MENY

TV4 Film

07.35Sändningsuppehåll

10.35Joe somebody Joe Scheffer betraktas som en misslyckad figur av alla i sin omgivning förutom av sin dotter. När mobbaren på hans jobb, Mark, förödmjukar Joe mitt framför ögonen på dottern väcks hans hämndlystnad. Han börjar träna kampsport och bestämmer sig för att vinna tillbaka sina kollegors respekt.

12.40Robin Hood: karlar i trikåer Robin Hood: Karlar i trikåer är en amerikansk komedi från 1993. När den stilige Robin Hood återvänder från korstågen får han veta att den onde prins John har erövrat tronen i kungens frånvaro. Robin bestämmer sig för att ta upp kampen mot prinsen som förtrycker folket och får hjälp av moren Asneeze som följt med från Orienten. Tillsammans med Lille John, som inte är så liten, jungfrun Marian och några andra bildar han ett rövarband i Sherwoodskogen. Snart börjar dessvärre sheriffen av Rottingham och häxan Latrine ställa till med problem.

14.45Oskyldigt misstänkt Oskyldigt misstänkt är ett amerikanskt drama från 1990. David är en erkänd filmregissör som på 1950-talet återvänder till USA efter att ha filmat i Frankrike. Vad han inte räknat med är att det är en häxjakt på kommunister och att hans lojalitet mot sitt land är ifrågasatt. FBI gör det omöjligt för honom att arbeta och han ställs inför ett svårt beslut. Frågan är om han ska hålla fast vid sina principer eller ge upp dem för att kunna försörja sin familj. I huvudrollerna ses Robert De Niro och Annette Bening.

16.50Den blå lagunen Den blå lagunen är ett amerikanskt drama från 1980. Under den viktorianska tiden förliser ett skepp i Stilla havet. Barnen Richard och Emmeline når land tillsammans med Paddy, skeppets kock. När Paddy avlider har barnen bara varandra och de växer upp tillsammans på den öde ön. När de når tonåren börjar de utveckla starka känslor för varandra, men de har ingen kunskap alls om vare sig sexualitet eller biologi och snart är Emmeline gravid. Filmen är baserad på boken med samma namn av Henry De Vere Stacpoole. Regissör: Randal Kleiser.

19.00Oss torpeder emellan Oss torpeder emellan är en amerikansk komedi från 2000. Oz är en tandläkare i Montreal vars högsta önskan är att få skilja sig från sin hemska fru. När paret får en ny granne i Jimmy visar det sig att han är en beryktad gangster som gömmer sig för maffian. Frun uppmanar Oz att kontakta maffiabossen i Chicago och informera honom om det i hopp om att kassera in en belöning. Men det är inte bara Jimmys liv som står på spel för det är snart uppenbart att frun vill röja Oz ur vägen.

21.00Jägarna 2 Jägarna 2 är en svensk thriller från 2011. För 15 år sedan tvingades Erik lämna sin polistjänst i Norrland i all hast. Nu bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Men när ett brutalt mord inträffar i hans hemtrakter måste han återvända till Norrland. Det som till en början verkar vara ett enkelt fall visar sig vara mycket mer komplicerat och såväl jägare som lokala poliser och Eriks närmaste verkar vara inblandade.

23.30Riot Riot är en amerikansk actionfilm från 2015. När polisen Jack Stone fängslas för ett bankrån visar det sig att det var planlagt. Han vill nämligen komma åt den ryska gangstern Balam i samma fängelse. Balam är ingen vanlig kriminell, han praktiskt taget styr hela staden, även polisen, från sin skyddade cell som vaktas av hans torpeder. Men Jack är ute efter honom med hämnd i sinnet, något Balam snart kommer att få reda på. I rollerna ses bland andra Matthew Reese och Dolph Lundgren.

01.20Oskyldigt misstänkt Oskyldigt misstänkt är ett amerikanskt drama från 1990. David är en erkänd filmregissör som på 1950-talet återvänder till USA efter att ha filmat i Frankrike. Vad han inte räknat med är att det är en häxjakt på kommunister och att hans lojalitet mot sitt land är ifrågasatt. FBI gör det omöjligt för honom att arbeta och han ställs inför ett svårt beslut. Frågan är om han ska hålla fast vid sina principer eller ge upp dem för att kunna försörja sin familj. I huvudrollerna ses Robert De Niro och Annette Bening.

03.25My week with Marilyn My week with Marilyn är ett brittiskt- amerikanskt drama från 2011. Ynglingen Colin Clarke får chansen att jobba som assistent vid inspelningen av Prinsen och balettflickan i England 1956. Legenden Laurence Olivier ska i filmen spela mot Marilyn Monroe som även är på smekmånad med sin nya man Arthur Miller. När maken lämnar landet tillbringar Colin en magisk vecka med Marilyn. Han sveper iväg henne från alla beundrare och pressen det innebär att vara just Marilyn.

05.30Joe somebody Joe Scheffer betraktas som en misslyckad figur av alla i sin omgivning förutom av sin dotter. När mobbaren på hans jobb, Mark, förödmjukar Joe mitt framför ögonen på dottern väcks hans hämndlystnad. Han börjar träna kampsport och bestämmer sig för att vinna tillbaka sina kollegors respekt.