MENY

TV4 Guld

06.05Poirot Brittisk kriminalserie från 2003. Om Agatha Christies detektiv Hercule Poirot. Från England till Medelhavet utreder Poirot flera mordgåtor. Mördare, kidnappare, tjuvar och förrädare, ingen lyckas lura den skicklige detektiven. Hercule Poirot får en komplicerad mordutredning på halsen när han blir inbjuden av sir Henry Angkatell till en långhelg på landet. Han tackar ja och ser fram emot att studera den faschinerande släkten Angkatell på nära håll. Bland gästerna finns den stilige och karismatiske läkaren John Christow och hans alldagliga och hunsade hustru Gerda. John verkar dessutom ha en kärlekshistoria på gång med Henrietta, en ung konstnärinna som tillhör släkten Angkatell. Samtidigt försöker lady Angkatell para ihop Henrietta med Edward Angkatell för att släktens egendomar ska stanna i familjen. Henrietta har upprepade gånger tackat nej till Edwards frierier. Edward har dock en annan beundrarinna, Midge, som han nonchalerar. Under Poirots första kväll på familjens lantställe The hollow anländer en berömd skådespelerska, Veronica Cray. Hon var en gång i tiden förlovad med John och det blir ett minst sagt kärt återseende. Nästa dag blir Poirot irriterad när han inser att familjens kärlek till lekar resulterat i att man arrangerat en mordgåta vid poolen. Gerda står över Johns blödande kropp med en pistol i handen. Resten av familjen ska försöka lösa mordgåtan. Men när Poirot upptäcker att blodet som strömmar från Johns mage ner i poolen är äkta blir leken allvar. Nu måste polisen och Poirot med gemensamma krafter försöka ta reda på vad som skett. Det verkar som att alla i huset har haft ett motiv till att mörda John.

08.10Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Carly tar till extrema metoder för att rädda affären. Ross kämpar med sin svartsjuka. Belle tar farväl av en gammal vän.

08.50-Sändningsuppehåll-

11.50Nord och syd Amerikansk dramaserie från 1985. Orry Main och George Hazard lär känna varandra och blir bästa vänner under sin tid som studenter på den Amerikanska arméns officershögskola i West Point i delstaten New York under 1840-talet. Men när det amerikanska inbördeskriget bryter ut blir de varandras motståndare. Orry och George lyckas få Bent utkastad från West Point och han svär på att hämnas. De två vännerna tar sin examen och beger sig söderut för att delta i det mexikansk-amerikanska kriget. Väl där upptäcker de att Bent dragit nytta av sina kontakter och är deras befälhavare.

13.45Kommissarie Morse Brittisk kriminalserie från 1992. Den hårt arbetande kommissarie Morse utreder brott i universitetsstaden Oxford tillsammans med sin assistent, inspektör Lewis. Morse drar nytta av sin höga intelligens i sin på jakt på gärningsmän men hans romantiska sida ställer ibland till det för honom. Morse drabbas av en tragedi när hans begåvade syskonbarn Marilyn tar sitt liv. Medan Morse är borta från arbetet pluggar Lewis för att bli inspektör och får en tillfällig chef i paragrafryttaren Holroyd. Tillsammans utreder de ett fall med en ung man som blivit påkörd av ett tåg. När Morse och Lewis återförenas gör de en upptäckt om de två händelserna.

15.55Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 1996. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. En kvinnlig student attackeras på universitetsområdet och Frost måste avgöra om det är en isolerad händelse eller början på en mardröm.

18.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1989. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. MacGyver ingår i en jurygrupp som hålls isolerad från omvärlden för en mordrättegång med rasmotsättningar. Men han tycker inte att polisen skött sitt arbete tillräckligt bra och smyger ut från överläggningarna för att göra en egen undersökning av fallet.

19.00MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1989. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. Säsongsavslutning. MacGyver har en nära-döden-upplevelse där han återförenas med sina föräldrar och sin farfar.

20.00Nord och syd Amerikansk dramaserie från 1985. Orry Main och George Hazard lär känna varandra och blir bästa vänner under sin tid som studenter på den Amerikanska arméns officershögskola i West Point i delstaten New York under 1840-talet. Men när det amerikanska inbördeskriget bryter ut blir de varandras motståndare. Orry och Madeline börjar träffa varandra i smyg samtidigt som George gifter sig med Constance. Orrys far avlider och han ärver bomullsplantagen. Hans första beslut blir att avskeda den brutale Salem Jones.

22.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. Den federale polisen Elias Burch ber en juridikstudent att försvara honom när han anklagas för mord.

23.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. Mike är med om en olycka medan hon är på resande fot med Sully, något som tvingar henne att konfrontera sina känslor kring att förlora sitt barn.

00.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. En gammal boxare utmanar männen i Colorado Springs.

01.00Dr. Quinn Amerikansk dramaserie från 1997. Den modiga kvinnliga läkaren Michaela Quinn flyttar till den lilla staden Colorado Springs i 1860-talets amerikanska västern. Trots invånarnas skeptiska bemötande gör hon sitt bästa för att visa att hon är bra på det hon gör. Säsongsavslutning. Colleen tar examen och får sitt antagningsbesked från Women's Medical College i Pennsylvania.

02.00V Amerikansk science fiction-serie från 1984. Motståndsrörelsen har besegrat de reptilliknande utomjordingarna som planerade att förinta mänskligheten, men ledaren Diana flyr. Snart inser de att de ännu en gång måste strida för sin planet. Motståndsrörelsen luras in i en fälla när de försöker hjälpa ett gruvsamhälle som terroriseras av ligister.

03.00V Amerikansk science fiction-serie från 1984. Motståndsrörelsen har besegrat de reptilliknande utomjordingarna som planerade att förinta mänskligheten, men ledaren Diana flyr. Snart inser de att de ännu en gång måste strida för sin planet. När Diana sluter in Open City i ett ointagligt kraftfält som förgör människor vid direktkontakt måste Donovan och Ham kidnappa det utomjordiska geniet som ligger bakom dess tillblivelse.

04.00Foyle's war Brittisk kriminalserie från 2008. Andra världskriget rasar i Europa men polisen Christopher Foyle blir kommenderad att arbeta på hemmaplan. Tillsammans med sina kollegor i Hastings bekämpar han brottslingar som passar på när nationens krafter är upptagna på annat håll. Ett biologiskt krigsexperiment går snett och orskar en civil kvinnas död. Foyle tar hand om utredningen men det visar sig att Sam därmed hamnat i livsfara.