MENY

Sjuan

06.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Stefanie, 26 år, tycker att hennes mamma Cheryl blivit helt besatt av henne sedan Cheryl skilde sig för elva år sedan. Stefanie upplever det som att hon inte får ha något i fred och situationen urartade när hon skaffade sig en pojkvän.

06.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. När Treva gästade doktor Phil för ett år sedan klev hon upp på scenen full. Hon skickades till behandling men det hjälpte föga och hon har gripits två gånger för rattonykterhet. Hennes döttrar är rädda för att någon snart kommer att dö.

07.50Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Brooke vände sig till gud för tre år sedan för att ta sig igenom en tuff period men hennes make Jack tycker att hon gått för långt. Han berättar att hon tror gud talar till henne och genom henne vilket har orsakat slitningar på äktenskapet.

09.00Sändningsuppehåll

11.00Last resort - strandad kärlek Australisk realityserie från 2017. Fem par skickas till en tropisk ö för att arbeta på sina vacklande förhållanden. De har alla varit tillsammans en längre tid men ständiga gräl, otrohet och brist på samliv har satt deras kärlek på spel. En psykolog och en relationscoach försöker hjälpa dem att hitta tillbaka till varandra. Ett par behövde ett akut ingripande för att försöka rädda sitt förhållande och de återvänder efter ett dygns frånvaro. Frågan är om de valt att fortsätta sin resa. Paren arbetar med att bygga upp sin tillit till varandra.

12.00Last resort - strandad kärlek Australisk realityserie från 2017. Fem par skickas till en tropisk ö för att arbeta på sina vacklande förhållanden. De har alla varit tillsammans en längre tid men ständiga gräl, otrohet och brist på samliv har satt deras kärlek på spel. En psykolog och en relationscoach försöker hjälpa dem att hitta tillbaka till varandra. Tiden på ön närmar sig sitt slut och Sandy och Michael har en sista övning för paren. De ska klä ut sig till 50 år äldre versioner av sig själva och hålla minnestal där de ser tillbaka på sina liv tillsammans.

13.00Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2016. Många människor drömmer om att bygga ett eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Charlie åker till södra Lanarkshire där Jayne och Alistair Lewis bygger ett nyskapande hem. Paret vill ha ett hus som kan göras större eller mindre beroende på om de har gäster eller är ensamma. Bygget går först enligt planerna men så börjar pengarna sina.

14.00Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil hjälper ett läkarpar att hitta ett inte alltför dyrt hem i Cambridgeshire. De letar även efter ett drömhus på landsbygden.

15.00SOS Djur Svensk dokumentärserie från 2016. Här följer man Stockholms och Göteborgs djurambulanser, distriktsveterinärerna i Rimbo och veterinärerna på specialistsjukhuset i Strömsholm när de tar hand om djur som far illa. De hängivna människorna står ständigt beredda när allt från hundar och katter till hästar och bävrar behöver deras hjälp. Veterinären Emelie tar hand om hunden Rockie som kommer in akut på grund av sin inflammerade livmoder. Hunden Charlie misstänks ha blivit biten av en huggorm. Distriktsveterinären Eva undersöker baggen Draken som fått ett stort sår på halsen. Annika på djurambulansen i Göteborg hjälper en kattunge vars liv hänger på en skör tråd. Hennes kollega Åse blir attackerad av en måsmamma när hon försöker flytta hennes ungar som ligger mitt på vägen.

16.00Räddad av änglar Svensk dokumentärserie från 2018. Änglamediet Birkan Tore träffar människor som klarat sig ur svåra olyckor och andra livshotande situationer och ger sin syn på hur det gick till och hur deras skyddsänglar kan ha varit inblandade. I mötet med Carl-Eine Ström förklarar Birkan hur en tioårig pojke fick oanade krafter till att rädda både sig själv och sin styvfar när de ramlade ur en rusande sportbåt mitt i Ljusnan. Dessutom pratar Birkan om en fjäder med en speciell betydelse som uppenbarade sig mitt i kaoset. Med båda barnen i bilen och mitt på motorvägen hängde sig Camilla Reichenbergs farthållare. Hon tvingades köra rakt genom ett vägarbete i över 110 km i timmen. Bilen voltade flera varv i luften innan den kraschade i diket men hela familjen klarade sig i princip oskadd. Jordbrukaren Leif Larsson befann sig i sin silo när han pressades ner under en 500 kilo tung klinga. Fastklämd och med sargade ben såg han sitt liv passera revy. Efteråt har Leif kämpat med att förstå hur han kunde överleva, något Birkan hjälper honom med.

17.00En natt på slottet Svensk realityserie från 2016. Mediet Anne-Kristine Augestad bjuder in svenska kändisar att tillbringa en natt på Wenngarns slott där de på nära håll får uppleva andevärlden. Anne-Kristine vet inte på förväg vilka det är som kommer och deltagarna vet inte vad som väntar dem under kvällens gång. Säsongsavslutning. Catarina Hurtig, Lotta Gray, Glenn Hysén och Axel Schylström tillbringar en natt på slottet.

17.55Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

18.00Bingolotto Dirketsänt spelprogram. Det bjuds på bingospel och välkända gäster från Bingolotto-studion i Göteborg.

18.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man stämmer en tonåring som ska ha kört över hans väska under en rallytävling. Tonåringen påstår å sin sida att han blev offentligt förnedrad. En kvinna hävdar att en före detta vän lurade henne när han erbjöd sig att reparera hennes bil.

19.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2017. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför tuffa utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem tills en vinnare kan krönas. Det är dags för final och de tre finalisterna ställs inför utmaningar som sätter alla deras bakkunskaper på prov. De ska baka tre slags limpor med hjälp av olika tekniker, pepparkakor med kristyr och till sist en stor entremet.

20.00Bagges hemlösa hundar Svensk dokumentärserie från 2018. Musikproducenten och hundälskaren Anders Bagge beger sig till Hundstallet i Bromma för att tillsammans med den hängivna personalen hjälpa hundar som av olika anledningar behöver deras omsorg. Det blir en inblick i hundarnas brokiga förflutna och hur det går för dem efter att de kommit till stallet. Anders får ta del av en stark historia när gatuhunden Max kommer till hundstallet. Max är van vid att ständigt leta efter mat för att överleva så Anders försöker stilla Max matstress genom att alltid ha popcorn nära till hands. Anders och kollegorna på hundstallet får sedan fullt upp när polisen kommer in med en hel drös med vanvårdade hundar och däribland några nyfödda valpar.

21.00Spårlöst Svensk dokumentärserie från 2017. Här får människor hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Det blir både spännande resor och gripande möten för deltagarna när de letar efter en saknad biologisk förälder eller okända syskon. Hans Fahlén hjälper My att hitta svar om sitt ursprung i Sydkorea. När My tar sig en ordentlig titt i sin adoptionspärm hittar hon ingen förklaring på varför hennes biologiska föräldrar lämnade bort henne. Däremot upptäcker hon att de var mycket äldre än hon trott, 34 och 42 år, och hade redan ett barn sedan tidigare. My vill nu ta reda på sanningen innan det är för sent.

22.00Downton Abbey Brittisk dramaserie från 2011. Om kärlek, intriger, liv och död på godset Downton Abbey. Andra världskriget pågår för fullt vilket påverkar alla på Downton. Matthew, Thomas and William är alla ute i krig och godset förvandlas till ett hem för krigsskadade. Matthew får tillbaka känslan i sina ben och annonserar att han och Lavinia snart ska gifta sig. Ethel konfronterar sitt barns farföräldrar. Branson och Sybil rymmer. Carlyle försöker få Anna att spionera på Mary.

23.00Downton Abbey Brittisk dramaserie från 2011. Om kärlek, intriger, liv och död på godset Downton Abbey. Andra världskriget pågår för fullt vilket påverkar alla på Downton. Matthew, Thomas and William är alla ute i krig och godset förvandlas till ett hem för krigsskadade. Spanska sjukan ställer till det för Matthews bröllopsplaner när Cora, Lavinia och flera av tjänstefolket drabbas av sjukdomen. Ethel bestämmer sig för att behålla sin son. Sybils önskan att gifta sig med Branson chockerar hennes föräldrar.

00.30Kommissarie Morse Brittisk kriminalserie från 1987. Den hårt arbetande kommissarie Morse utreder brott i universitetsstaden Oxford tillsammans med sin assistent, inspektör Lewis. Morse drar nytta av sin höga intelligens i sin på jakt på gärningsmän men hans romantiska sida ställer ibland till det för honom. En vän till Morse hittas död i sitt hem. Det ser ut som självmord men Morse är helt övertygad att dödsfallet är förknippat med ett brott.

02.50Kommissarien och havet - i denna ljuva sommartid Svensk kriminalserie från 2008. Robert Andersson är kriminalkommissarie och bor på Gotland med sin danska fru Line och två barn. Livet på ön är dock allt annat än idylliskt då Roberts vardag består av att lösa olika typer av svåra brott och mysterier. En förman på ett bygge påträffas död i samband med en sprängning och det som först verkar vara en olycka visar sig vara ett mord. Under utredningen påträffas stora mängder narkotika och allt tyder på att förmannen var inblandad i en omfattande smuggelverksamhet. Spåren leder vidare till ett ouppklarat mord på en flicka som ägde rum för nästan 15 år sedan. Trots att kriminalkommissarie Robert Andersson är mördaren på spåren dröjer det inte länge förrän ännu en person, som också misstänks för smugglingen, hittas död. Samtidigt kommer Roberts gladlynta och utåtriktade mamma på besök. Hon och Robert har alltid stått varandra nära men det visar sig att även den bästa mor- och sonrelationen ibland kan stöta på problem.

05.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man hävdar att en vän till familjen stoppades av polisen 26 gånger och underlät att ordna registreringen av en bil vännen köpt av honom. Nu kräver han skadestånd. När en kvinna ser till att hennes före detta pojkvän får besöksförbud kontrar han med en stämning.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinnas gudson tar med en kompis till hennes hem och det slutar med att kompisen stämmer kvinnan för att hon slängt hans ägodelar. Ett par män stämmer sin före detta rumskompis då han ska ha underlåtit att betala hyran och andra räkningar.