MENY

TV4 Film

07.20Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

07.50Sändningsuppehåll

11.00Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt Svensk familjefilm efter Astrid Lindgrens roman. Det är sommar och lugnet vilar över den lilla staden Lillköping. Men skenet bedrar - i idyllen utkämpas ett krig mellan Röda och Vita Rosen. Det man krigar om är Stormumriken, något som för oinvigda verkar vara en helt vanlig sten. Mitt under kampen hittas dock plötsligt gubben Gren död. Då är det dags för mästerdetektiven Kalle att rycka ut!

12.45Margot at the wedding När Pauline (Jennifer Jason Leigh) ska gifta sig med Malcolm (Jack Black) reser hennes syster Margot (Nicole Kidman) till bröllopet med sin son, trots att systrarna inte haft kontakt på flera år. Den egentliga orsaken till att Margot kommer till bröllopet är att hon tänker separera från sin make Jim (John Turturro), något hon till en början håller hemligt. Men även Pauline bär på en hemlighet.

14.30Raka spåret till Chicago Komediklassiker där Tacksägelsedagen står för dörren, och den stressade reklamaren Neal (Steve Martin) ser fram emot att tillbringa helgen med familjen. Men då måste han ta sig från New York till Chicago under den mest intensiva reshelgen på året. En otursförföljd Neal tvingas till slut slå följe med den pratglade försäljaren Del (John Candy), och det ska bli en resa han sent ska glömma.

16.25Glasblåsarns barn I det stora slottet på andra sidan floden bor Härskaren med sin Härskarinna, som en dag önskar hon att hon hade barn. Flaxa Mildväder, en snäll häxa, ser hennes önskning och varnar glasblåsaren Albert som bor i en liten stuga och har två små barn, Klas och Klara. Varningen kommer dock för sent, och barnen rövas bort till slottet. "Glasblåsarns barn" bygger på Maria Gripes klassiska bok.

18.45Ombytta roller Komediklassiker från 80-talet där två gamla finansmän diskuterar arv och miljö, vilket leder till ett egendomligt vad. De ser till att ordna så att en gatusmart luffare (Eddie Murphy) och en förmögen börsmäklare (Dan Aykroyd) byter plats i livet, för att se vad som händer. Men resultatet blir kanske inte riktigt som förväntat.

21.00True grit True grit är ett Oscarsnominerat amerikanskt västerndrama från 2010. När Mattie Ross far dödas av Tom Chaney för två guldmynt bestämmer hon sig för att hämnas. Hon anlitar Rooster Cogburn, en försupen och enögd sheriff, för att hjälpa henne hitta mördaren. Tillsammans med Texas rangern LaBoeuf beger de sig i väg ut i vildmarken. Det hela blir ett riskfyllt äventyr där villkoren ständigt förändras.

23.10Flykten från Alcatraz Frank Morris (Clint Eastwood) hamnar bakom galler på fängelseön Alcatraz som ligger utanför San Francisco, omgiven av kallt och strömt vatten. Ingen har någonsin lyckats rymma från det hårdbevakade fängelset "The Rock", men Frank börjar genast smida planer. Verklighetsbaserad dramathriller av Don Siegel som tidigare framgångsrikt regisserat Eastwood i filmer som "Dirty Harry" och "Coogans bluff".

01.30Valkyria Valkyria är ett tyskt-amerikanskt historiskt drama från 2008. Mot slutet av andra världskriget återvänder överste Claus von Stauffenberg till Tyskland efter att ha åsamkats krigsskador i Nordafrika. Han får kontakt med motståndsrörelsen inom militären som konspirerar att mörda Hitler. Omständigheterna försätter Stauffenberg i en central roll och han måste själv genomföra mordförsöket på Hitler.

03.50Titta vi flyger Ett bombardemang av ordvitsar och vansinniga infall ryms i denna klassiska 80-talskomedi där en flygrädd stridspilot måste rycka in när besättningen på ett passagerarplan drabbas av matförgiftning. Det här är den ultimata parodifilmen som alltid finns med på listorna över tidernas allra roligaste filmer.

05.35Fallet Henry Henry är en framgångsrik tuff New York-advoka som satsat allt på jobbet. Men hans liv ska förändras totalt när han hamnar mitt i ett butiksrån och blir skjuten. Han får en hjärnskada med minnesförlust och måste kämpa för att återfå tal- och rörelseförmåga. Det blir en tuff kamp men också en chans att omvärdera sitt liv. Huvudrollerna i "Fallet Henry" spelas av Harrison Ford och Anette Bening.