MENY

Viasat Film Action

06.00Solisten Steve Lopez (Robert Downey Jr.) skriver för Los Angeles Times. Samtidigt som han gör efterforskningar för en ny artikel träffar han en hemlös man som spelar på en violin med bara två strängar. Han börjar prata med musikern och får veta att han heter Nathaniel Ayers (Jamie Foxx), och att han gått på en ansedd musikskola men hamnat på gatan på grund av sin schizofreni. Lopez försöker hjälpa den begåvade musikern på fötterna. Det visar sig bli en svår uppgift, men Ayers ger Lopez en strimma av hopp.

08.00The Great Wall William Garin (Matt Damon) och Pero Tovar (Pedro Pascal) är två legosoldater som är på jakt efter att avslöja hemligheten bakom krutet. De tas till fånga av trupperna som är stationerade på en högborg vid den kinesiska muren. Efter att ha fått tala med medfången sir Ballard (Willem Defoe) blir de rekryterade av befälhavaren Lin Mae (Jing Tian) och får hjälpa till i kampen mot de oändliga massorna av övernaturliga varelser som muren byggdes för att hålla i schack.

10.00Masterminds Zach Galifianakis, Kristen Wiig och Owen Wilson medverkar i denna verklighetsbaserade historia om ett amerikanskt bankrån. En säkerhetsvakt rånar banken han jobbar på, men avslöjas av sina kumpaner.

12.00When the Bough Breaks Morris Chestnut, Regina Hall och Jaz Sinclair medverkar i denna spända dramafilm. Ett välbärgat par betalar en ung kvinna för att föda deras barn, men under graviditeten blir hon fixerad vid maken.

14.00Djävulens jungfru Året är 1666 på Åland. I en avlägsen by anklagas kvinnor för häxeri. Tonåringen Anna (Tuulia Eloranta) blir förälskad i den gifta fiskaren Nils (Magnus Krepper). Hon hamnar i fokus för häxjakten och maktkampen inom byns hierarki.

16.00Hunt for the Wilderpeople Ungdomsbrottslingen Ricky Baker (Julian Dennison) omhändertas av myndigheterna och placeras hos det äkta paret Bella (Rima Te Wiata) och Hec (Sam Neill). Rickys motvillighet bryts snabbt ner av Bella när hon ger honom en hundvalp i födelsedagspresent, som han döper till Tupac. Efter Bellas plötsliga död berättar Hec för Ricky att han ska återföras till de sociala myndigheterna. Han misslyckas med ett självmordsförsök där han tänder eld på ladan, och flyr från farmen tillsammans med Tupac. Snart har han gått vilse i vildmarken. Hec hittar honom snart, men skadar sin vrist. De tältar ute i skogen i några dagar. Åter på farmen anländer polisen och barnavårdsmyndigheten bara för att finna huset tomt och ladan nedbrunnen. De drar slutsatsen att Hec, efter sin chockerande förlust, måste ha blivit galen och kidnappat Ricky.

18.00Gattaca Vincent Freeman (Ethan Hawke) drömmer om att resa till stjärnorna, men detta är en omöjlig dröm eftersom han inte utgör det genetiska ideal som samhället skapar. Han övertar identiteten Jerome Morrow (Jude Law), en man som är genetiskt perfekt men som förlamats i en bilolycka. Freeman är snart på god väg att få följa med på ett rymduppdrag, men när projektchefen mördas blir samtliga programmets deltagare misstänkta. Freeman faller även för den vackra Irene (Uma Thurman), men snaran dras åt kring hans drömmar när en beslutsam utredare, kommissarie Hugo (Alan Arkin) kommer närmare att avslöja Freemans sanna identitet.

20.00Mothman Prophecies John Klein (Richard Gere) och hans älskade fru Mary (Debra Messing) har nyligen köpt ett nytt hem. När de är på väg hem i bilen kör hon nästan på en märklig figur med vingar och en mantel. Hon viker åt sidan för att undvika figuren, men kraschar med bilen. Senare dör Mary på sjukhuset. John får efteråt reda på att hon har ritat ned en varelse som liknar en mal flera veckor innan de såg den i verkligheten. Han gör allt för att ta reda på hemligheten bakom den märkliga malmannen.

22.00The Baytown Outlaws Bröderna Oodie Brick (Clayne Crawford), McQueen (Travis Fimmel) och Lincoln (Daniel Cudmore) bor i Louisianas avkrokar, där de antar farliga uppdrag. De får 25 000 dollar i betalning av Celeste Martin (Eva Longoria) för att rädda hennes kidnappade gudson Rob (Thomas Brodie-Sangster). Han hålls fången av den rubbade knarkkungen Carlos Lyman (Billy Bob Thornton). Det är dock aldrig så enkelt i Södern. Bröderna måste ta sig runt brottsbekämpare, indianer och flertalet attraktiva kvinnliga torpeder.

00.00Kick-Ass En helt vanlig New York-tonåring bestämmer sig för att tillverka en kostym och börja att bekämpa brott. Nörden, Dave Lizewski, har inga speciella krafter men det betyder inte att han inte är en skicklig brottskämpare. Han slåss mot skurkar i sin persona, maskerad som "Kick-Ass". Han blir snart en sensation och inspirerar andra hjältar. "Big Daddy" och "Hit-Girl" är en brottsbekämpande duo som har satt ögonen på på den lokala mobbossen, Frank D'Amico.

02.00The Lords of Salem Efter att ha mottagit en mystisk LP i en konstig låda från ett okänt band blir Heidi – som jobbar på en radiostation – lurad till att spela den bisarra plattan, vilket utlöser otäcka hallucinationer och återkommande flashbacks. Av rädsla för att återgå till sitt gamla drogberoende vänder sig Heidi till den lokala ockultforskaren, Francis Matthias. Inom de närmsta sju dagarna rycks hon djupare in i vansinnet, hemsökt av groteska andar av urtidshäxor, vars häxsabatt törstar efter hämnd.

04.00Lords of Dogtown En fiktiv inspelning om den grupp briljanta skateboardåkare som växte upp vid de hemska gatorna i Dogtown i Santa Monica i Kalifornien. De kallades Z-boys och förfinade sin konst i tomma swimmingpooler hos aningslösa villaägare i förorterna. De banade väg för en spännande ny sport och blev slutligen legender.