MENY

C More Starts

06.50Micke & Veronica Svensk romantisk komedi med David Hellenius och Izabella Scorupco. När snickaren Micke anlitas för att renovera ett stort kök i en dyr Östermalmsvåning räknar han inte med att möta kärleken, men det är precis vad som händer när han träffar Veronica. Personer i deras omgivning ställer sig tveksamma till relationen, och under en semester i skärgården ställs allt på sin spets.

08.30Sällskapsresan Det är grisfest på Kanarieöarna i jultid och där befinner sig Stig Helmer Olsson på sin allra första utlandsresa. Han vet inte att Dr. Levander, som hjälpt honom få bukt med sin flygrädsla och ska köpa hus på Kanarieöarna lurat honom att smuggla ett paket med svarta pengar från Sverige. Lasse Åbergs komediklassiker "Sällskapsresan" är Sveriges största biosuccé genom tiderna med över två miljoner biobesökare.

10.15Strul Conny är en fridsam kemilärare, som helt oskyldigt dras in i en knarkhistoria och kastas i fängelse. Där lär han känna några typer med stor kriminell erfarenhet. De tar sig ut och in via en hemlig tunnel och använder fängelset som bas för skumma affärer. Conny tvingas hjälpa till med verksamheten.

11.55Penguin Bloom Verklighetsbaserat australiskt drama om Samantha Bloom (Naomi Watts) som råkar ut för en olycka på semestern och blir delvis förlamad. Det blir en stor omställning för både henne och maken Cameron (Andrew Lincoln) och deras tre söner. Samantha som alltid varit sportig och surfat mycket blir alltmer deprimerad, men när pojkarna kommer hem med en skadad skata får hon något nytt att tänka på.

13.30Laxfiske i Jemen Fiskeriexperten Alfred Jones mottar en förfrågan från en rik shejk om att införa laxfiske i Jemen. Statsministerns representant råkar höra om historien och engagerar sig i vad hon ser som ett goodwill-projekt. Trots Alfreds reservationer övertalar hon honom att åka till Jemen och ta sig an projektet, vilket blir början på ett fantastiskt äventyr som förändrar hans liv. Hjärtevärmande dramakomedi regisserad av Lasse Hallström (”Mitt liv som hund” och ”Chocolat”). I rollerna ses bland andra Ewan McGregor (”Big Fish”), Emily Blunt (”Djävulen bär Prada”) och Kristin Scott Thomas (”Fyra bröllop och en begravning”).

15.15SVJ - Stora vänliga jätten Familjeäventyr av Steven Spielberg där vi möter föräldralösa Sophie som vaknar en natt och ser en jätte står utanför fönstret på barnhemmet. Han tar med henne till jättarnas land, som är full av stora blodtörstiga hemskingar, men själv är han snäll och heter också Stora vänliga jätten. Bygger på boken av Roald Dahl som också skrev Kalle och chokladfabriken, Matilda och Häxorna.

17.10Ghoster Familjeäventyr där tonåriga Elizabeth och hennes pappa James ärver ett stort gammalt hus som ruvar på en hemlighet - det gulliga spöket Ghoster som hemsökt huset i 50 år. Nu behöver Ghoster hjälp att undkomma en urgammal förbannelse som håller honom fången i huset. Tillsammans med jämnårige Mateo börjar Elizabeth att utforska husets hemligheter för att befria Ghoster.

18.40Lilla vampyren Animerat äventyr om Lilla Vampyren som är fasligt uttråkad trots att han bor i ett hemsökt hus med ett gäng glada monster. En dag smiter han ut med sin trogna hund Gastkramdjuret och stöter på 10-årige Mikael som blir hans kompis. Men deras vänskap fångar en skräckinjagande fiendes uppmärksamhet. Filmen bygger på serieböckerna av Joann Sfar som även regisserat.

20.00The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 Den fjärde och sista delen i Hunger Games-serien. Det råder fullt inbördeskrig i Panem och Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) ger sig ut på ett farofyllt uppdrag, fullt av dödliga fällor, tillsammans med vännerna Gale, Finnick och Peeta. Samtidigt har hon siktet inställt på en slutgiltig uppgörelse med den tyranniska huvudstadens ledare, president Snow (Donald Sutherland).

22.15The Twilight Saga: Breaking dawn - Part 2 Övernaturligt romantiskt drama med Kristen Stewart och Robert Pattinson. Det sista spektakulära kapitlet i sagan om Bella och Edward, den passionerade romansen mellan en människa och en vampyr som engagerat bokläsare och biopublik världen över. Nu står Bella, Edward och deras vänner inför en slutgiltig konfrontation med de fruktade Volturi.

00.10Breaking News in Yuba County Svart komedi med Allison Janney (Vita huset) som Sue Buttons, en hemmafru i en småstad Kentucky som blir lokalkändis när hennes man försvinner spårlöst, något som hon egentligen har en del vetskap om. Men i ett försök att förlänga sin nya berömmelse hamnar hon i trassel med allt från lokala gangsters till en skeptisk polis och en desperat lokaljournalist som alla försöker ta reda på vad som hänt.

01.45Mile 22 Actionthriller där en hemlig amerikansk specialstyrka skickas till ett land i Sydostasien för att eskortera en polis med information om terrorplaner. De ska ta honom 22 mil till en flygplats, men kommer att möta rejält motstånd på vägen. Huvudrollerna i Mile 22 spelas av Mark Wahlberg, Iko Uwais (The Raid), Lauren Cohan (The Walking Dead) och MMA-stjärnan Ronda Rousey.

03.20Bedragaren Kriminaldrama med Richard Gere som den skrupellöse miljardären Robert Miller. Han har fifflat med sin bokföring och fört såväl sina anställda som sin familj bakom ljuset. En natt när Robert är ute och kör med sin älskarinna kraschar han sin bil, och hon dör av skadorna. Han försöker sopa igen spåren efter olyckan, men frågan är vad hinner ikapp honom först - polisen eller hans samvete.

05.05Prästen i paradiset Komedi om prästen Krister (Kjell Bergqvist) som leder svenska kyrkan i Phuket, Thailand, där han håller en låg profil så att han ostört kan ägna sig åt livets goda, som sprit och kvinnor. Men tillvaron kommer att förändras inför ett svenskt statsbesök när kyrkan skickar dit prästen Carro (Eva Röse) för att se till att allt är i sin ordning. Prästen i paradiset är regisserad av Kjell Sundvall som gjort allt från Jägarna till Tomten är far till alla barnen.