MENY

C More Starts

06.20En man som heter Ove 59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman. När gravida Parvaneh med familj flyttar in mittemot, och backar in i Oves brevlåda, blir det upptakten till en varm dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av ordentliga verktyg. En man som heter Ove, som bygger på Fredrik Backmans bästsäljare, blev en otrolig succé och är den tredje mest sedda biofilmen i Sverige genom tiderna.

08.12Star File

08.20On Set I nöjesprogrammet On Set får vi följa med bakom kulisserna på filmfabriken i Hollywood. Vi träffar såväl filmstjärnor som regissörer och får en titt på inspelningarna av en lång rad filmfavoriter.

08.50Val Han har spelat både Iceman, Batman och Jim Morrison, och setts i filmer som Heat, Top Secret, Tombstone och senast Top Gun: Maverick. Under hela sin karriär har Val Kilmer också filmat en stor mängd material som ligger till grund för detta porträtt av skådespelaren. I denna rosade dokumentär skildras hans liv och karriär och inte minst kampen mot den strupcancer som präglat hans senaste år.

10.36Det är aldrig för sent, Larry Crowne Tom Hanks har både regisserat och spelar huvudrollen som Larry Crowne i denna dramakomedi om en sympatisk man som kämpar med sin ensidiga vardag. Efter att ha fått sparken utan förvarning bestämmer han sig att börja studera igen, trots att han är skuldsatt. På föreläsningarna blir han vän med en grupp studenter, samtidigt som han får känslor för sin vackra föreläsare (Julia Roberts).

12.15Borta bra, hemma värst Julkomedi om Brad (Vince Vaughn) och Kate (Reese Witherspoon) som varje jul gör allt för att slippa alla besvärliga familjesammankomster. Det här året har de bestämt sig för att resa till Fiji men när deras flyg blir inställt tvingas de tacka ja till inte bara en familjemiddag utan måste fira årets stora familjehögtid med samtliga sina fyra frånskilda föräldrar. Det blir en jul de sent ska glömma.

13.40Mitt stora feta grekiska bröllop Romantisk komedi om 30-åriga Toula som bor i Chicago men har sina rötter i Grekland. När hon förälskar sig i engelskläraren Ian chockar hon hela sin stora bullriga familj, som har räknat med att hon ska välja en grekisk man. Filmen blev en makalös succé och räknas som en av tidernas mest framgångsrika komedier - med en budget på endast $5 miljoner spelade den in hela $368 miljoner bara på bio.

15.16I, Tonya Verklighetsbaserad dramakomedi om konståkaren Tonya Hardings liv och karriär, från barndomen till attacken mot OS-konkurrenten Nancy Kerrigan, ett kriminaldrama iscensatt av hennes make Jeff Gillolly som skulle göra henne världsberömd. Titelrollen i I, Tonya spelas av Margot Robbie (Wolf of Wall Street, Suicide Squad) som blev Oscarnominerad för sin insats.

17.15Rymdresan I Rymdresan råkar 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamna ombord på en hemmabyggd rymdraket. Bakom raketbygget står Albert, en knasig vetenskapsman och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld tidsresa men måste också stoppa en hotande asteroid. Filmen bygger på astronauten Christer Fuglesangs äventyrsfyllda barnbok.

18.30Upp i det blå Åttaåriga Pottan ska på ridläger men av misstag släpper hennes föräldrar av henne på en återvinningsstation. Här huserar några märkliga figurer som tar hand om Pottan. Och snart upptäcker hon att deras hemlighet - de håller på att bygga en hemmagjord rymdraket! Familjekomedi som blandar skådespelare med dockor och är regisserad av Petter Lennstrand, känd för Allram Eest, Höjdarna och Dockhumor.

19.50Star File

20.00Nelly Rapp - Monsteragent Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos morbror Hannibal. Men han lever inte det lugna liv på landet som hon trott - han är en hemlig monsteragent! Snart har Nelly blivit indragen i ett spännande äventyr i en helt ny värld full av vampyrer, spöken, varulvar och frankensteinare. Nelly Rapp - Monsteragent bygger på den populära bokserien av Martin Widmark och Christina Alvner.

21.30Non-Stop Gastkramande amerikansk actionthriller med Liam Neeson och Julianne Moore. Bill Marks är en alkoholiserad polis som flyger inkognito på myndigheternas uppdrag för att upprätthålla säkerheten ombord. Mitt under en flight över Atlanten får Bill en rad SMS som tyder på att någon hotar planet och dess passagerare. Men vem? Bill kastas in i en dödlig kamp mot klockan.

23.15Closer Mike Nichols (”Mandomsprovet”) har regisserat detta prisbelönta drama från 2004 om fyra människor och deras komplicerade relationer till varandra. Jude Law spelar Dan som har svårt att välja mellan sin klängiga flickvän Alice (Natalie Portman) och den kyliga Anna (Julia Roberts). Anna slits i sin tur mellan Dan och hårdingen Larry (Clive Owen). Filmen bygger på Patrick Marbers rosade pjäs.

01.00Jigsaw Amerikansk skräckfilm där döda kroppar börjar dyka upp över hela staden, och var och en har mött sin undergång på de mest makabra sätt. När utredningen fortlöper börjar allt peka mot en man: seriemördaren John Kramer. Men mannen som kallades Jigsaw har ju varit död i över ett decennium. Skräckserien Saw fortsätter med denna åttonde film.

02.30Twilight Bella Swan flyttar till Forks, en regnig och lugn småstad i Washington. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella som han faller handlöst för. Första filmen i succén The Twilight Saga efter Stephanie Myers bästsäljande bokserie.

04.30Penguin Bloom Verklighetsbaserat australiskt drama om Samantha Bloom (Naomi Watts) som råkar ut för en olycka på semestern och blir delvis förlamad. Det blir en stor omställning för både henne och maken Cameron (Andrew Lincoln) och deras tre söner. Samantha som alltid varit sportig och surfat mycket blir alltmer deprimerad, men när pojkarna kommer hem med en skadad skata får hon något nytt att tänka på.