MENY

TV4 Film

05.50Jönssonligan och den svarta diamanten Jönssonligan och den svarta diamanten är en svensk komedi från 1992. Jönssonligans ledare Charles-Ingvar 'Sickan' Jönsson kan inte längre delta i några kupper. Efter att ha suttit i fängelse blev han inlagd på mentalsjukhus. Vanheden och Dynamit-Harry visar sig vara rätt inkompetenta på tu man hand. Men Sickans psykiater Max Adrian Busé har anteckningar som utgör en handbok i brott och Wall-Enberg har en idé som går ut på att stjäla greve Romanoffs svarta diamant från Nationalmuseum. Regissör: Hans Åke Gabrielsson.

08.45Sändningsuppehåll

11.55Life or something like it Life or something like it är en romantisk komedi från 2002. Lanie Kerrigan arbetar som tv-reporter och lever ett perfekt liv. Hon har lyckats med allt hon anser är viktigt i livet, att ha en känd pojkvän, ett fantastiskt hem och ett bra jobb. Men allt förändras när hon intervjuar en hemlös man. Han påpekar hur meningslöst hennes liv är och förutspår att hon kommer dö inom en vecka. När flera av mannens profetior slår in börjar Laine ifrågasätta sitt liv och inser att tillvaron handlar om mer än materiell framgång och en välpolerad yta.

14.00Återstoden av dagen Återstoden av dagen är ett brittiskt-amerikanskt drama från 1993. I 1930-talets England tjänstgör den trogne butlern Stevens vid lord Darlingtons gods. På godset tar lorden emot politiker från hela Europa och det gäller för Stevens att sköta sitt jobb klanderfritt. Men när hushållerskan miss Kenton ansluter sig till hushållet skakar det om hans inrutade liv trots att han vill hålla masken till varje pris. Den kritikerhyllade filmen nominerades till åtta Oscars.

16.50Save the last dance Save the last dance är ett amerikanskt drama från 2001. Under uttagningen till en dansutbildning får Sara veta att hennes mamma omkommit i en bilolycka. Svårt chockad bestämmer sig Sara för att sluta dansa. Hon tvingas lämna den lugna småstaden och flytta till sin pappa som bor i Chicagos getto. Där börjar hon skolan som den enda vita eleven. Men hennes liv får en positiv vändning när hon lär känna Chenille och hennes bror Derek.

19.10Stand by me Stand by me är ett amerikanskt drama från 1986. Gordie, Chris, Teddy och Vern bor i en småstad i Oregon. Efter att Vern hört sin storebror prata om ett lik i skogen bestämmer sig de fyra grabbarna för att hitta kroppen och få äran för upptäckten. De ger sig i väg ovetande om att det kommer att bli deras livs äventyr. I huvudrollerna ses River Phoenix, Wil Wheaton, Corey Feldman och Jerry O'Connell. Filmen är baserad på en kortroman av Stephen King.

21.00Riot Riot är en amerikansk actionfilm från 2015. När polisen Jack Stone fängslas för ett bankrån visar det sig att det var planlagt. Han vill nämligen komma åt den ryska gangstern Balam i samma fängelse. Balam är ingen vanlig kriminell, han praktiskt taget styr hela staden, även polisen, från sin skyddade cell som vaktas av hans torpeder. Men Jack är ute efter honom med hämnd i sinnet, något Balam snart kommer att få reda på. I rollerna ses bland andra Matthew Reese och Dolph Lundgren.

22.40I lagens namn I lagens namn är en svensk actionthriller från 1986. Fyra poliser färdas natt efter natt i sin piketbuss bland horor och knarkare i Stockholms undre värld. De agerar inte bara poliser utan också domare och bödlar och de är fullt övertygade om att deras metoder helgar medlen. När en fyllerist hittas sönderslagen i en av polisens fylleceller inleds en utredning om polisiärt övervåld. Utredningen avslöjar de fyra polisernas snedvridna syn på sina gärningar. I regi av Kjell Sundvall.

00.30Disturbia Disturbia är en amerikansk thriller från 2007. Tonåringen Kale mister sin pappa i en bilolycka och har svårt att gå vidare. Ett bråk med en lärare leder till att Kale döms till husarrest och uttråkad börjar han spionera på grannarna. Han upptäcker en man som beter sig konstigt och snart blir han alltmer övertygad om att han är en seriemördare. Han pratar om det med sin bästa kompis och granntjejen som även de börjar snoka i mannens förehavanden. Men frågan är om Kales fantasi löper amok på grund av isoleringen.

02.35Rabbit hole Rabbit hole är ett amerikanskt drama från 2010. Becca och Howie mister sin fyraårige son när han springer ut på gatan efter sin hund och blir påkörd av en bil. Deras reaktion på tragedin är väldigt olika. Becca vill göra sig av med allt som påminner om sonen, något som förargar Howie. Han vill skaffa ett nytt barn men Becca vägrar och deras äktenskap hotar att rasa samman. Filmen är baserad på en pjäs med samma namn och Nicole Kidman nominerades till en Oscar för sin insats.

04.30Life or something like it Life or something like it är en romantisk komedi från 2002. Lanie Kerrigan arbetar som tv-reporter och lever ett perfekt liv. Hon har lyckats med allt hon anser är viktigt i livet, att ha en känd pojkvän, ett fantastiskt hem och ett bra jobb. Men allt förändras när hon intervjuar en hemlös man. Han påpekar hur meningslöst hennes liv är och förutspår att hon kommer dö inom en vecka. När flera av mannens profetior slår in börjar Laine ifrågasätta sitt liv och inser att tillvaron handlar om mer än materiell framgång och en välpolerad yta.