MENY

Barnkanalen

05.55Kojsagor Stora Varg och Lilla Varg. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

06.00Simon Hamstern Albert. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

06.05Bing Gunga. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

06.15Draken Digby Växtvärk. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Idag: Växtvärk. Textat sid. 199.

06.25Pirata & Piloto Skattjakten. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

06.35Victor & Josefine Den stora stygga björnen. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

06.50Katja Katt Brittisk tecknad serie. Ostberget. Lara hittar på berättelser åt sin katt Katja, historier där katten själv är huvudperson. Svenska röster: Josefina Hylén, Nour El-Refai, Tea Stjärne, Alexander Kaunitz, Samuel Fröler m.fl. Textat sid. 199.

07.00Monsterskolan En vrålsnufflig helg. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

07.05Regnbågsstadens hjälte Barnskötar-blues. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

07.20Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

07.30Luo Bao Bei Chilla Fanny!. Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny. Textat sid. 199.

07.40Ella, Oscar och Hoo Båt-äventyr. Varje dag - ett nytt äventyr för en smart, bubblande flicka, en studsig liten pojke och ett väldigt litet moln. Textat sid. 199.

07.50Big block sing song Kanadensisk animerad serie från 2012. Näsor. Big Block är en samling fyrkantiga figurer som sjunger om känslor och händelser, se om du känner igen dig själv i deras lustiga sånger. Textat sid. 199.

07.55Hotell Kantarell Tjejmiddag. Ett gäng tjejer checkar in på hotellet för att springa stora tjejspringet och äta tjejmiddag. Marimba och Lucia passar också på att ha tjejmiddag eftersom Åke ändå ska på herrmiddag hos sin gamle vän Ture. Dockspelare: Cecilia Olin, Sara Denward och Thomas Lundqvist. Gäst: Paula McManus. Filmer: Dagens visa och Nasse. Del 5 av 12: Tjejmiddag. Textat sid. 199.

08.20Så gör man inte Morgonen. Den akrobatiska komikerduon Jecko & Jessie försöker förstå sig på hur saker och ting fungerar. Men det fungerar inte så väl, för så gör man inte!.

08.25Andys safariäventyr Andy och träskonäbb-ungen. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

08.35Miss Moon Kärleksvampyren. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.50Robin Hoods rabalder och rackartyg Den förhäxade pokalen. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Textat sid. 199.

09.00Fixa rummet Strand & fotorum. Del 1 av 12. Inredaren Isabelle McAllister har fått brev från missnöjda barn i tråkiga rum. I kvällens premiärprogram drar hon hem till Luna för att hjälpa henne att få det trista djungeltemat att förvandlas till ett australiensiskt strandhäng i turkost, dessutom inspirerat av Lunas fotointresse och med en touch av isdans. Textat sid. 199.

09.30Snö + 7 Dagens drottning. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

09.50Geronimo Stilton En stinkfälla. En stinkfälla. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 3. Textat sid. 199.

10.15Quiz Nyhetsfrågequiz från Lilla Aktuellt. Textat sid. 199.

10.20Legendarerna Den fruktansvärda stjärnan. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Den fruktansvärda stjärnan. Textat sid. 199.

10.40Zorro - legenden föds Hemkomsten. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

11.00Ranchen Lenas kall. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantha känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

11.25Djupet Hemligheter. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. Textat sid. 199.

11.45Alisa klarar sig alltid! Nödhjälp. Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen. Textat sid. 199.

12.10Pingvinerna från Madagaskar Pingvinerna från filmen Madagaskar är tillbaka. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Textat sid. 199.

12.35Djur upp till taket 10-åriga Greta och hennes familj flyttar till en liten by på landet där pappan ska bli ortens veterinär. Byinvånarna är misstänksamma. Vad kan en veterinär från storstaden veta om djur på landet?. Textat sid. 199.

13.05Pirater i huset intill Vem är tjuven?. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Vem är tjuven?. Textat sid. 199.

13.15Min riddare och jag Modige Albert. Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

13.30Musikkollot Barnprogram på finska. Vem som lägger fetaste rim?. Super Janne, en känd rap- och soulartist från Helsingfors kommer till kollot. Det är dags för rap-workshop och barnen får lära sig att skriva raptexter på finska och göra en musikvideo.

13.45Oktonautit Animerad serie på finska. Åtta äventyrare bor på en undervattensbas - The Octopod. I varje episod möter de olika faror eller gör nya upptäckter om verkliga djur eller företeelser.

14.00Djurverket - syntolkat Ko. Yankho har fått jobb på Djurverket. Hit kommer folk med alla möjliga djurfrågor. Det är bara ett problem. Yankho kan ingenting om djur. Nu kommer en kund till Djurverket och frågar vad det är för djur som gör ost. Yankho smiter ut för att ta reda på svaret. 10 av 16. UR.

14.15Solen, månen och den röda planeten - syntolkat Galaxer. Här får vi veta mer om de vackra galaxerna, gasmolnen och de mystiska svarta hålen. Se galaxernas rörelser i hög hastighet - processer som i verkligheten tar tusentals miljoner år! Syntolkning: Sara Bäckmo. Del 5 av 5. UR.

14.25Spegelvänd - syntolkat Frekvenser. Li vaknar upp på kliniken efter att ha drömt om en parallell dimension. Hon misstänker att något är skumt med stället. Del 2 av 8. UR.

14.40Annedroider Nicks liv ändrades drastiskt när han och hans mamma flyttade in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Anne, Nick och Shania gör allt de kan för att skydda Hand, Öga och Vän från omvärlden men det blir allt svårare att hålla dem hemliga. Säsong 4. Textat sid. 199.

15.00Jobbigt läge Vetenskapligt mode. Vetenskapligt mode. Lilly, Martha och Jas är tre akademiskt begåvade tonåringar men lite av en katastrof rent socialt. Lägger man därtill pinsamma föräldrar finns det mycket man ska klara av och stå ut med. Säsong 3. Textat sid. 199.

15.30Den gåtfulla ön Magiska Jade. Nya mysterier och hemligheter tillsammans med nykomlingar till de barn som redan bor på gården Knopen. I dag: Magiska Jade. Textat sid. 199.

16.00Backstage Inte till salu. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnärer och allehanda kreativa yrken. Säsong 2. Textat sid. 199.

16.30Tre vilda vänner Rolig serie om tre vänner i en stubbe. Ett gäng hjältinnor. Ett gäng hjältinnor. Pillan, My och Gull, tre djurkompisar som lever tillsammans i en stubbe. Kanske låter det ganska vardagligt, men det som händer den här trion är allt annat än vardagligt. Allt i stubben utvecklas till galna, vilda och hysteriska äventyr hur mycket ekorren My än försöker undvika det. Textat sid. 199.

16.40Superkrypen Storleken spelar roll. Storleken spelar roll. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

16.50Bara på skoj Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt. Textat sid. 199.

17.05Ett fall för KLURO Hydraklopsen kommer!. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Textat sid. 199.

17.15P King Älling Fåret Bobo. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

17.25Mästerflygarna Vådligt valmöte. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

17.40Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Pistolräkan. Pistolräkan. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

17.50Daniel Tigers kvarter Omröstning i kvarteret. Omröstning i kvarteret. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa En halvtimmes Bolibompa. Textat sid. 199.

18.10Bilakuten Grävskopan. Grävskopan. En jordhög ska förvandlas till en pool! Grävmaskinen rycker ut. Ebbe och Rani är redo för jobb. Ladda för en dansande grävmaskin och den finaste poolen som någonsin har grävts!. Textat sid. 199.

18.15Tripp och Tropp upptäcker djur Nyckelpiga. Kan du gissa djuret? Häng med Tripp och Tropp i deras gissningslek och sång. Svenska röster: Anna Isbäck och Mojje. Textat sid. 199.

18.20Hej Jycke Dansbaggemärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

18.30Bajsfilmen - Dolores och Gunellens värld Läskiga. Del 7 av 7: Läskiga. Dolores och Gunellen bor ihop och är bästa vänner, trots att de är väldigt olika. Gunellen har åkt och Dolores är ensam kvar i huset. Men vad är det som låter?. Textat sid. 199.

18.35Bamse och tjuvstaden Bamse, Skalman och Lille Skutt tar tunneln under trollens borg samtidigt som Reinard Räv och tjuvarna beger sig iväg för att göra det som de gör bäst - tjuva! Del 6 av 10. Textat sid. 199.

18.45Alva Del 5 av 8. Det blir allt svårare att leka tre och till råga på eländet träffar Alva Cathrine, pappas nya "kompis". Sjuåriga Alva får veta att hennes föräldrar ska skiljas och att hon måste flytta från Västerås till Stockholm och börja i en ny skola. Baserat på böckerna av Pernilla Gesén. Medverkande: Luzia Catomeris Medina, Ana Gil de Melo Nascimento, Danilo Bejarano m.fl. Textat sid. 199.

19.00Spookys Electro dansar vidare. Det svårfångade spöket Electro tar över stan och ställer till med problem. Vad har Electro för svagheter och hur ska ett elspöke fångas? Professorn tror på ballonger, massor av ballonger. Barnen ger sig ut i natten på spökjakt, men det går inte riktigt som de planerat. Del 3 av 10: Electro dansar vidare. Textat sid. 199.

19.20Lilla Djursjukhuset Dokumentärserie. Del 6 av 10. I veckans program möter vi några av de djur som Sofia är rädd för. I en programledares jobb på tv ingår ibland att träffa djur som kan verka farliga och läskiga. Ormar och krokodiler är inte Sofias favoritdjur, men i dag är det dags att träffa båda. Dessutom ska hon ska också få klippa gifttaggar på stingrockor! Sofia Rågenklint och Anders "Ankan" Johansson möter husdjur och vilda djur i naturen, på djurparker och på djursjukhuset. Textat sid. 199.

19.50Ugglan och co Det enda ugglan vill är att sitta stilla på en gren och äta larver men i skogen är det fullt med olika djur som stör hela tiden. Textat sid. 199.

19.55Pipas & Douglas Roliga kortisar med de skojiga artisterna Pipas och Douglas.

05.00Twirlywoos Att ta sig över. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Henry och... En violin. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

05.15Sara och Anka Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Serie 1. Textat sid. 199.

05.25Ballonggården Baddagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

05.30Ho-ho, kör! Fnitter-lus är borta. Fnitter-lus är borta. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. Textat sid. 199.

05.35Gaspard och Lisa Mysteriet med de försvunna tomaterna. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

05.45Wisska Mys-mysteriet. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.