MENY

TV4 Film

05.50Star File

06.00Sånger från Manhattan Regissören bakom den irländska succéfilmen ”Once” ligger bakom detta lika musikspäckade drama med Keira Knightley bakom mikrofonen. Hon spelar singer-songwritern Gretta som irrar runt i New York efter att ha blivit dumpad av sin rockstjärnepojkvän, Dave (Adam Levine från Maroon 5). Men i mötet med den nerdekade skivproducenten Dan (Mark Ruffalo) uppstår – rent bokstavligt – ljuv musik.

08.20Hundtricket Hundtricket är en svensk romantisk komedi från 2002. Simon (Linus Wahlgren), Micke (Alexander Skarsgård) och Mario (Ivan Nikcevic) är tre vänner med helt olika liv. Micke har varit med i en dokusåpa, Mario har flickvän sedan tre år tillbaka och Simon söker efter den stora kärleken. För att hjälpa Simon på vägen att hitta sin drömtjej föreslår Micke att han ska testa hundtricket, vilket innebär att han ska låna en hund att gå ut och gå med för det är något tjejer faller för. Sagt och gjort, Simon lånar en tax och beger sig ut på promenad med hopp om att hitta kvinnan i sitt liv. Allt går som på räls men saker och ting är inte riktigt som Simon tror. Regissör: Christian Eklöw.

10.32Mystery 101: Killer timing Deckarspecialisten Amy och polisen Travis står inför sitt farligaste fall hittills. En seriemördare som Travis just vittnat mot rymmer från polisen. I samma veva skadas Travis lätt i en explosion. Amy och Travis måste samarbeta med FBI-agenten Kate Coulson, som råkar vara hans ex-fru, för att reda ut om det är seriemördaren som är ute efter honom. Mysteriedrama från tv-kanalen Hallmark.

12.25Micke & Veronica Micke & Veronica är en svensk romantisk komedi från 2014. När snickaren Micke ska renovera läkaren Veronicas kök blir de förälskade. Men inte alla uppskattar deras romans. Deras före detta partners krånglar och deras barn hatar varandra och har svårt att acceptera relationen. Dessutom sätter deras vitt skilda bakgrunder käppar i hjulet. Allt ställs på sin spets när de tillbringar semestern hos Veronicas förmögna föräldrar. Den härliga vistelsen i den bohuslänska skärgården blir inte som de tänkt sig och klasskrocken blir ett faktum.

14.30Our idiot brother När godtrogne Ned blir utslängd av sin flickvän söker han upp sina tre ambitiösa systrar, vilket de inte alls blir förtjusta över. Han lyckas snart ställa till det för alla tre, vilket Ned anser beror på bristande kommunikation. Systrarna är av en annan åsikt; de tycker alla att brodern är en jubelidiot. Dramakomedi med Paul Rudd, Elizabeth Banks, Zoey Deschanel och Emily Mortimer.

16.27Tjejen som föll överbord Tjejen som föll överbord är en amerikansk romantisk komedi från 1987. Joanna Stayton (Goldie Hawn) är en bortskämd överklassfru som anlitar snickaren Dean Proffitt (Kurt Russell) till att bygga ut garderoben på hennes lyxbåt. När Dean misslyckas med jobbet vägrar hon att betala honom. Efter att hon ramlar överbord och får ett slag mot huvudet som ger henne minnesförlust lurar Dean i henne att de är gifta. Det som till en början var en otänkbar situation för Joanna blir än mer komplicerad när hennes riktiga make dyker upp. Regissör: Garry Marshall.

18.50Var blev du av, Bernadette Dramakomedi om Bernadette som en gång var en lovande arkitekt men nu lider av agorafobi och mest stannar inne i huset i Seattle, medan maken Elgie tar sin tillflykt till jobbet. Men när 15-åriga dottern Bee önskar sig en familjeresa till Antarktis ställs allas tillvaro på ända. Filmen bygger på Maria Semples bästsäljare och för regin står Richard Linklater (Boyhood, Bara en natt-trilogin).

21.00Adam och Eva "Adam & Eva" är en kärlekshistoria som de flesta känner igen sig i. Efter fyra år tillsammans har Adam och Eva svårt att hålla den romantiska gnistan vid liv. De har helt olika idéer om hur de ska förnya sitt förhållande och när Adam är otrogen blir det hela mer invecklat än paret tänkt sig. Frågan för Adam och Eva är om de ska vara kompisar, gifta, älskare eller bara ovänner för livet...

23.03Eastern Promises Barnmorskan Anna (Naomi Watts) dras in i Londons ryska maffiavärld när hon söker efter en död flickas släktingar. Snart träffar hon Nikolaj, en underhuggare vars lojalitet börjar svikta i mötet med Anna. Viggo Mortensen Oscarnominerades för sin roll i denna hyllade gangsterthriller av David Cronenberg som gjort kultförklarade filmer som Videodrome, Flugan och A History of Violence.

01.05Hellboy Fantasyaction som bjuder på en ny version av den demoniska antihjälten Hellboy. Här åker han till den engelska landsbygden för att bekämpa en trio av rasande jättar. Snart får han tampas med Nimue, en återuppstånden mäktig häxa som törstar att hämnas ett uråldrigt förräderi. Hellboy spelas här av David Harbour (Stranger Things) i sällskap av bland andra Milla Jovovich och Ian McShane.

03.37Mystery 101: An education in murder Litteraturprofessorn Amy, som är expert på deckare, tar sig an ett gammalt mordfall som inträffade på hennes universitet. Till sin hjälp har hon som vanligt polisen Travis. Flera år tidigare blev professor Mac McKinnon fälld för mordet på en kollega, Nicole Ford. Men en ung kriminalreporter har börjar gräva i fallet och påstår sig ha hittat nya uppgifter. Femte filmen i deckarserien från Hallmark.

05.2817 again 17 again är en amerikansk komedi från 2009. Mike (Matthew Perry) är 37 år och hans liv har inte blivit som han tänkt sig. Han har haft samma arbete i 18 år, är frånskild och har knappt någon kontakt med sina barn. Annat var det när han var 17 år, då var han stjärna i basketlaget, fick dejta skolans snyggaste tjejer och världen låg framför hans fötter. Men när hans flickvän blev gravid blev Mike tvungen att ge upp basketen och satsa på familjen. När han får sparken från jobbet raseras hans tillvaro och han bestämmer sig för att återvända till den plats där han var som lyckligast, sin gamla skola. Där stöter han på en gammal vaktmästare som frågar honom om han önskar att han var 17 år igen, vilket Mike genast svarar ja på. Några dagar senare när Mike (Zac Efron) vaknar upptäcker han att han är 17 år igen och bestämmer sig för att ta chansen och få det liv han önskar. Regissör: Burr Steers.