MENY

Sjuan

07.50Husakuten Brittisk dokumentärserie från 2011. Nick Knowles och hans team tar sig an det ambitiösa projektet att renovera sex nödställda familjers hus. Som tur är hjälper familj och vänner till för att genomföra flera veckors arbete på bara några få dagar. Efter att 16-åriga Kieron Purvis genomgått två amputationer och en hjärttransplantation tvingades hennes familj bo på olika håll. Deras hem var inte anpassat för Kierons speciella behov. Nick Knowles och hans team beger sig till Durham för att se till så att familjen återigen kan bo under samma tak.

08.50-Sändningsuppehåll-

10.55Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna anklagas att ha kört vårdslöst på grund av sitt sjuka barn. Bilföraren som krockade med henne hävdar att hon ställde sig på bromsen för att få försäkringspengar. En kvinna som kräver pengar av sin före detta vän försöker få Judy på sin sida.

11.20Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En ung pappa grips efter att han ska ha brutit sig in i sitt eget hem. Hans före detta fästmö hävdar att han har allvarliga problem med att kontrollera sin ilska. En bilförare kör på en kvinna som går över gatan en mörk, regnig kväll. De är oense om vem som ska betala vårdkostnaderna.

11.50Seven Year Switch - gifta på prov Amerikansk realityserie från 2015. Fyra par som drabbats av en relationskris får chansen att byta partner och bo med en främling i två veckor. Det blir ett experimentellt äktenskap där de har möjlighet att lära sig vad som behövs för att stärka sina förhållanden. När paren åker i väg på en romantisk resa hamnar de i en utmanande situation som kräver att de öppnar upp och pratar om sina känslor.

12.45Hem till salu Brittisk dokumentärserie från 2013. Lucy Alexander och Martin Roberts besöker hem som ska säljas på auktion. De undersöker egendomarna, följer auktionerna och lär känna de nya ägarna. Martin och Lucy besöker ett trerumshus i norra Kent, ett radhus i Morecambe och en fastighet i Derbyshire.

14.00Wife swap Brittisk realityserie från 2004. Om kvinnor som byter familj under två veckor. De får en manual med instruktioner från husets fru som de måste följa till punkt och pricka den första veckan. Under deras andra vecka får de chans att bestämma själva hur de tycker att det ska vara.

15.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Terry Evans besöker Jenny och Daniel Rydes hus utanför Kalmar. Paret har tagit över Jennys barndomshem, ett gammalt missionshus, trots att Jenny under hela sin uppväxt känt på sig att det funnits något mer än familjen där. Båda ser konturer av vuxna och barn som rör sig genom huset och upplever att grytlock och barnvagnar har ett eget liv. Nu när också parets barn fått ta del av de oförklarliga händelserna känner familjen att de fått nog.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Lena Ranehag åker till det gamla sanatoriet Tjärnan där hon träffar flera andar i behov av hjälp. När Clara Markus köpte det stora huset verkade det vara ett riktigt fynd, trots omfattande behov av restaurering. Men snart började underliga fenomen att störa renoveringsarbetet.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Birkan Tore beger sig till Möklinta utanför Sala. Där bor Annika Odelstrand med sin dotter Jenny. Familjen trodde att de hade hittat sitt drömhus, trots att det hade stora renoveringsbehov. Men under renoveringsarbetet har det ena oförklarliga fenomenet efter det andra inträffat. Birkan Tore tycker att huset känns som hämtat ur en skräckfilm och när han försöker rena huset från dess energier svimmar Jenny.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Liam oroar sig för att Steffy inte ska kunna stå emot Wyatts, Quinns och Erics försök att spela på hennes känslor. Wyatt känner sig inte lika säker som sin mamma på att Steffy kommer att komma tillbaka till honom och Ridge undviker att svara på Brookes frågor.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En flygvärdinna anklagas för att vara en bortskämd girigbuk när hon stämmer sin hyresvärd för att få tillbaka hyrespengar. En tonåring var för ivrig när han skulle hälsa på en vän och hade sönder en stol. Judy ber honom att förklara vad ansvar är för något.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil fortsätter sitt samtal med Kristina som inte vet om hon ska tro på sin pojkvän Jayson som är pappa till deras nyfödda barn. Han har förlorat sina rättigheter som förälder till barnet då han tidigare anklagats för sexualbrott men hävdar sin oskuld.

20.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Det brinner i en gymnastiksal och Jörgen på Brännkyrka brandstation larmas dit. Polisen Kristoffer i Haninge är med om en biljakt. Brandmännen Daniel och Mikael larmas till en pågående brand i en restaurang i centrala Stockholm.

21.00Räddad av änglar Svensk dokumentärserie från 2017. Änglamediet Birkan Tore träffar människor som klarat sig ur svåra olyckor och andra livshotande situationer och ger sin syn på hur det gick till och hur deras skyddsänglar kan ha varit inblandade. Säsongsavslutning. När Idas och Carinas bil träffades av ett träd under en storm hamnade trädet så att de båda skonades trots att bilen totalförstördes. Birkan hjälper dem att få svar på sina frågor. Han träffar även Julia som fått en slägga i huvudet och Madeleine som varit med om en elolycka.

22.00Agatha Raisin - privatdetektiv Brittisk kriminalkomediserie från 2016. Pr-agenten Agatha Raisin har lämnat sitt framgångsrika liv i London och flytta till den lugna byn Carsely i Cotswolds. Men snart visar sig bylivet bli mer hektiskt än Agatha kunna ana när flera mord inträffar och hon bestämmer sig för att försöka lösa dem. Byborna chockas när en ung brud hittas död i floden strax efter sitt bröllop. Agatha bestämmer sig för att undersöka händelsen trots att både polisen och Charlie varnar henne för att göra det. När Agatha blir nedslagen börjar hon fundera på om hon skulle ha lyssnat på råden. Men trots varningsklockorna fortsätter Agatha att gräva i fallet och återigen hamnar hon i fara.

22.55Helt hysteriskt Brittisk komediserie från 1994. De bästa vännerna Edina Monsoon och Patsy Stone är ett par destruktiva karriärkvinnor som är lika begivna på mode som på alkohol. Livet skulle ha varit en enda stor fest om det inte vore för Edinas dotter Saffron som ständigt klagar på Edinas och Patsys uppträdande. Eddys före detta makar upptäcker att hon lurat bägge två att betala underhåll. De slutar att betala och hon fruktar det värsta, fattigdom. Eddy tvingas följa Saffys råd att skära ned på sina kostnader. Hon byter ut sin bil mot ett mindre modell och säger upp sin leverans av mat från Harrods. Men frågan är om Edina och Patsy verkligen kan leva så måttligt. Ett besök i stormarknaden kostar mycket mer än de räknat med.

23.35Kärlekens val Kärlekens val är ett amerikanskt drama från 1991. Den unga, rika och välutbildade Victor lider av leukemi. Han annonserar efter en sköterska och anställer Hilary, en ung kvinna utan utbildning och mål med livet. Under Hilarys vård börjar Victor sakta tillfriskna och de inleder en relation. Men skenet bedrar och plötsligt förvärras sjukdomen igen, något som Victor gör allt för att dölja för Hilary.

01.55Burning man Burning man är ett amerikanskt drama från 2011. Tom är köksmästare på en restaurang på Bondi beach i Sydney. Han är en självisk och arrogant person och beter sig illa mot sina kollegor, sin son Oscar och kvinnorna i sitt liv, som är många. Här finns hans före detta fru Karen, kollegan Sally, psykologen Miriam, prostituerade Lesley, mäklaren Carol och hemmafrun Lisa. Men Tom har inte alltid varit den osympatiska person han är nu, en gång i tiden var han en trevlig man men allt förändrades när hans stora kärlek i livet gick bort.

04.05Age of heroes Age of heroes är en brittisk actionfilm från 2011 baserad på James Bond-författaren Ian Flemings upplevelser i underrättelsetjänsten under andra världskriget. Den brittiska arméns specialenhet 30 Commando Assault Unit skickas under andra världskriget på ett topphemligt uppdrag till det nazistockuperade Norge. Målet är att stjäla avancerad radioutrustning från tyskarna. Om uppdraget lyckas kan det ändra krigets utfall.