MENY

TV4 Film

07.50Sändningsuppehåll

10.55Rosa Pantern 2 Rosa pantern 2 är en amerikansk komedi från 2009. Inspektör Clouseau (Steve Martin) har tilldelats en hedersmedalj för sin insats i jakten på den åtråvärda diamanten Rosa pantern. Men trots det har hans chef kommissarie Dreyfus (John Cleese) sett till att han har blivit omflyttad till en tjänst som parkeringsvakt. När mästertjuven Tornadon börjar stjäla kända värdeföremål blir Clouseau, till kommissarie Dreyfus stora förtret, utsedd att ingå i en internationell elitstyrka med detektiver. Clouseau blir utsedd att leda teamet som består av italienaren Vincenoz (Andy Garcia), britten Pepperidge (Alfred Molina), japanen Mazuto (Yoki Matsauzaki) och experten Sonia (Aishwarya Rail). Tillsammans beger de sig till Japan där kejsarens svärd blivit stulet. Men de hinner knappt landa innan de får nya order då diamanten Rosa pantern blivit stulen. Clouseau har inget lätt uppdrag med så många detektiver från olika länder inblandade, som alla anser att de är den bästa. Samtidigt lyckas han själv klanta till det mesta.

12.45Förälskad i Rom Förälskad i Rom är en amerikansk-italiensk-spansk romantisk komedi från 2012. I fyra separata historier ses glimtar ur några personers liv när de upplever romans, äventyr, berömmelse och besvärliga situationer i Rom. En amerikansk arkitekt återupplever minnen från sin ungdom, en vanlig kontorsarbetare blir berömd över en natt, ett nygift par som planerar att flytta till staden upplever romantik på ett oväntat sätt och en begravningsentreprenör imponerar på en amerikansk operachef.

15.00Batman: the dark knight returns - part 2 Batman: The dark knight returns - part 2 är en amerikansk animerad actionfilm från 2012. Mörkrets riddare och hans nya följeslagare Robin har fått de kriminella i Gotham City under kontroll och den uppmärksamhet de ådrar sig väcker Jokern ur hans dvala. Jokern har en ond plan och gör allt han kan för att provocera Batman. USA:s president är hotad av Batmans ökade makt och beordrar Stålmannen att sätta stopp för honom. Samtidigt ökar hotet från Sovjetunionen och medan kaos bryter ut i landet ska Batman och Stålmannen mötas i en kraftmätning.

16.35Finding Neverland Finding Neverland är ett brittiskt-amerikanskt drama från 2004. James Matthew Barrie (Johnny Depp) är ett litterärt geni men är trött på att jämt skriva om samma sak. När han under en promenad träffar familjen Llewelyn Davis som består av de fyra pojkarna Peter (Freddie Highmore), Jack (Joe Prospero), George (Nick Roud) och Michael (Luke Spill) och deras mor Sylvia (Kate Winslet) hittar han sin inspirationskälla. Han blir vän med familjen och börjar tillbringa allt mer tid hos dem till sin fru Marys (Radha Mitchell) frustration. När Barrie upptäcker att Sylvia är svårt sjuk gör han allt för att barnen ska vara glada. Genom umgänget med barnen föds pjäsen Peter Pan.

18.50Lumparkompisar Lumparkompisar är en amerikansk komedi från 1981. När John Winger blir av med sitt jobb, sin bil, sin lägenhet och sin flickvän på samma dag bestämmer sig han och hans kompis Russell Ziskey för att ta värvning i armén. De skickas till Fort Arnold där de möts av den smått sadistiske sergeanten Hulka och träffar de andra rekryterna, däribland den storvuxne Ox som ser armén som ett sätt att gå ner i vikt. Plutonen blir stationerad i Europa och snart har John och Russell oavsiktligt lyckats infiltrera en rysk bas bakom järnridån.

21.00Crash Crash är ett amerikanskt-tyskt Oscarsbelönat drama från 2004. När en bilolycka inträffar i Los Angeles knyter händelsen samman flera, för varandra okända, människors liv. I Los Angeles är rasismen och våldet ständigt närvarande, något som påverkar människorna och deras syn på sanningen. Alla har de sin upplevelse av vad som är rätt och fel och det avgör vilka beslut de fattar, beslut som får konsekvenser för resten av deras liv. Filmen belönades med tre Oscars, bland annat för Bästa film.

23.20Gudfadern del III Gudfadern del III ett amerikanskt drama från 1990. Det har gått 20 år sedan Michael övertog rollen som Gudfader och hans hälsa börjar svikta. I ett försök att legalisera familjens affärer ger han ett stort ekonomiskt bidrag till kyrkan. Han säljer även familjens casinon och använder sig av sitt goda namn i Vatikanen för att tvätta pengarna han erhåller. Michael tvingas dock återvända till Sicilien och måste förlita sig på sin systerson Vincents förmåga att reda ut affärerna. Men Vincents hetlevrade humör ställer till med problem.

02.4588 Minutes 88 Minutes är en amerikansk-kanadensisk-tysk thriller från 2007. Rättpsykiatrikern Jack Gramm hjälpte till att fälla en seriemördare för nio år sedan. När hans avrättning närmar sig sker det fler mord som är identiska till de han utfört. Bland annat mördas en före detta student som brukade gå på Gramms föreläsningar och han blir förhörd av sina överordnade. Snart får han ett telefonsamtal där en person meddelar att han har 88 minuter kvar att leva. Nu måste Gramm undersöka alla i sin närhet för att ta reda på vem som står bakom hotet.

05.00Titta vem som snackar nu Titta vem som snackar nu! är en amerikansk komedi från 1993. James och Mollie har två barn, Mikey och Julie, och när Mollie blir arbetslös måste James ta ett jobb som privatpilot. Hans arbetsgivare, affärskvinnan Samantha, är väldigt krävande så han skaffar en hund som sällskap till familjen. Snart har de två hundar att ta hand om då Samantha lämnar sin pudel Daphne hos dem. Deras byracka Rocks kommer inte alls överens med Daphne och det visar sig även att James chef Samantha har dolda motiv.