MENY

Sjuan

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2016. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Det nya mediet Dermot Clemenger tar sig an sitt första fall tillsammans med Lena Ranehag. De åker till Sörby Herrgård där ägaren Eleonora, hennes familj och hennes anställda upplever övernaturliga fenomen. Fenomenen verkar oftast vara goda och personalen berättar att de blivit räddade från olyckor. Men det finns en mörkare kraft som bland annat ska ha tagit stryptag på Eleonoras sambo Timo.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2016. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Pierre Hesselbrandt beger sig till Storvik där Gurli Malm äger ett stort hus som rymmer både hennes antikaffär och bostad till henne och dottern Moniqas familj. Gurli och Moniqa tror att huset även rymmer en hel del spöken och Moniqa och hennes barn vågar inte längre bo kvar där. Pierre får en tuff utmaning framför sig då han försöker rensa platsen som är full av prylar från gamla dödsbon.

18.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2016. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Terry Evans åker till Norrala där Lena Larsson och hennes son Erik bor på en släktgård som har anor från 1600-talet. De har upplevt andlig aktivitet under många år och varit i kontakt med flera medier men utan att situationen blivit bättre. Frågan är om Terry kan lyckas där andra gått bet.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Linda och Steven Riley knivhöggs till döds 2008 och deras son Matt dömdes för dådet. Matts moster Angela hävdar att han är oskyldig och lägger skulden för att han blev dömd på hans fru Jenny. Jenny ändrade sitt vittnesmål vid ett par tillfällen och Angela menar att hon ljög för att tillfredställa polisen. Jenny säger att hon är övertygad om att Matt dödade sina föräldrar. Mediet John Edwards besöker doktor Phil och han har något att säga till Angela.

20.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2016. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Hunden Urax har fått något i nosen och blir undersökt av veterinären Elisabeth Bademo i Göteborg. Det visar sig vara en akut situation. Veterinären Emma Lindell på Brunmåla hästklinik ska utföra sin första kastration på hästen Carl. Det är extra nervöst eftersom det är chefens egen häst. Labradoren Marley har epilepsi och veterinären Cecilia Rhodin undersöker om medicinen fungerar som den ska.

21.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Terry Evans åker till Norrköping för att hjälpa Fabian och Anna Zepeda. Det har spökat i deras radhus under flera år men när de bokstavligen blir jagade ut ur sitt eget hus av en ande får de nog. När Terry anländer inser han snabbt att det här är en av de svåraste fall han någonsin varit med om. Han blir osäker på om han ens kommer att kunna hjälpa paret.

22.00Andarna vänder tillbaka Dansk realityserie från 2014. Människor som upplever märkliga och skrämmande fenomen i sina hem tar kontakt med medier för att få hjälp. Det kan handla om mystiska attacker, oförklarliga händelser och andra obehagliga upplevelser. Programledare är Ibi Støving. Mediet Marzcia Techau åker till Helsingör för att undersöka vad som står på hemma hos Heidi och Michael som bor i ett 1700-talshus tillsammans med Heidis två vuxna barn Dennis och Julie. Heidi berättar att hon alltid har huvudvärk när hon befinner sig hemma, men så fort hon lämnar huset går värken över. Tallrikar, byxor och fotoramar har en tendens att byta plats och man kan höra fotsteg och se mystiska skuggor. Michael flyttade nyligen in med familjen och han har bland annat upplevt hur någon kommer och lägger sig mellan honom och Heidi i deras säng. Familjens tålamod är nu på upphällningen och de hoppas att Marzcia ska kunna hjälpa dem.

22.55Helt hysteriskt Brittisk komediserie från 2003. De bästa vännerna Edina Monsoon och Patsy Stone är ett par destruktiva karriärkvinnor som är lika begivna på mode som på alkohol. Livet skulle ha varit en enda stor fest om det inte vore för Edinas dotter Saffron som ständigt klagar på Edinas och Patsys uppträdande. Saffys barn ska födas och allt är klart. Patsys planer att vara värd för en bankett ändras hastigt. Bo och Marshall dyker upp för att kidnappa Saffys barn och sälja det. Dessutom kommer Justin för att se sitt barnbarn, John sabbar husets el och mormor är helt upptagen av sitt.

23.35The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2014. Nästan 100 år efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig befinner sig de få överlevande ombord på några rymdstationer i omloppsbana kring jorden. I ett sista desperat försök att se om jorden fortfarande är befolkad skickar de ner 100 tonåringar som dömts för olika brott. Murphy återvänder till lägret efter att ha hållits fången. Han har blivit torterad och pressad på information om gruppen. Snart börjar ett dödligt virus sprida sig, något som bara är början på en strategi att utplåna dem alla.

00.25Reign Amerikanskt kostymdrama från 2017. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Marys förlossning sätter i gång men det uppstår komplikationer. Elizabeth får reda på att någon i hennes inre cirkel är ansvarig för ett dödsfall i hennes närhet.

01.25Extant Amerikansk science fiction-serie från 2014. Astronauten Molly Woods återvänder till jorden efter ett 13 månader långt solouppdrag. Hemma väntar hennes familj men när hon upptäcker att hon är gravid, något som borde vara omöjligt, ställs allt på ända. En serie händelser tar nu plats som kommer att förändra hela mänsklighetens framtid. Sparks förhäxas av synen av sin döda dotter och flyr med Mollys baby till en avlägsen plats. Yasumoto och Molly tvingas samarbeta för att hitta dem.

03.05Ghost whisperer Amerikansk dramaserie från 2009. Melinda Gordon har en sällsam gåva som gör att hon kan kommunicera med de döda. Hon tvingas därför ta sig an rollen som medlare mellan osaliga andar och deras anhöriga. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort att ständigt vara närvarande i två parallella världar. När Elis pappa får en hjärtattack samlas hans röriga familj för första gången på länge. Dessutom får Eli träffa sin mamma som varit död i tio år men inte lyckats gå över till andra sidan.

04.05Cult Amerikansk thrillerserie från 2013. När journalisten Jeffs bror försvinner under mystiska omständigheter börjar han undersöka den populära tv-serien Cult som brodern var besatt av. Tillsammans research-assistenten Skye misstänker han att tv-serien, som handlar om en karismatisk kultledare, inspirerar till högst verkliga brott. Säsongsavslutning. Jeff lovar att hjälpa Skye att ta reda på sanningen om hennes försvunne pappa. Produktionsbolaget planerar att filma ett specialavsnitt av serien som ska sändas live på internet efter säsongsfinalen. I tv-serien spårar Kelly upp sina föräldrars mördare och följer efter honom.

05.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Säsongsavslutning. Några ilskna föräldrar hamnar i dispyt efter att deras tonåringar kastat stenar på bilar från en bro och blivit gripna av polisen.

05.25Jamie Olivers restaurang Brittisk dokumentärserie från 2002. Jamie Oliver har sju månader på sig att hitta en restaurang, bygga om den och lära 15 arbetslösa ungdomar att sköta den. Det blir en utmaning för honom att få ihop allt vad gäller budget, att försöka motivera ungdomarna och dessutom finnas där för sin fru som väntar parets första barn. De aspirerande kockarna får en genomgång i hur man bäst använder kniven i köket av den tyska kocken Henri Brosi som arbetar på Dorchester Hotel.