MENY

TV4

06.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2014. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Den franska bulldoggen Maja har ett blåsljud på hjärtat. Hon blir undersökt av hjärtspecialisten Anna Tidholm. Veterinären Anestis Simeonidis får besök av bondkatten Sotis som har fått näthinnelossning på båda ögonen. Anestis konstanterar att Sotis har blivit blind. Fiskarkatten Arun fick sin tå amputerad av distriktsveterinären Marek Goczkowski som nu gör ett hembesök. Cavalier king charles spanieln Eros lider av den kroniska sjukdomen syringe mylonite. Veterinären Catarina Fischerström på Bergsåkers hästklinik får besök av welsh mountain-ponnyn Sola. Hon lider av förstoppning och Catarina ger henne lavemang. Den tibetanska spanieln Sebbe från djurhemmet Hundstallet har fått en ny matte. De besöker Gärdets djurklinik så att Sebbe kan genomgå en kontroll. Borderterriern Freja haltar, dvärgschnauzern Evita kan vara dräktig och rottweilern Morris har fått kraftiga eksem i munnen efter att han blivit medicinerad för en infektion.

07.00Bygglov Svenskt inredningsprogram från 2012. Snickarna Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman samt inredaren Mija Kinning reser runt i Sverige i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. De söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Bygglov befinner sig i Nora hos Niclas och Linda Bryngelsson och deras två barn Johannes och Alicia. Alicia är tre år och har ett svårt hjärtfel och familjen behöver hjälp från nära och kära för att klara vardagen. För att göra det enkelt för de anhöriga att avlasta familjen behöver de ett gästrum. Bygglovstrion river ut ett gammalt förråd och gör om det till ett extra sovrum.

07.55Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

11.30Mandelmanns gård Svensk dokumentärserie från 2018. Familjen Mandelmann består av Marie och Gustav och deras fyra barn. De driver den kravmärkta gården Djupadal på Österlen och här följer man familjen i deras arbete på gården, från morgon till kväll i allt från djurskötsel till byggen. Varmvåren på Djupdal är den stora förändringens tid och vårens första blommor tittar fram. Det är bråda tider på gården och mycket ska hinnas med. Marie sätter i gång planteringen av årets trädgård och Gustav åker till tippen för att ta till vara på saker folk slängt. I fårhuset är lamningen i full gång och det blir både lycka och sorg när lammungarna anländer till världen. I köket lagas det efterrätt för att fira den första råmjölken och Marie visar hur man kan ta till vara på nyplockade rabarber.

12.30Skidskytte: Världscupen Antholz Från världscupen i skidskytte som består av deltävlingar på tio olika platser i världen, inklusive OS. Från damernas masstart.

13.20Bygglov Svensk inredningsserie från 2018. Matte Carlsson, Willy Björkman och arkitekten Maria Kingsley reser runt i Sverige och hjälper människor med deras bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Karin och Josefin i Trosa ville bosätta sig i en gamla nedgången sommarstuga som de föll pladask för, framförallt blev de förtjusta i lusthuset på berget. Men med en sexåring och ett barn till på väg insåg de att de inte klarade av jobbet på egen hand. Bygglovsgänget kommer till deras undsättning och fixar i ordning köket och hallen och lyfter dessutom upp ett nytt lusthus på berget.

14.30Skidskytte: Världscupen Antholz Från världscupen i skidskytte som består av deltävlingar på tio olika platser i världen, inklusive OS. Från herrarnas masstart.

15.30Paul Hollywood bakar jorden runt Brittisk matlagningsserie från 2016. Bagaren Paul Hollywood reser runt jorden för att utforska bagerikulturen i några av världens största och mest livfulla städer. Han är på jakt efter bakverk som hjälpt till att forma stadens kultur och historia och bara det bästa duger. Säsongsavslutning. Det blir inslag med Pauls mest minnesvärda ögonblick från resan. I Madrid kämpade han med att få till den rätta churrostekniken och i Köpenhamn fick han baka ett hemligt recept. I New York lärde han sig ett helt nytt sätt att baka bröd och så blev det afternoon tea i London.

16.00Sveriges mästerkock Svenskt matlagningstävlingsprogram från 2018. Här tävlar svenska amatörkockar när de tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn, bestående av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing, ska de visa upp sina kulinariska kunskaper. Det är dags för slutkval i Gävle där 40 amatörkockar gör upp om de tolv platserna i mästerkocksköket. Snabbhet och finess är avgörande när de tävlande ställs inför tre moment där räkor, majonnäs och kött står på menyn.

16.55Sveriges mästerkock Svenskt matlagningstävlingsprogram från 2018. Här tävlar svenska amatörkockar när de tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn, bestående av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing, ska de visa upp sina kulinariska kunskaper. Slutkvalet fortsätter och de 25 kvarvarande tävlandena ställs inför den sista och avgörande utmaningen där strömming står i fokus. Det gäller att skapa en innovativ och modern rätt som imponerar på juryn.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00Bingolotto Dirketsänt spelprogram. Det bjuds på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg. Programledare Lotta Engberg gästas av Jonas Von Essen. Uppträder gör Dermot Clemenger och Mattias Bylund leder husbandet.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.25TV4Vädret Väderprognos.

19.30Bingolotto Dirketsänt spelprogram. Det bjuds på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg. Programledare Lotta Engberg gästas av Jonas Von Essen. Uppträder gör Dermot Clemenger och Mattias Bylund leder husbandet.

20.00Farmen Svensk realityserie från 2017. Långt bort från moderniteter ska ett antal deltagare leva som bönder gjorde på 1800-talet. Förutom att leva som förr i tiden är det en hård tävling med taktik och rackarspel. Programledare: Paolo Roberto.

21.00Medicinen Medicinen är en svensk komedi från 2015. Johanna har länge arbetat på modemagasinet Dolce Vita där hon hunsas av sin chef. Hon har dålig ekonomi och hennes före detta man har hittat en yngre tjej. Johanna behöver en paus i livet eller i alla fall en resa med barnen men hon har inte råd. För att tjäna extra pengar hoppar hon på ett erbjudande om att bli försöksperson för en ny medicin som får oväntade biverkningar. Över en natt förändras allt och det är inte bara Johanna som förändrats, omgivningen ser också på henne med andra ögon.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Medicinen Medicinen är en svensk komedi från 2015. Johanna har länge arbetat på modemagasinet Dolce Vita där hon hunsas av sin chef. Hon har dålig ekonomi och hennes före detta man har hittat en yngre tjej. Johanna behöver en paus i livet eller i alla fall en resa med barnen men hon har inte råd. För att tjäna extra pengar hoppar hon på ett erbjudande om att bli försöksperson för en ny medicin som får oväntade biverkningar. Över en natt förändras allt och det är inte bara Johanna som förändrats, omgivningen ser också på henne med andra ögon.

23.35Riviera Brittisk thrillerserie från 2017. Georgina är nygift med miljonären Constantine och lever jetset-liv på franska rivieran. Men när Constantine dödförklaras efter att en yacht exploderar dras hon in i en farlig jakt på sanningen. Georgina får reda på att Constantines förehavanden granskas av Interpol samtidigt som hon blir allt mer övertygad om att han är vid liv. Irina ingår ett avtal med en person i den undre världen.

00.35About Schmidt About Schmidt är ett amerikanskt drama från 2002. Warren Schmidt har precis blivit pensionär och känner sig rotlös och till råga på allt dör hans fru. Utan jobb och utan sin hustru är Warren desperat efter att hitta någon mening med sitt liv. Han bestämmer sig för att bila till sin dotter i Denver och hjälpa henne med förberedelserna inför hennes bröllop och samtidigt försöka hitta sig själv. Men det blir inte lätt för Warren, han hatar sin dotters fästman och hans familj. Warren blir allt mer övertygad om att hans uppgift i livet är att stoppa sin dotters bröllop. I rollerna ses bland andra Jack Nicholson, Kathy Bates och Dermot Mulroney.

03.10Yves Saint Laurent Yves Saint Laurent är ett franskt-belgiskt biografiskt drama från 2014. Den legendariska modeskaparen Yves Saint Laurent börjar jobba som assistent åt självaste Christian Dior i unga år. När Dior plötsligt går bort blir han chefsdesigner för modehuset som 21-åring. Senare skapar han tillsammans med partnern Pierre Bergé sitt eget varumärke. Men framgången och glamouren har en avigsida och Yves Saint Laurent lider av psykiska problem och dålig hälsa och missbrukar både droger och alkohol.

05.25Köket Svensk matlagningsserie från 2017. Här bjuder Nyhetsmorgons kockar på enkla recept som går snabbt att laga. Omtyckta klassiker varvas med nya favoriter. Kockarna avslöjar dessutom sina hemliga tips och tricks. Konditorn Roy Fares bjuder på våffelrecept.