MENY

TV4 Film

05.50Sändningsuppehåll

06.00Släkten är bäst Släkten är bäst är en amerikansk komedi från 2005. Den 34-årige psykologen Richard Clayton har ett idylliskt liv tills hans föräldrar plötsligt avslöjar att han är adopterad. Han börjar leta efter sina biologiska föräldrar och blir förfärad när han hittar dem. De är ohyfsade och högljudda och svär hela tiden. De passar inte alls in i Richards välordnade liv men de vägrar lämna honom ifred.

08.00Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller. Säsongsavslutning.

08.40Sändningsuppehåll

12.05Hysteria Hysteria är en brittisk-tysk-fransk romantisk komedi från 2011. I 1880-talets England får den unga läkaren Granville anställning hos dr Dalrymple som hjälper kvinnor med diagnosen hysteri. Botemedlet är att ge kvinnorna en intim massage och Granville blir snabbt populär men patientflödet innebär att han har en konstant kramp i händerna. Genom en slump inser han att en elektrisk manick han vän uppfunnit kan användas i samma syfte och den blir världens första vibrator. Snart hamnar Granville i ett triangeldrama med Dalrymples två döttrar.

14.10Gambit Konstexperten Harry Deane bestämmer sig för att hämnas på sin elaka och stenrika chef lord Shabandar genom att lura honom att köpa en falsk Monetmålning. För att planen ska lyckas tar han hjälp av en excentrisk rodeodrottning.

15.55Evening Evening är ett amerikanskt romantiskt drama från 2007. Ann Lord (Vanessa Redgrave) ligger på sin dödsbädd och i sin förvirring nämner hon ett namn som hennes två döttrar Nina (Toni Collette) och Constance (Natasha Richardson) aldrig har hört förut. När de frågar berättar Ann om en helg hon spenderade för 50 år sedan, med Harris Arden (Patrick Wilson) som kom att bli hennes livs stora kärlek långt innan hon gifte sig och blev Ann Lord. Regissör: Lajos Koltai.

17.10Sändningsuppehåll

17.12Evening Evening är ett amerikanskt romantiskt drama från 2007. Ann Lord (Vanessa Redgrave) ligger på sin dödsbädd och i sin förvirring nämner hon ett namn som hennes två döttrar Nina (Toni Collette) och Constance (Natasha Richardson) aldrig har hört förut. När de frågar berättar Ann om en helg hon spenderade för 50 år sedan, med Harris Arden (Patrick Wilson) som kom att bli hennes livs stora kärlek långt innan hon gifte sig och blev Ann Lord. Regissör: Lajos Koltai.

17.35Sändningsuppehåll

17.40Evening Evening är ett amerikanskt romantiskt drama från 2007. Ann Lord (Vanessa Redgrave) ligger på sin dödsbädd och i sin förvirring nämner hon ett namn som hennes två döttrar Nina (Toni Collette) och Constance (Natasha Richardson) aldrig har hört förut. När de frågar berättar Ann om en helg hon spenderade för 50 år sedan, med Harris Arden (Patrick Wilson) som kom att bli hennes livs stora kärlek långt innan hon gifte sig och blev Ann Lord. Regissör: Lajos Koltai.

18.25De utvalda En änka anklagar ett vapenföretag efter att hennes man blivit mördad. Stora ekonomiska intressen står på spel och företaget gör allt i sin makt för att få rätt dom från de tolv jurymedlemmarna, men det verkar som att någon annan har möjlighet att påverka juryn.

19.10Sändningsuppehåll

19.12De utvalda En änka anklagar ett vapenföretag efter att hennes man blivit mördad. Stora ekonomiska intressen står på spel och företaget gör allt i sin makt för att få rätt dom från de tolv jurymedlemmarna, men det verkar som att någon annan har möjlighet att påverka juryn.

19.40Sändningsuppehåll

19.42De utvalda En änka anklagar ett vapenföretag efter att hennes man blivit mördad. Stora ekonomiska intressen står på spel och företaget gör allt i sin makt för att få rätt dom från de tolv jurymedlemmarna, men det verkar som att någon annan har möjlighet att påverka juryn.

21.00Mannen på Taket Mannen på taket är en svensk kriminalfilm från 1976. När en patient mördas på ett sjukhus i Stockholm får kommissarie Beck och hans assistent Rönn hand om fallet. Det framgår att offret var en polis och hans kollegor berättar om otaliga övergrepp som han aldrig rapporterats för. Medan Beck nystar i mordet på den osympatiska polisen tar sig en välbeväpnad krypskytt upp på ett tak i centrala Stockholm och börjar skjuta alla poliser han ser. Filmen tilldelades två Guldbaggar för Högsta kvalitetspoäng och Bästa manliga huvudroll.

23.25Sanna lögner Sanna lögner är en kanadensisk dramathriller från 2005. Den kvinnliga journalisten Karen (Alison Lohman) försöker luska ut vad som orsakat splittringen av en framgångsrik och hyllad komikerduo. I samband med att duon gick skilda vägar hittades en kvinna mördad på deras hotellrum. Komikerna hade båda alibi och friades från misstankar men deras karriärer gick om intet. Karen är besatt av att lösa mordgåtan men ju närmare sanningen hon kommer desto mer liknar det en katt-och-råttalek. Regi: Atom Egoyan.

01.30Street Kings Street kings är en amerikansk actionfilm från 2008. Den desillusionerade polisen Tom Ludlow arbetar under täckmantel och är inblandad i en händelse där han skjuter flera personer. Hans före detta arbetspartner Washington konfronterar honom och beskyller honom för att vara korrumperad varmed polisen påbörjar en intern utredning. När Tom söker upp Washington för att prata om saken blir de båda beskjutna i ett iscensatt rån där kollegan dör. Snart är Tom misstänkt för mordet och han inser att han inte längre vet vem han kan lita på.

03.40Superman vs. the elite Supermans förmågor som oövervinnerlig superhjälte ifrågasätts när han möter en ny grupp starka och mordlystna skurkar som kallar sig Elite. De är ett team som leds av Manchester Black och mördar alla som kommer i deras väg. Helt plötsligt börjar mänskligheten tvivla på Superman.

05.10The terminal The terminal är ett amerikanskt drama från 2004 som är baserat på verkliga händelser. Viktor Navorski är på väg till New York när hans östeuropeiska hemland utsätts för en statskupp, något som gör att hans pass blir ogiltigt. Han fastnar i det byråkratiska efterspelet och tvingas vänta på flygplatsen på obestämd tid. Navorski landar på flygplatsen ovetande om tillståndet i sitt hemland. Då han inte pratar engelska uppstår en förvirrad situation när han stoppas i säkerhetskontrollen. Personalen lyckas till slut förklara för honom vilken prekär situation han hamnat i. Han blir ombedd att stanna på flygplatsen tills situationen löst sig. Det visar sig att Navorski lyckas anpassa sig till livet på flygplatsen. Trots sin begränsade engelska får han snart både vänner och arbete och han får bekanta sig med en rik och mångfacetterad värld som gömmer sig bakom de sterila väggarna. Han möter även kärleken i form av flygvärdinnan Amelia Warren. När tiden går och Navorski fortfarande är kvar börjar säkerhetschefen Frank Dixon bli desperat. Hans förhoppningar om en befordran kan grusas om Navorski fortsätter att vara ett problem och han försöker få Navorski att lämna flygplatsen.