MENY

TV4 Film

07.10Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.00Sändningsuppehåll

11.00Flashdance Flashdance är ett amerikanskt drama från 1983. Alex Owens kämpar för att bli erkänd som balettdansös. Hennes ekonomiska situation gör att hon tvingas arbeta som svetsare på dagarna och nattklubbsdansare på kvällar och nätter. Dessutom står en mängd sociala hinder i vägen för henne. Alex blir rasande när hon upptäcker att hennes pojkvän och chef utnyttjar sina kontakter för att försöka påverka hennes möjligheter. I rollerna ses Jennifer Beals och Michael Nouri.

13.00Känn ingen sorg Känn ingen sorg är en svensk dramakomedi från 2013 baserat på Håkan Hellströms texter och musik. Om de fyra vännerna Pål, Lena, Johnny och Eva under en sommar i Göteborg där de lär sig att ta ansvar för sina egna liv och kanske våga ta steget att uppfylla sina drömmar. Påls stora dröm är att hålla på med musik men han har ett stort hinder, sig själv. Dessutom vill Påls farfar Rolle att han ska skaffa sig ett redigt jobb. När Eva dyker upp en sommarnatt visar det sig att hon delar hans dröm. Regissörer: Måns Mårlind och Björn Stein.

15.30Transformers: De besegrades hämnd Transformers: De besegrades hämnd är en amerikansk science fiction-film från 2009. Kampen om universum har börjat och på Cybertron härskar Starscream. Hans kall är att återvända till jorden och besegra människorna och Autobots. På jorden har utomjordingarna Autobots funnit sig till rätta och hoppas nu på att få leva i fred. Samtidigt upptäcks det att Megatrons kropp har stulits från den amerikanska militären av Skorpinox, som lyckats återuppliva honom. Nu är de ute efter hämnd och slår sig samman med Starscream. Autobots måste göra allt de kan för att stoppa dem. Regissör: Michael Bay.

18.30Jayne Mansfield´s car Jayne Mansfield's car är ett amerikanskt drama från 2012. I en småstad i Alabama i den amerikanska södern 1969 får traktens överhuvud bud om att hans fru har gått bott. Hon lämnade familjen och åkte till London för många år sedan och nu kommer hela hennes brittiska familj till den gemensamma begravningen. När de två familjerna möts för första gången blir det en kulturkrock med blandade resultat, mitt i en av de mest turbulenta epokerna i USA:s historia.

21.00Elser Elser är ett tyskt biografiskt drama från 2015. I november 1939 exploderar en bomb på en krog i München och flera människor omkommer. Adolf Hitler hade lämnat byggnaden bara 13 minuter tidigare. Bomben spåras till Georg Elser som grips på gränsen till Schweiz då han försöker fly landet. I den efterföljande utredningen grips Elsers familjemedlemmar och andra närstående, eftersom man misstänker att det finns flera konspiratörer, och själv blir han torterad.

23.25Certain Prey Minneapolis biträdande polischef Lucas Davenport leder jakten på en kvinnlig torped och en mordisk advokat. Fallet liknar inget han någonsin stött på. Duon gör allt för att sopa igen sina spår och medan antalet dödsfall stiger gör Davenport allt i sin makt för att fånga dem.

01.15The darkest hour The darkest hour är en rysk-amerikansk science fiction-film från 2011. När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord. De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande och deras plan är att försöka ta sig till den amerikanska ambassaden. Men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en riskfylld och främmande plats som hemsöks av en okänd fara.

03.05Dödligt spel Dödligt spel är en fransk-italiensk thriller från 1987. Före detta CIA-agenten John Creasy är en bruten man efter de grymheter han bevittnat. Han får ett uppdrag från en förmögen italiensk familj att skydda deras tolvåriga dotter som han tar i brist på andra jobb. Till en början är han irriterad på den lillgamla flickan som bombaderar honom med frågor om hans liv. Men hon lyckas nå honom och de kommer varandra väldigt nära. När hon kidnappas av maffian ger han sig ut på en vansinnesjakt efter henne och svär på att hämnas.

05.00Frida Frida är ett amerikanskt-kanadensiskt-mexikanskt biografiskt drama från 2002. Den mexikanska konstnären Frida Kahlos konst, politiska åsikter och sexuella liv var revolutionerande på sin tid och gjorde henne till en kontroversiell person. Hon hade ett intensivt förhållande med sin läromästare Diego Rivera men även en lång rad skandalösa affärer. Kahlos konstverk utforskade teman som identitet, kön och samhällsklass i ett postkolonialt Mexiko. Filmen belönades med två Oscars, för bästa smink och för bästa filmmusik.