MENY

SVT 24

20.00På spåret - syntolkat Inga-Britt Ahlenius och Peter Magnusson möter Josefin Johansson och Johar Bendjelloul. För musiken står Lada & Svenska Grammofonstudion, ikväll tillsammans med Denise Johnson. Programledare är Kristian Luuk och domare är Fredrik Lindström. Del 2 av 13. Textat sid. 199.

21.00Arvinge okänd - teckenspråkstolkat Svensk dokumentärserie från 2019. Säsong 3. Fadderbarnet som försvann - första delen. Marie Louise Lindblom och Ulf Eriksson får aldrig några egna barn. Efter sin död vill de ge över en miljon kronor till sitt fadderbarn. Men var finns han? Kattis Ahlström och Niklas Källners sökande börjar i den lilla byn Blacksta och fortsätter i Mexiko City. Del 5 av 6. Textat sid. 199.

22.00Filip och Mona Svensk komediserie från 2019. Mona hittar ett långt hårstrå i sängen nere i övernattningslägenheten och bestämmer sig för att börja dejta. Filip tvingas spendera ensamtid med Oliver i butiken. Del 7 av 8. Från 14/12 i SVT1. Även i SVT1 17/12 och SVT1 19/12. Textat sid. 199.

22.20Militärligan - syntolkat Svensk dokumentärserie från 2019. Vintern 1993 står ligaledaren ensam kvar med några få medhjälpare. Två av bröderna har hoppat av och lämnat Stockholm, men behovet av pengar finns fortfarande kvar. Det är nu ligaledaren tar in sin egen far och tillsammans planerar de ett rån mot banken i Heby. Rånet lyckas, men polisen tar upp jakten och den slutar med att rånarna kör ner i diket. Nu står helt plötsligt både polis och barnfamiljer i ligans väg när de med skarpladdade automatvapen går upp på landsvägen för att få tag på en förbipasserande bil att fortsätta flykten i. Del 5 av 6. Textat sid. 199.

22.50Farliga beroenden Finsk kriminalserie från 2018. Säsong 2. Nikos återkomst orsakar en mängd problem för Krista. Oskari får en chans att infiltrera Roihas kokainliga. Del 2 av 8. Från 11/12 i SVT2.

23.40Vår tid är nu - syntolkat Svensk dramaserie från 2019. Säsong 3. Nedräkningen. Christina är fånge hos vänstergänget men försöker hitta en möjlighet att fly. Polisen med Uno i spetsen förbereder ett tillslag mot bondgården. Nina?s är nära konkurs och Nina överväger budet från Mirko. Eller kan hon lägga det förflutna bakom sig och ta hjälp av Peter? Krisen för Nina och Calle närmare varandra, men Calle får ett frestande anbud av Angelo. Del 7 av 8. Textat sid. 199.

00.40Tornedalsrallyt Svensk dokumentärserie från 2019. Det är åter dags för ett nattpass under jord för Patrik. Han har pendlat i 29 år för att kunna bo i Pajala men jobba i Kiruna. Och den här livsstilen passar honom. Varannan vecka bor han i sin barack i Kiruna. När Mattias blev kär i Marina blev hemlängtan under arbetsveckorna större. Olivia jobbar i Gällivare och är mångsidig maskinist. Även hennes pappa och bror arbetspendlar och nu delar de på en lägenhet, som börjar kännas trång. Johan-Petter är orolig över att landsbygden dör ut, medan rikspolitikerna saknar förståelse för problemet. Del 2 av 4. Från 11/12 i SVT2. Textat sid. 199.

01.10En perfekt förälder Hur gör man med barn och mat?. Få saker ger föräldrar sådan ångest som barn och mat. För det kan väl inte vara omöjligt att få barnen att sitta still och äta. Utan att maten ska behöva drunkna i sockerstinn ketchup. Eller muta med efterätt. Hur gör man egentligen med barnen, maten och sockret? Skådespelaren Erik "Jerka" Johansson träffar en sockerfri familj, intervjuar experter och barn och pratar matglädje med Zeina Mourtada. Del 3 av 4. Från 11/12 i SVT1. Även i SVT1 17/12. Textat sid. 199.

01.40Landet lyckopiller ?Jag vill att någon skjuter mig i benet så att jag slipper?. Nour El Refai testar olika metoder för att bli lycklig på "naturlig" väg. Hon träffar psykiatern och deckarförfattaren Åsa Nilsonne för att få råd, testar akroyoga då man yogar i luften, sjunger i kör och gör en cykelutflykt med gamla tanter. Men det mesta fungerar bara i stunden. Frågan är vad som verkligen hjälper? Serien följer Nours kamp för att må bättre. Del 3 av 4. Från 11/12 i SVT1. Även i SVT1 17/12. Textat sid. 199.