MENY

Kunskapskanalen

20.10Städernas vilda djur Holländsk naturfilm från 2017. Du trodde de befann sig längre bort, i vildmarken? De är även mitt i stadsmyllret, på din bakgård och balkong. Och de kommer ofta till staden på grund av oss. Vi träffar papegojor, giraffer, tvättbjörnar och många fler som har anpassat sig till människan och staden. Även i K 22/1 och K 25/1.

21.00Himalaya - granne med molnen Tro i vardagen. Äventyren fortsätter i Tibet. Denna gång firas det nyår, det blir besök på ett sjukhus där bland annat blodutsläpp praktiseras, och så får vi uppleva tibetansk opera. Del 4 av 5. UR. Från 15/1 i K. Även i K 21/1.

21.55Bitcoin för nybörjare Vi litar på koden. Med bitcoin kom blockkedjetekniken - själva verktyget bakom krypto-valutorna. Hur fungerar den? Går den att använda till annat? Och är den verkligen pålitlig? Brittisk-singaporiansk serie från 2018. Del 3 av 4. UR. Även i K 20/1 och K 21/1.

22.45Kärlek och silikondockor John är gift med silikondockan Jackie och tar med henne på zoo och restaurang. Sarah designar babydockor som används inom demensvården. Stacey skapar konst tillsammans med sina femton dockor. En film om ensamhet, hemligheter och acceptans. Vem kan döma vem eller vad människor älskar? Amerikansk dokumentär från 2018. UR. Från 15/1 i K.

23.55Nyckeln till naturkrafterna Grundämnen. Kan vår tidigaste förfader ha varit en hydrotermisk öppning i botten på ett urhav? För att förstå hur liv kunde uppstå ur det som en gång var döda stenar måste vi förstå vad vår planet är gjord av. Grundämnena bygger upp hela vårt universum. Del 3 av 4. UR. Från 13/1 i K.