MENY

Barnkanalen

05.55Kojsagor Den rosa väskan. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

06.00Victor & Josefine Leon. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

06.15Simon Det är jag som bestämmer. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

06.20Bing Katten. Katten. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

06.30Draken Digby Dubbeldrake. Dubbeldrake. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Textat sid. 199.

06.40Pirata & Piloto Stjärnorna leder vägen. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

06.50Knåpigt, Alfons Åberg Tecknad film av Per Åhlin efter Gunilla Bergströms bok. Knåpigt, Alfons Åberg. Nu behöver inte pappa jämt, jämt böja sig och knyta Alfons ishockeyrör eller skor. Nu är det slut med trassel och knutar! För nu klarar Alfons allt knytande själv. Textat sid. 199.

07.00Lilla spöket Laban Tecknad serie. Vem där, Laban?. "Vem där, Laban?". Laban och Bus hittar mystiska spår i trädgården. Rufus hjälper dem att följa spåret. Är det ett monster de jagar?. Textat sid. 199.

07.05Monsterskolan Blobkakor med blossbärssylt. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

07.15Regnbågsstadens hjälte Gåtfulla gåvor. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

07.25Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. Textat sid. 199.

07.35Fix och trix Monsterberget. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

07.45Molang Molang är en glad och energisk kanin vars bästa vän är kycklingen Piu Piu. Muffin.

07.50Nattens hjältar Sagolandet. I det magiska lekrummet på förskolan får barnen vara med om spännande äventyr. Tillsammans med riktiga actionhjältar och sagofigurer strider de mot den onda sagodrottningen Minna i en lek som handlar om gott och ont. Medverkande: Henrik Ståhl, Sara Edwardsson, Pär Söderlund m.fl. Del 12 av 12. Sagolandet. Textat sid. 199.

08.00Nalle Puh Äventyr med Puh, Nasse, Ior och de andra djuren i Sjumilaskogen. Textat sid. 199.

08.20Så gör man inte Mataffären. Den akrobatiska komikerduon Jecko & Jessie försöker förstå sig på hur saker och ting fungerar. Men det fungerar inte så väl, för så gör man inte!.

08.25Pyjamashjältarna Kattpojkens molnkris. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

08.35Supersagan Säsong 2. Supersagan är sagan där barnens figurer spelar alla roller och Ylva Hällen berättar historien. Vi får följa med till galaxen Hällendrian igen där kampen mellan den goda väktarinnan Axaia och den onde väktaren Hat fortsätter. Textat sid. 199.

08.45Robin Hoods rabalder och rackartyg Robin och kungen, del 2. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Robin och kungen, del 2. Textat sid. 199.

09.00Disneydags Disneydags med "Trassel", "Djungelpatrullen" och en klassisk tecknad film. Textat sid. 199.

09.50Quiz Lilla Aktuellts nyhetsquiz v 35. Nyhetsfrågequiz från Lilla Aktuellt. Textat sid. 199.

09.55Zorro - legenden föds Bedragaren. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

10.15Arthur & Excalibur Den förhäxade dolken. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Den förhäxade dolken!. Textat sid. 199.

10.25Legendarerna Librokus bibliotek. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Librokus bibliotek. Textat sid. 199.

10.50Gronkarna Gronkrace. Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? Detta avsnitt: Gronkrace. Textat sid. 199.

11.00Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Lily fölar. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

11.20Djupet Ensamme Jim. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Säsong 1. Textat sid. 199.

11.45Superkrypen I syrsans tecken. I syrsans tecken. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

11.55Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Konst för konstens skull. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

12.20Ronja Rövardotter Livet är en sak som man måste vara rädd om. Japansk tecknad serie baserad på Astrid Lindgrens böcker. Textat sid. 199.

12.45Rudi kapplöpningsgrisen Tysk serie från 2009. I den första serien flyttade pojken Fritz och hans pappa Daniel till en by på landet, till farfar och farmor. Pappa blev kär i den turkiskfödda läkaren Semra och det slutade med att hon och hennes två döttrar flyttade ihop med Fritz och Daniel och en annan familjemedlem, griskultingen Rudi. Nu fortsätter förvecklingarna. Svenska röster. Textat sid. 199.

13.15Min riddare och jag Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

13.30Game on Barnprogram på finska. Denna gång handlar det om online-kulturen. Vi besöker Dreamhack. Vi spelar Fifa 19 och utmaningen är Tricky Towers. Programledarna och spelexperterna Ida Angelova och Laura Sipilä testar, betygsätter och utmanar varandra i olika tv-spel. Del 12 av 14.

13.45Mimosa ja Lennu Barnprogram på finska. Pirata är kapten på skeppet The Pink Skull och är ständigt ute på äventyr på de sju haven. Hennes bästa vän Capitano är i sitt röda flygplan aldrig långt borta.

14.00Folksagor i världen - spanska Prinsen som trodde han var en tupp. Den unga prinsen börjar bete sig märkligt. Varje dag sitter han under bordet, pickar fågelfrön och gal som en tupp. Kungen och drottningen är oroliga för sin son och ber en gammal vis man om hjälp. En animerad berättelse från Israel, om vikten av individualitet och val. Del 3 av 6. UR.

14.05Hur vet du det? - syntolkat Sanningar och rykten. Idag ska Jenny ta reda på om hundar kan förvandlas till varulvar. Hunden Kjell berättar under kisspromenaden om falska rykten och vandringssägner. Hur vet man vad som är sant? Del 3 av 5. UR.

14.15Berätta för mig - syntolkat Chatten. Roddes klasskompis Max blir mobbad i en chatt. Rodde är själv rädd för att bli mobbad så han skriver också elaka saker om Max i chatten. Har Rodde fallit för ett grupptryck? Del 2 av 5. UR.

14.25En rolig historia - syntolkat Modets historia. När gick kläder från att vara rena bruksföremål till att bli mode? Och hur förändrades vår vardag när modet kom in i bilden? Programledare: Ann Söderlund och Henrik Ahnborg. Del 5 av 6. UR.

14.40På vingliga vingar Änglalärlingen Porter skickas till jorden som en 16-årig student. Genom att utföra det uppdrag han har fått kan han kanske äntligen få sina vingar. Carl Montclaire, 15 år, har haft otur hela livet. Kanske kommer det att ändras nu när han har Porter vid sin sida? Säsong 2. Textat sid. 199.

15.00Fångad Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl. Textat sid. 199.

15.25Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

15.45Kompisar på nätet Serie om tre tjejer som träffats på en internationell skola i Singapore och nu måste säga adjö och flytta hem: det är Ally från Australien och Emma från Tyskland. Den tredje, Jackie, bor i Singapore. Men mitt i bedrövelsen upptäcker de att de med hjälp av mobiltelefon och dator kan förflytta sig och besöka varandra hur mycket de vill, trots att de bor i olika världsdelar. Från och med nu kan de ha kul hur ofta och hur mycket som helst. Svenska röster: Linda Åslund, Josefine Götestam och Ester Sjögren. Textat sid. 199.

16.10Min riddare och jag Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

16.20Pirater i huset intill Gnölvikens drottning. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Gnölvikens drottning. Textat sid. 199.

16.35Sommarlägret Skrattfröet. Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl. Textat sid. 199.

16.45Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

16.55Ett fall för KLURO Värsta första dagen. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Värsta första dagen. Textat sid. 199.

17.10P King Älling Ljus, kamera, Älling!. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

17.20Safirdrakens krafter Kanininvasionen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

17.30Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

17.40Ho-ho, kör! En fladdermusfest. En fladdermusfest. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. Textat sid. 199.

17.45Daniel Tigers kvarter God morgon, Daniel. God morgon, Daniel. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.00Sol, snart 6 år Ugglemössan. Ugglemössan. Sol brukar hålla sig lite för sig själv och tar gärna till en egen version av sanningen. Textat sid. 199.

18.15Lili Lili är galen i presenter. Vissa kanske tror att Lili är liten. De har fel. Hon är stor nog för jättemånga saker, och hon kan göra det själv. Skulle det råka gå fel så kan hon ju alltid försöka igen. Textat sid. 199.

18.20Nasse Tecknad svensk serie från 2004. Nasse hittar en ballong. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. Textat sid. 199.

18.30Maxat Plåsterryckaren. Dilan och Erik bygger nya maxade kedjereaktionsmaskiner. I detta avsnitt ska maxat-maskinen "Plåsterryckaren" dra av Eriks gamla plåster med hjälp av fallskärmshoppare, snorbad och en bil som släpps från en lyftkran. Del 1 av 10. Textat sid. 199.

19.15Min bror kollokungen Oppe. Fanny har förstått att Sonja ljugit om sin bror, men Sonja lyckas hitta ett sätt att rädda lögnen om Harry. Sonja visar Fanny en bild på "Hemlige Harry" men var har den riktiga Harry tagit vägen när det är dags för familjen att äta middag? Del 6 av 10. Oppe. Textat sid. 199.

19.45Bagel & Beckys show Tre huvuden är bättre än två. Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!. Textat sid. 199.

19.55Djungelpuls Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Henry och... En skateboard. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

05.15Punky Pappa badar inte. Pappa badar inte. Punky är en liten tjej med Downs syndrom. Vi följer henne i vardagen tillsammans med familjen. Textat sid. 199.

05.25Pocoyo Nytvättad anka. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.30Olobob-toppen Berget. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

05.35Gaspard och Lisa Perfektion. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

05.45Wisska Knuffande pingviner. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.