MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare måndag till onsdag är Tilde de Paula och Peter Jihde och på torsdagar leds det av Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil åker till ett fängelse i Oklahoma för att prata med 24-åriga Amber Hilberling som avtjänar ett 25-årigt fängelsestraff för mordet på sin make Josh. De hade inte varit gifta länge när Josh föll ut från fönstret på deras lägenhet som ligger på 25:e våningen. Amber hävdar att hon är oskyldig och att hennes rättegång inte var rättvis. Hon beskriver det inträffade som en tragisk olycka i samband med att hon försökte försvara sig själv under ett våldsamt gräl.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Kris, 43 år, har i hela sitt liv jagat drömmen om att bli en rockstjärna. Han kallar sig för beroende av kändisskap och precis som det kan gå med ett drogberoende har hans högtflygande ambitioner kostat honom allt. Kris har flera misslyckade förhållanden bakom sig och för två veckor sedan gjorde hans fästmö slut med honom på grund av hans själviskhet. Han erkänner att han manipulerat vänner och familj till att ge honom stora summor pengar som gått till hans rockstjärnedröm. Doktor Phil låter Kris största idol tala allvar med honom.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Finn lägger korten på bordet. Belle tar ett tårfyllt farväl. Gabby bestämmer sig för att följa Laurels råd.

12.30Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. När hon lämnar sitt hem är det för att bedriva detektivarbete och då har hon stor användning för sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica Fletcher utreder en koppling mellan en välgörenhetsidkare som stjäl juveler på sin fritid och mordet på en chaufför.

13.30Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. När hon lämnar sitt hem är det för att bedriva detektivarbete och då har hon stor användning för sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica undersöker en konditionstränare som får Cabot Coves kvinnor att svettas. Hon upptäcker att hans mystiska bakgrund kan kopplas till mordet på en bedragare.

14.30Antiques roadshow Brittiskt antikvitetsprogram från 2003. Programledaren Michael Aspel reser runt i Storbritannien tillsammans med antikexperter för att söka efter värdefulla föremål. På varje plats de besöker har invånarna chans att få sina antikviteter värderade. Michael och teamet beger sig till Burton upon Trent där de hittar en värdefull juvelbeströdd elefant, ett bord från Goa, en viktoriansk rustning och en medalj som gavs till en man som deltog i krimkriget.

15.30Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2015. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. De fem återstående deltagarna tar sig an temat patisserie. De börjar med att skapa 24 gräddhorn med två slags smaker. Den tekniska utmaningen går ut på att göra mokatines, fyrkantiga bakelser som består av mosskaka och smörkräm med kaffe och som dekoreras med två slags glasyrer. Sedan ska deltagarna göra en religieuse a l'ancienne som består av tre lager med petit-chouer fyllda med vaniljkräm, glaserade och dekorerade med smörkräm. De måste kämpa mot både klockan och tyngdkraften för att få ihop en bakelse som smakar gott och står upp.

16.25Hela England bakar junior Brittisk matlagningsserie från 2011. Barn mellan nio och tolv år som älskar att baka möts för att ta sig an utmaningar som sätter deras kunskaper på prov. Varje vecka måste den som klarat sig sämst i utmaningarna lämna tävlingen tills det är dags för finalen där en deltagare utses till Storbritanniens bästa juniorbagare. De fyra deltagarna bakar först tolv morotsmuffins och skapar sedan en tårta som ska passa till deras favorithögtid. Det blir tårtor för den hinduiska ljusfesten diwali, halloween, alla hjärtans dag och den brittiska högtiden bonfire night.

16.55Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2016. Ernst Kirchsteiger tar sig an en gammal herrgårdsflygel på Gustavsviks herrgård utanför Kristinehamn i Värmland. Med enkla och smarta lösningar förvandlar Ernst det bortglömda huset till ett hemtrevligt och ståtligt sommarboende. Till sin hjälp har han snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare. Ernst och snickarna Johan och Theo sätter i gång med att bygga ett nytt kök i herrgårdsflygeln. Det blir ett kök med alla moderna funktioner samtidigt som de behåller de gamla detaljerna. Bland annat gör Ernst en tallrikshylla av gamla golvbrädor. Utomhus tar man tag i den nya trädgården och det blir bland annat spaljéväggar av lärkträ. Sedan är det dags att inviga köket och Ernst lagar ramslökscrustini, skaldjurspasta och rabarberpaj.

17.50112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Brandmännen Roger och Olof rycker ut till en man som sitter fast i en glasdörr och som de tvingas spränga loss. Janne skyndar sig för att hjälpa en flicka som varit inblandad i en allvarlig trafikolycka. Polisen Anders får larm om ett våldsamt lägenhetsbråk i Åmål.

18.25Lotto, joker och drömvinsten Svenskt spelprogram. Dagens lotto- och jokerdragningar presenteras.

18.35112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Brandmännen Roger och Olof rycker ut till en man som sitter fast i en glasdörr och som de tvingas spränga loss. Janne skyndar sig för att hjälpa en flicka som varit inblandad i en allvarlig trafikolycka. Polisen Anders får larm om ett våldsamt lägenhetsbråk i Åmål.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2017. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den tredje värden i Härnösand är David. Hans meny består av vitlöksgratinerade grönmusslor och kräftsoppa med plankbröd. Till dessert blir det hemslungad vaniljglass med hallonsky.

20.00Idol 2017 Svenskt underhållningsprogram från 2017. Juryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge söker efter Sveriges nästa superstjärna bland tusentals sökande. Efter auditionturnén får tittarna rösta fram sin idol under fredagsfinalerna. Vinnaren får ett skivkontrakt. Programledare: Pär Lernström. I Göteborg dyker spjutkastaren Emil upp som drömmer om att bli en stjärna men mötet med juryn får snarare motsatt effekt. Hanna från Pixbo är så nervös att hon skakar och Victor står inför valet att bli popstjärna eller fotbollsproffs. Ett val han och hans pappa har delade meningar om.

21.00Farang Svensk dramathrillerserie från 2017. Den före detta kriminelle Rickard har efter att han vittnat mot sina kumpaner levt ett isolerat liv under skyddad identitet i Thailand. När hans tonårsdotter Thyra söker upp honom blir det en väg ur isoleringen. Men det dröjer inte länge förrän både Rickards och Thyras liv är i fara. Seriestart. Svenske Rickard lever ett tillbakadraget liv i halvkriminella kretsar i Thailand. En dag dyker hans dotter Thyra, som han inte sett på tio år, plötsligt upp och vänder upp och ner på hela hans tillvaro.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft, Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

22.30Ekonominyheterna Ekonominyheter.

22.35Sporten Sportnyheter.

22.50TV4Vädret Väderprognos.

23.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2012. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. Teamet rycker ut när man upptäcker kroppen till en tonåring som varit försvunnen i tio år. Kono ber Catherine om en tjänst som kan påverka hennes förhållande med Adam.

23.55Wentworth Australisk dramaserie från 2014. Bea Smith blir dömd till fängelse efter att hon försökt döda sin våldsame make och hamnar på Wentworth. Hon kastas in i en värld av våld bland de kvinnliga fångarna som styrs av den lesbiska Franky. Bea får reda på att Simmos dotter jobbar åt Brayden och hon bestämmer sig för att djävlas med Simmo. Boomer känner sig värdelös och råkar av misstag låsa in sig i tvätten.

01.00Gotham Amerikansk kriminalserie från 2016/2017. James Gordon kämpar fortfarande med att få rätsida på korruptionen i Gotham City och det blir en ensam kamp där han ställs mot både sina kollegor och den undre världen. Samtidigt upptäcker Bruce Wayne fler hemligheter kring mordet på sina föräldrar. Under sin flykt från Gordon och Bullock försöker Dwight återuppliva Jerome. Selinas mors avsikter avslöjas. Maktkampen mellan Penguin och Nygma eskalerar.

01.55Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2013. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Det politiska landskapet har förändrats och det finns en ny huvudfiende. Miles, Rachel och Bass kidnappar Truman. De smittar honom med den form av tyfus som patrioterna har arbetat fram för att tvinga honom att uppge var motgiftet finns.

02.55Blue Bloods Amerikansk kriminalserie från 2015. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. Danny och Baez samarbetar med en kriminalinspektör från ett annat polisdistrikt, en person som krossade Baez hjärta för flera år sedan. Frank hamnar i ett dilemma då han inte vet om han kan befordra en konstapel som för många år sedan friades från anklagelserna om att ha dödat en pojke.

03.50Reign Amerikanskt kostymdrama från 2017. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Mary upptäcker att det finns en läcka i hennes inre krets. Catherine tar till drastiska metoder för att återta förlorad makt och Elizabeth försöker utnyttja Narcisse.

04.45Reign Amerikanskt kostymdrama från 2017. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Gideon har ett förslag åt Mary och det innehåller ett löfte från Elizabeth. Men Mary börjar tveka efter att hon pratat med lord Darnleys mamma.