MENY

SVT 24

20.00McLeods döttrar Australisk dramaserie från 2002. Säsong 2. Blame it on the moonlight. Claire är irriterad över att Tess har gäster som sover över. Det är ju dags för fårklippning och det sista man behöver är ett gäng turister som kommer i vägen. Och Jodi är förvånad över att Alberto återvänt från Italien. Del 17 av 22.

20.45Allra-affären Svensk dokumentärserie från 2020. Frias eller fällas?. I januari 2020 frias Allras ägare i tingsrätten på samtliga åtalspunkter. Men diskussionen fortsätter och Pensionsmyndighetens generaldirektör kritiserar domen. Vilken roll har själva konstruktionen av premiepensionssystemet för framväxten av Allra? Gick medierna för långt i sin inledande granskning? Del 3 av 3. Från 2/4 i SVT1. Textat sid. 199.

21.15Suits Amerikansk dramaserie från 2017. Säsong 7. Inevitable. Harvey tvingas till ett svårt val när det omöjliga begärs av honom. Mike och Rachel försöker får möjlighet att diskutera sin framtid och Louis fortsätter sin förbjudna relation med Sheila. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle m.fl. Del 13 av 16. Från 3/4 i SVT1.

22.00DNA Dansk kriminalserie från 2019. I Paris uppdagas att Victoria fått betalt för att vara surrogatmamma, men omständigheterna är mystiska. Rolf och Claire undersöker fall med försvunna barn i Polen, och fastnar för ett fem år gammalt fall där en ung kvinna anmält sitt barn försvunnet efter födseln på ett kloster. Spåret i Neels utredning av mordet på Victoria leder till Polen. Berthelsen, Nicolas Bro, Clara Ellegaard, Anders Heinrichsen, Jadwiga Jankowska-Cieslak m.fl. Del 5 av 8. Från 5/4 i SVT1. Även i SVT1 11/4.

22.40Igelkottspappa Norskt program från 2015. Igelkottspappa. Tjugo övergivna igelkottsungar har bott hos Dagfinn hela sommaren. När hösten kommer har de vuxit sig tillräckligt stora och ska släppas ut i det fria, för att förhoppningsvis klara sig på egen hand.

22.45Briljanta forskare - syntolkat Marsresan.

22.55Falkenberg forever - teckenspråkstolkat Svensk dramakomedi från 2020. Efter Jonathans hemkomst börjar Maria tänka över sin egen livssituation. Stämningen hemma i huset börjar dessutom bli mer och mer pressad. Maria och hennes vänner bestämmer sig för att gå på Jonathans mormors begravning. Maria längtar tills begravningen är över så Jonathan åker hem igen. Men tyvärr blir det inte riktigt som planerat. Del 2 av 8. Textat sid. 199.

23.15Mötet Corona: Välfärden. Denna gång handlar programmet om välfärden och om hur Sveriges beredskap ser ut vid en sådan här kris. Är det bra med en liten eller stor stat och hur har privatiseringen av den gemensamma välfärden påverkat vår förmåga att hantera en coronapandemi? Enna Gerin, bitr chef för det oberoende fackliga idéinstitutet Katalys, möter Karin Svanborg-Sjövall, vd på marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Ett möte. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter. Del 7 av 13. Ett program från Sverige möts. Från 6/4 i SVT1. Även i SVT1 10/4. Textat sid. 199.

23.30Romernas historia 1900-tal - syntolkat En bostad åt alla? . Seriestart. Romer i Sverige har inte haft samma rättigheter som övrig befolkning. Bland annat fick många romer inte bostad. Maria Dimetri fick flytta in under tak när hon var åtta år, 1970. Och Allan Demeter berättar om sin uppväxt i tältläger i Stockholm. Del 1 av 4. UR.

23.45Sverige! Kulturliv i hela landet. Goran Kapetanovic, silversmedja, fotokonst. Goran Kapetanovic är regissören bakom den hyllade tv-serien Kalifat som slagit rekord på SVT Play. Han är kvällens gäst i kulturprogrammet Sverige! Vi besöker också silversmedjan i Kristianstad har varit igång sedan 1680 och träffar fotografen vars misstag ledde till en utställning i Norrköping. Programledare: Fredrik Önnevall. Från 4/4 i SVT1. Även i SVT1 9/4 och SVT1 11/4. Textat sid. 199.

00.15Vem bor här? - teckenspråkstolkat Var bor frisören?. Hur bor en frisör, eller en idrottslärare? Ikväll besöker vi Stockholm och får se en luftig villa med skandinavisk känsla, en kaxig lägenhet i orange och rött och ett gammalt mentalsjukhus som blivit en stilren lägenhet i vitt och grått. Programledare: Malin Olsson. Fem främlingar besöker varandras hem och gissar vem som bor var. Del 2 av 8. Textat sid. 199.

01.15Smartare än en femteklassare Vuxna sätts på prov i låg- och mellanstadiekunskap. Tobias Herbertzon, barnskådepelaren från Kungsbacka, fortsätter sitt läxförhör. Han har fusk kvar och är på god väg mot de riktigt stora pengarna. Anna Jacobsson tar revansch på skoltidens värsta ämne. Programledare är Josefin Johansson. Del 4 av 10. Från 4/4 i SVT1. Textat sid. 199.