MENY

TV4 Film

07.25Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.00Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.35Sändningsuppehåll

12.00Två skall man vara Två skall man var är en amerikansk komedi från 1995. Den föräldralösa Amanda ska adopteras av en familj som utnyttjar barn. Hennes socialarbetare Diane älskar Amanda men hon lever ensam och får därför inte adoptera henne. Rikemansdottern Alyssa har andra bekymmer. Hennes värld vänds upp och ner när hennes naive pappa Roger talar om att han ska gifta sig med den elaka Clarice som avskyr barn. På ett sommarläger träffas Alyssa och Amanda och de upptäcker att de ser exakt likadana ut. De gör upp en plan där de byter plats för att försöka bli av med Clarice och få Roger och Diane att bli kära.

14.00Mona Lisas leende Mona Lisas leende är ett amerikanskt drama från 2003. I början på 1950-talet börjar Katherine undervisa på ett konservativt college för kvinnor efter att ha tagit examen vid UCLA. Hon är modern och progressiv och upptäcker snart att många av studenterna där inte har andra ambitioner än att gifta sig. Katherine försöker inspirera dem att hitta sig själva och en karriär men hamnar snart på kollisionskurs både med några av studenterna och ledningen på läroanstalten.

16.30Jane Austen book club The Jane Austen Book Club är ett amerikanskt romantiskt drama från 2007. Bernadette har sex skilsmässor bakom sig och när hon lär känna en kvinna på en filmfestival om Jane Austen kommer hon på idén att starta en bokklubb på samma tema. De värvar fyra personer, tre kvinnor och en man, som alla har olika bakgrund och är av olika åldrar. Medan de läser och analyserar Austens böcker börjar de inse att hennes visdom kan tillämpas i deras egna liv. Men inte nog med det, de utvecklar även liknande karaktärsdrag som gestalterna i böckerna.

18.45G.I. Joe: The rise of Cobra G.I. Joe: The rise of Cobra är ett amerikanskt actiondrama från 2009. Den amerikanska soldaten Duke är stationerad i Kazakstan och har i uppdrag att skydda en transport av stridspetsar. Under transporten blir Duke och hans kollegor plötsligt attackerade av en fiende som vill åt vapnen. De räddas av den hemliga elitstyrkan G.I. Joe och bestämmer sig för att själva gå med i styrkan. Tillsammans med sina kamrater måste de nu förhindra att den korrupta vapenhandlaren Destro får tag i stridsspetsarna i sitt försök att ta över världen.

21.00Flashdance Flashdance är ett amerikanskt drama från 1983. Alex Owens kämpar för att bli erkänd som balettdansös. Hennes ekonomiska situation gör att hon tvingas arbeta som svetsare på dagarna och nattklubbsdansare på kvällar och nätter. Dessutom står en mängd sociala hinder i vägen för henne. Alex blir rasande när hon upptäcker att hennes pojkvän och chef utnyttjar sina kontakter för att försöka påverka hennes möjligheter. I rollerna ses Jennifer Beals och Michael Nouri.

23.00The ring The ring är en amerikansk-japansk skräckfilm från 2002. När tonåringen Katie plötsligt avlider börjar journalisten Rachel Keller undersöka det mystiska dödsfallet. Rachel, som även är Katie moster, upptäcker att några av Katies vänner dött samma dag. De hade alla tittat på en videofilm som påstås leda till döden sju dagar efter man sett den. Rachel tittar på den och när den tar slut ringer telefonen och en röst meddelar att hon kommer att dö om sju dagar. Nu börjar en frenetisk kamp mot klockan för att analysera videon och lösa mysteriet.

01.15Changing lanes Changing lanes är en amerikansk dramathriller från 2002. Två bilar krockar på motorvägen och förarna är varandras raka motsatser. I den ena bilen sitter Gavin Banek, en karriärlysten vit advokat, och i den andra bilen sitter Doyle Gipson, en svart alkoholiserad försäkringssäljare. Gavin har bråttom till domstolen och erbjuder Doyle en blank check för att täcka reparationskostnaderna. Doyle vill att det ska gå rätt till och tackar nej, det enda han vill är att få skjuts av Gavin så att han hinner till ett vårdnadsförhör om sina barn. Gavin flyr från olycksscenen men i tumultet glömmer han en mapp med mycket viktiga papper. När Doyle på grund av det inte hinner till vårdnadsförhandlingarna bestämmer han sig för att hämnas. I rollerna ses Ben Affleck och Samuel L. Jackson.

03.10Jackass presents: Bad Grandpa 0,5 Irving Zisman, en vresig och allmänt pinsam 86-åring har vårdnaden om sitt 8-åriga barnbarn Billy. Tillsammans ger de sig ut på en oförglömlig bilresa och driver med personer ur verkliga livet som inte anar att de är med i en dolda kameran-komedi.

05.00Två skall man vara Två skall man var är en amerikansk komedi från 1995. Den föräldralösa Amanda ska adopteras av en familj som utnyttjar barn. Hennes socialarbetare Diane älskar Amanda men hon lever ensam och får därför inte adoptera henne. Rikemansdottern Alyssa har andra bekymmer. Hennes värld vänds upp och ner när hennes naive pappa Roger talar om att han ska gifta sig med den elaka Clarice som avskyr barn. På ett sommarläger träffas Alyssa och Amanda och de upptäcker att de ser exakt likadana ut. De gör upp en plan där de byter plats för att försöka bli av med Clarice och få Roger och Diane att bli kära.