MENY

Viasat Film

07.00Den allvarsamma leken En gång i tiden var Lydia (Karin Franz Körlof) den oskyldiga flickan, dotter till en konstnär, som den unge journalisten Arvid (Sverrir Gudnason) förälskade sig i ute i skärgården. Eller var det snarare så, att han förälskade sig i tanken på vad kärlek bör vara? I dess renaste och mest obefläckade form. Kärlekens skönhet, det perfekta paret, kärlek vid första ögonkastet. Arvid känner att han vill påverka världen och bryta sig fri från sin sociala bakgrund. Hans journalistiska ambitioner står i vägen för äktenskap, och kärleken glider honom ur händerna. Tio år har gått sedan de först sågs. Nu är de gifta, men inte med varandra. De träffas på nytt och inleder en affär. Otroheten tvingar paret att reflektera över den tid som passerat, hur de har förändrats och hur långt ifrån varandra de verkligen är. Konsekvenserna av deras otillåtna relation är oförutsägbara.

09.00Doktor Proktors tidsbadkar Doktor Proktor (Gard B. Eidsvold) reser tillbaka i tiden för att försöka stoppa hans älskade Juliette (Kristin Grue) från att gifta sig med den gräsliga Claude Cliché (Atle Antonsen). När doktorn fastnar i tiden reser Lisa (Emily Glaister) och Nilly (Eilif Hellum Noraker) tillbaka till den franska revolutionen för att rädda det kärlekskranka geniet.

11.00Bad Neighbours 2 Mac (Seth Rogen) och Kelly (Rose Byrne) väntar sitt andra barn och beslutar sig för att flytta. Shelby (Chloe Grace Moretz) kommer i vägen för deras planer när hon skapar en skolförening för att hon och hennes vänner ska kunna anordna fester. De två parterna har olika åsikter om högljudd musik och stora mängder av alkohol. Mac och Kelly vänder sig snart till sin före detta fiende Teddy (Zac Efron) för att försöka stoppa Kappa Nu från att störa i kvarteret.

13.00The Confirmation Walt (Clive Owen) är snickare och alkoholist som måste ta hand om sin åttaåriga son Anthony (Jaeden Liebrher), som han har en skakig relation till, när hans före detta fru Bonnie (Maria Bello) och hennes nya make (Kyle) reser till en katolsk ort. Både Walt och Anthony är ängsliga över att tillbringa tid tillsammans, i synnerhet efter den första dagen när hans bil går sönder, han blir utelåst från hemmet av hyresvärden (vilket leder till att Anthony krossar ett fönster för att ta sig in) och hans viktiga verktygslåda blir stulen. Walt och Anthony börjar jakten på den stulna verktygslådan och tar hjälp av reparatören och narkomanen Drake (Patton Oswalt). Den osannolika trion får handskas med motgångar och oväntade katastrofer. Under resans gång stöter de på gatusmarta Vaughn (Tim Blake Nelson) och den vänliga gubben Otto (Robert Forster). Genom missöden och missförstånd kommer Anthony och Walt närmare varandra, och hans son får en glimt av den man som hans pappa har potential att bli.

15.00The Choice Nurse Gabby (Teresa Palmer) bor i norra Kalifornien och träffar där den charmerande grannen Travis (Benjamin Walker). Även om hon redan är tillsammans med dr Ryan McCarthy (Tom Welling) får hon känslor för Travis. Paret bekänner sina känslor för varann, men relationen får utstå många prövningar. Kan de övervinna motgångarna som deras spirande kärlek går till mötes?

17.00Hunt for the Wilderpeople Ungdomsbrottslingen Ricky Baker (Julian Dennison) omhändertas av myndigheterna och placeras hos det äkta paret Bella (Rima Te Wiata) och Hec (Sam Neill). Rickys motvillighet bryts snabbt ner av Bella när hon ger honom en hundvalp i födelsedagspresent, som han döper till Tupac. Efter Bellas plötsliga död berättar Hec för Ricky att han ska återföras till de sociala myndigheterna. Han misslyckas med ett självmordsförsök där han tänder eld på ladan, och flyr från farmen tillsammans med Tupac. Snart har han gått vilse i vildmarken. Hec hittar honom snart, men skadar sin vrist. De tältar ute i skogen i några dagar. Åter på farmen anländer polisen och barnavårdsmyndigheten bara för att finna huset tomt och ladan nedbrunnen. De drar slutsatsen att Hec, efter sin chockerande förlust, måste ha blivit galen och kidnappat Ricky. Denna felaktiga slutsats lever vidare när tre idiotiska jägare börjar tro att Hec har förgripit sig på Ricky. Lite senare erkänner Hec att han är analfabet, och att han har suttit inne för dråp. Ricky berättar i sin tur att hans ende vän från ungdomsvårdsanstalten har dött. Han är rädd att han ska gå samma öde tillmötes eller hamna i ungdomsfängelse. De beslutar sig för att ta sin tillflykt till skogen. Sökandet efter de båda identifieras, samtidigt som Hec och Ricky samarbetar i syfte att undvika att bli infångade. De hittar en isolerad stuga där de hittar en medvetslös skogvakt, och Ricky ger sig av efter hjälp. Han träffar på Kahu (Tioreore Ngatai-Melbourne), en flicka i hans egen ålder. Hon introducerar honom för sin far, och Ricky beger sig till stugan och Hec. Istället finner han platsen nedlusad med poliser. Han springer tillbaka in I skogen. På andra sidan av en dal ser han Paula (Rachel House), barnavårdstjänstemannen med ansvar för hans fall. Hon erbjuder honom immunitet från ungdomsfängelset, men bara på villkor att han anklagar Hec för att vara en sexbrottsling. Ricky vägrar. Med hjälp av de överlevnadstekniker som Hec har lärt honom återförenas paret. Tupac såras dödligt av ett vildsvin och Hec tvingas avliva honom. Ricky avslöjar att han burit runt på Bellas aska. De sprider askan i en bergsjö. De träffar på Psycho Sam (Rhys Darby), en galen men snäll man som bor ensam uppe i bergen. De livnär sig på vad naturen kan ge i fem månader, men grips till slut av myndigheterna. Ricky blir adopterad av Kahus familj.

19.00Hello, My Name is Doris Doris (Sally Field) är ogift, excentrisk och i 60-årsåldern. Hennes liv vänds upp och ner när hennes mamma dör och hon blir övertalad av sin bror Todd (Stephen Root) att sälja huset. När hon börjar jobba igen blir hon direkt betagen av den yngre kollegan John (Max Greenfield). Det kommer som en överraskning när han bjuder in henne till sin vänkrets och deras moderna nöjen. Doris försöker hitta en balans mellan två världar när relationen till hennes bästa och äldsta vän Roz (Tyne Daly) möter motgångar.

21.00Under sanden Det andra världskriget lider mot sitt slut då en grupp tyska Wehrmacht-soldater utsänds till Danmarks västra kust för att röja fler än två miljoner landminor. Under uppsikt av den danska sergeanten Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller) riskerar krigsfångarna liv och lem då de röjer minorna för hand. Med inspiration från en verklig händelse tar regissören Martin Zandvliet en upprivande del av Danmarks historia till duken.

23.00Inferno Genetikern Bertrand Zobrist (Ben Foster) jagas genom Florens tills han tvingas upp i ett torn, där han konfronteras av Christoph Bouchard (Omar Sy). Denne kräver att Zobrist avslöjar en hemlig plats, men Zobrist bara ler och hoppar sedan från tornet och slår i marken. En tid senare vaknar dr Robert Langdon (Tom Hanks) i en sjukhussäng med en huvudskada som har gett honom oroande visioner av en brinnande värld, där alla människor brinner och skriker. Han får besök av den brittiske läkaren dr Sienna Brooks (Felicity Jones) som har beundrat hans forskning i hela sitt liv. Hon informerar honom om att hans skada gett honom retrograderad minnesförlust. De blir plötsligt överfallna av den vapentokige lönnmördaren Vayentha (Ana Ularu). Brooks hjälper Langdon att fly till hennes lägenhet. I hans ägo finns en redigerad kopia av Helvetets Karta av Botticelli, ett verk inspirerat av Dantes episka dikt. Ledtrådar hjälper dem att följa ett spår lagt av Zobrist. Paret upptäcker att Zobrist skapat ett virus vid namn ”inferno” i avsikten att dramatiskt minska världens befolkningsmängd. Vayentha och agenter från Världshälsoorganisationen stormar lägenheten, vilket på nytt tvingar paret att fly. Langdon använder sina kunskaper om Dane för att dechiffrera ytterligare ledtrådar efterlämnade av Zobrist. Langdon chockas av att få veta att han själv stulit och gömt Dantes dödsmask, något han själv inte har något som helst minne av. Vayentha visar sig vara anställd av Harry Sims (irrfan Khan), VD för en privat säkerhetsfirma som samarbetat med Zobrist. Världshälsoorganisationen har emellertid skickat agenter under ledning av Elizabeth Sinskey (Sidse Babett Knudsen), före detta älskarinna till Langdons. När Sims ser ett videomeddelande som Zobrist efterlämnat, får dess hemska innehåll honom att bistå Sinskey för att förhindra att inferno släpps ut. Langdon och Brooks varnas av Bouchard att Sinskey i själva verket är en dubbelagent som vill utnyttja kaoset. Trion försöker undvika att viruset släpps ut, men det avslöjas att det egentligen är Bouchard är den som vill dra nytta av det. Langdon och Brooks flyr när han når slutsatsen att viruset förvaras i Hagia Sophia i istanbul. Hon lämnar honom kvar och avslöjar att hon är Zobrists älskare och att spåret var en alternativ plan. Langdon får hjälp av Sims och Sinskey. Sims erkänner att han anlitats av Brooks i syfte att kidnappa Langdon, och att dramatiken vid sjukhuset bara var ett trick. Langdon och teamet från Världshälsoorganisationen närmar sig viruset, medan Broks förbereder att detonera en bomb för att frisläppa det. Hon dödar Sims och begår självmord i syfte att sprida ut inferno. Viruset isoleras och tas om hand av Världshälsoorganisationen. Langdon återvänder till Florens och återlämnar Dantes dödsmask till museet innan han lämnar staden med ett leende på läpparna.

01.00Mitt stora feta grekiska bröllop 2 Toula (Nia Vardalos) och hennes dotter Paris (Elena Kampouris) jobbar på hennes grekiska restaurang i väntan på att hon ska sluta high school. Toula blir sårad över att Paris vill studera långt hemifrån, och Paris tar illa vid sig av att familjen ständigt ska lägga sig i. Familjen får en chock när de får reda på att Toulas föräldrar aldrig har gift sig. Det leder till ett ännu större grekiskt bröllop!

03.00Don’t Breathe Rocky, Alex och Money är tre kriminella från Detroit som tjänar sitt uppehälle genom att bryta sig in i hus som bevakas av Alex fars vaktbolag. Den som köper stöldgodset av Money betalar dem emellertid för dåligt för att Rocky ska kunna förverkliga sin dröm om att flytta till Kalifornien med sin lillasyster Diddy, undan deras försummande mamma och hennes alkoholiserade pojkvän. Money får ett tips om att en sjukpensionerad general som bor i ett utdömt kvarter i Detroit har 300 000 dollar i kontanter i sitt hem, som han erhållit i förlikning sedan en rik ung kvinna vid namn Cindy Roberts dödat hans dotter i en bilolycka. Trion börjar spana in huset och upptäcker att mannen är helt blind efter en explosion under Gulfkriget. Den kvällen tar sig trion till huset och drogar den blinde mannens hund. Efter att samtliga ingångar visar sig vara låsta tar sig Rocky in i huset via ett litet fönster och släpper sedan in de två andra. Gruppen söker igenom huset efter pengar utan att hitta några. Money släpper in sömngas i den blinde mannens sovrum och skjuter sedan sönder låset på en låst dörr en trappa ned i tron att pengarna finns där. Oljudet väcker den blinde mannen, som kräver att få veta vem som är där utöver Money. Money insisterar på att han är ensam, varpå den blinde mannen dödar honom med hans eget vapen. Rocky gömmer sig skräckslagen i en garderob och åser den blinde mannen öppna ett kassaskåp för att kontrollera sina pengar. Sedan den blinde mannen gått öppnar Rocky kassaskåpet och tar pengarna, värda minst en miljon dollar. Den blinde mannen hittar emellertid Rockys skor, och inser att Money inte var den ende inkräktaren. Rocky och Alex undslipper den blinde mannen och tar sig ner i källaren. Där chockeras de över att hitta en fastbunden kvinna med munkavle i en hemmagjord, madrasserad cell. Den desperata kvinnan visar dem en artikel om bilolyckan – de inser att kvinnan är Cindy, den rika unga kvinnan, som hålls fången av den blinda kvinnan. De befriar henne och rusar mot stormdörren, men överraskas av den blinde mannen, som av misstag skjuter och dödar Cindy. Han bryter ihop när han upptäcker att hon är död, gråtandes ”mitt barn”. Rocky och Alex flyr ner i källaren medan den blinde mannen släcker ljuset. Efter en kamp i mörkret slår Alex ner den blinde mannen och de flyr uppför trappan. Efter att ha blockerat källardörren stöter de på den blinde mannens hund, som har vaknat på nytt. De misslyckas med att låsa upp ytterdörren innan hunden attackerar dem, och tvingas istället fly in i sovrummet, där de gallerförsedda fönstren förhindrar flykt. Rocky lyckas fly ut ur rummet via en ventilationskanal medan hunden attackerar Alex, som faller ut genom att fönster och ner på ett takfönster, varpå han blir medvetslös. När Alex vaknar upp skjuter den blinde mannen ut genom takfönstret och tränger in honom i ett hörn i sitt förråd, där han tycks döda honom med en sekatör. Samtidigt jagar hunden Rocky genom ventilationssystemet, och hon tas tillfånga av den blinde mannen. Hon vaknar upp bunden i källaren precis som Cindy tidigare var, och den blinde mannen avslöjar att Cindy bar på hans barn som skulle ersätta det barn hon själv dödat. Han gör sig sedan beredd att inseminera Rocky med en foderspruta, och förklarar för henne att det nu blir hennes uppgift att ge honom ett barn. Det avslöjas att den blinde mannen av misstag knivhuggit Moneys lik med sekatören istället för Alex, som lyckas rädda Rocky och sätta handklovar på den blinde mannen. Rocky och Alex kan inte ringa efter polisen eftersom deras blod finns över hela huset, varför de försöker ta sig ut via ytterdörren. Den blinde mannen lyckas ta sig loss och skjuta ihjäl Alex. Rocky flyr men jagas av hunden. Hon lyckas stänga in hunden i bagageluckan på bilen, men blir på nytt infångad av den blinde mannen. Inne i huset förvirrar hon honom genom att aktivera husets högljudda larmsystem och slår sedan ner honom med en kofot; han råkar av misstag skjuta sig själv när han faller ner i källaren. I tron att han är död flyr Rocky innan polisen anländer. Med pengarna förbereder Rocky att lämna Detroit med Diddy genom att ta tåget till Los Angeles. Innan hon kliver ombord ser hon en nyhetsbulletin där den blinde mannen påstås ha dödat två inkräktare (Alex och Money) i sitt hus och nu befinner sig på sjukhus i ett stabilt tillstånd, men säger inget om Rocky, Cindy eller de stulna pengarna.

05.00Under sanden Det andra världskriget lider mot sitt slut då en grupp tyska Wehrmacht-soldater utsänds till Danmarks västra kust för att röja fler än två miljoner landminor. Under uppsikt av den danska sergeanten Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller) riskerar krigsfångarna liv och lem då de röjer minorna för hand. Med inspiration från en verklig händelse tar regissören Martin Zandvliet en upprivande del av Danmarks historia till duken.