MENY

Viasat Film Action

06.00Gold Kenny Wells (Matthew McConaughey) har ärvt ett företag som sysslar med guldutvinning, men framtiden ser inte ljus ut. Den ivriga geologen Michael Acosta (Èdgar Ramírez) övertalar honom till att öppna en gruva i Indonesiens djungel. Kenny drabbas dock av malaria och blir sängliggande i flera dagar. När han har återhämtat sig berättar Michael att de har hittat guld. Efter att ha importerat guldfyndigheten till USA utsätts Kennys företag för hänsynslösa börsmäklare på Wall Street som är fast beslutna om att göra förtjänst på hans vinst. Med uppmuntran och stöd från sin flickvän Kay (Bryce Dallas Howard) försöker Kenny försvara sitt guld.

08.00Resurrecting the Champ Eric Kernan Jr. (Josh Hartnett) är en sportjournalist som arbetar på en tidning i Denver, men hans artiklar imponerar inte längre på redaktören Ralph Metz (Alan Alda). När Kernan lämnar en boxningsmatch stoppar han några ligister från att misshandla en hemlös man. Han visar sig vara den tidigare världsmästaren i tungviktsboxning Bob Satterfield (Samuel L. Jackson). Kernan tar sig an uppdraget att berätta historien om mästarens forna glansdagar, samtidigt som han försöker få rätsida på sitt eget liv.

10.00Autobahn Casey Stein (Nicholas Hoult) börjar arbeta för den excentriska narkotikasmugglaren Geran (Ben Kingsley) eftersom han desperat behöver pengar på sin resa i Tyskland. Under arbetet träffar han den vackra Juliette Marne (Felicity Jones), men hon avvisar hans raggningsförsök eftersom hon inte vill dejta en kriminell. Casey lägger sin kriminella karriär på hyllan för att kunna vara med henne. Juliette har problem med njurarna, men har inte rätt till vård eftersom hon inte är tyska. Därför vänder sig Casey till Geran för hjälp. Han låter honom delta i ett narkotikatillslag där de planerar att råna Gerans värsta konkurrent Hagen Kahl (Anthony Hopkins). När Juliette utsätts för ett hot pressas Casey till sitt yttersta.

12.00Cadillac Records I denna verklighetsbaserade film om sex, våld, etniska motsättningar och rock and roll får vi följa de turbulenta livsödena som var knutna till Chess Records. Vi träffar, bland andra, Chuck Berry som spelas av Mos Def, Etta James iscensatt av Beyoncé Knowles, och den vita killen Leonard Chess, här i form av Adrien Brody, som var bland de första att förstå den kommersiella potentialen som fanns i svart musik.

14.00Takers Ett erfaret gäng bankrånare planerar en avancerad kupp. I gruppen finns Gordon Cozier (Idris Elba), John Rahway (Paul Walker) och Jake Attica (Michael Ealy), som har visat vad de går för i en rad olika rån. Deras senaste kupp riskerar dock att misslyckas på grund av den obevekliga Los Angeles-polisen Jack Welles (Matt Dillon) som är dem på spåren.

16.00Digging for Fire Upptäckten av ett ben och ett vapen skickar en man och hans hustru på separata äventyr under en helg.

17.40Guardians of the Galaxy Vol. 2 Samtidigt som han handskas med följderna från en hafsig kupp träffar Star Lord (Chris Pratt) Ego (Kurt Russell) som berättar att han är hans sedan länge försvunna pappa. Familjen Quill är inte de enda som måste handskas med besvärliga familjemedlemmar eftersom Gamoras (Zoe Saldana) syster Nebula (Karen Gillan) ständigt försöker döda henne. Rocket Raccoon (med röst av Bradley Cooper) och Yondu Udonta (Michael Rooker) inleder motvilligt ett samarbete för att ta sig från ett rymdskepp, som fungerar som ett fängelse, med hjälp av den modiga och bedårande Baby Groot (med röst av Vin Diesel).

20.00Diary of the Dead Jason Creed (Joshua Close) och hans filmteam spelar in en skräckfilm med mumietema i skogen i Pennsylvania. Den fiktiva skräcken blir sakteligen till verklighet när de döda återuppstår och börjar kalasa på de levande. Gruppen skiljs åt när Ridley (Philip Riccio) och Francine (Megan Park) tar sig till hans föräldrars hus, medan Jason möter upp med sin flickvän Debra (Michelle Morgan). I takt med att rapporter om upplopp och plundring sprider sig lyckas gruppen komma undan. En efter en dödas dock de överlevande av zombier, men det leder bara till något ännu värre.

22.00The Possession Strax efter hennes föräldrars skilsmässa köper en ung flicka en utsmyckad antik låda på en gårdsförsäljning. Under de följande veckorna skapar den unga flickan en stark fixering kring lådan. Hennes beteende växer sig alltmer bisarrt när hon hamnar i en ond andes grepp. Flickans far upptäcker att lådan faktiskt är en innehavscell för en avliden persons själ – som blivit nekad tillträde till efterlivet och behöver en mänsklig värd för att leva. Han kämpar för att befria sin dotter från det onda som hotar att förtära hennes kropp och själ.

00.00Kill 'Em All Efter en stor skottlossningen anländer en mystisk främling till ett lokalt sjukhus vars liv balanseras på en tråd. Därefter dyker ett främmande gäng in på sjukhuset för att döda honom. Hans sjuksköterska, det enda överlevande vittnet, måste intervjuas under ett FBI-förhör som väcker liv i en internationell komplott om intriger och hämnd.

02.00Swept Under Morgan är inte rädd för att hugga i. Det är tur, med tanke på att det inte är lyxhus hon städar, utan ohyggliga brottsplatser. Just på en brottsplats hittar hon ett nyckelbevis som kriminalteknikerna har missat. Det och hennes förmåga att tyda blodspår fångar kriminalinspektören Nicks uppmärksamhet. Duon börjar snart samarbeta för att utreda vad som kommer att bli en serie relaterade mord, och ju närmare de kommer till att lösa mysteriet, desto närmare kommer de varann. Även om de får ett erkännande från den huvudmisstänkte, riskerar de att blunda för sanningen på grund av deras känslor för varann, och de hamnar snart farligt nära den verkliga mördaren.

04.00Grand Theft Parsons Det finns tillfällen då det enda rätta är att begrava de döda. Det här är inte en av dessa tillfällen... Gram Parsons var en av de mest inflytelserika musikerna på sin tid; ett bittert geni som kände Elvis, rockade med Stones och som tog en överdos på morfin och tequila 1973. Och från hans död skapades en historia om vänskap, ära och äventyr. En historia så extraordinär att det är svårt att tro att den är sann. Två män, en likbil, en död rockstjärna, fem liter bensin och ett löfte.