MENY

C More Starts

18.30Bring It On Hejaklacksgruppen Toro tränar hårt inför de nationella tävlingarna, där de räknar med att vinna igen. Men nya ledaren Torrance upptäcker att hennes företrädare stulit all koreografi från ett annat lag, och nu måste de börja om från noll. Kirsten Dunst fick sitt stora genombrott i denna hyllade high school-komedi som blivit ett popkulturellt fenomen och kallats “cheerleader-filmernas Citizen Kane”.

20.05The Hunger Games Succéfilmatisering av Suzanne Collins bästsäljare som utspelar sig i diktaturen Panem där befolkningen i olika distrikt lever i fattigdom, styrda med järnhand av huvudstadens härskare. Varje år anordnas en tävling där unga representanter tvginas slåss för sina liv i direktsänd tv-underhållning. Men när Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) blir en av kämparna kommer ett stort hot mot överheten.

22.25Tinker, Tailor, Soldier, Spy Det är tidigt 70-tal, mitt under det kalla kriget. Efter en misslyckad underrättelseoperation i Ungern tas den rutinerade MI6-agenten George Smiley ur tjänst. Men när regeringen misstänker en läcka blir han i hemlighet återinsatt för att finna mullvaden som tros ha infiltrerat MI6s toppsikt. Kritikerrosad spionthriller baserad på John le Carrés roman ”Mullvaden”, regisserad av Tomas Alfredson (”Låt den rätte komma in”). Filmen som briljerar med en imponerande rollista nominerades till en Oscar för bästa manus och Gary Oldman, som är George Smiley, nominerades i kategorin bästa manliga huvudroll. I övriga roller syns Colin Firth, John Hurt, Toby Jones, Tom Hardy, David Dencik, Ciarán Hinds, Benedict Cumberbatch, Kathy Burke och Mark Strong.

00.30Mördande legender 90-talsskräckis som utspelar sig på ett college där eleverna gärna delar skräckfyllda vandringssägner. Men när en rad sadistiska mord sker i trakten blir studenterna Natalie och Paul övertygade om att en seriemördare inpirerats av legenderna. Samtidigt försöker de ta reda på sanningen om Pendletons egen legend om en skolmassaker. I rollerna syns bland andra Jared Leto och Alicia Witt.

02.10Patriots Day Verklighetsbaserad actionthriller om den stora jakten efter bombdådet i Boston 2013. När två bomber exploderar vid målet för Boston Maraton måste polis och FBI samarbeta för att hitta attentatsmännen. Snart finkammas hela staden efter spåren av terroristerna, men de ligger steget före och jakten blir en kapplöpning mot tiden. Huvudrollerna i Patriots Day spelas av Mark Wahlberg och Kevin Bacon.

04.20Kollektivet Köpenhamn, tidigt 70-tal. Läraren Erik, nyhetsankaret Anna och deras dotter ärver en villa, men tycker att den är för stor för dem. Anna längtar efter att släppa in fler människor i deras liv, så lösningen blir att starta ett kollektiv. Via middagar och fester följer vi deras liv, fram till vändpunkten då en förälskelse förändrar allt. Danskt drama av Thomas Vinterberg (Festen, En runda till).