MENY

TV4 Film

08.15Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

09.00Sändningsuppehåll

12.15Forrest Gump Forrest Gump är en amerikansk dramakomedi från 1994. Forrest Gump är en man med vars IQ är något lägre än normalt. Under sitt liv sammanförs han med en mängd olika personer och råkar ut för en rad märkliga händelser. Han lyckas med konststycket att bli mästare i amerikansk fotboll och bordtennis, hjälte i Vietnamkriget och med att avslöja Watergateskandalen. Samtidigt blir han en framgångsrik affärsman, utan någon större personlig ansträngning. Alla dessa framgångar bekommer honom lite eftersom han egentligen bara bryr sig om sitt livs två stora kärlekar, sin mor och barndomsvännen Jenny. I rollerna ses Tom Hanks, Sally Field och Robin Wright Penn. Regissör: Robert Zemeckis.

15.00Möhippan Möhippan är en amerikansk romantisk komedi från 2012. De fyra vännerna Regan, Gena, Katie och Becky har känt varandra sedan skoltiden. Regan och Gena älskar att festa medan Katie är mer intresserad av att få pojkvännen att fria. Till allas förvåning berättar den snälla Becky att hon ska gifta sig och kompisarna bestämmer sig för att ge henne en ordentlig möhippa. Becky vill ha en städad variant så när möhippan tar slut fortsätter de festen på egen hand, ett beslut som får oanade konsekvenser.

16.50Election Tracy Flick är den smartaste studenten i sin skola Carver High. När det är dags för elevrådsval kandiderar naturligtvis Tracy men hon får oväntad konkurrens från Jack som mutats att ställa upp i valet av en av skolans lärare, Jim McAllister.

19.00Hemma bäst Hemma bäst är en amerikansk romantisk komedi från 2006. Båtförsäljaren Tripp (Matthew McConaughey) trivs utmärkt med att bo hemma hos sina föräldrar och låta sin mamma sköta markservicen. På sin fritid sportar han med sina kompisar Ace (Justin Bartha) och Demo (Bradley Cooper), som också de bor kvar hemma. När han träffar tjejer och de börjar bli för seriösa, tar han dem hem till mamma och pappa för att bli av med dem, ett knep som vanligtvis fungerar. Men Tripps föräldrar Al (Terry Bradshaw) och Sue (Kathy Bates) har tröttnat på att ha sonen boende hemma och nu vill de bli av med honom. För att få sonen att flytta tar de hjälp av Paula (Sarah Jessica Parker), en kvinna som gjort karriär på att få män som bor hemma att bli kära i henne och därför lämna hemmet. Naturligtvis vet Tripp ingenting om arrangemanget. Regissör: Tom Dey.

21.00De omutbara De omutbara är en amerikansk dramathriller från 1987. Året är 1930 och det råder spritförbud i USA. Men ingen verkar ta förbudet särskilt allvarligt. Kriminaliteten blomstrar och spritsmugglingen är en del av vardagen. Genom att muta de rätta ämbetsmännen har gangsterkungen Al Capone (Robert De Niro) sitt på det torra. När poliskåren i Chicago får förstärkning av den federala agenten Eliot Ness (Kevin Costner) förändras allt. Ness har i uppdrag att stoppa spritsmugglingen och sätta Al Capone bakom lås och bom. Han inser snart att stora delar av poliskåren är korrupt och bestämmer sig för att bilda ett eget team. Tillsammans med bland andra polisen Jim Malone (Sean Connery) ger han sig ut på gatorna för att sätta käppar i hjulet för Capone. Ness har svurit på att sätta dit gangsterkungen och ingenting får stoppa honom. Regissör är Brian De Palma.

23.30The life of David Gale The life of David Gale är ett amerikanskt kriminaldrama från 2003. David Gale är professor på Texas universitet och har i hela sitt liv kämpat för att avskaffa dödsstraffet. Men plötsligt blir han själv anklagad för våldtäkt och mord på en kvinna och döms till döden. Tre dagar innan straffet ska verkställas går David med på att ge en intervju till reportern Bitsey Bloom. När hon hör Davids livshistoria inser hon att hon har Davids öde i sina händer. Hon blir övertygad om att David är oskyldig och att han är ett offer för en politisk konspiration och bestämmer sig för att bevisa det. Med risk för sitt eget liv börjar hon en kamp mot klockan för att samla ihop de chockerande bevis som finns kring kvinnans död innan det är för sent. I rollerna ses Kevin Spacey och Kate Winslet. Regissör: Alan Parker.

02.05For the money For the money är ett amerikanskt drama från 2005. Brandon Lang är en lovande amerikansk fotbollsspelare när en skada sätter stopp för hans karriär. Han börjar använda sin erfarenhet för att förutspå matchresultat i stället och hans framgångar väcker stor uppmärksamhet i vadhållningsvärlden. Walter Abrams som är storpamp i branschen tar Brandon under sina vingar och snofsar upp hans image. Succén är en faktum och pengarna väller in. Men när lyckan plötsligt vänder blir följderna obehagliga.

04.35Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.15Love in Manhattan Griffin & Phoenix är ett amerikanskt romantiskt drama från 2006. När Griffin (Dermot Mulroney) får beskedet att han är döende i cancer bestämmer han sig för att han inte vill invänta döden på ett sjukhus. Han tar tag i sitt liv och börjar studera på ett universitet. Där möter han den gåtfulla men vackra Phoenix (Amanda Peet) och tycke uppstår. När Phoenix börjar misstänka att Griffin är sjuk försöker hon tvinga tillbaka sina känslor för honom men lyckas inte. I regi av Ed Stone.