MENY

TV4 Film

07.25Close Up II Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.10Sändningsuppehåll

11.35Seven Pounds Seven Pounds är ett amerikanskt drama från 2008. Tim bär på en förfärlig hemlighet som fräter hans sinne. För att försöka gottgöra saken bestämmer han sig för att utföra några goda dåd. Han träffar sju väldigt olika människor, bland andra en blind man, en misshandlad tvåbarnsmor och en kvinna med ett obotligt hjärtfel. Kallet att vara en god samarit blir hans livsuppgift men han hade inte räknat med att bli kär. Snart avslöjas Tims hemlighet på ett tragiskt sätt.

14.05Bandits Bandits är en amerikansk komedi från 2001. När de två fångarna Joe Blake och Terry Collins lyckas rymma från fängelset ger de sig iväg på rånarturné. De har en speciell modus operandi och deras framfart uppmärksammas på många håll, även hos FBI som sätter ett pris på deras huvuden. Hemmafrun Kate Wheeler som bestämt sig för att lämna sin man hamnar i händerna på rånarna. Både Joe och Terry förälskar sig i Kate och det blir en kamp om att vinna hennes hjärta. Frågan är om de har tappat fokus när de ska utföra sin allra sista stöt.

16.45Grease 2 Grease 2 är en amerikansk musikalfilm från 1982. Året är 1961 och ett nytt gäng börjar sitt sista år på Rydell High School. Michael från England är ny på skolan och förälskar sig direkt i Stephanie som är ledare för det häftiga tjejgänget Pink Ladies. T-Birds ledare Johnny är fortfarande intresserad av sin före detta tjej, Stephanie, men han kommer ingen vart med henne. I rollerna ses Michelle Pfeiffer, Maxwell Caulfield och Adrian Zmed.

19.10Management Management är en amerikansk romantisk komedi från 2008. Affärskvinnan Sue är på försäljningsresa och tar in på ett motell när ägarens son Mike, som jobbar där, lägger märke till henne. Han börjar uppvakta henne och snart är hon med på noterna. Men efter att Sue åkt hem kan Mike inte glömma henne och börjar uppvakta henne på långdistans. Sue är inte speciellt intresserad och blir tillsammans med en gammal pojkvän. Så Mike satsar allting och flyttar till samma stad med målet att vinna hennes hjärta.

21.00Klienten Klienten är en amerikansk thriller från 1994. Den unge pojken Mark blir vittne till hur en man kopplar en slang till avgasröret på sin bil och leder den in genom sidofönstret för att begå självmord. Han klarar inte av att bara se på utan lossar på slangen, vilket leder till att mannen stänger in Mark i bilen för att de ska dö tillsammans. När Mark slutligen tar sig loss har han fått veta mannens hemligheter, som bland annat innefattar maffian och en mördad senator. Det visar sig att hans problem bara har börjat.

23.30Kill Bill - Vol. 1 Kill Bill - Vol. 1 är en amerikansk actionfilm från 2003. En grupp yrkesmördare har mejat ner ett bröllopssällskap. Bruden, kallad The Bride, är ett av offren och hon har lämnats blödande i tron att hon är död och uppdraget är slutfört. Men hon hamnar i koma och när hon vaknar upp inser hon till sin stora sorg att hon mist sitt ofödda barn. Det har gått drygt fyra år och hon är redo. Hon vet vilka mördarna är och är ute efter hämnd till vilket pris som helst. Men först måste hon skaffa sig ett svärd som duger till uppdraget.

01.40The fountain The fountain är ett amerikanskt drama från 2006. Ett kärlekspar ses i tre olika berättelser som skildrar kärlek och dödlighet. En conquistador reser till Centralamerika för att hitta det mytiska livets träd på uppdrag av sin älskade, den spanska drottningen. I modern tid försöker en läkare desperat hitta ett botemedel för den cancer som sakta bryter ner hans älskade fru. I en framtida värld ses en ensam rymdresenär långt ut i universum på väg mot en främmande nebulosa och ett nytt liv.

03.30The darkest hour The darkest hour är en rysk-amerikansk science fiction-film från 2011. När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord. De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande och deras plan är att försöka ta sig till den amerikanska ambassaden. Men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en riskfylld och främmande plats som hemsöks av en okänd fara.

05.20Ödets makt Ödets makt är en amerikansk romantisk komedi från 1999. Ben Holmes liv är perfekt. Han har ett bra jobb och ska om två dagar gifta sig med sin vackra fästmö Bridget. Allt är planerat in i minsta detalj och det enda Ben behöver göra är att ta sig från New York till Savannah i Georgia. Men det blir inte så lätt som Ben trott. På flyget hamnar han bredvid den levnadsglada Sarah, ett möte som får oanade konsekvenser. Några minuter efter att planet startat glider de av startbanan och kraschar, vilket får Ben att bestämma sig för att fortsätta resan på marknivå. Sarah insisterar på att följa med honom. Tillsammans ger de sig ut på en strapatsfylld resa som får Ben att misstänka att han utsätts för ett test på hur han kommer att bli som make. Under färden börjar Ben tvivla på om han verkligen vill gifta sig med Bridget. Men frågan är om det är bröllopsnerverna som spökar eller om det är Sarah som får honom att ifrågasätta sitt giftermål.