MENY

Sjuan

06.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Liam berättar sin teori för polisen om vem som ligger bakom nattens händelser. Wyatt stöttar sin bror. Katie erkänner något för Brooke och Bill.

06.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Liam får anledning att bli hoppfull och Steffy pratar ut med Thomas. Wyatt tar hjälp av Bill för att få klarhet i en viktig fråga.

07.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. Ett par kvinnor som blev vänner när de arbetade tillsammans på kanalen Babe station grälar om resekostnader. En man kräver ersättning för en mobilreparation och förstörda byxor efter att hans vänner utsatt honom för olika spratt.

08.00Hela England bakar - masterclass Brittisk matlagningsserie från 2012. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Mary Berry och Paul Hollywood visar hur det går att undvika många av de misstag som deltagarna i Hela England bakar gjorde under seriens gång. De delar med sig av tips på allt från komplicerade efterrätter till kaffebröd, syltfyllda munkar och glaserade sockerkakor.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2012. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Nästa stopp är Warwickshire där fyra nya deltagare bjuder varandra på middag med underhållning.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Stephanie och Amir blev helt betagna av hunden Churchill och beslutade sig för att ta hand om honom. Churchill ville hela tiden vara nära sina nya ägare och han blev helt tokig när någon annan hund kom i närheten av deras tomt. På dressyrkursen klarade han alla uppgifter exemplariskt så länge inga andra hundar var i närheten, då skällde han oavbrutet och gick till anfall. Dessutom har han attackerat en granne. Stephanies högsta önskan är att Churchill ska få uppleva glädjen av att vara med andra hundar och att hon ska slippa oroa sig varje gång de går på promenad. Amir tycker att han ska avlivas. Churchill får en sista chans med hjälp av hundtränaren Cesar Millan. Athena Blakely är ensamstående mamma till två små flickor. Familjen har dessutom två hundar, tre katter, tre eremitkräftor, en hamster, en liten ödla och en leguan. Athena har alltid önskat att hennes pitbullterrier Maya skulle vara den stabiliserande faktorn i hemmet. Maya är en aktiv del i hushållet, hon till och med diar kattungarna. Men hennes omvårdande instinkter undermineras av ett destruktivt beteende, som att stjäla mat från spisen och välta soptunnor. Frågan är om Cesar kan hjälpa Maya utan att påverka hennes positiva sidor.

12.30Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Heidi bär alltid omkring på sin bortskämda malteserhane Bubba i en väska. För att få uppmärksamhet bits Bubba och när Heidi sätter på vindrutetorkarna i bilen blir han orolig och hoppar upp på instrumentbrädan. När Sheila och Joel köpte schäfern Garrett fick de veta att valpen brukade jaga sin egen svans men att han i övrigt var helt normal. Svansjagandet blev dock bara värre och till slut kunde Sheila inte ens gå ut med hunden. En gång fick Garrett tag på sin svans och släppte inte taget trots att han började blöda. Hundtränaren Cesar Millan kallas in för att försöka hjälpa hundarna att bli av med sina problematiska beteenden.

13.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Michelle och hennes före detta make Kyle berättar att deras dotter Aubrey föddes som intersexuell och de kom överens om att uppfostra henne som en flicka. Det har gått bra ända tills nu då Michelle hävdar att Aubrey, fyra år, insisterar på att hon är en pojke. Michelle har valt att låta Aubrey leva som pojke men Kyle håller inte med. När Aubrey är hos sin pappa får hon därför vara flicka. Kyles fru Brittany är förtvivlad över situationen och ber doktor Phil att medla mellan de stridande föräldrarna.

14.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Skådespelaren Nicholas Brendon, känd från tv-serien Buffy och vampyrerna, har tidigare medverkat i programmet för att prata om sitt missbruk. Då lämnade han upprört scenen mitt under sändning och vägrade ta emot doktor Phils hjälp. Sedan dess har han återigen fått problem med lagen efter att han greps av polisen för sjätte gången. Nicholas är nu tillbaka och han erkänner att han har problem med alkoholism och depression. Han säger sig vara villig att försöka igen för att återigen kunna göra det han älskar mest av allt, skådespeleri.

15.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. Susan kräver en elektriker på pengar efter att han anlitats för att dra om elen i hennes hus men lämnat arbetet halvfärdigt. Chris vill ha ersättning av sin granne efter att han vägrat gå med på att riva deras gemensamma garage.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Lena Ranehag åker till Alby i Medelpad för att hjälpa Eva och Tony Eklund och deras två barn. De upplever att något stör lugnet i deras hus och pockar på deras uppmärksamhet. Byrålådor dras ut, tavlor ramlar ner och skepnader rör sig i huset. Både Eva och en vän till henne har fått oförklarliga rivmärken på kroppen. När dottern inte längre vågar sova i sin egen säng bestämmer familjen sig för att de behöver hjälp.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Pierre Hesselbrandt besöker Lotta Ahti och hennes dotter Linnea som varit medvetna om att det spökar i deras lägenhet i Malmö i över 15 år. Men när fenomenen byter karaktär och blir alltmer hotfulla inser de att de behöver hjälp. Pierre kommer snart en obehaglig ande på spåren.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2017. Den förmögna familjen Forrester driver ett modehus i Los Angeles. De tampas ständigt med familjerna Spencer, Logan och Spectra i sin strävan efter makt, pengar, ära och kärlek. Steffy ber Liam att tänka efter noga innan han går vidare med sin ödesdigra plan. Wyatt måste gömma sig när Steffy hälsar på hos Katie med ett kryptiskt meddelande. Bill låter Liam veta vad han tycker om hans ultimatum.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man stämmer sin före detta hyresvärd för förstörd och stulen egendom. Hon påstår att han spelade musik för högt och inte betalade sin hyra. En butiksägare stämmer ett företag som hyrt lokal av honom då de efterlämnat farligt avfall.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Morgan, 16 år, tycker att hennes mamma Arlene valt sin pojkvän Mark, som dömts för sexualbrott, framför henne. Arlene har till och med låtit Mark flytta in hos dem trots att Morgan var emot det. Nu bor Morgan hos en vän till familjen.

20.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2018. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Djurvårdaren Anders på Skånes djurpark ger järvarna en rejäl överraskning. Veterinären Carina Ohlsson-Melin på hästkliniken i Norrköping tar hand om hästen Ture som tidigare haft en spricka i hoven. Papegojan Poppy blir undersökt på Mälaren smådjursklinik efter att han plötsligt börjat plocka sina fjädrar.

20.55Det okända Svensk dokumentärserie från 2018. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Lena Ranehag återvänder till Det okända efter några års frånvaro. Hon tar sig an familjen Karlssons stora hus i Mariestad där både människor och djur upplevt olika fenomen. Grindar öppnas och koppar flyger ut ur skåpen men föräldrarna Martina och Pierre är mest oroliga över att deras lille son får nattliga påhälsningar av en skepnad. Lena får föraningar redan på vägen dit.

22.00Elementary Amerikansk kriminalserie från 2016 med Lucy Liu. I Elementary har hela Sherlock Holmes-mytologin flyttats till USA och historierna utspelas i nutid. Holmes och Watson upptäcker ett internationellt brottssyndikat lett av ärkefienden Moriarty och Morland verkställer en livsfarlig plan. När Watsons namn dyker upp i en utredning av läkare som skriver ut illegala recept måste hon och Holmes lista ut vem det är som använder hennes läkarlicens för att sälja droger.

23.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1993. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Då har hon stor användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessicas datortekniker blir oavsiktligt en måltavla när hon går ut med en polis som jobbar under täckmantel.

00.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1986. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. MacGyver tar hjälp av sin vän Jack Dalton för att stoppa en korrupt CIA-agent och hans anhang som smugglar ut topphemlig information.

01.00Elementary Amerikansk kriminalserie från 2016 med Lucy Liu. I Elementary har hela Sherlock Holmes-mytologin flyttats till USA och historierna utspelas i nutid. Holmes och Watson upptäcker ett internationellt brottssyndikat lett av ärkefienden Moriarty och Morland verkställer en livsfarlig plan. När Watsons namn dyker upp i en utredning av läkare som skriver ut illegala recept måste hon och Holmes lista ut vem det är som använder hennes läkarlicens för att sälja droger.

01.55Miami Vice Amerikansk kriminalserie från 1985-1986. Kriminalpolisen Sonny bor på en segelbåt i Miami och Rico är en New York-polis som beger sig till Florida för att hitta sin brors mördare. De bildar en stilsäker polisduo som bekämpar brottslingar inom narkotika, prostitution och vapen. Crockett och Tubbs är på Miami grand prix för att utreda det brutala mordet på en prostituerad och en av förarna är deras huvudmisstänkta.

03.00Tyst vittne Brittisk kriminaldramaserie från 2017. Rättspatologerna vid University of London nöjer sig inte med att bara obducera offren, de ger sig inte förrän de löst mysteriet om varför och hur personen i fråga avlidit. Gruppen består av Nikki, Thomas, Jack och Clarissa och de ställs ständigt inför nya dödliga fiender. När en kvinnas kropp hittas i Themsen leder spåren till en grupp människor som bor längs floden. Nikki och Jack upptäcker att det lilla samhället plågas av sorg efter att en tonårstjej försvann för tre år sedan.

05.05Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man stämmer sin tidigare rumskamrat efter att ett bråk om en trasig rullstol spårat ur. En kvinna kräver att hennes före detta pojkvän återlämnar några möbler. En man tvingas välja mellan att ge sin före detta flickvän pengar eller en bil.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par män som träffat varandra via en dejtingsajt grälar om pengar. En man stämmer sin före detta sambo på grund av obetalda räkningar och en lila cykel som hon inte lämnat tillbaka. Ett par grannar hamnar i dispyt efter att några träd brunnit upp.