MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare måndag till onsdag är Tilde de Paula och Peter Jihde och på torsdagar leds det av Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Malou efter tio Svenskt aktualitetsprogram från 2017. Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek i dag. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning. Malins son skadades svårt i samband med förlossningen och hon berättar för Malou om händelsen. I Malous bokklubb medverkar bland andra författarna Herman Lindqvist och Åsa Moberg. Dessutom blir det stiltips till moderna gentlemän.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Gabby och Liv skolkar. Vanessa försöker få Rhona att inse att hon gör ett misstag. Paddy säger ett sanningens ord till Faith.

12.30Leilas jul Svensk matlagningsserie från 2008. Leila Lindholm bjuder på allt som hör julen till. Det blir glöggcocktail, adventsdrink, lussebak och godistillverkning. Hon bakar sötsaker och bakverk till julens alla sammankomster. Förutom bak blir det också nedslag hos personer som på sitt sätt bidrar till att förgylla högtiden med julstämning. Leila hjälper till med juklappstips till alla som är osäkra på vad de ska ge sina nära och kära. Hon visar hur man själv kan göra dem i form av ätbara julklappar. Det blir snöiga chocolate crackles, ischoklad i olika smaker, fikon- och vaniljmarmelad samt saffranspäron. Dessutom blir det ett besök hos Barbara Bunke. Hon visar hur man med enkla knep kan skapa vackra och spännande inslagningar till sina paket.

13.00Downton Abbey Brittisk dramaserie från 2014. Om kärlek, intriger, liv och död på godset Downton Abbey. Förändringarnas tid råder och invånarna på Donwton Abbey måste anpassa sig till de nya förhållandena. Förberedelserna inför Roses bröllop pågår för fullt. Denker visar en oväntad sida och skapar problem för flera av tjänstefolket. Anna blir gripen och Branson fattar ett förkrossande beslut.

14.25Leilas söta jul Svensk matlagningsserie från 2011. Leila Lindholm tar sig an julbaket och gör bland annat godis, olika bakverk med saffran, juldesserter och amerikanska varianter på julgott. Det blir också tips på vad man kan baka till nyår och julgransplundringen. Leila visar även enkla julpyssel och dekorationer. Leila hyllar julkryddan saffran och bjuder på saffransskorpor, en italiensk saffransdessert med fikon och nygräddade saffransvåfflor med vispgrädde och hemgjord drottningsylt. Tillsammans med kompisen Ulrika ger hon också tips på hur man kan plantera julgrupper.

14.55Mercur Dansk dramaserie från 2017. Om piratradiostationen Mercurs uppgång och fall. På femtiotalet kommer rocken till Danmark och tre vänner bestämmer sig för att bryta radiomonopolet i landet och starta en piratradiostation. Säsongsavslutning. Jans död tynger de andra på radio Mercur. Under gravölen slår Flemming ett sista slag för radiostationen. Han får stöd av kanalens vänner och snart ljuder tonerna av musik igen till Falks stora frustration.

15.55En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2014. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus där de kan tillbringa sin semester under vintern. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter på platser som Florida, Costa Rica, Spanien och Portugal. Jane och Bethan älskar allt som Florida har att erbjuda, framförallt när det kommer till nöjesparker, och vill nu köpa ett semesterhem där. Sara Damergi dammsuger marknaden för att hitta det perfekta huset i närheten av ett nöjesfält.

16.50Jul med Ernst Svensk livsstilsserie från 2015. Ernst Kirchsteiger är tillbaka på Nymansgården och nu är det dags att smycka gården i julig vinterskrud. Han ger sig också i väg på utflykter till både när och fjärran. Det blir även mat som går i julens tecken. Det är dags för julfirande på Nymansgården och Ernst lagar de sista rätterna till julbordet. Han gör en kalkonskinka och ett vegetariskt alternativ på rödkål. Han lagar också fiskterrin på gädda som grannen fiskat och gör äggaost, Janssons frestelse på rotfrukter samt en julsallad. Ernst smyckar sovrummet med flaskänglar och blomsterarrangemang. Han gör även en tygreflektor till ljusstakar och mat till fåglarna. Det hela avslutas med en julmiddag där en del kända ansikten från sommaren dyker upp.

17.50Mandelmanns gård Svensk dokumentärserie från 2017. Familjen Mandelmann består av Marie och Gustav och deras fyra barn. De driver den kravmärkta gården Djupadal på Österlen och här följer man familjen i deras arbete på gården. Från morgon till kväll i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter, från tidig vår till sen höst. Gustav och Marie förbereder sig inför vintern genom att ta till vara på kål, palsternackor, rödbetor och andra rotfrukter genom beprövade förvaringstekniker. Bistrare tider väntar och det gäller att utnyttja alla resurser som finns för att överleva som självhushållare under vintern. Gustav ser över huset och kollar så det finns ved, vindkraft och solpaneler så det räcker. Det är även dags för ankslakt och sedan ställer de till med en förvinterfest för sina vänner.

18.25Lotto, joker och drömvinsten Svenskt spelprogram. Dagens lotto- och jokerdragningar presenteras.

18.35Mandelmanns gård Svensk dokumentärserie från 2017. Familjen Mandelmann består av Marie och Gustav och deras fyra barn. De driver den kravmärkta gården Djupadal på Österlen och här följer man familjen i deras arbete på gården. Från morgon till kväll i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter, från tidig vår till sen höst. Gustav och Marie förbereder sig inför vintern genom att ta till vara på kål, palsternackor, rödbetor och andra rotfrukter genom beprövade förvaringstekniker. Bistrare tider väntar och det gäller att utnyttja alla resurser som finns för att överleva som självhushållare under vintern. Gustav ser över huset och kollar så det finns ved, vindkraft och solpaneler så det räcker. Det är även dags för ankslakt och sedan ställer de till med en förvinterfest för sina vänner.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2017. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den tredje värden i Norrköping är studenten Claes Martin. Han serverar gästerna grön ärtsoppa och ugnsbakad lax som serveras med rosépepparsås. Till efterrätt blir det ananaspaj toppad med limoncello.

20.00Bonde söker fru Svensk realityserie från 2017. Singelbönder får hjälp med att hitta kärleken. Bönderna har fått brev från sina potentiella partners och valt ut sina favoriter. Några av dem kommer så småningom att flytta in hos sin favoritbonde för att prova på livet som lantbrukare och se om kärlek uppstår. Programledare: Linda Lindorff. Säsongsavslutning.

21.00Enkelstöten Svensk dramakomediserie från 2017. Jenny och Cecilia är två kvinnor i 60-årsåldern som lever ett vanligt medelklassliv i Kalmar. Men när båda inser att framtiden är allt annat än ljus för dem bestämmer de sig för att göra något drastiskt, att råna ett bankkontor i Stockholm. Säsongsavslutning. Jenny och Cecilia lyckas fly från MC-klubben med alla pengarna. Men poliserna är hack i häl. Samtidigt måste Jenny åka och ta hand om en berusad Harriet. Situationen blir allt värre och Jenny och Cecilia tar till desperata åtgärder.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft, Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

22.35Ekonominyheterna Ekonominyheter.

22.40Sporten Sportnyheter.

22.50TV4Vädret Väderprognos.

23.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2015. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett bland andra kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. Ett 15 år gammalt fall tvingar Grover och hans familj att fly då en gangsterboss som är ute efter revansch söker upp honom.

23.55Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2005/2006. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. Advokaten Vicky Riggs hittas död. När Benson och Stabler utreder fallet upptäcker de att Riggs inte bara var en respekterad advokat utan även strippa.

00.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2011. Om brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors vardag. Programmen skildrar de medverkandes tuffa jobb, men visar även personerna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, turbulens, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid, rädda liv och förhindra brott. Kristianstadspolisen Rolf får larm om en barnmisshandel och beger sig till platsen. Sjuksköterskan Gustav i Östersund får rycka ut till en vandrare som befinner sig långt ut i den norrländska vildmarken. Polisen Åsa är med om ett ovanligt stökigt arbetspass. Över 17 000 bilar har invaderat Västerås och det betyder att Åsa och resten av personalen på stationen får fullt upp.

01.55Elementary Amerikansk kriminalserie från 2012/2013. Sherlock Holmes är tillbaka som fristående konsult i brottsutredningar efter att han genomgått rehabilitering för sina drogrelaterade problem. För att Sherlock inte ska få ett återfall anlitas doktor Joan Watson. Tillsammans tar de sig an olika fall. Efter att Sherlock Holmes flyttat från London till New York har han börjat arbeta som konsult åt New York-polisen. Till sin hjälp har han Joan Watson, anställd av hans far för att kontrollera att han inte faller tillbaka i sitt drogmissbruk. Sherlocks kontakt inom polisen, Tobias Gregson, ber honom undersöka ett intrång i ett hem där kvinnan försvunnit. Sherlock lyckas hitta både den försvunna kvinnans kropp och förövaren. Men att bevisa att mördaren är skyldig blir en mycket svårare uppgift.

03.00Jul med Ernst Svensk livsstilsserie från 2015. Ernst Kirchsteiger är tillbaka på Nymansgården och nu är det dags att smycka gården i julig vinterskrud. Han ger sig också i väg på utflykter till både när och fjärran. Det blir även mat som går i julens tecken. Det är dags för julfirande på Nymansgården och Ernst lagar de sista rätterna till julbordet. Han gör en kalkonskinka och ett vegetariskt alternativ på rödkål. Han lagar också fiskterrin på gädda som grannen fiskat och gör äggaost, Janssons frestelse på rotfrukter samt en julsallad. Ernst smyckar sovrummet med flaskänglar och blomsterarrangemang. Han gör även en tygreflektor till ljusstakar och mat till fåglarna. Det hela avslutas med en julmiddag där en del kända ansikten från sommaren dyker upp.

04.00En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2014. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus där de kan tillbringa sin semester under vintern. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter på platser som Florida, Costa Rica, Spanien och Portugal. Jane och Bethan älskar allt som Florida har att erbjuda, framförallt när det kommer till nöjesparker, och vill nu köpa ett semesterhem där. Sara Damergi dammsuger marknaden för att hitta det perfekta huset i närheten av ett nöjesfält.

05.10Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den tredje värden i Stockholm är lärarstudenten Gustaf. Han bjuder på svampsoppa och svamprisotto. Till efterrätt blir det biskvisvampar.