MENY

SVT 24

21.00Bron - syntolkat Svensk-dansk kriminalserie från 2017. Säsong 4. Del 4 av 8. I fjärde och sista säsongen ser vi återigen Sofia Helin i huvudrollen som Saga Norén och Thure Lindhardt som Henrik och återser även fler skådespelare från tidigare säsonger som Sarah Boberg, Rafael Pettersson och Maria Kulle. De kommer att få sällskap av flera nya och spännande karaktärer spelade av Mikael Birkkjær, Johannes Bah Kuhnke och Thomas W Gabrielsson m fl. Textat sid. 199.

22.00Lawless ocean Amerikansk dokumentärserie från 2017. Vittnet. Del 2 av 6: Vittnet. Ett enormt genombrott - ännu en video på morden upptäcks. Som bara gör att antalet offer ökar. Sökandet efter svaret på mordgåtan har lett Karsten till Filippinerna. Här öppnar sig en värld av illegalt fiske, människosmuggling och knarkkarteller. Karsten möter en fiskare som lyckats fly från slavarbete ute till havs, och får samtidigt insyn i flyktingsmugglingens grymma verklighet när spåren leder honom vidare till Bangladesh. Från 18/1 i SVT1.

22.50Sverige! Kulturliv i hela Sverige. Från 20/1 i SVT1. Även i SVT1 22/1. Textat sid. 199.

23.20Din för alltid Dansk programserie från 2017. Hur ser receptet ut för ett långvarigt äktenskap? Sex par i guldbröllopsåldern delar med sig av sina erfarenheter. Sista delen av 3. Denna gång: 88-åriga Vagn och Enitz gifte sig när de var 21 år gamla. Poul Erik (72) och Lykke (71) gifte sig för 50 år sedan. Från 5/1 i SVT2.

23.50Dox: Kattfilmen En magisk skildring av gatukatter i storstaden Istanbul. Vi får följa sju katter med högst speciella personligheter på deras strövtåg genom människors liv i den stad där de regerat i tusentals år. Katterna i Istanbul har alltid haft en speciell betydelse som rådgivare och bärare av lycka för Istanbuls invånare. Men när staden växer blir det fler som måste konkurrera om reviret. Filmen blev hyllad av kritikerna och har blivit något av årets dokumentärfenomen i USA. (Kedi, av Ceyda Torun 2016). Från 16/1 i SVT1.

01.05Auktionssommar - syntolkat Del 2 av 8. Två par tävlar mot varandra om vem som kan ropa hem de bästa fynden under en auktion med en begränsad summa pengar. I veckans program tävlar vännerna Patrick Lundin och Johnny Lundin från Norrtälje mot syskonen Jens och Ullis Björnehall från Umeå. Tävlingen äger rum på en gårdsauktion på gården Hoppet i utkanten av Edsbyn. Programledare är Sofia Rågenklint och domare och värderingsmän är Maria Granström och Mats Bergstrand. Textat sid. 199.

02.05Lerins lärlingar - syntolkat Del 2 av 6. Lars Lerin anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsnedsättningar i Karlstad. James, som brinner för skådespeleri, trotsar sina rädslor och går upp på scenen på Västanå teater, ivrigt påhejad av Junior. Oväntade vänskaper föds bland lärlingarna och Lars delar ut ett nytt roligt uppdrag: måla en dröm. Trots det vill en av deltagarna, Helene, plötsligt hoppa av skolan. Tv-spelsälskaren Janni får bolla idéer med sin stora idol - och de kaosartade förberedelserna för den stora utställningen fortsätter. Sökes: röd matta och raggarbilar!. Textat sid. 199.