen eller svärföräldrarna, som bor vägg i vägg, har undgått de märkliga fenomen som försiggår i huset. Man hör ljudet av dörrar som öppnas och stängs fastän de för länge sedan är igenmurade. Familjen ser skepnader och när de duschar känner de sig iakttagna. Tillsammans med programledare Caroline Giertz försöker mediet Camilla Öhrnberg hjälpa familjen att komma till rätta med problemen.

18.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2007. Det finns människor som känner att deras hem är hemsökta av andar och spöken, medan andra vittnar om märkliga fenomen och oförklarliga händelser. Programledare Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Efter att familjen Thudén köpt sitt hus i Västerhaninge utanför Stockholm märker de snart att allt inte står rätt till. Femårige sonen Elias börjar prata med Berit, som föräldrarna först avfärdar som en låtsaskompis. Men när systrarna som sålt huset får höra talas om det märker familjen att de blir skärrade. Det visar sig att deras avlidna mamma hette Berit. Mediet Jörgen Gustafsson känner att Berit inte är den enda som huserar i den gamla sekelskiftesvillan.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Kampsportsutövaren Eddie som tävlar i sporten MMA har under de senaste åtta åren kämpat mot sin före detta fru Melissa om vårdnaden om deras son. Melissa har vid två tillfällen förlorat vårdnaden men hon hävdar att Eddie och hans fru Ashley vann på grund av att Eddie är en lokal kändis. Eddie, Ashley och Melissa kan inte vara i samma rum utan att börja gräla och det sker ofta inför sonen. Frågan är om de kan hitta ett sätt att samarbeta.

20.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2014. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Veterinären Einar Johard på djursjukhuset Albano träffar den unga schäfern Cobra. Hon har ett hjärtfel och ska genomgå en stor operation. Om hjärtfelet inte hade behandlats skulle det på sikt ha lett till hjärtsvikt och hunden hade sannolikt avlidit inom ett till två år. Fram till nu opererade man genom att öppna upp hela bröstet på hunden. Det är en mycket stor operation och läketiden är lång. Einar är en av de första i Sverige att anamma en ny teknik som han kommer att använda under Cobras hjärtoperation. Programmet följer med under operationen. Cavalier king charles spanieln Ares kommer in till veterinären och ögonspecialisten Anestis Simeonidis på Regiondjursjukhuset Bagarmossen. Den lille valpen har blivit svårt riven i ögat av en katt. Frågan är om Anestis kan rädda synen på Ares. Veterinären Catarina Fischerström på Bergsåkers hästklinik får in skadade travhästen Alu's First Line. Han har blivit sparkad på benet av en annan häst. Om det visar sig att benet är brutet finns det en risk för att man måste avliva hästen. På Parken Zoo i Eskilstuna ska distriktsveterinären Marek Goczkowski undersöka dvärgflodhästen Krakunia. Hon har ett blödande sår i ansiktet och Marek måste söva henne för att komma åt att undersöka det. Veterinären Helen Alm på Regiondjursjukhuset Bagarmossen träffar mopsen Bettiey som löper väldigt tätt och blir skendräktig. Återigen på Regiondjursjukhuset Bagarmossen kommer chihuahuan Tia på besök. Hon har en svullen mage och chefsveterinären Catarina Kjellerstedt undersöker henne med ultraljud. Cecilia Rodin på djursjukhuset Albano får besök av två vita maine coon-kattungar. Hon ska testa deras hörsel då det är ett känt problem med den här rasen. Ägaren är intresserad av att avla på en av dem och då får de inte vara döva. Den åldrade katten Cizzi besöker veterinären Karin Kriström på djursjukhuset Albano. Hennes ägare är mycket orolig efter att Cizzi har kräkts hela natten.

21.00En natt på slottet Svensk realityserie från 2014. Mediet Lena Ranehag bjuder in svenska kändisar att tillbringa en natt på ett slott där de på nära håll får uppleva andevärlden. Hon vet inte på förväg vilka det är som kommer och deltagarna vet inte vad som väntar dem under kvällens gång. Radioprofilen Kjell Eriksson, programledaren Harald Treutiger, frisören Johanna Toftby och musikern Ankie Bagger beger sig till slottet. Kjell är övertygad om att det bor ett spöke hemma hos honom och han vill veta vem det är och vad spöket vill. Harald är skeptisk till andevärlden men frågan är om det bara är en fasad. Johanna är rädd för döden och Lena försöker hjälpa henne. Ankie saknar den tro hon hade i ungdomen och hoppas att den här upplevelsen ska väcka liv i den.

22.00Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2005/2006. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. Teamet söker efter Breck Mulligan som försvann när han arbetade som volontär på ett kvinnohärbärge. De upptäcker att Brecks familj var långtifrån nöjda med hans intresse för härbärget.

22.55Pang i bygget Brittisk komediserie från 1975. Hotellet Fawlty Towers drivs av den arrogante och lismande ägaren Basil och hans fru Sybil, som har en ovanligt vass tunga. Till sin hjälp har de servitören Manuel och den kapabla allt-i-allon Polly. Frågan är om det är gästerna som gör Basils liv till ett helvete eller tvärtom. Basil försöker hantera en flirtig fransyska samtidigt som han håller ett vakande öga på ett ungt par. Med sin unika förmåga att misstolka ser Basil sitt hotell förfalla till ett sexinferno. Den stupfulle Manuel, som firar sin födelsedag, är inte till någon hjälp.

23.35The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2014. Efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig befinner sig de få överlevande ombord på några rymdstationer i omloppsbana kring jorden. I ett sista desperat försök att se om jorden fortfarande är befolkad skickar de ner 100 tonåringar som dömts för olika brott. Men snart kraschar även rymdstationen. Bellamys och Lincolns försök att ta sig in på Mount Weather går inte som de tänkt sig. Abby kämpar med att hålla kvar kontrollen när Clarke blir ledare. Jasper konfronterar president Wallace eftersom Monty och Harper fortfarande saknas.

00.25Longmire Amerikansk kriminaldramaserie från 2013. Sheriffen Walt Longmire återvänder till jobbet i Wyoming efter att ha blivit änkling. Med hjälp av sin vuxna dotter Cady och sina vänner bekämpar han brott i trakten. Cady reser till Denver för att tala med en detektiv sedan det visat sig att Walts fru trots allt inte dog av cancer. Longmire riskerar livet när han jagar en grupp förrymda fångar uppför ett berg, däribland en seriemördare. Dessutom hotar en nära förestående snöstorm.

01.20Longmire Amerikansk kriminaldramaserie från 2013. Sheriffen Walt Longmire återvänder till jobbet i Wyoming efter att ha blivit änkling. Med hjälp av sin vuxna dotter Cady och sina vänner bekämpar han brott i trakten. Cady reser till Denver för att tala med en detektiv sedan det visat sig att Walts fru trots allt inte dog av cancer. En man hittas död i en komposthög och Longmire börjar utreda fallet. Han upptäcker snart att mannen hade många fiender och tvingas korsa landsgränser i jakten på mördaren. Samtidigt söker Branch efter Cady.

02.10Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. Gruppen får i uppdrag att undersöka två systrars försvinnande. Flickorna är döttrar till den filippinska ambassadören på Hawaii och har försvunnit efter en kväll på krogen. Deras chaufför är den sista som sett dem. Med hjälp av dna-bevis hittar teamet ledtrådar som för dem till en man som är känd för att droga unga tjejer och lämna dem till en välkänd bordellmamma. Det visar sig att bordellmamman kommit överens med någon om att flickorna ska lämnas över levande och användas som bete av terrorister.

03.05Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. Kono blir personligt berörd när hennes mentor, surfikonen Ian Adams, blir skjuten till döds under en surftävling. McGarrett och hans team tar sig an fallet. Snabbt misstänker de Ben Bass, Ian och Konos goda vän, som en möjlig mördare. När Adams testamente granskas visar det sig att Ben är huvudarvinge, vilket ytterligare stärker misstankarna mot honom. Men via ett lokalt gäng, Kapu, får teamet reda på mer om fallet och det visar sig att det inte är så glasklart vem mördaren är.

04.00The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2014. Efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig befinner sig de få överlevande ombord på några rymdstationer i omloppsbana kring jorden. I ett sista desperat försök att se om jorden fortfarande är befolkad skickar de ner 100 tonåringar som dömts för olika brott. Men snart kraschar även rymdstationen. Bellamys och Lincolns försök att ta sig in på Mount Weather går inte som de tänkt sig. Abby kämpar med att hålla kvar kontrollen när Clarke blir ledare. Jasper konfronterar president Wallace eftersom Monty och Harper fortfarande saknas.

04.55Rachel Khoos matresa - London Brittisk matlagningsserie från 2014. Den brittiska kocken och matskribenten Rachel Khoo gör en inspirerande resa genom Londons kulinariska värld. Hon utforskar staden och skriver ned sina upptäckter i en anteckningsbok. London kan vara en hektisk stad men ibland är det viktigt att sakta ner. Rachel njuter av lata dagar med en cykeltur vid kanalen där hon träffar Tom. Han gör en somrig sallad från sin stadsträdgård. Hemma i sitt kök lagar Rachel en tårta, en fläskrätt och en vegetarisk version av en klassisk rätt.

05.25Jamie lagar brittiskt Brittisk matlagningsserie från 2011. Jamie Oliver tar sig an det brittiska köket för att visa att landet har en fantastisk matkultur. Han besöker bland annat olika delar av landet som Yorkshire, Essex, Bristol, och Wales för att få inspiration och tittar närmare på traditionen och kulturen som gör brittisk mat så spännande. Jamie besöker West Country som bland annat är känt för sina piroger, sin cheddarost och sin speciella cider. Han smakar på det traditionella jamaicanska köket, går på svampjakt och besöker en äppelodling.