MENY

Sjuan

08.50Sändningsuppehåll

11.00Seven Year Switch - gifta på prov Amerikansk realityserie från 2016. Fyra par som drabbats av en relationskris får chansen att byta partner och bo med en främling i två veckor. Det blir ett experimentellt äktenskap där de har möjlighet att lära sig vad som behövs för att stärka sina förhållanden. De nya paren utmanas i att ge och ta emot vilket är svårt för några av dem. Det uppstår spänningar när de får se videoinspelningar av vad deras riktiga makar gör med sina nya partners.

12.00Extreme makeover weightloss Brittisk dokumentärserie från 2012. Här får extremt överviktiga personer hjälp att gå ner i vikt. Under ett år får de hjälp att kämpa för att bli av med sina överflödiga kilon och förändra sina vanor så att de kan hålla sin nya vikt resten av livet. Sharon väger 190 kilo och är livrädd att lämna sitt hus. Frågan är om teamet kan hjälpa henne att gå ner i vikt och få bukt med rädslan.

13.00Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2016. Många människor drömmer om att bygga ett eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Säsongsavslutning. Charlie hjälper ambulanssjuksköterskan Steve och hans flickvän Hannah som bygger ett hus med hjälp av höbalar i ett skogsområde i East Sussex.

14.00Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil gör återbesök hos arkitekturälskarna Colin och Robin i Sussex och systrarna Gemma och Lucy i Reading som ville ha två av allt, inklusive badrum och parkeringsplatser.

15.00SOS Djur Svensk dokumentärserie från 2016. Här följer man Stockholms och Göteborgs djurambulanser, distriktsveterinärerna i Rimbo och veterinärerna på specialistsjukhuset i Strömsholm när de tar hand om djur som far illa. De hängivna människorna står ständigt beredda när allt från hundar och katter till hästar och bävrar behöver deras hjälp. Djurambulansföraren Marcus letar efter katter i en nerbrunnen lägenhetslänga i Kortedala. Veterinären Ida på specialistdjursjukhuset i Helsingborg tar hand om hunden Walle som har bitskador på huvudet. Bichon frisén Diesel ska genomgå en svår ögonoperation och distriktsveterinären Eva hjälper tre kor som drabbats av akut juverinflammation.

16.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Serien följer polis, räddningstjänst och sjöbevakning i Stockholm, Åmål, Västervik och på Åland. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Tony från Farsta brandstation får ett kemlarm. Polisen Johan på Åland jagar en rattfull båtförare. Polisen Anders letar efter två misstänka rånare i Åmål.

17.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2018. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Schäfern Zacko ska genomgå en titthålsoperation på Väsby djursjukhus. Mälaren smådjursklinik får besök av gerbilerna Pysen och Ekorren som den senaste tiden varit trötta och slöa. I Skåne gör parkens pilgrimsfalk en friflygning.

18.00En unge i minuten Brittisk dokumentärserie från 2016. Varje minut dygnet runt föds ett barn i England. Här följer man personalen på en en förlossningsavdelning och blivande föräldrar när det är dags att föda.

19.00Det stora tårtslaget Svensk matlagningsserie från 2018. Åtta deltagare som alla har ett brinnande intresse för tårtdesign tävlar mot varandra i olika utmaningar. De skapar tårtor utifrån olika teman och ställs inför tekniska utmaningar inom tårtdekoration. Programledare: Marie Serneholt. Säsongsavslutning. Temat är finaltårta med extra allt och deltagarna använder sig av specialeffekter för att imponera på domarna.

20.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2018. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. När Sandra Ungerbäck hittade sitt drömhus i Malung bestämde hon sig för att inget skulle stoppa henne från att göra det till sitt. Hon var så övertygad om att huset var menat för henne att hon köpte det trots att hon såg en skepnad redan på visningen. Hon antog att närvaron skulle försvinna när hon gjort sig hemmastadd men så har det inte blivit. Det har nu gått två år och fenomenen har bara ökat. Caroline Giertz och mediet Andreas Österlund hjälper Sandra och hennes sambo Fredrik att rensa huset en gång för alla.

21.00Spårlöst Svensk dokumentärserie från 2017. Här får människor hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Det blir både spännande resor och gripande möten för deltagarna när de letar efter en saknad biologisk förälder eller okända syskon. Emil, 33 år, föddes i Thailand men efter tre år flyttade hans svenska pappa från sin thailändska fru, Emils mamma, för att återvända till Sverige med sin son. Under åren har Emil haft sporadisk kontakt med sin mamma men plötsligt tog den slut. Nu har hans pappa gått bort och Emil undrar om han fortfarande har en mamma i livet.

22.00Poirot Brittisk kriminalserie från 2013. Om Agatha Christies detektiv Hercule Poirot. Från England till Medelhavet träffar Poirot på flera mordgåtor. Varken mördare, kidnappare, tjuvar eller förrädare kan lura den skicklige detektiven. I ett desperat försök att fånga den ökände konsttjuven Marrascaud ordnar polisen vad man tror är den perfekta fällan. Familjen Le Mesuriers dotter Lucinda ska göra debut och bära ett värdefullt juvelsmycke samtidigt som en värdefull tavla av Marrascauds favoritkonstnär ska visas upp. Poirot är på plats under kvällen men inget går enligt planerna. Marrascaud lyckas stjäla tavlan och juvelerna mitt framför näsan på Poirot och Lucinda mördas. Poirot blir förkrossad och drabbas av en depression. Doktor Burton försöker göra allt för att hjälpa sin vän men det är inte förrän en chaufför ber Poirot att hitta hans stora kärlek som han kan återvända till jobbet. Sökandet efter kvinnan tar Poirot till de schweiziska alperna och hotellet Olympos som man nu tror är Marrascauds gömställe. Frågan är om Poirot kommer kunna lösa mysteriet med den försvunna kärestan och fånga sin ärkefiende på köpet.

00.00Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 2010. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. Det förflutna hinner i kapp Frost på mer än ett sätt när några copycat-brott övertygar Mullett om att hans liv är i fara. Det finns nu två mördare på fri fot och det dröjer inte länge innan en tragedi inträffar.

02.00Kommissarien och havet - och döden kom på eftermiddagen Svensk kriminalserie från 2009. Robert Andersson är kriminalkommissarie och bor på Gotland med sin danska fru Line och två barn. Livet på ön är dock allt annat än idylliskt då Roberts vardag består av att lösa olika typer av svåra brott och mysterier. Ungdomarna Björn, Ellen, Anna och Erik tillbringar en kväll i en stuga vilket slutar med att Anna anklagar Björn för våldtäkt. När Robert och hans kollegor undersöker fallet hittar de ägaren till huset tillika Ellens mors pojkvän, psykologen Dag Svenson, död. Deras misstankar riktas mot Ellen som hatade sin mors älskare. Men det visar sig att även Erik har kopplingar till Dag som behandlade honom efter att han försökte begå självmord ett år tidigare.

04.00Mitt barns tidigare liv Amerikansk dokumentärserie från 2014. Det finns barn som har minnen från ett tidigare liv och vissa kanske kommer ihåg hur de dog. Fenomenet där barn påstår att de har haft ett tidigare liv är inte helt ovanligt och hundratals fall har dokumenterats vetenskapligt i både USA och resten av världen sedan 1950-talet. En liten flicka säger åt sin mamma att hon inte är hennes dotter och att hennes riktiga hem är ett annat. En pojke pratar ständigt om att han hade en bror som stupade under ett krig trots att det inte är sant.

05.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett tragiskt missfall bara några dagar innan ett bröllop leder till en konflikt mellan det sörjande paret och en discjockey. En kvinna kräver att hennes före detta flickvän kompenserar henne för att hon använt hennes kreditkort utan lov.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par hundägare grälar om veterinärskostnader efter att en engelsk bulldogg ger sig på en pudel. Tre unga män stämmer sin före detta rumskamrat för kontraktsbrott.