MENY

Barnkanalen

05.50Gaspard och Lisa Gaspards lånebok. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

06.00Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

06.05Daniel Tigers kvarter Ho bygger ett torn. Ho bygger ett torn. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

06.20Min lillebror Jack larvar sig. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Misse-kisse Snö. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

06.35Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Hur många minuter tar det?. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.50Pyjamashjältarna Slå på trumman Kattpojken. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Tandfén. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Tandfen. Textat sid. 199.

07.15Alex hittar hobbyn Agility och simhopp. Vi får veta om Alex är hundrädd när han hänger med Anna som håller på med agility, sedan blir det ett rejält magplask när han träffar simhopparen Richard. I Alex hittar hobbyn testar Alexander Hermansson olika hobbyer. Allt för att hjälpa barn som inte har hittat någon ännu, eller som vill skaffa en till. Del 5 av 12. Textat sid. 199.

07.30Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

07.40Molang Molang är en glad och energisk kanin vars bästa vän är kycklingen Piu Piu. Herr Muskler.

07.45Pirata & Piloto Årets pirat. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

08.00Ett fall för KLURO Det mystiska bordet. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Textat sid. 199.

08.10Blinky Bills bravader Hämnden är ljuv. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

08.25Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Kom, kissemissen. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

08.45Pirater i huset intill Tappra sjömanslärlingar. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Tappra sjömanslärlingar. Textat sid. 199.

09.00Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

09.15Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Kelpskogsuppdraget. Kelpskogsuppdraget. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

09.25Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

09.40Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Brödraskapet. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

09.50Full fart i Verksta Kanadensisk animerad humorserie från 2014. Motor-rodeo. Spänn fast säkerhetsbältena och häng med Jack och hans kompisar i deras häftiga lekpark. "Verksta" är en rolig stad där alla invånare är lastbilar och stora fordon. De älskar att buffas, krocka och köra vilt, i "Verksta" finns det gott om utrymme och härliga vägar för det. Textat sid. 199.

10.00Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Frö-nöd. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

10.15Fixarna Nattlampan. Nattlampan. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. Textat sid. 199.

10.20Franklin och hans vänner Franklin campar. Franklin campar. Sköldpaddan Franklin och hans vänner lär sig många saker under sina glada äventyr i det färgsprakande Skogland. Förutom allt kul vi får delta i när vi följer deras lekar och äventyr så lär vi oss om hur viktigt det är att hjälpa andra och vara schysst mot sina vänner. Textat sid. 199.

10.30Gaspard och Lisa Judolektioner. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

10.45Raa-Raa - lejonet som låter En animerad serie för de minsta. Oo-Oos djungeltrummor. Oo-Oos djungeltrummor. Raa-Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. Textat sid. 199.

10.55Hej Jycke Teatermärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

11.05Victor & Josefine Musfesten. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

11.15Mästerflygarna Pappersriddarna. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

11.30Grammatikbolaget Vad är verb? Ordkonstnären Peter hjälper Mats på lagret att ta fram bra verb att ha på sportlovet. Receptionisten Britt-Inger visar prov på sina grammatiktrollerikunskaper. Del 3 av 10. UR. Textat sid. 199.

11.40Här kommer kungen Vad är konjunktur? Kungen måste hjälpa glasstanten att hinna med alla kunder, när det plötsligt blivit högkonjunktur. Men sen vänder det! Del 3 av 7. UR. Textat sid. 199.

11.50Labba Bästa bubblan. Agneta har svårt att komma igång sitt reportage efter ett litet missöde i diskbaljan. Beppe avslöjar bästa såpbubblereceptet och överraskar med riktiga megabubblor! UR. Textat sid. 199.

11.55Så här tänker jag Varför ska jag vara god? Ben har hittat en magisk ring som kan göra honom osynlig och funderar på allt han skulle kunna göra. Man kan hjälpa andra, kanske stoppa elaka tjuvar som en riktig superhjälte? Men det går ju faktiskt att göra tvärtom också. Hur vet man vad som är rätt och fel? Filosofiska funderingar som uppmuntrar barn att tänka kreativt. Del 3 av 5. UR. Textat sid. 199.

12.00Folksagor i världen - nordsamiska Kalifen som förvandlades till en stork. En kalif blir förvandlad till en stork. Kalifen inser snart att det är hans giriga bror som ligger bakom förvandlingen. Han vill ta över kalifens plats på palatset. Med hjälp av en uggla försöker kalifen att ställa saker och ting rätt. Animerad film från Irak om farorna med girighet. Del 1 av 6. UR. Textat sid. 199.

12.05Godnattsagor - nordsamiska Hackspetten och Ugglan. Sagan "Hackspetten och Ugglan" av Joar Tiberg och Anna Bengtsson. Berättare: Nils-Henrik Sikku. UR. Textat sid. 199.

12.10Lekdags Akvarieskatten. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

12.15Maxat hela maskinen - syntolkat Väskpackaren. I detta avsnitt ska maxat-maskinen "Väskpackaren" packa väskan med hjälp av störtande kanoter och en luftballong. I Maxat bygger Isabelle och Erik nya maxade kedjereaktionsmaskiner. Del 8 av 10. Textat sid. 199.

13.00Ninjaman Ninjaman är ute och shoppar husvagn. Ninjaman är stor, stark och snäll. När larmet går så vet Ninjaman att barn behöver hans hjälp. Då rycker han ut och rusar blixtsnabbt till undsättning. Del 5 av 8.

13.05Ninjaman Ninjaman hjälper en kille med en långsam pulka och hottar upp en snowracer. Ninjaman är stor, stark och snäll. När larmet går så vet Ninjaman att barn behöver hans hjälp. Då rycker han ut och rusar blixtsnabbt till undsättning. Del 6 av 8.

13.15Solen, månen och stjärnorna Barnprogram på teckenspråk. Neil Armstrong var den första människan på månen, berättar programledarna Helena Bergström och Melissa Winberg. Melissa framför ett poesistycke om månen och utomjordingen Salkin berättar också om månen. Till sist gör Helena och Melissa varsin fin silvrig måne. Del 9 av 10. Textat sid. 199.

13.25Tjena chavale Barnprogram på romani chib. Virginia Andrasz och barnen besöker en djurpark och träffar spännande djur, från elefanter till surikater.

13.30Indogas Barnprogram på samiska. Slalom. Sámmol Ánde ska för första gången delta i en internationell slalomtävling. Backen är blöt och gropig så det kommer att bli riktigt tufft. Del 18 av 18. Slalom. Textat sid. 199.

13.40Challenge club Paulina testar massor av knasiga, roliga och spännande utmaningar tillsammans med sin Challenge Club. Dagens utmanare är Lilly i Övertorneå. Textat sid. 199.

13.50Paulinas vlogg Barnprogram på meänkieli/svenska. Säsong 2. En hemmagjord slip'n'slide-rutschkana - lyckas Paulina med det? Häng med kattkvinnan från Övertorneå, 23-åriga Paulina. Textat sid. 199.

14.05Djupet Tartaruga. Tartaruga. Familjen Nekton bor på ubåten Arronax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Textat sid. 199.

14.25Backstage I hennes skugga. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnär och allehanda kreativa yrken. Textat sid. 199.

14.45Annedroider Operation Duvson. Operation Duvson. Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Han och granntjejen Shania får snart reda på att det bor en flicka som heter Anne där och med henne bor även de tre androiderna Hand, Öga och Vän. Säsong 2. Textat sid. 199.

15.10MI High Avgörande slutspel. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

15.35Hank Zipzer - världens bästa underpresterare Öppet Hus. Öppet hus. Henry "Hank" Zipzer är dyslektiker, allt är inte så lätt för honom i skolan och han har dessutom en förmåga att ställa till problem... utan att egentligen mena det. Som tur är så har Hank vänner och familj som stöttar och hjälper honom, så i slutänden löser han alltid sina problem... på sitt eget, ofta lite speciella sätt. Säsong 2. Textat sid. 199.

16.00Blue water high Australiskt ungdomsdrama. Del 13 av 26. Solar Blue-teamet får bekymmer med sina träningspass när en grupp lokala ungdomar stör deras träning. Gruppens ledare, Troy, vill inte att Solar Blue-ungdomarna ska använda stranden. Samtidigt hjälper Eric och Amy en ung surfare med hennes träning. Textat sid. 199.

16.25Jobbigt läge Fröken Perfekt. Fröken Perfekt. Lilly, Martha och Jas är tre akademiskt begåvade tonåringar men lite av en katastrof rent socialt. Lägger man därtill pinsamma föräldrar finns det mycket man ska klara av och stå ut med. Säsong 3. Textat sid. 199.

17.00Pirata & Piloto Den hemsökta ön. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

17.10Furchester hotell Ett riktigt hästjobb. Lurvigt välkommen till Furchester hotell! Ett monsterbra hotell med en halv stjärna som bevis. Familjen Furchester Fäll ser till allas behov och önskemål och i restaurangen lämnar Kakmonstret inte en smula åt slumpen. Textat sid. 199.

17.20Misse-kisse Återvinna. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

17.25Wisska Usch, vad det kliar!. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

17.35Ballonggården Kalla dagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

17.40Tilde Ett ridderligt äventyr. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

17.50Miffys stora små äventyr Vykort från farbror flygare. Vykort från farbror flygare. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.00Hunden Ib Ib gasar på. Ib gasar på. Ib är en hund som gillar att ta det lugnt. Ib är varken modig eller särskilt stark men klarar sig bra på sina vardagsäventyr ändå. Bara genom att vara just Ib. Textat sid. 199.

18.10Bilakuten Sjöräddningsbåten. Del 9. Sjöräddningsbåten. Bulten är i sjönöd långt ute till havs. Sjöräddningsbåten rycker ut tillsammans med Bruno och Rani. Men Bulten hittas inte någonstans. Har de kommit för sent? Oron är stor men barnhjältarna ger sig aldrig. Bulten ska räddas till varje pris. Textat sid. 199.

18.20Bing Statyleken. Statyleken. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

18.30Labyrint I dag är det Daidalos födelsedag och Daidalos vill bara slappa och njuta av härliga överraskningar. Det blir inte riktigt som han tänkt sig. Har alla glömt bort Daidalos stora dag? Daidalos spelas av Leif Andrée och programledare är Kitty Jutbring. Del 8 av 10. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Eva Säsong 1. Evighet. Livet, såsom vi betraktat det fram tills nu, förändras fullständigt när familjen Björk får en ny familjemedlem - en som visserligen lever men inte på samma sätt som dem. Eva ser ut som vilken vanlig flicka som helst, men egentligen är hon en robot. Textat sid. 199.

19.55Kylskåpsparty Varje gång kylskåpsdörren går upp kommer det in ett nytt livsmedel. Det kan vara en grönsak, en frukt eller varför inte pasta. Och då blir det fest i kylskåpet!.

04.30Klassen Första kyssen. Kan Linus lära sig att kyssas?. Textat sid. 199.

05.00Twirlywoos In och ut. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Timmy har flyt. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.20Långhalsen Lo Är trädet sjukt?. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Byta färger. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Skåpbilen Olle Ta mig om ni kan. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

05.40Voffa, Kvittra och Len Ett studsigt äventyr. Ett studsigt äventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.