MENY

Sjuan

06.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Tanya hävdar att hennes make Winston som hon ligger i skilsmässa med är en mästare på att manipulera människor och att han använder sin status som professor på ett prestigefullt universitet för att skada henne både känslomässigt och ekonomiskt. Winston tycker att Tanya förledde honom och bara var ute efter hans pengar. Doktor Phil bjuder även in ett par kvinnor från Winstons förflutna för att låta honom bemöta deras anklagelser.

07.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Änkan Kaye berättar att hon spenderat över 200 000 dollar på Aaron, en man hon mötte på internet för ett år sedan men ännu inte träffat i verkligheten. Kaye ser fram emot att gifta sig med Aaron, en pensionerad ingenjör, så fort han återvänder från Storbritannien där han tvingats uppehålla sig på grund av affärsrelaterade problem. Kayes styvdotter Kathy tror att Aaron är en bedragare och hon är arg på Kaye för att hon slösar bort hennes fars pengar.

07.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2015. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil fortsätter sitt samtal med Kaye som skickat över 200 000 dollar till sin internetpojkvän Aaron trots att hon aldrig träffat honom i verkligheten. Kayes styvdotter Kathy tror att Kaye slösar bort sin förmögenhet på en bedragare. Kathys dotter Machelle står på Kayes sida och förstår inte varför Kathy är så besatt av att avslöja Aaron. Hon tror att hennes mamma har en dold agenda.

08.50-Sändningsuppehåll-

11.00Wife swap Brittisk realityserie från 2005. Om kvinnor som byter familj under två veckor. De får en manual med instruktioner från husets fru som de måste följa till punkt och pricka den första veckan. Under deras andra vecka får de chans att bestämma själva hur de tycker att det ska vara. Säsongsavslutning.

12.00Hela Sverige bakar junior Svensk matlagningsserie från 2016. Elva bagare mellan nio och tolv år visar upp sina kunskaper i köket när de försöker imponera på juryn. Vinnaren tilldelas titeln årets junior-hemmabagare. Programledare är Tilde de Paula Eby och juryn består av Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg. Det är semifinal och fem juniorbagare ska bli tre. Först ska de använda sig av sitt bästa recept och visa juryn vad de går för. Till sin hjälp får de varsin assistent i form av en deltagare från en tidigare säsong. I den tekniska utmaningen ska de baka wienerstänger.

13.00Betjänt sökes Brittisk dokumentärserie från 2014. Här skildras vad som sker när högsta societeten i Storbritannien letar efter lämpliga betjänter för diverse sysslor. Caroline tycker att det är dags att göra något åt personalbristen på Chavenage House och en av hennes åtgärder blir att göra sig av med en gammal trotjänare. En butler som arbetat vid det brittiska hovet tvingas rycka ut och en professor behöver hjälp med att rengöra en vallgrav.

14.00Jamies sommarmat Jamie Oliver lagar typisk sommarmat och visar hur man enkelt lagar kött över öppen eld, röker sin egen fisk och gör en kaka utan att använda ugn. Han beger sig också till en stor festival i London och bjuder på marockanska lammburgare och annan festivalmat.

15.00Hela England bakar junior Brittisk matlagningsserie från 2013. Barn mellan nio och tolv år som älskar att baka möts för att ta sig an utmaningar som sätter deras kunskaper på prov. Varje vecka måste den som klarat sig sämst i utmaningarna lämna tävlingen tills det är dags för finalen där en deltagare utses till Storbritanniens bästa juniorbagare. Fyra unga bakare tar sig an James Martins kluriga recept på biscotti och lemonad. De gör sedan en tårta med racingtema.

15.30Hela England bakar junior Brittisk matlagningsserie från 2013. Barn mellan nio och tolv år som älskar att baka möts för att ta sig an utmaningar som sätter deras kunskaper på prov. Varje vecka måste den som klarat sig sämst i utmaningarna lämna tävlingen tills det är dags för finalen där en deltagare utses till Storbritanniens bästa juniorbagare. En ny uppsättning deltagare gör en chokladfondant som ska vara rinnig i mitten och en tårta med inspiration från djungeln.

16.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2016. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Veterinären Cesar Guevara undersöker kaninen Kaj som inte vill äta. Det visar sig att Kaj har ätit för mycket godis. Hunden Frej har problem med magen och får hjälp av veterinären Maja Öhman. Schäfern Rica ska paras och hon blir kontrollerad för att se att allt är som det ska.

17.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2016. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Hunden Urax har fått något i nosen och blir undersökt av veterinären Elisabeth Bademo i Göteborg. Det visar sig vara en akut situation. Veterinären Emma Lindell på Brunmåla hästklinik ska utföra sin första kastration på hästen Carl. Det är extra nervöst eftersom det är chefens egen häst. Labradoren Marley har epilepsi och veterinären Cecilia Rhodin undersöker om medicinen fungerar som den ska.

18.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2016. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Travhästen Keiron från Piteå har problem med hälta och blir undersökt av veterinären Bengt Roneus på Brunmåla hästklinik. Keirons karriär kan vara i fara beroende på vad som framkommer under titthålsoperationen. Katten Cornelia kommer in för en enkel lejonklippning men veterinären Suzanne Sandquist hittar flera misstänkta vårtor. Veterinären Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark undersöker parkens majsorm som magrat på sistone.

19.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Terry Evans åker till Norrköping för att hjälpa Fabian och Anna Zepeda. Det har spökat i deras radhus under flera år men när de bokstavligen blir jagade ut ur sitt eget hus av en ande får de nog. När Terry anländer inser han snabbt att det här är en av de svåraste fall han någonsin varit med om. Han blir osäker på om han ens kommer att kunna hjälpa paret.

20.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2015. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Fler andar har visat sig hos familjen Zepeda i Norrköping efter mediet Terry Evans besök. Deras grannar har även berättat om liknande upplevelser och det verkar nu som att hela bostadsområdet är hemsökt. Terry inser att han kommer att behöva hjälp och ber om förstärkning från medierna Lena Ranehag och Vendela Cederholm.

21.00Spårlöst - Norge Norsk dokumentärserie från 2014. Om människor som söker efter förlorade släktingar och svar på frågor. I serien dokumenteras hur människor ger sig ut på en ofta väldigt känslosam resa i världen och till det förflutna. De får hjälp av programledaren Silje Stang att hitta sina anhöriga. Peter åker till Tyskland för att leta efter sin biologiska pappa. Han kom till Oslo när han var tre år tillsammans med sin brasilianska mamma och norska pappa. Det var först när han var 14 år som han fick veta att pappan han växt upp med inte var hans biologiska. Nu vill han ta reda på mer.

22.00Miss Marple Brittiskt kriminaldrama från 2006. Miss Jane Marple är en söt äldre dam men under ytan döljer sig en vass detektiv som är expert på att lösa mord. Hennes yttre är till en fördel eftersom gärningsmännen underskattar hennes förmåga. Miss Marple hamnar ofta i farliga äventyr med risk för sitt eget liv. Invånarna i staden Chipping Cleghorn läser förvånat i den lokala tidningen att ett mord ska begås på hotellet Little Paddocks. Något som förbryllar alla, speciellt Letita Blacklock som äger hotellet och som inte har någon aning om vem som ligger bakom annonsen. Vid tidpunkten för det annonserade mordet samlas invånarna på hotellet. Plötsligt slocknar lamporna och tre skott hörs. När lamporna tänds igen upptäcker man att en okänd man blivit skjuten. Polisen står handfallna och tar hjälp av miss Marple för att lösa mordet. Letitia Blacklock försöker själv gå till botten med mysteriet kring den märkliga annonsen. Inte minst när det visar sig att det antagligen var hon som var det tilltänkta mordoffret. Polisinspektör Craddock tillsätts att utreda fallet och förhör gästerna på Little Paddocks om mordkvällen. Miss Marple själv forskar i ärendet under ett besök hos vännen Amy Murgatroyd som även hon befann sig på hotellet samtidigt som mordet begicks. Craddock tillstår att miss Marple mycket väl kan vara honom till hjälp i utredningen av kvällen vars händelser ännu är höljda i dunkel. Det visar sig snart att den mördade mannen inte den ende som tvingas vika hädan för den brutala mördarens framfart.

00.00Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 1994. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. En ung bråkstake hittas död och doktor McKenzie tar för givet att han dött av en överdos. Men obduktionen visar att han blivit mördad och Frost tar sig an fallet. Frost får även en ny assistent, en polis som tvingats till förflyttning efter att ha gått till attack mot en överordnad.

02.10Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. En familjs hus hemsöks av en ande från en person som avlidit på egendomen.

03.05Onda andars hus Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här berättas skrämmande historier om personer som varit med om oförklarliga händelser. När fenomenen fortsätter kallar många in ett medium, en präst eller en spökjägare. Oftast lyckas man bli av med det som stör, men ibland slutar det med att de drabbade tvingas lämna sina hem. Caleb Weaver är 14 år när han 1997 stöter på en ande som vaktar en mumie under en skolresa till ett vetenskapsmuseum. Anden terroriserar Caleb under flera år, ända tills han tar studenten och flyttar från orten. Han börjar arbeta som säkerhetsvakt och träffar sin flickvän Laura. Allt verkar vara frid och fröjd tills han besöker sina föräldrar för första gången på flera år. Då återvänder anden med full kraft.

04.00Barn med sjätte sinne Amerikansk dokumentärserie från 2009. Om barn som har övernaturliga förmågor. Här tar mediet Chip Coffey och psykologen Lisa Miller hand om klärvoajanta barn för att hjälpa dem att hantera sina förmågor bättre. Tammy är 15 år och får hjälp från 17-åriga Alexandra för att kunna konfrontera en ond ande som terroriserar henne nästan varje kväll. Tammy kallar spöket kvinnan i spegeln.

05.00Tareq Taylors nordiska matresa Brittisk matlagningsserie från 2015. Kocken Tareq Taylor besöker de nordiska länderna för att samla ihop deras allra bästa smakupplevelser. Ekologiska och lokalt producerade varor gärna hämtade direkt från naturen utgör basen i Tareqs recept. Tareq beger sig till Höga Kusten i norra Sverige. Han försöker sig på att fånga en jättelax och provar på att äta surströmming.

05.30Tareq Taylors nordiska matresa Brittisk matlagningsserie från 2015. Kocken Tareq Taylor besöker de nordiska länderna för att samla ihop deras allra bästa smakupplevelser. Ekologiska och lokalt producerade varor gärna hämtade direkt från naturen utgör basen i Tareqs recept. Tareq besöker Nordjylland som har en rik och fascinerande historia. Han möter lokala matentreprenörer som lärt sig att anpassa sig till den föränderliga miljön.