MENY

Sjuan

06.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil gästas av Lynn Hartman som är förlovad med Steven Avery, känd från dokumentärserien Making a murderer. Hon berättar hur det känns att vara förälskad i en av USA:s mest ökända dömda mördare, en man hon kallar sin teddybjörn.

07.05Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil fortsätter sitt samtal med Lynn Hartman som är förlovad med den dömde mördaren Steven Avery, känd från dokumentärserien Making a murderer. Doktor Phil får även tillfälle att prata med Steven då han ringer upp dem från fängelset.

08.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Kasey, 14 år, har de senaste två åren varit föremål för en bitter strid mellan hennes pappa Ted och hennes mormor, kvinnan som tagit hand om henne de senaste 13 åren. Ted hävdar att han inte lyckats lokalisera henne förrän nu.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Seven Year Switch - gifta på prov Amerikansk realityserie från 2015. Fyra par som drabbats av en relationskris får chansen att byta partner och bo med en främling i två veckor. Det blir ett experimentellt äktenskap där de har möjlighet att lära sig vad som behövs för att stärka sina förhållanden. Experimentet har pågått en vecka och paren utforskar varandras intressen, personligheter och gränsdragningar.

12.00Extreme makeover weightloss Brittisk dokumentärserie från 2012. Här får extremt överviktiga personer hjälp att gå ner i vikt. Under ett år får de hjälp att kämpa för att bli av med sina överflödiga kilon och förändra sina vanor så att de kan hålla sin nya vikt resten av livet. Jessie och hennes team försöker hjälpa dataspelsberoende Jack Corny som väger över 180 kilo.

13.00Mitt galna hem Brittisk dokumentärserie från 2015. Många drömmer om att hitta ett eget litet krypin där man kan fly från vardagens stress. Nu visar den brittiske arkitekten George Clarke att det är möjligt att göra om små utrymmen till platser att bo eller arbeta i.

14.00Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil tar sig an en rejäl utmaning när de ger sig ut på bostadsjakt i östra London där objekten säljs på några få dagar, ofta på visningsdagen, och för långt över utgångspriset.

15.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2011. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. De återstående elva bakarna tar sig an pajer. Först ska de tillaga en quiche som speglar deras personlighet. Den tekniska utmaningen går ut på att baka en klassisk citronpaj. Sedan ska de göra 24 söta miniatyrpajer, något som höjer temperaturen i tältet.

16.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Serien följer polis, räddningstjänst och sjöbevakning i Stockholm, Åmål, Västervik och på Åland. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Poliserna Nicolai och Simon på Åland skyndar sig till en hamn där en man ska ligga medvetslös. Janne från Farsta brandstation tar hand om en markbrand. Åmålspoliserna Gunilla och Anssi söker efter en försvunnen man.

17.00Ambulansen Brittisk dokumentärserie från 2016. Londons ambulanskår ställs dagligen inför svåra utmaningar och stressiga situationer. Det bjuds på en inblick i kårens arbete, alltifrån det ständigt pressade kontrollrummet till ambulansbesättningen ute i fält. De lever med det ständiga hotet att en större incident kan inträffa när som helst. Personalen som arbetar i kontrollrummet under nattskiftet har en stressig arbetsmiljö. De svarar på tusentals samtal varje natt och bland dem finns busringare och sådana som ringer för minsta småsak. Vid en tidpunkt väntar 125 personer på vård och personalen tvingas göra tuffa prioriteringar.

18.00En unge i minuten Brittisk dokumentärserie från 2015. Varje minut föds ett barn i England. Här följer man personalen på förlossningsavdelningen och blivande föräldrar när det är dags att föda.

19.00Barn som slår vuxna Brittisk dokumentärserie från 2015. Om familjer som har svårt att hantera sina barns aggressiva beteendeproblem. Barn som misshandlar sina föräldrar har blivit ett allt vanligare fenomen i Storbritannien och de utsatta familjerna väljer ofta att lida i det tysta. Säsongsavslutning. Den ensamstående mamman Pauline har en elvaårig pojke och ett par åttaåriga tvillingflickor. Hon har problem med en av flickorna som beter sig våldsamt och aggressivt. Shimonas åttaårige son använder våld för att få uppmärksamhet.

20.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2018. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Jennifer och Per Johansson har köpt en nyproducerad lägenhet i Mölndal men slipper ändå inte undan andliga besökare. Per oroar sig för att andarna följt med honom i flytten. När Caroline Giertz och mediet Camilla Öhrnberg kommer för att hjälpa familjen blir Camilla obehagligt påverkad av närvaron. Det blir ett känslosamt möte för både Jennifer och Camilla.

21.00Spårlöst Special Svensk dokumentärserie från 2016. Här får människor hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Det blir både spännande resor och gripande möten för deltagarna när de letar efter en saknad biologisk förälder eller okända syskon. Musikern Nebeyu Baheru och Agneta Sjödin åker till Etiopien. Nebeyu kom till Sverige som tioåring och återförenades med sin mamma som tvingats lämna landet fem år tidigare på grund av de rådande oroligheterna. Nebeyu var ett av få barn som fick gå i skolan och han är väl medveten om att inte alla barn, varken då eller nu, är så priviligierade. Nu reser de dit för att besöka de släktingar som tog hand om honom när hans mamma var borta. De lär sig även mer om Plan Internationals arbete med att alla barn ska få möjlighet att gå i skolan.

22.00Poirot Brittisk kriminalserie från 2007. Om Agatha Christies detektiv Hercule Poirot. Från England till Medelhavet träffar Poirot på flera mordgåtor. Mord, kidnappare, tjuvar och förrädare, ingen lyckas lura den skicklige detektiven. Under en semesterresa till Jerusalem bestämmer sig Poirot för att besöka lord Boynton som tillsammans med sin son leder en arkeologisk expedition. Med på expeditionen finns också lord Boyntons dominanta hustru. När hon hittas död är det upp till Poirot att hitta mördaren och det finns gott om misstänkta.

00.00Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 2003. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. Frost återvänder till jobbet och hamnar mitt i en besvärlig mordutredning där man hittat två vänsterfötter men bara ett lik.

02.05Mord i paradiset Brittisk kriminalserie från 2014. Den principfaste kriminalpolisen Richard Poole skickas motvilligt till den avslappnade paradisön Saint Marie i Karibien för att utreda ett mord. När han löst fallet blir han till sin förfäran kommenderad att stanna på ön och tjänstgöra som kommissarie. När en gigolo hittas mördad leder spåren till den sociala eliten på Saint Marie. Fallet är extra svårsmält för Fidel som kände offret och han tvingas ta itu med några misstag han begått i sitt förflutna.

03.05Andarna vänder tillbaka Dansk realityserie från 2014. Människor som upplever märkliga och skrämmande fenomen i sina hem tar kontakt med medier för att få hjälp. Det kan handla om mystiska attacker, oförklarliga händelser och andra obehagliga upplevelser. Programledare är Ibi Støving. Mediet Marzcia Techau åker till Helsingör för att undersöka vad som står på hemma hos Heidi och Michael som bor i ett 1700-talshus tillsammans med Heidis två vuxna barn Dennis och Julie. Heidi berättar att hon alltid har huvudvärk när hon befinner sig hemma, men så fort hon lämnar huset går värken över. Tallrikar, byxor och fotoramar har en tendens att byta plats och man kan höra fotsteg och se mystiska skuggor. Michael flyttade nyligen in med familjen och han har bland annat upplevt hur någon kommer och lägger sig mellan honom och Heidi i deras säng. Familjens tålamod är nu på upphällningen och de hoppas att Marzcia ska kunna hjälpa dem.

04.00Andarna vänder tillbaka Dansk realityserie från 2014. Människor som upplever märkliga och skrämmande fenomen i sina hem tar kontakt med medier för att få hjälp. Det kan handla om mystiska attacker, oförklarliga händelser och andra obehagliga upplevelser. Programledare är Ibi Støving. Mediet Lisbeth Schubert hälsar på hos den 25-åriga ensamstående mamman Majken Sloth som bor i kvarteret Kommenhaven i Herlev tillsammans med sina döttrar som är 10 månader och sju år gamla. Hon upplever skrämmande fenomen i sin lägenhet och oroar sig för att barnen är i fara. På tvättmaskinen, byråer och skåp stängs dörrarna av sig själva. Fotsteg hörs i lägenheten och en bildram brukar ramla ner från väggen. Lampor tänds och släcks av sig själva och den yngsta dotterns babyalarm går i gång på bestämda tidspunkter varje natt. På grund av den spända stämningen i hemmet har Majkens vänner börjat hålla sig undan men hon vill i det sista undvika att flytta då det skulle betyda att det äldsta barnet måste byta skola. Lisbeth har en tuff uppgift framför sig när hon anländer till Herlev.

05.10Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna stämmer sin före detta make och sina barn för att få tillbaka sin egendom och för att hon blivit utsatt för stress. En tonårings planerade fest på ett hotellrum tillsammans med arbetskollegor går i stöpet.

05.40Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna kräver att hennes styvpappa betalar för ett lån som skulle täcka amorteringar på ett hus. Han hävdar att lånet togs av henne och hennes mamma. En mamma beslagtar sin dotters bil efter att hon missat en inbetalning.