MENY

Barnkanalen

05.55Lunneskär Animerad serie om fågelfamilj. Hitta lunnefågeln. Hitta lunnefågeln. Lunneskär är fullt av djur och många äventyr. Där bor också lunnefågeln Oona och hennes lillebror Baba som tillsammans med familj och vänner gillar att utforska både ön och vattnet runt omkring. Textat sid. 199.

06.00Wisska Krokodilen i trädet. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

06.05Pocoyo Valens födelsedag. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

06.15Sara och Anka Extra studsig. Extra studsig. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.

06.20Hej Jycke Dansbaggemärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Fiskdammen. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.35Voffa, Kvittra och Len Ett studsigt äventyr. Ett studsigt äventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

06.45Raa-Raa - lejonet som låter En animerad serie för de minsta. Raa-Raas svåra ljud. Raa-Raas svåra ljud. Raa-Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. Textat sid. 199.

06.55Bing Musik. Musik. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

07.05Lillys Bortomvik Monstret vid Vilda Sten. Lilly bor vid havet tillsammans med sin pappa. Varje dag sköljer havet upp nya skatter till Lilly. Nåt som drivit en bit, från Bortomvik och hit. Svenska röster: Agnes Sjölund, Erik Ehn mfl. Textat sid. 199.

07.10Stella och Sam Super-Sam. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

07.20Simon Pappa upp i dagen. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

07.25Regnbågsstadens hjälte Uppskjutning. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

07.40Äventyr i tid och rum I fantasin finns inga gränser. Följ med Martin, Molly och Filur jorden - och tiden - runt!. Textat sid. 199.

07.55Biet Maya Edgar den oförskräckte. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

08.05Lille Roy En tankfull kille. En tankfull kille. Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad. Textat sid. 199.

08.20Tilde Middag för trettio. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

08.30Andys förhistoriska äventyr Nothrotheriopsen och dyngan. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

08.45Pyjamashjältarna Ugglis och flashflippfallet. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Mystiken tätnar på Sommarlovsplatsen när programledarna kommer ett steg närmare avslöjandet av Sommarskuggan nummer 3. Sommarlov är barnens morgonshow i Barnkanalen. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Grizzly och lämlarna, Pirater i huset intill och Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna. Textat sid. 199.

09.00Grizzy och lämlarna Skattletarbjörn. Skattletarbjörn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

09.15Pirater i huset intill Piraten Bollan. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Piraten Bollan. Textat sid. 199.

09.30Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Ett modebrott. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

10.00Zorro - legenden föds Torkan. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

10.20Djupet Jättebläckfisken. Jättebläckfisken. Familjen Nekton bor på ubåten Arronax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Textat sid. 199.

10.45Ranchen Oönskat besök. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

11.05Lassie Äventyrsserie från 2013 om collien Lassie. Diamantsjöns demon. Lassie är en vacker collie som bor i ett naturreservat, och tillsammans med sina vänner upplever hon massor av spännande äventyr i vildmarken. Textat sid. 199.

11.30Flax Max Syskonen Silver och Flax Max hjälper monster och människor i nöd i den lilla staden Skumberga. Den tama fladdermusen Pat är på äventyr med sina vänner, de tre syskonen Martin, Rebecca och Leo Silver. De fyra stöter på alla möjliga knasiga monster och spöken som alla har sina väldigt egna problem. Det finns oftast en lösning som vännerna kan klura ut tillsammans. Textat sid. 199.

11.40Heidi Skattjakten. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 32: Skattjakten. Textat sid. 199.

12.05Matildas superkrafter Hajmat hela veckan. Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?. Textat sid. 199.

12.15Världens bästa fritids Norsk humorserie om livet på ett fritids. Tjuvar på fritids. Del 6 av 8: Tjuvar på fritids. Textat sid. 199.

12.35Deckar-Jack Mästerdetektiv - hör upp! Kan du lösa mysteriet före Deckar-Jack och Harriet?. Vem stal från babianen?. När djuren i djurparken inte är ute och visar upp sig för besökarna så lever de ett vanligt liv, men då och då spelar någon lite utanför reglerna. Det är då djurparksdetektiv Sherlock Yack kliver in? Kan du med hjälp av ledtrådarna lösa mysteriet innan Sherlock gör det?. Textat sid. 199.

12.50Grötnöt & Fjädrik Mitt kungarike för en prins. De här rymdsniglarna är inte de skarpaste knivarna i stället. Faktiskt egentligen inte skarpa nog att ens vara med i stället, om man ska vara ärlig. Textat sid. 199.

13.00Sommarlägret Den misslyckade dejten. Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl. Textat sid. 199.

13.15Träd Fu Tom Den magiska pergamentsrullen. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

13.35Abel och Fant Lianernas drottning. Lianernas drottning. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

13.45Game on Programledarna och spelexperterna Ida Angelova och Laura Sipilä testar olika spel och konsoler och bjuder på spelrecensioner, tävlingar och tankar om spelande. Textat sid. 199.

14.00Pinos dagbok - syntolkat Pinos födelsedag. Pino fyller år och får besök av vännerna Pinolina och Pingvinen. Del 1 av 20. UR. Textat sid. 199.

14.05Pinos dagbok - syntolkat Pinos cirkus. Katten och Dockan är publik när Pino och hans vänner uppträder på cirkus. Del 2 av 20. UR. Textat sid. 199.

14.10Solen, månen och den röda planeten - syntolkat Himlabilder och stjärnmönster. Människan drog osynliga streck mellan stjärnorna på himlavalvet och hittade på sagor om livet på jorden och gudarna i himlen utifrån de mönster som bildades. Syntolkning: Sara Bäckmo. Del 4 av 5. Textat sid. 199.

14.20Berätta för mig - syntolkat Triggad. Roddes klasskompis Rosa tycker om att stå i centrum och ibland retar hon andra elever. Rodde tycker att Rosa är kul och applåderar hennes elaka skämt. Men är det verkligen rätt att skratta när andra känner sig mobbade? Del 4 av 5. UR. Textat sid. 199.

14.30Geronimo Stilton Grottmusen. Grottmusen. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 2. Textat sid. 199.

14.55Spartikelmysteriet Varelsen. Ett år har gått sedan barnen snubblade på mållinjen med att föra samman sin dimension med de försvunna föräldrarnas. Ett år av besvikelser och uppgivenhet. Några i Spartikelgänget har till och med gett upp jakten på Kvantum Nexus. Av en slump hittar de en ledtråd som leder dem på ett nytt äventyr. Men, inte alla vill att de ska lyckas - och vem kan man lita på när gamla vänner blir fiender och man dessutom tvivlar på sig själv?. Textat sid. 199.

15.25Scouts safari Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. Textat sid. 199.

15.45Ronja Rövardotter Borkas fräckhet. Del 6 av 26. Japansk tecknad serie baserad på Astrid Lindgrens böcker. Textat sid. 199.

16.10Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Plankan. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

16.20Vicke viking Vattkoppor. Vicke är en liten viking som brukar följa med sin pappa, vikingahövdingen Harald, och hans män när de drar ut på äventyr med långskeppet. Och tur är väl det eftersom Vicke med sina kluriga idéer alltid lyckas hjälpa dem ur de mest hopplösa situationer. Efter böcker av Runer Jonsson. Svenska röster: Leopold Römpötti, Stephan Karlsén, Marie Robertson, Fredde Granberg, Figge Norling, Rafael Edholm, Clara Rynger mfl. Textat sid. 199.

16.35Madicken Serie efter Astrid Lindgrens bok. Lisabet pillar in en ärta i näsan. Del 6 av 6: Lisabet är mycket för att pilla in saker, där de inte skall vara. Och en dag pillar hon in en ärta i näsan som hon sedan inte kan få ut. Textat sid. 199.

17.00Miss Moon Mammutrodeo. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

17.15Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Gropes gåva. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

17.30Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.40Daniel Tigers kvarter Dags att gå. Dags att gå. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

17.50Miffys stora små äventyr Miffy och draken. Miffy och draken. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa En halvtimmes Bolibompa. Textat sid. 199.

18.00Petra och patienterna En serie för små barn om vardagsproblem. Petra är sjuk och måste bo på sjukhuset. I varje avsnitt bor en ny patient i sängen bredvid. Textat sid. 199.

18.10Kojsagor Häxan Gnetelignat. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

18.20Småpotatis Tecknad amerikansk kortfilmsserie med fyra skönsjungande potäter. Varje film innehåller en sång och lite småprat. Textat sid. 199.

18.30Sommarlov Mystiken tätnar på Sommarlovsplatsen när programledarna kommer ett steg närmare avslöjandet av Sommarskuggan nummer 3. Sommarlov är barnens morgonshow i Barnkanalen. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Grizzly och lämlarna, Pirater i huset intill och Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna. Textat sid. 199.

18.30Grizzy och lämlarna Skattletarbjörn. Skattletarbjörn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

18.45Pirater i huset intill Piraten Bollan. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Piraten Bollan. Textat sid. 199.

19.00Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Ett modebrott. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

19.30Piratöarna Australisk äventyrsserie i 26 delar. Max återkomst. Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl. Textat sid. 199.

19.55Gnomens guide till fysiken Ljus. Trollkarlen visar allt från optiska illusioner till hur ljus studsar. I Fysiksport kollar vi in laserbiljard. Del 2 av 6. UR. Textat sid. 199.

20.05Unge greve Dracula Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. Del 12 av 14. Textat sid. 199.

20.30Vargblod Maddy är inte som andra flickor. Hon tillhör en uråldrig vargstam och lever i mänsklig skepnad bland byborna i engelska Stoneybridge. En dag flyttar Rhydian in på familjens revir och livet som vargblod tar en helt ny vändning. Säsong 1. Textat sid. 199.

20.55Ugglan Komiska sketcher om och med en uggla på en trädgren.

05.00Långhalsen Lo Hitta ballongen. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.05Fifi och blomsterfröna Engelsk animerad serie. Fifi är en engelsk liten förgätmigej-tjej som lever ihop med sina blomsterfrö-vänner och de leker och arbetar och hjälper varandra på alla sätt. Fifi är tankspridd och glömsk vilket gör att hon ofta hamnar i konstiga situationer. Svenska röster: My Holmsten, Mi Ridell, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Jan Modin m.fl. Textat sid. 199.

05.15Pocoyo På jakt efter Elly. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.25Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.40Ballonggården Ballongdagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

05.45Nelly och Nora Skepp ohoj. Skepp ohoj. Systrarna Nelly och Nora spenderar sina lediga stunder med familjen på en camping. De älskar att hitta på egna äventyr och bryr sig inte ett dugg om vad det är för väder. Serien är baserad på böcker av Emma Hogan. Textat sid. 199.