MENY

TV4 Film

07.20Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

07.55Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

08.40Sändningsuppehåll

11.50Fröken Sverige 19-åriga Moas kompisgäng är veganer och hon hänger med på deras demonstrationer, fast mest för att passa in och hon får snart nog av deras fåniga regler. Hon försöker följa sin egen väg i livet, men det är inte heller helt lätt och den enda kille hon kan lita på är den nyinflyttade värstingen Jens. Huvudrollen i "Fröken Sverige" spelas av Alexandra Dahlström ("Fucking Åmål").

13.50Paris, je t´aime Paris i alla dess skepnader skildras i en rad kortfilmer från stadens arrondissemang. I den spretiga blandningen framställs allt från varma kärlekshistorier och familjedraman, till mer udda episoder med kärleksråd av Oscar Wildes ande eller mötet med en vampyr vid Place de la Madeleine. En episodfilm och Parishyllning av en rad namnkunniga regissörer som skildrar stadens olika kvarter. I rollerna syns bland andra Natalie Portman ("Black Swan"), Elijah Wood ("Sagan om ringen"), Juliette Binoche ("Chocolat") och Gerard Depardieu ("Mannen i järnmasken").

16.15SOS - en segelsällskapsresa SOS - en segelsällskapsresa är en svensk komedi från 1988. Stig-Helmer och hans vän Ole går på maskerad men när de är på väg hem på morgonkvisten ramlar Stig-Helmer ner i en båt. Ole tar upp jakten på sin vän och snart har de hamnat mitt bland det fina folkets midsommarfirande i Stockholms skärgård. Det blir en blöt tillställning och en midsommar ingen av dem kommer att glömma i första taget.

18.25The reader Det är sommar i 1930-talets Berlin när unge Michael möter den betydligt äldre Hanna och de inleder en romans. Men Hanna försvinner plötsligt och Michael träffar henne igen först åtta år senare. Han är då juridikstudent och Hanna står anklagad för krigsförbrytelser. Kate Winslet tilldelades en Oscar för bästa huvudroll för sin insats i "The Reader" som bygger på Bernard Schlinks roman ”Högläsaren”.

21.00Van Veeteren Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. En förmögen vinimportör hittas brutalt mördad med ett kraftigt slag mot huvudet. Münster får fallet på sitt bord. Den huvudmisstänkte är offrets före detta kollega som erkänner och därmed tycks fallet vara avslutat. Münster, som till en början ansåg att fallet var solklart, börjar tvivla och anar att den verklige gärningsmannen egentligen är någon annan. Genom att gå emot en utredning som redan är klar riskerar han sitt eget liv.

23.00Top Gun Actionklassiker med Tom Cruise som piloten Pete "Maverick" Mitchell som har ett mål i livet, att bli världens bästa stridsflygare. Tillsammans med vännen Goose blir han antagen till Top Gun, flottans elitskola för flygare. Maverick inleder en romans med instruktören Charlie och tävlar ständigt med piloten Iceman om vem som är bäst.

01.05Lara Croft Tomb Raider: The cradle of life Arkeologen och äventyraren Lara Croft kan ha gjort den största arkeologiska upptäckten i historien när hon hittar en karta som kan leda till den mytomspunna Pandoras ask. Dessvärre lyckas den galne forskaren Jonathan Reiss komma över kartan och Lara Croft får i uppdrag att se till att den kommer i rätta händer igen. I "The Cradle of Life" spelas Lara Croft åter av Angelina Jolie.

03.25Hairbrained När det 14-åriga underbarnet Eli Pettifog inte får gå på Harvard hamnar han i stället på det mindre anrika Whittman College. Det är hat vid första ögonkastet. Men på skolan får han en otippad kompis i Leo, en 41-årig spelare som hoppat av livet och börjat på college i vuxen ålder. Huvudrollerna i komedin "Hairbrained" spelas av Alex Wolff ("Hereditary", "Jumanji") och Brendan Fraser ("Mumien").

05.20Miffo Tobias är nyutexaminerad präst som börjar jobba i en av Stockholms fattigaste förorter, i tron att han kan förändra världen. Här träffar han Carola som sitter i rullstol, lever på socialbidrag och bor tillsammans med sin alkoholiserade mamma. Kärlek uppstår, men kan deras världar förenas? Huvudrollerna i den romantiska dramakomedin "Miffo" spelas av Jonas Karlsson och Livia Millhagen.