MENY

TV4 Film

16.35Ödets makt Ödets makt är en amerikansk romantisk komedi från 1999. Ben Holmes liv är perfekt. Han har ett bra jobb och ska om två dagar gifta sig med sin vackra fästmö Bridget. Allt är planerat in i minsta detalj och det enda Ben behöver göra är att ta sig från New York till Savannah i Georgia. Men det blir inte så lätt som Ben trott. På flyget hamnar han bredvid den levnadsglada Sarah, ett möte som får oanade konsekvenser. Några minuter efter att planet startat glider de av startbanan och kraschar, vilket får Ben att bestämma sig för att fortsätta resan på marknivå. Sarah insisterar på att följa med honom. Tillsammans ger de sig ut på en strapatsfylld resa som får Ben att misstänka att han utsätts för ett test på hur han kommer att bli som make. Under färden börjar Ben tvivla på om han verkligen vill gifta sig med Bridget. Men frågan är om det är bröllopsnerverna som spökar eller om det är Sarah som får honom att ifrågasätta sitt giftermål.

18.50Jane Austen book club The Jane Austen Book Club är ett amerikanskt romantiskt drama från 2007. Bernadette har sex skilsmässor bakom sig och när hon lär känna en kvinna på en filmfestival om Jane Austen kommer hon på idén att starta en bokklubb på samma tema. De värvar fyra personer, tre kvinnor och en man, som alla har olika bakgrund och är av olika åldrar. Medan de läser och analyserar Austens böcker börjar de inse att hennes visdom kan tillämpas i deras egna liv. Men inte nog med det, de utvecklar även liknande karaktärsdrag som gestalterna i böckerna.

21.00G.I. Joe: The rise of Cobra G.I. Joe: The rise of Cobra är ett amerikanskt actiondrama från 2009. Den amerikanska soldaten Duke är stationerad i Kazakstan och har i uppdrag att skydda en transport av stridspetsar. Under transporten blir Duke och hans kollegor plötsligt attackerade av en fiende som vill åt vapnen. De räddas av den hemliga elitstyrkan G.I. Joe och bestämmer sig för att själva gå med i styrkan. Tillsammans med sina kamrater måste de nu förhindra att den korrupta vapenhandlaren Destro får tag i stridsspetsarna i sitt försök att ta över världen.

23.20Jackie Brown Jackie Brown är en Oscarsnominerad amerikansk thriller från 1997. Jackie Brown är flygvärdinna och fungerar som pengakurir åt vapensmugglaren Ordell Robbie. När polisen upptäcker vad Jackie extraknäcker med ställs hon inför ett svårt beslut. För att undkomma fängelsestraff måste hon nämligen hjälpa dem. En fälla planeras av FBI och för att ro i land med gripandet av Ordell måste Jackie delta. Men såväl en ansenlig summa pengar som Jackies liv står på spel och hon tvingas ta saken i egna händer. Regissör: Quentin Tarantino.

02.25Changing lanes Changing lanes är en amerikansk dramathriller från 2002. Två bilar krockar på motorvägen och förarna är varandras raka motsatser. I den ena bilen sitter Gavin Banek, en karriärlysten vit advokat, och i den andra bilen sitter Doyle Gipson, en svart alkoholiserad försäkringssäljare. Gavin har bråttom till domstolen och erbjuder Doyle en blank check för att täcka reparationskostnaderna. Doyle vill att det ska gå rätt till och tackar nej, det enda han vill är att få skjuts av Gavin så att han hinner till ett vårdnadsförhör om sina barn. Gavin flyr från olycksscenen men i tumultet glömmer han en mapp med mycket viktiga papper. När Doyle på grund av det inte hinner till vårdnadsförhandlingarna bestämmer han sig för att hämnas. I rollerna ses Ben Affleck och Samuel L. Jackson.

04.25Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller. Programstart.

05.00First daughter First daughter är en amerikansk romantisk komedi från 2004. Samantha Mackenzie är dotter till USA:s president och hon önskar inget hellre än att leva ett vanligt liv. När hon flyttar hemifrån för att börja på college övertalar hon sina föräldrar och regeringen att slippa ha Secret service i hälarna. Utan Samanthas vetskap får en ung agent i uppdrag att utge sig för att vara student och bevaka Samantha. Det dröjer inte länge förrän Samantha och agenten blir förälskade. I rollerna ses bland andra Katie Holmes och Michael Keaton.