MENY

TV4

06.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Polisen Andreas får ett larm om ett obehagligt villainbrott. En kraftig lägenhetsbrand får brandmannen Sebastian att befara det värsta. Polisen Gustav i Huddinge gör ett narkotikabeslag.

07.00Kockarnas kamp Svensk matlagningsserie från 2017. Under ledning av Pär Lernström tävlar några av Sveriges bästa kockar. Under tuff tidspress utmanas kockarna i tävlingar i snabbhet, precision, stresstålighet, kreativitet och analytisk förmåga. En efter en slås de ut tills endast en står som vinnare. Säsongsstart. Efter att snabbt ha bekantat sig med varandra kastas de åtta kockarna in i första utmaningen där äpplen står i fokus. För att kunna knipa medalj gäller det att kunna samarbeta. I den andra tävlingsgrenen gäller det att ha stenkoll på smeten när de ska steka perfekta pannkakor.

07.55Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

11.30Klassfesten Svenskt underhållningsprogram från 2017. Här gör kändisar upp i skolämnen för att tävla om vem som minns mest från sin egen skoltid. Det blir närgångna samtal och utmaningar där man får reda på allt om kändisarnas liv innan de blev berömda. Allt från kvarsittningar till första uppträdande och första kyssen. Programledare: Renée Nyberg. Marie Serneholt ställs mot Stefan Holm. Stefans musikkunskaper sätts på prov av Tony Irving och Maries Abba-kunskaper testas. Dessutom får hon ett överraskande besök från andra sidan jordklotet. Stefan och Marie avslöjar också sina helt olika erfarenheter på kärleksfronten från skoltiden.

12.55Idol 2017 Svenskt underhållningsprogram från 2017. Juryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge söker efter Sveriges nästa superstjärna bland tusentals sökande. Efter auditionturnén får tittarna rösta fram sin idol under fredagsfinalerna. Vinnaren får ett skivkontrakt. Programledare: Pär Lernström. I den sista kvalomgången tävlar killarna Magnus Schönberg, Sebastian Dahlström, Noah Gerstenfeld, Joakim Jakobsson, Kevin Olsson och Jack Stengel-Dahl. Vilka två som går direkt vidare till kvalfinalen avgörs av tittarna.

13.55Idol 2017 - röstningsprogram Svenskt underhållningsprogram från 2017. Resultatet av kvällens röstningar i Idol redovisas.

14.00Idol 2017 Svenskt underhållningsprogram från 2017. Juryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge söker efter Sveriges nästa superstjärna bland tusentals sökande. Efter auditionturnén får tittarna rösta fram sin idol under fredagsfinalerna. Vinnaren får ett skivkontrakt. Programledare: Pär Lernström.

15.55Småstaden Svensk komediserie från 2017. I den lilla staden Larstad finns Sveriges yngsta kommunalråd Simon Hoffman som får i uppdrag att rädda staden från förfall. Frågan är hur han ska klara av den minst sagt komplicerade uppgiften utan varken kompetens eller livserfarenhet. Larstad BK har en viktig fotbollsmatch mot Erikstad BK framför sig och Simon är det självklara valet som målvakt. Men Erikstad ryktas har farliga huliganer och Simon måste se över säkerheten och försöka stoppa huliganernas framfart. Herman satsar mer än han räknat med på matchen.

16.25Parlamentet Svensk satirunderhållningsserie från 2017. Här gör de politiska blocken upp om makten varje vecka under ledning av Anders S Nilsson. Frispråkighet och snabba repliker premieras. Lagen siktar både högt och lågt och ger med träffsäker satir och ironi en humoristisk bild av dagens samhälle. I det blåa laget tävlar Måns Möller och André Wickström. De ställs mot Robert Gustafsson och Johan Ulveson i det röda laget.

16.55Fuskbyggarna Svensk samhällsserie från 2017. Här får personer som drabbats av fuskande hantverkare hjälp av Martin Timell och Anders Öfvergård. För de här människorna har drömmen om att renovera sitt hus blivit en mardröm och fusket har lett till stora ekonomiska förluster. Soheila anlitar en takfirma för att lägga om taket på sitt hus. Allt verkar gå bra tills en observant granne påpekar att firman inte verkar göra jobbet rätt. Hon låter en besiktningsman se över arbetet som bekräftar att det inte är gjort korrekt och takfirman tvingas åtgärda felen. Två år senare börjar det plötsligt regna in i vardagsrummet och då visar det sig att Soheila inte köpt ett komplett tak, trots att det var det hon beställde. Firman vill nu ha mer betalt för att täta taket och utföra arbeten de borde gjort från början. När Anders och Martin tar sig en närmare titt på företaget visar det sig att samma personer cirkulerar i styrelser för flera olika företag och personen som står som vd är bosatt i Thailand. Han har dessutom 48 konkurser bakom sig. Anders lyckas till slut få tag på personen och det visar sig att han inte känner till något om verksamheten och bara står som registrerad vd. Allt tyder på att den som egentligen ligger bakom företaget håller sig undan och Anders blir tvungen att vända på varje sten innan han hittar den verkliga fuskbyggaren.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00Bingolotto Direktsänt spelprogram. Programledaren Ingvar Oldsberg bjuder på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg. Ingvar gästas av Kikki Danielsson. Husbandet leds av Mattias Bylund.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.25TV4Vädret Väderprognos.

19.30Bingolotto Direktsänt spelprogram. Programledaren Ingvar Oldsberg bjuder på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg. Ingvar gästas av Kikki Danielsson. Husbandet leds av Mattias Bylund.

20.00Parlamentet Svensk satirunderhållningsserie från 2017. Här gör de politiska blocken upp om makten varje vecka under ledning av Anders S Nilsson. Frispråkighet och snabba repliker premieras. Lagen siktar både högt och lågt och ger med träffsäker satir och ironi en humoristisk bild av dagens samhälle. I det blåa laget tävlar David Batra och Pia Johansson. De ställs mot Annika Lantz och Carl Stanley i det röda laget.

20.30Småstaden Svensk komediserie från 2017. I den lilla staden Larstad finns Sveriges yngsta kommunalråd Simon Hoffman som får i uppdrag att rädda staden från förfall. Frågan är hur han ska klara av den minst sagt komplicerade uppgiften utan varken kompetens eller livserfarenhet. Timpa, Simons gamla plågoande från högstadiet, har störande fester i sin trädgård varje kväll och halva Larstad får ingen sömn. Då ingen verkar vilja göra eller säga något blir det upp till Simon att stoppa festerna. Byråkraten Tina verkar ha en lösning men om den inte fungerar måste Simon ta hjälp av sin bror Carl. Men hans idéer är både farliga och illegala.

21.00Beck - Rum 302 Svenskt kriminaldrama från 2015. Om polisen Beck i Ystad och hans kollegor. Beck och Gunvald utreder mordet på en kvinna som hittas strypt på ett hotellrum i Stockholm. Någon har betalat för rummet med ett kreditkort som tillhör en Peter Ahre. När Gunvald och Oskar ska hämta Ahre till förhör blir denne upprörd och berättar att han natten innan blivit rånad på både bil och plånbok och att han polisanmält det. Det blir ett tufft fall där spåren leder åt olika håll, från stans förorter till nattlivet runt Stureplan. Samtidigt tampas de med en ny polischef och Beck måste acceptera att hans dotter dejtar en polis.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Beck - Rum 302 Svenskt kriminaldrama från 2015. Om polisen Beck i Ystad och hans kollegor. Beck och Gunvald utreder mordet på en kvinna som hittas strypt på ett hotellrum i Stockholm. Någon har betalat för rummet med ett kreditkort som tillhör en Peter Ahre. När Gunvald och Oskar ska hämta Ahre till förhör blir denne upprörd och berättar att han natten innan blivit rånad på både bil och plånbok och att han polisanmält det. Det blir ett tufft fall där spåren leder åt olika håll, från stans förorter till nattlivet runt Stureplan. Samtidigt tampas de med en ny polischef och Beck måste acceptera att hans dotter dejtar en polis.

23.05Farang Svensk dramathrillerserie från 2017. Den före detta kriminelle Rickard har efter att han vittnat mot sina kumpaner levt ett isolerat liv under skyddad identitet i Thailand. När hans tonårsdotter Thyra söker upp honom blir det en väg ur isoleringen. Men det dröjer inte länge förrän både Rickards och Thyras liv är i fara. Thyras avslöjande av Richards rätta identitet har tillfälligt räddat hans liv. Nu gäller det för Thyra att snabbt få honom ur fängelset i Marks verkstad innan Richards gamla fiender kommer för att hämta hem honom till Sverige.

00.05Loch Ness Brittisk dramaserie från 2017. När en död kropp hittas vid Loch Ness på det skotska höglandet kastas kriminalpolisen Annie Redford in i sitt första mordfall. Snart visar det sig att de har att göra med en seriemördare och utredningen påverkar både Annes familj och samhällets överlevnad. Annies beslutsamhet leder henne till att avslöja mördarens vapen. Hon och Quigley går samman för att jaga efter den misstänkta och riskerar sina liv i jakten. Men saker och ting visar sig snart inte vara som de trott.

01.05Road Trip Road Trip är en amerikansk komedi från 2000. Josh och Tiffany har varit tillsammans sedan tonåren och när de börjar på universitetet i två olika delstater lovar de att ge långdistansförhållandet ett försök. Men Josh hamnar i säng med sin studiekamrat Beth och det hela hamnar på video som av misstag skickas i ett paket till Tiffany. Tillsammans med tre vänner har Josh inget annat val än att köra från New York till Texas där Tiffany studerar för att stoppa henne från att se videon.

03.00Seriously funny kids Amerikansk underhållningsserie från 2011. Barn säger de mest fantastiska ting, något som supermodellen Heidi Klum får erfara när hon träffar dem i små grupper för att få höra vilka insiktsfulla guldkorn de har att komma med. Heidi träffar en ung pojke som tror att han är en trollkarl. Barnreportrarna från Farm TV blir lurade.

03.30Seriously funny kids Amerikansk underhållningsserie från 2011. Barn säger de mest fantastiska ting, något som supermodellen Heidi Klum får erfara när hon träffar dem i små grupper för att få höra vilka insiktsfulla guldkorn de har att komma med. Heidi Klum får äktenskapsråd av en ung flicka, barnen upptäcker att cupcakes inte är så söta och en ung pojke spelar trummor.

04.00Ingvar Kamprad Ingvar Kamprad är en svensk dokumentär från 2016. Ingvar Kamprad är en av de största svenska entreprenörerna och har förändrat människors hem världen över med Ikea. I år fyller Ingvar 90 år och i den här dokumentärfilmen skildras hans livsverk, människorna han byggt det tillsammans med och hans liv i både med- och motgångar. Programledaren Jesper Börjesson reser till Älmhult där allt en gång började och träffar Ingvar Kamprad som efter 40 år utomlands flyttat hem. I byn Älmhult mitt i de småländska skogarna sjuder det av liv. Här finns människor från ett femtiotal olika länder som alla har en sak gemensamt, de arbetar på Ikea. Jesper träffar möbeldesigners, katalogfotografer, produktutvecklare och andra anställda på företaget.

05.00Lucky dog - en andra chans Amerikansk dokumentärserie från 2014. Djurtränaren Brandon McMillan besöker olika djurhem för att hjälpa hundar som ingen vill ha. Han tar dem med till sin gård där han tar sig an den näst intill omöjliga uppgiften att träna hundarna till att bli perfekta husdjur. Hans förhoppning är att de sedan ska bli adopterade. Åttaåriga Cora har blivit adopterad och nu försöker Brandon få henne att bryta sina dåliga vanor för att fungera tillsammans med sin nya ägare.