MENY

TV4 Film

07.30Sändningsuppehåll

10.35Åsa-Nisse på semester Det är en vanlig dag i Knohult när Åsa-Nisse får ett telefonsamtal från sin släkting Doris som ska komma på besök från Amerika. När Doris anländer till Knohult är det som en frisk fläkt och snart kommer hon med ett djärvt förslag. Hon vill bjuda Åsa-Nisse och Klabbarparn på en semesterresa till Stockholm. "Åsa-Nisse på semester" är den fjärde filmen i den långlivade komediserien.

12.20Meet Bill Bill lever ett tillsynes bekvämt medelklassliv med jobb på bank och fint hus. Men allt är tillhandahållet av hans täta svärfar och Bill får inte mycket respekt av sina närmaste. Men när han får reda på att hans fru har en affär, och i samma veva blir mentor åt en tonåring, blir det en chans att vända blad i livet. Huvudrollerna i "Bill" spelas av Aaron Eckhart, Kristen Wiig och Jessica Alba.

14.10The reader Det är sommar i 1930-talets Berlin när unge Michael möter den betydligt äldre Hanna och de inleder en romans. Men Hanna försvinner plötsligt och Michael träffar henne igen först åtta år senare. Han är då juridikstudent och Hanna står anklagad för krigsförbrytelser. Kate Winslet tilldelades en Oscar för bästa huvudroll för sin insats i "The Reader" som bygger på Bernard Schlinks roman ”Högläsaren”.

16.40Nördskolan Roger är en ung man som lider av dåligt självförtroende och trackas av sina kollegor. Han drömmer om att dejta den snygga studenten Amanda som bor i hans hus men vågar inte bjuda ut henne. För att förändra sitt liv tar han en kurs ledd av den okonventionelle Dr. P som utsätter sina elever för allehanda förödmjukelser för att härda dem. Komedi av Todd Phillips (”Baksmällan”) med blanda ndra Jon Heder(”Napoleon Dynamite”), Jacinda Barrett ("The Last Kiss") och Billy Bob Thornton ("Armageddon") i rollerna.

18.50Dragonfly När läkaren Joe Darrows hustru Emily omkommer i en bussolycka i Venezuela rasar hans liv samman. Snart blir han allt mer övertygad om att Emily försöker kontakta honom på olika vis. Han tror sig se trollsländor överallt vilket påminner honom om ett av Emilys födelsemärken. Joe bestämmer sig för att bege sig till Venezuela och platsen där hon dog. Huvudrollen i "Dragonfly" spelas av Kevin Costner.

21.00Snuten i Hollywood III Snuten i Hollywood III är en amerikansk actionkomedi från 1994. Tillsammans med sina kollegor i Detroit slår polisen Axel Foley till mot en liga med biltjuvar och i tumultet dödas hans chef. Axel är fast besluten att göra allt för att gripa mördaren och spåren leder honom till en populär nöjespark i Los Angeles där han återförenas med sin gamla Beverly Hills-kollega Billy Rosewood. Tillsammans med Billys nya partner Jon Flint gör de allt för att lösa mordet och gripa förövarna.

23.00Van Veeteren - svalan, katten, rosen och döden Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. Münster överraskar en mördare som strypt en kvinna i hennes hem, men mördaren lyckas fly. På mordplatsen hittar man en ovanlig bok med en dedikation från förövaren. När ytterligare ett offer hittas ställs Van Veeterens litteraturkunskaper på prov och det står klart att det handlar om en seriemördare som mördar folk som har samma namn som karaktärerna i kriminalnoveller från 1800-talet. Frågan är vilket namn mördarens nästa offer har.

00.55Van Veeteren - carambole Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. Van Veeteren ägnar sin tid åt sitt antikvariat och att förbättra relationen till sin son Erich. Men allt är slås i spillror när Moreno och Münster får i uppdrag att bege sig till en mordplats och upptäcker att offret är Van Veeterens son. När den första chocken lagt sig kastar sig Van Veeteren in i mordutredningen vilket sätter hans relation till sina tidigare kollegor på prov. Men det blir en kamp mot klockan när man inser att mördarens nästa offer är den enda som kan berätta sanningen om vem som mördade Erich och varför.

03.00Van Veeteren - fallet G Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. Van Veeteren blir påmind om sitt förflutna när dottern till en mördad privatdetektiv söker upp honom. En brutal hustrumördare gömde sig flera år tidigare och det är det enda fall Van Veeteren inte lyckades lösa under sin karriär. Nu verkar det som att mördaren kommit upp till ytan igen och Van Veeteren är fast besluten att ta fast honom.

05.00Jönssonligans största kupp I "Jönssonligans största kupp" försöker Vanheden, Dynamit-Harry och Doris att frita Dr. M A Busé ur fängelset, men det hela går snett. I stället råkar de frita den klåfingrige Herman Melvin (Stellan Skarsgård) som berättar att Busé planerat en kupp mot det kungliga sedeltryckeriet, där Melvin tidigare var säkerhetschef. De bestämmer sig för att utföra kuppen, men bytet blir inte som förväntat.

05.00Jönssonligans största kupp I "Jönssonligans största kupp" försöker Vanheden, Dynamit-Harry och Doris att frita Dr. M A Busé ur fängelset, men det hela går snett. I stället råkar de frita den klåfingrige Herman Melvin (Stellan Skarsgård) som berättar att Busé planerat en kupp mot det kungliga sedeltryckeriet, där Melvin tidigare var säkerhetschef. De bestämmer sig för att utföra kuppen, men bytet blir inte som förväntat.