MENY

TV4 Film

07.50Managing Manhattan Romantisk komedi från Hallmark om småstadstjejen Taylor som jobbar i klädaffär och mot alla odds får chansen att bli chef för modemärkets flaggskeppsbutik i New York. Livet i storstaden är dock inte alltid en dans på rosor men hon kommer långt på att kombinera en gatusmart stil med sin hemvävda charm. Och så får hon en allierad i charmige mäklaren Philip.

09.47Rome in love Romantiskt drama om Amelia Tate från Oregon som mot alla odds landar huvudrollen i en nyinspelning av den romantiska klassikern Prinsessa på vift, med Audrey Hepburn och Gary Cooper. Hon far till Rom och träffar där reportern Philip Hamilton som fått i uppdrag att skriva storyn om skådespelaren och hennes stora chans. Rome in Love är gjord av tv-kanalen Hallmark.

11.33Danny Collins Dramakomedi med Al Pacino som den åldrande artisten Danny Collins som fortfarande lever hårt rockstjärneliv. Men när hans manager hittar ett 40 år gammalt brev från John Lennon till Danny, ett brev som han aldrig har läst, så blir det en väckarklocka i livet. Han ger sig ut på en gripande resa för att hitta tillbaka till sin familj, finna den sanna kärleken och påbörja nästa akt i livet.

13.50Ondskan 16-årige Erik lever i ondskans och våldets grepp både på skolgården och i hemmet. När han relegeras från skolan kommer han till internatskolan Stjärnsberg. Det är Eriks sista chans att studera vidare och bryta med sitt tidigare liv. Han hamnar dock ur askan i elden, då Stjärnsberg har satt pennalism i system med sin "kamratuppfostran". Rosad filmatisering av Jan Guillous självbiografiska roman.

16.17Sunes sommar I succékomedin "Sunes sommar" håller familjen Andersson på att planera sin sommarsemester. Mamma Karin vill åka till Grekland och pappa Rudolf surar över sin fiskesemester som inte verkar bli av. Men han fogar sig i beslutet - ända tills han får veta att Greklandsresan skulle kosta 35 000 kronor! Efter enträgna prutningsförsök på resebyrån finner Rudolf en gyllene medelväg - husvagnssemester...

18.04K-19: The widowmaker Året är 1961 och det kalla kriget pågår för fullt. Den sovjetiske utbåtskaptenen Alexei Vostrikov (Harrison Ford) tar över kommandot på den nya atomubåten K-19 efter att den ordinarie kaptenen (Liam Neeson) har degraderats. Han har vägrat sjösätta K-19 på grund av dess stora brister och jungfruturen kommer att bli nervig. För regin står Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).

21.00Världarnas krig Den frånskilde pappan Ray (Tom Cruise) har sina barn över helgen när det slår ner en ljusblixt i närheten av hemmet. En trebent krigsmaskin reser sig ur marken och förintar allt och alla i sin närhet. Jorden är attackerad av utomjordingar som hotar att förinta världen. Ray och barnen flyr genom USA men det är inte tryggt någonstans. Storslagen sci fi-action i regi av Steven Spielberg inspirerad av H.G. Wells klassiska bok.

23.24Järnladyn Järnladyn är ett Oscarsbelönat brittiskt-franskt biografiskt drama från 2011. Margaret Thatcher är Storbritanniens första kvinnliga premiärminister och blir en av 1900-talets mest välkända och inflytelserika kvinnor. Hon växer upp under relativt enkla förhållanden och studerar i Oxford tack vare ett stipendium. Thatchers politiska karriär inleds i början på 1950-talet och kulminerar i det konservativa partiets valseger 1979. Meryl Streep belönades med en Oscar för sin insats.

01.28Our kind of traitor Det brittiska paret Gail och Perry semestrar på en marockansk turistort när de av en slump lär känna en levnadsglad bankir och hans familj. Det visar sig snart att han jobbar åt ryska maffian men är på väg att hoppa av, men behöver hjälp av Gail och Perry för att ta sig till England. Thriller efter en roman av spionmästaren John le Carré ("Tinker Tailor Soldier Spy", "The Night Manager").

03.37Adolf i toppform "Adolf i toppform" är en svensk kavalkadfilm från 1952. Avsnitten i denna klippfilm med guldkorn från Adolf Jahrs filmografi kommer från "Adolf i eld och lågor" (1939), "På kryss med Albertina" (1938), "Adolf Armstarke" (1937) och "Samvetsömme Adolf" (1936). I övriga roller syns bland andra Nils Poppe, Sigge Fürst och Georg Rydeberg.

05.28Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas