MENY

Sjuan

06.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Steffy försöker få Wyatt att förstå hennes agerande. Ridge överser flytten av Eric samtidigt som Quinn upptäcker att hennes porträtt är borta. Ivy hittar en bröllopsklänning och Wyatt avslöjar något för Quinn.

06.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Quinn är mållös efter Wyatts avslöjande och skyndar sig till Eric. Wyatt försöker få Ridge att förstå att Quinn har förändrats och Liam tröstar Steffy.

07.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. En hyresgäst kräver kompensation från sin före detta hyresvärd efter att hans ägodelar skadats i en översvämning. En kvinna anklagar sin före detta pojkvän för att ha stulit hennes smycken och besparingar för att bekosta sitt spelberoende.

08.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2016. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Det är dags för finalen och tre deltagare gör upp om vinsten. Temat är kungligt och utmaningarna har tagis fram för att kunna imponera på drottningen. Först ställs de tävlande återigen inför maränger och sedan tar de sig an den tekniska utmaningen där Mary har gjort ett enkelt recept väldigt svårt. Den sista utmaningen är den mest komplexa hittills med ett stort antal bakverk som ska färdigställas. Finalisterna får fem timmar på sig samtidigt som deras familjer samlas för att se vem som lyckas imponera mest på domarna.

09.00Sändningsuppehåll

11.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Fyra personer i Hull bjuder varandra på middag och först ut är Wendy Star vars huvudrätt inte går att äta. Den andra värden Andrew tror han har det vinnande receptet men hans historier under middagen tilltalar inte alla. Dessutom kommer deltagarna Wendy och Sandra inte överens.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Programmet ger en inblick i de vardagsproblem som hundägare kan ställas inför. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en vovve som vägrar låta sig borstas. Ridgeback-blandrashunden Calvin kom till ett hundstall efter att ha blivit påkörd av en bil. Hans bäcken var splittrat, käken bruten, skuldran krossad och vänstra frambenet av på tre ställen. Benet gick inte att rädda, det fick amputeras. Efter sex veckors rehabilitering blev han adopterad av Tony, Teri och deras två barn Bennett och Bodie. Calvin är bra med barnen men livrädd för främlingar, speciellt män, och rymmer så fort familjen lämnar huset. Han öppnar dörrar och har till och med hoppat genom ett glasfönster för att hitta sin husse och matte. När Mary och Mark gifte sig skaffade de jack russell-terriern Rudy. Problemen med honom startade så fort paret tog upp sin motorcykel-hobby. När Mary gör sig i ordning för en tur blir Rudy upprörd och börjar skälla oavbrutet. Maniskt springer han runt i rummet och hoppar på och över allt som kommer i hans väg. Han attackerar även ljuddämparen på motorcykeln, vilket kan innebära fara om ljuddämparen är varm. Tanii och Charles bor och arbetar på en gård med hästar. Som sällskap skaffade de border collien Milo. Efter sex månader började bekymren då Milo slutade lyda. Ägorna är stora och utan inhängnad och varje gång Milo släpps ut har paret svårt att få in honom igen. Dessutom jagar han hästarna. Att han har blivit sparkad flera gånger och fått besöka veterinären stoppar honom inte. Nu har han blivit 16 månader gammal och hans vallande egenskaper har även börjat omfatta bilar, vilket betyder fara för hans liv. Frågan är om hundpsykologen Cesar Millan kan hjälpa Calvin att bli trygg, Rudy att gilla motorcyklar och Milo att lugna ner sig.

13.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Steve och Stephanie hävdar att deras hem är en krigszon som domineras av deras 15-årige son Preston som sprider dramatik omkring sig. Han ska ha förstört nästan alla möbler i huset i samband med sina våldsamma utbrott och han har till och med slagit Steve rakt i ansiktet. Men Steves mamma Dawn förstår inte vad som står på för när Preston är hemma hos henne beter han sig som en ängel. Doktor Phil sätter sig ner för att tala med Preston som beskriver sitt förhållande med pappan. Även Prestons storebror ger sin syn på saken.

14.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Morgan och Ashley hävdar att deras mamma Treva är en våldsam alkoholist som helt tappat kontrollen över tillvaron. Hon har varit på behandlingshem åtta gånger men aldrig klarat av att hålla sig nykter. Polisen har kallats till familjens hus otaliga gånger på grund av Treva och Morgan slår fast att om hennes mamma inte bättrar sig kommer hon säga upp bekantskapen. Treva tror inte att behandlingshem fungerar för henne och påstår att det är andras fel att hon dricker. Hon tycker att det är hennes familj som behöver vakna upp.

15.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En kvinna bråkar med en äldre släkting angående en ring. En mans bror förstörde möblerna på ett hotell under en semester.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Emelie och Martin bor i en stuga utanför Fjugesta i Örebrotrakten. Det är vackra omgivningar och paret borde trivas bra men det är något som inte står rätt till i huset. Föremål dyker upp från ingenstans, skuggor sveper runt i hallen om kvällarna och både Martin och Emelie får andnöd på nätterna. Mediet Jörgen Gustavsson kallas in för att tillsammans med Caroline Giertz ta reda på vad som händer i huset men att lösa problemet visar sig svårare än väntat.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Ann-Sophie och Anders bor i sitt drömhus på ön Tjörn längs Bohuskusten. Tillvaron skulle vara idyllisk om det inte vore för att något inte står rätt till i huset. Paret känner sig iakttagna, skuggor sveper runt i matsalen och de hör barnsteg om nätterna. Parets döttrar ser tydliga gestalter och en liten flicka i huset. Caroline Giertz och mediet Lena Ranehag besöker familjen för att ta reda på vad som händer där och om det finns ett väsen som behöver deras hjälp.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2017. Den förmögna familjen Forrester driver ett modehus i Los Angeles. De tampas ständigt med familjerna Spencer, Logan och Spectra i sin strävan efter makt, pengar, ära och kärlek. Steffy och Wyatt oroar sig över att Liam verkar beredd att sätta sitt liv på spel för Sallys skull. Bill tar till drastiska åtgärder.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett nygift par får en gammal båt som bröllopspresent. De säljer den till ett par vänner som är missnöjda med betalningen. En kvinna byter lås på dörren när hennes före detta sambo smyger sig in efter att ha blivit utslängd.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Stefanie, 26 år, tycker att hennes mamma Cheryl blivit helt besatt av henne sedan Cheryl skilde sig för elva år sedan. Stefanie upplever det som att hon inte får ha något i fred och situationen urartade när hon skaffade sig en pojkvän.

20.00Räddad av änglar Svensk dokumentärserie från 2018. Änglamediet Birkan Tore träffar människor som klarat sig ur svåra olyckor och andra livshotande situationer och ger sin syn på hur det gick till och hur deras skyddsänglar kan ha varit inblandade. I mötet med Carl-Eine Ström förklarar Birkan hur en tioårig pojke fick oanade krafter till att rädda både sig själv och sin styvfar när de ramlade ur en rusande sportbåt mitt i Ljusnan. Dessutom pratar Birkan om en fjäder med en speciell betydelse som uppenbarade sig mitt i kaoset. Med båda barnen i bilen och mitt på motorvägen hängde sig Camilla Reichenbergs farthållare. Hon tvingades köra rakt genom ett vägarbete i över 110 km i timmen. Bilen voltade flera varv i luften innan den kraschade i diket men hela familjen klarade sig i princip oskadd. Jordbrukaren Leif Larsson befann sig i sin silo när han pressades ner under en 500 kilo tung klinga. Fastklämd och med sargade ben såg han sitt liv passera revy. Efteråt har Leif kämpat med att förstå hur han kunde överleva, något Birkan hjälper honom med.

21.00Ambulansen Brittisk dokumentärserie från 2016. Ambulanskåren i West Midlands öppnar portarna och bjuder på en inblick i sitt arbete, alltifrån det ständigt pressade kontrollrummet till ambulansbesättningen ute i fält. Kåren hanterar ett vidsträckt område från lantliga Herefordshire till storstaden Birmingham. Justin och Dawn förlöser en gravid kvinna och tar hand om en välbekant patient. Sedan får de dra nytta av sina språkkunskaper när en stupfull man ska bli omhändertagen.

22.00Miami Vice Amerikansk kriminalserie från 1984-1985. Kriminalpolisen Sonny bor på en segelbåt i Miami och Rico är en New York-polis som beger sig till Florida för att hitta sin brors mördare. De bildar en stilsäker polisduo som bekämpar brottslingar inom narkotika, prostitution och vapen. En mindre knarkrazzia omvandlas till en kamp mot en kriminell organisation i mångmiljonklassen för Crockett och Tubbs.

23.00Kommissarie Morse Brittisk kriminalserie från 1990. Den hårt arbetande kommissarie Morse utreder brott i universitetsstaden Oxford tillsammans med sin assistent, inspektör Lewis. Morse drar nytta av sin höga intelligens i sin på jakt på gärningsmän men hans romantiska sida ställer ibland till det för honom. En bryggeriägare hittas mördad i sitt bryggeri. Hårt pressad av ett konkurrerande företag jobbade han sent för att försöka rädda familjerörelsen Radford Breweries. När Morse frågar ut familjemedlemmarna är det tydligt att de inte var ense om hur man skulle lösa problemet. Morse och Lewis får reda på att den dödes fru hade en kärleksaffär med hans bror och listan över misstänkta blir längre och längre.

01.10Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1994. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Då har hon stor användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica letar efter en koppling mellan morden på översittaren Sam Bryce och kvinnan han var otrogen med.

02.10Broadchurch Brittiskt kriminaldramaserie från 2015. Invånarna i staden Broadchurch försöker förlika sig med det som hänt och de plågas fortfarande av mordet på Danny samtidigt som hans mördare förbereder sig för rättegången. Paul Coates fortsätter med sina hemliga möten och Hardys förflutna gör sig påmint. Joe Millers rättegång lider mot sitt slut. Hardy och Ellie följer upp nya bevis samtidigt som Bishop anklagar Ellie för att ha mutat Lucy att sätta dit Joe. Ytterligare en av Claires hemligheter avslöjas. Gary erkänner att han fått ett lån från Gillespies.

03.10Kommissarie Gently Brittisk kriminalserie från 2014. Det är slutet av 1960-talet och kommissarie George Gently ser med förfäran på när tidens rebelliska anda genomsyrar en allt mer korrupt poliskår. Han har flytt London och tagit anställning i Northumberland där han löser brott tillsammans med den unge och oerfarne kriminalinspektören John Bacchus. Säsongsavslutning. Efter ett misstänkt dödsfall i en gruva i Burnsend upptäcker Gently och Bacchus att det sammansvetsade samhället håller på att slitas isär av nedläggningshotet. En djupt begraven hemlighet sträcker sig ända tillbaka till andra världskriget.

05.10Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna anklagas för att vägra återlämna en shih tzu till sin rätta ägare. En valp ska ha attackerat en kvinna och hennes dotter och tvingat dem att hoppa upp på en bil. Det leder till att grannar grälar om vem som ska betala för bilreparationen.

05.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna stämmer sin avlidne fästmans syskon för misshandel och förtal.