MENY

Barnkanalen

05.55Kojsagor Stora äventyr med Lilla Allt. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

06.00Min lillebror Jack larvar sig. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

06.05Bing Dockteatern. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

06.15Kiri & Lou Klara, färdiga, gå!. I en underbart underlig skog skrattar och sjunger Kiri & Lou med sina vänner - och lär sig hantera alla barndomens känslor. Textat sid. 199.

06.20Hej Jycke Spökmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Greta Gris reser till Paris. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.35Stella och Sam Havsdraken. Roliga och äventyrslystna Stella är nog den bästa storasyster man kan tänka sig, särskilt när du heter Sam och är ivrig att utforska allt vad världen har att erbjuda. Stella har tankar, kunskap och åsikter om det mesta och leder sin lillebror Sam och deras vänner in i fantasifulla, härliga äventyr. Textat sid. 199.

06.45Biet Maya Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

06.55Paddingtons äventyr Paddington hittar en duva. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

07.10Fix och trix Ett sagolikt prinsess-kalas. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

07.20Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Drönarjakten. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

07.40Partytältet Spaparty. Del 9 av 12. Från ett rätt vanligt och lite tråkigt partytält till en plats där allt är möjligt! Med ljus, handdukar, avslappnade stolar, ansiktsmasker och gröna växter förvandlar Jenny och Oumou tältet till ett härligt spa. Programledare och festfixare Jenny Järvholm. Textat sid. 199.

07.55Pirata & Piloto Fiskmåsarnas ö. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

08.05Miss Moon Tårttävling med trolleri. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.20Gigantosaurus Mazus komet. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. Textat sid. 199.

08.30Simon Jag är inte din kompis längre. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

08.35Safirdrakens krafter Tandfen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

08.45Robin Hoods rabalder och rackartyg Robin och kungen, del 2. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Robin och kungen, del 2. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Markus gör en musikloppa till Ida som får utmaningen att göra ett musiknummer fyllt av sport, Kapten Doris är på kollisionskurs mot något okänt och Chefen ger Uppfinnare Ensten ett nytt uppdrag. Programledare är Alex Hermansson, Dante Zia, Ida On och Markus Granseth. Dessutom visas Hunden Klapp, Flora och hennes regler och Team Dronix. Textat sid. 199.

09.05Hunden Klapp Animerad komediserie från Frankrike. Det regnar tegelstenar. Hunden Klapp är en trogen vän och hjälper gärna sin matte när hon hamnar i trubbel. Denna gång: Det regnar tegelstenar. Textat sid. 199.

09.15Flora och hennes regler Papegoja. Floras vardag är full av regler, hennes egna. Allt en kan behöva komma ihåg för att undvika de där pinsamma situationerna igen. Denna gång: Papegoja. Textat sid. 199.

09.30Team Dronix Virusappen. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Virusappen. Textat sid. 199.

10.00Vi på Saltkråkan Denna dagen - ett liv. Del 5 av 13. Melker visar sig från sin filosofiska sida. Men vad hjälper det, när så många praktiska ting sätter krokben. Författare: Astrid Lindgren. Textat sid. 199.

10.25Zogg Zogg är en ambitiös liten drake men kanske inte den vassaste eleven i Drak-skolan. Textat sid. 199.

10.50Funnen och vunnen En historia om ensamhet och vänskap. En dag när en pojke öppnar sin ytterdörr står där en ensam pingvin. Pojken bestämmer sig för att hjälpa pingvinen tillbaka till Sydpolen där den hör hemma, men deras resa tar en oväntad vändning. Berättare: Philip Zandén. Textat sid. 199.

11.15Roboten och valen En dag hjälper roboten Lobo en strandad val som är i nöd. För att hjälpa valen måste Lobo övervinna sin rädsla för vatten.

11.25Thunderbirds Hemligheten. Året är 2060. Internationella räddningsstyrkan är ett mystiskt och modigt team som i sina högteknologiska farkoster - Thunderbirds - är experter på att lösa problem. Allt från att stoppa skenande tåg till att sätta käppar i hjulet för den onde mästerskurken Hood. Textat sid. 199.

11.50Legendarerna Kilimanchu vaknar. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Kilimanchu vaknar. Textat sid. 199.

12.10Zorro - legenden föds Fällan. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

12.30Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Miljöfarligt avfall. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

12.55Pirater i huset intill Bollans hemlighet. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Bollans hemlighet. Textat sid. 199.

13.05Arthur & Excalibur Den bottenlösa kitteln. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Den bottenlösa kitteln. Textat sid. 199.

13.15Furiki rullar Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar. Textat sid. 199.

13.30Jakten på bästa familjen Barnprogram på finska. Nu gäller det att hitta tio guldkistor inne på Skansen, bland turister, djur och gamla hus. Men se upp för röda kistan, i den ligger det som vanligt ett tidsödande prank, istället för guld. Del 3 av 9.

13.45Pii ja Poju Barnprogram på finska. Bihn och Boo gillar att vara i sin träkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt.

13.55Mössakuten Program på meänkieli. Hulda ska baka och går och handlar. Men vad händer med äggen? Mössakuten får rycka ut. Del 17 av 28. Textat sid. 199.

14.00Mattemacken - syntolkat Area. Bankiren Caligula anförtror Mattemacken med en ovärderlig tavla som han vill att de ska mäta arean på. Efter en snabb lektion i hur man mäter en ytas storlek känner sig Geo mer än redo för uppdraget. Del 14 av 16. UR.

14.05Fel väder - syntolkat Båtutflykt. Idag är det lätt vind och fint väder för en båtutflykt, men är det för lite vind för Berit och för mycket för Håkan? Vi får väl se vad som händer. Animerad serie om väder. Del 2 av 5. UR.

14.10Djur som förändrar världen - syntolkat Myror. Myran är ett av världens mest framgångsrika djur, och en mästare i teamwork. Ett arbete som är enormt viktigt, inte bara för myran själv utan även för många andra. Genom att gräva upp och bygga om ser den till att näring når ut till många fler. Del 2 av 12. UR.

14.20Geografens testamente - Norden - syntolkat Spetsbergen. Följ med Holger och Mortensen på en gastkramande skattjakt genom Norden. På Svalbard blir jakten på Gjallarhornet allt intensivare, och Mortensen skadas. Del 7 av 10. UR.

14.40Piratöarna Australisk äventyrsserie i 26 delar. Vita rummet. Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl. Textat sid. 199.

15.05Fångad Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl. Textat sid. 199.

15.30100 saker att göra före high school CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?. Textat sid. 199.

15.50Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

16.20Alisa klarar sig alltid! Sångtävlingen. Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen. Textat sid. 199.

16.45Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Den som gräver en grop. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

16.55Ett fall för KLURO Villervalla för varulv. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Villervalla för varulv. Textat sid. 199.

17.10Mästerflygarna Ogjort väder. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

17.20Pyjamashjältarna Romeos förklädnad. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

17.30Ax till max Gäster med aptit. I staden Fräsinge finns det alltid något kul att göra för Ax och vännerna - och deras full-fartiga-fordon förstås!. Textat sid. 199.

17.45Masha och björnen Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

17.50Evi & Co Postgång. Evi bor med sin familj på en gård fylld med prylar och där allt är till salu. När mamma och pappa tar hand om kunderna passar Evi och hennes morfar på att gå på upptäcktsfärd bland alla saker och hitta nya sätt att använda dem på. Textat sid. 199.

18.00Djurens brevlåda Jag har aldrig sett en orm. Del 4 av 10. Jag har aldrig sett en orm. En flicka beger sig ut för att leta ormar. Kommer hon hitta någon, eller hittar de henne först? Baserat på barnlåtarna av James & Karin. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.10Louie & Yoko bygger En rymdraket. Med sin magiska verktygslåda finns det ingen gräns för vad Louie och Yoko kan bygga - och visa dig hur man gör!. Textat sid. 199.

18.20Bolibompa: Draken och de sju prinsessorna Prinsessan Ljuvlig. Draken kan inte klara sig länge till i fångenskapen. Ros-Louise börjar få bråttom! Dags att hämta prinsessan Ljuvlig!. Textat sid. 199.

18.30Sommarlov Markus gör en musikloppa till Ida som får utmaningen att göra ett musiknummer fyllt av sport, Kapten Doris är på kollisionskurs mot något okänt och Chefen ger Uppfinnare Ensten ett nytt uppdrag. Programledare är Alex Hermansson, Dante Zia, Ida On och Markus Granseth. Dessutom visas Hunden Klapp, Flora och hennes regler och Team Dronix. Textat sid. 199.

18.35Hunden Klapp Animerad komediserie från Frankrike. Det regnar tegelstenar. Hunden Klapp är en trogen vän och hjälper gärna sin matte när hon hamnar i trubbel. Denna gång: Det regnar tegelstenar. Textat sid. 199.

18.45Flora och hennes regler Papegoja. Floras vardag är full av regler, hennes egna. Allt en kan behöva komma ihåg för att undvika de där pinsamma situationerna igen. Denna gång: Papegoja. Textat sid. 199.

19.00Team Dronix Virusappen. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Virusappen. Textat sid. 199.

19.30Familjen Rysberg Humorserie från 2016. Andra säsongen. Vampyrellas vampyrkrafter. Del 9 av 12: Vampyrellas vampyrkrafter. Vampyrella upptäcker att hon kan höra vad andra tänker, en förmåga som inte alltid är så trevlig att ha. Som till exempel när man ska repa med sina ytliga bandmedlemmar Becky och Ramona. Drak-Olle däremot tycker att Vampyrellas gåva är fantastisk. Om han kan tjäna pengar på den så kanske han äntligen kan köpa ett slott i Transsylvanien. Manus och regi: Fredde Granberg och Thomas Claesson. Textat sid. 199.

19.55Djungelpuls Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

05.00Sov gott Babblarna Kortfilmer, musikvideor, språklek och dansfilmer i en rolig, språklekande, musikalisk och lugnande mix, passar bra att varva ner till eller som en mjukstart på morgonen. Textat sid. 199.

05.05Hunden Ib Ib använder sitt lasso. Ib är en hund som gillar att ta det lugnt. Ib är varken modig eller särskilt stark men klarar sig bra på sina vardagsäventyr ändå. Bara genom att vara just Ib. Textat sid. 199.

05.10Ho-ho, kör! Fnittergadd leker hoagömma. Fnittergadd leker hoagömma. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. Textat sid. 199.

05.15Sara och Anka Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Säsong 1. Textat sid. 199.

05.25Ballonggården Födelsedagsdagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

05.30Snipp snapp snut Läskig. Snipp, Snapp och Snut flyger drake, men rätt var det är flyger draken iväg med Snipp ända bort till skogen, där Läskig bor. Men är Läskig så farlig egentligen? Del 7 av 10. Läskig.

05.35Ella, Oscar och Hoo Längtar till semestern. Varje dag - ett nytt äventyr! för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. Textat sid. 199.

05.45Hej Jycke Nyckelmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.