MENY

TV4

06.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. I Stockholm larmas poliserna John och Wille ut till ett par som bråkar på gatan. Brandmannen Rikard tar sig an en svårsläckt brand i ett bostadsområde i Stockholm. I Uddevalla skyndar sig polisen Calle för att ingripa vid en stöld i ett varuhus.

07.00Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2011. Här ges råd om inredning, trädgårdsskötsel och renovering. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har snickaren Björn Christiernsson, trädgårdsmästaren Bosse Rappne och inredarna Lulu Carter, Jimmy Schönning och Karin Mannerstål, som alla bidrar med kunskaper inom sina områden. Martin och Björn maximerar ytan i ett litet sovrum genom att bygga en öppningsbar fondvägg som döljer både en utfällbar dubbelsäng och en lekhörna åt barnen. Lulu och Karin tar sig an ett syrum hos en tjej som vill bli modeskapare. De gör bland annat en provhytt med hjälp av gardinstång och draperier, inspirationstavlor och ett utfällbart arbetsbord. Det blir ett rum som rymmer både funktion och inspiration.

07.55Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

11.30Sommarkrysset - med Lottodragningen Svensk underhållning från 2017. Från Gröna lunds stora scen i Stockholm bjuder Gry Forssell på kluriga korsordskryss. Uppträder gör både svenska och internationella artister. Dessutom bjuds det på grilltips och Thomas och Andreas Ravelli ställs mot Nicole Falciani och Dainel Paris i Semstrarnas mästare. På scen står bland andra Peg Parnevik, Strandels och Stiftelsen.

12.50Alla bygger Svensk bygg- och realityserie från 2017. Här följer man stora som små byggen från start till färdigställande. Man är med när de första måtten tas och byggvaror plockas ihop och när till exempel en badtunna invigs. Även om det inte riktigt går som det var tänkt från början blir det oftast bra till slut. Niklas och Johan gör klart det sista till grillköket och gjuter bland annat egna bänkskivor. Hos familjen i Gagnef bygger dottern Sheli en koja till katten Kitty. Lotta och vännen Ulrika färdigställer kökshuset. Lisa och Lovisa i Södertälje ser framemot att inviga boden på kolonilotten och har bjudit in grannarna. Wille på Tynningö är fortfarande inte klar med bastun då han får en briljant idé, att bygga en utedusch. Samtidigt måste de bli klara för Wille har planerat en invigningsfest och bjudit in ett helt gäng till den.

13.50Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2017. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett hus som ligger fem meter från Hjälmarens södra strand i Åsbyviken utanför Örebro. Tillsammans med snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare förvandlar han huset till sin fulla potential. Ernst gör klart sovrummet och skapar bland annat en golvlampa och bygger en egendesignad soffa. Han gör även målningar med motiv tagna från omgivningen. Dessutom bakar han en tårta, en nötkaka samt småkakor.

14.50Två bröder emellan Två bröder emellan är en svensk fars från 2004. Bröderna Gustav (Lars Väringer) och Ingmar (Stefan Gerhardsson) har en diversehandel som verkligen gör skäl för namnet. Här säljer de allt från drivmedel, fisknät, musikinstrument och däck till mat och dryck. Bröderna driver också en liten hotellrörelse. Lönsamheten lyser med sin frånvaro men det är bara början på bekymren. När en hantverkare hastigt behöver kallas in är Lufsen den enda som står till förfogande och han är knappast ett esse på sitt jobb. Den yngre av bröderna försöker i sin tur envetet att anställa en kvinna till butiken i hopp om att de ska bli förälskade. Men kvinnan är inte den hon utger sig för att vara. Kommunen vill plötsligt köpa rörelsen och frågorna hopar sig men ingen verkar sitta inne med svaren och bröderna står plötsligt inför en rad svårlösta problem. Farsen är regisserad och skriven av Krister Claesson.

17.20Postkodlotteriets sommarvinnare Svenskt spelprogram från 2017. Här söker man upp vinnare i Postkodlotteriet och överraskar dem med deras vinst. Dessutom redovisas nästa veckas dragning av Postkodlotteriet.

17.30Fotbolls-EM studio Studiosändningar i anslutning till fotbolls-EM. I studion finns programledaren Anna Brolin och experten Hanna Marklund.

17.55UEFA Fotbolls-EM: kvartsfinal Från damernas fotbolls-EM som avgörs i Holland mellan den 16 juli och 6 augusti. Kvartsfinal. Kommentatorer: Jesper Hussfelt och Malin Swedberg.

18.50Fotbolls-EM studio Studiosändningar i anslutning till fotbolls-EM. I studion finns programledaren Anna Brolin och experten Hanna Marklund.

19.00UEFA Fotbolls-EM: kvartsfinal Från damernas fotbolls-EM som avgörs i Holland mellan den 16 juli och 6 augusti. Kvartsfinal. Kommentatorer: Jesper Hussfelt och Malin Swedberg.

20.00Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. Till Mickans fasa öppnar en kemtvätt i Saltsjöbaden med samma namn som hennes och Freddes efternamn, Schillers. Anna och Alex förbereder sig inför födseln och undersöker olika alternativ. Anna kan inte glömma skräcken från sin förra förlossning när Alex mamma dök upp. Hon anklagar Alex för att vara en morsgris och Fredde håller med henne. Alex försöker bevisa motsatsen men lyckas inte så bra. Victor vill inte gå till skolan eftersom han tycker hans fröken är äcklig och när Fredde träffar fröken får han en chock.

20.30Solsidan Svensk komediserie från 2012. Om de två paren Alex och Anna och Fredde och Mickan i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex väntar sitt andra barn men det hindrar dem inte från att köpa ett nytt hus. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan. Köket är äntligen klart hemma hos Anna och Alex och Ove tycker att de ska ha en inflyttningsfest. Alex försöker få Ove att förstå att det inte är lämpligt eftersom Anna är höggravid och inte orkar med en fest. Men Ove vägrar ge sig och lovar att ordna allt till festen som ska bli en lugn tillställning. Men festen blir allt annat än stillsam och Alex och Fredde rymmer fältet och går ner till bryggan. Då ringer Ove och meddelar att de måste skynda sig tillbaka till festen.

21.00Maria Wern - först när givaren är död Svensk kriminaldramaserie från 2013. Baserat på Anna Jansons romaner Drömmen förde dig vilse och Först när givaren är död. Om kriminalinspektör Maria Wern som bor och arbetar på Gotland. Mitt under förberedelserna till medeltidsveckan i Visby inträffar en mordbrand och man antar att 70-åriga Frida har omkommit. När ytterligare ett antal mord inträffar leder spåren Maria och hennes kollegor till en sommarstugeby där alla känner alla. När polisen hittar ett dokument med latinska texter och svårbegripliga ritningar oroar de sig för att dåden har något med själva firandet att göra. Men snart visar det sig att saker och ting inte är riktigt som polisen trott.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.15Maria Wern - först när givaren är död Svensk kriminaldramaserie från 2013. Baserat på Anna Jansons romaner Drömmen förde dig vilse och Först när givaren är död. Om kriminalinspektör Maria Wern som bor och arbetar på Gotland. Mitt under förberedelserna till medeltidsveckan i Visby inträffar en mordbrand och man antar att 70-åriga Frida har omkommit. När ytterligare ett antal mord inträffar leder spåren Maria och hennes kollegor till en sommarstugeby där alla känner alla. När polisen hittar ett dokument med latinska texter och svårbegripliga ritningar oroar de sig för att dåden har något med själva firandet att göra. Men snart visar det sig att saker och ting inte är riktigt som polisen trott.

23.05Extremt högt och otroligt nära Amerikanskt drama från 2012. Nioårige Oscars pappa dog i attacken mot World Trade Center i New York den 11 september 2001. Strax efter hans död hittar Oscar en nyckel i en vas i sin pappas garderob och han blir övertygad om att pappan lämnat den där för att han ska hitta den. Oscar bestämmer sig för att till varje pris hitta låset till nyckeln och ger sig ut i New York för att lösa mysteriet. Under hans sökande möter han många intressanta människor.

01.50Flags of our fathers Under andra världskriget vann en grupp amerikanska soldater slaget om den japanska ön Iwo Jima och reste den amerikanska flaggan på Mount Suribachi. Allt förevigades och fotografiet blev en symbol för seger och hjältemod.

04.25Barnens sjukhus Brittisk dokumentärserie från 2011. Om livet på Royal Manchester Children's hospital i England som är Europas största barnsjukhus. Varje år tas omkring 200 000 patienter emot, allt från nyfödda bebisar till tonåringar. Genom prövningar, komplikationer och glädjebesked följs patienterna, deras föräldrar och personalen.

05.00Barnens sjukhus Brittisk dokumentärserie från 2011. Om livet på Royal Manchester Children's hospital i England som är Europas största barnsjukhus. Varje år tas omkring 200 000 patienter emot, allt från nyfödda bebisar till tonåringar. Genom prövningar, komplikationer och glädjebesked följs patienterna, deras föräldrar och personalen.

05.35Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Mia i Trondheim behöver mer självförtroende efter att ha gått ner mycket i vikt. Pia var tidigare med i Jehovas vittnen och vill för första gången i sitt liv känna sig sexig. Silje Emilie behöver hjälp med att återfå kontrollen över sin kropp.