MENY

SVT 24

20.00Svenska dialektmysterier Uppland. En vanlig föreställning är att ett landskap har en dialekt. Man talar om exempelvis om värmländska, gotländska och skånska. Men finns det en dialekt som heter uppländska? Del 6 av 8: Uppland. Från 19/11 i SVT2. Även i SVT2 25/11. Textat sid. 199.

20.30EM-kval basket damer: Italien-Sverige Italien-Sverige. Amaneda Zahui och de övriga landslagstjejerna jagar en plats i nästa års EM, som avgörs i Lettland och Serbien. Matchen mot Italien i La Spezia, på den italienska rivieran, blir direkt avgörande. Kommentator: Björn Becksmo. Expert: Elisabeth Egnell.

22.30Liv med autism - teckenspråkstolkat Vi har alla autistiska drag. På Lunaskolan är normalisering inte det viktiga. Elever med Aspergers syndrom erbjuds individuella lösningar och positiva resultat visar sig när barnen hamnar i rätt skolform. Del 4 av 7. UR. Textat sid. 199.

23.00Livet på Dramaten - teckenspråkstolkat Svensk dokumentärserie från 2018. När #metoo-vittnesmålen kom till ytan hösten 2017 slöt många kvinnliga skådespelare upp i uppropet #tystnadtagning och delade med sig av sina erfarenheter av sexuella trakasserier och maktmissbruk. Eva Röse berättar om när uppropet offentliggjordes. Eirik Stubø, Elin Klinga, Thomas Hanzon, Simon Norrthon och dåvarande kulturministern Alice Bah Kuhnke talar om hur de påverkats av #metoo. Och vad ska egentligen spelas på Dramaten? Vilka historier ska berättas? Gunnel Lindblom medverkade i många filmer av Ingmar Bergman men blev med tiden Dramatens tredje kvinnliga regissör. Hon tog det steget bl.a. för hon upplevde att de manliga regissörerna inte förstod hur unga kvinnor skulle porträtteras. Del 2 av 6. Textat sid. 199.

23.30En familjehistoria - teckenspråkstolkat Svensk intervjuserie från 2018. Bea Uusma och Martina Haag. Systrarna och författarna Martina Haag och Bea Uusma utmanar varandra för att ta författarskapet till högre nivåer. Men hur är det att skriva om en skilsmässa samtidigt som man själv skiljer sig? Ann-Marie Rauer träffar sex kända syskonpar och pratar om livets längsta relation. Programledare: Ann-Marie Rauer. Del 2 av 6: Bea Uusma och Martina Haag. Textat sid. 199.

00.00Falsk identitet Fransk spionserie från 2017. Säsong 3. Del 9 av 10. DGSE gör sitt yttersta för att försöka lokalisera Malotru. Nadia och Prune kallas in för att hjälpa till, men Malotru har suddat ut sina spår med stor professionalism. Under tiden vänder vinden för Marina i Baku när Philippe slutligen inser att uppdraget kanske inte är Marinas första, trots allt. Från 17/11 i SVT2.

00.55Korrespondenterna Utrikesmagasin. Älska mitt ansikte. Plastikkirurger ser en ny trend - att folk tar med sina retuscherade selfies från sociala medier och begär att få se likadana ut. Fenomenet kallas "Snapchat Dysmorphia" och oron är stor att det triggar till sjuklig kroppsfixering. Programledare: Bengt Norborg. Del 7 av 10. Från 20/11 i SVT2. Även i SVT2 23/11 och SVT2 24/11. Textat sid. 199.

01.25Andra åket - syntolkat Svensk komediserie från 2018. Madde försöker hitta en ny städare till hotellet. Petter försöker förbättra relationen med Tommy. Ingegerd blir intervjuad i radio och Yvette sätter käppar i hjulet för dem allihop. Del 2 av 8. Textat sid. 199.

01.55Springfloden - syntolkat Svensk thrillerserie. Säsong 2. Den franska polisen anländer till Stockholm för att förhöra Bressant angående mordet på Samira. Upplösningen ser ut att vara nära, men vem som mördade Bengt Sahlman är fortfarande höljt i dunkel. Är Mette och hennes team på rätt spår och kommer gåtan att lösas en gång för alla? Del 10 av 10. Textat sid. 199.

02.40Branden - syntolkat Förlåtelsen. Sara har fått lämna sjukhuset, brännskadad för livet. Deniz sjunker allt djupare ner i droger och kriminalitet. Samtidigt får polisen ett genombrott. Allt pekar på att katastrofen är en anlagd mordbrand. Men för att det ska hålla för en rättegång krävs ett erkännande. Del 4 av 4. Textat sid. 199.

03.10Alla hästar hemma - syntolkat Johan Glans gästar. Humorshow med humorgruppen Stallet. I andra avsnittet gästas Stallet av Johan Glans som får bemästra sitt djurmotsta?nd, la?ra sig hur man relaxar och skapa sin egen musikal. Varje program leds av en gästande komiker vars personliga intressen blivit föremål för avsnittets utformning - men inte alltid enligt gästens eller tittarnas förväntan. Del 2 av 8. Textat sid. 199.