MENY

Sjuan

05.55Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2014. Många människor drömmer om att bygga sitt eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Charlie är i Cornwall för att hjälpa Shelton och Jayne Grigg att bygga ett nytt hem bakom deras gamla hus.

06.55Husjägarna - Australien Australisk dokumentärserie från 2013. Mäklarna Veronica Morgan och Bryce Holdaway hjälper människor att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Margret vill slå sig ner i Adelaide och Darina söker efter ett hem i Melbourne. Nu får de hjälp av mäklarna att hitta sina drömboenden.

08.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En hundägare påstår att hans kusin provocerade hans hund trots att han varnade honom och därför inte är ansvarig för kusinens skador. Före detta vänner bråkar om en telefon.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.05Grannar och swingers Amerikansk realityserie från 2015. Swingerspar öppnar dörrarna till sina privatliv och berättar om hur de gör för att behålla glöden i sina äktenskap. Serien följer några par som har två saker gemensamt, de lever i öppna äktenskap och de bor grannar med varandra.

12.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. I Exeter ska Karen, Sarah, Deborah och Darren bjuda varandra på middag och tävlar om att vinna 1000 pund. Men redan under första middagen uppstår kaos när värden misslyckas med desserten.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Karen är förbjuden att ta med sin tvåårige blandrasdoberman Duke till ett flertal hundparker eftersom han ofta startar stora hundslagsmål. Emily har också problem med sin hund. Hennes åtta månader gamla spets Lulu tror att hon är hundparkens drottning. Hon styr över de andra hundarna, men när de vänder sig emot henne vet hon inte vad hon ska göra. Emily blir varje gång tvungen att komma till hennes undsättning. Karen och Emily måste lära sig att visa att det är de som bestämmer. Inom loppet av fem år har AJ drabbats av flera tragedier. Hon har förlorat både sin pappa och sin hund och hon har fått fyra missfall. Då hon bestämde sig för att skaffa en ny hund hittade hon Sparky, en sju månader gammal blandrasterrier. Som ett resultat av alla hemska händelser utvecklade AJ panikattacker som bland annat gör att hon tappar kontrollen över sina armar och ben. En psykiatriker märkte att Sparky gjorde AJ mindre orolig och föreslog att han skulle tränas att hjälpa henne. Men för att kunna ta med Sparky överallt måste han klara flera test. Nu är AJ orolig att Sparky inte ska klara det sista testet. Cesar Millan kallas in för att hjälpa dem att lösa sina problem.

14.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En skådespelare vill ha betalt för sitt arbete. En bilköpare hävdar att bilen han köpt var ersättning för en tidigare bil från samma försäljare som gick sönder och att han därför inte är skyldig bilfirman några pengar.

15.00Kvinnofängelset Australisk dramaserie från 1985. De hårdhudade fångarna på kvinnofängelset Wentworth Detention Centre tvingas att handskas både med varandra och sina övervakare. Serien följer kvinnornas liv bakom murarna. De upplever ständiga intriger och maktkamper men mitt i den tunga vardagen finns också en känsla av samhörighet. Nancy McCormacks liv förändras för alltid efter en ödets nyck. En mystisk figur betyder skillnaden mellan liv och död för Joan.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Folkhögskolan Marieborg är inrymd i en idylliskt belägen byggnad från 1760-talet. Men det sker oförklarliga saker på skolområdet. Studenterna Maria, Matilda och Sofia som bor på skolans internat har sett skrämmande gestalter på skolområdet och vill nu ha hjälp med att ta reda på vilka besökarna är. Det okända åker dit tillsammans med mediet Lena Ranehag för att försöka ta reda på vilka gestalterna är och ge studenterna studiero.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. I Orrviken utanför Östersund bor Anna-Lena och Peter som på senare tid känt sig iakttagna och illa till mods i sitt hem. De hör mystiska knackningar som alltid kommer tre gånger i rad och har också båda två sett en skepnad röra sig i hemmet. När ett vitrinskåp ramlar ner från väggen utan att något av det ömtåliga innehållet går sönder får familjen nog. Det okändas programledare Caroline Giertz tar med sig mediet Terry Evans för att försöka ta reda på vad det är som händer.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Steffy kräver att Thomas förklarar varför han varit så kylig på sistone samtidigt som Sally håller en presskonferens. Ivy och Liam pratar om bröllop. Bill erkänner för Brooke att han saknat henne och ber henne att komma tillbaka till honom.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En tonåring och hans flickvän anklagar sin före detta rumskompis för att inte ha betalat sin beskärda del av hyran. Ett par personer som bott ihop grälar om flyttkostnader och uppsägningstid.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Barbara Ann hävdar att hennes 13-åriga dotter Danielle spårat ur fullständigt. Hon stjäl och ljuger och Barbara Ann vet inte längre vad hon ska ta sig till. Hon överväger att släppa taget och lämna över henne till socialtjänsten. Danielle påstår att hon bara vill ha roligt och vara i fred.

20.00Mitt liv som valp Svensk dokumentärserie från 2016. Här ges en inblick i nya hundägares liv och de utmaningar som den första tiden kan innebära. Hundcoachen Fredrik Steen stöttar familjerna och ger råd och tips. Bland andra medverkar Anders Bagge och Andrea Brodin med sina valpar Iris och Jaxy. Kanintaxvalpen Bibi har äntligen fått ett namn och det firas med buller och bång genom en namnceremoni. Bibi får senare åka akut till veterinären då hon trillat och skadat sig ordentligt. Labradorvalpen Maja träffar kor för första gången när hon följer med på kosläpp i skärgårdsmiljö. Hon tränar även för att bli en riktig jakthund. Collievalpen Mums får hjälp av Fredrik Steen då mattarna Elsa och Ylva vill att hon ska sluta äta bajs. Det blir även terapiträning för hennes golvrädsla.

21.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2017. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Mariana Larsson Sjöberg åker till Vansbro för att hjälpa Britt-Marie och Kjell. De har bott i sin lägenhet i två år och en osynlig besökare har hela tiden krupit sig närmare inpå. När deras granne Jessika berättar att även hon upplever märkliga fenomen tycker de att det får vara nog.

22.00Andarna vänder tillbaka Dansk realityserie från 2015. Människor som upplever märkliga och skrämmande fenomen i sina hem tar kontakt med medier för att få hjälp. Det kan handla om mystiska attacker, oförklarliga händelser och andra obehagliga upplevelser. Programledare är Ibi Støving. Mediet Marion Dampier-Jeans åker till ett radhus i Langeskov där Frederik, Natasja och deras son Benjamin upplevt märkliga fenomen. Paret berättar att de hör oförklarliga krafsande ljud längs väggarna och att Benjamins leksaker kan börja spela av sig själva mitt i natten. Fredrik har också börjat säga saker som han direkt efteråt inte har någon minne av. Marion undersöker vad det är som står på i huset. Det dröjer inte länge innan hon har ett budskap att förmedla till Frederik och Natasja, något som har en stark påverkan på Frederik.

22.55Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1992. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth bjuder in ordföranden i det lokala operasällskapet till en supé med tända ljus med hopp om att han ska bli imponerad av henne.

23.40The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2016. Nästan 100 år efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig återvänder de få överlevande bara för att upptäcka att de inte är ensamma. Efter att ha kämpat mot både främlingarna och sig själva lägger sig ett dyrköpt lugn över jorden. Men nya hot närmar sig och snart bryts freden. Clarke är ute på ett uppdrag som kan förändra allt. Murphy får en idé som kan hjälpa honom att överleva och Kane bryter ihop.

00.30The Missing Brittisk kriminaldramaserie från 2016. Sam och Gemma Websters dotter Alice försvann 2003 och vid jul 2014 dyker hon upp igen. Alice hävdar att hon hållits fånge tillsammans med en fransk flicka som försvann vid samma tidpunkt. Det får den pensionerade franska polisen Julien Baptiste att intressera sig för fallet. Precis när Julien och Jorn är nära sanningen blir Julien sviken av sin egen kropp. År 2016 återvänder Julien till Eckhausen för att konfrontera den huvudmisstänkta förövaren. Eve och Jorn arbetar tillsammans för att följa upp Gemmas ledtråd.

01.50The Missing Brittisk kriminaldramaserie från 2016. Sam och Gemma Websters dotter Alice försvann 2003 och vid jul 2014 dyker hon upp igen. Alice hävdar att hon hållits fånge tillsammans med en fransk flicka som försvann vid samma tidpunkt. Det får den pensionerade franska polisen Julien Baptiste att intressera sig för fallet. Året är 2015 och Juliens hälsa blir allt sämre men han är fast besluten att hitta den saknade flickan. Ett år senare söker Julien fortfarande efter sin tredje misstänkta. Matthew blir allt mer extrem vilket slutar med ett våldsamt gräl som får livsavgörande konsekvenser för familjen Webster.

03.05Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2011. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. När en känd radio-dj dödas i en explosion på sin båt försöker McGarrett och hans team hitta förövaren. Bevisen leder dem till Tony Archer, en före detta bombtekniker som arbetat inom polisen. Men det visar sig att Tony är gudfar till den dödes dotter, Melissa, och han är själv ute efter att hitta mördaren. Tillsammans med Five-0-teamet tar han upp jakten. De upptäcker att Melissas man var inblandad i ett bedrägeri som kan ha kopplingar till bombdådet. Danny oroar sig över den uppmärksamhet Grace får från en pojke i sin klass.

04.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2011. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. McGarretts syster Mary blir gripen för att ha försökt smuggla diamanter värda miljontals dollar ombord på ett plan. Men McGarrett tror inte att hans syster är skyldig. Mary hävdar att hon blev tvingad till det av en okänd man som hotade att döda hennes kollega Angela om hon inte gick med på hans krav. Five-0-teamet börjar nysta i fallet och de söker upp August Marsh som avtjänat ett längre fängelsestraff för smuggling och ber honom om hjälp att sätta dit de skyldiga.

05.00Grannar och swingers Amerikansk realityserie från 2015. Swingerspar öppnar dörrarna till sina privatliv och berättar om hur de gör för att behålla glöden i sina äktenskap. Serien följer några par som har två saker gemensamt, de lever i öppna äktenskap och de bor grannar med varandra.