MENY

TV4

06.40Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Michelle anklagades för att vara alkoholpåverkad på arbetstid. Hon ska ha sluddrat och gått konstigt när hon dök upp på jobbet på en grundskola i Oklahoma. Hennes kollegor sa att hon stank av alkohol och polis tillkallades. Michelle säger till sitt försvar att hon tagit medicin som gjort henne yr. Hon erkänner att hon vid tidpunkten hade ett alkoholproblem men hävdar att hon aldrig skulle dricka på morgonen. Men polisen påstår något annat och doktor Phil visar Michelle en avslöjande videoinspelning.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Lauren hatar sina föräldrar Laura och John på grund av den uppväxt de gav henne. Hon hävdar att Laura inte förberedde henne på livet utan i stället uppmuntrade henne att hoppa av skolan. John ska ha betett sig mer som en kompis än en förälder och ska ha druckit och tagit droger tillsammans med henne och hennes kompisar. Lauren berättar att John hade flera affärer och att Laura stal hennes identitet och försatte henne i skuld på flera tiotusentals dollar. Det visar sig att föräldrarna är skyldiga till ännu fler missdåd.

11.50Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2016. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil söker boende kring Manchester och Cheshire. Bland andra hjälper Phil de nyförlovade paret Olivia och Amy.

12.55Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Marianne är en tuff politiker och en omsorgsfull mamma. Efter två skilsmässor är hon redo för en förvandling. Den hårt arbetande Christina går ständigt i arbetskläder. Ann Kristin behöver hjälp med att få bättre självförtroende och för att skaffa en klassisk stil.

13.55FC Nörd Svensk realityserie från 2016. Nördiga unga män utan någon erfarenhet av fotboll tränas av de kända fotbollsprofilerna Thomas och Andreas Ravelli för att efter några månader möta ett klubblag i den högsta nationella serien. För att utmana sina rädslor arrangerar bröderna Ravelli så att killarna i FC Nörd ska få prova på stand up-komedi. Dessutom besöker de en marknad där Ivan shoppar loss som aldrig förr. Som om inte det vore nog så ser det plötsligt ut som om FC Nörd har chans att vinna en fotbollsmatch. Motståndarna är nybörjare som aldrig tidigare har spelat ihop och hos killarna tänds ett hopp om seger.

14.55Bygglov Svenskt inredningsprogram från 2012. Snickarna Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman samt inredaren Mija Kinning reser runt i Sverige i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. De söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Familjen Bergsten bor i ett villaområde i Borlänge. De trivs i sitt hus men tomten med tillhörande uteplats är tråkig och opersonlig. Det ska nu bli ändring på det när Mija, Matte och Willy tar tag i den. Mija har stora planer vilket kräver en hel del maskiner och logistik och Matte får det tufft när han ska försöka få in alla saker på tomten utan att förstöra gräsmattan. Willy får i uppdrag att bygga en lekstuga till barnen i familjen men frågan är om han kommer att hinna klart i tid.

15.55Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2014. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Temat är bröd och de tio återstående deltagarna försöker baka tolv perfekta småfranskor. De får själva bestämma form och hur mycket rågmjöl de vågar använda. När det kommer till den tekniska utmaningen delar Paul med sig av ett recept på ciabatta. Han antyder att tålamod är en viktig ingrediens. Till sist ska deltagarna göra en fylld, dekorativ limpa som ska kunna ta en central plats på matbordet.

16.50Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2013. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett gammalt förfallet orangeri och förvandlar det till en lustfylld sommardröm. Med enkla lösningar gör han om orangeriet till ett sommarboende och till sin hjälp har han snickarna Per "Pirre" Starrin och Marcus "Mackan" Nylén. Ernst Kirchsteiger börjar, tillsammans med snickarna Marcus Nyhlén och Pirre Starrin, att göra färdigt flygelrummen i orangeriet. Det ska bli både sovrum och badrum, och resultatet blir någonting utöver det vanliga. Självklart lagar Ernst även mat, i dag bjuds det på gnocchi.

17.50112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. I Stockholm larmas poliserna John och Wille ut till ett par som bråkar på gatan. Brandmannen Rikard tar sig an en svårsläckt brand i ett bostadsområde i Stockholm. I Uddevalla skyndar sig polisen Calle för att ingripa vid en stöld i ett varuhus.

18.25Lotto, joker och drömvinsten Svenskt spelprogram. Dagens lotto- och jokerdragningar presenteras.

18.35112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. I Stockholm larmas poliserna John och Wille ut till ett par som bråkar på gatan. Brandmannen Rikard tar sig an en svårsläckt brand i ett bostadsområde i Stockholm. I Uddevalla skyndar sig polisen Calle för att ingripa vid en stöld i ett varuhus.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den tredje värden i Stockholm är Pirjo. Hon bjuder på kantarellsoppa och laxpudding. Till efterrätt blir det havtornsparfait.

20.00Alla bygger Svensk bygg- och realityserie från 2017. Här följer man stora som små byggen från start till färdigställande. Man är med när de första måtten tas och byggvaror plockas ihop och när till exempel en badtunna invigs. Även om det inte riktigt går som det var tänkt från början blir det oftast bra till slut. Niklas och Johan gör klart det sista till grillköket och gjuter bland annat egna bänkskivor. Hos familjen i Gagnef bygger dottern Sheli en koja till katten Kitty. Lotta och vännen Ulrika färdigställer kökshuset. Lisa och Lovisa i Södertälje ser framemot att inviga boden på kolonilotten och har bjudit in grannarna. Wille på Tynningö är fortfarande inte klar med bastun då han får en briljant idé, att bygga en utedusch. Samtidigt måste de bli klara för Wille har planerat en invigningsfest och bjudit in ett helt gäng till den.

21.00Släkten är värst Släkten är värst är en amerikansk komedi från 2000. Sjukskötaren Greg Focker är redo att fria till sin flickvän Pam Byrnes. Men det finns en hake, Pams pappa Jack håller på traditionerna och vill att Greg först ber honom om sin dotters hand. Greg och Pam åker därför på en weekendresa till Pams föräldrar. Jack visar genast sitt missnöje med Greg och hur Greg än försöker få honom att gilla honom så gör han hela tiden saken värre. Greg lyckas tappa bort Jacks älskade katt, ge Pams syster en blåtira och till och med sätta eld på familjen Byrnes trädgård. Till råga på allt är Pams före detta fästman Kevin både rik, snygg och väldigt populär hos pappa Jack. Filmen nominerades till en Oscar 2001 i kategorin bästa musik. I rollerna ses Oscarsbelönade Robert de Niro, Ben Stiller och Blythe Danner.

22.00TV4Nyheterna och Sporten Nyheter och sport.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Släkten är värst Släkten är värst är en amerikansk komedi från 2000. Sjukskötaren Greg Focker är redo att fria till sin flickvän Pam Byrnes. Men det finns en hake, Pams pappa Jack håller på traditionerna och vill att Greg först ber honom om sin dotters hand. Greg och Pam åker därför på en weekendresa till Pams föräldrar. Jack visar genast sitt missnöje med Greg och hur Greg än försöker få honom att gilla honom så gör han hela tiden saken värre. Greg lyckas tappa bort Jacks älskade katt, ge Pams syster en blåtira och till och med sätta eld på familjen Byrnes trädgård. Till råga på allt är Pams före detta fästman Kevin både rik, snygg och väldigt populär hos pappa Jack. Filmen nominerades till en Oscar 2001 i kategorin bästa musik. I rollerna ses Oscarsbelönade Robert de Niro, Ben Stiller och Blythe Danner.

23.20Wentworth Australisk dramaserie från 2013. Bea Smith blir dömd till fängelse efter att hon försökt döda sin våldsame make och hamnar på Wentworth. Hon kastas in i en värld av våld bland de kvinnliga fångarna som styrs av den lesbiska Franky. Ronnie tvingar sin dotter att smuggla in heroin till fängelset. Efter att Jacs hotat henne till livet tvivlar Debbie på att hon kan ta sig an henne.

00.20Gotham Amerikansk kriminalserie från 2016/2017. James Gordon kämpar fortfarande med att få rätsida på korruptionen i Gotham City och det blir en ensam kamp där han ställs mot både sina kollegor och den undre världen. Samtidigt upptäcker Bruce Wayne fler hemligheter kring mordet på sina föräldrar. Säsongsstart. Sex månader efter Indian Hills flykt arbetar Jim som prisjägare i Gotham. Tillsammans med reportern Valerie Vale försöker han spåra Fish och hennes nya gäng som alla har superkrafter. Bruce och Alfred återvänder från Schweiz och Selina hamnar i dåligt sällskap.

01.30Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2012. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Men en före detta soldat bär på nyckeln till sanningen, något som gör honom till en jagad man. Neville och Miles samarbetar men har svårt att lita på varandra. Monroe har planer på att tillverka ett dödligt gift. Rachel och Aaron stöter på problem när de försöker nå tornet och Grace konfronterar en fiende.

02.25Blue Bloods Amerikansk kriminalserie från 2015. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. När journalisten Lorenzo Colt blir nedskjuten iklädd polisuniform då han följer med Jamie och Eddie på arbetet får Danny och Baez i uppgift att hitta skytten. Frank är rädd för att personen kan vara ute efter andra polismän. Garrett funderar på att ta ett annat jobb.

03.25Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2003/2004. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. En ung manlig huvudrollsinnehavare i en känd tv-serie mördas. Benson och Stabler har inte mycket mer att gå på än en adress och spår av plåster och nylon på och runt kroppen. Offrets älskare, som är son till en framstående homofobisk professor, misstänks för mordet.

04.15Reign Amerikanskt kostymdrama från 2014. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Mary och Louis ger sig av i hemlighet till Skottland men Antoine ser dem och de tvingas återvända. Antoine försöker övertala Kenna att lämna Bash men hon avvisar honom efter att hon fått reda på hans verkliga avsikter.

05.35Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Marianne är en tuff politiker och en omsorgsfull mamma. Efter två skilsmässor är hon redo för en förvandling. Den hårt arbetande Christina går ständigt i arbetskläder. Ann Kristin behöver hjälp med att få bättre självförtroende och för att skaffa en klassisk stil.