MENY

TV4 Film

07.20Sändningsuppehåll

10.20Åsa-Nisse jubilerar En småländsk dagstidning fyller 50 år och på redaktionen föds idén att hylla en läsare som varit bygden trogen precis lika länge. Kan Åsa-Nisse vara kvalificerad? Men att få fram fakta visar sig inte vara så enkelt, och turerna blir många alltmedan jubileet närmar sig. "Åsa-Nisse jubilerar" är den tionde filmen i komediserien.

12.05Fira med Ferris Amerikansk komediklassiker med Matthew Broderick som Ferris Bueller, en företagsam ung man med en plan. Han tänker skolka från sin tråkiga high school-klass och dra in till Chicago med sin tjej. För att hans plan ska gå i lås måste han övertyga sin bäste vän Cameron att låna sin pappas sportbil. Samtidigt är skolans rektor de skolkande eleverna hack i häl. Regi av John Hughes (”Breakfast Club”).

14.10Some kind of wonderful 80-talsklassiker till tonårsdrama med manus av John Hughes, mannen bakom filmer som "Breakfast Club" och "Pretty in Pink". Keith (Eric Stoltz) går sista året på high school, jobbar som mekaniker och har siktet inställt på skolans populäraste tjej, Amanda. Men han råkar också en bästa kompis som är tjej (Mary Stuart Masterson).

16.10Glasblåsarns barn I det stora slottet på andra sidan floden bor Härskaren med sin Härskarinna, som en dag önskar hon att hon hade barn. Flaxa Mildväder, en snäll häxa, ser hennes önskning och varnar glasblåsaren Albert som bor i en liten stuga och har två små barn, Klas och Klara. Varningen kommer dock för sent, och barnen rövas bort till slottet. "Glasblåsarns barn" bygger på Maria Gripes klassiska bok.

18.30Saturday night fever Saturday night fever är ett amerikanskt drama från 1977. Tony Manero är 19 år och den lokala discokungen. En gång i veckan lever han upp på dansgolvet. Han är intresserad av Stephanie som desperat försöker framhäva sig som en världsvan kvinna. När Tony och Stephanie får tillfälle att delta i en danstävling med 500 dollar i första pris ser de en möjlighet att förverkliga sina drömmar om ett annat liv. I rollerna ses John Travolta och Karen Gorney.

21.0010 000 timmar När Eric vinner på lotto bestämmer han sig för att satsa på sin dröm att bli fotbollsproffs, trots att han är 36 år och inte kan spela fotboll. Men enligt en bok Eric fått i present tar det bara 10 000 timmar för att bli bra på vad som helst. Frun Emma inte lika övertygad. Huvudrollerna i komedin "10 000 timmar" spelas av Peter Magnusson, Karin Lithman och Özz Nujen.

23.00I spy När en prototyp av ett jetplan blir stulet från den amerikanska regeringen kallas en av USA:s främsta agenter, Alex Scott (Owen Wilson), in för att hjälpa till. Till sin förvåning paras han ihop med den kaxige proffsboxaren Kelly Robinson (Eddie Murphy)inför det farliga spionuppdraget. Tillsammans ska de försöka hitta en av världens mest ökända vapensmugglare (Malcolm McDowell)

01.00Heat Heat är en amerikansk actionthriller från 1995. Den professionella bankrånaren Neil McCauley och hans liga hör till eliten bland Los Angeles undre värld och tack vare McCauleys listighet har de hittills lyckats undgå att bli gripna av polisen. När ligan rånar en värdetransport går allt enligt planerna till en början. Men när en ny kille i gänget skjuter ner vakterna lämnar de onödiga spår efter sig. Den skicklige polisen Vincent Hanna undersöker brottsplatsen fast besluten att sätta dit McCauley och hans gäng.

04.25Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

05.00Fallet Henry Henry är en framgångsrik tuff New York-advoka som satsat allt på jobbet. Men hans liv ska förändras totalt när han hamnar mitt i ett butiksrån och blir skjuten. Han får en hjärnskada med minnesförlust och måste kämpa för att återfå tal- och rörelseförmåga. Det blir en tuff kamp men också en chans att omvärdera sitt liv. Huvudrollerna i "Fallet Henry" spelas av Harrison Ford och Anette Bening.