MENY

Sjuan

06.05Wife swap Brittisk realityserie från 2005. Om kvinnor som byter familj under två veckor. De får en manual med instruktioner från husets fru som de måste följa till punkt och pricka den första veckan. Under deras andra vecka får de chans att bestämma själva hur de tycker att det ska vara.

07.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Shelbies mamma Carie Zapletal försvann för över ett år sedan och Shelbie är övertygad om att hennes styvfar Ed, och kanske även hans dotter Lauren, ligger bakom försvinnandet. Både Ed och Lauren förnekar anklagelserna. Ed hävdar att Carie var en alkoholist som började tappa greppet om tillvaron. Hon ska ha börjat använda droger och försökt ta livet av sig så han tror att hon håller sig borta frivilligt. Doktor Phil försöker lista ut varför Carie lämnade sitt hem mitt i december utan varken jacka, telefon, plånbok eller bil.

08.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil fortsätter sitt samtal med Shelbie som tror att hennes styvfar Ed, och kanske även hans dotter Lauren, hade ett finger med i spelet när hennes mamma Carie Zapletal försvann, något de båda förnekar. Lauren avslöjar vad hon tror hände kvällen då hennes styvmor försvann. Ed hävdar att hans fru är beroende av droger och att hon synts till på stan vid flera tillfällen efter sitt försvinnande. Han tror att hon är vid liv och att hon snart återvänder hem.

08.50-Sändningsuppehåll-

10.55Wife swap Brittisk realityserie från 2005. Om kvinnor som byter familj under två veckor. De får en manual med instruktioner från husets fru som de måste följa till punkt och pricka den första veckan. Under deras andra vecka får de chans att bestämma själva hur de tycker att det ska vara.

14.00SOS djur Svensk dokumentärserie från 2015. Här följer man Stockholms och Göteborgs djurambulanser, distriktsveterinärerna i Rimbo och veterinärerna på specialistsjukhuset i Strömsholm när de tar hand om djur som far illa. De hängivna människorna står ständigt beredda när allt från hundar och katter till hästar och bävrar behöver deras hjälp. Djurambulansföraren Stig hjälper en livsfarlig fågel. Jakthunden Sigge har blivit attackerad av ett vildsvin och får akut vård på djursjukhuset. Distriktsveterinären Cecilia i Rimbo tar hand om en svårt sjuk kalv.

15.00Hela England bakar junior Brittisk matlagningsserie från 2013. Barn mellan nio och tolv år som älskar att baka möts för att ta sig an utmaningar som sätter deras kunskaper på prov. Varje vecka måste den som klarat sig sämst i utmaningarna lämna tävlingen tills det är dags för finalen där en deltagare utses till Storbritanniens bästa juniorbagare. Deltagarna tar sig an James komplicerade fjärilsmuffins och bakar sedan en kaka som ska påminna om ett av naturens underverk.

15.30Hela England bakar junior Brittisk matlagningsserie från 2013. Barn mellan nio och tolv år som älskar att baka möts för att ta sig an utmaningar som sätter deras kunskaper på prov. Varje vecka måste den som klarat sig sämst i utmaningarna lämna tävlingen tills det är dags för finalen där en deltagare utses till Storbritanniens bästa juniorbagare. Deltagarna bakar den svårbemästrade klassikern crumpets med varierande resultat. Sedan gör de småkakor med insektstema.

16.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2014. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Veterinären Einar Johard på djursjukhuset Albano träffar den unga schäfern Cobra. Hon har ett hjärtfel och ska genomgå en stor operation. Om hjärtfelet inte hade behandlats skulle det på sikt ha lett till hjärtsvikt och hunden hade sannolikt avlidit inom ett till två år. Fram till nu opererade man genom att öppna upp hela bröstet på hunden. Det är en mycket stor operation och läketiden är lång. Einar är en av de första i Sverige att anamma en ny teknik som han kommer att använda under Cobras hjärtoperation. Programmet följer med under operationen. Cavalier king charles spanieln Ares kommer in till veterinären och ögonspecialisten Anestis Simeonidis på Regiondjursjukhuset Bagarmossen. Den lille valpen har blivit svårt riven i ögat av en katt. Frågan är om Anestis kan rädda synen på Ares. Veterinären Catarina Fischerström på Bergsåkers hästklinik får in skadade travhästen Alu's First Line. Han har blivit sparkad på benet av en annan häst. Om det visar sig att benet är brutet finns det en risk för att man måste avliva hästen. På Parken Zoo i Eskilstuna ska distriktsveterinären Marek Goczkowski undersöka dvärgflodhästen Krakunia. Hon har ett blödande sår i ansiktet och Marek måste söva henne för att komma åt att undersöka det. Veterinären Helen Alm på Regiondjursjukhuset Bagarmossen träffar mopsen Bettiey som löper väldigt tätt och blir skendräktig. Återigen på Regiondjursjukhuset Bagarmossen kommer chihuahuan Tia på besök. Hon har en svullen mage och chefsveterinären Catarina Kjellerstedt undersöker henne med ultraljud. Cecilia Rodin på djursjukhuset Albano får besök av två vita maine coon-kattungar. Hon ska testa deras hörsel då det är ett känt problem med den här rasen. Ägaren är intresserad av att avla på en av dem och då får de inte vara döva. Den åldrade katten Cizzi besöker veterinären Karin Kriström på djursjukhuset Albano. Hennes ägare är mycket orolig efter att Cizzi har kräkts hela natten.

17.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2014. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Herdehunden Dis lider av kräkningar och diarré. Hon kommer in till akuten på Regiondjursjukhuset Bagarmossen och får en plats på isoleringen. Neurologspecialisten Cecilia Rohdin på Djursjukhuset Albano tar hand om katten Maja som har haft ett epileptiskt anfall. Den åldrade blandrashunden Roi anlände till Sverige i augusti 2013. Hon besöker nu veterinären Einar Johard på Djursjukhuset Albano då hon har fått buken full av vätska. Återigen på Djursjukhuset Albano träffar veterinären Cecilia Hässler Pettersson wachtelhunden Nisse. Efter att han varit ute och jagat i helgen har han kissat oftare än vanligt. Husse hittade också blod i urinen så Cecilia gör ett ultraljud på Nisses urinblåsa. Bondkattungen Fläcken besöker Regiondjursjukhuset Bagarmossen efter att hon har kräkts. Chefsveterinär Catarina Kjellerstedt misstänker att Fläcken har ätit blommor. Montys husse är orolig över en knöl som Monty har fått på sin vänstra tass. Veterinären Helen Alm tar prover. Lejonet Gir på Parken Zoo ska åka till Jerusalem för att para sig med en lämplig hona. Distriktsveterinär Marek Goczkowski och hans team behöver söva ner Gir för att kunna transportera honom. Katten Dolly har njurbäckeninflammation och besöker veterinären Helen Alm på Regiondjursjukhuset Bagarmossen. Catarina Fischerström på Bergsåkers hästklinik får besök av den varmblodiga travaren Chip och hennes tränare. Chip störs av en liten benbit när hon travar och Catarina blir tvungen att operera bort den. Greyhounden Miss Lee behöver hjälp att få i gång sitt löp så att hon kan tävla i SM.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00Superskaparna Svensk livsstilsserie från 2017. Sju kreativa deltagarna sätter sin fantasi och fingerfärdighet på prov när de ställs inför olika utmaningar. Det gäller att tänka ut spännande lösningar när de försöker förvandla vardagsföremål till något unikt och inspirerande. Programledare: Marie Serneholt. Temat är glamour och deltagarna skapar först ett galasmycke av ett digert utbud av material. De måste vara färdiga inom en timme vilket visar sig bli svårt. Den stora utmaningen går ut på att göra en takkrona de luxe av valfritt material. De tävlande väljer en stomme att utgå från och dekorerar sedan kronan med de mest oväntade saker.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.25TV4Vädret Väderprognos.

19.30Vad blir det för mat Svensk matlagningsserie från 2017. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Hemma hos Per råder ständigt kreativt kaos. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per blandar husmanskost med internationella influenser. Per ger sig ut i Trosas skärgård med fiskaren Fredrik Bäck för att försöka dra upp en gädda eller två till kvällens meny som består av fish and chips. Det serveras även kronärtskockor och fransk citronpaj.

20.00Livet på andra sidan Svensk dokumentärserie från 2012. Om de tre svenska medierna Vivis, Pehrs och Zoës annorlunda liv och arbete. De håller gruppseanser och hjälper människor som av olika anledningar söker sig till dem, samtidigt som de försöker få vardagen att gå ihop. Camilla Henemark vänder sig till Vivi för att få kontakt med en vän som gått bort. Men det visar sig finnas andra andar runt omkring henne som pockar på hennes uppmärksamhet. När Pehr och Lennart besöker en pizzeria ser Pehr andar kring servitören. Vivi och Anders håller en sommarfest som slutar med andlig kontakt. Zoë träffar två unga tjejer som förlorat en gemensam vän från sin skola.

21.00Spårlöst - Danmark Dansk dokumentärserie från 2012. Människor får hjälp att hitta sina biologiska föräldrar eller andra anhöriga som de har tappat kontakten med. I serien dokumenteras hur de ger sig ut i världen på en ofta väldigt känslosam resa för att få svar på frågor om sina rötter. Varje episod följer en ny person på resan till det förflutna. Grace förlorade sin mamma på Costa Rica för 37 år sedan. Hon hamnade på barnhem och till slut i Danmark men hon kan inte släppa tanken på sin pappa i hemlandet.

21.30Spårlöst - Danmark Dansk dokumentärserie från 2012. Människor får hjälp att hitta sina biologiska föräldrar eller andra anhöriga som de har tappat kontakten med. I serien dokumenteras hur de ger sig ut i världen på en ofta väldigt känslosam resa för att få svar på frågor om sina rötter. Varje episod följer en ny person på resan till det förflutna.

22.00Miss Marple Brittiskt kriminaldrama från 2006. Miss Jane Marple är en söt äldre dam men under ytan döljer sig en vass detektiv som är expert på att lösa mord. Hennes yttre är till en fördel eftersom gärningsmännen underskattar hennes förmåga. Miss Marple hamnar ofta i farliga äventyr med risk för sitt eget liv. Alla tåg från Exhampton är inställda och gästerna kämpar om att få husrum på hotellet i staden. Som en följd av att syskonbarnet Raymond fastnat i Frankrike tvingas miss Marple stanna kvar i staden. Hon checkar in på Sittaford House där hon träffar ägaren Clive Trevelyan som väntas bli landets näste premiärminister. Inte långt efter att Trevelyans plötsliga död förutspåtts under en lekfull seans hittas han livlös på sitt rum. Att hotellet är insnöat gör att den lokala polisen inte kan ta sig dit och därför tar Trevelyans bäste vän Enderby kommandot över mordutredningen. Miss Marple och Emily, den mordanklagade Jim Pearsons fästmö, tar sig tillsammans med journalisten Charles an fallet för att försöka rentvå Jim och finna den de tror är den verklige mördaren. Intrigen tätnar och medan karaktärerna lär känna varandra kompliceras utredningen ytterligare. Miss Marple fortsätter att söka svaret på mordgåtan och hoppas finna en lösning när hon börjar undersöka Trevelyans förflutna.

00.00Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 1995. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. När en okänd kropp hittas i en å är den enda ledtråden till dess identitet ett körkort som påträffas på kroppen. Men Frost upptäcker till sin förvåning att ägaren av körkortet lever och inte verkar ha en koppling till den döde mannen. Samtidigt kollapsar en fotbollsspelare under en presskonferens.

02.10Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2015. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. En kvinna upptäcker konstiga sfärliknande skuggor i vissa foton av hennes vänner. Först tror hon att det handlar om välvilliga spöken men när en mörk skepnad börjar plåga hennes familj inser hon att de har att göra med en ond ande.

03.05Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2015. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. Det sägs spöka i en tunnel som har en otäck historia. När man undersöker stället leder det till ett kusligt möte.

04.05Barn med sjätte sinne Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om barn som har övernaturliga förmågor. Här tar mediet Chip Coffey och psykologen Lisa Miller hand om klärvoajanta barn för att hjälpa dem att hantera sina förmågor bättre. Ett par tonåringar får chansen att använda sina övernaturliga förmågor när de ombeds att hjälpa en privatdetektiv. De ska försöka hitta en försvunnen man med hjälp av hans tillhörigheter.

05.00Rebel without a kitchen Kanadensisk matlagningsserie från 2014. Matt "Fidel Gastro" Basile och hans team besöker olika gatukök över hela Nordamerika. De åker från New York till New Orleans och Miami till Montreal där de med hjälp av lokalbefolkningen upptäcker vad som är nytt i varje stad en munsbit i taget. Det är dags för Torontos filmfestival och Matt är upptagen hela veckan. Bland annat sätter han upp ett pop up-event på det prestigefyllda Drake hotel.

05.30Rebel without a kitchen Kanadensisk matlagningsserie från 2014. Matt "Fidel Gastro" Basile och hans team besöker olika gatukök över hela Nordamerika. De åker från New York till New Orleans och Miami till Montreal där de med hjälp av lokalbefolkningen upptäcker vad som är nytt i varje stad en munsbit i taget. Matt beger sig till Sandbanks Estate Winery för det årliga eventet då man plockar vindruvor under en hel dag.