MENY

C More First

06.36Yeah! Yeah! Yeah! Klassisk musikkomedi med The Beatles i sin första film. Här får vi följa John, Paul, George och Ringo under ett par bråda och händelserika dagar inför ett tv-framträdande. Denna stilbildande komedi gick hem hos både publik och kritiker, och nominerades till Oscar för både manus och musik. Den brukar också hittas på listor över såväl de bästa musikfilmerna som brittiska favoriter i filmhistorien.

08.00Den galopperande detektiven Tokrolig amerikansk actionkomedi med Jim Carrey i rollen som Ace Ventura, okonventionell privatdetektiv specialiserad på fall som involverar djur av alla slag. Venturas galna stil stör den lokala polisen, men ingen kan förneka att han gör ett bra jobb. Men kommer han verkligen att kunna lösa mysteriet med den kidnappade delfinen? Carreys stora genombrottsroll.

09.25Dumplin' Dramakomedi om tonåriga Willowdean som när hon växte upp älskade sin frigjorda moster Lucy och countrystjärnan Dolly Parton. Sen mostern gått bort kämpar hon med att känna sig bekväm i sin kropp, vilket inte är helt lätt när mamma driver den lokala skönhetstävlingen och inte har mycket gemensamt med sin dotter. I hopp om att röra om i grytan anmäler hon sig till tävlingen. Till hennes förvåning ansluter sig andra flickor till "revolutionen i höga klackar" för att visa att skönhet kommer inifrån.

11.15Lilla vampyren Animerat äventyr om Lilla Vampyren som är fasligt uttråkad trots att han bor i ett hemsökt hus med ett gäng glada monster. En dag smiter han ut med sin trogna hund Gastkramdjuret och stöter på 10-årige Mikael som blir hans kompis. Men deras vänskap fångar en skräckinjagande fiendes uppmärksamhet. Filmen bygger på serieböckerna av Joann Sfar som även regisserat.

12.35Nelly Rapp - Monsteragent Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos morbror Hannibal. Men han lever inte det lugna liv på landet som hon trott - han är en hemlig monsteragent! Snart har Nelly blivit indragen i ett spännande äventyr i en helt ny värld full av vampyrer, spöken, varulvar och frankensteinare. Nelly Rapp - Monsteragent bygger på den populära bokserien av Martin Widmark och Christina Alvner.

14.05Her Romantiskt sci-fi-drama om deprimerade Theodore (Joaquin Phoenix) som inte kommit över sin förra flickvän och isolerar sig allt mer. Men när han installerar ett nytt operativsystem på sin dator, som har en egen spännande personlighet (Scarlett Johansson), börjar han så smått vakna till liv igen. Regissören Spike Jonze (I huvudet på John Malkovich) skrev även manuset som belönades med en Oscar.

16.10Penguin Bloom Verklighetsbaserat australiskt drama om Samantha Bloom (Naomi Watts) som råkar ut för en olycka på semestern och blir delvis förlamad. Det blir en stor omställning för både henne och maken Cameron (Andrew Lincoln) och deras tre söner. Samantha som alltid varit sportig och surfat mycket blir alltmer deprimerad, men när pojkarna kommer hem med en skadad skata får hon något nytt att tänka på.

17.45Dan in Real Life Dan är en engagerad pappa. Sedan hans fru dog har han varit ensamstående men när hans släkt samlas stöter han oväntat på sin drömkvinna, Marie. Hon är intelligent, rolig och vacker, men dessvärre råkar hon också vara hans brors flickvän. Romantisk komedi i regi av Peter Hedges ("Pieces of April") med Steve Carell ("Crazy, Stupid, Love") och Juliette Binoche ("Chocolat") i huvudrollerna.

19.20Second Act Komedi om 40-åriga Maya (Jennifer Lopez) som slitit hårt på stormarknaden där hon jobbar men trots det blir hon aldrig befordrad. Hon beklagar sig för sin kompis Joan, vars datakunnige son på eget initiativ knåpar ihop ett fejkat CV åt henne. Plötsligt blir hon helt ovetandes headhuntad till ett chefsjobb som hon inte kan låta bli att acceptera. I komedin "Second Act" syns även Vanessa Hudgens, Leah Remini, Treat Williams och Milo Ventimiglia.

21.00Before the Devil Knows You're Dead En stegrande känsla av desperation genomsyrar Sidney Lumets täta thriller om en familj som drivs mot ruinens rand. Philip Seymour Hoffman och Ethan Hawke spelar två bröder som är i desperat behov av pengar och bestämmer sig för att råna sina föräldrars juvelbutik, ett beslut som får katastrofala följder.

22.55Maktens män Stjärnspäckat politiskt drama som synar rävspelet bakom kulisserna under en amerikansk valkampanj om vem som ska bli demokraternas presidentkandidat. Stephen (Ryan Gosling) är en ung, idealistisk presstalesman för guvernör Morris (George Clooney) som dras in i ett maktspel av lojalitet, svek, hämnd och skandaler som äventyrar både hans jobb och kampanjen.

00.35Dark Places När Libby (Charlize Theron) var åtta år överlevde hon en massaker som utplånade nästan hela hennes familj. Hon har växt upp i tron att dådet utfördes av satanister, hjälpta av hennes egen bror. Men trettio år senare rivs såren upp igen, då en grupp amatörspanare dyker upp med en helt annan teori. Bygger på en bästsäljande thriller av Gone Girl-författaren Gillian Flynn.

02.25Cold pursuit Snöröjaren Nels (Liam Neeson) är en vanlig man som håller vägarna fria för invånarna i Kehoe, Colorado. Men när hans son blir mördad beger han sig ut efter hämnd på en drogkartell i Denver, som snart tror att ett rivaliserande gäng är ute efter att starta krig. Actionthriller med mörk humor i regi av norske Hans Petter Moland som bygger på hans film "En iskall jävel" med Stellan Skarsgård.

04.20Horizon Line Ett före detta par återser varandra inför en gemensam väns bröllop. Men när de ska åka ett litet flygplan till bröllopet på en tropisk ö, får deras pilot en hjärtattack och dör. Ensamma ovanför Indiska oceanen tvingas de försöka flyga planet och hitta land innan bränslet tar slut. Thriller med Allison Williams (Girls, Get Out) i regi av svenske Mikael Marcimain (Lasermannen, Gentlemen, Call Girl).