MENY

TV4

05.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Serien följer polis, räddningstjänst och sjöbevakning i Stockholm, Åmål, Västervik och på Åland. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. En flicka fastnar i en gunga och brandmannen Olof måste använda en såg för att få loss henne. Polisen Sebastian larmas till ett pågående inbrott. Brandmannen Oskar tar hand om en lägenhetsbrand.

07.00Bygglov Svenskt inredningsprogram från 2012. Snickarna Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman samt inredaren Mija Kinning reser runt i Sverige i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. De söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Utanför Östersund, vid Revundsjön, bor Erica och Daniel med sin dotter. De har själva renoverat sitt gamla hus. Men nu när det egentligen bara är ytskiktet kvar i vardagsrummet och matsalen har luften gått ur dem och de har vänt sig till Bygglovsgänget för hjälp. Mija, Matte och Willy tar sig an familjens vardagsrum och matsal och målet är att skapa en harmonisk och avslappnande miljö som passar ihop med övriga huset. Det familjen inte vet är att gänget även har planer på att bygga ett nytt kök.

07.55Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

11.30Så mycket bättre Svensk underhållningsserie från 2017. Artisterna Eric Saade, Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Uno Svenningsson, Sabina Ddumba, Anders "Moneybrother" Wendin och popduon Icona Pop, som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt ska bo tillsammans och tolka varandras låtar. Det blir också intervjuer och samtal kring deras karriärer. Kikki Danielsson står i fokus och det blir en resa genom hennes karriär med toppar och dalar. Hon tar med artisterna för att lära dem hantera konsten att joddla och spela ett svårt instrument. Dessutom visar det sig att de ska uppträda.

13.00Ack Värmland Svensk komediserie från 2017. Anettes och Fannys mammaledigheter är över och det är dags för Ola och Pontus att vara pappalediga. Men både Anette och Fanny har svårt att släppa kontrollen. De litar inte på sina män som har en helt egen syn på föräldraskapet. Till råga på allt har Sol-Britt gjort om fotvårdssalongen. Anette bestämmer sig för att alltid tala sanning efter en incident i en mataffär. Ola kommer fram till att han måste vara döende efter att ha läst om olika på symtom på nätet och besöker vårdcentralen tillsammans med Pontus.

13.30Enkelstöten Svensk dramakomediserie från 2017. Jenny och Cecilia är två kvinnor i 60-årsåldern som lever ett vanligt medelklassliv i Kalmar. Men när båda inser att framtiden är allt annat än ljus för dem bestämmer de sig för att göra något drastiskt, att råna ett bankkontor i Stockholm. Jenny ligger i skilsmässa med sin make när ett äktenskapsförord hon glömt bort dyker upp. Samtidigt har Cecilias och hennes make Jans drömmar om ett hus i Provence krossats på grund av Cecilias usla aktieaffärer. Men när Cecilia vårdar en döende patient får hon en galen idé för att både hon och Jenny ska få en ljusare framtid, de ska råna Handelsbanken i Stockholm.

14.30Fotboll: Allsvenskt kval: studio före Studiosändningar.

14.40Kval till allsvenskan: Jönköping S - Trelleborg Fotboll från 2017. Kval till Allsvenskan 2017. Från Stadsparksvallen i Jönköping. Kommentator: Jesper Hussfelt. Expertkommentator: Anders Andersson.

15.40Studio Studiosändningar.

15.45Kval till allsvenskan: Jönköping S - Trelleborg Fotboll från 2017. Kval till Allsvenskan 2017. Från Stadsparksvallen i Jönköping. Kommentator: Jesper Hussfelt. Expertkommentator: Anders Andersson.

16.45Fotboll: Allsvenskt kval Studio Studiosändning i samband med allsvenskt kval.

17.00Bytt är bytt Svensk underhållningsserie från 2017. Antikprogrammet där de tävlande gissar värdet på föremål och en halv miljon kronor står på spel. Antikexperter beskriver allt de behöver veta förutom värdet och för de tävlande gäller det att välja rätt. Programledare: Renée Nyberg. Ehsan och Sara möttes på en persisk kryssning och har inte alltid så lätt att komma överens. Frågan är hur det ska gå när de ska försöka klura ut vilket föremål som är värt mest pengar.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00Bingolotto Direktsänt spelprogram. Programledaren Ingvar Oldsberg bjuder på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg. Lotta Engberg är gäst tillsammans med kollegorna i showen Made in Sweden, Erik Segerstedt, Peter Magnusson, Bruno Mitsogiannis och Lisa Stadell. Jan Johansson står för musiken och David Carbe leder husbandet.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.25TV4Vädret Väderprognos.

19.30Bingolotto Direktsänt spelprogram. Programledaren Ingvar Oldsberg bjuder på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg. Lotta Engberg är gäst tillsammans med kollegorna i showen Made in Sweden, Erik Segerstedt, Peter Magnusson, Bruno Mitsogiannis och Lisa Stadell. Jan Johansson står för musiken och David Carbe leder husbandet.

20.00Hellenius hörna Svensk talkshow från 2017. David Hellenius möter kända och aktuella gäster. Varje program gästas av två personer och det blir även artistuppträdande. David gästas av Krister Henriksson och Samir Badran. Krister pratar om sin nya roll där han spelar transvestit och om sitt vilda kärleksliv på 1970-talet. Han berättar också hur han lyckats skrämma sina barn att inte gå i hans fotspår. Samir har gjort en unik resa, för fyra år sedan medverkade han i den skandalomsusade dokusåpan Paradise Hotel och i dag är han en av Sveriges största artister. Han avslöjar bland annat om det är sant att han sov i sina föräldrars säng tills han var 16 år. Uppträder gör Samir och Viktor.

21.00Beck Svensk kriminalserie från 2016. Om polisen Beck och hans kollegor. Två trafikpoliser försöker stoppa en bil som kör för fort. När bilen till slut stannar skjuter föraren ihjäl en av poliserna. Ett rikslarm utfärdas och ett stort pådrag efter den hänsynslöse mördaren kopplas in med Beckgruppen i spetsen. Varken polisens kollega eller något av vittnena har sett något som kan leda polisen vidare. Till slut får de fram bilnumret med hjälp av en övervakningskamera men när de går in i bilägarens lägenhet hittar de honom ihjälskjuten. Det blir en lång dag för Beckgruppen då mördaren har fler offer på sin lista.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Beck Svensk kriminalserie från 2016. Om polisen Beck och hans kollegor. Två trafikpoliser försöker stoppa en bil som kör för fort. När bilen till slut stannar skjuter föraren ihjäl en av poliserna. Ett rikslarm utfärdas och ett stort pådrag efter den hänsynslöse mördaren kopplas in med Beckgruppen i spetsen. Varken polisens kollega eller något av vittnena har sett något som kan leda polisen vidare. Till slut får de fram bilnumret med hjälp av en övervakningskamera men när de går in i bilägarens lägenhet hittar de honom ihjälskjuten. Det blir en lång dag för Beckgruppen då mördaren har fler offer på sin lista.

23.05School of rock School of rock är en amerikansk komedi från 2003. Dewey Finn drömmer om att bli en rockstjärna men får i stället sparken från sitt band. För att kunna betala tillbaka sina skulder utger han sig för att vara kompisen Ned och tar hans jobb som lärarvikarie på en privatskola. Hans klass består av fjärdeklassare och bland dem hittar han några talanger som bildar ett band. Deras mål blir att vinna tävlingen Battle of the bands vilket skulle ge klassen ära och göra Dewey skuldfri.

01.20Wayne's world Wayne's world är en amerikansk kultförklarad komedi från 1992. Wayne och Garth är två hormonstinna och hårdrocksdiggande tonåringar som tillbringar sin mesta tid i Waynes källare varifrån de sänder sin egen skruvade tv-show. Tv-producenten Benjamin Kane upptäcker grabbarnas show och vill lansera den i större skala. När Wayne blir förälskad i hårdrocksångerskan Cassandra verkar livet leka men frågan är om hans och Garths vänskap kommer att klara omställningen med en ny karriär och en ny kärlek.

03.20Kalla fakta Svenskt samhällsmagasin från 2017. Redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer. Programledare: Nicke Nordmark. Trafikverket är en statlig myndighet som förvaltar många skattemiljarder men frågan är vad som egentligen döljer sig längs de norrländska vägarna. Reportern Camilla Ziedorn avslöjar en muthärva inom Trafikverket och beskriver hur deras tjänstemän i åratal har låtit sig smörjas av vägmålningsföretag. Flera personer som arbetar på vägmålningsföretagen träder fram och berättar om en mutkultur inom myndigheten. Beställarombud på Trafikverket som har hand om stora kontrakt ska ha tagit emot gåvor från företagen.

04.25Lucky Dog - en andra chans Amerikansk dokumentärserie från 2014. Djurtränaren Brandon McMillan besöker olika djurhem för att hjälpa hundar som ingen vill ha. Han tar dem med till sin gård där han tar sig an den näst intill omöjliga uppgiften att träna hundarna till att bli perfekta husdjur. Hans förhoppning är att de sedan ska bli adopterade. Tweet är en blandras som skulle kunna bli den perfekta hunden till en familj men först måste hon bli frisk och kry själv.

05.15Lucky Dog - en andra chans Amerikansk dokumentärserie från 2014. Djurtränaren Brandon McMillan besöker olika djurhem för att hjälpa hundar som ingen vill ha. Han tar dem med till sin gård där han tar sig an den näst intill omöjliga uppgiften att träna hundarna till att bli perfekta husdjur. Hans förhoppning är att de sedan ska bli adopterade. En lärare hoppas på att adoptera Leah till sin familj. Men innan Leah kan flytta in i sitt nya hem måste hon lära sig att glänsa i klassrummet.