MENY

TV4 Film

07.15Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

07.50Sändningsuppehåll

10.50Legally blonde Legally blonde är en amerikansk komedi från 2001. Elle Woods har allt. Hon är ordförande i tjejföreningen i skolan, hon är Hawaiian Tropic-modell och fröken juni i skolkalendern men framför allt är hon naturligt blond. Hon är tillsammans med den snyggaste killen på skolan, Warner Huntington III, och hennes högsta önskan är att bli hans fru. Men det finns en sak som stoppar Warner från att fria till Elle, hon är för blond. När Warner åker till Harvard för att läsa till advokat och återförenas med en gammal skolflamma bestämmer sig Elle för att också börja där och vinna honom tillbaka. Det blir det hårdaste slaget Elle någonsin utkämpat i sitt liv. Hon måste slåss för sin pojkvän, för sig själv och för alla blondiner som varje dag får utstå kränkande behandling. I rollerna ses Reese Witherspoon, Luke Wilson och Selma Blair.

12.50Funny girl Funny girl är en amerikansk Oscarsbelönad musikal från 1968 baserad på artisten Fanny Brices liv. Fanny Brice börjar redan som tonåring medverka i olika shower och varietéer och på 1910-talet blev hon stjärnan i revyshowen Ziegfeld follies. Hon gifter sig med spelaren och lurendrejaren Nicky Arnstein som fängslas för förskingring. Men Fanny är övertygad om att Nicky är oskyldig. Barbra Streisand belönades med en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och filmen nominerades till ytterligare sju Oscars. Regissör: William Wyler.

15.55De utvalda En änka anklagar ett vapenföretag efter att hennes man blivit mördad. Stora ekonomiska intressen står på spel och företaget gör allt i sin makt för att få rätt dom från de tolv jurymedlemmarna, men det verkar som att någon annan har möjlighet att påverka juryn.

18.30Fyra bröllop och en begravning Fyra bröllop och en begravning är en amerikansk-brittisk romantisk komedi från 1994. Den charmige ungkarlen Charles bor tillsammans med sin excentriska kompis Scarlett. Tillsammans med sina vänner och sin döve bror David sysselsätter han sig med att gå på vänners bröllop på lördagar. Själv flyr han varje förhållande så fort det börjar bli allvarligt och han är dessutom notoriskt sen till alla bröllop. Men på ett bröllop i Somerset träffar Charles den amerikanska Carrie och saker och ting börjar förändras. Filmen blev Oscarsnominerad för bästa foto och bästa originalmanus och Hugh Grant belönades med en Golden Globe för sin insats som Charles. I övriga huvudroller ses Andie MacDowell, Charlotte Coleman och David Bower.

21.00Wallander - Innan frosten Svenskt kriminaldrama från 2005/2006. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. Kurts dotter Linda har just tagit examen från polishögskolan och flyttar till Ystad för att börja arbeta på sin fars station. Polisen Linda Wallander har flyttat till Ystad för att börja jobba på samma polisstation som sin far Kurt. Men Linda hinner knappt börja på sitt nya arbete innan hon blir inblandad i en serie händelser som leder till att hennes barndomsvän Anna försvinner under mystiska omständigheter. Hon tvingas be sin far om hjälp och de ställs inför ett komplext och farligt fall.

23.00Fight Club Fight Club är ett tyskt-amerikanskt drama från 1999. En handelsresande upplever sitt liv som tomt och meningslöst. Han kan inte sova och besöker en stödgrupp för personer med cancer för att få veta vad riktig smärta är. När han träffar Tyler upptäcker de att de är tvillingsjälar och snart är de inblandade i en knytnävskamp som livar upp dem båda. Deras regelbundna duster samlar en publik och de startar en klubb där män kan delta i livsbejakande slagsmål. Men Tyler har även andra mer ambitiösa planer.

01.45Ronin Ronin är en amerikansk thriller från 1998. En grupp före detta underrättelseagenter från olika länder samlas i Paris för ett mystiskt uppdrag. Anlitade av en ung kvinna som tillhör IRA ska de stjäla en portfölj med ett hemligt innehåll. Efter en rad biljakter genom gatorna i Paris och Nice sviker en av agenterna i gruppen de andra och stjäl väskan som han tänker sälja till ryssarna. Uppgörelsen blir en kamp för överlevnad som röjer både intriger och svek.

04.20Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.00Funny girl Funny girl är en amerikansk Oscarsbelönad musikal från 1968 baserad på artisten Fanny Brices liv. Fanny Brice börjar redan som tonåring medverka i olika shower och varietéer och på 1910-talet blev hon stjärnan i revyshowen Ziegfeld follies. Hon gifter sig med spelaren och lurendrejaren Nicky Arnstein som fängslas för förskingring. Men Fanny är övertygad om att Nicky är oskyldig. Barbra Streisand belönades med en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och filmen nominerades till ytterligare sju Oscars. Regissör: William Wyler.