MENY

Sjuan

06.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Bill lovar en envis Katie att hon startat ett krig hon definitivt kommer att förlora. Brooke får Hope att öppna upp och berätta om sin känslor inför Liam och Steffys nuvarande relation till varandra.

06.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Thorne tröstar och stöttar Katie med kärlek och lojalitet i hennes oro inför processen hon startat mot Bill. Hope och Liam skyndar till sjukhuset efter att de fått anledning att misstänka att deras bebis liv är i fara.

07.00Familjen Annorlunda Svensk dokumentärserie från 2012. Här följer man familjen Wahlström som har sju barn, familjen Wallquist som har tio barn och familjen Norrström som även de har tio barn. De tvingas hitta nya vägar för att vardagen ska fungera i en värld som är skapad för familjer på fyra. Familjen Norrström har i och med flytten till huset blivit tvungna att tänka på nya saker som kan innebära fara för barnen, bland annat en stor landsväg. De har också ordnat en första hjälpen-kurs för barnen. Familjen Wahlström har en hel del bråte de vill bli av med och bestämmer sig för att ha en loppis. Pengarna de får in ska de ha till sin semester på Irland. Familjen Wallquist åker till morföräldrarna för att umgås och för att Moa, som tycker om att måla, ska få chans att måla tillsammans med mormor som är hobbykonstnär.

08.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2013. Tretton deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Nästan halva tävlingen har nu passerat och de återstående åtta deltagarna ska den här gången baka kakor i alla dess former. Först gör de något som åtminstone låter enkelt, att baka sina favoritkakor i långpanna. De visar upp sina varianter av allt från banoffee till bakewell och brownies. Den tekniska utmaningen blir den tunnaste någonsin. De tävlande bakar den klassiska franska kakan tuile som är formad till en flortunn rulle och dekorerad med spritsad choklad. Slutligen gör de fantasifulla kaktorn.

08.55Sändningsuppehåll

11.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment är lika viktigt, meny, dukning, fördrink och slutligen middagen. Helen Kent, Fred Wilkinson, Sarah Lewis och Tony Byrd i Royal Berkshire ska turas om att bjuda varandra på middag. För en av de tävlande står mycket på spel då det är första gången personen håller i en middagsbjudning.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2007. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem, det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa hundarna och deras ägare. Dobermannblandningen Scrout har gett ägaren Leora Hahn problem ända sedan hon fick honom för fem år sedan på grund av att han är aggressiv. Susan Hills dobermannpinscher Jody har stora problem när de går ut på promenad. Jody blir rädd och reagerar på alla slags ljud och rörelser. Skådespelaren och komikern Kathy Griffin har två labradorblandningar, Chance och Pom Pom. Problemet är att hon inte lyckas kontrollera sina hundar, de kommer inte när hon ropar, skäller på andra hundar och att gå på promenad med dem är en mardröm.

13.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Kaitlin, 28 år, är gravid i sjätte månaden med sitt tredje barn och är heroinberoende. Systern Amy klandrar deras mamma Joelle som hjälper Kaitlin att få tag på droger. Frågan är om Kaitlin är beredd att ta emot doktor Phils hjälp.

14.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. När hon lämnar sitt hem är det för att bedriva detektivarbete och då har hon stor användning för sin erfarenhet som deckarförfattare. En blyg buktalare anklagas för att ha mördat den hänsynslösa ägaren av en komediklubb efter att hans docka hittas bredvid offret i ett låst rum.

15.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. Vicky påstår att hon haft behov av tandreglering på grund av hennes mammas dåliga behandling av henne som barn. Nu kräver hon kompensation. Martin vill ha ersättning för veterinärkostnader efter att han tagit hand om en vanvårdad hund.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Ann-Sophie och Anders bor i sitt drömhus på ön Tjörn längs Bohuskusten. Tillvaron skulle vara idyllisk om det inte vore för att något inte står rätt till i huset. Paret känner sig iakttagna, skuggor sveper runt i matsalen och de hör barnsteg om nätterna. Parets döttrar ser tydliga gestalter och en liten flicka i huset. Caroline Giertz och mediet Lena Ranehag besöker familjen för att ta reda på vad som händer där och om det finns ett väsen som behöver deras hjälp.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. I Jordbro utanför Stockholm bor Miku och Jowana med sin mamma, lillebror och Mikus dotter. De har sett gestalter och känt en närvaro i lägenheten under hela tiden som de har bott där. Värst är det för Miku som blir attackerad av gestalterna med stryptag och hugg i ryggen. Men när hennes lilla dotter råkar illa ut får familjen nog och kontaktar Det okända. Caroline Giertz besöker familjen tillsammans med mediet Vendela Cederholm. Vendela försöker hjälpa dem och får assistans från oväntat håll.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Thorne står upp emot Bill efter att Bill uttalat hot om ett dåligt slut för Katie. Steffy ställer upp för Hope Liam och stöttar dem i en för dem mycket orolig tid.

18.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Ridge tillkännager att ett beslut måste tas som kommer att påverka framtiden för Forrester Creations. Brooke blir orolig när Hope och Steffy, trots att de sagt att de ska komma överens, ställs emot varandra.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Dokumentärserien Making a murderer väckte uppmärksamhet 2015 och tittarna engagerade sig i om Steven Avery och hans systerson mördat fotografen Teresa Halbach eller inte. Tre nyckelpersoner i utredningen talar nu för första gången ut.

20.00Ambulansen Brittisk dokumentärserie från 2016. Ambulanskåren i West Midlands bjuder på en inblick i sitt arbete, alltifrån det ständigt pressade kontrollrummet till ambulansbesättningen ute i fält. Kåren hanterar ett vidsträckt område från lantliga Herefordshire till storstaden Birmingham. Ambulansenheten får ett larm om en brutal knivattack. Offret är allvarligt skadat och sjukvårdarna Pete och Matt måste ge patienten omfattande vård på plats innan dem kan köra honom till sjukhuset.

21.00Sveriges mästerkock - Efter stängning Svenskt matlagningsprogram från 2019. Svenskt matlagningsprogram från 2019. Utslagna mästerkockar kliver tillbaka in i mästerkocksköket efter stängning. Efter en sylvass duell står bara en ensam kvar i tävlingen. Vem det blir avgör domaren Markus Aujalay. Det är dags för säsongens första duell och utmaningen är att laga valfri rätt med bearnaisesås. För att inspirera deltagarna visar domaren Markus hur han lagar sin egen variant. Det blir en kamp mot klockan och en av deltagarna hamnar i tidsnöd.

21.30Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt Matprogram från 2017. Niklas Ekstedt reser runt i Skandinavien och besöker spännande städer för att uppleva matkulturen. Han besöker bland annat Lofoten, Røros och Stockholm. Det blir fina möten med lokala hjältar och massor av nya härliga smaker. I det första programmet passerar Niklas Ekstedt Härjedalen gränsen till Norge, målet är Røros, som osar av både rök och traditionell mat. Vi presenteras för traditionella råvaror och matlagningstekniker från fjällen, med både samiska, norska och svenska influenser.

22.00Maria Wern: Dit ingen når Svensk kriminalserie från 2015. Om kriminalinspektör Maria Wern som bor och arbetar på Gotland. Hon är en skicklig polis som drivs av viljan att skapa rättvisa och hon ger sig inte förrän hon löst ett fall. Hon drar sig inte för att prova nya vägar för att lyckas. Anders Ternrud hittas mördad i sin bil på färjan till Fårö. Mannen är ägare till ett litet antikvariat i Visby och ingen förstår varför någon skulle vilja mörda en gammal man som säljer böcker. Men snart visar det sig att antikvariatet vilar på en hemlighet när Maria och polisen hittar tecken på att någon suttit inspärrad i källaren. Frågan är var personen är nu och vad Anders Ternrud har med det att göra. För Maria blir utredningen en resa i sina egna känslor med allt som sker i hennes privatliv.

23.00Kommissarie Morse Brittisk kriminalserie från 1991. Den hårt arbetande kommissarie Morse utreder brott i universitetsstaden Oxford tillsammans med sin assistent, inspektör Lewis. Morse drar nytta av sin höga intelligens i sin på jakt på gärningsmän men hans romantiska sida ställer ibland till det för honom. Morse och Lewis tampas med språkbarriärer när de utreder ett mord bland Oxfords grekiska minoritet. Morse känner sig mer hemma med akademikerna som studerar antikens Grekland men frågan är om det finns en koppling mellan de två världarna.

01.10Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1991. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd kvinna med ett intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt storstadshem på Manhattan för att bedriva detektivarbete, och får användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica hjälper en oskyldig man och bereder vägen för en romans mellan åklagaren och försvarsadvokaten som arbetar på fallet.

02.10Tyst vittne Brittisk kriminaldramaserie från 2016. Rättspatologerna vid Londons universitet nöjer sig inte med att bara obducera offren utan ger sig inte förrän de löst mysteriet med varför och hur personen dött. Om de inte är nöjda med de slutsatser polisen kommit fram till startar de en egen undersökning om brottet. En polsk tonåring skjuts av misstag till döds under en polisoperation. Strax efter hittas en turkisk man död och stympad i närheten av platsen där tonåringen sköts och Vicky Sharpe börjar undersöka om det finns ett samband mellan de två fallen. Hon kontaktar Lyell-teamet och ber dem undersöka bevisen efter polisskjutningen. När ytterligare döda personer hittas dras teamet in i en härva av turkiska gangsters, en sörjande polsk familj och en splittrad polisenhet.

04.20Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En sångare och en producent bråkar med en manager över bland annat resekostnader. En kvinna vill ha pengar för reparationer av ett staket.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Efter att en kvinna drabbats av en stroke grälar hennes vuxna söner med hennes make om ett företag, sjukvård och påstådd vanvård. En man stämmer sin tidigare styvson då han ska ha stulit hans sovrumsmöbler och struntat i att betala hyra.