MENY

Barnkanalen

05.55Kojsagor Min stinkande hund. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

06.00I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Pontipinerna hittar Igglepiggles filt. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

06.30Bing Bu!. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

06.35Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna Svensk animation från 2019. Musik. Våren vaknar av Läskig och Fjärilens magiska musik. Vännerna vill också spela musik och jammar igång ett oljud som helt får våren att komma av sig. Om de lyckas skapa musik och inte bara oljud kanske de också kan få blommorna att slå ut?.

06.40Luo Bao Bei Ping. Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny. Textat sid. 199.

06.50Vem spökar, Alfons Åberg? Tecknad film av Per Åhlin efter Gunilla Bergströms bok. Vem spökar, Alfons Åberg?. "Så klart att det inte finns några spöken", säger Alfons. Det vet han. Och inga monster och mystiska marsmän heller. Så klart! Men ibland glömmer Alfons det. Textat sid. 199.

07.00Monsterskolan Snörvlas födelsenatt. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

07.10Monsterbarnvakterna Pälsboll. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. Textat sid. 199.

07.20Ella, Oscar och Hoo Överraskningen. Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. Textat sid. 199.

07.30Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

07.55Simon Stödhjulen. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

08.00Häxan Surtant Häxan Surtant är inte bara världens suraste och elakaste häxa utan också vd i sin alldeles egna firma. Del 7 av 15. Från Jullovsmorgon 2006. Textat sid. 199.

08.20Andys förhistoriska äventyr Paraceratherium och fotavtrycket. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

08.35Mästerflygarna Tuff-tuff uppgift. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.45Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Den allvarliga leken. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Nyfikenheten är stor när den spännande jakten på Sommarskuggan fortsätter i Sommarlov. Dessutom visas Fåret Shaun, Jecko och Jessie vet bäst och Vilse i Oz. Textat sid. 199.

09.03Fåret Shaun Nalle-kuppen. På bondgården är inget sig likt. Med andra ord är det precis som (o)vanligt för fåret Shaun och gänget. Textat sid. 199.

09.15Jecko och Jessie vet bäst Jecko och Jessie vet allt. Åtminstone tycker de det själva. I dagens avsnitt förklarar de hur man tillverkar papper. Det låter kanske otroligt men papper är faktiskt torkad ost. Del 6 av 10. Textat sid. 199.

09.30Vilse i Oz Den magiska kartan. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. Textat sid. 199.

10.00Världens bästa fritids Norsk humorserie om livet på ett fritids. Andra säsongen. Textat sid. 199.

10.20Djupet Säsong 1. Späckhuggaren. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Textat sid. 199.

10.45Pingvinerna från Madagaskar Pingvinerna från filmen Madagaskar är tillbaka. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Textat sid. 199.

11.05Legendarerna Den spjuveraktiga magikern. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Den spjuveraktiga magikern. Textat sid. 199.

11.25Snö + 7 Trädgårdstomten. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

11.50Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Stulen puss. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

12.10Alisa klarar sig alltid! Balans i naturen. Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen. Textat sid. 199.

12.35Sengångarna Följ med till Costa Rica och världens första sengångar-fristad!. Clare, Judy och Becky jobbar alla på världens första sengångarfristad - med att rädda, studera och återföra just sengångare. Textat sid. 199.

13.00Min riddare och jag Utmaningen. Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

13.10Kate & Mim-Mim och trollkarlen från Oz Ett åskväder håller Kate vaken, så hon försöker fara till Mimiloo med Mim-Mim men...de hamnar någon helt annanstans!. Textat sid. 199.

13.30Game on Barnprogram på finska. Roblox. Dagens program handlar om Roblox. Ida och Laura testar olika Roblox-spel som andra spelare har skapat, det blir pizzabakande, springande och vackra miljöer. Vi får också se vem som vinner dagens tävling. Textat sid. 199.

13.50Oktonautit Animerad serie på finska. Åtta äventyrare bor på en undervattensbas - The Octopod. I varje episod möter de olika faror eller gör nya upptäckter om verkliga djur eller företeelser.

14.00Alfons Åberg - syntolkat Alfons och soldatpappan. Alfons och hans nya kompis, Hamdi, leker ofta krig. Hamdis pappa har varit med som soldat i ett riktigt krig och Alfons och Hamdi är nyfikna. De vill att pappan ska berätta om kriget, men pappan vill inte så gärna prata om det. Del 2 av 3. UR.

14.15Ett, två, tre... Tyra! - syntolkat På jakt efter Tyra! Dinosaurien Tyra har rymt från en cirkus och börjat på förskolan. Cirkusen vill ha tillbaka Tyra och tänker leta efter henne överallt. Att hitta en stor blå dinosaurie på en vanlig förskola borde inte vara så svårt! Del 5 av 6. UR.

14.20Ett, två, tre... Tyra! - syntolkat Gömma Tyra. Dinosaurien Tyra har rymt från en cirkus och börjat på förskolan. Cirkusen letar efter Tyra men hon vill inte alls lämna förskolan. Alla barnen hjälps åt för att förleda den letande cirkusen. Hur låter en dinosaurie och hur bygger man spår? Del 6 av 6. UR.

14.25NO-tv - syntolkat Ljus.

14.40Spartikelmysteriet Brittisk science-fictionserie. Livsfarligt område. Plötsligen töms gatorna på folk. Alla som är äldre än 15 har försvunnit. Serien följer ett antal barn som måste klara sig själva. Först tycker de att det är roligt och spännande men efter bråk och problem med att få mat för dagen måste de samarbeta för att hitta en lösning. Av Alison Hume och med Abigal Hardingham, Karim Zeroual, Emily Sanderson, Zachary Middleton m fl. Textat sid. 199.

15.05Hank Zipzer - världens bästa underpresterare Sömnlös i skolan. Sömnlös i skolan. Henry "Hank" Zipzer är dyslektiker, allt är inte så lätt för honom i skolan och han har dessutom en förmåga att ställa till problem... utan att egentligen mena det. Som tur är så har Hank vänner och familj som stöttar och hjälper honom, så i slutänden löser han alltid sina problem... på sitt eget, ofta lite speciella sätt. Säsong 3. Textat sid. 199.

15.30Tidlös prinsessa Dansa. En av tidernas mest talangfulla balettdansöser hamnar i vår tid genom ett magiskt halsband. Ska hon anpassa sig till ett liv i nuet, eller vill hon hellre återvända?. Textat sid. 199.

15.55Ridtur Ridtur utspelar sig på en anrik brittisk privatskola, Covingtonakademin, med ridning som inriktning, hit kommer Kit från USA och hennes pappa som fått jobb på skolan. Kit tycker att det är jättespännande att börja på Covington tills hon inser att hon blir tvungen att utmana sin största rädsla - att rida på en häst, men efter att hon har bekantat sig med TK, gör hon vad som helst för att få stanna. Textat sid. 199.

16.15Bara på skoj Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt. Textat sid. 199.

16.30Vi på Saltkråkan Denna dagen - ett liv. Del 5 av 13. Melker visar sig från sin filosofiska sida. Men vad hjälper det, när så många praktiska ting sätter krokben. Författare: Astrid Lindgren. Textat sid. 199.

17.00Ett fall för KLURO Rörliga bekymmer del 2. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Rörliga bekymmer, del 2 av 2. Textat sid. 199.

17.10Mästerflygarna Vådligt valmöte. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

17.20Tilde Fjäriln vingad syns här hemma. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

17.35Fixarna Trollstaven. Trollstaven. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. Textat sid. 199.

17.45Greta Gris Karnevalen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

17.50Daniel Tigers kvarter Ett fint brev till pappa. Ett fint brev till pappa. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.00Maja Sprall Lös tand. I staden Vardaglig händer det alltid något vardagligt men för Maja och hennes vänner kan det innebära stora äventyr. Textat sid. 199.

18.10Stopp! Säsong 2. Doktor Maja. Idag är Maja doktor! Men att leka doktor utan patienter är inte så kul; varken mamma eller pappa vill ställa upp. Maja får försöka hitta någon annan lösning. Del 7 av 10. Textat sid. 199.

18.20Iknarf och Knarf Rim-dags. Två bästa vänner har något att visa. Något minst lika knasigt som dom, förmodligen. Textat sid. 199.

18.30Sommarlov Nyfikenheten är stor när den spännande jakten på Sommarskuggan fortsätter i Sommarlov. Dessutom visas Fåret Shaun, Jecko och Jessie vet bäst och Vilse i Oz. Textat sid. 199.

18.33Fåret Shaun Nalle-kuppen. På bondgården är inget sig likt. Med andra ord är det precis som (o)vanligt för fåret Shaun och gänget. Textat sid. 199.

18.45Jecko och Jessie vet bäst Jecko och Jessie vet allt. Åtminstone tycker de det själva. I dagens avsnitt förklarar de hur man tillverkar papper. Det låter kanske otroligt men papper är faktiskt torkad ost. Del 6 av 10. Textat sid. 199.

19.00Vilse i Oz Den magiska kartan. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. Textat sid. 199.

19.30Elefantprinsessan Australiensisk äventyrsserie. Vad är en dröm värd?. Att vara prinsessa över Manjipoor har övergått till pappersarbete och Kuru sköter det mesta åt Alex, som fortsätter att jobba med sin musik tillsammans med Amanda. Men i Västra Manjipoor är livet tufft och Zamiras missnöje får henne att kalla på mörka krafter för att försöka avsätta Alex från tronen. Serie 2. Detta avsnitt: Vad är en dröm värd?. Textat sid. 199.

19.55Larva Animerad serie om två maskar.

05.00Twirlywoos Fler och fler. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Henry och... En skateboard. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

05.15Sara och Anka Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Serie 1. Textat sid. 199.

05.25Ballonggården Baddagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

05.30Ho-ho, kör! Hoa-Mona, galaxens bästa månhoppare. Hoa-Mona, galaxens bästa månhoppare. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. Textat sid. 199.

05.35Gaspard och Lisa Mysteriet med de försvunna tomaterna. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

05.45Wisska Lugn och ro. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.