MENY

TV4 Sport

05.55Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Johan Broman har skadat sitt knä och kan inte följa med till Klippiga bergen i Colorado i USA. Mikael Odell åker dit för att fiska brunöring och vild regnbågslax. Med sig har han bergsguiden Tim som står för flugfisket medan Mikael använder sig av sin haspelutrustning. I den andra delen blir det fjällfiske i Storån, Dammån och i Kvissleströmmarna. Guiden Daniel som är uppvuxen kring Dammån slår vad om att han kommer att ha en storöring på kroken inom tre minuter, något som Johan och Mikael ställer sig mycket tvivlande till.

06.20Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Ön Röst är belägen längst ned på norska Lofoten och känd för sin storslagna natur, sejfiske, havsörnskolonier och talrika besök av späckhuggare och sälar. Johan Broman och Mikael Odell beger sig dit. Trots att det blåser rejält med hög sjö ger de sig ut på vattnet tillsammans med den erfarne skepparen Trond. I det andra reportaget åker Johan och Mikael till Gotland för att fiska från klinthällar och stenstränder. Mikael väljer haspelspö, långsmala kustwobblers och skeddrag medan Johan väljer flugspöt och små tångräkeimitationer.

06.45Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. I Bangkok finns en plats dit många åker för att koppla av och ägna sig åt sitt fiskeintresse. Det är dammen Bung sam lang som inte är lätt att hitta till. Så småningom når Mikael Odell och Johan Broman ändå sitt mål. Dammen är känd för sina stora, starka malar. För att fånga dem måste man agna med ovanligt stora degbollar. På plats träffar de den lokale experten Nung och den danske guiden Mike. Det blir också ett besök på en betydligt lugnare plats. Mikael och Johan besöker också svenska Harsöjömala för att hitta en stor regnbågslax.

07.10Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Mikael Odell och Johan Broman beger sig till thailändska och burmesiska farvatten för att syssla med big game-fiske. De följer med en av Sveriges mest kända havsfiskare, göteborgaren Jonas Nyqvist, ut på havet. Ombord på hans båt Gecko får de ett oförglömligt äventyr där en rad spännande arter tas upp på trolling såsom wahoos och barracudor. Dessutom får de annorlunda fiskar under nattmete. Det blir också en inblick i hur livet till sjöss kan vara med sashimi serverad på flybridge och lösdrivande trossar som trasslar in sig i propellrarna.

07.35Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Mikael Odell och Johan Broman ger sig ut på en båtur i regnet mot öar i närheten av Sumatra i Indonesien. Det blir tufft motstånd och de får upp tonfiskar av många slag. Men det är segelfisk de egentligen är ute efter och lyckan är stor när målet nås. I det svenska inslaget blir det en resa till Kummelbank i utkanten av Göteborgs skärgård. Här ska de dra upp makrill, som är den enda bofasta tonfisksläktingen i svenska vatten. Efter en lyckad dag tillagas dagens fångst på en lokal sjökrog.

07.55-Sändningsuppehåll-

10.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Mikael Odell och Johan Broman håller till i floderna kring mangrove-halvön Las Salinas för att fiska bland annat benfisk och cubera snapper. Det är riktigt hett och mycket fuktigt när de ger sig i väg ut på floderna i Kuba. Broman väljer flugspöet och får några dramatiska kamper med benfiskar. Odell använder haspelspöet och lyckas också bra, han får bland annat upp en barracuda.

10.25Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Mikael Odell och Johan Broman fiskar fortfarande i Kuba. På hemmafronten blir det laxtrolling i Simrishamn tillsammans med skepparen Hasse Emilsson.

10.50Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Mikael Odell och Johan Broman beger sig till Nassersjön i Egypten för att tampas med en av världens största abborrarter, nilabborren. Den kan väga över 100 kilo och hugger rejält. Tigerfisk och vundumal är andra arter som finns i sjön.

11.15Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Micke och Johan Broman är på vårlaxfiske i den berömda Mörrumsån och tänker tillbaka på en rad fantastiska fisken de varit med om under den senaste tiden. Det bjuds på tuffa kamper med jättemalar i Bangkok och med en större trevally ute på thailändska farvatten. Ett reportage från Kuba visar hur svårt det kan vara att handskas med fiskarna gulstjärtad amberjack och cubera snapper. Det blir också glimtar från resor till norska Röst och Sumatra som är en del av Indonesien.

11.35Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Förutom vårlaxfiske i Mörrumsån blir det glimtar från reportage över hela världen. Bland annat visas Johan Bromans unika flugfiske efter guldmakrill på Tobago och en tuff kamp med en spjutfisk i Mexiko. Dessutom visas lite lugnare stunder i Storån och Dammån hemma i Sverige. I ett annat reportage visas tarponer i ett mangroveområde på Kuba.

12.05Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Micke Odell och Johan Broman befinner sig i Spanien på Rio Ebros strandkant. Här landas varje år några av världens i särklass största spöfångade malar. Micke lyckas efter en hård kamp fånga en gigantisk fisk som är över två och en halv meter lång. Det blir även en tävling mellan några engelsmän och Fiskedrag-gänget. Dessutom åker de på några timmars karpfiske en bit nedströms, vilket leder till att Broman drar upp en karp i svenskt rekordformat.

12.35Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Johan Broman och Micke Odell befinner sig vid Kaitumälven och dess glasklara vatten. I närheten av en älgko svingar Broman sitt flugspö och landar flera harrar, den ena större än den andra. Micke i sin tur har fullt sjå med en harr av rekordformat. Efter en forsfärd i gummikanot hittar Micke och Broman den omtalade kaitumöringen och det blir en kamp med de prickiga fiskarna. En tur med en helikopter tar dem vidare till Rautas-älven, en av Sveriges främsta rödingälvar.

12.55Lunchtravet Direkt Direktsänd galopp. Tips, intervjuer och analyser.

14.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Premiärfisket i slutet av mars varje år i svenska Mörrumsån är känt över hela världen, inte minst för sitt havsöringsfiske med en rad såväl svenska som internationella rekord. Micke Odell och Johan Broman har under flera år fiskat på premiären och Micke lyckas riktigt bra detta år. Odell och Broman fiskar även havsöring i Stockholms skärgård tillsammans med fiskeguiden Fredrik. Han tipsar om bra fiskeställen och ger förslag på tekniker och beten.

14.25Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Storöringen i Vindelälven vid Ammarnäs har under de senaste åren mer och mer kommit att liknas med ett Sveriges eget Nya Zeeland. Vilda och extremt starka storöringar med vikter på upp till åtta kilo tas regelbundet både på fluga och spinn. Mikael Odell och Johan Broman har varit där, och Broman fångar efter en viss kamp en ammarnäsöring. Dessutom blir det en rapport från flugfiske-VM i Lycksele samt harrfiske i en liten norrländsk insjö.

14.55Svensk HandbollsElit: Sävehof - Västerås/Irsta Handboll från 2017/2018. Från Svensk HandbollsElit, den högsta serien i handboll för damer i Sverige.

15.40Handboll: Studio Studiosändning från 2017/2018. Studiosändning i samband med handboll.

15.45Svensk HandbollsElit: Sävehof - Västerås/Irsta Handboll från 2017/2018. Från Svensk HandbollsElit, den högsta serien i handboll för damer i Sverige.

16.50Innebandy: Studio Studiosändning från 2017/2018. Studiosändning i samband med innebandy, damer.

17.00Innebandy: SSL damer Innebandy från säsongen 2017/2018. Från Svenska Superligan i innebandy för damer.

17.30Innebandy: Studio Studiosändning från 2017/2018. Studiosändning i samband med innebandy, damer.

17.40Innebandy: SSL damer Innebandy från säsongen 2017/2018. Från Svenska Superligan i innebandy för damer.

18.15Innebandy: Studio Studiosändning från 2017/2018. Studiosändning i samband med innebandy, damer.

18.25Innebandy: SSL damer Innebandy från säsongen 2017/2018. Från Svenska Superligan i innebandy för damer.

19.15Innebandy: Studio Studiosändning från 2017/2018. Studiosändning i samband med innebandy, damer.

19.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner reser till Gotland för att söka efter öns silver, havsöringen. Här, längs de långgrunda stränderna utmed ön, sägs Sveriges bästa kustfiske finnas. De hittar bland annat näbbgäddor, torskar och simpor i jakt på havsöringen.

20.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Det blir en resa till Vancouver i Kanada i hopp om att möta den uråldriga störfisken. I Fraser River ska gigantiska störar husera. Längs stränderna ligger ruttnande utlekta laxar vilket visar sig vara ett perfekt bete för att få störarna att nappa. Det blir dessutom en titt på älvens många olika laxarter, såsom chumlax och sockeye.

20.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Vilda älvar, vulkaner, varma källor, björnar och orörda fiskevatten hittar man i ett av världens största vildmarksområden i Ryssland. Terrängfordon, gummibåtar, helikoptrar, tält och guider i mängder borgar för en lyckad utfärd. Redan vid första kastet väntar en överraskning, en björnhona med två ungar. Det blir upptakten till en oförglömlig resa längs floden Kamtjatka.

21.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Mikael Odell beger sig till Lamu vid Indiska oceanen där det planeras en havsfisketur längs reven tillsammans med kapten Abdul. Ett exotiskt äventyr tar sin början med fiskar som röd snapper, guldmakrill och taggmakrillfiskar som pressar utrustningen till max under den starka solens strålar.

21.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Mikael Odell har stämt träff med guiden Petter vid Vättern där målet är en titt på sjöns mytomspunna rödingar. Djupt ner i det kalla vattnet trivs rödingarna och med lite tur och skicklighet lurar de en och annan fisk att visa sig. Vättern hyser dessutom ett gott bestånd av kräftor.

22.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Mikael Odell och hans vän Janne ger sig ut i Kanadas vildmark och floden Pitts snöklädda fjäll. I älven lurar blanka fiskar och svarta björnar skymtar i skogslandskapet. Mikael får fullt upp med att försöka fånga en silverlax.

22.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Fiskedrag återvänder till Ryssland och Kamtjatka. En tur på Ochotska havet medför möten med okända fiskar och lokala ubåtar. På land väntar en helikopter för en färd ut till en älv som ringlar sig in i en vulkankrater. En tur ut med gummibåt tar sin början och fiskelyckan är enorm.

23.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Fiskedrag ger sig ut med en båt utanför Kenyas kust i hopp om att fånga segelfiskar och kapten Nils tror att de har goda chanser. En brokig skara av nära och kära bjuds med på färden. Dessutom hinner gruppen med ett lunchstopp på marknaden och även fiske på en plats där en annan fisksort lurar.

23.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Mikael Odell beger sig till Klarälven vid Forshaga där skygga laxar och öringar simmar omkring. De är svåra att komma nära men med hjälp av lokala experter lockas de till att nappa. En riskabel forsfärd slutar lyckligt för både fiskaren och en tiokilosöring.

00.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust. Det är vår på Gotland och Mikael Odell ger sig ut för att fiska havsöring tillsammans med sin far. Med hjälp av sitt gamla spinnspö och ett flugspö lockas havsöringar i olika skepnader fram. Små öringar, stora öringar och övervintrare hugger längs öns grunda kuster.

00.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust. Fiskedrag åker till Norrbyströmmen, ett konstgjort flugfiskevatten vid Motala ström. Här har entusiasten Manni Svensson låtit inplantera regnbågar och öringar. Mikael Odell har fått en inbjudan från proffsinstruktören Bassel som utlovar bättre kastteknik och mer fisk på kroken.

01.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust. Mikael Odell blir inbjuden till shejk Abdul Aziz privata ö i Oman. Ingen sportfiskare har besökt ön tidigare och vattnen är fulla av fiskar. Efter en fisketur där Mikael får se både delfiner och muränor blir han bjuden på middag med hummer.

01.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust. Kring Lofotens kuster och hav simmar hälleflundran som kan nå vikter långt över 300 kilo. Hit beger sig Fiskedrag och med hjälp av proffsguiden Cristian, som fått fiskar på över 200 kilo till båten, börjar jakten på havsgiganten.

02.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust. Fiskedrag ger sig ut på jakt efter Dalälvengädda.

02.25Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust. Fiskedrag besöker Costa Rica.

02.50Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust.

03.15Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2010. Programledaren Mikael Odell reser från Gotlands kuster med havets silver, havsöringen, till Örnsköldsviks gäddor och Råneälvens strömmande skogsvatten. Det blir också flera utflykter till samernas rike och norska strömvatten. Det blir även resor till Indiska oceanen och Costa Ricas kust. Fiskedrag besöker Norrland.

03.40Sarah Sjöström - Mästarinnan Sarah Sjöström är Sveriges stora simstjärna. Hon är 23 år gammal och har redan vunnit 19 EM- och VM-guld och hon har även satt otaliga världsrekord. Reportern Johan Anderberg har fått en exklusiv och öppenhjärtig intervju med Sarah inför EM i simning och sommarens OS.

04.05Kolgjini Svensk sportdokumentär från 2011. Om flyktingpojken Lutfi Kolgijni som byggde upp ett av Sveriges mest framgångsrika travstall. I det här programmet tittar man närmare på Kolgjinis livsresa, geografiskt, socialt och sportsligt. Kolgjini är en svensk dokumentär från 2011. Lutfi Kolgjini kom till Sverige som flykting från Albanien när han var barn. I dag är han framgångsrik uppfödare, tränare, kusk och företagsledare och han har byggt upp ett av Sveriges mest framgångsrika travstall. Kolgjini hade 2010 ett av sina mest framgångsrika år. Det blir en närmare titt på Kolgjinis livsresa ur en geografisk, social och sportslig vinkel.

04.30Zlatans och Max Martins väg till EM-låten Om hur den svenska EM-låten till fotbolls-EM i Frankrike kom till.

05.00Fiske - lite djupare Svenskt fiskemagasin från 2011. Programledarna Johan Broman och Fredrik Sjöblom reser till olika vatten i Sverige för att fiska och titta närmare på svensk fiskevård. I varje avsnitt följer en eller flera kända personer med för att fiska och skänka pengar till ett valfritt fiskevårdsprojekt. Johan Broman och Fredrik Sjöblom tar med sig Börje och Stig Salming, Börjes son Rasmus och skådespelaren Rafael Edholm på en tur till Lainioälvens källflöden. Börje som är uppvuxen i trakten berättar om vad vildmarken betyder för honom. Det blir även harrfiske.

05.25Fiske - lite djupare Svenskt fiskemagasin från 2011. Programledarna Johan Broman och Fredrik Sjöblom reser till olika vatten i Sverige för att fiska och titta närmare på svensk fiskevård. I varje avsnitt följer en eller flera kända personer med för att fiska och skänka pengar till ett valfritt fiskevårdsprojekt. Bromans vänner avslutar sin färd nedför Lainioälven med lax- och harrfiske. När sällskapet lämnar fjället fortsätter Broman sin resa nedför nedre delen av älven och vidare till Torneälven och dess mynning i Haparanda skärgård. Här blir det en närmare titt på ett av Skandinaviens första företag som arbetar med fiskevård. Dessutom visar den lokala fiskeguiden Lars "Munken" Munk Broman hur snabbt man kan landa en vild lax i nedre Lainio.