MENY

TV4 Film

06.50Mitt super-ex Mitt super-ex är en amerikansk romantisk komedi från 2006. Matt och Jenny träffas när Matt stoppar en man från att råna Jenny. De börjar dejta och det dröjer inte länge förrän de blir tillsammans. Snart får Matt veta att Jenny lever ett dubbelliv som superhjälten G-girl. Det visar sig att det inte är en dans på rosor att vara tillsammans med en superhjälte. Hon försvinner ofta för att rädda världen och dessutom jagas hon av en skurk, professor Bedlam. När Matt gör slut med Jenny och blir tillsammans med kollegan Hannah använder Jenny sig av sina superkrafter för att göra livet surt för dem. I ett försök att stoppa henne lierar sig Matt med professor Bedlam. I rollerna ses Uma Thurman, Luke Wilson och Eddie Izzard. Regissör: Ivan Reitman.

08.40Sändningsuppehåll

12.00The terminal The terminal är ett amerikanskt drama från 2004 som är baserat på verkliga händelser. Viktor Navorski är på väg till New York när hans östeuropeiska hemland utsätts för en statskupp, något som gör att hans pass blir ogiltigt. Han fastnar i det byråkratiska efterspelet och tvingas vänta på flygplatsen på obestämd tid. Navorski landar på flygplatsen ovetande om tillståndet i sitt hemland. Då han inte pratar engelska uppstår en förvirrad situation när han stoppas i säkerhetskontrollen. Personalen lyckas till slut förklara för honom vilken prekär situation han hamnat i. Han blir ombedd att stanna på flygplatsen tills situationen löst sig. Det visar sig att Navorski lyckas anpassa sig till livet på flygplatsen. Trots sin begränsade engelska får han snart både vänner och arbete och han får bekanta sig med en rik och mångfacetterad värld som gömmer sig bakom de sterila väggarna. Han möter även kärleken i form av flygvärdinnan Amelia Warren. När tiden går och Navorski fortfarande är kvar börjar säkerhetschefen Frank Dixon bli desperat. Hans förhoppningar om en befordran kan grusas om Navorski fortsätter att vara ett problem och han försöker få Navorski att lämna flygplatsen.

14.30Hysteria Hysteria är en brittisk-tysk-fransk romantisk komedi från 2011. I 1880-talets England får den unga läkaren Granville anställning hos dr Dalrymple som hjälper kvinnor med diagnosen hysteri. Botemedlet är att ge kvinnorna en intim massage och Granville blir snabbt populär men patientflödet innebär att han har en konstant kramp i händerna. Genom en slump inser han att en elektrisk manick han vän uppfunnit kan användas i samma syfte och den blir världens första vibrator. Snart hamnar Granville i ett triangeldrama med Dalrymples två döttrar.

16.30Me and Orson Welles Me and Orson är ett brittiskt drama från 2008. En ung skådespelare får i början av sin karriär möjligheten att spela en roll på en nyöppnad teater i New York. Under samma hektiska vecka som premiären ska gå av stapeln blir han kär i Sonja (Claire Danes). Samtidigt som han befinner sig mitt i en kreativ process och får lära sig mycket under sina duster med den befallande och briljante regissören Orson Welles (Christian McKay). Regissör: Richard Linklater.

18.50A prairie home companion A prairie home companion är en amerikansk komedi från 2006. Ett anrikt radiovarietéprogram hotas av nedläggning när radiostationen med tillhörande teater blir uppköpt av ett stort medieföretag. Vid vad som antas vara sista uppträdandet dyker två gestalter upp, Axeman och Asphodel. Axeman ska bestämma om varietén får fortsätta eller inte och Asphodel är en ängel. Hon har kommit för att trösta de medverkande som stoiskt fortsätter med showen. Regissör: Robert Altman. Filmen blev Altmans sista.

21.00John Q John Q är ett amerikanskt drama från 2002. John och hans fru tittar på deras son Michaels baseballmatch när sonen plötsligt kollapsar. Väl på sjukhuset får de höra att Michael behöver en hjärttransplantation men att deras sjukvårdsförsäkring inte täcker ingreppet. De försöker få ihop pengar men lyckas inte och John blir allt mer desperat, så pass att han greppar vapen och åker till sjukhuset där han tar hela akutmottagningen som gisslan. John släpper dem bara om läkarna räddar sonens liv.

23.10The Bang Bang Club The Bang Bang Club är ett kanadensiskt-sydafrikanskt drama från 2010. I Sydafrika börjar tiden rinna ut för apartheidregimen och fyra unga fotografer reser runt i landet för att dokumentera vad som sker. Mandela har frigetts från fängelse, det första fria valet ska hållas och landet är som en krutdurk. Fotograferna kallas The Bang Bang Club, de förenas av vänskap och motiveras av viljan att avslöja sanningen om våldet som äger rum. Filmen är baserad på verkliga händelser och svensk-kanadensiska Malin Åkerman ses i en av rollerna.

01.25Minority report Minority report är en amerikansk science fiction-film från 2002 baserad på en novell av Philip K Dick. Året är 2054 och i Washington pågår ett experiment där man kan förutse mord och på så sätt försöka stoppa dem. Tack vare detta har staden varit befriad från brott i sex år. När chefen för enheten, John Anderton, utpekas i ett framtida mord måste han försöka ta reda på vem som är ute efter honom. Men tiden är knapp, han har bara 36 timmar på sig att förhindra att han själv blir mördad.

04.10Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.00Me and Orson Welles Me and Orson är ett brittiskt drama från 2008. En ung skådespelare får i början av sin karriär möjligheten att spela en roll på en nyöppnad teater i New York. Under samma hektiska vecka som premiären ska gå av stapeln blir han kär i Sonja (Claire Danes). Samtidigt som han befinner sig mitt i en kreativ process och får lära sig mycket under sina duster med den befallande och briljante regissören Orson Welles (Christian McKay). Regissör: Richard Linklater.