MENY

TV4 Film

07.20Sändningsuppehåll

10.20Åsa-Nisse ordnar allt Åsa-Nisse har fått ont i ryggen efter att ha jobbat hårt med att bära sten. Han vänder sig till läkaren och får recept på medicin och det visar sig vara ett läkemedel som ger honom oanade krafter. På vägen hem finns en idrottsplats där tävling pågår och den pånyttfödde Åsa-Nisse kastar sig in i leken med rekordresultat som följd. "Åsa-Nisse ordnar allt" (1955) är den sjätte filmen i komediserien.

12.05The score I thrillern "The Score" möter vi Nick (Robert De Niro), en inbrottstjuv som är på väg att pensionera sig när han lockas till en sista lukrativ stöt av sin hälare (Marlon Brando, i sin sista film). Bytet är en antik kungaspira i tullens lager i Montreal. Nick får jobba ihop med ambitiöse unge Jack (Edward Norton) som infiltrerat stället och sitter på insider-information om hur de ska gå tillväga.

14.30Raka spåret till Chicago Komediklassiker där Tacksägelsedagen står för dörren, och den stressade reklamaren Neal (Steve Martin) ser fram emot att tillbringa helgen med familjen. Men då måste han ta sig från New York till Chicago under den mest intensiva reshelgen på året. En otursförföljd Neal tvingas till slut slå följe med den pratglade försäljaren Del (John Candy), och det ska bli en resa han sent ska glömma.

16.30Fallet Henry Henry är en framgångsrik tuff New York-advoka som satsat allt på jobbet. Men hans liv ska förändras totalt när han hamnar mitt i ett butiksrån och blir skjuten. Han får en hjärnskada med minnesförlust och måste kämpa för att återfå tal- och rörelseförmåga. Det blir en tuff kamp men också en chans att omvärdera sitt liv. Huvudrollerna i "Fallet Henry" spelas av Harrison Ford och Anette Bening.

18.45The Internship Efter succén ”Wedding crashers” är radarparet Vince Vaughn och Owen Wilson tillbaka i denna komedi om två skickliga säljare som förlorar jobbet på grund av bristande ”digital kompetens”. För att blåsa liv i sina karriärer blir de praktikanter på Google. Men konkurrensen om ett fast jobb är hård, och de tvingas tävla om chefernas gunst med en skara hyperambitiösa – och skrupellösa – studenter.

21.00En gång i Phuket Svensk komedi från 2011. Karriärcoachen Sven trampar på i sitt inrutade vardagsliv men han drömmer om att vara mer som sin gamla skolkompis, äventyraren Johan. När Johan omkommer i en olycka inser Sven att det är dags för honom att förverkliga sig själv. Han säger upp sig från jobbet och åker till Thailand för att skriva en bok. Men det visar sig inte vara så lätt och han börjar fundera på vad han vill ha ut av sitt liv.

23.05Stulna år Susanna (Winona Ryder) är en strulig tonåring som efter ett självmordsförsök skickas till mentalsjukhuset Claymore. På hennes avdelning finns bland andra patologiska lögnaren Georgina; Daisy, som gömmer mat under sängen; och Lisa (Angelina Jolie), en förförisk sociopat som tar Susanna under sina vingar. Det hyllade dramat "Stulna år" gav Angelina Jolie en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

01.45Noah Påkostad storslagen filmatisering av den bibliska berättelsen om Noa. Russell Crowe spelar titelrollen, en man som får ett uppdrag från Gud att bygga en ark inför den stundande syndafloden. För regin står Darren Aronofsky (”Black Swan”, ”The Wrestler”) och i rollistan finns även Anthony Hopkins, Jennifer Connelly och Emma Watson.

04.30Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

05.05Raka spåret till Chicago Komediklassiker där Tacksägelsedagen står för dörren, och den stressade reklamaren Neal (Steve Martin) ser fram emot att tillbringa helgen med familjen. Men då måste han ta sig från New York till Chicago under den mest intensiva reshelgen på året. En otursförföljd Neal tvingas till slut slå följe med den pratglade försäljaren Del (John Candy), och det ska bli en resa han sent ska glömma.