MENY

Sjuan

06.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Enäggstvillingarna Taylor och Tricia, 16 år, kan ha bara några månader kvar att leva på grund av sina ätstörningar. De gör precis likadant för att hålla sig så smala som möjligt då de båda är livrädda för att kallas för den fetare tvillingen. Samtidigt grälar deras föräldrar med varandra.

07.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Sommaren 2016 dömdes John Rinaldi för olaga förföljelse och trakasserier av skådespelaren Brooke Shields. Han avtjänade två månader i fängelse men nu hävdar han att han är oskyldigt dömd och att anklagelserna byggde på lögner. John tycker det är Brookes fel att hans liv är förstört.

08.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Grace hävdar att hennes äldre syster Katie har tappat kontrollen och är en dålig mamma som hellre tillbringar tid med sin hemlösa pojkvän Doug än med sina två barn. Grace är nu redo att tillkalla myndigheterna om inte Katie skärper sig och tar hand om sina barn ordentligt.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.05Gift med doktorn Amerikansk realityserie från 2014. Om en grupp kvinnor och hur de handskas med karriär, vänskap och familj i Atlanta. Tre av kvinnorna är läkare och resten är läkarfruar. Toya visar upp sitt nya hem för Heavenly som har mycket att säga om saken. Quad är redo att lansera sin kollektion för hundar och alla kvinnorna utom Mariah dyker upp på modevisningen. Frågan är om Quad kommer att få investerare på sin sida.

12.05Husakuten Brittisk dokumentärserie från 2010. Nick Knowles och hans team tar sig an det ambitiösa projektet att renovera två nödställda familjers hus. Som tur är hjälper familj och vänner till för att genomföra flera veckors arbete på bara några få dagar. Säsongsavslutning. I Haydock renoverar Nick Knowles och hans team ett helt hus. De förändrar livet för en familj som tillbringat de senaste åren på en byggarbetsplats och förvandlar deras hus till ett modernt hem fyllt med de senaste inredningsprylarna.

13.05Celebrity wife swap Amerikansk realityserie från 2014. Kända kvinnor byter familj under en vecka. De första dagarna måste de följa instruktioner från husets fru. De resterande dagarna får de bestämma själva hur det ska vara. Fruarna får en inblick i varandras kändisliv och för många blir det en chockerande upptäckt av hur annorlunda andra lever. Modellen Angie Everhart byter plats med kocken Gina Neely för en vecka. Familjen Neelys liv kretsar kring mat då både Gina och hennes make Pat är kockar och har skrivit flera kokböcker tillsammans. Hemma hos Angie och hennes pojkvän Carl äter man endast hälsosam färdigmat, något som gör Gina bestört. Hon reagerar även på att Angie och Carl särskiljer på sina barn som de har från tidigare förhållanden. Angie tar hand om sin son medan Carl har det fulla ansvaret för sin dotter. Gina vill att familjen ska fungera mer som en enhet.

14.00Celebrity wife swap Amerikansk realityserie från 2014. Kända kvinnor byter familj under en vecka. De första dagarna måste de följa instruktioner från husets fru. De resterande dagarna får de bestämma själva hur det ska vara. Fruarna får en inblick i varandras kändisliv och för många blir det en chockerande upptäckt av hur annorlunda andra lever. Larry Birkhead är den avlidne Anna Nicole Smiths före detta partner. Han bor med sin syster Angie, sin och Anna Nicoles dotter Dannielynn och Angies två barn på landet i Kentucky. Angie byter under en vecka plats med rallyföraren Helio Castroneves flickvän Adriana. Hon slås direkt av hur välstädat och perfekt det är hos familjen Castroneves och får svårt att följa Adrianas hektiska schema. Adriana å sin sida bestämmer sig genast för att ordna upp i det oorganiserade och stökiga Birkhead-hushållet.

15.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2014. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. De återstående elva bagarna ställs inför temat kex. I signaturbaket ska de göra kex som passar till en ostbricka. Mary Berry ger dem sedan sitt recept på florentines, ett italienskt kex med nötter och karamell. Till sist vankas tävlingens mest ambitiösa kexutmaning hittills. Deltagarna ska göra ett tredimensionellt sceneri byggt av kex. Det får föreställa vad som helst så länge det består av kex och inte faller ihop.

16.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. En allvarlig trafikolycka inträffar i centrala Stockholm och brandmannen Marcus rycker ut. Det yttre befälet Magnus tvingas hantera ett våldsamt trafikstopp. Polisen Mats i Haninge larmas till några ungdomar som misstänks röka cannabis.

17.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. En kvinna drabbas av akut andnöd och ambulanssjuksköterskan Janne larmas. Brandmannen Thomas rycker ut när en källare börjar brinna. Polisen Reine konfronterar en knivman.

18.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2017. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark undersöker parkens största djur, brunbjörnen. Mopsen Frankie ska operera sina trånga luftvägar och hans matte och husse är nervösa för hur det ska gå. Stoet Warina har en kraftig hälta och undersöks av veterinär Lisa på Löberöds hästklinik.

19.00Familjen annorlunda Svensk dokumentärserie från 2017. Om familjer med många barn och deras olika sätt att hantera tillvaron. De måste ofta tänka kreativt för att vardagen ska fungera. Men föräldrarna har ändå den viktigaste ingrediensen för att få ett bra liv, kärleken till barnen och till varandra. Familjen Pettersson ska äntligen åka utomlands med siktet inställt på en kryssning till Åbo. Men frågan är om fyra armar räcker för att hålla koll på åtta barn i främmande land. En guidad tur på ett slott visar sig vara en riktig utmaning. Ordningssamma familjen Zeeck planerar veckans måltider och shoppar mat på ett strukturerat sätt. Väl hemma får Susanne tid över för en favoritsyssla, tvätta bilen med tops och tandborste. Familjen Nikula samlar ihop grejer till välgörenhet och Sami överraskar sin fru med något väldigt speciellt.

20.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2017. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Barbara Edsbrand är mitt uppe i renoveringen av sitt drömhus i Hälleforsnäs när en osynlig gäst dyker upp. Dörrar öppnas, galgar kastas och Barbara blir knuffad. Det har gått så långt att hennes barn och särbo inte längre vågar besöka henne och hon sätter nu sitt hopp till mediet Camilla Öhrnberg.

21.00Spårlöst Svensk dokumentärserie från 2017. Här får människor hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Det blir både spännande resor och gripande möten för deltagarna när de letar efter en saknad biologisk förälder eller okända syskon. Hans Fahlén hjälper My att hitta svar om sitt ursprung i Sydkorea. När My tar sig en ordentlig titt i sin adoptionspärm hittar hon ingen förklaring på varför hennes biologiska föräldrar lämnade bort henne. Däremot upptäcker hon att de var mycket äldre än hon trott, 34 och 42 år, och hade redan ett barn sedan tidigare. My vill nu ta reda på sanningen innan det är för sent.

22.00Miss Marple Brittisk kriminalserie från 2008. Miss Jane Marple är en söt äldre dam men under ytan döljer sig en vass detektiv som är expert på att lösa mordfall. Hennes yttre är till en fördel eftersom gärningsmännen underskattar hennes förmåga. Miss Marple hamnar ofta i hisnande äventyr med risk för sitt eget liv. I fastigheten Stonygates driver filatropen Carrie-Louise Serrocold och hennes make Lewis en anstalt för unga män som hamnat snett. Där bor även en blandning av nära och avlägsen släkt till paret. Efter att det brunnit i Carrie-Louises kontor uppmanar hennes oroliga syster Ruth Van Rydock deras vän miss Marple att besöka den lättsinniga filantropen. Medan Carrie-Louises familj förbereder en musikalisk revy för internerna på anstalten märker miss Marple att allting inte står rätt till under ytan. Lewis Serracold försöker få generalrepetitionen av musikalen att flyta på utan problem. Men han blir avbruten av sin sekreterare Edgar Lawson, som förvirrad kommer in i salen med en dragen pistol. Trots att Edgar brottas ner till marken av en oväntad gäst, Carrie-Louises förra make och teaterimpressarion Johnny Restarick, meddelar hembiträdet miss Bellever att någon blivit mördad i lektionssalen. Miss Marple måste använda sig av sin djupa förståelse om hur den mänskliga karaktären fungerar för att kunna överlista mördaren.

00.00Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 1997. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. När Frost tar sig an utredningarna av två brutala mord måste han uppbåda all sin medmänsklighet och sitt yrkeskunnande.

02.10Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. Jennifer och Jamie Welborn är lyckligt ovetande om vad som väntar dem när de 2009 flyttar in i en överdådig herrgård i Pensacola i Florida, USA, tillsammans med Jennifers tonårsdöttrar Candace och Lauren. Två veckor efter flytten börjar underliga saker hända och en kväll ser Jennifer en man utanför köksfönstret som tittar på henne. När Lauren upptäcker en skepnad i sin garderob som ger henne rivmärken bestämmer sig familjen för att tillkalla en spökjägare. Men deras prövning är långt från över.

03.05Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. Amelia och Calvin Braddy flyttar hösten 2011 in i ett 1800-talshus i Hampton i Tennessee, USA, något de snart kommer att ångra. Amelia är föräldraledig och tar hand om deras två små döttrar medan Calvin jobbar. När ett värmeelement på barnens rum verkar ha blivit avslitet, något som orsakar rök och gnistor, tillkallar Amelia räddningstjänsten. En av brandmännen berättar att en kvinna en gång av misstag orsakade en brand i huset som dödade henne och hennes tre barn. Snart börjar en av döttrarna prata med flera låtsaskompisar som skrämmer henne. Amelia försöker desperat att övertyga Calvin om att det spökar, något han avfärdar som nonsens. Men det dröjer inte länge innan han är med om något som får honom på andra tankar.

04.00Andarna vänder tillbaka Dansk realityserie från 2014. Människor som upplever märkliga och skrämmande fenomen i sina hem tar kontakt med medier för att få hjälp. Det kan handla om mystiska attacker, oförklarliga händelser och andra obehagliga upplevelser. Programledare är Ibi Støving. Mediet Lena Ranehag besöker Maria och hennes två barn som bor i en lägenhet på Nørrebro i Köpenhamn. Efter flera oförklarliga upplevelser har Maria börjat bli rädd för att bo i sin lägenhet. Vid flera tillfällen har vattenglas exploderat och fyllt rummet med glasbitar, stearinljus slocknar av sig själva och tv:n slår av sig utan att hon rört fjärrkontrollen. Hon har även upplevt att någon satt sig på hennes säng och smekt hennes kind. Nu är måttet rågat för Maria och hennes barn och om Lena inte kan hjälpa dem kommer de att flytta ut. När Lena utforskar lägenheten förnimmer hon flera saker och vidarebefordrar bland annat en hälsning till Maria.

05.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En hyresvärd anklagar en före detta hyresgästs pojkvän för att vara skyldig till att hennes hus brann ner. Ett skilt par grälar om vinsten från försäljningen av deras hus.

05.25Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. När en tonårsmamma stämmer sin syster för kontraktsbrott grälar de bland annat om marijuana, en tidigare dom och ett nyfött barn. En man hävdar att hans före detta flickvän behöll hans hund och ringde polisen 16 gånger.