MENY

TV4 Film

16.25Allt under kontroll Allt under kontroll är en amerikansk dramakomedi från 1999. Nick Falzone är en självsäker flygledare i New York och övertygad om att han är stjärnan på sitt jobb. När den tysta och lugna Russell Bell får förflyttning från en kontrollcentral på västkusten blir alla imponerade av hans kompetens och kapacitet att hantera den ökande arbetsbördan. Samtidigt har han en vild sida och Nick känner sig hotad av hans närvaro. Snart försöker de bräda varandra på allt, en konkurrens som smyger sig in i deras privatliv på ett farligt sätt.

18.50In time In time är en amerikansk thriller från 2011. I en framtid där åldrande inte längre förekommer och ingen blir äldre än 25 år kan de rika köpa sig evigt liv medan den som är fattig får kämpa för att få mer tid på jorden. Will Salas hör till de fattiga vilket innebär att varje dag kan vara hans sista. När han anklagas för mord flyr han tillsammans med en kvinna för att försöka bevisa att han är oskyldig. Men tiden är knapp och risken finns att hans tid på jorden hinner ta slut.

21.00Panic room Panic room är en amerikansk thriller från 2002. En frånskild kvinna och hennes elvaåriga dotter har precis flyttat in i sitt nya hem när tre män bryter sig in där. Familjen gömmer sig i husets panikrum, en bunker som ska skydda dem från inkräktare, men glömmer flickans diabetesmedicin utanför. Det visar sig att männen har en koppling till den tidigare ägaren och är ute efter värdepapper som ska finnas inne i rummet. De tänker ta sig in dit till vilket pris som helst och samtidigt blir flickans behov av sin medicin allt mer desperat.

23.15Dödligt protokoll Dödligt protokoll är en amerikansk thriller från 1990. När den luttrade polisen Mike Brennan skjuter ihjäl en latinamerikansk knarklangare ges fallet till distriktsåklagarens assistent, den unga och gröna Al Reilly. Brennan hävdar att han agerade i självförsvar men Reilly fattar misstankar och börjar gräva i saken med hjälp av två poliser som känner till den latinamerikanska undervärlden. Det framkommer att de flesta vittnen till händelsen har blivit hotade eller nedtystade. En person kan bevisa motsatsen men de har gått under jorden.

02.00Dracula - död men lycklig Dracula - död men lycklig är en amerikansk svart komedi från 1995. Året är 1893 och advokaten Thomas Renfield beger sig till Transylvanien för att sälja ett engelskt kloster till greve Dracula. Greven är en trevlig men excentrisk man som visar sig vara en vampyr och hypnotiserar advokaten till att bli hans slav. Tillsammans åker de till London i jakt på färskt blod i form av engelska jungfrur. Filmen är en parodi på Bram Stokers berättelse och Leslie Nielsen ses i rollen som Dracula.

03.50Robin Hood: karlar i trikåer Robin Hood: Karlar i trikåer är en amerikansk komedi från 1993. När den stilige Robin Hood återvänder från korstågen får han veta att den onde prins John har erövrat tronen i kungens frånvaro. Robin bestämmer sig för att ta upp kampen mot prinsen som förtrycker folket och får hjälp av moren Asneeze som följt med från Orienten. Tillsammans med Lille John, som inte är så liten, jungfrun Marian och några andra bildar han ett rövarband i Sherwoodskogen. Snart börjar dessvärre sheriffen av Rottingham och häxan Latrine ställa till med problem.