MENY

Sjuan

05.55Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2014. Många människor drömmer om att bygga sitt eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Charlie hjälper Tara Murphy och Dimitri Daras att bygga ett energisnålt hus på en begränsad budget i Cotswolds. Men när bygget utsätts för ett jordskred börjar Charlie tvivla på att den sluttande tomten är värd besväret.

06.55Husjägarna - Australien Australisk dokumentärserie från 2013. Mäklarna Veronica Morgan och Bryce Holdaway hjälper människor att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Veronica och Bryce hjälper Wendy och hennes dotter att hitta ett hus i Melbourne. Marty och Jude söker efter en stuga.

08.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Skådespelaren Scott Lincoln har påbörjat ett hälsosammare liv efter att ha besegrat sin cancer. På sina långa promenader möter han många herrelösa hundar och till slut har han räddat 37 av dem. Scott har tagit hand om dem, tränat dem och placerat dem hos vänner och familj. När han mötte JonBee förstod han att alla hundar kanske inte går att rädda. Allt började bra, men med tiden blev JonBee allt mer aggressiv. Utomhus går det bra att klappa honom men inomhus är det omöjligt att röra honom. Ron och Amber levde ett härligt liv tillsammans med sitt grand danoispar Calvin och Violet, när Calvin fick cancer och dog. För att fylla hålet efter honom adopterade familjen en valp som var en exakt kopia av Calvin. Men valpen Hudson vände upp och ner på det lugna huset. Han trakasserade och plågade Violet och lät henne aldrig vara i fred. Han åt upp en hel soffa och vägrade låta Ron och Amber använda möblerna som de ville. Nu är han ett och ett halv år gammal och en fasa att gå ut med. Familjen har hyrt in tre dressörer, utan resultat. Sjuåriga boxern Buford adopterades av Bonita från en räddningsorganisation. Hos henne träffade han tiken Daisy-May, en blandning av pittbull och boxer, som också räddats av Bonita. Buford och Daisy-May var det perfekta paret. Men så dog Daisy-May i skelettcancer och sedan dess har Buford sörjt. Bonita har på alla sätt försökt hitta en ny vän till honom, men han ratar alla hundar hon tar hem. Frågan är om hundtränaren Cesar Millan kan hjälpa JonBee att komma överens med familjen, Hudson att lugna ner sig och Buford att hitta en ny vän.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.05Grannar och swingers Amerikansk realityserie från 2015. Swingerspar öppnar dörrarna till sina privatliv och berättar om hur de gör för att behålla glöden i sina äktenskap. Serien följer några par som har två saker gemensamt, de lever i öppna äktenskap och de bor grannar med varandra.

12.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. I Newcastle ska Brian, Lee, Brenda och Rebecca bjuda varandra på middag. Alla har ögonen på priset på 1000 pund och de gör allt för att kritisera varandra.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Efter orkanen Katrinas framfart i södra USA i augusti 2005 var det många husdjur som blev herrelösa. Ett flertal djurhärbärgen startade och volontärerna Tom och Valerie hjälpte till att rädda så många djur de kunde. Cheri Lucas gav husrum åt 20 hundar, men insåg snart att hon tagit på sig för mycket. Hon valde ut de tre hundar som verkade mest instabila och bad hundpsykologen Cesar Millan om hjälp. Kriminalreportern Burl träffade Broadwayartisten Judy via internet och det var kärlek vid första ögonkastet. Men Burls pitbull Isis gick inte alls ihop med Judys blandrastik Tina. Bråken blev så allvarliga att en hund måste lämnas i bilen varje gång Burl och Judy ska ses. Paret är lika förälskade i sina hundar som de är i varandra och ser det inte som ett alternativ att lämna hundarna hemma. Deras prat om att flytta ihop och gifta sig kanske går om intet om inte hundarna kan komma överens. Frågan är om Cesar kan hjälpa hundarna att bli sams. Russ och Nancy adopterade blandrashanen Nugget från ett lokalt hundhus när han var endast två månader gammal. Ju större han blev, desto mer växte aptiten. Han åt disktrasor, mattor och till och med familjens trampolin, vilket resulterade i en akutoperation. Nu har familjen bestämt sig för att söka hjälp.

14.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. Några kvinnor bråkar om betalning för bland annat möbler. En kvinna vill ha underhållsbidrag från en före detta partner men han hävdar att han inte är skyldig att betala eftersom hans namn inte står på barnets födelseattest.

15.00Kvinnofängelset Australisk dramaserie från 1985. De hårdhudade fångarna på kvinnofängelset Wentworth Detention Centre tvingas att handskas både med varandra och sina övervakare. Serien följer kvinnornas liv bakom murarna. De upplever ständiga intriger och maktkamper men mitt i den tunga vardagen finns också en känsla av samhörighet. Säsongsstart. Eve blir avslöjad men frågan är om hon är såpass ond som myndigheterna hävdar. Reb får goda nyheter.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. När familjen Karlberg-Svensson köpte gården Laggarehemmet utanför Tidaholm kände de på en gång att det var någonting som inte stämde. Det finns en påtaglig närvaro i huset och det händer övernaturliga saker som gör att hela familjen känner sig uttömda på energi. Till och med Tomas, som är mycket skeptisk till det övernaturliga, har upplevt mystiska företeelser på ett mycket bokstavligt vis. Det okända tar med sig mediet Lena Ranehag och besöker familjen för att se om de kan lösa deras problem.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Familjen Holm tycker att det är någonting som inte stämmer i det nyrenoverade huset på Ingarö. De känner alla av en oförklarlig närvaro i köket och ibland blir det utan synbar anledning plötsligt iskallt på vissa ställen i huset. Dessutom känner Gino, pappan i familjen, av en mer illvillig bekantskap som skrämmer livet ur honom. Det okända tar med sig mediet Camilla Öhrnberg hem till familjen för att försöka hjälpa dem att få lugn och ro.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Sally och Shirley intervjuar skräddare inför nylanseringen av Spectra fashion. Thomas, Rick och Maya är irriterade över Erics beslut om styret av familjeföretaget. Brooke blir häpen när hon inser att det skett en förändring mellan Ridge och Quinn.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par som är desperata efter någonstans att bo flyttar in i ett hus utan avlopp. De stämmer hyresvärden som inte ordnat lägenheten trots löften. En kvinna stämmer sin före detta pojkvän då han ska ha förstört en antik klocka.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Säsongsstart. Mordet på JonBenet Ramsey är en av USA:s mest ökända mordgåtor. Det har gått 20 år sedan den sexåriga skönhetsdrottningen dräptes och av de personer som ska ha befunnit sig i huset kvällen då hon dog är det bara en som aldrig uttalat sig. Hennes bror Burke bryter nu tystnaden.

20.00Mitt liv som valp Svensk dokumentärserie från 2016. Här ges en inblick i nya hundägares liv och de utmaningar som den första tiden kan innebära. Hundcoachen Fredrik Steen stöttar familjerna och ger råd och tips. Bland andra medverkar Anders Bagge och Andrea Brodin med sina valpar Iris och Jaxy. Jack russellvalpen Jaxy måste lära sig att be om lov för att kunna röra sig i de fina kretsar som hennes familj umgås i. Fredrik Steen hjälper matte Andrea Brodin på traven och visar hur kullerbyttor och burpees kan vara en del av Jaxys belöning. Olde english bulldoggen Iris håller husse Anders Bagge vaken på nätterna så han bestämmer sig för att ta revansch. Anders är musikproducent och Iris behöver kunna vara med när han jobbar så Iris får träna på att följa med till musikstudion. Elsa och Ylva drömmer om att deras collievalp Mums ska bli som filmstjärnan Lassie men Mums gillar mest att äta bajs. Hon har dessutom utvecklat en ovanlig rädsla för golv.

21.00En natt på slottet Svensk realityserie från 2015. Mediet Lena Ranehag bjuder in svenska kändisar att tillbringa en natt på ett slott där de på nära håll får uppleva andevärlden. Hon vet inte på förväg vilka det är som kommer och deltagarna vet inte vad som väntar dem under kvällens gång. Musikern Mikkey Dee och skådespelarna Stefan Sauk, Lina Perned och Ia Langhammer tillbringar en natt på slottet.

22.00Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2006/2007. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. Jack jobbar under täckmantel på en illegal pokerklubb för att söka efter ledtrådar efter en försvunnen medlem. Men allt tar en ny vändning när han blir kidnappad av en kvinna som tror att han blivit hyrd för att mörda henne.

22.55Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1992. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth häpnar när hon får syn på en man som uppenbarligen har tillbringat natten hos grannen Liz. Frågan är hur detta syndiga beteende ska påverka huspriserna i området.

23.40The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2016. Nästan 100 år efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig återvänder de få överlevande bara för att upptäcka att de inte är ensamma. Efter att ha kämpat mot både främlingarna och sig själva lägger sig ett dyrköpt lugn över jorden. Men nya hot närmar sig och snart bryts freden. Alie tvingar fram Ravens mörka sida och Jaspers ilska fortsätter att växa.

00.30The Missing Brittisk kriminaldramaserie från 2016. Sam och Gemma Websters dotter Alice försvann 2003 och vid jul 2014 dyker hon upp igen. Alice hävdar att hon hållits fånge tillsammans med en fransk flicka som försvann vid samma tidpunkt. Det får den pensionerade franska polisen Julien Baptiste att intressera sig för fallet. År 2003 blev Alice Webster kidnappad i Tyskland och elva år senare dyker hon upp i samma stad. Hon hävdar att hon hållits fånge tillsammans med den franska flickan Sophie Giroux som försvann vid samma tidpunkt. Den pensionerade polisen Julian Baptiste som ansvarade för Giroux-fallet börjar misstänka att Alice kanske inte är Alice utan Sophie.

01.50The Missing Brittisk kriminaldramaserie från 2016. Sam och Gemma Websters dotter Alice försvann 2003 och vid jul 2014 dyker hon upp igen. Alice hävdar att hon hållits fånge tillsammans med en fransk flicka som försvann vid samma tidpunkt. Det får den pensionerade franska polisen Julien Baptiste att intressera sig för fallet. Efter att Alice återvänt till sitt hem kämpar familjen med att hantera det trauma hon varit med om. Samtidigt börjar den brittiska och tyska polisen att sätta i gång med att söka efter den andra saknade flickan. Under sökandet upptäcker Julien en ledtråd som pekar mot en misstänkt.

03.05Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2011. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. McGarrett och hans team undersöker en budbil som kapats. Till en början verkar det som om inget saknas. Men snart visar det sig att bilen hämtat upp varor från flygplatsen och inte gått igenom de vanliga säkerhetskontrollerna och att det rör sig om smuggelgods. Spåren leder dem till en man som förfalskar pass. Samtidigt får McGarrett chockerande nyheter om Joe White. Danny får agera barnmorska när hans före detta fru får värkar.

04.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2011. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. McGarrett och hans team söker efter två passagerare som flytt från ett flygplan där en polis mördats under resan. De lyckas hitta en av männen som hävdar att han inte känner den andra mannen. Medan teamet letar efter den andra mannen ringer han plötsligt till Danny. Det visar sig att han är Dannys gamla arbetspartner som Danny satt dit. Mannen är nu ute efter att förstöra Dannys liv och har kidnappat Grace.

05.00Grannar och swingers Amerikansk realityserie från 2015. Swingerspar öppnar dörrarna till sina privatliv och berättar om hur de gör för att behålla glöden i sina äktenskap. Serien följer några par som har två saker gemensamt, de lever i öppna äktenskap och de bor grannar med varandra.