MENY

TV4 Film

07.20Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller. Säsongsavslutning.

08.00Sändningsuppehåll

11.20Den siste actionhjälten Den siste actionhjälten är en amerikansk actionfilm från 1993. Dannys största idol är actionhjälten Jack Slater. En dag får han en magisk biobiljett till en unik förhandsvisning av Slaters senaste film. Helt ensam i biosalongen händer något oförklarligt. Danny dras plötsligt in i filmduken och hamnar mitt i en dramatisk biljakt tillsammans med Slater. När Benedict, en av skurkarna i actiondramat, lyckas få tag i Dannys biobiljett tar han sig ut i den verkliga världen. I rollerna ses bland andra Arnold Schwarzenegger och Charles Dance.

13.50Play En grupp svarta pojkar rånar vita pojkar genom att psykologiskt manipulera dem. De vita pojkarna anklagas för att ha stulit en mobiltelefon och snart dras de in i en situation som visar sig ha dolda syften.

16.20Up in the air Up in the air är ett amerikanskt drama från 2009. Ryan Bingham är konsult och expert på nedskärningar inom näringslivet, när ett företag behöver hjälp med att sparka personal är Ryan rätt man för jobbet. Han har hundratals resdagar om året och hans plånbok är full av bonuskort och han har som mål att nå tio miljoner flygbonuspoäng. Ryan trivs med sitt liv som är smärtfritt, enkelt och okomplicerat. När förtaget han arbetar åt vill effektivisera får han sällskap av Natalie som ska studera hans arbete. Hennes uppdrag är att se om det verkligen är nödvändigt att resa till företaget som ska skära ner eller om det går att göra det via en videokonferens istället. En kväll träffar han Alex på en bar och de tillbringar en natt ihop, en natt som får Ryan att börja omvärdera sitt liv. Filmen tilldelades en Golden Globe och nominerades till sex Oscars.

18.30Mona Lisas leende Mona Lisas leende är ett amerikanskt drama från 2003. I början på 1950-talet börjar Katherine undervisa på ett konservativt college för kvinnor efter att ha tagit examen vid UCLA. Hon är modern och progressiv och upptäcker snart att många av studenterna där inte har andra ambitioner än att gifta sig. Katherine försöker inspirera dem att hitta sig själva och en karriär men hamnar snart på kollisionskurs både med några av studenterna och ledningen på läroanstalten.

21.00Wallander: Bröderna Svenskt kriminaldrama från 2005/2006. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. Kurts dotter Linda har just tagit examen från polishögskolan och flyttar till Ystad för att börja arbeta på sin fars station. När makarna Olof och Carolina Wrangel hittas mördade på sitt gods visar utredningen att Carolina torterats och våldtagits framför sin makes ögon innan de båda dödades. Kurt Wallander får hand om utredningen och till sin hjälp har han bland andra sin dotter Linda som vill visa att hon är en lika bra polis som sin far. Snart pekar allt på att morden handlar om hämnd för något som inträffat 20 år tidigare.

23.00Besökarna Besökarna är en svensk thriller från 1988. Frank och Sara har precis flyttat in i sitt drömhus på landet med sina två barn. Efter några dagar börjar märkliga saker att hända. De nyuppsatta tapeterna i barnkammaren ramlar ner varje gång Frank försöker sätta upp dem. I väggarna hörs konstiga skrapande ljud, dörrar öppnas och stängs av sig själva. Snart börjar de undra om de verkligen är ensamma i huset eller om det finns någonting annat där.

01.15Gudfadern del III Gudfadern del III ett amerikanskt drama från 1990. Det har gått 20 år sedan Michael övertog rollen som Gudfader och hans hälsa börjar svikta. I ett försök att legalisera familjens affärer ger han ett stort ekonomiskt bidrag till kyrkan. Han säljer även familjens casinon och använder sig av sitt goda namn i Vatikanen för att tvätta pengarna han erhåller. Michael tvingas dock återvända till Sicilien och måste förlita sig på sin systerson Vincents förmåga att reda ut affärerna. Men Vincents hetlevrade humör ställer till med problem.

04.35Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.20Legally blonde Legally blonde är en amerikansk komedi från 2001. Elle Woods har allt. Hon är ordförande i tjejföreningen i skolan, hon är Hawaiian Tropic-modell och fröken juni i skolkalendern men framför allt är hon naturligt blond. Hon är tillsammans med den snyggaste killen på skolan, Warner Huntington III, och hennes högsta önskan är att bli hans fru. Men det finns en sak som stoppar Warner från att fria till Elle, hon är för blond. När Warner åker till Harvard för att läsa till advokat och återförenas med en gammal skolflamma bestämmer sig Elle för att också börja där och vinna honom tillbaka. Det blir det hårdaste slaget Elle någonsin utkämpat i sitt liv. Hon måste slåss för sin pojkvän, för sig själv och för alla blondiner som varje dag får utstå kränkande behandling. I rollerna ses Reese Witherspoon, Luke Wilson och Selma Blair.