MENY

TV4 Film

07.25Sändningsuppehåll

10.30Så olika I Helena Bergströms andra film som regissör möter vi två helt olika systrar. Den ena är nyskild och nyblivet finansborgarråd i Stockholm. Den andra är tv-producent och ska direktsända ett nytt sångprogram inifrån djurhägnen på Skansen. Deras relationer skildras i en komedi om kärlekens dråpligheter – som att bli förälskad i sin värsta fiende.

12.50En Häxa i Familjen Svensk familjefilm om åttaåriga Maria vars lillebror verkligen går henne på nerverna. Det bästa vore om han försvann. När Maria träffar den nyinflyttade tjejen Makka som har en magisk önskekula ser hon en lösning på problemet. Snart får de en mystisk ny barnvakt, tant Gerda, som kan vara svaret på deras önskan. Är hon kanske en häxa som kommit för att ta honom?

14.30Dumpa honom Dumpa honom är en amerikansk romantisk komedi från 2009. Gigi söker efter kärleken men hennes tendens att analysera sönder allt ställer till det för henne. Beth lever tillsammans med Neil men efter sju år och ingen ring på fingret bestämmer hon sig för att lämna honom. Ben och Janine är mitt uppe i renoveringen av sitt hus men Ben trasslar in sig i en affär med Anna som hoppas på att han ska lämna sin fru.

17.05I rymden finns inga känslor Dramakomedi om 18-årige Simon som har Aspergers syndrom och behöver ett fast schema i livet. Förändringar kan han bara hantera i små doser. Han delar lägenhet med sin bror Sam men när denne deppar ihop efter att ha blivit dumpad av sin flickvän, spricker hela tillvaron för Simon. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men kan just inget om kärlek, tjejer och sociala koder.

18.55Höst i Paradiset Det är sommar på Österlen. Vendela, som bestämt sig för att män är ett avslutat kapitel, dras in i en virvelvind av känslor och en ny kärlek vid namn Ragnar. Samtidigt träffar Ragnars son, rocksångaren Mick, en gammal flamma när han är på väg hem till sin fästmö Catti. Dessa händelser leder till en rad förvecklingar som kulminerar under traktens årliga äppelmarknad. Drama i regi av Richard Hobert.

21.00Livvakterna Johan Falks vän Sven Persson driver ett konfektionsföretag och har en del av sin verksamhet förlagd till utlandet. För att skydda sig mot maffian i Estland anlitar han en tysk säkerhetsexpert. Men denne visar sig vara en hänsynslös gangster och plötsligt befinner sig Sven i en desperat situation. "Livvakterna" är den andra filmen om Johan Falk.

23.20Mandela - Vägen till frihet Nelson Mandela började sin yrkeskarriär som advokat i 1940-talets Sydafrika men blev snart frihetskämpe och motståndare till apartheidregimen, och tillbringade många år som politisk fånge. Filmen bygger på Mandelas självbiografi skildrar hans liv från ungdomsåren till presidentskapet. Huvudrollerna i "Mandela - vägen till frihet" spelas av Idris Elba och Naomie Harris ("Skyfall").

02.15American beauty Prisat drama som skrapar bort ytan på en idyllisk amerikansk villaförort, där Lester, en medelålders reklamman, ser både familjeliv och karriär sakta krackelera. "American Beauty" belönades med inte mindre än fem Oscar, däribland för bästa film och regi - till debutanten Sam Mendes som skulle gå komma att göra filmer som "Road to Perdition", "Skyfall" och "Spectre".

04.35Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

05.20Glasblåsarns barn I det stora slottet på andra sidan floden bor Härskaren med sin Härskarinna, som en dag önskar hon att hon hade barn. Flaxa Mildväder, en snäll häxa, ser hennes önskning och varnar glasblåsaren Albert som bor i en liten stuga och har två små barn, Klas och Klara. Varningen kommer dock för sent, och barnen rövas bort till slottet. "Glasblåsarns barn" bygger på Maria Gripes klassiska bok.