MENY

Viasat Film Action

06.00Rogue One: A Star Wars Story Felicity Jones, Diego Luna och Mads Mikkelsen medverkar i denna nya spännande Star Wars-film. Ett gäng rebeller försöker komma över ritningarna till Dödsstjärnan, trots att de riskerar att dö.

08.10Space Truckers Dennis Hopper, Stephen Dorff och Charles Dance medverkar i denna actionspäckade komedi bland stjärnorna. De sista oberoende fraktpiloterna får en olaglig frakt att transportera.

10.00I Spy Alex Scott (Owen Wilson) är en hemlig agent som har fått i uppdrag att återta ett specialbyggt smygflygplan som är osynligt för alla former av osynlighet. Scott får veta att en skurkaktig agent har sålt det till den skrupelfria vapenhandlaren Arnold Gundars (Malcolm McDowell). Efter att missat chansen att ta Gundars på bar gärning får Scott veta att han är ett fanatiskt boxningsfan. Därför anlitar han mellanviktsmästaren Kelly Robinson (Eddie Murphy), vars ego nästan överträffar skickligheten i ringen.

12.00Risen Den romerska soldaten Clavius (Joseph Fiennes) blir beordrad av Pontius Pilatus (Peter Firth) att utreda påståendet om att den nyligen korsfästa Jesus (Cliff Curtis) har återuppstått från graven. Han och medhjälparen Lucius (Tome Felton) följer spåren för att motbevisa ryktena, men de hittar allt fler ledtrådar som pekar på att påståendet är sant. När han träffar apostlarna och Maria Magdalena (María Botto) får sig Clavius tro en törn, och det förändrar honom och världen för alltid.

13.45Kungens val Den 9 april 1940 stod nazityska trupper redo att invadera Norge. Den norske kungen Haakon VII (Jesper Christensen) tvingas välja mellan att fortsätta kampen mot tyskarna eller att samtycka till deras ockupation av hans land.

16.00Solisten Steve Lopez (Robert Downey Jr.) skriver för Los Angeles Times. Samtidigt som han gör efterforskningar för en ny artikel träffar han en hemlös man som spelar på en violin med bara två strängar. Han börjar prata med musikern och får veta att han heter Nathaniel Ayers (Jamie Foxx), och att han gått på en ansedd musikskola men hamnat på gatan på grund av sin schizofreni. Lopez försöker hjälpa den begåvade musikern på fötterna. Det visar sig bli en svår uppgift, men Ayers ger Lopez en strimma av hopp.

18.00The Other Guys Terry Hoitz’ gångna misstag i yrket och Allen Gambles motvilja att ta risker har gett dem tjänsterna som de ”andra killarna”, vanärade New York City-poliskommissarier degraderade till att fylla i formulär åt kaxiga hjältesnutarna Danson och Highsmith. Den omaka duon måste se bortom sina dispyter när de tar på sig en prestigefull utredning om skumme kapitalisten David Ershon och försöker fylla skorna för de ökänt hänsynslösa poliserna de dyrkar.

20.00Darkland Zaid (Dar Salim) är en framgångsrik hjärtkirurg som bor i en dyr lägenhet i Köpenhamn. Hans yngre bror Yasin (Anis Alobaidi) kommer hem till honom för att be om pengar, men får ingen hjälp. Strax efteråt blir Yasin mördad, och Zaid börjar känna skuldkänslor. Känslorna leder snart till en stark önskan om att hämnas. Han tränar och utrustar sig inför vedergällningen. Snart har han kommit att bli en fruktad man i Danmarks undre värld. Han måste dock betala ett högt personligt pris för att lyckas med sin uppgift.

22.00Battle in Seattle Det är november 1999, och fem dygn kommer att skaka om världen då tiotusentals demonstranter ger sig ut på gatorna i Seattle för att protestera mot Världshandelsorganisationens ministermöte. Bland dem finns Django (Andre Benjamin), Sam (Jennifer Carpenter), Lou (Michelle Rodriguez) och Jay (Martin Henderson). De har alla olika bakgrunder, men de förenas i en gemensam önskan om att göra sina röster hörda och förändra världen. För dessa fyra demonstranter är situationen väldigt personlig, och det står mer på spel än bara politik. En fredfull demonstration för att stoppa Världshandelsorganisationens konferens eskalerar snabbt till ett fullskaligt upplopp. Snart har Seattles borgmästare utlyst undantagstillstånd. På gatorna råder kaos, och Världshandelsorganisationen är som lamslagna. Mitt i kampen om medborgerliga fri- och rättigheter finns Seattles invånare, inklusive den hårt ansatta borgmästaren (Ray Liotta), en kravallpolis (Woody Harrelson) och hans gravida fru (Charlize Theron). Valen de gör kommer att förändra deras liv, och världen, för alltid.

23.50The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 Bella (Kristen Stewart) vaknar upp och allting har förändrats - hon har blivit både mamma och vampyr. Medan hennes man Edward (Robert Pattinson) njuter av hennes skönhet, moraliska styrka och erergi, så har den nyfödda Bella aldrig känt sig mer levande. Samtidigt flätas hennes bästa vän Jacob Blacks (Taylor Lautner) och dottern Renesmees öden samman allt mer. Denna sällsynta varelses ankomst förenar storfamiljen, men snart väcker den även krafter som riskerar att förgöra dem alla.

01.50Anaconda En grupp dokumentärfilmare med Jennifer Lopez i spetsen söker efter en legendarisk indianstam i Amazonas. De färdas längs Amazonfloden när de stöter på jägaren Paul Sarone, vars båt har kapsejsat. Paul lovar att hjälpa dem att hitta indianerna, men är i själva verket ute efter att fånga en 12 meter lång, skräckinjagande anakonda. Det dröjer inte länge förrän det fruktansvärda odjuret visar sig...

03.20Tretton dagar I oktober 1962 tog amerikanska spionplan foton som bevisade att Sovjetunionen var på väg att placera kärnvapen på Kuba. Dessa vapen skulle kunna förgöra USA:s östra och södra kustlinje inom fem minuter efter att ha avfyrats. President John F. Kennedy (Bruce Greenwood) och hans rådgivare måste tänka ut en handlingsplan för att bemöta hotet mot de sovjetiska stridskrafterna. Kennedy är fast besluten om att bevisa att han är stark nog för att stå upp mot hotet. Pentagon råder militären att angripa Kuba, och leda vägen mot ännu ett försök av USA att inta ön. Men Kennedy är motvilligt inställd till att genomföra operationen eftersom en invasion skulle kunna leda till att Sovjetunionen hämnas och attackerar USA:s allierade i Europa. Därmed verkar en nukleär kraftmätning nästintill oundviklig.