MENY

SVT 24

20.00Uppdrag granskning sommar Försäkringskassan: Vad hände sedan?. En order från regeringen blir startskottet för ett skifte inom Försäkringskassan. Sjukpenningtalet ska sänkas - några år senare har tiotusentals människor förlorat sin sjukpenning. Vad var det som hände i det svenska trygghetssystemet? Uppdrag granskning återvänder till några uppmärksammade reportage och berättar vad som hänt efteråt. Från 21/7 i SVT1. Textat sid. 199.

21.00Sommaröppet Kalle Moraeus är gäst och spelar med husbandet, Lisa Miskovsky, Sofia Jannok och Kalle Lundin. Anne Lundberg möter Olof Wretling och vi pratar om relationer med psykolog Hanna Wallensteen. Medverkar gör också Susanne Jonsson och Monica Lindgren. Programledare: Inger Ljung Olsson. Skönt sommarhäng från en takterrass i Umeå, med gäster, musik, somrig matlagning och spännande möten, där tittarna är med och skickar sina hälsningar. Del 3 av 7. Från 22/7 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt och SVT1 28/7. Textat sid. 199.

22.00Ålands hjältar Finsk serie från 2021. Skärgårdsfärja på grund. Sjöbevakningen hjälper en skärgårdsfärja som drabbats av tekniskt fel, men väl i hamn visar det sig att en besättningsman är kraftigt berusad. Timo från Ålandspolisen söker efter narkotika med hunden Kosto. En reality om vardagen för polis och sjöbevakning på Åland, där sjöbevakningen har såväl gränsbevaknings- som sjöräddningsuppgifter. Del 1 av 8. (Finland, 2021). Från 21/7 i SVT2. Textat sid. 199.

22.30Ålands hjältar Finsk serie från 2021. Båt krockar med bro. Sjöbevakaren Jonas letar efter en båt som har kört in i en bro och därefter smitit från platsen. Polisen Adam håller i en skjutövning, medan kollegan Timo hjälper en förvirrad dam och avhyser en person från centrum. En reality om vardagen för polis och sjöbevakning på Åland, där sjöbevakningen har såväl gränsbevaknings- som sjöräddningsuppgifter. Del 2 av 8. (Finland, 2021). Från 22/7 i SVT2. Textat sid. 199.

23.00Molanders - syntolkat Svensk dramaserie från 2013. Operastjärnan. Olof leder Musiksällskapet i årets första konsert, då man gästas av en världsberömd operastjärna. Fanny börjar jobba på vårdcentralen. Familjen Molander har efter mamma Fannys utbrändhet flyttat till pappa Olofs uppväxtstad Alingsås för att få ett lugnare liv. Allt blir förstås inte riktigt som de tänkt sig. Del 2 av 12: Operastjärnan. Textat sid. 199.

23.45Gift vid första ögonkastet USA Bättre fly än illa fria. Efter att ett av paren har kastat in handduken är det upp till de återstående fyra paren att bevisa experterna rätt. De ska nu åka iväg på en mysig resa tillsammans, och den trånga boningen ska få dem att verkligen öppna upp sig för varandra om sina tvivel. Men med beslutsdagen bara dagar bort är nervositeten hög och den avslappnande resan visar sig bli allt annat än just det. Del 15 av 21. Från 22/7 i SVT24.