MENY

SVT 24

20.00Musikhjälpen Programledarna Farah Abadi, Miriam Bryant och Daniel Hallberg flyttar in i glasburen på Stora torget i Västerås. Publikens önskemusik, gäster och artister fyller de 144 timmarna direkt från glasburen. I Musikhjälpen är det din musik - och ditt engagemang - som räddar liv. Temat för Musikhjälpen 2019 är "Sex är inte ett vapen". SVT, Sveriges Radio P3 och Radiohjälpen sänder direkt dygnet runt för att lyfta fram en undangömd mänsklig katastrof. Sänds även dygnet runt på SVT Play. Textat sid. 199.

23.30Fråga veterinären - teckenspråkstolkat Julens faror. Vintern är redan här och julen står för dörren. Men julen innebär inte bara mys för våra fyrbenta vänner. Mycket av det goda som vi människor njuter av kan vara rena livsfaran för våra pälsklädda vänner. Med veterinär Oskar Nilsson och programledare Sofia Rågenklint. Del 11 av 11. Textat sid. 199.

00.00Andra åket - teckenspråkstolkat Svensk komediserie från 2019. Säsong 2. A bigger person. Petter är inte helt nöjd med sitt smeknamn i jaktgänget. Att bli kallad nollåttan visar bara att han aldrig kommer bli accepterad. Petter gör vad han kan för att lansera ett nytt smeknamn. Evelinas sportbutik går i konkurs. Lika bra det, tycker Madde som alltid haft svårt för Evelina. Men så börjar hon faktiskt tycka synd om henne. Hon bestämmer sig för att vara? the bigger person?och anställer henne som receptionist på hotellet. Där i repan kämpar Caesar för bättre arbetsvillkor, vilket mest handlar om att få bättre kaffe. Del 6 av 8. Textat sid. 199.

00.30Rättighetsbärarna - teckenspråkstolkat Barnets bästa. Vid alla åtgärder som rör barn ska i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa. Men vem vet vad som är barnets bästa? Vi träffar Anton och Emelie som båda suttit på institution större delen av sina ungdomsår. Del 5 av 6. UR.

01.00Limboland - teckenspråkstolkat Undanflykter och förändringar. Amanda vill ha en "perfekt" familjemiddag, men varken William eller Alex beter sig som hon hoppats. Vanja känner sig fången i sitt eget hem och längtar ut och flirtar med en kollega. Oskar hittar ett födelsedagskort från sin pappa, som mamman gömt. Del 4 av 5. UR.

01.30Jakten på dyslexin - syntolkat Från skolan till jobbet. Ska man berätta att man har dyslexi när man söker jobb? Johanna kämpade under sin gymnasietid för att få ett fullständigt betyg och har nu utbildat sig till fritidsledare. På vägen dit var hennes stora fråga om någon skulle vilja anställa en dyslektiker. Del 6 av 8. UR.

02.00Strömsö Finlandssvenskt livsstilsmagasin från 2018. Söta Strömsö med choklad, konfekter och körsbärskompott. Med bara ett par veckor kvar till jul träffar Jonas chokladmästaren Anna Kekki, som tipsar om hur man gör hemmagjorda konfekter. Lee skapar smycken i form av lussekatter och Camilla gör om gamla julgranskulor. I köket tillreder Anders våfflor med körsbärskompott. Inspiration för hus och hem, fritid och vardagsliv. Programledare: Elin Skagersten Ström och Jonas Sundström. Del 13 av 17. Från 5/12 i SVT1. Även i SVT1 13/12. Textat sid. 199.

02.30Värsta listan Program på teckenspråk. Säsong 3. Det gäller att vara taktisk och snabb i de tävlingar som programledaren Patrick Forss planerat. Att man varit bäst i en tävling ger ingen garanti för hur det går i nästa tävling, även för den starkaste. I Värsta listan kan allting hända. Del 3 av 5. Från 7/12 i SVT2. Textat sid. 199.