MENY

Sjuan

06.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Lisa har de senaste två åren haft vårdnaden om sin dotter Amandas två barn på grund av vad hon kallar Amandas drogproblem och dåliga föräldraskap. Nu kräver hon att Amanda erkänner att hon har problem eller så får hon inte se barnen igen.

07.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Lisa berättar att hennes nioåriga dotter Makenze är fullkomligt omöjlig att kontrollera. Flickan beter sig väldigt destruktivt och har bland annat skallat och slagit människor, haft sönder apparater och skadat djur.

07.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Melinda, Jovana och Michelle trodde att en dröm slagit in när de upptäckte företaget SDWR som påstår att de tränar hundar att spåra glukosnivåer hos barn och vuxna med diabetes. Men kvinnorna är nu övertygade om att de blivit lurade.

08.55-Sändningsuppehåll-

11.00Älska din trädgård Brittisk livsstilsserie från 2014. Trädgårdsmästaren Alan Titchmarsh och hans team åker runt Storbritannien i jakt på trädgårdar som är i behov av uppmärksamhet. De ger tips och råd som både trädgårdsmästaren och nybörjaren kan dra nytta av. Teamet hjälper den sårade krigshjälten Luke Simpson och hans fru Jackie. Luke förlorade sitt ben under sin tjänstgöring i Afghanistan och har sedan dess haft svårt att ta hand om sin trädgård. Teamet skapar den lantliga trädgård som Luke alltid drömt om. Alan delar med sig av sina kunskaper om rosor och Frances går igenom vad som behövs när man skapar en klassisk engelsk trädgård. Katie pratar om snittblommor och David ger skötselråd för gräsmattor.

12.00Med tummen mitt i handen Brittisk dokumentärserie från 2016 . Det blir klipp med hemmasnickrare som uppenbarligen inte vet vad de håller på med. Man visar hemmabyggen som gått fel och fackmän tipsar om hur man ska gå till väga för att inte göra samma misstag själv. Sista delen.

13.00Last resort - strandad kärlek Australisk realityserie från 2017. Fem par skickas till en tropisk ö för att arbeta på sina vacklande förhållanden. De har alla varit tillsammans en längre tid men ständiga gräl, otrohet och brist på samliv har satt deras kärlek på spel. En psykolog och en relationscoach försöker hjälpa dem att hitta tillbaka till varandra. En deltagare hotar att lämna ön efter ett våldsamt gräl. Paren undersöker vilken roll ilska och harm spelar i deras förhållande. Sedan tillbringar de ett dygn på en avlägsen strand där det gäller att samarbeta för att överleva.

14.00Fahléns matäventyr Svensk matlagningsserie från 2015. Hans Fahlén reser ut i världen tillsammans med kocken Peter Norman för att lära sig mer om olika länderns mat. Bland annat åker de till Mexiko, Japan, Sri Lanka, Turkiet och Hong Kong. Förutom att utforska platserna besöker de matmarknader, testar nya rätter och lagar mat med lokal prägel. Hans och Peter reser till Peru där de ger sig upp på över 4200 meters höjd till Laresdalen för att laga en potatissallad tillsammans med lokalbefolkningen. De besöker även de världsberömda saltterrasserna i Maras och firar peruanska flaggans dag med dans i Cusco. De möter schamaner och övernattar på fjälltoppar och Peter gör allt för att lura i Hans den peruanska delikatessen marsvin. Peter lagar en quinoasoppa till Hans högt över molnen i Ollantaytambo.

15.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2014. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Det är dags för final och tre ivriga bakare gör upp om förstapriset. De har kämpat sig igenom 27 olika utmaningar och bevisat sina färdigheter. Nu återstår tre utmaningar innan vinnaren kan krönas. Först ska de använda sig av en klassisk degteknik som vanligen tar en dag att genomföra, men de har endast tre timmar på sig. Sedan blir det en teknisk utmaning där det gäller att ha stenkoll på grunderna då de arbetar helt utan recept. Tävlingens sista utmaning kräver att de inom fem timmar levererar ett perfekt exemplar av en tårta med sockerkaksbotten, en karamellbaserad bakelse, en pâte à choux och en petit four.

16.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Serien följer polis, räddningstjänst och sjöbevakning i Stockholm, Åmål, Västervik och på Åland. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Sjöbevakaren Magnus rycker ut för att hjälpa några personer som hamnat i sjönöd. Larmet går om ett pågående inbrott i en skola och poliserna Camilla och Daniel åker dit. Brandmannen Thomas larmas till en trafikolycka.

17.00Escape to the Chateau Brittisk dokumentärserie från 2016. Britterna Dick och Angel tar sig an ett nedgånget franskt slott med hopp om att förvandla det till ett spektakulärt hem. Slottet har varken el eller vatten och projektet visar sig vara mycket mer komplicerat än de kunnat ana. Frågan är om de kommer lyckas med att få det klart innan sitt bröllop. Med bara 20 000 pund kvar i penningkistan känner Dick av stressen och de ändlösa problem som kvarstår. Angel å sin sida köper några höns till familjen.

18.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2017. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Veterinären Kalle Nordfelt på Skånes djurpark undersöker en av parkens mårdhundar som skadat en tand men det går inte som planerat och plötsligt blir läget allvarligt. En av Sveriges ledande fälttävlingshästar, Focus Filiokus, befinner sig på Löberöds hästklinik då han ramlat under en tävling. Veterinären Lisa tar reda på hur allvarlig skadan är. Schäfertiken Jallis är med om en ultraljudsundersökning. Veterinärerna vill se om hennes hjärta är tillräckligt friskt för att klara en sövning inför en kommande operation.

19.00Familjen annorlunda Svensk dokumentärserie från 2017. Om familjer med många barn och deras olika sätt att hantera tillvaron. De måste ofta tänka kreativt för att vardagen ska fungera. Men föräldrarna har ändå den viktigaste ingrediensen för att få ett bra liv, kärleken till barnen och till varandra. Familjen Nikula drar till fjällen på skidsemester vilket blir ett drama i flera akter. Hotellfrukosten blir ett riktigt äventyr och skidhyran likaså. Mirka är beroende av sin skruttiga bil som inte klarat besiktningen och måste in på verkstaden. Som tur är ställer bästa vännen upp och hjälper till. Hos familjen Pettersson är arbetet med tonåringarnas rum i full gång och de får en snabbkurs i tapetsering. Sedan ska hela barnaskaran för första gången någonsin gå på bio tillsammans.

20.00En natt på slottet Svensk realityserie från 2017. Mediet Anne-Kristine Augestad bjuder in svenska kändisar att tillbringa en natt på Wenngarns slott där de på nära håll får uppleva andevärlden. Hon vet inte på förväg vilka det är som kommer och deltagarna vet inte vad som väntar dem under kvällens gång. Programledaren Malin Gramer, producenten Pontus Gårdinger, den före detta fotbollsspelaren Kennet Andersson och gladiatorn Cecilia Benjaminson har helt olika inställning till andevärlden. Deras upplevelse på slottet blir också väldigt olika. Malin har förhoppningar om att träffa sin pappa och blir varse om förmågor hon inte visste att hon hade. Den något mer skeptiske Kennet ställs inför oväntad information. Pontus får mycket att smälta efter sitt möte med Anne-Kristine och Cecilia vill få bevis på att andar finns.

21.00Spårlöst Svensk dokumentärserie från 2016. Här får människor hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Det blir både spännande resor och gripande möten för deltagarna när de letar efter en saknad biologisk förälder eller okända syskon. Hans Fahlén åker till Colombia med Maria som adopterades därifrån när hon var två år. Hennes biologiska mamma hade lämnat henne på ett vårdhem på grund av undernäring när Maria var ett år. Mamman hade sedan besökt henne vid flera tillfällen tills hon tvingades inse att adoption var det bästa för dottern under rådande omständigheter. Maria har tidigare letat efter mamman i Colombia utan att det lyckats men hoppas att det ska gå bättre den här gången när hon får hjälp av Spårlöst.

22.00Poirot Brittisk kriminalserie från 2003. Om Agatha Christies detektiv Hercule Poirot. Från England till Medelhavet utreder Poirot flera mordgåtor. Mördare, kidnappare, tjuvar och förrädare, ingen lyckas lura den skicklige detektiven. År 1925 blev Caroline Crale dömd till döden för mordet på sin make, den berömde bohemiske konstnären Amyas Crale. Deras dotter Lucy skickades till Kanada omedveten om vad som hänt. Tretton år senare söker Lucy upp Poirot med ett brev som hennes mor skrev samma kväll hon avrättades. I brevet hävdar Caroline att hon är oskyldig och Poirot går med på att gräva upp det förflutna för att ta reda på sanningen. Vid tiden då brottet begicks misstänkte man att det var ett svartsjukedåd, eftersom Amayas var en kvinnokarl som inte dolde att han hade kärleksaffärer. Men Caroline visste att han alltid återvände till henne när han tröttnat på älskarinnorna. Allt förändrades när Amyas träffade den unga Elsa Greer. Amyas tog med Elsa till deras hem Alderbury och tillbringade timmar med att måla av henne. Spänningen ökade mellan Amyas, hans fru och älskarinna och när Elsa berättade för Caroline att hon och Amyas tänkte gifta sig gjorde det Caroline förkrossad. Samtidigt befann sig flera gäster i huset och alla blev chockade och generade över det drama som uppstod. När sällskapet besökte laboratoriet i huset bredvid Alderbury upptäckte han när de gått att ett gift saknades. Strax därefter hittades Amyas död framför målningen av Elsa. Alla bevis pekade på att det var Caroline som låg bakom mordet och hon blev gripen och dömd. För att ta reda på vad som egentligen hände bjuder Poirot in de huvudmisstänkta till Alderbury och avslöjar en härva av intriger, otrohet och svartsjuka.

00.00Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 1999. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. Tiden rinner ut för Jack som försöker ta reda på vad som döljer sig bakom fasaden på ett kraftverk, en hemlighet som kan lösa mysteriet kring vem som dödade en ung polis.

01.40Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2015. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. En kvinna upptäcker konstiga sfärliknande skuggor i vissa foton av hennes vänner. Först tror hon att det handlar om välvilliga spöken men när en mörk skepnad börjar plåga hennes familj inser hon att de har att göra med en ond ande.

02.35Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2015. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. Det sägs spöka i en tunnel som har en otäck historia. När man undersöker stället leder det till ett kusligt möte.

03.35Andarna vänder tillbaka Dansk realityserie från 2015. Människor som upplever märkliga och skrämmande fenomen i sina hem tar kontakt med medier för att få hjälp. Det kan handla om mystiska attacker, oförklarliga händelser och andra obehagliga upplevelser. Programledare är Ibi Støving. Mediet Marion Dampier-Jeans undersöker vad som pågår i Michaels och Mariannes hus i Sanderum utanför Odense. Paret har varit med om skrämmande och oförklarliga upplevelser under flera månaders tid. De berättar att dörrhandtagen rör på sig av sig själva, att saker förflyttar sig inför deras ögon och att Michael ofta upplever det som att något befinner sig tätt inpå honom utan att han kan se det. De är nu i desperat behov av en förklaring på den senaste tidens händelser. Frågan är om Marion kan hjälpa dem.

04.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man hävdar att hans före detta flickvän kraschade hans bil när han satt i fängelse. En kvinna som fick sin bil konfiskerad under tiden hon befann sig på behandlingshem lägger skulden på sin före detta flickvän.

05.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par hundägare hävdar att den hundstylist som de anlitat är ansvarig för att deras hund fick värmeslag under sitt besök hos henne. En ung kvinna bråkar med sin pappa om en bil.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man stämmer sin tidigare rumskompis och kräver att han återlämnar några prylar och ger tillbaka honom sin handpenning. En pantbanksägare stämmer en man som lämnade in en stulen hagelbössa då bössan blev konfiskerad av polisen.