MENY

Barnkanalen

05.55Miffys stora små äventyr Miffy och krokodilen. Miffy och krokodilen. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.

06.00Lekdags Vad Noa springer. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.05Fnissnisse Finsk tecknad serie. Superkul. Rumpbaggen Fnissnisse trivs bra hos mamma och pappa russin. Tillsammans med de andra i Grönsalsskogen lyckas de göra varje dag till en liten fest med mycket skratt. Berättare: Tuvalisa Rangström. Textat sid. 199.

06.10Robyn och rymdpatrullen Hatten av för rymdpatrullen. Hatten av för rymdpatrullen. Gäller det en borttappad sko eller en trasig leksak? Rymdpatrullen står alltid beredd att hjälpa en jordvän och Robyn vet att hon har den robot som behövs för att klara varje uppdrag. Textat sid. 199.

06.25Franklin och hans vänner Franklins nya hatt. Franklins nya hatt. Sköldpaddan Franklin och hans vänner lär sig många saker under sina glada äventyr i det färgsprakande Skogland. Förutom allt kul vi får delta i när vi följer deras lekar och äventyr så lär vi oss om hur viktigt det är att hjälpa andra och vara schysst mot sina vänner. Textat sid. 199.

06.35Katten i hatten vet allt om ditten och datten Skolmaskeraden. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

06.50Pirata & Piloto Tjuven. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

07.00Simon Mästaren. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

07.05Regnbågsstadens hjälte Delfin-dilemma. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

07.20Stella och Sam Roliga och äventyrslystna Stella är nog den bästa storasyster man kan tänka sig, särskilt när du heter Sam och är ivrig att utforska allt vad världen har att erbjuda. Stella har tankar, kunskap och åsikter om det mesta och leder sin lillebror Sam och deras vänner in i fantasifulla, härliga äventyr. Textat sid. 199.

07.30Elias och räddningsteamet Räddningsteamets årliga kontroll. Räddningsteamets årliga kontroll. Följ med till Lugnvik och träffa den lilla räddningsbåten Elias och hans vänner. I räddningsteamet ingår också Doppi, Rapp och Helinor och tillsammans är de duktiga på att bogsera och dra loss båtar som gått på grund, köra ut paket och material till öar eller vara med vid svåra dykuppdrag. Det händer alltid något spännande i vattnen runt Lugnvik. Textat sid. 199.

07.40Victor & Josefine Leon. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

07.55Lådpojken Superhjälten. För en som Pappe finns det bara två saker som är farligare än en vicevärd. Det ena är regn, det andra är flyttkarlar. Textat sid. 199.

08.00Doktor McStuffins Har dina leksaker eller gosedjur något problem? Doktor McStuffins kan både prata med dem och bota deras krämpor. Textat sid. 199.

08.20Kom ketchup så går vi Animation. Vad gör matvarorna i skafferiet hela dagarna för att få tiden att gå? De berättar roliga historier för varandra!. Textat sid. 199.

08.25Pyjamashjältarna Superstora Gecko. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

08.40Supersagan Saga där barnens figurer spelar alla roller och Ylva Hällen berättar historien. Vi får följa med till galaxen Hällendrian där det goda kämpar mot det onda och en liten flicka försöker hitta sin familj. Textat sid. 199.

08.50Pirater i huset intill Plundring godkänd. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Plundring godkänd. Textat sid. 199.

09.00Disneydags Disneydags med Elena från Avalor, Milo Murphys lag och Lejonvakten. Textat sid. 199.

09.55Alisa klarar sig alltid! Tänk inte ens tanken!. Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen. Textat sid. 199.

10.20Thunderbirds Nedstigen från rymden. Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

10.40Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Ett år och en dag. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

11.05Zorro - legenden föds Magi. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

11.30Pingvinerna från Madagaskar Amerikansk tecknad serie. Pingvinerna från filmen Madagaskar är tillbaka. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Svenska röster: Claes Ljungmark, Oscar Harrysson, Anders Öjebo, Daniel Bergfalk, Niclas Wahlgren, Johan Reinholdsson, Bengt Skogholt m.fl. Textat sid. 199.

11.50Det vilda livet 2: Surikat, leopard och björn Att vara ett vilt djur är tufft. Livsfarligt till och med. Se hur det är för surikat, leopard och björn att växa upp. Textat sid. 199.

12.20Ronja Rövardotter Kniven är borta!. Japansk tecknad serie baserad på Astrid Lindgrens böcker. Textat sid. 199.

12.45Rudi kapplöpningsgrisen Tysk serie från 2008. Män emellan. Del 5 av 13. Aylas morföräldrar kommer på besök i sin gamla minibuss. Fritz pappa köper minibussen, men Aylas mamma tror att bussen blivit stulen och ringer polisen. Serien handlar om griskultingen Rudi som rymmer när han ska föras till slakteriet. Fritz tar hand om honom och det visar sig att Rudi är en snabb gris som vinner en kapplöpning - för hundar. Textat sid. 199.

13.10Snö + 7 Förvirring. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

13.35Yakari Animerad serie. Främlingen. Yakari är en indianpojke som kan tala med djur, men den enda som känner till det är hans kompis, indianflickan Regnbåge. Textat sid. 199.

13.45Mimosa ja Lennu Barnprogram på finska. Pirata är kapten på skeppet The Pink Skull och är ständigt ute på äventyr på de sju haven. Hennes bästa vän Capitano är i sitt röda flygplan aldrig långt borta.

14.00Livet i Bokstavslandet - syntolkat Jorden jäser av J. Bokstäverna J och D kommer till teatern tillsammans med en stor säck jord. Vad är det för sorts ledtråd? På sjukhuset får doktor Flax allergiska nysningar av ett svårt fall. Del 15 av 16. UR. Textat sid. 199.

14.15Programmera mera 2.0 - syntolkat Webbsökningar. Förr sökte vi fakta i uppslagsböcker. Idag använder många nätet istället. Hur fungerar egentligen webbsökningar? Deltagarna får svara på frågor och genomföra uppdrag. De ska bland annat sortera sidor efter tillhörighet till den ytliga webben eller den djupa webben. Och så får de programmera en robot så att den tar sig igenom en bana. Del 4 av 8. UR. Textat sid. 199.

14.30Gigantiska experiment Hoppa och sätt fart. Hur lyckas forskarna med att sätta fart på ett långt tåg med hjälp av mänsklig kraft? UR. Textat sid. 199.

14.40Tracy Beakers dröm Tracy är 10 år gammal och bor på ett barnhem. Hon drömmer om att en dag få ett eget hem med en riktig familj. En serie gjord på böcker av Jacqueline Wilson. Textat sid. 199.

15.05Familjen Valentin Det hemsökta huset. Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp sin senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngsta sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom. Textat sid. 199.

15.30Kompisar på nätet Serie om tre tjejer som träffats på en internationell skola i Singapore och nu måste säga adjö och flytta hem: det är Ally från Australien och Emma från Tyskland. Den tredje, Jackie, bor i Singapore. Men mitt i bedrövelsen upptäcker de att de med hjälp av mobiltelefon och dator kan förflytta sig och besöka varandra hur mycket de vill, trots att de bor i olika världsdelar. Från och med nu kan de ha kul hur ofta och hur mycket som helst. Svenska röster: Linda Åslund, Josefine Götestam och Ester Sjögren. Textat sid. 199.

15.55På vingliga vingar Änglalärlingen Porter skickas till jorden som en 16-årig student. Genom att utföra det uppdrag han har fått kan han kanske äntligen få sina vingar. Carl Montclaire, 15 år, har haft otur hela livet. Kanske kommer det att ändras nu när han har Porter vid sin sida? Säsong 1. Textat sid. 199.

16.15Djupet Det försvunna galleriet. Det försvunna galleriet. Familjen Nekton bor på ubåten Arronax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Textat sid. 199.

16.35Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Dubbeltrubbel. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

17.00Superkrypen Omväxling förnöjer. Omväxling förnöjer. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

17.10Safirdrakens krafter Stinkmaskinen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

17.20Draken Digby Aprilskämt. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Idag: Aprilskämt. Textat sid. 199.

17.35Mästerflygarna Popstjärna i knipa. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

17.45Andys safariäventyr Andy och springnäbbmusen. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.00Kerstins kanin Dokumentärserie om att få ett eget djur. Kaninkalas. I dag fyller Chickelinda fyra månader. Det måste firas! Kerstin och lillasyster Kajsa gör en tårta och bjuder på ett riktigt kaninkalas i lekstugan. Del 10 av 10: Kaninkalas. Textat sid. 199.

18.20Greta Gris Mamma gris bok. Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar. Textat sid. 199.

18.25Skåpbilen Olle Stinkbomben Olle. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

18.30Mamma Mu Del 11 av 13. Mamma Mu vill åka rutschkana men är Kråkan stark nog att hjälpa henne upp för stegen? Sagor om kossan Mamma Mu av Jujja och Tomas Wieslander. Textat sid. 199.

18.35Emil i Lönneberga Serie byggd på Astrid Lindgrens böcker. Del 2 av 13: Soppskålen. Vilken otur Emil hade! Han ville ju bara ha det sista av köttsoppan och så fastnade han i soppskålen! Fast han hade lite tur också, när han kom till doktorn. Textat sid. 199.

19.00Lilla Djursjukhuset Det bästa från Djursjukhusets tre säsonger. Del 5 av 12. Programledaren Sofia får veta att myskoxar är ökända för sitt svåra lynne. En stund senare står Sofia utanför hägnet med skakiga ben efter att ha klarat sig undan en myskoxe-attack med en hårsmån. Shirehästen Ida ultraljudas och bulldoggen Majvor Andersson blir vaccinerad. Katten Tusse är livrädd för att åka till djurkliniken, så veterinären måste komma på hembesök och kakaduan Lilla Gumman ska få en p-stav eftersom hon är så aggressiv. Textat sid. 199.

19.30Trio - Cyberguldet Norsk krim- och äventyrsserie, säsong 2. Norge är under angrepp av Ramrun som vill åt cyberguldet. Trion Nora, Simon och Lars gör allt för att avslöja och förhindra. Deras fysiska färdigheter och speciell datateknik hjälper dem på vägen. Men deras motståndare skyr inga medel. Avsnitt 10: Klarar Nora och Simon att ta sig in i valvet? Lars har Mitnik på spåren. Textat sid. 199.

19.55Larva Animerad serie om två maskar.

05.00Twirlywoos Högre och högre. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Timmy lär sig flyga. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.20Långhalsen Lo Man får göra som man vill. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Det lilla molnet. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Skåpbilen Olle Skuggovägen. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

05.40Voffa, Kvittra och Len Ett regnbågsäventyr. Ett regnbågsäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

05.50Ankes värld Ett bad. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.