MENY

Viasat Film Action

06.00Flyboys Några altruistiska amerikaner anmälde sig frivilliga till den franska militärtjänsten innan USA blev inblandat i första världskriget. En handfull av dem ville lära sig att flyga och de första – en skvadron på bara 38 personer, blev kända som Escadrille Lafayette. De visste inte så att de var på väg ut på ett romantiskt äventyr som några av världens första stridspiloter.

08.15The Medallion Eddie Yang (Jackie Chan) är en polis i Hong Kong som samarbetar med Interpol i ett försök att anhålla den ökända brottslingen AJ ”Snakehead” Staul (Julian Sands). Snakehead kommer över en uråldrig bok där det står att en pojke varje årtusende blir utvald för att förena två halvor av en mystisk medaljong. Yang och Interpol-agenten Arthur Watson (Lee Evans) leder en räd mot Snakeheads gäng med mål att kidnappa pojken Jai (Alex Bao), som ska förena medaljongen. Interpol stormar templet samtidigt som Yang hamnar i bråk med gangstrarna. Jai blir räddad, men Snakehead undkommer dem. Han lyckas dock föra bort Jai från ett lastfartyg i en hamn i Hong Kong. Medan Yang och en grupp Hong Kong-poliser är upptagna med varandra rymmer Snakehead och Jai till Irland. Ostörd beger sig Yang till Emerald Isle med Watson, till hans förlägenhet. Yang blir förvånad när han träffar sin före detta flickvän Nicole James (Claire Forlani) där. Hon arbetar för Interpol som agent. Efter att ha tagit ett antal av Snakeheads hantlangare till fånga får Yang veta att Jai hålls som gisslan på en lastkaj. Yang och Interpol-agenterna slår sig samman för att rädda honom. Efter att ha övermannat hans underhuggare hamnar Yang och Jai i en container som slängs i vattnet. Jai kommer undan med livet i behåll tack vare Yangs kvicktänkthet, och ett upplåsbart tält, på bekostnad av hans eget liv. På bårhuset tar Watson sorgset farväl av Eddie, när han plötsligt dyker upp och skrämmer engelsmannen. Han inser att Jai måste ha använt medaljongen på honom för att ge honom livet tillbaka. Snakeheads män stormar sjukhuset, och Yang inser att medaljongen har gett honom både ökad styrka, snabbhet och odödlighet. Nicole bevakar Jai, men hon blir övermannad och tas som gisslan. Snakehead låter föra honom till sitt slott, där han tvingar Jai att använda medaljongen för att ge honom övernaturliga krafter. Eftersom han redan gett den andra halvan till Yang får Snakehead superstyrka, men han blir inte odödlig. För att komma över den andra halvan angriper han och hans gäng familjen Watson. De försvarar sig själva, och Watson blir överraskad när han upptäcker att hans fru Charlotte (Christy Chung) i själva verket jobbar för kinesisk polis. Tillsammans vinner de över hantlangarna. Watson ansluter sig till Yang och Nicole på Snakeheads slott för att besegra honom en gång för alla, men istället har Snakehead ihjäl Nicole. Han och Yang har ett våldsamt slagsmål tills Yang använder medaljongen, vilket får två drakar att framstå som fångar Snakehead i talismanen. Jai låter Yang återuppliva Nicole och ger henne ökad snabbhet, styrka och odödlighet. De två försvinner blixtsnabbt därifrån, medan Jai kliver genom en portal och slår sig till ro i en alternativ dimension.

09.40Captain America: Civil War Efter det ödeläggande uppdraget i Lagos kräver regeringen att Avengers skriver under en överenskommelse som innebär att de ska vara trogen en FN-panel. Iron Man, eller Tony Stark, (Robert Downey Jr) tycker att de ska acceptera avtalet eftersom han bär på skuldkänslor sedan han skapade Ultron och för den förödelse det ledde till. Captain America, eller Steve Rogers, (Chris Evans) tycker hellre att de ska förbli självständiga för att inte riskera korruption. Oenigheten splittrar gruppen i två fraktioner, som båda rekryterar nya medlemmar för sin sak. Samtidigt manipulerar en skurk situationen. Kommer jordens mäktigaste grupp hjältar att leva vidare och lyckas omintetgöra hans onda planer?

12.05Dodgeball Peter La Fleur är en karismatisk man som inte kräver så mycket av livet. Han driver det skabbiga gymmet Average Joe’s. De som besöker gymmet är också en grupp medelmåttor: en nörd som drömmer om att imponera på en hejerklackledare, en pirat-stajlad man, en sportfåne, en besserwisser som tror sig veta allt (men som i verkligheten är totalkorkad) och en kuf som lever i sin egen lilla värld. Gymgurun White Goodman får ögon på Average Joe’s och vill ta över gymet – men det blir ingen lätt match!

14.00Spegel spegel Spegel, spegel – äventyret om Snövit är en fräsch och rolig återberättelse av sagan om Snövit. Debuterande stjärnan Lily Collins har huvudrollen som Snövit, en prinsessa i exil. Hollywoods älskling Julia Roberts har rollen som den elaka drottningen som obarmhärtigt styr hennes kapade kungarike. Sju modiga rebelliska dvärgar slår sig ihop med Snövit när hon kämpar för att ta tillbaka sin födslorätt och vinna sin prins i denna magiska komedi full av svartsjuka, romans och förräderi. Filmen har även Armie Hammer i huvudrollen som prinsen, och Nathan Lane som drottningens olycklige och fumlige tjänare.

16.00Doctor Strange Dr Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) är planetens mest kände neurokirurg när han en dag drabbas av massiva nervskador efter en bilolycka. När västerländsk läkekonst inte visar sig kunna bota honom, reser han till Katmandu för att försöka hitta ett alternativt botemedel. Där får han studera de mystiska konsterna av The Ancient One (Tilda Swinton). Snart är Strange indragen i en dold värld där magiska och alternativa dimensioner utgör vapen och slagfält i en osynlig kamp om kontrollen över världen. Dr Stranges nya färdigheter testas snart när han måste stoppa den hemske Kaecilius (Mads Mikkelsen) planer att ta över Jorden.

18.00Barely Lethal Megan Walsh (Hailee Steinfeld) har ända sedan hon föddes uppfostrat för att bli en av världens främsta lönnmördare. Nu har hon nått tonåren och blivit utnämnd till "Agent 83", och hon får i uppdrag att fånga Victoria Knox (Jessica Alba), en annan agent som har lämnat ledet. När uppdraget går år skogen får Megan en chans att leva ett normalt liv. Hon adopteras av en dysfunktionell familj och försöker navigera minfältet på high school, men tids nog kommer hennes förflutna i kapp.

20.00Kill Bill: Vol 2 Bruden (Uma Thurman) ser tillbaka på tiden då hon tränades av den stränga kamsportsmästaren Pai Mei (Gordon Liu) och den ödesdigra dagen som massakern vid Two Pines ägde rum. Kvar på hennes lista finns tre namn. Onda, enögda Elle Driver (Daryl Hannah), slutkörda Bill (Michael Madsen) och hennes ärkefiende Bill (David Carradine). Klimax närmar sig i denna hämndlystna berättelse.

22.15The Good Thief Amerikanen Bob Montagnet är en hårdkokt heroinist, spelhaj och tjuv som lever och verkar på franska Rivieran. Hans sorglösa tillvaro är dock på fallrepet och hans en gång så ordnade finanser är i oordning. När han träffar den vackra gatflickan Anne känner han dock att vändpunkten är nära och tillsammans med sina vänner Raoul och Paulo planerar han den perfekta kasinokuppen. Den enda haken är att någon redan har tjallat för polisen...

00.00Crank Chev Chelios (Jason Statham) är en yrkesmördare som arbetar för en kartell. Han luras av maffiabossen Carlito (Carlos Sanz) och den äregirige, mordvillige Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo). Chelios blir förgiftad och måste hålla sin adrenalinnivå hög för att överleva. Brottssyndikatet han tidigare arbetat för tar även hans flickvän Eve Lyndon (Amy Smart) som gisslan, och Chelios måste rädda henne samtidigt som han hittar ett botemedel mot giftet och ökar spänningen!

01.40Mechanic: Resurrection Arthur Bishop (Jason Statham) lever ett lugnt liv i Rio de Janeiro efter att ha fejkat sin egen död. Hans idylliska pensionering krossas emellertid när hans älskarinna Gina Thorne (Jessica Alba) tas som gisslan. Den motsträvige Bishop tvingas ta till all sin kunskap för att oskadliggöra sina offer, men han måste få allt att se ut som olyckshändelser. Attentaten för Bishop över hela världen där an tvingas infiltrera ett brutalt malaysiskt fängelse och klättra uppför en skyskrapa i Sydney.

03.40Independence day Morgonen den 2:a juli får SETI äntligen ett meddelande från yttre rymden. Det är en signal från ett enormt moderskepp, till storleken ungefär en fjärdedel av månen, som skickar iväg en flotta av mindre rymdskepp. Den tidigare MIT-studenten David Levinson (Jeff Goldblum) tolkar signalen som en nedräkning till en organiserad attack mot många storstadsområden. Hans före detta fru Constance Spano (Margaret Colin) är kommunikationschef för Vita huset, så de tar sig till Ovala rummet ihop med hans pappa Julius (Judd Hirsch). Där varnar de presidenten Thomas J. Whitmore (Bill Pullman) för utomjordingarnas planer. Han beordrar om massevakuering av städer runt om i USA, men ordern kommer för sent. Rymdskeppet inleder en förödande våg av attacker över hela världen. Presidenten, hans stab och familjen Levinson kommer precis undan med livet i behåll när Vita huset demoleras på ett makalöst sätt. Miljontals människor har dött. Alla större städer har ödelagts. Den 3:e juli iscensätter världens ledare jordens motattacker. Luftstyrkor används för att attackera rymdskeppet. Ovanför spillrorna av Los Angeles ses stridsflygplan stiga. De leds av den unga och självsäkra befälhavaren Steven Hiller (Will Smith). Men rymdskeppet skyddas av ett kraftfält. Utomjordingarna skickar iväg en egen armada av mindre rymdskepp utrustade med varsin sköld, vilket gör att de enkelt kan förinta de mänskliga styrkorna. Befälhavaren Hiller undkommer utomjordingarnas mäktiga eldkraft, men blir jagad av ett av de mindre rymdskeppen till Grand Canyon. Hiller offrar sitt plan, men lyckas få det utomjordiska skeppet att krascha. Efter att ha landat säkert med en fallskärm tar sig Hiller till det rykande skeppet. Ur en lucka kommer en av utomjordingarna, och den visar sig vara en sprattlande massa av tentakler och blänkande hud. Utomjordingen gör ett utfall mot Hiller, som dock lyckas slå tillbaka, ger den ett varmt välkomnande till jorden och firar segern med cigarr. Han släpar utomjordingens kropp med hjälp av fallskärmen och blir upplockad av piloten Russell Case (Randy Quaid), som tillsammans med sina barn reser i en husbil. De lyckas ta sig till Area 51, dit presidenten har förts. Forskaren dr Brackish Okun (Brent Spiner) inleder en obduktion av utomjordingen, men den vaknar till och dödar nästan all personal innan den blir ihjälskjuten. David Levinson kommer på att det går att använda ett datorvirus för att förstöra utomjordingarnas kraftfält, och därmed kunna genomföra en koordinerad attack mot moderskeppet. Hiller erbjuder sig att flyga det tillfångatagna rymdskeppet för att Levinson ska kunna ladda upp viruset. Efter den förödande attacken finns det en brist på piloter, och därför går de ut med ett meddelande om att de behöver volontärer. President Whitmore och Case ansluter sig till striden. Hiller och Levinson lyckas ladda upp viruset och placera en kärnladdning på moderskeppets skrov innan de undkommer med nöd och näppe. Nu när sköldarna har neutraliserats kan president Whitmore leda de amerikanska styrkorna i en hämndaktion. När deras missiler har tagit slut genomför Case en självmordsattack mot skeppets huvudvapen, vilket också förstör skeppet. Information om utomjordingarnas svaga punkt sprids genom morsekod. Runt om i världen ser människor vraket efter moderskeppet brinna upp i atmosfären som fyrverkerier.