MENY

TV4 Film

07.25Sändningsuppehåll

10.25Åsa-Nisse bland grevar och baroner Åsa-Nisse har på äldre dagar gått och blivit skogvaktare hos greven på Segerstad. Klabbarparn fortsätter dock att utnyttja markerna till jakt, vilket leder till trassel med Åsa-Nisse. Den unga grevinnan Marianne har problem då hennes faster vill gifta bort henne med en rik adelsman, men Åsa-Nisse kommer med oväntad hjälp. "Åsa-Nisse bland grevar och baroner" är den tolfte filmen i komediserien.

12.101000 to 1: The Cory Weissman story I skolan var Cory Weissman den stora basketstjärnan, som tog sammanlagt 1000 poäng på planen under sin gymnasietid. När han började på college spåddes han en lysande framtid inom sporten men i stället tog hans liv en dramatisk vändning när han drabbades av en allvarlig stroke. Hans kamp för sitt liv, och för att återigen få stå på en basketplan, skildras i detta verklighetsbaserade drama.

14.10Priscilla - öknens drottning Roadmoviepärla om tre dragshowartister som ger sig ut på en resa i Australiens ödemarker. I den rosa bussen Priscilla färdas de från håla till håla och väcker förundran och upprördhet med sina extravaganta uppträdanden. Filmen blev genombrott för skådespelarna Hugo Weaving ("Matrix", "Sagan om ringen") och Guy Pearce ("L.A. Confidential") och något av en comeback för legenden Terence Stamp.

16.20Arn - Riket vid vägens slut Arn kommer återvänder hem från Jerusalem till sin älskade Cecilia och de bygger upp ett hem tillsammans på Forsvik. När kung Knut avlider inser Arn att ett krig hotar landet nu när sverkarna ser en chans att återta kronan med hjälp av danskarna. "Arn - Riket vid vägens slut" är den andra filmen efter Jan Guillous romantrilogi om den svenske korsriddaren Arn Magnusson.

19.00Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö Fjortonårige Erik tillbringar en sommar i början av 60-talet vid sommarstället Genesaret med vännen Edmund. Där finns också den vackra Kim Novak som egentligen heter Ewa och är lärarinna på Eriks skola. Det verkar bli den perfekta sommaren, men snart kommer allt att ta en dramatisk vändning. ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” är baserad på Håkan Nessers ungdomsskildring med samma namn.

21.00Wallander - vålnaden Svenskt kriminaldrama från 2009. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. Ett hus brinner ner efter en gasexplosion och en man dör och en kvinna skadas svårt. Fallet rubriceras som mordbrand och hamnar på Kurt Wallanders bord. Snart visar det sig att den döde mannen haft en affär med sin kompanjons fru och man misstänker genast att det är kompanjonen som är förövaren. När även denne man hittas brutalt mördad i sitt hem blir Wallander tvungen att söka sig tillbaka till männens förflutna med hopp om att hitta förövaren.

23.00Desperate Hours Efter att ha rymt från fängelset är brottslingen Michael Bosworth i behov av ett gömställe. Med sitt väna leende charmar han sig in hemma hos en familj med två barn i förorten. Det blir inledningen på en fasansfull natt av våld och terror. Mickey Rourkey briljerar som skräckinjagande psykopat i denna täta psykologiska thriller i regi av Oscarbelönade Michael Cimino (”Deer Hunter”.)

01.05Shaft Shaft är en amerikansk actionfilm från 2000. När rikemanssonen Walter Wade Jr dödar en student i ett rasistiskt motiverat dåd lyckas polisen John Shaft gripa honom. Men det enda ögonvittnet Diane Palmieri försvinner och Wade flyr till Schweiz. Efter två års väntan lyckas Shaft se till att Wade återvänder till USA och blir åtalad. Men än en gång ser Wades far till att få ut sin son mot borgen och bestämmer sig för att sätta stopp för Shaft genom att döda honom. Frågan är om Shaft ska lyckas hitta ögonvittnet och överleva.

03.05Sommarmåne 14-åriga Dani bor på en gård i den amerikanska södern tillsammans med sin mor och far och sina två systrar. När en ny familj flyttar in i granngården blir Dani kär i den äldsta sonen, men han blir förälskad i hennes storasyster Maureen, och nu är frågan om Maureen ska förråda sin syster eller ge vika för äkta kärlek. Romantiskt drama regisserat av den framlidna regissören Robert Mulligan, mest känd för filmerna ”Skuggor över södern” och ”Sommaren 42 finns i varje mans liv”, med Reese Witherspoon (”Walk the Line”) i sin debutroll.

05.05Priscilla - öknens drottning Roadmoviepärla om tre dragshowartister som ger sig ut på en resa i Australiens ödemarker. I den rosa bussen Priscilla färdas de från håla till håla och väcker förundran och upprördhet med sina extravaganta uppträdanden. Filmen blev genombrott för skådespelarna Hugo Weaving ("Matrix", "Sagan om ringen") och Guy Pearce ("L.A. Confidential") och något av en comeback för legenden Terence Stamp.