MENY

Viasat Film Action

06.00Tretton dagar I oktober 1962 tog amerikanska spionplan foton som bevisade att Sovjetunionen var på väg att placera kärnvapen på Kuba. Dessa vapen skulle kunna förgöra USA:s östra och södra kustlinje inom fem minuter efter att ha avfyrats. President John F. Kennedy (Bruce Greenwood) och hans rådgivare måste tänka ut en handlingsplan för att bemöta hotet mot de sovjetiska stridskrafterna. Kennedy är fast besluten om att bevisa att han är stark nog för att stå upp mot hotet. Pentagon råder militären att angripa Kuba, och leda vägen mot ännu ett försök av USA att inta ön. Men Kennedy är motvilligt inställd till att genomföra operationen eftersom en invasion skulle kunna leda till att Sovjetunionen hämnas och attackerar USA:s allierade i Europa. Därmed verkar en nukleär kraftmätning nästintill oundviklig.

08.40The Damned United När den framgångsrika fotbollstränaren Brian Clough tar över den lyckade brittiska fotbollsklubben Leeds United skapar hans tydliga avsky till spelarnas fulspel starka motsättningar. Tillbakablickar till hans tidigare karriär bidrar till att förklara hans dåliga inställning till den före detta tränaren Don Revie, och hur mycket han saknar sin högra hand Peter Taylor, som troget stannat hos Brighton & Hove Albion.

10.20Charlies änglar Den nördiga Natalie Cook (Cameron Diaz), tuffingen Dylan Sanders (Drew Barrymore) och den eleganta Alex Munday (Lucy Liu) är tre attraktiva kvinnor som är lika bra på att få män att tappa hakan som att ge dem en rak höger. De får i uppdrag av den mystiska välgöraren Charlie (med röst av John Forsythe) och kontaktpersonen John Bosley (Bill Murray) att rädda det kidnappade geniet Eric Knox (Sam Rockwell) från hans omoraliska konkurrent Roger Corwin (Tim Curry) och komma över ett avancerat röstigenkänningsprogram. Den tystlåtna men farliga Thin Man (Crispin Glover) riskerar dock att sätta käppar i hjulet för dem. Kan de stoppa den ondskefulla planen och rädda världen?

12.00Kon-Tiki Den norska utforskaren, Thor Heyerdahl korsade Stilla havet i en balsawoodflotte 1947 tillsammans med fem män för att bevisa att sydamerikaner unden den förcolumbiansk tiden kunde ha korsat havet och bosatt sig på de polynesiska öarna. Efter att ha finansierat resan med lån och donationer satte de sig på en episk 101 dagars lång resa på över 8000 kilometer, medan världen väntade på resans resultat.

14.00The Other Guys Terry Hoitz’ gångna misstag i yrket och Allen Gambles motvilja att ta risker har gett dem tjänsterna som de ”andra killarna”, vanärade New York City-poliskommissarier degraderade till att fylla i formulär åt kaxiga hjältesnutarna Danson och Highsmith. Den omaka duon måste se bortom sina dispyter när de tar på sig en prestigefull utredning om skumme kapitalisten David Ershon och försöker fylla skorna för de ökänt hänsynslösa poliserna de dyrkar.

15.50Karate Kid Dre Parker och hans mor har flyttat till Kina från Detroit. Han har dock svårt att anpassa sig till sin nya omgivning. På skolan blir han olyckligt förälskad i sin klasskamrat, Mei Yeng, vilket får honom mobbad av kampsportfenomenet, Cheng. Isolerade och desperat, berättar Dre om sina problem för den lugna vaktmästaren, Mr. Han - en kung Fu-mästare. Efter en tuff period av träning och självupptäckt förbereder sig Dre sig för att möta hans ärkefiende i en karate-tävling.

18.10The Great Wall William Garin (Matt Damon) och Pero Tovar (Pedro Pascal) är två legosoldater som är på jakt efter att avslöja hemligheten bakom krutet. De tas till fånga av trupperna som är stationerade på en högborg vid den kinesiska muren. Efter att ha fått tala med medfången sir Ballard (Willem Defoe) blir de rekryterade av befälhavaren Lin Mae (Jing Tian) och får hjälpa till i kampen mot de oändliga massorna av övernaturliga varelser som muren byggdes för att hålla i schack.

20.00I.T. Mike Regan (Pierce Brosnan) är en framgångsrik magnat vars senaste projekt är Omni Jet, en revolutionär tillämpning inom flyget, men som kräver godkännande Securities and Exchanges Commission. Lanseringen saboteras av en datorkrasch, men problemet löses snabbt av den unge datateknikern Ed Porter (James Frenchville). Mikes tonårsdotter Kaitlyn (Stefanie Scott) klagar på att hemmets trådlösa nätverk är långsamt, och han anlitar därför Ed för att fixa det. Medan han är där uppgraderar han GPS:en i Mikes bil och omnämner också att han tidigare har arbetat för NSA. Ed talar med Kaitlyn, som han direkt får en bra relation till. De talar om att ta över sociala media, men när hon bjuder hem honom till sig, avskedar Mike honom.

22.00Twisted Ashley Judd, Samuel L. Jackson och Andy Garcia medverkar i denna thriller. En kriminalpolis som nyligen blivit befordrad blir förföljd av en person som mördar männen i hennes närhet.

00.00The Mechanic Arthur Bishop är en elityrkesmördare med en strikt kodex och unik talang för att kliniskt eliminera sina måltavlor. Det är ett jobb som fordrar professionell perfektion och total likgiltighet, och Bishop är den bästa i branschen. Men när hans mentor och nära vän Harry mördas är Bishop allt utom likgiltig. Hans nästa uppdrag är självpåtaget – han vill se de ansvariga döda. Hans uppdrag blir komplicerat när Harrys son Steve kommer till honom med samma hämndgiriga mål och en beslutsamhet att lära sig Bishops yrke. Bishop har alltid agerat ensam men han kan inte vända Harrys son ryggen.

02.00It Comes at Night Ett gift par och deras son har isolerat sig från den kvarlevande mänskligheten efter att en mystisk pest spridit sig, men deras avskilda existens hotas när en ung familj söker skydd hos dem.

04.00Robot & Frank En dramakomedi som utspelar sig i en nära framtid och handlar om Frank, en pensionerad tjuv, som har två vuxna barn som har börjat oroa sig för att han inte längre klarar sig själv. De leker med tanken på att placera honom på ett äldreboende när Franks son kommer på en annan lösning; mot sin pappas vilja köper han en människoliknande robot som är programmerad för att förbättra hans fysiska och psykiska hälsa. Det hela utvecklas till en underhållande och stundvis hjärtskärande berättelse om att hitta familj och vänner på de platser där man minst anar det.