MENY

SVT 1

05.55Sverige! Varför tar frånvarande människor så stor plats i våra liv? Det pratar vi om med kvällens gäst, författaren Jonas Hassen Khemiri, nu aktuell med boken Pappaklausulen. Reportage om en ny svensk film om den så kallade sexflotten, där deltagarna för 45 år sedan var försökskaniner på havet. Fredrik Ekelund har skrivit om många sidor av sig själv, men nu visar Malmöförfattaren det allra mest personliga. Vi följer med honom till Köpenhamn, där han får vara en hel och fri människa. Programledare: Fredrik Önnevall. HD. Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT24 23/9 och SVT1 24/9. Textat sid. 199.

06.25Kroppshets Vi är ju hjärntvättade till att tro att vi inte duger. En serie om alla fucking jävla timmar vi lägger på kropp, mat och träning. Och hur vi ska kunna bli nöjda som vi är. Mia Skäringer tittar närmare på sin egen resa med att acceptera sig själv och möter personer som kan ge henne ledtrådar till hur vi kan förändra vår syn på våra kroppar. I första programmet åker Mia på en photoshoot där hon fotograferas i baddräkt. Vid retuscheringen karvas stora delar av Mia bort. Varför är det mest en viss typ av kroppar som syns i reklamen och hur påverkar det hur vi ser på vår egen kropp? Del 1 av 3: "Vi är ju hjärntvättade till att tro att vi inte duger". HD. Från 20/9 i SVT1. Även i SVT24 senare i natt. Textat sid. 199.

07.25Fråga Lund Kristian Luuk tar reda på hur sjuk man kan bli av ett besök på offentlig toalett. Kemiprofessorn Ulf Ellervik får metall att brinna och visar hur man kan skriva i vätska. Dessutom reder läkaren Henrik ut vad som gör att vissa tål mer smärta än andra. Del 2 av 8. HD. Från 18/9 i SVT1. Textat sid. 199.

08.25Vem vet mest? Programledaren Johan Wester ställer allmänbildade frågor om allt från ABBA till Överkalix. Varje vecka tävlar åtta personer om äran, 10 000 kronor och en plats i säsongsfinalen i jul. HD. Från 22/9 i SVT1. Även i SVT24 senare i kväll och SVT1 28/9. Textat sid. 199.

09.10Det stora racet Första riktiga folkracetävlingen. I kvällens avsnitt chockar teamen sina kändisförare med en utmaning de inte räknat med. Trots väldigt få timmar bakom ratten slängs de alla ut i sitt livs första folkracetävling mot proffsen. Fyra av Sveriges mest dedikerade folkraceteam står inför sina racing-karriärers hittills största utmaning. På bara sex veckor ska de förvandla varsin fullkomlig novis till en fullvärdig folkraceförare och göra allt de kan för att coacha sina nya teammedlemmar till seger i Det stora racet. Svårighetsgraden utökas rejält när teamen överraskar sina förare med den ultimata folkrace-träningen! Deltagare: Magnus Wislander, Elisa Lindström, Ellen Bergström, Kodjo Akolor. Programledare: Erik Ekstrand. Del 3 av 6. HD. Från 18/9 i SVT1. Textat sid. 199.

10.00Sportstudion Direktsänt studioprogram om sport. Nyhetsuppdateringar, analyser och kommentarer om dagsaktuella sporthändelser. Programledare: Marie Lehmann. HD.

10.10Cykel: VM Direktsändning från damernas lagtempolopp på Cykel-VM i Innsbruck, Österrike. Kommentatorer: Björn Becksmo och Emma Johansson. HD.

12.10Sportstudion Direktsänt studioprogram om sport. Nyhetsuppdateringar, analyser och kommentarer om dagsaktuella sporthändelser. Programledare: Marie Lehmann. HD.

12.30Duellen Underhållningsprogram. Säsong 2. Skicrosstjärnan Sandra Näslund ställs mot en snöskoter. Skicrosstjärnan Sandra Näslund ställs mot skoterstjärnan Daniel Bodin. Vem får spikarna i stocken snabbast, en snickare eller en bodybuilder? Agnes, 10, med sin ponny Malva utmanas av trailcyklisten Joachim Nyman på hoppbanan. Golfproffset My Leander kämpar mot tre golfjuniorer och en snabbköpskassörska ställs mot ett mattesnille. Till sist ska trialmotorcyklisten Eddie Karlsson försöka slå Carolina Klüft i en mäktig hinderbana.Programledare: Carolina Klüft och Micke Leijnegard. Del 4 av 8. HD. Från 22/9 i SVT1. Även i SVT24 senare i natt, SVT1 24/9, SVT24 25/9 och SVT24 26/9. Textat sid. 199.

13.30Full tid Brittisk kortfilm från 2013. Michael besöker sitt barndomshem i norra England för att följa med sin pappa på fotboll en sista gång. Relationen mellan far och son är inte stark men allt eftersom ser Michael på sin far med nya ögon. HD.

13.45Sportstudion Direktsänt studioprogram om sport. Nyhetsuppdateringar, analyser och kommentarer om dagsaktuella sporthändelser. Programledare: Marie Lehmann. HD.

14.00Fotboll: Damallsvenskan Rosengård-Kristianstad. Direktsändning från damallsvenskan i fotboll och matchen mellan Rosengård och Kristianstad. Kommentator: Chris Härenstam. HD.

16.00Ridsport: VM Hoppning: Individuell finalrunda. VM i ridsport sänds från Tryon i North Carolina, USA. Söndagens sändning innehåller hoppning: individuella finalrundor. Programledare: Lotta Fahlberg. Kommentator: Annamaria Jansson. Expert: Lotta Björe. HD. Fortsätter i SVT2.

18.00Rapport Textat sid. 199.

18.10Lokala nyheter

18.15Landet runt Spännande och intressanta reportage från hela Sverige. Programledare: Henrik Kruusval. Textat sid. 199.

19.00Sportspegeln HD. Även i SVT1 24/9 och SVT24 24/9. Textat sid. 199.

19.30Rapport Textat sid. 199.

19.55Lokala nyheter

20.00Allt för Sverige Säsong 8. Sommaren har bara börjat för amerikanerna i Allt för Sverige. Nu kommer de till Skövde och hamnar i skolbänken. De ska leva som svenska gymnasiestudenter, det blir inte bara plugg, amerikanerna hinner festa också. Andrew Morrison och Kyle Johnson kommer ett steg närmare sanningen om sina svenska rötter. Deras släkthistorier kopplas samman på ett oväntat sätt. Det blir ett tårfyllt farväl när den första amerikanen tvingas lämna Allt för Sverige. Del 2 av 8. HD. Även i SVT24 24/9. Textat sid. 199.

21.00Springfloden Svensk thrillerserie. Säsong 2. Mette och hennes kollegor på polisen misstänker nu att mordet på Bengt Sahlman är kopplat till ett parti med droger som stulits från Tullverket. Sandra, som känner sig övergiven och oönskad, åker till sin pappas jobb för att leta efter sin dator. Ett besök som kan få stora konsekvenser för utredningen. Något som gör att Mette blir vansinnig på Oliva som tar hand om Sandra. Samtidigt följer Tom med sin vän Abbas till Marseille för att hjälpa honom att reda på vad som hänt Samira. Det innebär stora risker då stadens största kriminella gäng har satt ett pris på Abbas huvud. Del 2 av 10. HD. Sänds med 5.1 ljud. Även i SVT24 26/9. Textat sid. 199.

21.45Arbogafallet Pojkvännen. Mohammad Rajabi var 20 år när han högg ihjäl Johanna Möllers pappa och skadade hennes mor svårt. Hur hamnade han där? Ett knappt år tidigare flydde han till Sverige som ensamkommande flykting och hamnade på ett stödboende som drevs av Johanna Möller. De inledde en relation och efter en sexskandal hamnade Johanna i en ekonomisk knipa. Mohammad säger att det var för att få ut arvet efter sina föräldrar som Johanna övertalade honom att utföra dådet. Del 2 av 6. HD. Även i SVT24 25/9. Textat sid. 199.

22.15Salongen Under sju veckor öppnar SVT en salong i centrala Göteborg, fylld av färgstarka frisörer och fantastiska kunder. Vid saxarna finns åtta av Sveriges mest ambitiösa och härliga frisörer som tävlar om att stå som ensam slutsegrare i en tävling som handlar om både hantverksskicklighet och kundbemötande. Del 1 av 8. Även i SVT1 24/9 och SVT24 27/9. Textat sid. 199.

23.00Au pair i Kanada Finsk realityserie från 2017. På väg till Kanada!. Vanessa har jobbat som modell hemma i Finland och sticker inte under stol med att möjligheten att få vara med i en tv-produktion är en av orsakerna till att hon vill jobba som au pair. Hon har inte hittat någon värdfamilj ännu. Det har däremot Roni, som ska arbeta i en familj med tre barn, medan Sanna hamnar hos en ensamstående pappa och hans son. Tre tjejer och en kille åker till Vancouver i Kanada för att jobba som au pair. Del 1 av 9. HD.

23.30Rapport Textat sid. 199.

23.35Mord och inga visor Amerikansk deckarserie från 1987. Säsong 4. Deckarklassiker om deckarförfattaren Jessica Fletcher som utreder mord. Del 16 av 22: Murder through the looking glass. HD. Från 20/9 i SVT1.

00.20Mord och inga visor Amerikansk deckarserie från 1987. Säsong 4. Deckarklassiker om deckarförfattaren Jessica Fletcher som utreder mord. Del 17 av 22: A very good year for murder. HD. Från 21/9 i SVT1.

01.10Grotescos sju mästerverk Svensk humorserie från 2017. Säsong 3. Föräldramötet - ett kammarspel. Del 2 av 8: Föräldramötet - ett kammarspel. Ett föräldramöte hettar till när de medvetna föräldrarna vill ha svar på en viktig fråga - gör skolans kock sin egen ketchup? Medverkande: Henrik Dorsin, Per Andersson, Micke Lindgren, Hanna Dorsin, Rikard Ulvshammar, Emma Molin, Jakob Setterberg, Emma Peters, Linus Eklund-Adolphson, Anna Vnuk, Per Gavatin och Jonas Kahnlund. HD. Från 21/9 i SVT1. Även i SVT24 24/9. Textat sid. 199.

04.45Au pair i Kanada Finsk realityserie från 2017. På väg till Kanada!. Vanessa har jobbat som modell hemma i Finland och sticker inte under stol med att möjligheten att få vara med i en tv-produktion är en av orsakerna till att hon vill jobba som au pair. Hon har inte hittat någon värdfamilj ännu. Det har däremot Roni, som ska arbeta i en familj med tre barn, medan Sanna hamnar hos en ensamstående pappa och hans son. Tre tjejer och en kille åker till Vancouver i Kanada för att jobba som au pair. Del 1 av 9. HD.

05.15Landet runt Spännande och intressanta reportage från hela Sverige. Programledare: Henrik Kruusval. Textat sid. 199.