MENY

Viasat Film Action

07.05Ghostbusters Fysikerna Abigail ”Abi” Yates (Melissa McCarthy) och Erin Gilbert (Kristen Wiig), ingenjören Jillian ”Holtz” Holtzmann (Kate McKinnon) och kollektivtrafiksanställde Patricia ”Patty” Tolan (Leslie Jones) utgör tillsammans Ghostbusters. De får handskas med det stigande antalet fantomer och paranormala fenomen i New York.

09.05Lords of Dogtown En fiktiv inspelning om den grupp briljanta skateboardåkare som växte upp vid de hemska gatorna i Dogtown i Santa Monica i Kalifornien. De kallades Z-boys och förfinade sin konst i tomma swimmingpooler hos aningslösa villaägare i förorterna. De banade väg för en spännande ny sport och blev slutligen legender.

10.55Captain America: Civil War Efter det ödeläggande uppdraget i Lagos kräver regeringen att Avengers skriver under en överenskommelse som innebär att de ska vara trogen en FN-panel. Iron Man, eller Tony Stark, (Robert Downey Jr) tycker att de ska acceptera avtalet eftersom han bär på skuldkänslor sedan han skapade Ultron och för den förödelse det ledde till. Captain America, eller Steve Rogers, (Chris Evans) tycker hellre att de ska förbli självständiga för att inte riskera korruption. Oenigheten splittrar gruppen i två fraktioner, som båda rekryterar nya medlemmar för sin sak. Samtidigt manipulerar en skurk situationen. Kommer jordens mäktigaste grupp hjältar att leva vidare och lyckas omintetgöra hans onda planer?

13.20The Aviator Storregissören Martin Scorsese ligger bakom det här rosade dramat om filmmagnaten Howard Hughes. Vi följer den excentriske multimiljonären under flera årtionden och får bl.a. insikt i hans minst sagt sensationella kärleksliv och hans ohämmade passion för flygkonsten.

16.05Doctor Strange Dr Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) är planetens mest kände neurokirurg när han en dag drabbas av massiva nervskador efter en bilolycka. När västerländsk läkekonst inte visar sig kunna bota honom, reser han till Katmandu för att försöka hitta ett alternativt botemedel. Där får han studera de mystiska konsterna av The Ancient One (Tilda Swinton). Snart är Strange indragen i en dold värld där magiska och alternativa dimensioner utgör vapen och slagfält i en osynlig kamp om kontrollen över världen. Dr Stranges nya färdigheter testas snart när han måste stoppa den hemske Kaecilius (Mads Mikkelsen) planer att ta över Jorden.

18.00Warcraft Orchernas hem Draenor ödeläggs av en ond magi som stjäl livskraft. En mäktig orch skapar en portal som låter dem fly till den blomstrande planeten Azeroth. Men de hamnar snart i en konflikt med människorna som anser att orcherna inkräktar. Orchkrigaren Durotan (Toby Kebbell) och människotruppernas ädla ledare Anduin Lothar (Travis Fimmel) bildar dock en allians. Tillsammans slåss de mot en gemensam fiende för att rädda sitt folk.

20.00Terminator Salvation Året är 2018. Efter att Skynet utrotat större delen av mänskligheten i en kärnvapenattack kämpar en liten grupp av överlevande människor för att hindra maskinerna från att ta över världen. John Connor leder gruppen, men allting förändras när Marcus Wright, en vilsen främling, plötsligt dyker upp. Connor måste avgöra om Marcus är från framtiden, eller räddad ur det förflutna. När Skynet förbereder sig för sitt sista angrepp gör sig Connor och Marcus redo för ett äventyr där de måste avslöja hemligheten bakom Skynets ödesdigra plan.

22.00Rescue Dawn Han gick i krig för ett annat land. Men striden för att överleva fick han utkämpa helt på egen hand … Han drömde om livet i luften och drömmen fick Dieter Dengler att lämna Tyskland och bli pilot i USA. På sitt första stridsuppdrag i Vietnam blir han nedskjuten över Laos täta djungler. I flera år torteras och misshandlas han sedan i ett av Vietcongs fångläger ända tills han tack vare stort mod och en genial plan lyckas fly. Men på andra sidan om fånglägrets murar väntar en ännu farligare fiende… Den sanna berättelsen om en av krigshistoriens mest otroliga flykter kommer här till liv i en storslagen actionthriller med Christian Bale (The Prestige) och Steve Zahn (Sahara). ”Rescue Dawn” är en hyllning till en mans mod och hans okuvliga vilja att aldrig ge upp kampen för att överleva…

00.05London Has Fallen När premiärministern dör under mystiska förhållanden åker västvärldens ledare till London för att närvara vid hans begravning. Det som till en början är en av världens säkraste tillställningar visar sig snart vara en plan att mörda världens mäktigaste ledare och att gå en dyster framtid till mötes. USA:s president (Aaron Eckhart), chefen för Secret Service (Gerrard Butler) och en brittisk MI-6-agent (Charlotte Riley), som inte litar på någon, är de enda som kan stoppa terroristernas planer.

02.00Shut In Dr Mary Portman (Naomi Watts) är en barnpsykolog som blir änka när hennes make Richard (Peter Outerbridge) dödas I en bilolycka och hennes styvson Steven (Charlie Heaton) hamnar i ett vegetativt tillstånd. Hon sköter om honom helt och hållet själv. När hon får veta att hennes patient Tom (Jacob Tremblay) ska skickas till en annan skola blir hon bestört. Hon talar med sin terapeut dr Wilson (Oliver Platt) om att placera Steven på ett vårdhem eftersom hon bara betraktar honom som en kropp. Hon hittar Tom sovandes i sin bil och tar med honom in i huset. När hon talar i telefon försvinner han och ringer polisen, men de lyckas inte hitta honom. En natt hör Mary ljud. Hon ser Tom, som lägger handen över hennes mun för att hindra hennes skrik. Dr Wilson betraktar detta som sömnrubbningar och föreskriver medicinering. Hon finner ett kryputrymme och känner plötsligt två små händer ta tag i henne. Följande morgon vaknar hon på golvet. Via Skype talar hon med dr Wilson, som kritiserar henne när hennes blodprover visar spår av Stevens mediciner. Hon förnekar detta ilsket och stormar ut. Hon ser Stevens tomma rullstol och chockeras när hon ser honom gå förbi skärmen innan rummet mörkläggs och internetuppkopplingen stängs ner. Mary ser Tom innan Steven attackerar henne och slår henne medvetslös. Hon vaknar till liv i badkaret, naken och bunden, medan Steven tvättar av henne. Han förklarar att han låtsats vara stum och förlamad eftersom han njöt av hennes uppmärksamhet. Toms uppdykande förstörde hans paradis. Han har hållit Tom fången i kryputrummet ända sedan Tom såg honom röra på sig. Steven har drogat henne med sin medicin i syfte att kunna röra sig fritt, och har ökat doseringen sedan Tom anlände. När Steve går iväg för att ta hand om Tom, lyckas Mary ta sig loss och spy upp medicineringen. Dr Wilson har kört hem till Mary men blir knivhuggen av Steven. Med sina sista andetag berättar han att Marys och Toms bästa chans till överlevnad är att spela med i Stevens vanföreställningar. Han finner nöje i att erkänna att han avsktligt dödat Richard. Mary lyckas låsa in honom i källaren, och hon och Tom flyr ut genom ett trasigt takfönster. De flyr till sjön och hittar Steven. Han knuffar ner Tom i det iskalla vattnet och försöker dränka honom. Mary slår Steven i huvudet med en hammare, vilket får honom att falla ner i sjön och dö. Hon drar upp Tom ur vattnet, och de omfamnar varandra.

04.00Central Intelligence Calvin Joyner (Kevin Hart) var den ballaste killen i skolan. Tjugo år senare är han en framgångsrik revisor och blir en dag överraskande kontaktad av Bob Stone. Mannen visar sig i själva verket vara Robbie Wheirdicht (Dwayne Johnson) som blev starkt mobbad under skoltiden. Sedan dess har Bob tränat, och nu är han en framstående CIA-agent. Han anlitar Calvin för att spåra upp en enhet som skulle kunna innebära stora problem för spioneriet i USA. Den osannolika duon är underlägsen vad gäller både antal och utrustning, men på något sätt lyckas de ändå.