MENY

SVT 24

20.00Rederiet - syntolkat Svensk dramaserie från 1994. Säsong 5. Uppgörelsen. Reidar träffade Elinors tvillingsyster Beatrice och hennes son Carl, han erbjöd dem att bo i villan. Där bor också Renate som har försonats med Henrik. De två har bestämt sig för att göra ett nytt försök. Del 3 av 15. Textat sid. 199.

20.45Nästan unplugged: A cappella-gruppen FORK "Det svåra är den skapande processen". Den framgångsrika sånggruppen FORK vill göra a cappella-sång till något annat än det vanligtvis är. I ett personligt liveporträtt framför de sånger från vitt skilda genrer och artister, som "Jag vet en dejlig rosa", "Blue Suede Shoes" och "Viva la vida". FORK består av Mia Hafrén, Jonte Ramsten, Anna Asunta och Kasper Ramström. "Nästan unplugged" är en serie liveporträtt med artister från Sverige och Finland, inspelade på anrika Alexandersteatern i centrala Helsingfors. (Finland, 2018). Från 23/8 i SVT1. Även i SVT1 29/8. Textat sid. 199.

21.25Efter floden Svensk dokumentär från 2019. Sötvatten är grunden för allt liv som vi känner det. Men det är den mest slösade naturresursen och föroreningarna är en spegling av människans tid på planeten. Vi mäter det i dricksvatten. Men det handlar om mer än så. Vatten måste finnas i alla system för att planeten ska vara i balans. I vår förbrukande livsstil förlorar vi allt mer vatten och sambandet mellan extremväder, klimatförändringar och obalans i vattnets kretslopp är uppenbart. Vi är inte varsamma med vårt viktigaste livsmedel som förvandlats till vilken vätska som helst. Vi slösar bort grunden för självaste livet. En film av Tina-Marie Qwiberg och Andi Loor. Från 27/8 i SVT1. Även i SVT24 29/8 och SVT1 2/9. Textat sid. 199.

22.25Hundra procent bonde Dansk serie från 2018. Vädrets makter är inte på Franks sida när den skördade rapsen ska tröskas, så Frank får söka alternativa metoder. När han börjar lägga taksparrar på kalkbränneriet är det återbruk av gamla bjälklag från en närliggande skola. Och så ska kaninburen städas och Frank får ta hjälp av hela familjen för att hålla ordning på de sju kaninungarna under tiden. Ett självförsörjande lantbruk som drivs på hållbart vis och med gamla metoder är drömmen för Frank och hans familj på Kastanjegården. Del 2 av 8. Från 22/8 i SVT1.

23.10Veep Amerikansk komediserie från 2015. Säsong 4. Testimony. Personalen inom staben måste vittna i en utredning som försöker ta reda på vem som låg bakom dataläckan. Vem är det egentligen som orsakat allt kaos? Del 9 av 10: Testimony. Från 27/8 i SVT2.

23.40Donald Trump: Vägen till makten Amerikansk dokumentärserie från 2019. Sanden blir till guld. Namnet Trump har länge varit synonymt med rikedom. Men det var få som spådde att namnet en dag skulle vara synonymt med USA:s 45:e president. I den här dokumentärserien berättas familjen Trumps historia. Med intervjuer och tidigare aldrig visat material får vi följa Trump-dynastins väg till makten. Och allt började med guldrushen i Yukon, som kom att lägga grunden för familjens rikedom. Del 1 av 3. Från 26/8 i SVT2.

01.05Historiens farligaste rovdjur Tyrannosaurus som jagade i flock. Jättefågeln som sprang ikapp hästar och dödade dem med en näbb 18 gånger större än örnens. Jättekatten med sabeltänder. Vilket av de förhistoriska rovdjuren var mest skräckinjagande? Del 1 av 2. Från SVT2 tidigare i dag. Även i SVT2 29/8.

01.55Du är här! Isländskt program från 2015. Þórarinn Eldjárn. Programledaren Gísli Marteinn Baldursson möter framstående islänningar, följer med till en plats som betytt särskilt mycket för dem och bidragit till att forma dem som personer. Denna gång: Gísli möter författaren Þórarinn Eldjárn, prisbelönt och älskad på Island och översatt till många språk. Från 17/8 i SVT1.

02.20PK-mannen - syntolkat En duktig ateist. PK-mannen tycker att han själv är öppen för alla religioner. Han dömer ingen, men egentligen vet han inte så mycket om religioner och dess betydelse för människor. Del 3 av 5. UR.